[]

İTÜ Bilg.Müh.(tr) vs TOBB Bilg. Müh.

Sizce hangisini seçmek daha iyi olur? Bölümler hakkında bilgisi olan varsa müteşekkir olurum.
not: TOBB 400 lira burs veriyor.



 
tartışmasız itü derim


  • grumpycat  (17.07.13 17:12:23) 
itü


  • noxell  (17.07.13 17:18:42) 
İTÜ ama neden? nedenlerinizi de belirtiniz lütfen. teşekkürler.


  • unalub  (17.07.13 17:18:51) 
-itü'nün iyi bir üni olduğunu duyduğum için
-bil müh konusunda tobb'a fark atacağına inandığım için
-devlet okulu olması sebebiyle (diğerinde burslu olabilirsin ama ben tercihi devletten yana kullanırdım)
-itü bil geliyorken 'tobb ne la' anlayışında olduğum için
-istanbul
  • noxell  (17.07.13 17:22:40 ~ 17:28:38) 
İtuye hakaret gibi olmuş bu karşılaştırma


  • ogomso  (17.07.13 17:27:04) 
İ.T.Ü.
tobb ne la :D

  • dafuq  (17.07.13 17:39:32) 
Verilen eğitimler, sağladıkları olanaklar ve daha birçok sebep nedeniyle İTÜ'yü tavsiye ettim. Hocaların nitelikli olması da gerçekten çok önemlidir bir üniversite için ve İTÜ bu konuda en iyilerden biridir.


  • grumpycat  (17.07.13 17:40:09) 
okurken toob da maddi ve manevi rahat edersin. itü de ise ortalama ve altı bir yaşantın olur ama mezun olduktan sonra rahat etmek istiyorsan tercihin itü olsun


  • yemrem  (17.07.13 18:53:57) 
Tobb elektrik elektronik'de burslu okuyan biri olarak ve aynı yollardan geçmiş biri olarak aşağıdaki kriterleri sağlıyorsan Tobb diyorum:
-Bilgisayar Mühendisliği okumaya gerçekten istekliysen, üni.de bir şeyler yapmak istiyorsan
-Ailenin maddi durumu çok iyi değilse
-Maddi manevi rahat bir ortam istiyorsan
-Sosyalleşmek gibi bir kaygın yoksa
-Paran yok ve yurt dışı deneyimi istiyorsan
-Staj olanaklarını önemsiyorsan
Sırasıyla nedenler:
-Özel üni. olmasına rağmen Tobb'un bir tabela üni. olduğuna inanmıyorum. İçerisinde cidden cok iyi yerlerde bulunmuş (akademik veya ticari) hocalar var. Bu hocalarla öğrencilerin iletişimi herhangi bir devlet üniversitesiyle karşılaştırırsak çok daha yüksek. Ama kendini göstermen de çok çok önemli. Lisans eğitimi yaparken çok güzel projelere dahil olup çok güzel tecrübelere sahip olabilirsin. Şu an bir arkadaşım çalıştığı proje sayesinde dünyanın en iyi teknoloji şirketlerinden birinde, Amerika'da uzun dönem staj yapıyor.
-Tobb'un verdiği burs sayesinde 5 yıl boyunca ailemden para almadım. Ücretsiz konaklama vs. gibi imkanları da var (Tam burslu için)
-Okulun kampüsü yok. O yüzden çok büyük bir sosyal hayat bekleme olduğu kadar ile idare et.
- Ortak eğitim olanağı süper bir şey. Şu an Almanya'da Fraunhofer ensitütülerinin birinde 6 aylık staj yapıyorum. Toplamda okul bana aylık 400 euro (700 lira burs+500 lira konaklama yardımı) veriyor. Çalıştığım kurumdan da uzun dönem staj yaptığım için para alıyorum. Yurt içi veya yurt dışı olsun uzun dönemli stajlarda şirketlerin sana bir çalışan gibi bakmasından dolayı kazandığın tecrübe çok üst seviyelerde.
- Okulda ikinci yabancı dil zorunlu. Ben ispanyolca seçtim ama üstüne çok düşmedim. Eğer üstüne düşersen en az B1 seviyesinde bir ikinci yabancı dil ile mezun olabilirsin.

Daha fazla sorun varsa mesaj atabilirsin.
  • spektrum9000  (07.07.15 00:50:08) 
noxell+1 ek olarak istda iş ve staj olanakları çok daha fazla ve ankarada odtü ve Bilkent gibi 2 önemli rakibin olacak mühendislik konusunda istanbulda rakipsizsin bu arada arkadaşım tobbda tatili falan unut okul 3 dönem iyi araştır gidersen ağlama. İtü gelmese TOBB derdim iyi vakıf ünilerden ama itü varsa itü derim net ama bölüm ing olsaydı daha iyi ama tobbda da eğitim Türkçe ama hazırlıkta hayvan gibi kastırırlar o ayrı, kısaca TOBB pişmanlıktır derim ama iyi araştır sen 400 lira gözünü boyamasın


  • limoncello  (07.07.15 01:04:22) 
transfer teklifi aldım manisa spor mu bayern münchen mi sorusu gibi olmuş bir nevi.

Türkiye'de üniversite eğitimi yerlerde şimdi bu bir gerçek. İTÜ'ye de gitsen TOBB'a da gitsen eğitim berbat. Bunu kabullenmek gerek.

Fakat TOBB mezunu mühendis diye bir tanım yok bu ülkede. Bak ODTÜ mezunu mühendis diye bir gerçek var, Boğaziçi mezunu diye bir şey var, İTÜ var ama TOBB yok. 2075 yılında falan olur o tanımlama. TOBB'da mühendislik okuyanlar alınganlık göstermez umarım.

Bölüme ot gibi gidip gelirsen mit diploman da olsa bir ton sorunla karşılaşırsın. Bölüme ot gibi gidip gelmemek de sana kalmış. İstanbul ve Ankara'nın bu konudaki imkanlarını karşılaştırmak bile yersiz. Yazılım konusunda bir çok büyük firma İstanbul'da ve bunlar okurken çalışan adamlarla dolu.

Bunun dışında üniversite tercihinde dikkat edilecek bir diğer husus da networking olayı. İTÜ mezunları İTÜ mezunlarını boğaziçililer boğaziçilileri koçlular koçluları, odtülüler odtülüleri tutar. TOBBluların piyasada bir etkisi yok henüz. Dolayısıyla bir ayrıcalığın olmayacak.


Ha tabii dediğim gibi Türkiye'de bütün üniversitelerin eğitimleri bok gibi. Kendini ne kadar geliştirdiğine bakar insanlar. Sen İTÜ'den ot gibi mezun olursun, sakarya'dan mezun olan adam gelir senin alınmadığın bir işe girer, olabilir yani. Eğitim kalitesi makası darladı üniversiteler arasında (iyi eğitim verenlerin hızla kötülere yaklaşmasıyla).

Dolayısıyla eğitim olanakları bilmem ne saçmalıklarını geçersek, networking, marka, İstanbul'da olma gibi sebeplerden dolayı İTÜ çok net ağır basar.

NOT: İkinci yabancı dili itü'de de öğrenebilirsin sorun yok. İtü'de de var dersleri.

Bir de itü'de bilgisayar ve bilişim elektronikten ayrılıp tek başına fakülte oldu. Araştırma zart zurt olanakları da çok daha fazla olacaktır diğer bilgisayar mühendisliği bölümlerinden.

Ders programının linkini de vereyim. Seçmeli derslere falan da bak. TOBB'la falan karşılaştır. Ne bileyim. Bana böyle bir ikilemde kalmak bile çok ilginç geliyor ya neyse.


www.sis.itu.edu.tr
  • godsparticle  (07.07.15 01:04:32) 
bu arada itüde genel bir ortak seviye olacak öğrenciler arasında ama TOBB iyi bir okul da olsa paralı sıralaması çok kötü olmasa da yine de bir tam burslu ve paralı öğrenci arasındaki fark olacak bunu da bil


  • limoncello  (07.07.15 01:06:31) 
itü'nün ingilizce olmaması kötü bir etken


  • jacoba benzer jojuk  (07.07.15 01:09:01) 
İtü (tr) dediğin bölüm %30 ingilizce.

yani 100 kredi ders alıyorsan "minimum" 30 kredisi ingilizce olmak zorunda. istersen sen 80 kredisini ingilizce al. Bir dersin ingilizcesini aldın diye kimse seni dövmez. Ama ingilizce dersi dinleyeceğin adam its di kompütür dets di kompütür vat ken aydu saymtayms da diyebilir. Boğaziçi gibi ingilizce geleneği olan bir okulda okumuyorsan ingilizce bölüm okumak çok sağlıklı olmayabiliyor. Eğitim dili mevzusuna çok takılmamak lazım.
  • godsparticle  (07.07.15 01:11:56 ~ 01:12:41) 
tobbda da eğitim dili Türkçe ama zorunlu ve zorlu bir hazırlık var TOEFL falan veriyorsun yani bu tabi iyi bir şey TOEFL falan


  • limoncello  (07.07.15 01:16:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.