Giriş
(19)

Dün yarın olsaydı bugün cumartesi olurdu

birşeylersoracağım
...sözünü söyleyen biri bunu hangi gün söylemiştir?
...sözünü söyleyen biri bunu hangi gün söylemiştir?
0
birşeylersoracağım
(15.09.17)
pazartesi
0
captainobvious
(15.09.17)
pazartesi
0
headon emil lion
(15.09.17)
pazartesi
0
Tears of Devil
(15.09.17)
perşembe
0
black mamba
(15.09.17)
pazartesi
0
metinfk
(15.09.17)
Persembe +1
0
kassiopeia
(15.09.17)
cumartesi
0
veys zimmer
(15.09.17)
Cuma
0
arockm
(15.09.17)
perşembe
edit: pzt doğru
0
orijinal nick bulamadim
(15.09.17)
bugün söylemiştir.
0
hasmetizm 2046
(15.09.17)
Yarin soylemistir
0
asocial anchorman
(15.09.17)
evvelsi günün cumartesi olduğu gün söylenmiştir.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(15.09.17)
perşembe.
0
seyduna6687
(15.09.17)
bugün pazartesi diyelim

dün(pazar) yarın olsaydı(bir gün öncesi cumartesi) bugün cumartesi olurdu.

bence pazartesi uyuyor kalıba.
0
basond
(15.09.17)
perşembe.
0
yatagants
(15.09.17)
Perşembe diyenler neye göre diyor anlamadım.
0
mr.goodcat
(15.09.17)
Salı
0
clones
(15.09.17)
dün yarın olsaydı +2 gün eklenmiş olurdu. 2 gün eklenmiş gün cumartesi ise eklenmemiş halde 2 gün öncesi olur yani perşembe.
0
saseskir
(15.09.17)
@saseskir aynı mantığı ilk başta ben de kurup perşembe buldum ama bugün cumartesi demiyor bugün cumartesi olurdu diyor. yani doğrusu pzt.
0
orijinal nick bulamadim
(15.09.17)
(5)

hangi yatırım aracı

sorunvar
en az 1 yıl bankada duran para vadeli mi olsa iyi olur yoksa dolar mı ?
en az 1 yıl bankada duran para vadeli mi olsa iyi olur yoksa dolar mı ?
0
sorunvar
(15.09.17)
milyondolarlık bir soru bu. cevabını kimse veremez.
0
Frederick Co
(15.09.17)
borsa. aselsan al.
0
hexdizard
(15.09.17)
hem dolar olup hem vadeli olsa tadından yenmez :p
0
eindaclub
(15.09.17)
dolar yap at vadeliye.
0
seyduna6687
(15.09.17)
dolar üçe düşerse diye konuşan ekonomi cahili, akapenin merkez bankası diyor ki yıl sonu dolar kuru hedefimiz 3.64 tl. bak tc merkez bankası demiyorum. faizsiz bankacılığın savunucusu merkez bankası başğanının söylediğini aktarıyorum, kendi görüşümü değil.
madem bilmiyon, ne demeye rezil olmaya çabalıyon.
at fava bekle.
0
seyduna6687
(15.09.17)
(4)

hangi akıllı telefonu tercih etmeli

istanbul beyefendisi
Arkadaşlar iki telefon arasında kaldım. Ekstra önerilere de açık olmakla birlikte;- Samsung Galaxy C7 Pro (İthalatçı Garantili)- Asus Zenfone 3 ZE552KL 64GB (Asus Türkiye garantili)arasında kaldım. Epey sitesi kıyaslaması şöyle http://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/67070-72682/samsung-ga
Arkadaşlar iki telefon arasında kaldım. Ekstra önerilere de açık olmakla birlikte;

- Samsung Galaxy C7 Pro (İthalatçı Garantili)
- Asus Zenfone 3 ZE552KL 64GB (Asus Türkiye garantili)

arasında kaldım. Epey sitesi kıyaslaması şöyle www.epey.com

Temelde telefoncular (ASUS satanlar dahil) ASUS'a telefon işinde kesinlikle girmemem gerektiğini anakartlarında sorun olduğunu söylüyorlar. Hatta Mediamarkt'da ASUS, ZTE ve birkaç markayı satmayı bırakmış falan. Samsung'un da kötü özelliği kamerası diyorlar. Gece çekimleri berbat gündüz çekimleri vasat deniyor.

Temelde fiyat kalite optimizasyonu yaptığımda bu iki cihaza ulaştım ama gerekirse fiyatı biraz daha esnetebilmekle birlikte farklı önerilere de açığım.

Şimdiden çok teşekkürler.
0
istanbul beyefendisi
(15.09.17)
Kamera sorunu anakart sorunu kadar ciddi değil. İlla bu fiyat aralığında dolanmak gerekiyorsa samsung derim.
0
yaren
(15.09.17)
c7pro
0
adivar
(15.09.17)
ya al asusu bakma telefonculara.
halam asus kullanıyor gayet iyi ve sorunsuz.
0
seyduna6687
(15.09.17)
Ahaha Asus telefonların anakartlarında sorun varsa müthiş ironi olur çünkü adamlar pc için en büyük anakart üreticilerinden biri :D

Bazı modellerinde ekranda vs kronik sorunlar olmuş lazer serisinde galiba, ama 3'te duymadım ama araştırın yabancı forumlarda falan yazmışlardır öyle bi sorun varsa. Ama genel olarak asus şöyle denemez çünkü annemde zenfone 6, halamda zenfone 2 var gayet güzel yıllardır kullanıyorlar arada benim de kurcaladığım oldu.

Mesela bazı samsunglarda wifi kopma problemi var. Ama model model yazılım yazılım değişebiliyor tüm şu marka şöyledir demek saçma.
0
rodriguez2
(15.09.17)
(1)

açıköğretim bürosu cumartesi kesin açık olur mu?

nathanieltroy
web sitesinde çalışacakları yazıyor ama emin olamıyorum. kadıköy bürosunu arıyorum, asla cevap vermiyorlar. işten izin de alamıyorum. bir sürprizle karşılaşmam değil mi cumartesi sabahı :(
web sitesinde çalışacakları yazıyor ama emin olamıyorum. kadıköy bürosunu arıyorum, asla cevap vermiyorlar. işten izin de alamıyorum. bir sürprizle karşılaşmam değil mi cumartesi sabahı :(
0
nathanieltroy
(13.09.17)
sitesinde açık olacak yazıyorsa kesin olarak açıktır.
0
seyduna6687
(13.09.17)
(4)

Kemik metastazı (Mesane kanseri)

djarwi
Hastaya mesane kanseri teşhisi kondu. Ameliyatla kanser hücreleri temizlendi. İğne tedavisi gördü; süre gittikçe seyrekleştirildi. Birkaç ay sonra yapılan kontrolde mesanenin temiz olduğu; ama omurganın 4. kemiğinde metastaz tespit edildi. 6 ay süreceği söylenen, 2 hafta aralıklarla kemoterapiye baş
Hastaya mesane kanseri teşhisi kondu.
Ameliyatla kanser hücreleri temizlendi.
İğne tedavisi gördü; süre gittikçe seyrekleştirildi.
Birkaç ay sonra yapılan kontrolde mesanenin temiz olduğu; ama omurganın 4. kemiğinde metastaz tespit edildi.
6 ay süreceği söylenen, 2 hafta aralıklarla kemoterapiye başlandı.
3. aydaki kontrolde yayılma olmadığı tespit edildi. İyi haberdi.
Yaklaşık 2 hafta sonra şişlik olan bacağın şiddetli ağrılarından dolayı mr istendi ve bacaktaki kemiğe de kanser sıçramış olduğu öğrenildi.
10 gün süreceği söylenen ışın tedavisine başlandı, kemoterapi durduruldu.

Kemiğe sıçradığı için umut kesilmeli mi bu durumda? Benzer tecrübeye sahip olan ya da konuyla ilgili bilgisi olup yorum yapabilecek olan var mı?
0
djarwi
(13.09.17)
Kemiğe sıçradığı bir senaryo ne yazık ki ben yaşadım ve sonu güzel olmadı. Kemiğe sıçramasının kötüye işaret olduğu doğru ama umut kesilmeli veya kesilmemeli kısmını bilemiyorum. Tek bildiğim hem hastanın hem de yakınlarının psikolojisini çok zorlayacak bir süreç olduğu.
Umarım hastanız iyileşir. Çok geçmiş olsun.
0
cay koy geliyorum
(13.09.17)
umut tabiiki kesilmemeli. temizlenip kurtulabilir, zorlu bir süreç ama neden olmasın ? evrelemede kemiğe sıçrayınca ne diyorlar
0
oscar
(13.09.17)
illa kötü sonuçlanacak diye bir kural yok, umudunuzu kaybetmeyin.
çok geçmiş olsun.
0
seyduna6687
(13.09.17)
Doktorlar umudunu kesmediyse siz de kesmeyin. Kemik metastazı yakınım oldu, tedaviye bile almamışlardı.

Çok geçmiş olsun. Atlatması, gelmiş ama geçip gitmiş olması dileğimle.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.09.17)
(10)

Hangi ayakkabıyı alayım

apolitikherif
https://i.hizliresim.com/zJQ3Ej.jpgAynı model, hangisini alayım?
i.hizliresim.com

Aynı model, hangisini alayım?
0
apolitikherif
(12.09.17)
Koyu renk olan.
0
cakabo
(12.09.17)
Laci
0
funl
(12.09.17)
tabi ki siyah.
0
kotu ornek olmak istemiyorum
(12.09.17)
ayağınızdaki.
0
windowsguvenlikduvari
(12.09.17)
lacvert olanı.
0
seyduna6687
(12.09.17)
Siyah olan. Ruhum emo ^^
0
chicha
(12.09.17)
Lacivert
0
mutlusismankedi2015
(12.09.17)
ayakkabıyı değil de kılları al kankü ehuheu

siyah olan çok kötü, diğerini al
0
metehan01
(12.09.17)
Laci.
0
himmet dayi
(12.09.17)
Lacivert güzel
0
hernezıkkımsa
(12.09.17)
(3)

Tütün vs hazır sigara

naylonlee
Tütün hazır sigaradan daha fazla diş sarartıyor olabilir mi? Yoksa ikisinin de aynı mısır kötü etkisi?
Tütün hazır sigaradan daha fazla diş sarartıyor olabilir mi?
Yoksa ikisinin de aynı mısır kötü etkisi?
0
naylonlee
(12.09.17)
millet öyle kendini avutmasın.
tütün hem daha ağır kokuyor, hem de hazır sigarayı zerre tutmaz.
sigarayı bırakmayı dene hacı.
0
seyduna6687
(12.09.17)
@seyduna, anlamadım vala:) ikisi de bir o kadar kötüdür mü demek istedin.
0
🌸naylonlee
(12.09.17)
evet kesinlikle tutun normal sigaradan daha cok sarartir disleri. bembeyaz dislerimin arkasi tutunden 1 yilda lekelendi. tuttugun parmaklar ve tirnaklar da sarariyor 1-2 yil icinde. ama ev ve kiyafetler sigaraya gore daha az kokuyor.

birakmak cok guzel ama ^^
0
jimicik
(12.09.17)
(2)

İkinci Üniversite (aöf) sorusu

deadwampir
Merhabalar!Ben teknik eğitim fakültesi, yapı ressamlığı öğretmenliği mezunuyum. Bu sene de mühendislik tamamlama programı sınavını kazandım (barajı geçtim yani) tercih listeleri yayınlandığında da (inş.) bir üniversitede inşaat mühendisliğine kayıt yaptıracağım. Sorum şöyle, şu anda "ikinci üniversi
Merhabalar!
Ben teknik eğitim fakültesi, yapı ressamlığı öğretmenliği mezunuyum.
Bu sene de mühendislik tamamlama programı sınavını kazandım (barajı geçtim yani) tercih listeleri yayınlandığında da (inş.) bir üniversitede inşaat mühendisliğine kayıt yaptıracağım.

Sorum şöyle, şu anda "ikinci üniversite" programı olarak AÖF ' coğrafi bilgi sistemleri' programına kayıt olsam yarın mühendislik tamamlama sınavını kazanırsam Örgün olarak mühendislik tamamlamada kayıt yaptırmanda bir sorun çıkar mı? Hayır sen bir açıköğretim programında okuyorsun Örgün öğretime kayıt yaptıramazsın derler mi?

Şimdiden teşekkürler...
0
deadwampir
(12.09.17)
herhangi bir sorun çıkmaz.
hatta farklı üniversitelerden istediğin kadar aöf okuyabilirsin.
0
seyduna6687
(12.09.17)
sorun çıkmaz ama harç ödersin. lisans tamamlama olayının detaylarını bilmiyorum, zaten ödeniyorsa o da sorun değil demektir.
0
nrmnm
(12.09.17)
(6)

bu duyuruda araba seciyoruz

polypropylene
selam ahali!2 yıl captiva kullandıktan sonra 4 yıl clio kullandım. şimdi yeni araba alacağım.. Çocukluktan beri hayalimdir bi amarokum olsun ama dediler ki vergisi vs cok fazla bir de çok büyük.. sıkıntı yaşabilirsin dediler. ** kısa bir süre X5 kullandığımda zorlanmıştım açıkcası mahalle aralarında
selam ahali!

2 yıl captiva kullandıktan sonra 4 yıl clio kullandım. şimdi yeni araba alacağım.. Çocukluktan beri hayalimdir bi amarokum olsun ama dediler ki vergisi vs cok fazla bir de çok büyük.. sıkıntı yaşabilirsin dediler. ** kısa bir süre X5 kullandığımda zorlanmıştım açıkcası mahalle aralarında.

neyse dediler ki sen tiguan qashqai falan bak..

kısacası arabadan anlamam.. bana dizel, otomatik, yüksek ve bagaji geniş bi araba önerir misiniz?
0
polypropylene
(12.09.17)
subaru forester
0
1917
(12.09.17)
arabada Subaru benimde favorilerimdendir.
nissan kaşkai alınır. piyasası da var.
0
seyduna6687
(12.09.17)
x5 sorun oluyorsa amarok'a hiç bulaşma. Otoparkta normal araçlar için ayrılmış yerlere zor sığıyor.
0
reactionic
(12.09.17)
butcen belli mi?
0
cedex
(12.09.17)
max 110-120 bin diyelim
0
🌸polypropylene
(12.09.17)
peoguet yeni 3008, sıfır olmaz ama 2.el bütçene göre bulabilirsin.
benzinli olabilir dersen; subaru xv sıfır alabilirsin. sürekli 4 çeker ve yüksek.
0
pascaldiscoda
(12.09.17)
(2)

insanlar

douglas
insanların yanından yürüyüp geçerken birden anlamlı sözler işitiyor musunuz? ben mesela çok spesifik muhabbetle bağlantısı olmayacak hatta facebook durumu gibi sözler duyuyorum bazen o 1 2 saniye içinde. sizde de oluyor mu?
insanların yanından yürüyüp geçerken birden anlamlı sözler işitiyor musunuz? ben mesela çok spesifik muhabbetle bağlantısı olmayacak hatta facebook durumu gibi sözler duyuyorum bazen o 1 2 saniye içinde. sizde de oluyor mu?
0
douglas
(11.08.17)
olmuyor hacım.
0
seyduna6687
(11.08.17)
dönem dönem oluyor.
tanrı kullarıyla kulları aracılığı ile konuşur diyerek kendimce anlam yükleyerek eğlence yaratıyorum.

bir zamanlar tişört'lerde çok anlamlı sözler görüyordum. bir ara beğendiklerimi not almıştım. sonra farkettim ki hiç de anlamlı değillermiş. hayatımın o dönemi için anlamlıyış sadece.
0
dahinnotha
(11.08.17)
(3)

Adıyaman'da okuyan öğrenci? Hatta Tıp Öğrencisi?

visenfoni
Evet arkadaşlar, kardeşim burayı kazandı. Burada daha önce okuyan yada halen devam eden biri var mıdır? Kalacak yer olayını çözmeye çalışıyoruz şu anda.Şimdiden teşekkür ettim.
Evet arkadaşlar, kardeşim burayı kazandı. Burada daha önce okuyan yada halen devam eden biri var mıdır?

Kalacak yer olayını çözmeye çalışıyoruz şu anda.

Şimdiden teşekkür ettim.
0
visenfoni
(09.08.17)
tıp öğrencisi olduğundan dolayı rahat rahat okur.
ama iibf veya mühendislik fakültesi öğrencisi olsaydı okuyamazdı,
zaten fen edebiyat fakültesinde okuyanları tespit ettikleri anda vuruyorlar.
geçen sene eğitim fakültesini kazanan bir arkadaşım kaydını yaptırmış tam okuldan çıkacakken 3 kişi yanına yaklaşmış ' kardeş o kaydını sileceksin yoksa biz seni sileriz.' demişler.
ama tıp olunca sorunsuz bir şekilde kalır.
ev veriyorlar bir de hizmetçi. daha da güzeli bunların giderleri şirin Adıyaman'nın değerli halkı tarafından karşılanıyor. kendi gözlerimle gördüm adam tıp fakültesine kaydını yaptırdı birden bire içeri 200üçyüz kişi girdi, tıp öğrencisini omuzlara alıp dışarı çıktılar görsen nasıl sevgi seli neyse o gün gece boyunca arabalar ile konvoy yapıp şehir turu attılar. sanırsın Adıyaman eyalet oldu. keşke Yozgat ı yazsaymış.
0
seyduna6687
(09.08.17)
ahahaha yukarıdaki arkadaşın yorumu ilk bakışta mantıklı bir serzeniş gibi gelse de küçük yerlerde, görece iyi muhitlerde ev bulması diğer bölüm öğrencilerine göre kolay. Sizin bunu belirtmenizde bir sorun yok. Özellikle de öğrenciye ev vermek istemeyen en sahipleri için tıpçı öğrenci makul geliyor. üzücü de olsa böyle.

Cevap: Adıyaman'ı bilmiyorum
0
fallopian
(09.08.17)
Adıyamanda yaşiyorum ev tutabilir, yurt bulabilir kolay gayet. Adıyaman anlatılan gibi bir şehir değil ben 1.5yıldır buradayım ve hayet güzel bi yer. Tıp okuyan tanıdığım yok ama tıpta asistan arkadaşlar var. Altinşehşrntarafunda eşyalı evler falan vardır oraya uzak derse de tıp fakğltesinin oralarda da evler var .
Adıyaman güzeldir rahat olun kardeşinizi tebrşk ederim.
0
biarkadastanduydum
(09.08.17)
(7)

küflü ekmek yedim

yuvarlanantencereninkapagi
yemeğe başladıktan bir süre sonra farkettim. kimi noktaları yesillenmis :/bir şey olur mu, napmaliyim? önemliyse diye ekmek çavdar ekmegi.
yemeğe başladıktan bir süre sonra farkettim. kimi noktaları yesillenmis :/

bir şey olur mu, napmaliyim?

önemliyse diye ekmek çavdar ekmegi.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(26.07.17)
bir şey olmaz.
0
whoosie
(26.07.17)
Bir kereden bir şey olmaz.
0
fengari
(26.07.17)
tasalanmana gerek yok.
yaşayacaksın.
0
pangea
(26.07.17)
Alışkanlık haline getirmediğin sürece sorun yok.
0
oguz altun
(26.07.17)
ensar vakfı mevzusunda aile bakanı gibi düşün.
bir seferden bir şey olmaz.
0
seyduna6687
(26.07.17)
olmaz bişi, bu kadar hassas olmayın.
0
pamuk helvalar cebe
(26.07.17)
Bir sey olmaz. Ben de birkac kez yedim.
0
stavro
(26.07.17)
(7)

ilgi odağı olmayı çok seven insanlar?

gmzo
kısa süre önce bir arkadaşımda fark ettim bunu. ilgiyi üzerine çekmeyi her zaman seviyordu, bunun da farkındaydım fakat son zamanlarda içerisinde bulunduğu sosyal çevre sebebiyle arttı sanki bu durum. bunu da bir akşam o çevrenin içerisinde kendim de bulununca fark ettim. ilgi odağı olmak için yaptı
kısa süre önce bir arkadaşımda fark ettim bunu. ilgiyi üzerine çekmeyi her zaman seviyordu, bunun da farkındaydım fakat son zamanlarda içerisinde bulunduğu sosyal çevre sebebiyle arttı sanki bu durum. bunu da bir akşam o çevrenin içerisinde kendim de bulununca fark ettim. ilgi odağı olmak için yaptığı hareketler, konuşmalar birden bire gözüme batmaya başladı.

şu zamanda aslında herkesin içinde var sanki bu, ya da sosyal medya zamanla insanları bu şekilde davranmaya itti. ilgi odağı olmak istemek bir insanı kesinlikle kötü birisi yapmaz, fakat siz ne düşünüyorsunuz bu tür insanlar ile ilgili merak ettim? burada 'ben ilgi odağı olmayı çok seviyorum' diyen var mı? bu durum özgüven ile mi ilgilidir?
0
gmzo
(26.07.17)
En kaba tabirle siktiri cekerim boyle insanlara. Hani ciddi ciddi. Hic dayanamam.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(26.07.17)
Böyle arkadaşlara (bkz: attention whore ) deniliyor, hiç haz etmem.
0
fengari
(26.07.17)
Her insan az ya da cok takdir edilmeyi, begenilmeyi ister. Sosyal varliklariz ve sosyal ortamlarda boyler seyler her insan da az ya da cok vardir.

Lakin, "attention whore' olma durumu bir kisilik bozuklugu bana gore. Kendi ozguveni olan, kendine has hayat gorusunu oturtmus, bazi seyleri asmayi basarmis insanlar da olmaz bu durum.

Attention whorelar genelde surekli onay alma haliyle yasarlar. Git gide '"dependent-personality-disorder" (DPD) durumu ortaya cikar. Ozgun degillerdir. Bir seylerin eksikligi dolayisiyla bu durumu yasiyorlardir.

Kanimca iyi bir hal degildir uzerine gidilip degistirilmesi gerekir.

Sosyal medyanin kendisi degil ama sosyal medya "bagimliliginin" bunda kesin payi oldugunu ben de dusunuyorum.
0
qazaqwsx
(26.07.17)
@qazaqwsx bu 'özgün olmama durumu' ilginç geldi, çünkü aynı arkadaşın daha önce gidip bende gördüğü alakasız birkaç seyin aynısını (kazak, tekli koltuk gibi) aldığını fark etmiştim. pek üzerinde durmamıştım 'beğenmiştir, almıştır' diye ama olay oturdu gibi şimdi.
0
🌸gmzo
(26.07.17)
ilgi odağı olmak için yırtınan insanlar değil de; yalnızca yaptığı işe yoğunlaşan ve bu işte iyi seviyelere geldikleri için gayri ihtiyari ilgi odağı olan insanlar var. işte tüm saygım onlaradır. benim ilgimi o kişiler çekiyor.
misal, nuri bilge ceylan.
veyahut bilim dünyasından fizikçimiz mete atatüre.
0
pangea
(26.07.17)
ne özgüveni, tamamen mallık.
sosyal medyanın getirisi olan şeyler bunlar.
herkes dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanıyor.
0
seyduna6687
(26.07.17)
İlgi odağı olmayı hep severdim. çocukken hep şarkıcı olma hayalleri kurardım, hep sahneye çıkardım mesela. Ya da odak demeyelim ama ilgilenilmeyi severim. Hatta, birçok insan ister adının güzel şeylerle anılmasını. Şurada + 1 geldiğinde kendime tezahürat yapmasam da, iki saniyelik 'ehehe, sağ olsun' diye sevinirim. 'Anaaa, biri aycho demiş' diye mutlu olur, anlık şımarırım kötü bir şeyde değilse. İşyerimde bir başarımdan bahsedilse orta yerde, o gün göbek ata ata dolaşırım. Sevgilim ilgi gösterince mutlu olurum, hiçbir neden yokken ilgi göstermezse dikkatini nasıl çekeceğim diye maymuna dönerim. Biri elbiseme 'Ne güzel elbiseymiş' dese, 'Ben de çok sevdim bunu, yaşasın başkası da sevdi' der, 32 diş sırıtırım.

Burada kişiyi iyiden kötüden ayıran sınır; kendisine hep ilgi gösterilmesini beklerken başkasına ilgili göstermemesi, başkalarına zerre ilgi göstermemesi, tüm ilgiyi kendisinin emmesi, assolist havasına girmesi olabilir. Bence bu bir dengedir; birileri seni şımartır, sen de başka birini şımartırsın. Böylece güzel bir denge ve döngü oluşmuş olur. Herkes dışarıdan ilgi görürse herkes mutlu olur. Biraz şımartılmak herkesin hakkı. Şımartılan insan, o mutluluğu ile güzel de şımartır, mutlu eder. İlgi gösterdiğin, şımarttığın insandaki o utanmış ama hoşuna gitmiş gülümseme kadar güzel ifade çok azdır, sırf o ifadeyi görmek için bile şımartmak güzeldir. Kötü dönemindesindir, normalden fazla ilgi toparlamana yardımcı olur. Yarın da başkası için gerekir.

Şımartıldığını sana geri vermiyorsa, başkasına iletmiyorsa, kendi emip duruyorsa, 'Yazık kimin çocuğuysa' der geçerim. İlgi odağı olmakla, herkesin yegane ilgi odağı olması arasında fark var.

Bir de ilginin kıskanılması konusu var. Gerek ilgi odağını kıskanma, gerek başkasına gösterilen ilgiyi kıskanma olsun, tek başına ilgi odağı olmak istemek kadar ağır davranışlar. Bugün sen şımartılırsın, yarın ben. Herkesin şımartılma ve ilgi alanı da farklı olabilir ama bir yer mutlaka vardır.

Hatta konuyla ilgili
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Bunu hepimiz için yapmamız gerek bence.
0
aychovsky
(26.07.17)
(10)

banka mülakatında takım hariç kıyafet tercıhi

nickalangeronimo
Yarın bir bankanın genel müdürlüğündeki bir pozisyon için görüşmeye gideceğim. Yeni mezunum ve planım master yönündeydi, dolayısıyla bu görüşmelerle daha önce hiç ilgilenmedim. Pozisyon iyi olunca yine de değerlendirmek istedim.İnternette sürekli takımdan bahsediyorlar banka ve kurumsal firma için a
Yarın bir bankanın genel müdürlüğündeki bir pozisyon için görüşmeye gideceğim. Yeni mezunum ve planım master yönündeydi, dolayısıyla bu görüşmelerle daha önce hiç ilgilenmedim. Pozisyon iyi olunca yine de değerlendirmek istedim.

İnternette sürekli takımdan bahsediyorlar banka ve kurumsal firma için ama takım elbisem yok. Dün aradılar, takım alacak zamanım da yoktu. Bir yığın düz keten,kumaş gömlek ve pantolon var. Öncelikli amacım da master, iş değil ama yine de girersem çok iyi olur. Sorularım:

1. Smart casual ciddiyetsiz mi durur?
2. Kısa kol gömlek ya da polo yaka tişört absürt mü olur?
0
nickalangeronimo
(25.07.17)
Banka çalışanıyım, siyah ya da lacivert takım hariç herhangi bir şeyi aklından bile geçirme.
0
theodor
(25.07.17)
banka çalışanıyım. Sen manyak mısın? niye bankacı oluyorsun???
0
silah taciri
(25.07.17)
Banka çalışanı değilim. Arkadaşım banka çalışanı işe her gün takım elbise ile gidiyor. İş görüşmesine öyle gidersen bu kurumsal canavarlar aklını alır.
0
himmet dayi
(25.07.17)
Bankada iyi pozisyon olmaz ama ben casual giyindiğimde olumlu, lacivert takımla olumsuz sonuç almıştım.
0
steven wilson
(25.07.17)
banka çalışanları bu saatte giyim kuşam tavsiyesi veriyorsa o kadar da kötü değilmiş sanki? hani kafanızı kaldıramıyordunuz hah?
0
1195
(25.07.17)
şayet işe alınırsan hep takım giyeceksin, şimdiden kaçınıyorsan hiç bulaşma bankaya gardaş.
0
seyduna6687
(25.07.17)
takım olmalı bence ama olmadı yine düzgün bir pantolon gömlek. polo yaka tişört aklından geçirme tabi ki.
0
aquarium
(25.07.17)
Koyu lacivert takim
Beyaz gömlek
Bordo kravat
Siyah kemer
Siyah parlak olmayan deri ayakkabi
0
bu benim teorim
(25.07.17)
1) smart casual olmaz. Sadece it kısmı için olur o da belki.
2) kısa kollu gömlek olmaz, tişörtü ise sormamışsın gibi kabul ediyorum.

İşi istiyorsan mutlaka takım elbise al, o kadar söyleyeyim. Bir tanecik takım elbisen olsun, görüşmelerde giyersin. Hiç giymezsen arkadaşlarının düğününde falan giyersin.

Bordo kravat olmaz bence görüşmede, işe alınırsan takarsın. Takım alırsan hava sıcak diye ceketsiz gitme. Mutlaka ceketinle git. İçerisi zaten klimalı oluyor. İçeride giyersin. Görüşme ortasında da sıcaklayıp çıkarma. Bayağı kötü bir izlenim oluşturuyormuş.

İyi şanslar.
0
irene
(25.07.17)
birkaç saatliğine takım kirala yada arkadaşından ödünç al.
0
alkolsuz icecek
(25.07.17)
(11)

yıllık aidatı olmayan kredi kartını

neynep
1- hangi bankadan alayım? tavsiyeniz varsa ona öncelik veririm, benim fikrim yok.2- hiçbirinde mi taksit yok?
1- hangi bankadan alayım? tavsiyeniz varsa ona öncelik veririm, benim fikrim yok.
2- hiçbirinde mi taksit yok?
0
neynep
(25.07.17)
ING Bank'ın Pegasus Plus kartını tavsiye ederim. Hem Bonus Kart'ın tüm taksit avantajlarından faydalanabilir hem kazandığın puanları alışverişlerinde kullanabilir hem de bu puanlarla Pegasus'tan bilet alırken avantaj sağlayabilirsin. Kart aidatı da yok.

(git: www.ingbank.com.tr
)
0
voodoo
(25.07.17)
Finansbank'tan ALMA.

Fixcard kullanıyorum, yıllık aidat yok ama hiçbir kampanya, puan falan da yok. Öyle taksit yapıyor sadece lazım olduğunda :D
0
chicha
(25.07.17)
25 yaşından küçükseniz bonus genç öneririm. taksit yapabiliyorsunuz.
0
gsgsgsgsgsgsgsgs
(25.07.17)
cepteteb
0
eeb
(25.07.17)
Paraf iyi, sık sık parapuan kampanyası da yapıyor. Ben memnunum.
0
manuel mandalina
(25.07.17)
Flexi kullanıyorum. Taksit imkanı sınırlı ama yok değil.
0
curukturpkokusu
(25.07.17)
en enpara kartı bekliyorum senelerdir ama gelmiyo, yetti artık. garanti'nin kart aidatı iadesi isteyenlere karşı dava açması ile kendisine gıcığım, yapı kredi tacizci gibi aradığı için, (SÜREKLİ AMA) (hesabım bişeyim de yok) ona da gönüllü değilim.
kampanya, puan derdinde değilim ama senede bi kere bişi alıcam, mesela klima, ona taksit yapacak kartım olsun diye alıcam.

25+ yaş :/
0
🌸neynep
(25.07.17)
Yapıkredi kullanıyorum, internet bankacılığı ve vadesiz hesap açtırınca (hepsi ücretsiz) üyelik aidatı almıyorlar, 5-6 senedir böyle. Ha napıyorum, elime geçen parayı vadesiz hesaba yatırıyorum, ödemeyi de internet üzerinden yapıyorum. Taksit konusunda da oldukça elverişli ama telefon alışverişlerine taksit yapılmıyor.
0
sanguine
(25.07.17)
hemen hemen her bankanın aidatı olmayan kredi kartı bulunmakta. Bence hangi bankadan ziyade hangi kart türü önemli alışveriş avantajı için. World, bonus, maximum, paraf..
0
silah taciri
(25.07.17)
cepteteb
0
contavolta
(25.07.17)
cepteteb +1
0
seyduna6687
(25.07.17)
(13)

Kuruyemişinizi nerden alıyorsunuz?

river song
marketlerden bayat ve tatsız kuruyemiş almak istemiyorum artık. doğru duzgun kuruyemişçi de yok oturdugum yerde. badem, ceviz ve fındık nerden alabilirim anadolu yakasında?
marketlerden bayat ve tatsız kuruyemiş almak istemiyorum artık. doğru duzgun kuruyemişçi de yok oturdugum yerde. badem, ceviz ve fındık nerden alabilirim anadolu yakasında?
0
river song
(21.07.17)
ben carrefour'dan alıyorum, çok memnunum.
şamfıstığını en son migros'tan almıştım, carrefour'unki kadar güzel değildi.

edit:
carrefour'dan benim açık aldıklarım da malatya pazarı torbasında geliyor.
demek ki ona dikkat etmek lazımmış.
0
blatta hiberna
(21.07.17)
Tuğba Kuruyemiş güzel oluyor beğeniyorum ben.
0
gozu acik sevisen yahudi
(21.07.17)
Tuğba +1 (içimden şarkısını söylüyorum şu an)
0
fallopian
(21.07.17)
Malatya Pazarı + 1
Oranınkiler çok güzel oluyor.
0
aychovsky
(21.07.17)
Peyman'ın kilitli paketli olanlarından alıyorum. Cevizinin fiyatı çok fahiş, onu amigo (şok markası) alıyorum.
0
manuel mandalina
(21.07.17)
karfur Migros kipa gibi büyük marketlerden alıyorum.
0
seyduna6687
(21.07.17)
bim'deki kuruyemişler çok fiyat/performans oluyor, özellikle badem. tavsiye ederim
0
yuto
(21.07.17)
tatbak.
0
teritori
(21.07.17)
tuğba kuruyemiş genelde
0
rain when i die
(21.07.17)
Tatbak +1
Nevşehir kabak çekirdeği harika bilhassa.
0
auroraaurora
(21.07.17)
www.kurtuluskuruyemis.com.tr

peymanın ortakları bunlar. kesinlikle tavsiye ederim, efsaneler
0
oscar
(21.07.17)
Bim'de simbat marka party kuruyemiş var. Hastasıyız
0
etna
(21.07.17)
Tuğba kuruyemiş
0
beyaztenlikiz
(21.07.17)
(5)

arabanın üstünü çizdim

atcapar
alış veriş merkezindeki kapalı otoparkta geri geriv park ederken arkadaki 1.55 m yükseklikteki demiri fark etmedim arabanın üstünü yamultup çizdi arabayi da alalı 5 ay oluyor sizce bunu yetkili serviste mi yaptırayım yoksa sanayide mi?
alış veriş merkezindeki kapalı otoparkta geri geriv park ederken arkadaki 1.55 m yükseklikteki demiri fark etmedim arabanın üstünü yamultup çizdi arabayi da alalı 5 ay oluyor sizce bunu yetkili serviste mi yaptırayım yoksa sanayide mi?
0
atcapar
(21.07.17)
oy oy oyy, öncelikle geçmiş olsun. hasar tavanda mı? tavandaysa çok belli olmuyorsa bir şey yaptırmayın.

tavanı boyatırsanız arabanızı satarken çok fazla değer kaybı yaşarsınız, yani arabanız takla atmış muamelesi görür.
0
artci sarsinti
(21.07.17)
Yaptıracaksanız çizik halinin fotoğraflarını çekin mutlaka, yoksa tavanı boyalı araç takla atmış muamelesi görüyor 2. el satışta, değeri çok düşer. Boya işini sanayide halledebilirsiniz, ucuza gelir.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(21.07.17)
fotoğraf çekin ++1 hatta video çekin. zira tavanda boya diretk taklayı akla getirir.
çok önemli değil ise kalsın. sanayide hallet gitsin.
0
seyduna6687
(21.07.17)
hemen sat iflah olmaz o araba artık.
0
nedendir bilinmez
(21.07.17)
Ikinci elde en dip fiyati gordu. Iyi bir usta bulun hic anlasilmayacak sekilde duzeltip boyayan ustalar var. Olcme cihazlari dahi anlamiyor. Yoksa takla muamalesi gorur.
0
goodman
(21.07.17)
(49)

Çocuğunuz olsun istiyor musunuz?

arockm
Merhaba, çocuk yapmak istiyor musunuz?
Merhaba, çocuk yapmak istiyor musunuz?
0
arockm
(21.07.17)
evet
0
seyduna6687
(21.07.17)
prensipte evet ama bu şartlarda sağlıklı bir birey yetiştirmek gözümde büyüyor.
0
zgrydn
(21.07.17)
10 sene sonra olabilir ama ebeveyn olmaya uygun muyum, emin değilim.
0
fragile lady
(21.07.17)
Maddi durumum iyi olursa yapmak isterim.
Olmazsa yapmayı düşünmüyorum.
0
mutekebbir
(21.07.17)
Turkiyede dogup buyuyecekse hayir sanmiyorum ki umarim oyle olmaz. Aksi halde belki evet. Ama daha cok var.
0
qazaqwsx
(21.07.17)
yakin zamana kadar sicak baktigim bir fikirdi, evlenirsem isterim diye dusunuyordum ama artik pek emin degilim, bilmiyorum. millet gencken istemez, ben ergenken falan cok istiyordum buyuyunce istemez oldum.
0
der meister
(21.07.17)
istiyordum oldu 2 tane hem de :) ikiz değil yani. 2 sene arayla :)
0
burya
(21.07.17)
evet isterim
0
rayde
(21.07.17)
çok seviyor ve istiyordum 2 seneye kadar, 2-3 ay kedi baktıktan sonra çekilecek sorumluluk olmadığına karar verdim. Büyük konuşmuyorum ama bu ara istemiyorum.
0
piremses
(21.07.17)
hayır.
0
fosforlu cevriye
(21.07.17)
şu an için hayır.
0
elorelia
(21.07.17)
Dear gibi düşünüyorum sanırım. Evliliğe mesafeliyim ama kendi çocuğum olsun isterim.
0
sytemofadownmanyagi
(21.07.17)
Hiç istemiyorum.
0
sopiro
(21.07.17)
Bir kızım bir oğlum olsun, başka bir şey istemiyorum.
0
yirmisantim
(21.07.17)
evlilik istemiyorum ama çocuk isterim.
bir kızım olsa güzel olurdu. ama oğlum olur kesin.
0
cabiday
(21.07.17)
Bazen
0
Sandman
(21.07.17)
belki bir gün olur ama olmayabilir de. en azından şu an için kendimi bir baba olarak kuramıyorum kafamda. yani "babba" diyerek üzerime doğru yaklaşan bir şey... pff, gelme lütfen. git. geri git!

her neyse, olacaksa da bir kız bir erkek olsunlar.
büyük olan kız olsun, öbürüne ablalık etsin.
benim gibi erkek kardeşiyle gün aşırı hayvanlar gibi kafa göz yarmalı, vücut mosmor etmeli kavgalar edip büyümesinler.
0
filteria
(21.07.17)
açıkçası sıfırdan insan şekillendirme fikri hiç fena gelmiyor bana, büyük çaplı, ciddi ama ilginç bi deney gibi. deneyin kötü gitmesi halinde deneği ortadan kaldıramayacaksın tabii, hatta kontrolden çıkıp insanlara tehdit oluşturması filan... aslında bu açıdan da ayrı bi eğlenceli, frankenştayn misali aşsldas

neyse ki henüz o sosyopatlık seviyesine erişemedim heheh. ama bundan geri kalan kısımlar da hiç ilgi çekici değil, o yüzden istemiyorum diyebiliriz. ama yapıcam mı, %90 evet; el mecbur.
0
Bruce
(21.07.17)
çok istiyordum ama artık o kadar emin değilim.
0
pinkpeony
(21.07.17)
prensipte evet, ama sürekli aklıma okul masraflarını getirip iptal ediyorum.
0
prezarlatif
(21.07.17)
hayır. mecbur yapmak durumundayım ya da eşimi boşayacağım :')
0
pide
(21.07.17)
Evet. Cok cok cok istiyorum. Bebekleri cocuklari cok seviyorum. Bir yegenim ilkokulun ilk yillarina kadar nerdeyse benimle buyudu.

@dear god make me a bird, + 1

edit: @cabiday da + 1
0
runagain
(21.07.17)
Cok calisacagim bir isim olmazsa ve cocuguma zaman ayirabileceksem ve maddi olarak ona iyi bir egitim ve cevre sunabileceksem evet ama Turkiye'de bu sartlar cok zor. Egitime para versem bu kez cevreyi nasil kontrol edebilirim bilmiyorum.
0
Traveller
(21.07.17)
bilmiyorum. çocukları çok seviyorum, ilerde evlenirsem evlatlık da edinebilirim fakat çocuk doğurmak nasıl bir his merak ediyorum sanırım.
0
kismisolungac
(21.07.17)
Kesinlikle hayır.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(21.07.17)
istemiyorum. evliliğe de karşıyım ama milyonda bir ihtimal olup o "ruh eşi" dediğin insan çıkarsa evlenilebilir ama çocuk hayır. hoş, ruha da inanmam.

ölümden hepimiz korkuyoruz değil mi? ölümün dehşetli olmayanı da yok, can vermek her şekliyle çok zor. patlama vs. gibi şeylerde saniyenin yüzde biri sürede can veren insan çok çok az ve istisna.
bir insanı daha bu dehşete, ölüme mahkum etmek hakkın olan bir şey mi sence?

diğer yönden, hayat baya sıkıcı bir şey. klişelere girmiyorum. ayrıca sırf senin sikinden çıktı diye senden apayrı gelişecek bir insanın tüm sorumluluklarını üstleneceksin, hayatının en büyük sorumluluğu o olacak.

son olarak, bebek ağlamasından nefret ettiğim kadar çok az şeyden nefret ediyorum. hiç gerek yok, üremek ayak takımının tercihi bu yüzyılda.
0
neil manke
(21.07.17)
arkadaşlarımın çocuklarını gördükçe daha da uzaklaşıyorum çocuk fikrinden, normalde tam tersinin olmasını beklerdim.

hala keyfime fazlasıyla düşkünüm sanırım. terazide daha ağır basamadı.

bi de, her insanı bir gün yakalayan "bir proje olarak çocuk olayı" da daha yok bende. şimdilik büyük projem işim çünkü. yeteri kadar meşgul edip tatmin duygusu sağlıyor.
0
treamorg
(21.07.17)
Istiyorum. Korkuyorum ama isterken de. Bir seyi cok isteyince ya olmuyor ya da olunca sonu iyi olmuyor. Yavrum olacaksa saglikli olsun, buyudugunu gorebileyim.
0
lamira
(21.07.17)
@lamira, senin çocuğun vardı ama? duyuru hediyeleşmesinde konuşmuştuk, enteresan.

cevap: hayır.

edit: özelden mesaj attım lamira.
0
dedimmidemedimmi
(21.07.17)
çocukları sevmem. çok ses yaparlar, baş ağrıtırlar ve sabır zorlarlar.
0
sporty
(21.07.17)
genel olarak çocuk sevmeyen, çocuk gürültüsünden ve şımarıklığından rahatsız olan biri olmama rağmen, istiyorum.
0
blatta hiberna
(21.07.17)
istiyorum ama önce kendimi buyutmem lazım. yaş 30 oldu hala yakın ilişki ve evlilik korkum var.
0
river song
(21.07.17)
Istiyorum. Ama bu ulkede degil. Bencillik yapmaya gerek yok.
0
zannedersem tek eksiginiz bendim
(21.07.17)
çocukları seviyorum ama kendi çocuğum olmasını pek istemiyorum.
0
nothing in my way
(21.07.17)
dedimmidemedimmi ve blue serenity, cocugumu kaybettim ben.
0
lamira
(21.07.17)
hem evet hem hayır. yani hayır basmasındaki en önemli sebep: kendinden vazgeçmek, artık sen, her alanda ön planda değilsin. Herkes nasıl kolay bu kadar kendinden vazgeçebiliyor bilmiyorum o yüzden. Çocuğun doğumundan büyümesine her anı mucizevi ve bunu far etmek bir yanı isyanla karşılamaktan çok korkuyorum. Ama dünyaya baba olmak için gelmiş bir adamla evlenme arefesinde oldukça fikrim değişiyor. O kadar çok omuzda çocuk taşımalık ki. Diğer yandan sadece çocuğun ilk 5 yaşına kadar hayal kurabiliyorum. Annem hep toprağa girinceye kadar der hep bu yolculuk. Bense onu öyle bir hale getirmek istiyorum ki her an ben yokmuşum gibi hazır olsun hayata. Öyleyken böyle işte.
0
pochina
(21.07.17)
40 yaş civarı hayatımı şöyle bir toparlayıp evlat edinmek isterim. bakalım.
kendi çocuğum olması konusunda hiç hevesli değilim. dünya yeterince kalabalık.
0
sibertenik
(21.07.17)
Evet çok istiyorum
0
beyaztenlikiz
(21.07.17)
1 tane yaptım ben. Belki ilerde 1 tane daha olabilir.
0
battal gemalmaz
(21.07.17)
bir iki seneye kadar asla istemediğimden o kadar emindim ki. son zamanlarda ulan çok istiyorum galibaya evrildi bu konuda fikrim çocuklarla haşır neşir oldukça. maddi olarak korkunç durumdayım, işim yok, evim yok, sırtımı yaslayabileceğim bir babam veyahut zengin bir kocam yok ama galiba orta karar bir stabilitede çocuğu koyarım. itiraf gibi itiraf, anne olmayı çok istiyorum.
0
evde liyakat kalmamis
(21.07.17)
İlkel benliğim ve egom birlik olup isteyecekler bir gün ama şu an değil. Muhtemelen evleneceğim kişi çocuk isteyen bir profil olacak.
0
fallopian
(21.07.17)
Normalde istiyorum ama adeta birer küçük canavar kuzenlerimi gördükçe kararsız kalıyorum. Kendi hayatımdan vazgeçmek için henüz hazır değilim. En verimli yaşlarımda verimimi düşürmek istemiyorum. Çocuk büyük sorumluluk demek. Şimdiki nesil 30 yaşına kadar üniversite okuyor. Çocuklara bu süreçte maddi ve manevi olarak destek olmak zengin olunsa bile aslında çok zor. Çocuğun cebine para koyunca işler hallolmuyor. Ki o parayı verebilmek de büyük emek istiyor.
0
dissendium
(21.07.17)
Bismillah NO!
0
l arrache coeur
(21.07.17)
Kesinlikle istemiyorum. Çocukları zerre kadar sevmem zaten. Bütün hayatımı bana bağımlı bir insana adama fikri de korkunç geliyor.
0
ms brownstone
(22.07.17)
Cocuklari cok severim ama cocuk sahibi olma istegim yok. En azindan su an icin yok. Tr sartlari falan degil mesele, cocuk sahibi olmak istemiyorum.
0
stavro
(22.07.17)
Evet, istiyorum.
0
MiraTaurus
(24.07.17)
Arkadaşların çocuklarını ya da yolda şirin bi çocuk gördüğümde ben de yapıcam diye hevesleniyorum. ama bi tanesiyle bi saat vakit geçirince sıkılıyorum ve çıldırıyorum. belki kendim yaparsam öyle düşünmem.
bi de kendimden bi parça olma fikri güzel geliyor. sonuçta benden çıkacak o şey. bi taraftan da çocuk bu, atsan atılmaz satsan satılmaz. eşya değilki. sürekli bana muhtaç birinin varlığından rahatsızlık duyarım gibi geliyor.
0
moratoryumkisilik
(24.07.17)
istiyorum ama bazen de bir çocuk büyütmek için fazlasıyla yorgun olduğumu düşünüyorum.
0
for day to break
(24.07.17)
istemiyorum. sebep çocukla uğraşmak istemiyorum.
0
sckxyss
(24.07.17)
(2)

fatih terim kebapçı

ravenudon
arkadaşlar kaç gündür yazılıp çizliyor, bir kaç cümleyle ne olmuş?
arkadaşlar kaç gündür yazılıp çizliyor, bir kaç cümleyle ne olmuş?
0
ravenudon
(21.07.17)
terim'in damadının mekanı ve komşu mekan(kebapçı oluyor bu) arasında anlaşmazlık çıkmış. (araya bir çit mi yapıyorlarmış ne ise artık), terim telefonla arayıp tehdit edince diğer mekan sahibi de geri adım atmamış. terim ve tayfası kebapçıyı basmış ama dayak yiyip kaçmışlar.
0
doxanikee
(21.07.17)
fatih damatlarıyla racon kesmeye kalkmış ama tam tersi olmuş.
vermişler eline mendili göndermişler.
kebapçı dayı sıkıyorsa bi daha gelsin, nasıl delikanlı la o, dayağı yiyince hemen kaçtı dedi. fatih yalanlamadı.
0
seyduna6687
(21.07.17)
(5)

Avans İstemeli mi İstememeli mi?

rahip janick
11 gün oldu işe gireli. İlk işim diyebilirim. Dış ticaret sorumlusu olarak girdim. Firma 20'sinde avansları, 5'inde mayışları yatırıyor. Beş parasızım. Dün avanslar dağıtılmış, kimse beni çağırmadı :(mayışa var daha 15 gün. Should I Stay or Should I go?bilgilendirme icin edit: (kimin umrundaysa?): a
11 gün oldu işe gireli. İlk işim diyebilirim. Dış ticaret sorumlusu olarak girdim. Firma 20'sinde avansları, 5'inde mayışları yatırıyor.

Beş parasızım. Dün avanslar dağıtılmış, kimse beni çağırmadı :(

mayışa var daha 15 gün.


Should I Stay or Should I go?




bilgilendirme icin edit: (kimin umrundaysa?):

ahohohoy

iyi ki istemisim. normalde bana avans verilmeyecekmis, maasın tamamı ayın 5'inde bankaya yatacakmıs.

ama simdi cok fakir oldugum icin 500 lira verdiler.

artık o kadar fakir degilim...
0
rahip janick
(21.07.17)
İste
0
fragile lady
(21.07.17)
İste, ayıp değil, adı üstünde avans.
0
manuel mandalina
(21.07.17)
Iste ama az iste yoksa maaşta sıkıntı çekebilirsiniz.
0
tukenmez adam
(21.07.17)
Maaşım 2.300. bu şekilde anlaştık. Şimdiye kadar 760 lira gibi bir param olmuş içerde sanırım. 500 iyi midir?
0
🌸rahip janick
(21.07.17)
iste ya rahat ol.
verirler. vermezlerse kötü niyet vardır.
0
seyduna6687
(21.07.17)
(5)

Güvercinlerin sürekli yumurtlaması.

halusinojen
İki tane balkonumuz var. Birine güvercinler yumurta ve çalı çırpı bırakmışlardı iki ay olmuştur. Yavruları oldu, hatta kocaman oldular bir tek uçmuyorlar. Aynı güvercinler diğer balkona da yumurta bırakmışlar. Şu anda da küçük balkonda sürekli oynaşıyorlar çiftleşiyorlar. İki balkonu da kullanamıyor
İki tane balkonumuz var. Birine güvercinler yumurta ve çalı çırpı bırakmışlardı iki ay olmuştur. Yavruları oldu, hatta kocaman oldular bir tek uçmuyorlar. Aynı güvercinler diğer balkona da yumurta bırakmışlar. Şu anda da küçük balkonda sürekli oynaşıyorlar çiftleşiyorlar. İki balkonu da kullanamıyoruz, dadandılar resmen. Yani nasıl kurtuluruz, işin romantizminden geçtik artık, yuva bozulmaz bilmem ne demiyorum bıktım her taraf leş gibi oldu çünkü.

Evet, n'apılabilir bu güvercinlerin gitmesi ve daha gelmemesi için? Cd kapağı vs gibi çözümler işe yaramadı.
0
halusinojen
(19.07.17)
hareket eden ve ses çıkaran bir robot yapabilirsin. sen denk geldikçe de hatta sık sık çıkıp kovalarsan gürültülü bir biçimde bir iki haftaya ayakları kesilir. bir de zift, tiner falan kokular kaçırır bu arkadaşları.
0
alperz
(19.07.17)
göğerçin değil hacım kumru onlar.
bizim de durum aynı. yüksekte veya zula yerde mümkün olduğunca müsait alan bırakma.
0
seyduna6687
(19.07.17)
Bizim de balkona güvercinler aynı şekilde dadanmıştı. En son, büyümesine rağmen uçması geciken yavruyu, gözlerimin önünde, 8. kattan aşağı atıp, yeni bir yumurtlama için hazırlıklara girişince, hain anne güvercini süpürgeyle kovalamıştım.

Balkona balon asmak etkili olabiliyor. Bir de etrafa rüzgar gülleri koyabilirsiniz.
0
agluna
(19.07.17)
Bir de, balkonun açık kalan bölümüne, iki sıra misina geçebilirsiniz. Böylece balkona giremezler.
0
agluna
(19.07.17)
yavrular uçtuktan sonra hemen temizle balkonu getirdikleri çer çöpü hemen imha et vazgeçerler eninde sonunda.

bu arada güvercinin yuva yaptığı balkonda her türlü pislik oluyor, sanayi tipi bi temizliğe hazırla kendini şimdiden. kolay gelsin :/
0
yuto
(19.07.17)
(2)

İstanbulda kalacak yer

kapti
Merhaba,Şehirdışından gelecem atatürkten, sabah mecidiyeköye geçecem ordan belgeleri alıp 3 üniye başvuracam..Yeniyüzyıl-- Cevizlibağ\ ZeytinburnuBiruni-- Topkapı Kemerburgaz-- Mahmutbey BağcılarŞimdi zamanı kısıtlı olduğundan ilk yeniyüzyıla başvuracam, diğer ikisi kalır gibi ertesi güne çünkü mec
Merhaba,

Şehirdışından gelecem atatürkten, sabah mecidiyeköye geçecem ordan belgeleri alıp 3 üniye başvuracam..

Yeniyüzyıl-- Cevizlibağ\ Zeytinburnu

Biruni-- Topkapı

Kemerburgaz-- Mahmutbey Bağcılar

Şimdi zamanı kısıtlı olduğundan ilk yeniyüzyıla başvuracam, diğer ikisi kalır gibi ertesi güne çünkü mecidiyeköyde yeminli tercüman noter vs olayları da var..

Biruni-- Topkapı

Kemerburgaz-- Mahmutbey Bağcılar

ikinci güne bunlar kalıyor, yeniyüzyıldan çıktıktan sonra hangi semtte otel bakayım nezih temiz bi şekilde nerede kalayım.
0
kapti
(19.07.17)
mercure topkapı , booking vpn ile kesersen daha uygun olabilir
0
nivoandmira
(19.07.17)
şirinevler yenibosna taraflarına bak. e5 üzerinde bir sürü otel var.
mahmutbeye minibüsle geçersin, topkapıya metrobüs ile.
otel örnek: adela var. www.neredekal.com
0
seyduna6687
(19.07.17)
(1)

Bdüzü beko durağı denen yer

archery
hadımköy metrobüs durağı mı oluyor?
hadımköy metrobüs durağı mı oluyor?
0
archery
(18.07.17)
evet.
0
seyduna6687
(18.07.17)
(2)

ehliyet yenileme sağlık raporu

superb
eski tip ehliyetimi yenisiyle değiştirmek için randevu aldımaile hekimi sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu verdi, sürücü olur kararı verildi yazıyor raporda.bu yeterli midir? göz muayenesi vs isteniyor da dendi bana anlamadım
eski tip ehliyetimi yenisiyle değiştirmek için randevu aldım
aile hekimi sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu verdi, sürücü olur kararı verildi yazıyor raporda.
bu yeterli midir? göz muayenesi vs isteniyor da dendi bana anlamadım
0
superb
(17.07.17)
ben yeniledim.
aile hekiminden aldığım raporun haricinde bir şey vermedim.
0
seyduna6687
(17.07.17)
aile hekimi sevk etmediyse imza attıysa olay bitmiştir
0
argent dawn
(17.07.17)
(9)

Yakın arkadaşa nikah hediyesi almalı mı?

gmzo
Cumartesi yakın arkadaşımın nikahı var, nikah şahidiyim. Düğün Ekim'de olacak. Şimdi nikahta takı töreni olmaz diye tahmin ediyorum ama, tatlı bir hediye almalı mı yine de? Ne almalı onu da bilemedim, henüz evlerini de kurmadılar.
Cumartesi yakın arkadaşımın nikahı var, nikah şahidiyim. Düğün Ekim'de olacak. Şimdi nikahta takı töreni olmaz diye tahmin ediyorum ama, tatlı bir hediye almalı mı yine de? Ne almalı onu da bilemedim, henüz evlerini de kurmadılar.
0
gmzo
(17.07.17)
nikahta da takı töreni var.
takı alın. altın falan işte.
0
interview with the vampire
(17.07.17)
çeyrek altın en temizi
0
a gun and a pack of sandwiches and nothing
(17.07.17)
Çok yakın arkadaşsa çeyrek değil de yarım alınabilir.

Nikahta takı töreni olur.
0
himmet dayi
(17.07.17)
Ben düğün sonra olacak diye olmaz sanmıştım :) teşekkürler
0
🌸gmzo
(17.07.17)
çeyrek +1
0
seyduna6687
(17.07.17)
ya bu işler hep yol yordam konusu aslında, çevreye göre şekilleniyorsun. diğer gidecek olanlara sor bence sonrasında düğün de olacaksa belki zaten takı töreni orada olacaktır.
0
piremses
(17.07.17)
Direkt kendisine sordum, takı töreni yapmayacağız düğünde olacak dedi. Şimdi güzel bir hediye, düğünde de takı mantıklı sanırım.
0
🌸gmzo
(17.07.17)
Nikahta hediye almak gereksiz geldi bana. Düğünde takı takarsınız, ev ziyareti yaparsanız eğer o vakit bir hediye düşünürsünüz.
0
teoridefeminist pratiktegeysa
(17.07.17)
Gerek yok. Aklınızda özel bir şey yoksa (şaka yollu kocaman emzik vs. alıyorlar bazen), takınızı takın. Evlerine giderken ufak bir ev hediyesi alırsınız.


.
0
kartallar yuksek ucar
(17.07.17)
(3)

Delirdiğimi nasıl anlarım

qazedcsrfvtyhngujmkol
Öyle bişey varsa deli raporu alayım da önüme gelene rahatça sövüp saldırayım. Nedir bu arkadaş herkes üstüme geliyor lan üniversite mezunu master yapan biriyim ama son zamanlarda böyle hissediyorum geçici bişey mi yoksa fıttırdım mı cidden. Paxerayı en düşük dozda kullanıyorum iki senedir bunu aldig
Öyle bişey varsa deli raporu alayım da önüme gelene rahatça sövüp saldırayım. Nedir bu arkadaş herkes üstüme geliyor lan üniversite mezunu master yapan biriyim ama son zamanlarda böyle hissediyorum geçici bişey mi yoksa fıttırdım mı cidden. Paxerayı en düşük dozda kullanıyorum iki senedir bunu aldigim zamanlar ağzıma geleni söylüyorum sanırım gerçi bunu almazken de farklı miydim bilmiyorum ama son aylarda iyice belirgin oldu sanırım. Ama insanlara da sinir oluyorum senin saksı gibi susmanı ya da duymak istedilerini söylemeni bekliyorlar. Öyle yapmazsan sen kimsin adam değilsin diye hakaret hatta tehdit ediyorlar. Yıllarca sustum kafayı yedim psikolojik destek aldım şimdi de millete kafayi yediriyorum sanırım nedir bunun çözümü.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.07.17)
ben de son 7-8 aydır bu şekildeyim. maalesef çok haklısın. duymak istediklerini söylemeyince çıldırıyorlar.

ben kendi alanıma yöneldim biraz insanlardan uzaklaştım. aramıyorum kimseyi. ararlarsa da gitmiyorum.

geçmiş olsun.
0
rootsuz yazar
(17.07.17)
Cozum insanlardan uzak durmak bence. Mesafe ne kadar acilir, uzak tutulursa ayni nispette kafa rahat oluyor.
0
murakami
(17.07.17)
tek odak noktan sucuk ekmek ise hani yani
0
seyduna6687
(17.07.17)
(4)

Duty free alisverisini nerden yapayim?

fakyoras
Selam,TaylandAbu dabiIstanbul ataturk gelisBu uc durt free'den hangisi en uygundur?
Selam,

Tayland
Abu dabi
Istanbul ataturk gelis

Bu uc durt free'den hangisi en uygundur?
0
fakyoras
(14.07.17)
tayland
0
seyduna6687
(14.07.17)
istanbul euro pahali, bizim icin manasiz.
abu dhabi sigaranin cok bi esprisi yok.
tayland bi nebze daha mantikli.
0
brkylmz
(14.07.17)
bavulunda yer olsun, alışverişini gittiğin ülkede yap, bavulun içine doldur ve ülkeye rahat rahat gel. Ne bir sınır, ne bir yük. Dünyanın hiçbir yerinde bizim gibi vergi yok. Her koşulda avantajlı.
0
cliquot
(14.07.17)
cliquot +1

italya dan aldığım içki fiyatları ile bizim duty free nin arasında dağlar kadar fark vardı. eminim gittiğin yerde de öyle olacak. al, at bavula
0
gazozailacatmauzmani
(15.07.17)
(18)

Çanakkele mi Çorum mu ? hangi üniversite ?

Caaannn
ikisine de puan yetiyor şuan , ilk tercih hangisi olmalı ?Çanakkele olursa kampüsüm merkeze ve sahile 65 km uzaklıkta olucak ve köy kasaba gibi bir yerde olucak.(çanakkale bayramiç)Çorum olursa merkeze çok yakın olucak , zaten bütün kampüsleri merkezin içinde farklı farklı alanlarda.Çorumda kyk yu
ikisine de puan yetiyor şuan , ilk tercih hangisi olmalı ?

Çanakkele olursa kampüsüm merkeze ve sahile 65 km uzaklıkta olucak ve köy kasaba gibi bir yerde olucak.(çanakkale bayramiç)

Çorum olursa merkeze çok yakın olucak , zaten bütün kampüsleri merkezin içinde farklı farklı alanlarda.
Çorumda kyk yurtların yakın merkezde olucağı için barınma daha kolay olucak ve iş imkanı iyi kötü olucak Çanakkalede bunlar olmayacak.

Sizce hangisi ?

Yaşadağım şehir İstanbul.
0
Caaannn
(14.07.17)
çanakkale normalde cennet gibi şehir ama 65 km ve kalacağın yerin bayramiç olması beni resmen çorum demeye itiyor. çok ilginç ama resmen çorum diyorum.

edit: gerçi bayramiç'te kalırsan da çanakkale merkeze sık sık gidip gelme şansın olur ama gidemediğin zamanlar sıkıntıdan patlar depresyona girebilirsin.

edit 2: ayrıca bayramiç denen yeri görmemiş kişilerin "çanakkale" demesine aldanma. bayramiç çorum'dan kötü bir yer. ben sık sık çanakkale merkeze giderim dersen sadece okunur bayramiç'te.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(14.07.17)
çanakkale.

çorum her ne kadar dünyanın merkez noktası olsa da tercihini mutlaka çanakkaleden yap.
0
re noreno
(14.07.17)
bayramiç.

canın sıkıldığında atla git edremit, ayvalık, gökçeada bozcaada, izmir ....

çorumda nereye gidecen?
0
mr.goodcat
(14.07.17)
nerede olursa olsun çanakkale
0
cekilmis gayfe
(14.07.17)
çanakkale!
0
ezkaza
(14.07.17)
O da soru mu. Ne kadar uzak olursa olsun Çanakkale.
0
razvan rat
(14.07.17)
@cosmicstring

evet bu ikisinden biri olmak zorunda.
0
🌸Caaannn
(14.07.17)
Çanakkale cennet gibi bir yer, çk diyorum
0
powerpufgirl
(14.07.17)
Çanakkale +1
0
seyduna6687
(14.07.17)
kesinlikle canakkale.
0
oscar
(14.07.17)
Bayramiç vs Çorum desen daha doğru olur. Ben yine de denize daha yakın olan Bayramiç diyorum.
0
gozu acik sevisen yahudi
(14.07.17)
ben çanakkalede yaşadım. ben olsam bayramiçi seçerim. ne işin var çorumda.
0
sizofren06
(14.07.17)
Tabii ki Çanakklae, Çoruma daha önce gittim. Birisi İç Anadolu ile Karadeniz arasında diğeri Ege'de bu bile karar vermek için yeter.
0
tahin pekmez yoğurt
(14.07.17)
Çanakkale orada okumuş biri olarak yıllardır hasretini çektiğim bir yerdir.
Kesinlikle Çanakkale diyorum.
0
mutekebbir
(14.07.17)
çorum ve iş imkanı :) yol kenarında leblebi satarsın. bencede çorum yaz evet evet hiç düşünme.
0
sarlatan
(14.07.17)
karşılaştırma bile tabi ki çanakkale
0
mikahakkinen
(14.07.17)
Bayramiç de olsa Çanakkale + 1
0
aychovsky
(14.07.17)
bayramiçe gitsen pişman olabilirsin. ama keşke çoruma gitseydim demezsin bence. çoruma gitsen kesin kışın falan pişman olursun bayramiçe gitmediğin için.

düşünme bile çorumu bence

edit: biraz daha düşündüm. ne çorumu hocut? napıyosun sen?
0
klar
(14.07.17)
(6)

sana laflar hazırladım

cosmicgadin
insan içinde söylendiğinde aşağılayıcı fakat hakkında işlem yapılamayacak hakaretler lazım. ne geliyo aklınıza?
insan içinde söylendiğinde aşağılayıcı fakat hakkında işlem yapılamayacak hakaretler lazım. ne geliyo aklınıza?
0
cosmicgadin
(13.07.17)
plastik tuvalet terliği
0
cay koy geliyorum
(13.07.17)
kanalizasyon fikirli gibi şeyler geliyor benim aklıma ama neden birini hunharca aşağılamak istiyoruz?
0
evde liyakat kalmamis
(13.07.17)
Yok saymak, fikrini, konuşmasını önemsememek, hafif bir kafa selamı ile geçiştirmek de hakaret kadar etkili olabiliyor.
0
Aman Sen de
(13.07.17)
duş perdesi

edit: youtu.be
leyla ile mecnun küfürüydü :/ bence güzel
0
dedimmidemedimmi
(13.07.17)
komprador burjuva
0
seyduna6687
(13.07.17)
at kafası
0
re noreno
(13.07.17)
(2)

Diş hekimligi fakültesi hakkinda bilgi?

thatisthedoctor
Kardeşim için soruyorum, bu fakülte nasıldır, öğrenciliği iş hayatı sonrası vb. Bilgi verebilecek olan var mi? Şimdiden teşekkürler.
Kardeşim için soruyorum, bu fakülte nasıldır, öğrenciliği iş hayatı sonrası vb. Bilgi verebilecek olan var mi?

Şimdiden teşekkürler.
0
thatisthedoctor
(13.07.17)
Öğrenciliği zor, masraflı.
0
eses2697
(13.07.17)
mis gibi meslek.
para kazanır.
0
seyduna6687
(13.07.17)
(11)

Lise ve Aids

tavish11
https://www.google.com.tr/amp/s/www.haber3.com/amp/guncel/aidsli-lise-ogrencisinin-kan-donduran-itiraflari-haberi-4640538Sabah bu haberi okudum. Zaten takıntılyım, iyice gerildim sabah sabah
www.google.com.tr


Sabah bu haberi okudum. Zaten takıntılyım, iyice gerildim sabah sabah
0
tavish11
(12.07.17)
neden gerildin hacı git bi test yaptır.
ortam feci bozuk zaten.
gayrı bundan sonra böyle.
0
seyduna6687
(12.07.17)
"Sosyal medyada 3-4 özel uygulama üzerinden partner bulmanın çok kolay olduğunu belirten ..."
0
güneyli çocuk
(12.07.17)
Soru, Hıv konusunda bilinçli misiniz? Nasıl korunuyorsunuz
0
🌸tavish11
(12.07.17)
Sadece hiv değil; hepatit var, hpv var, üstelik ne kadar korunsanız da bunları kapma ihtimaliniz var. Tabi yine de korunalım, ihtimalleri azaltırız en azından. Mesela hpv deriden bulaşıyor diye biliyorum, kondomun hiçbir koruyuculuğu yok.
En iyi korunma yöntemi casual sex yapmamak bence. Haberde de değinilmiş, verilen sayılar sadece bilinenler, oysa hiç muayene olmayan, taşıyıcı olduğunu bilmeyen, bilse de uçkurunun hatrına bunu gizleyen ve hastalığı yayan o kadar çok kişi var ki.
0
mezzosprite
(12.07.17)
Nasıl bir yaşam tarzın varsa ona göre önlemlerini alacaksın. Başka şansın yok.
Paranoyak olmana gerek yok. Sadece yapman gerekenleri yap, ihmal etme.
0
cliquot
(12.07.17)
Gay değilsen çok da korkulacak bir şey yok. Merak ettim baktım bu da gaymiş.

Ayrıca soru neydi?
0
catch the arrow
(12.07.17)
Korkulacak bir şey var, insanları gereksiz rahatlatmayalım lütfen, zaten çok az kişi umursuyor.
Cinsel yolla bulaşan hastalıkları cinsellik dışı yollarla bile kapmak mümkünken (örn. hastane, dövmeci, vs.) cinsel hayatı olan insanın bunu önemsememesini aklım almıyor.
Ne kadar korkarsan o kadar önlem alırsın, o kadar güvende olursun. Duyuruda bu konuyu önemseyen bir hekim vardı eskiden, biriyle yatağa gireceksen cinsel yolla bulaşan hastalığının olmadığına dair doktor raporu isteyeceksin, derdi icabında.
0
mezzosprite
(12.07.17)
catch the arrow vb. biraz yanlis olmus. Bu mantikla cok kisi da hastalik kapar. AIDS'in kadini erkegi olmaz. Umarim bu mantikla bir gun hata yapmazsin.
0
Traveller
(12.07.17)
Haberi ben de okudum bu sabah. Haber3'ten degil ama...

Durum ciddi evet. Bu sahte muhafazakar ortam vitrinde ama sokaklar hic öyle degil.

Tek kisiyle ve guvenli sex evet ama haberdeki gencin de dediği gibi, okullarda cinsellik eğitimi kesinlikle verilmeli.

Ayip tu kaka denilip bastirilamaz hiçbir sey.
0
runagain
(12.07.17)
Eşcinsel bir arkadaş sanırım. Eşcinsel anal sekste hiv pozitif olma ihtimali daha yüksek.
0
yirmisantim
(12.07.17)
@traveller +1
0
cliquot
(14.07.17)
(4)

Ateizm ve umre

ben deli olmaliyim
Merhaba arkadaşlar,Ben ateistim, ancak haftaya işim nedeniyle umreye gitmem gerekecek. Yanımda insanlar da olacak. Namaz falan doğru düzgün bilmiyorum. Umreyle de ilgili bir bilgim yok. Zorlanacağım, hazırlanmam gereken şeyler olacak mı?Troll soru değildir.
Merhaba arkadaşlar,

Ben ateistim, ancak haftaya işim nedeniyle umreye gitmem gerekecek. Yanımda insanlar da olacak. Namaz falan doğru düzgün bilmiyorum. Umreyle de ilgili bir bilgim yok. Zorlanacağım, hazırlanmam gereken şeyler olacak mı?

Troll soru değildir.
0
ben deli olmaliyim
(11.07.17)
hacı umre olayına vakıf değilim ama otellerde dikkatli ol, adam sadece erkeklerin kaldığı otelde viagrayı çakmış kalpten ölmüş. yani nasıl bir zihniyetle neler dönüyor allah bilir. tedbiri elden bırakmamak lazım gelir. tanrı odin seni korusun.
0
seyduna6687
(11.07.17)
desit bi arakadaşım iş nedeniyle 8-10 kez umreye gitmek durumunda kaldı, üstelik badem bıyıklı tayfa ile. bi kaç keresinde ramazana denk geldi hatta, seve seve oruç tuttuydu.

önemli olan etrafındaki insanlara fake yapman gerekip gerekmediği. sorunda yapman gerekiyormuş gibi duruyor. öyleyse onları taklit etmekten öte çaren yok sanırım.
0
manuel mandalina
(11.07.17)
ne yaparsanız yapın ilgili olmadığınız anlaşılır. namaz kılmayı abdest almayı ihramı tavafı araştırın
0
cirkinkizyokturazvotkavardir
(11.07.17)
Namaz nasıl kılınır, abdest nasıl alınır, günlük hayatta bir müslümanın yaptığı şeyleri internetten biraz öğrensen yeter. Umre veya hac nasıl yapılır dahil olmak üzere fazlasını da zaten çoğu bilmiyor.
0
razvan rat
(11.07.17)
(18)

Nasıl hissediyorsunuz?

Gökkuşağında Salıncak
Ben bu sıralar oldukça sıkılmış ve bunalmış hissediyorum. Sizler nasılsınız?
Ben bu sıralar oldukça sıkılmış ve bunalmış hissediyorum. Sizler nasılsınız?
0
Gökkuşağında Salıncak
(11.07.17)
bugün, mutluyum. uzun zamandır inmeye çalıştığım bir kilo eşiğinin altına indim. hasta oldum, iştahımı inanılmaz kesti. mutluyum işte.
0
i drive the hearse
(11.07.17)
Birkaç his bir arada ama en baskını umut ve heyecan sanırım. İstediğim bir şey var ve nedense aşırı bir umut içindeyim.
0
aquarium
(11.07.17)
dün bir kızla buluştum, istediğim gibi geçmedi.
zaten günün başından beri iyi hissetmiyordum, birlikte olduğumuz süre boyunca da tespih böceği gibi içime kapandım. eve döndüğümde çok bitik durumdaydım.

hala toplayamadım. geçmesini bekliyorum.
0
filteria
(11.07.17)
sıcak havadan nefret ettiğim kadar başka hiçbir şeyden nefret etmiyorum sanırım. sıkılıyorum, hava yüzünden hiçbir şey yapmak da gelmiyor içimden. oturup wimbledon izleyeyim diyorum ama oturduğum yerde maç izlerken bile bunalıyorum pü allah belasını versin böyle havanın. şimdi kahvaltı hazırlayacağım, umarım doyunca biraz daha iyi hissederim.
0
der meister
(11.07.17)
umutlu, güçlü hissediyorum şu sıralar biraz pişmanlıklar var geçmişe dair ama iyidir o da lazım..

en fazla hissettiğim şey ise tabii ki %100 olmasa da sağlıklı olmak.

şu hayatta kendimce en iyi yapabildiğim şeylerden biri istediğim zaman maraton kafa yapısına girip uzun süreli bir irade gösterip sonunda radikal şeyler başarabilme yetim. Tunnel vision da ilerliyorum...
0
qazaqwsx
(11.07.17)
afedersin b*k gibi.
seyahat dönüşü enerjim yok, ayağım sakat ve kısa vadede iyileşecek gibi durmuyor. üstelik on gündür sakat sakat koşturup evrak hazırladığım başvurunun deadline'ı kaçtı (kaçmadı da şrfszlik yapıyolar). neyse ki ofis serin, sakatım diye işleri yayabiliyorum ve dostlar var^^
o kadar da kötü değil miymişim ne o.O
yok lan kötüyüm :(
0
manuel mandalina
(11.07.17)
bıkmış.yaz bitsin ya skerim yazı.
kışın gözünü seveyim.
0
seyduna6687
(11.07.17)
Sıkkın, bıkkın, bunalmış, güçsüz, ne yapacağınız bilemez bir halde; zor hayaller, boş beklentiler peşinde. Depresyondur dimi kesin böyle boktan olamaz =/
0
reactionic
(11.07.17)
İyiyim. Enerjiyi yüksek tutalım.
0
MaNOfTheYear
(11.07.17)
Klima çarptı berbat durumdayım işten sıkıldım ancak arkamda Genel müdür çalıştığı için çalışıyor gibi yapmak zorundayım. :(
0
Mcfly
(11.07.17)
haftaya izne ayrılıyorum, onun öncesinde çalışmama isteği yoğun. birşekilde yuvar topar gidiyor.

işi gücü olmadan evde oturanlar bir de bunu yazanlar, size gıcığım...
0
hosein
(11.07.17)
Hem mutlu, hem panik, hem endişeli. Ne varsa hissediyorum.

Tatile geldim, mutluyum. Patron "Bizi iş ne oldu" demiş, uygun bir dille "Tatilde olduğumdan bir halt olmadı" deme yollarını arıyorum. Bir yandan da nasıl yetiştirsem diye düşünüyorum.
0
aychovsky
(11.07.17)
genel olarak bok gibi. beraber okula geldiğim arkadaşa sürekli sitem ettim mesela, bu arada araba kullanıyordum. ama kendi işlerim var onlarla kafa dağıtıyorum. sonra tekrar işsizlik, sevgilisizlik, herkes gezerken veya maaşını hak ederken, zevk aldığım boş işlerle uğraşacağım.
0
rain when i die
(11.07.17)
saçımı kestirdim kestireli bir türlü ne yapmam gerektiğine karar veremedim.
sağa atıyorum olmuyor, sola atıyorum durmuyor. topluyorum, o hiç değil.

evet, bu sıcak yaz gününde tek derdim bu sanırım.
0
yaraticinick
(11.07.17)
saçma bir sebeple işten ayrıldım dün. çok matah bir iş değildi ama 3 yıldır çalıştığım, odemelerimi yapabildiğim bir yerdi sonuçta.

boşlukta... umutlu... gergin...

iyi değil...
0
runagain
(11.07.17)
Valla ben iyiyim. Kotu hissedenler kendini kapamasin, disariya acik dursun. Cunku iyi hislerin nereden nasil gelecegi belli olmaz. Engelleri hep kendimiz kendimize koyuyoruz. Hayatta engelleri kaldirmak gerek diye dusunuyorum.
0
osssy
(11.07.17)
Günler çok aktif geçiyor. Ondan süper.
0
arnold schwarzeneger
(12.07.17)
Başıma bir bela aldım. Tedirgin hissediyorum. Normal hayat istiyorum.
0
fallopian
(12.07.17)
(11)

Site Amatör mü Gözüküyor?

aradaki uzaklik
Selamlar,http://www.beachplease.coSizce bu adreste konuşlanan e-ticaret sitesinin tasarımı nasıl? Amatör mü gözüküyor? Güvenle alışveriş yapar mısınız? Sıkıntı varsa nerede?
Selamlar,

www.beachplease.co

Sizce bu adreste konuşlanan e-ticaret sitesinin tasarımı nasıl? Amatör mü gözüküyor? Güvenle alışveriş yapar mısınız? Sıkıntı varsa nerede?
0
aradaki uzaklik
(11.07.17)
gayet başarılı hacı.
0
seyduna6687
(11.07.17)
İsmini çok sevdim :)

Site de güzel ama üstteki banner çok boş kalmış, orada bir şeyler görmek istedi elf gözlerim.
0
chicha
(11.07.17)
Ssl (https) sertifikasi olmayan bir siteden asla ve asla alisveris yapmam.
0
imelih
(11.07.17)
arka plan beyaz değil de turuncu, sarı (açık) gibi olsa daha iyi olur. güzel onun haricinde. bir de güvenlik açısından delirttiniz lan beni ve imelih +1
0
mezarkabul
(11.07.17)
giriş yap, mesafali satış sözleşmesi, iletişim gibi alanların ana menüde olduğunu ilk defa görüyorum.
bu tarz konularda kullanıcı alışkanlıkları yönünde ilerlemek gerekir.
ana menüde genelde ürün kategorileri olabilir.

SSL'in olmaması çok büyük dezavantaj
ayrıca mesafeli satış sözleşmesi de öyle ilgili alanları boş olmamalı.
bu kısmı ödeme kısmında en azından sepet ve müşteri bilgilerine göre doldurmalısı.
tabi özellikle satıcı kısmıda boş olmamalı
0
€xpolerer
(11.07.17)
sitenin orta üst kısmı bomboş. göze hoş görünmüyor.
0
burya
(11.07.17)
site fena görünmüyor, çok detaylı bakamadım ama ilk bakışta çok eğreti duran birşey yok. ana menüde mesafeli satış sözleşmesi olmasa da olurmuş.
iletişim bilgileri kurumsal olmalı bence. mail adresi outlook hoş olmamış.
0
battal gemalmaz
(11.07.17)
Önerilerim şöyle;

-Tasarımdaki renkleri beğendim ama site tasarımı olarak çok büyük sıkıntılar var. Örneğin hakkımızda, mesafeli satış sözleşmesi asla orada olmamalı. Görsellikten öte ticari değil.O alan menü alanı olarak kullanılmalı. Sol taraftaki kategori başlıklarını buraya taşımalısın.

-Ürünlerede hızlı bak var ama hızlı baktan ürünü sepete atamıyoruz. Başka resimlerine bakamıyoruz. Sadece resim büyüyerek açılıyor. Bunun yerine buradan da alışverişe yönlendirilebilmeli, sepete atılabilmeli vs.

-Resme tıklayınca hiçbir şey olmuyor. Resme tıklandığında ürün detay sayfasına yönlenmeli.

-Eğer ürün sayısı ileride artacaksa daha tasarıma oynayabilirsin. Büyük landing page'ler, daha detaylı stil life fotolar vs. Yok ürün sayısı artacaksa da aşağıdan 1.2.3 diye sayfa seçtirmek yerine lazy loading kullansan bence çok daha kolay ve şık olur.

-Aşağıdaki iletişim, facebook, insgrm vs gibi ikonlar tıklanabilir olmalı.


İlk bakışta göze çarpanlar bunlar.
0
sarap dumani
(11.07.17)
İletişim ve Mutlu müşteri bölümü battı gözüme çerçeve ve ikonlar olmasa daha güzel olcak gibi o biraz amatörlük katmış gibi siteye. Geri kalan her şey çok başarılı çok beğendim.
0
joker06
(11.07.17)
site güzel ama arkadaşların dediği gibi .co uzantısı ve ssl eksikliği problem bence.
0
runagain
(11.07.17)
gorseller daha on planda olmali cunku guzel gorseller hakikaten. amator demeyelim ama template kurup pembe renk detaylarini verip gecmissiniz gibi daha cok, hani custom design ya da tema duzenleme gibi emek yok gorunuyor
0
hjarteblod
(11.07.17)
(6)

Powerbank mi yedek batarya mı almalıyım?

sorumatik
Selamlar,Samsung Note 4 kullanıyorum. İki seneden sonra bataryada performans düşüşleri başladı. Hem kullanışlı olması bakımından hem de cepte taşıma bakımından Powerbank mi, yedek batar mı almalıyım. Erkeğim ve taşıyacağım çantam yok. Samsung'lar nasıl bu konuda. Marka model önerirseniz sevinirim.
Selamlar,

Samsung Note 4 kullanıyorum. İki seneden sonra bataryada performans düşüşleri başladı. Hem kullanışlı olması bakımından hem de cepte taşıma bakımından Powerbank mi, yedek batar mı almalıyım. Erkeğim ve taşıyacağım çantam yok. Samsung'lar nasıl bu konuda. Marka model önerirseniz sevinirim.
0
sorumatik
(11.07.17)
yedek batarya al bence hatta aliexpress'te 2li satılıyor ve 2sini aynı anda şarj edebilen standlar mevcut onlardan al
0
gozu acik sevisen yahudi
(11.07.17)
Eskiden note3 kullanıcısıydım aynı performans düşüklüğyle uğraştım. Bunun için ilk önce yedek batarya aldım. Bundaki tek zahmetlik iş şarj etme olayı. Bende ayrıca şarj etme kiti falan yoktu cunku telefondan şarj ediyordum. Tabi bi süre sonra buda yetmiyor ve zaten mecburen powerbank alıyorsun.. orjinalini almak şart birde orijinal kablosuyla şarj etmek. Yoksa laçkalaşıyor
0
fıytfıyt
(11.07.17)
Powerbankler birkaç kere sarj edebilirler. Bataryalar 1 kere.

Powerbankler bataryalara göre daha ağırdır.
0
powerpufgirl
(11.07.17)
bataryayı tak çıkar zahmetli... powerbank derim.
0
gotic
(11.07.17)
İkisini de kullandım. Bataryayı şarj etmek için aleti kapatıp içine boş bataryayı takmak gerekiyor. Powerbankları da nasıl yapıyorlarsa kendilerine faydası yok. Sen seç.
0
hildirim
(11.07.17)
powerbank iyi.
0
seyduna6687
(11.07.17)
(34)

Sıcaklarda neler içiyorsunuz?

devilred
Alkol hariç. İlaçlarla alkolü karıştırmak istemiyorum. Su içmekten bıktım. Maden suyu desen günde ikiden fazlası mideye zarar. Kahve ve çayı hava sıcak da olsa içiyorum ama soğuk bir şeyler de lazım. Siz neler içiyorsunuz? Alışveriş öncesi güzel ve fazla zahmetli olmayan önerilernizi alırım.
Alkol hariç. İlaçlarla alkolü karıştırmak istemiyorum.

Su içmekten bıktım. Maden suyu desen günde ikiden fazlası mideye zarar. Kahve ve çayı hava sıcak da olsa içiyorum ama soğuk bir şeyler de lazım. Siz neler içiyorsunuz? Alışveriş öncesi güzel ve fazla zahmetli olmayan önerilernizi alırım.
0
devilred
(11.07.17)
hava durumuna bir meydan okuma olarak çay içmeye devam ediyorum.
0
cay koy geliyorum
(11.07.17)
Bogurtlenli meyve cayi vb alip (siyah cay olmayan) soguk cay yapiyorum
Hem sekersiz hem lezzetli.
0
kuehles blondes
(11.07.17)
eğer kendi meyve suyunuzu yapma imkanınız varsa, alın az şekerle onu yapın. sonra buzla falan güzel olur. eğer yoksa aşağısı;

şeftalili soğuk çayı seviyorum da meret çok şekerli. bu yüzden onu maden suyu ile karıştırıp seyreltiyorum güzel oluyor. aslında bu öneriyi tüm içecekler için yapabilirsiniz.
0
dahili meddah
(11.07.17)
Ben şekerli şeyleri içmiyorum rahatsız ediyor.
Soda-limon-tuz (churchill)
Ayran
Su
Şekersiz türk kahvesi
Sütlü kahve
0
megalomaniac
(11.07.17)
Maden suyu, su
0
gozu acik sevisen yahudi
(11.07.17)
Soğuk sütle yapılan kahve müthiş oluyor. İçine ekstra 3-4 buz atınız.
0
l arrache coeur
(11.07.17)
İçine tarçın çubuğu atılmış su.
Sade maden suyu.
Naneli limonata (evde yapma ya da ev yapımı bulma imkanınız yok tavsiye etmiyorum.)
Soğuk kahve.
0
mutekebbir
(11.07.17)
frappe yapıyorum. su, kahve, süt, buz
0
cekilmis gayfe
(11.07.17)
limonlu soda (aromalı olan), vişneli soda, limonlu ice tea. bir de içecek muadili olarak karpuz öneriyorum. Foşş diye iç yangınını söndürüyor kahvaltıda
0
fallopian
(11.07.17)
Soguk kavun ya da karpuz, buzlu limonata.
0
stavro
(11.07.17)
en çok su.
sonra soğuk çay, limonata, kola ve meyva suyu. çok geniş skala oldu, biliyorum ama dolapta hepsi olunca döngüye girip içiyorum işte.
0
m e b
(11.07.17)
Ayran, manyak gibi ayran içiyorum.
Bir de limonata arada.
Su zaten standart.

Bir de naneli su değişik gelebilir. Ferahlatıcı oluyor, belki suda aroma olunca biraz daha idare edilebilir.
0
aychovsky
(11.07.17)
Su, maden suyu, soğuk yağsız sütlü filtre kahve
0
powerpufgirl
(11.07.17)
ya gerçekten benim de aklımdaydı aynı soru. hatta buraya sormayı düşünmüştüm lolxd fav'a attım. limonata yapıyorum, meyveli soda içiyorum ki çok içmek istemiyorum. soğuk kahveye dadandım ama hazır olanları hoşuma gitmiyo aslında. soğutucam diye espressoyu pişirip bekletmeye de üşeniyorum açıkçası. hazır limonata da çok alıyorum. limonata.
0
snape i başından beri tanırım
(11.07.17)
Redbullun yabanmersinlisi var cok güzel tadı. Birde powerade in mavilisi tam böyle sekerim düşüyor ve susuyorum o anlarda içince efsane oluyor
0
fıytfıyt
(11.07.17)
çay++
0
gezegen olan pluton
(11.07.17)
Zararlı zararsız her şeyi içiyorum. Soğuk çay, asitli asitsiz icecekler, soğuk kahveler, ev yapimi erik suyu cok iciyorum bu ara, bir de naneli limonlu su. Maden suyu disinda her seyi iciyorum galiba.
0
aquarium
(11.07.17)
Soğuk kahve ve soğuk çay. İkisini de kendim yapıyorum. Neroda çalışan bir kızın önerisiyle soğuk papatya çayı yaptım harika oldu. Sırayla deniyorum elimde ne varsa.
0
jazzabel
(11.07.17)
Şu tarifleri de bi verseniz de denesek :(
0
🌸devilred
(11.07.17)
peki soğuk çayı nasıl demliyosunuz, sıcak suyla yapıp soğumasını beklemek gerekmiyo mu? :/
0
snape i başından beri tanırım
(11.07.17)
Tabii ki de, yıllardır harareti alan çay.

Fakat aşırıya kaçmamak şartıyla çay tüketiyorum. Çünkü içtiğim çay kadar su takviyesi de yapıyorum, dolayısıyla yürüyen bir damacana olmanın önüne geçmek için çayın da abartılı olmaması gerek.
0
tel tokasini duzelten samuray
(11.07.17)
Kola türevlerini sevmiyorum, maden suyu da fazla içilmiyor. Bu yaz soğuk kahve içmeye başladım, kupadaki kahvenin sıcaklığından bezince bol buz, az baileys ekleyip öyle devam ediyorum. Cold brew deneyeceğim bir ara üşenmezsem, bir de yine üşenmediğim bir zaman soğuk çay yapmayı denemeyi düşünüyorum.
Arada aklıma gelirse tarçınlı, naneli, limonlu vs suya da +1
0
kobuzchu kiz
(11.07.17)
Maden suyu ikiden sonra zararlı falan değil, canınız istediği kadar için. Sudan daha yararlıdır kendileri, tok tutar, az yemek yemenizi sağlar aynı zamanda.
0
Apocalypse
(11.07.17)
ice latte, affogato, limonata, çilekli limonata, reyhanlı ayran, bir sürü kokteyl (mesela mojito), baileys buzlu
0
nice tnetennba
(11.07.17)
içki olmasın demişsin, içkisiz kokteyller sürüyle.
0
nice tnetennba
(11.07.17)
limonataların çoğu çok tatlı ama bazı light limonatalar var az şekerli, onlar fena olmuyor. mis marka kakaolu süt -temel besin kaynağım-, kola, soda. ayranı da çok severdim ama şu sıralar çok yağlı bir his veriyor bana.
0
neseranni
(11.07.17)
Günde minimum 1 lt ıce tea
0
goodyes
(11.07.17)
Ice tea ama aşağıdaki gibi.
Öncelikle demlikte yeşilçay demliyorum. Markasını unuttum ama dış kabı metal ve koyu yeşil. Bir sürahinin dibine dilimlenmiş yarım lime ve bir dilimlenmiş nektarin koyuyorum. Çayı sıcakken bunların üzerine boşaltıyorum. Soğuduğu zaman ise buzlu bardağa koyarak içiyorum.
0
irene
(11.07.17)
su, gerisi zaten su ihtiyacını gidermek için verimsiz ve gereksiz.
0
cursor
(11.07.17)
her çeşit var. sürekli bir şey içme isteğinden dolayı.
öncelikli su
sıprayt ( buzlu )
kefir
çay
0
seyduna6687
(11.07.17)
Smoothie çeşitlerinden yapıyorum her gün.
0
peggy
(11.07.17)
soğuk demleme kahve. 1 gram iri çekilmiş (french press ayarında) kahve için 16 gram su ekleyip 12 - 24 saat bekletin. kağıt filtre ile süzüp için (kağıt filtre yoksa süzgeç ile de süzebilirsiniz ama tortu olut).
0
inheritance
(11.07.17)
soğuk çay,buzlu kola,ayran ve su..alkol gündüz çekilmiyor
0
mukon
(11.07.17)
frappe tarifi verem.
2 tatlı kaşığı nescafe classic ile isteğe bağlı şeker ve bir bardak soğuk suyu blender ile köpürtüyosun. bardağa buz ve süt koyup üstüne bu karışımı dök. pipetle içmek gerekir.
şöyle bir şey oluyor www.oneman.gr
0
cekilmis gayfe
(11.07.17)
(18)

Anadolu diyince aklınıza ilk gelen simge ya da tarihi eser/kalıntı nedir?

muslugubozukhayrat
sb.
sb.
0
muslugubozukhayrat
(10.07.17)
hitit güneş kursu :(
0
manuel mandalina
(10.07.17)
Divriği- ulu cami
0
megalomaniac
(10.07.17)
cinsi kisi
(10.07.17)
hititler +1
0
sir gawain
(10.07.17)
divriği - ulu cami +1
0
seyduna6687
(10.07.17)
Orhun yazitlari. Aklima ilk gelen simge bu.
0
stavro
(10.07.17)
Bruce
(10.07.17)
güneş kursu ve nemrut heykelleri
0
battal gemalmaz
(10.07.17)
Güneş kursu
0
tociess
(10.07.17)
Hitit güneşi + 1
0
aychovsky
(10.07.17)
Hitit Güneş Kursu +1 ve Efes'teki Celsus Kütüphanesi.
0
protector
(10.07.17)
Benim de aklıma ilk güneş kursu geldi, cevapları görünce şaşırdım.
0
chicha
(10.07.17)
Nemrut Dağı, Kral I. Antiochos heykeli.
tam olarak şu www.bilgimanya.com
0
yaraticinick
(10.07.17)
Hitit güneşi +1
kırmızı çekiç gibi birşey bu da demek ki..
0
betsy
(10.07.17)
Yozgat
0
ugrcn
(10.07.17)
Soyle yine uc bes dakika dusununce benim de aklima ilk hitit gunesi ve sivas divrigi ulu cami geldi.
0
baldur2
(10.07.17)
Cevap verdim saniyomusum, vermemisim :(

Ilk anda hic gormemis olmama ragmen "cifte minareli medrese" aklima geldi. Neden aklima bu geldi hicbir fikrim yok.
0
kuehles blondes
(10.07.17)
nemrut
0
archery
(10.07.17)
(6)

Nüfus cüzdanıma islam yazdırayım mı????

apolitikherif
Şu sıralar yeni nüfus cüzdanlarından çıkartacağız ailecek. Nüfus müdürlüğünde "Din hanesini dolduralım mı yoksa boş mu bırakalım" şeklinde bir soru soruluyormuş. Ne yapsak ki? İslam yazdırsak yurtdışında sıkıntı, boş bıraksak yurtiçinde sıkıntı....
Şu sıralar yeni nüfus cüzdanlarından çıkartacağız ailecek.
Nüfus müdürlüğünde "Din hanesini dolduralım mı yoksa boş mu bırakalım" şeklinde bir soru soruluyormuş.
Ne yapsak ki? İslam yazdırsak yurtdışında sıkıntı, boş bıraksak yurtiçinde sıkıntı....
0
apolitikherif
(10.07.17)
yeni kimlik kartlarında din hanesi yok. istersen çipin içine bilgi olarak giriyorlar.
0
winston
(10.07.17)
din hanesi yok hacı raat ol.
bende yazdırmama taraftarıydım ama yokmuş.
0
seyduna6687
(10.07.17)
bende de yıllardır boş din hanesi. islam devrimi olursa bizi göt göte bağlayıp vince asacaklar ama olsun o zamana kadar rahatız :)

cevap: içinden geldiği gibi
0
sir gawain
(10.07.17)
üstüne değil, çipin içine yazalım mı yazmayalım mı diye soruyorlar. Valla ben çipe de yazdırmadım.
0
cursor
(10.07.17)
@vegas doğru diyor olabilirsin ancak nüfus memurunun halt yemesi diyerek geçebilirsin diye düşünmedim değil hani.
bana sormadılar açıkçası, çat çat attım imzaları geçtim gitti.
İslam yazdırınca yurtdışında sıkıntı olacağını niye düşündünüz ayrıca ona bi şaşırdım doğrusu.
0
cliquot
(10.07.17)
yazdırsan da yazdırmasan da hiç birşey farketmiyor. Yurtdışında kafadan kara kafasın, yurtiçinde apriori müslümansın. devlet desen zaten yedi düvel sülalenin her türlü dönmeliğini de, asimilasyona uğramışlığını da falanı da filanın da izini sürebiliyor senden iyi biliyor.
Her türlü big brother is watching you helbet :(
0
olivia
(10.07.17)
(4)

Powerbank almak istiyoruz hangisini alalim

mete kudur
Iphone 6s+ için orta kalitede bi powerbank almak istiyoruz. 2 kere sarj etse yeter. Cok dandik olmasin ama utopik pahalida olmasa iyi olur. Öneri sunarsaniz seviniriz. Teşekkür şimdiden
Iphone 6s+ için orta kalitede bi powerbank almak istiyoruz. 2 kere sarj etse yeter. Cok dandik olmasin ama utopik pahalida olmasa iyi olur. Öneri sunarsaniz seviniriz. Teşekkür şimdiden
0
mete kudur
(10.07.17)
manuel mandalina
(10.07.17)
asus al hacı.
urun.n11.com
0
seyduna6687
(10.07.17)
v2 10000 daha ince

www.hepsiburada.com
0
murder of neon
(10.07.17)
Xiaomi 10000 v2. Yeni aldım ve hayran kaldım.
Ürün 70 lira, ince uzun. Daha ucuz olan 10000 v1 ise daha kısa ve kalın.
Ayrıca v2'nin hızlı şarj ve düşük akım desteği gibi ilave özellikleri var.
Aynı anda iki cihazı besleyebiliyor.

Hepsiburada'dan aldım. Barkodlu hologramlı geliyor. Resmi sitesinden doğrulamasını yapabiliyorsun.

Adaptörü yok. 2 Amperlik bir adaptörle şarj etmek daha kısa sürede dolmasını sağlıyor. Isınmıyor. Ve iodize alüminyum kaplaması var, oldukça şık.
0
clia
(14.07.17)
(2)

Bankalar asgari ücreti ödeyen kişiyi arayıp, uyarıyorlar mı?

silver apple
sb
sb
0
silver apple
(10.07.17)
aramaz. genelde istenen ödememesidir. ödemesin ki ben faizle bunun ocağına incir ağacı dikeyim der. garanti bonus ve yk World var ikisinde de öyle bir şey ile karşılaşmadım.
0
seyduna6687
(10.07.17)
asgari zaten en az demek. hiçbir banka asgari tutarı ödeyen müşterisini aramaz.
0
oziloz
(13.07.17)
(10)

Euro hesabi haciz

maria puder
Bir miktar eurom var.Evde saklamak biraz korkutmaya basladı. Baya calisarak biriktirdim,benim icin degerleri ederinin cok üstünde bu yüzden.Bankaya koymamamın sebebi Kyk borcu.Iki senedir odemem bekleniyor,vergi dairesine devroldu.Henüz calısmiyorum.Daha önceki duyuru yorumlarindan hesaplara haciz d
Bir miktar eurom var.Evde saklamak biraz korkutmaya basladı. Baya calisarak biriktirdim,benim icin degerleri ederinin cok üstünde bu yüzden.Bankaya koymamamın sebebi Kyk borcu.Iki senedir odemem bekleniyor,vergi dairesine devroldu.Henüz calısmiyorum.

Daha önceki duyuru yorumlarindan hesaplara haciz durumunun sans isi oldugunu duydum.Herkese olmuyormus.Aksilik bu ya bana denk gelir kesin.Euro hesabina da haciz gelebilio demi?Haciz gelince tüm meblaya el mi koyuyorlar?yuzde on'unu filan verip kurtulabiliyor muyuz?Nasil oluyir haciz sonras sürec.Hic ugrasma evde dursun diyenlerin evde güvenli yer önerisi var mı?
0
maria puder
(10.07.17)
e-haciz geliyor. bakiyene bloke koyuyorlar, borcu ödemezsen paranı alıyorlar. anne-baba üzerine hesap açıp koyabilirsin bankaya.
evde en güvenli yer tabi ki ayakkabı kutusu
0
cekilmis gayfe
(10.07.17)
Annenin ya da baska bir yakininin hesabina yatir parayi
0
eriksatie
(10.07.17)
@bayc

Annemle iyiyiz baya ama para durumları biraz sıkıntı.Kötü bir niyeti olmasa da "sonra yerine koyarım" diyerek harcayabilir ve o sonra hic gelmeyebilir.Haklısınız bu konuda.Evde saglam bir yer bulmam lazım.
0
🌸maria puder
(10.07.17)
Bankada kiralık kasaya koy.
0
orient blue
(10.07.17)
paran varsa kredini ode, daha sonra faiziyle odemek zorunda kalacaksi
0
scars dont fade
(10.07.17)
@orient blue

Onu da dusundum.Kiralik kasaya haciz gelmiyor mu?kesin mi?
0
🌸maria puder
(10.07.17)
10 kişiden birinde bu durum var. 10 kişiden 7-8i de o 1 kişiyi görüp korkuyor ve 9 kişi, borcunu ödüyor.

geri kalan 1 kişi de şansa bağlı olarak hacize mahkum oluyor ya da olmuyor.

Eğer yapılandırma yapıuldıysa kritktir, yapılmadıysa pek sıkıntı olmaz gibi.
0
Cursed Chico
(10.07.17)
eninde sonunda yakalıyorlar.
kimisini borcunu öde diye aramışlar,
kimisine hiç bir şey dememişler ama küt hesaplarına bloke koymuşlar.
onun için buna hazırlıklı olsan iyi olur. bence kaçmak yerine ödemeye başla. ileride bir şey yapacakken engel çıkartabilir. ondan dolayı.
kiralık kasa mantıklı. evde para tutma.
0
seyduna6687
(10.07.17)
paran varsa neden borcunu ödemiyorsun anlamadım.
0
burya
(10.07.17)
@burya

Calismaya baslayinca borcumu taksitler halinde ödicem. Neden ogrenciyken kıt kanaat biriktirdigim parayi direk kyk kapatmaya harcıyayim? Sanki kredi karti borcunu odemeyip kaciyormusum gibi bir algıya kapılmissiniz. Calısmaya baslamadan ödemek istemiyorum,hepsi bu.
0
🌸maria puder
(10.07.17)
(14)

Selda Bağcan & Sabahat Akkiraz Hangisi?

arockm
Merhaba ikisi de çok büyük sanatçı. İkisinin de tarzı farklı. Ama seçecek olsaydınız hangisini seçerdiniz?
Merhaba ikisi de çok büyük sanatçı. İkisinin de tarzı farklı.

Ama seçecek olsaydınız hangisini seçerdiniz?
0
arockm
(07.07.17)
Tabii ki Selda Bağcan.
0
mevsimler
(07.07.17)
Selda yazsın Sebahat okusun.
0
gozu acik sevisen yahudi
(07.07.17)
Niye birini dinleyince digeri küsüyor mu?
0
Traveller
(07.07.17)
alkol alırken sabahat, arabayla gezerkene selda.
0
seyduna6687
(07.07.17)
selda bağcan.
0
filteria
(07.07.17)
sabahat akkiraz
0
Phoebe
(07.07.17)
İkisi de çok güzel insanlar ama birini seçeceksek Sabahat Akkiraz.
0
yirmisantim
(07.07.17)
Sabahat akkiraz
0
sen nasıl bir insansın
(07.07.17)
Selda Bağcan
0
battal gemalmaz
(07.07.17)
İkisine de hayranım çok severim ama Selda Bağcan'ın yeri daha başka.
0
mutekebbir
(07.07.17)
Sabahat akkiraz
0
tociess
(07.07.17)
seldayı tek geçerim
0
re noreno
(07.07.17)
seçim yapmak istemem
0
burya
(07.07.17)
sabahat akkiraz
0
since1907
(07.07.17)
(16)

Yabancıların hönkürerek sümkürmesi

razvan rat
Var böyle bir şey değil mi? Hep dikkatimi çekiyor. Hayvan gibi gürültülü bir şekilde peçeteye sümkürme huyu yabancılarda bayağı yaygın. Ha en azından ürünlerini sokağın ortasına bırakmıyorlar, balgam falan atmıyorlar doğruya doğru.
Var böyle bir şey değil mi? Hep dikkatimi çekiyor. Hayvan gibi gürültülü bir şekilde peçeteye sümkürme huyu yabancılarda bayağı yaygın. Ha en azından ürünlerini sokağın ortasına bırakmıyorlar, balgam falan atmıyorlar doğruya doğru.
0
razvan rat
(07.07.17)
Yabanci dedigin avrupali ise ben tanidigim hepsinde gordum sanirim. Mukemmel bi olay ama keske burada da rahatca sumkurebilsek.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(07.07.17)
@proleter allasjdfnv
Evet Amerikalı, Avrupalı
0
🌸razvan rat
(07.07.17)
Yes, Almanlar yönetir hatta :/
0
manuel mandalina
(07.07.17)
Ben sümkürme sesinden rahatsız olanların anlamıyorum zaten. Ses lan bu. Görüntü, koku değil ki. Bizim milletin saçma elitizmleri.

Zarıl zarıl sümkürürüm valla.
0
yirmisantim
(07.07.17)
Evet. dunyanin en rahat seyi.

O burnundaki sumkurulmek icin var. turkiyede burnumu tabi ki oyle sumkuruyorum, sonra herkes bakiyor, uzuluyorum.
0
kuehles blondes
(07.07.17)
turkiye'de de insanlar ortalikta yapmamak icin, tuvalete gitmiyorlarsa, iclerine cekip duruyorlar. yabancilara da bu igrenc geliyor. bence buyuk rahatlik.
0
kassiopeia
(07.07.17)
hemen hemen hepsi yapıyor ve burnu tıkalı hır hır gezmektense en doğrusu en sağlıksı bu kanımca.bizde köşe bucak saklanıyorsun saçmalık,hınkırın hönkürün
0
mukon
(07.07.17)
kafirler götlerini de yıkamıyı zaten.
onlar genelde eyle
0
seyduna6687
(07.07.17)
iyi ki dediğim şeylerden biri..o kadar büyük rahatlık ki...

bir de polen alerjin varsa o aylarda falan iyi ki türkiyede değilim diyorsun..

nerde benim peçetem !
0
qazaqwsx
(07.07.17)
Yirmisantim ve seyduna +1

Sacma elitizm. Ona bakarsan haspirmayalim oksurmeyelim. Ben de hic umursamam sumkururum. Hastaysam kimseyi umursamam.
0
Traveller
(07.07.17)
bunu sadece almanlarda gördüm. onun dışında kanadalılarda gaz çıkarmak normaldir sağlık diye bahane ederler.
0
KidLazer
(07.07.17)
Evet var. Özellikle kuzey avrupada yaşayanlar arasında. Polonya'da sınıfta sessiz haldeyken birinin hayvan gibi hönkürdüğünü duyabilirsiniz. Kimse de dönüp bakmaz.
Havalar o taraflarda daha soğuk olduğundan insanların boyuna burnu akar. Tabi biz türkler,italyan ve ispanyollar bu duruma hep garip bakmıştır. Halden anlamıyoruz.
0
kismisolungac
(07.07.17)
@yirmisantim +1
0
tociess
(07.07.17)
Sümkürme sesi apayrı bir şey, Almanların "Az önce burnumdan beynimi çıkardım" sesi apayrı bir şey. Koreliler de kesinlikle ses çıkarmıyor, o an burundan gelem fazlayı siliyorlar. Etrafta kimse yoksa burun temizliyorlar misal. Bence insanları zor durumda bırakmaya gerek yok, burnu akıyorsa sümkürsün. Zorla tutmanın anlamı yok, sümkürme sesinden niye rahatsız olayım ama Almanların yaptığı "Heyt aslanım, baban da mı hayvandı" derecesi kükreme de hayvanca bence. Sümkürme sesi olmasa bile başka bir insanın yanında dünyanın en güzel sesi bile o desibel çıksa ayıp geliyor bana. Az önce ben de sümkürdüm ve burnumu temizledim ama dört oda öteden duyulabilecek bir ses olmamalı bu. Amerikalılar da sümkürüyor ama normal desibelde ses çıkıyor genelde.
0
aychovsky
(07.07.17)
işte bu medeniyettir
0
burya
(07.07.17)
Cok asiri sacma ve kaba buldugum bir sey. Zaril zaril osurun da o zaman onu niye yapmiyosunuz?
0
Pepee
(07.07.17)
(11)

bu takım 30 liraya verilir mi?

jonestown
https://i.hizliresim.com/lWdn1B.png 4 sene önce düğün için almıştım kotondan 190 lira mıydı neydi. bidaha da giymedim dolapta duruyor. 30 lira teklif ediyorlar, vereyim mi yazık mı olur yoksa zaten giymiyorsun ver gitsin mi dersiniz?
i.hizliresim.com

4 sene önce düğün için almıştım kotondan 190 lira mıydı neydi. bidaha da giymedim dolapta duruyor. 30 lira teklif ediyorlar, vereyim mi yazık mı olur yoksa zaten giymiyorsun ver gitsin mi dersiniz?
0
jonestown
(07.07.17)
ver gitsin.
0
veys zimmer
(07.07.17)
30 liraya ölucuye vermek yerine kıyafet toplayan bir yere ya da ihtiyacı olan birine bedava verirdim. Adam ölücü, ihtiyacı yok.
0
dahinnotha
(07.07.17)
giymiceksen hiç tutma. kapladığı yere, verdiği negatif enerjiye değmez.
0
manuel mandalina
(07.07.17)
git yak daha iyi. 30 tl'ye alıp 100 tl'ye satacak.
0
latsc
(07.07.17)
@latsc kime satcak yahu 100 liraya :( ben mi beceremiyorum bu işleri 50 ye koydum siteye her gelen 30 teklif ediyo :/
0
🌸jonestown
(07.07.17)
ben 250-300 liralık abiye elbiselerimi 60-70 liraya sattım sırf dolaptan cıksın diye.
siz de pazarlık yapın, 50 olur fln diyin.30 lira kargo için gidip gelmenize değmez ki zaten bir site üzerinden satıyorsanız %15-20'sini de firma alıyor.
ihtiyacı olan birine verin daha çok işe yarar.
0
demoniclewinsky
(07.07.17)
150 liraya koy bu sefer de 70 falan teklif ederler. Takım gayet güzel 30 lira dediğin nedir boşver adam bildiğin ölücü kıyafet toplayan bir yere bedava ver.
0
bayc
(07.07.17)
bence soran çok olduysa sil, bir de 100 liradan koy. bakalım ne olacak.
0
babilbaligi
(07.07.17)
30 tl nedir, 50 tl nedir, 100 tl nedir? bunlar sana bir şey kazandırmaz.

İhtiyacı olan birine ver giysin.
0
MaNOfTheYear
(07.07.17)
giymiyorsan bir tanıdığına falan veremiyorsan sat gitsin.
0
seyduna6687
(07.07.17)
Türk insanı pazarlık etmeden alışverişi sevmez. 50 ye satmak istiyorsan 75 e koyacaksın.
0
fyodor dostoyevski
(07.07.17)
(10)

Kedim kertenkele yedi

old possum
Annemin yazlığına getirdik bunu tatil yapsın diye. Apartman yasantisindan sonra bi coştu bu tabi. Az once ufak bir kertenkele bulmuş balkonda alamadım önünden, ben müdahale edene kadar çıtır çıtır yedi zavallıyı. Bir şey olmaz dimi? Kediye yani. Kertenkeleye olan oldu zaten. Rip.
Annemin yazlığına getirdik bunu tatil yapsın diye. Apartman yasantisindan sonra bi coştu bu tabi. Az once ufak bir kertenkele bulmuş balkonda alamadım önünden, ben müdahale edene kadar çıtır çıtır yedi zavallıyı. Bir şey olmaz dimi? Kediye yani. Kertenkeleye olan oldu zaten. Rip.
0
old possum
(07.07.17)
birşey olacak olsa yemezdi :) kediniz gaplana dönüşmüş biraz.
0
Tears of Devil
(07.07.17)
Kedi kendi özbenliğini yitirmemiş demek ki korkacak bir şey yok, kedinin olayı bu.
0
angelus
(07.07.17)
bir şey olmaz.
leopar timsah yediğine göre, kedi hayli hayli yer kertenkeleyi.
0
seyduna6687
(07.07.17)
selam possum ^.^ kedi mini bir predatör, elbette yiyecek, dün bizimki evde bir tane uğur böceğiyle oynuyordu, "kızım yazık bırak hayvanı" diyerek elimle alayım dedim geldi pati attı bana "lan o benim avım ne elleşiyorsun?" der gibi, yani normal, afiyet olsun.
0
devorgilla the gunslinger
(07.07.17)
Bizimki bahçeye çıktığında hep bulup yiyor, bize de getirip ikram ediyor sağolsun:)

Bir şey olmadı şimdiye kadar.
0
peggy
(07.07.17)
en en kötü biraz midesi bozulur iki gün uyur geçer
0
argent dawn
(07.07.17)
Hiç bir şey olmaz, hayvanın avlanma içgüdüsü ortaya çıkmış. Eğer iç parazitlerini düzenli yaptırıyorsan hiç korkma.
0
Dr_Stat
(07.07.17)
bizimki habire balkona getiriyor, fare, kertenkele, akrep, böcek, allah ne verdiyse.
iki defa ağzından canlı fındık faresi kurtardık ama her zaman başarılı olamıyoruz.
avlanma içgüdüsü o, bünyesine zararlı olsa yemez. kaç akrep yedi belli değil.
getirmesi de, göstermek içinmiş, okuduğumuz kadarıyla..."bak böyle avlanacaksın" diye yol yordam öğretiyormuş.
0
cedilla
(07.07.17)
Ekmegini tastan cikariyor. Adam gibi adam.
0
condom kurşunu
(07.07.17)
Heyt be aslan parçası :) hiç bir şey olmaz.
0
neferkitty
(07.07.17)
(9)

Faşistin eline yetki verince ne olur?

devilred
Soru başlıktaki gibi. Evet, ne olur?
Soru başlıktaki gibi. Evet, ne olur?
0
devilred
(06.07.17)
kafasına göre cevap siler. kimliğini açığa çıkarmaya cesareti yoktur ama cesaret ekseninde bakmaz "açıklama zorunluluğum olmadı ve bunu kullanıyorum." der.
0
i drive the hearse
(06.07.17)
faşistin bile akıllısını arar olursun.
0
seyduna6687
(06.07.17)
faşistler kişisel zevk ve ihtiraslarına uygun hakimiyet kurar.
0
cliquot
(06.07.17)
1kg sabun olur
0
mukon
(06.07.17)
Eline yetki gecen herkes kisi belki fasist olur. Ornegin Isvicre'de donusumlu basbakanlik var. Kimse asiri guclenemiyor.
0
Traveller
(06.07.17)
faşist bunu yazdığın için seni uçurur. yani burada böyle. ben öyle gördüm
0
Tears of Devil
(06.07.17)
mesela türkiye olabilir...
0
luchetti
(06.07.17)
Bu konuyla alakalı olarak das experiment filmini izleyebilirsiniz, stanford hapishane deneyini konu alır.
0
owaki
(06.07.17)
zulüm ve gurur olur
0
otonomo
(06.07.17)
(19)

Cinsellik İçeren Dizi

giovanne
SpartacusGotShamelessBaşka neler var?
Spartacus
Got
Shameless

Başka neler var?
0
giovanne
(06.07.17)
sense8
0
sta
(06.07.17)
medcezir
0
since1907
(06.07.17)
Masters of Sex
0
megalomaniac
(06.07.17)
russian institute
bangbros
0
zwiegesprach
(06.07.17)
sense8 +1
masters of sex +1
0
mukon
(06.07.17)
Yazılmayanlardan;

One Tree Hill
2 Broke Girls
Skam
0
fragile lady
(06.07.17)
american gods

edit: ayrıca bol lezbiyen seksi isteyenler için (bkz: the l word)
0
hosein
(06.07.17)
hung
0
battal gemalmaz
(06.07.17)
hepsi abi abartısız hepsi.
sen olmayanlarını sor millet kilitlenir kalır.
0
seyduna6687
(06.07.17)
olmayanı yok gibi birşey
seyduna +1
0
yons
(06.07.17)
Eyewitness.
0
faraton
(06.07.17)
Sex and the City
0
ms brownstone
(06.07.17)
True Blood
0
old possum
(06.07.17)
Hung +1 asdadadkad
Tudors
The L Word +1


Sense8 -1
0
plastic_angel
(06.07.17)
Versailles
Rome
0
i m cool with that
(06.07.17)
animal kingdom var, shameless tarzında.
0
zebragibi
(06.07.17)
Bms
0
meteorzede
(07.07.17)
ask-i memnu
0
robokot
(07.07.17)
you me her
0
more space
(07.07.17)
(11)

Süpürge Tavsiyesi İstiyorum (tecrübeleriniz önemli)

myopati multi minicore
Öncelikle bana kalsa 1.200 liraya kadar yolu var.Ama anam 500 'den fazla olmasın diyor. Bozulursa üzülmem diyor. Size ne tavsiye edersiniz
Öncelikle bana kalsa 1.200 liraya kadar yolu var.Ama anam 500 'den fazla olmasın diyor. Bozulursa üzülmem diyor. Size ne tavsiye edersiniz
0
myopati multi minicore
(06.07.17)
philips marathon serisi çok güzel ama o fiyat aralığında var mı bilemiyorum.philips olur fakir olur,torba şekline dikkat edin annenize sorun,torbalımı torbasız mı vs.
0
mukon
(06.07.17)
philips marathon öneriyorlar ama kullanmadım.
fakir turbo veyron eko(ada gel heyt) vardı ama pek beğenmedik. biz tüy çekme amaçlı almıştık.
sonra dyson aldık, hala taksit ödüyorum, içim kurudu. canavar makine o ayrı, pahalı ama işte. değmez.
neyse ben de marathon diyorum. günlük normal temizlik için iyidir herhalde, herkes sürekli övüyor. hatta evde tüy döken hayvan yoksa fakir bile olabilir ya.
0
passion rules the game
(06.07.17)
istediğin cevap olmayacak belki belirlediğin fiyattan dolayı ama tecrübemi söylemek istedim. Biz de süpürgede bir önceki alışımızda orta halli bişey aldık. fakat 5-6 yıl sonra performansı düştü. yeni bi makine aldım tekrar. çok araştırdım, soruşturdum. dyson'da karar kıldım. gerçekten eziyet çekmişiz evde yıllardır. bu ev aletlerinde konforu elden düşürmemek gerektiğini anladım. tabi bütçe önemli, dyson bana da çok pahalı. taksitle aldık. torbasız makine, kullanımı kolay. bende evcil hayvan olduğu için animal serisi aldım. bi bak derim.
0
hic olmak isteyen adam
(06.07.17)
Yeni bir süpürge aldık, 400 tl civarı idi. Yılda bir iki ay kullanılacağı için fazlasına gerek yok dedik. Marka Fakir, toz torbasız bir model. Kullanımı o derece zor ki anlatamam. Halıya yapışınca çekemiyorsun, öyle kalıyor. İleri geri gidip süpürmek imkansız gibi bur şey, hele halı ucu kısımları hortumla birlikte havaya kalkıyor.

Benim tavsiyem, kullanımının kolay olmasına dikkat edin. Rahatça sürülebildin halı üstünde. Sert zeminler bir şekilde temizleniyor zaten de halı mühim.
0
devilred
(06.07.17)
@devilred çok güzel bi noktaya değinmişssiniz kullanım kolaylığını nasıl ayırt ederim internetten.

Torbasız da kesin karar kıldık ama magazada yok torbalıysa miele alın deyip durdular anlamadım. Dysonı bende cok istiyorum ama o fiyata haftada 1 saat için değer mi Onu düşünüoyurum.
0
🌸myopati multi minicore
(06.07.17)
şahsi fikrim, değer. adamlar taş gibi makine yapmış. bir kere torbasız. yani torba değiştirme derdin yok. özellikle bu son dönem torbalı makinelerin torbaları da pahalı. bu masraftan kurtuluyorsun. ikincisi sahip olduğu filtre özellikleri sayesinde havayı da temizliyor. diğer makinelerde süpürdükten sonra evin tozlanması daha kısa oluyor, dyson havayı da temizlediği için bu süreç daha uzun. ve gerçekten çok iyi temizliyor. ben nette yorumlarını okuyunca falan abartı sanmıştım, çevremdeki kullanıcıların tavsiyesiyle aldım. bu süpürge işlerini eşime yaptırmıyorum ben, makineyi ben kullandığım için çok memnun kaldım :)
0
hic olmak isteyen adam
(06.07.17)
Philips alın kesinlikle. Senelerdir başkasını kullanmıyoruz. Torbasız. 2200w bizdeki. 1500w olanı vardı o da güzeldi.

Devilred'in bahsettiği sorun ince halı-kilimlerde yaşanabilir ama derecesini düşürerek şiddetini ayarlayabilirsiniz.
0
megalomaniac
(06.07.17)
Electrolux scorigin (siklonlu) da başarılı, ofisin temizliğinde kullanılıyor. Zaten temizlik yapan kişi özellikle aldırttı ve gördüğüm kadarıyla gayet iyi.

Rainbowlar iyi ama çok pahalı. Dyson'ın olayı dışarı verdiği havanın çok temiz olması, temizlik bakımından diğerlerinden bir farkı yok.
0
peggy
(06.07.17)
Rainbow +1
0
seyduna6687
(06.07.17)
İnternetten olmaz bence ya da yorumlara çok dikkat ederek seçeceksiniz. Biz gidip elden aldığımız halde yaşıyoruz bu sorunu. Denemek lazımdı.
0
devilred
(06.07.17)
İngilizceniz varsa vacuum cleaner reddit falan yazın oradan fiyat performans ürünlerinden Türkiye'de olan modellere yönelin.
www.reddit.com

Şu adamın soru cevaplarındaki önerilere bakın
0
glamdr1ng
(06.07.17)
(4)

Euro

helena
Yurtdışına tatile çıkmadan önce biraz euro alacağım ama bayağı bir yükselmiş düşer mi acaba? Bekleyeyim mi
Yurtdışına tatile çıkmadan önce biraz euro alacağım ama bayağı bir yükselmiş düşer mi acaba? Bekleyeyim mi
0
helena
(06.07.17)
düşmez, bekleme boşuna.
artık normal seviyesi bu.
0
seyduna6687
(06.07.17)
kaç euro alacaksın? düşse düşse 3.95 falan olur. şu an 4.10 dersek 1000 euro alsan 150 tl falan fark ediyor.
0
piremses
(06.07.17)
Tam tersine. Daha da çıkar. Bugün AP, Türkiye ile üyelik müzakereleri askıya alınsın kararını verdi.
0
razvan rat
(06.07.17)
Duser
0
partizan
(06.07.17)
(7)

AİHM referandumun iptalini onaylarsa ne olur?

silver apple
CHP gönderdi "bu seçim şaibelidir" diye. AİHM de onayladı "evet, iptal edin" dedi. eee sonra ne olacak? iptal mi edilecek? iptal edilmezse ne oluyor? iptal kararı çıkarsa, vatandaş demeyecek mi "avrupa'nın türkiye'ye oyunu bu" diye?
CHP gönderdi "bu seçim şaibelidir" diye. AİHM de onayladı "evet, iptal edin" dedi. eee sonra ne olacak? iptal mi edilecek? iptal edilmezse ne oluyor?

iptal kararı çıkarsa, vatandaş demeyecek mi "avrupa'nın türkiye'ye oyunu bu" diye?
0
silver apple
(04.07.17)
AiHM'den bir sey cikar da bir yaptirimi olursa ben de kicimi mavi-turuncu cift renk boyayip meydanlarda ciplak dans ederim.
0
stavro
(04.07.17)
eeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy aihm olur.
0
seyduna6687
(04.07.17)
aihm öyle bir karar veremez. bir seçimin şaibeli olup olmadığı aihm'in inceleme alanında değldir.
0
dahili meddah
(04.07.17)
@dahili meddah AİHM referandumun iptaline karar veremiyor mu? ya da CHP neden AİHM e başvuruyor?
0
🌸silver apple
(04.07.17)
aihm'nin gorevi, aihs'nin ihlal edilip edilmedigini tespit etmektir.

aihm sadece sunu der 'burada aihs'nin x maddesinin ihlal edildigi tespit edilmistir'. yani secimleri tekrarla gibi bir karar veremez. sen - normalde - bu kararin neticesinde, aihs'ni ihlal etmis bir devlet olarak, uluslararasi alanda utanirsin ve secimleri tekrarlarsin. budur olay.
0
kassiopeia
(04.07.17)
anladığım kadarıyla chp'nin iptal/yenilenme gibi bir beklentisinden çok olayı avrupa gündemine taşıyıp kamuoyu baskısı oluşturma gibi bir planı var. twitter.com

bir de şunu söylemem lazım, türkiye öyle bir sürece girdi ki "vatandaş şunu derse, yok bize rörörö derlerse" diye her adımı atmaktan korkulursa uçurumdan önce başka santim kalmadı. düştükten sonra haklı çıkmanın anlamı yok. derse desin, reisçilikle kafayı yemiş adamlara bir şey anlatamazsın, aklı başında olan da neyin ne olduğunu görüyor zaten. onlarını arkada alıp onlara güvenip devam edeceksin. siyaset herkesi memnun etme sanatı değil.
0
doxanikee
(04.07.17)
Yasada acik ve net, yoruma cik olmayan bir şekilde yaziyor ki: muhursuz oy pusulalari ve zarflar geçersizdir.
Yasada yaziyordu ki: cunhurbaskani tarafsizdir! 'Namusum ve serefim uzerine and icerim'...
Aihm tespit yapacak, utanmasi olan utanacak. Olmayan bir de uste cikacak zeytinyağı gibi...
Biz de kafayı siyiracagiz biraz daha... ilgisiz olacagiz daha fazla.
Ama...
Elimizin nasirdan balyozlarini, başlarına vuracagiz; yakındır!
0
runagain
(04.07.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.