[]

banka mülakatında takım hariç kıyafet tercıhi

Yarın bir bankanın genel müdürlüğündeki bir pozisyon için görüşmeye gideceğim. Yeni mezunum ve planım master yönündeydi, dolayısıyla bu görüşmelerle daha önce hiç ilgilenmedim. Pozisyon iyi olunca yine de değerlendirmek istedim.

İnternette sürekli takımdan bahsediyorlar banka ve kurumsal firma için ama takım elbisem yok. Dün aradılar, takım alacak zamanım da yoktu. Bir yığın düz keten,kumaş gömlek ve pantolon var. Öncelikli amacım da master, iş değil ama yine de girersem çok iyi olur. Sorularım:

1. Smart casual ciddiyetsiz mi durur?
2. Kısa kol gömlek ya da polo yaka tişört absürt mü olur?

 
Banka çalışanıyım, siyah ya da lacivert takım hariç herhangi bir şeyi aklından bile geçirme.


  • theodor  (25.07.17 17:10:32) 
banka çalışanıyım. Sen manyak mısın? niye bankacı oluyorsun???


  • silah taciri  (25.07.17 17:12:50) 
Banka çalışanı değilim. Arkadaşım banka çalışanı işe her gün takım elbise ile gidiyor. İş görüşmesine öyle gidersen bu kurumsal canavarlar aklını alır.


  • himmet dayi  (25.07.17 17:14:14) 
Bankada iyi pozisyon olmaz ama ben casual giyindiğimde olumlu, lacivert takımla olumsuz sonuç almıştım.


  • steven wilson  (25.07.17 17:15:56) 
banka çalışanları bu saatte giyim kuşam tavsiyesi veriyorsa o kadar da kötü değilmiş sanki? hani kafanızı kaldıramıyordunuz hah?


  • 1195  (25.07.17 17:16:51) 
şayet işe alınırsan hep takım giyeceksin, şimdiden kaçınıyorsan hiç bulaşma bankaya gardaş.


  • seyduna6687  (25.07.17 17:17:17) 
takım olmalı bence ama olmadı yine düzgün bir pantolon gömlek. polo yaka tişört aklından geçirme tabi ki.


  • aquarium  (25.07.17 17:38:41) 
Koyu lacivert takim
Beyaz gömlek
Bordo kravat
Siyah kemer
Siyah parlak olmayan deri ayakkabi
  • bu benim teorim  (25.07.17 19:37:18) 
1) smart casual olmaz. Sadece it kısmı için olur o da belki.
2) kısa kollu gömlek olmaz, tişörtü ise sormamışsın gibi kabul ediyorum.

İşi istiyorsan mutlaka takım elbise al, o kadar söyleyeyim. Bir tanecik takım elbisen olsun, görüşmelerde giyersin. Hiç giymezsen arkadaşlarının düğününde falan giyersin.

Bordo kravat olmaz bence görüşmede, işe alınırsan takarsın. Takım alırsan hava sıcak diye ceketsiz gitme. Mutlaka ceketinle git. İçerisi zaten klimalı oluyor. İçeride giyersin. Görüşme ortasında da sıcaklayıp çıkarma. Bayağı kötü bir izlenim oluşturuyormuş.

İyi şanslar.
  • irene  (25.07.17 21:05:22) 
birkaç saatliğine takım kirala yada arkadaşından ödünç al.


  • alkolsuz icecek  (25.07.17 21:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.