Giriş
(7)

Düz siyah Converse in

sedolima
kısası mı makbuldür yoksa uzunu mu uzun almayı düşünüyorum ama bir danışayım dedim
kısası mı makbuldür yoksa uzunu mu uzun almayı düşünüyorum ama bir danışayım dedim
0
sedolima
(30.03.12)
yaz geliyor, kısası makbuldür.
0
fakyoras
(30.03.12)
kısa +1
ben de almayı planlıyorum hatta.
0
somethinginthewayshemoves
(30.03.12)
kısası makbüldür,güzeldir,caizdir. Ama tabi renkte önemli.
0
skywalkeremre
(30.03.12)
eğer bez ise siyahı güzel değil bence
0
neysene
(30.03.12)
şimdi kısa alacaksın çorapların görünecek, çorap giymesen leş gibi kokar o ayakkabı.
bence uzunu makbul.
0
kayranin kedisi
(30.03.12)
Kısa ve deri.
0
roket adam
(30.03.12)
bence uzun. kısa converse benim gözüme palet gibi görünüyor hep.
0
sugar plum fairy
(30.03.12)
(2)

ß (schafes s) bunu telefonda nasıl yapabilirim?

skywalkeremre
ayfon 4s kullanıyorum. Klavyesinde basılabilitesi olan tüm tuşlara farklı pozisyonlarda bastım ama ı ıh olmadı. Acaba ayarlardan yazı dilini falanmı değiştirmek lazım ?
ayfon 4s kullanıyorum. Klavyesinde basılabilitesi olan tüm tuşlara farklı pozisyonlarda bastım ama ı ıh olmadı. Acaba ayarlardan yazı dilini falanmı değiştirmek lazım ?
0
skywalkeremre
(30.03.12)
s'ye basili tut..
0
buzzlightyear
(30.03.12)
almanca klavyeye geçip s'ye basılı tutman lazım
0
roket adam
(30.03.12)
(2)

ICS Güncellemesi

mavi karanlik
Samsung Galaxy WSony Xperia Neo V veya NeoBunlardan herhangi biri bu güncellemeyi alacak mı acaba?
Samsung Galaxy W

Sony Xperia Neo V veya Neo

Bunlardan herhangi biri bu güncellemeyi alacak mı acaba?
0
mavi karanlik
(28.03.12)
neo'lar alacak diye biliyorum, w'dan haberim yok.
0
roket adam
(28.03.12)
neolar alacak..
önce neo 5 sonra neo
0
partizan
(28.03.12)
(4)

asterisk pbx + sip + ip phone

ben yapmadim miki yapti
ubuntu üzerinde `asterisk pbx` kurdum ve `softphone` üzerinden kullanabiliyorum. sorun şu ki ben bunu softphone değil ipphone ile kullanabilmek istiyorum. cisco'nun `sccp` protokülünü kullanan telefonları için `sip` `firmware`'i atılmasını anlatan bir sürü doküman var ancak sorum şudur ki sip protok
ubuntu üzerinde asterisk pbx kurdum ve softphone üzerinden kullanabiliyorum. sorun şu ki ben bunu softphone değil ipphone ile kullanabilmek istiyorum. cisco'nun sccp protokülünü kullanan telefonları için sip firmware'i atılmasını anlatan bir sürü doküman var ancak sorum şudur ki sip protokolü kullanan bir telefon kullanırsam firmware update'e gerek olur mu? olmazsa nasıl bağlarım?
0
ben yapmadim miki yapti
(28.03.12)
sanmam. kullandığı protokol ortak sonuçta. ki zaten asterisk'in sitesini de incelersen herhangi bir firmware upgrade gereksinim duymadan kullanılabilen ip phoneları mevcut. markanın cisco olmaması hiçbirşeyi değiştirmez.
0
loveinaflipbook
(28.03.12)
bir cok buyuk firma (is bankasi, pfizer v.s) cagri merkezinde asterisk'li ip phone kullaniyor.

asterisk'in sitesini ve cesitli forumlari incelersen bir cok dokuman bulabilirsin. arayuz olarak sanirim elastix idi adi, onu kullaniyorduk, en kullanislisi oydu. bir kac tane deneyip bunda karar kilmistik.

kurulum v.s her sey cok basit. dedigim gibi biraz daha arastirirsan cok sayida dokumana ulasabilirsin.

kullandigimiz ip phone'lar cisco idi ve firmware update'i yapmistik cunku bir sorun yasiyorduk (sanirim gelen cagrilarin kayitlarini tam olarak tutmuyordu diye hatirliyorum.
0
no christ requiress
(28.03.12)
iphone'a bria veya 3cx gibi bir client yükle, verileri ver, dene işte. firmware falan atmana gerek kalmaması lazım bildiğim kadarıyla.
0
roket adam
(28.03.12)
cisco'nun protokolünü değiştirmek baya sıkıntılıydı, vazgeçtim.

sip kullanan lg-nortel lip 6812d ipphone üzerinden konfigürasyon yapmak kolaymış ve onun üzerinden sadece kullanıcı adı ve şifre girerek asterisk'e bağlandım.
0
🌸ben yapmadim miki yapti
(15.05.12)
(4)

interrail bileti almak istiyorum.

gzm1
Merhaba arkadaşlar, sorum şu: İspanya'dayım erasmus öğrencisi olarak, burdayken interrail bileti alsam İspanya içinde de kullanabilir miyim? Sonuçta ikametim Türkiye'de.
Merhaba arkadaşlar, sorum şu:

İspanya'dayım erasmus öğrencisi olarak, burdayken interrail bileti alsam İspanya içinde de kullanabilir miyim? Sonuçta ikametim Türkiye'de.
0
gzm1
(27.03.12)
bileti kesen ispanya olacak, olmaz.

biri size bilet alıp versin dhl e.
0
anarsi yureklerde
(27.03.12)
ama ikamet ettiğiniz yerden olursa olmuyor diye duymuştum, benim yasal ikametim Türkiyede neticede. ayrıca bir hafta sonra yola çıkmam lazım, dhl uzun sürer.
0
🌸gzm1
(27.03.12)
hızlı gönderi ile 20 saat içinde istanbul'dan almanya'ya belge gönderip teslim almışlığım var. biraz pahalı ama bi günde geliyo yani.
0
roket adam
(27.03.12)
interrail'in kendi internet sitesinden al, residence kısmını tr olarak doldur, shipping adresine ispanya'daki adresini yaz. sonra paşalar gibi.
0
lcnc
(27.03.12)
(10)

montla sıç

rodeocu
ilişki sorularına salt bu cevabı vermeyin abi, yapmayın ayıptır günahtır. adam uzun uzun derdini anlatmış, yol yordam soruyor, destek arıyor, altta bir cevap: montla sıç vay amk..soru olarak açtım ki diyeceği olan vardır belki.
ilişki sorularına salt bu cevabı vermeyin abi, yapmayın ayıptır günahtır. adam uzun uzun derdini anlatmış, yol yordam soruyor, destek arıyor, altta bir cevap: montla sıç
vay amk..
soru olarak açtım ki diyeceği olan vardır belki.
0
rodeocu
(26.03.12)
Sen en iyisi montla sıç
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(26.03.12)
aynen katiliyorrum , ha arada oluyor biraz eglenmek istiyoruz sarkastik cevaplar verebiliyoruz ama hic olmazsa o cevaplar da birini gulduruyor belki , ordan bir ise yariyor olabilir ama bu montla sic muhabbetinin hic bir s.ke derman oldugu yok.
0
harrage
(26.03.12)
montla sıç mak her derde deva bir şey. Önemli olan doğru montu bulmak.
0
skywalkeremre
(26.03.12)
şiiri var artık onu yazarız

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net
0
in vino veritas
(26.03.12)
@wide, abi senin aşağıda cevap verdiğin duyuruya uygun zaten :) ben uzun ilişki sorularından bahsettim. bu aralar çık oluyor, o yüzden.
0
🌸rodeocu
(26.03.12)
bu eylemi hiç denedin mi? gerçekten insanın algısını değiştiren bir durum. o yüzden ben montla sıç cevabını 'bakış açını değiştir, çık bu halden, aş bunları' gibi anlıyorum.
0
kediebesi
(26.03.12)
@kediebesi, yani burda karikatürü tartışacak değiliz de, adam orda aşk acısı çeken birini biraz olsun bu acıdan uzaklaştırmak için böyle bir tavsiye veriyor ama duyurudaki moda, içinde aşk acısı olsun olmasın alakasız ilişki sorularına da bu cevap veriliyor. neyse kimin ne yazacağına karışmak da iyi değil ama soruyu soranlar uyuz oluyordur bu cevaba bence.
0
🌸rodeocu
(26.03.12)
@rodeocu, montla sıçmak çok acı bir olay. bildiğin gibi değil. o yüzden yazyorlar bence. çivi çiviyi söker hesabı.
0
vakumlu
(26.03.12)
açıkçası montla sıçarken çoğu derdimi birkaç dakikalığına gerçekten de unutuyorum. doğru yani bu.
0
roket adam
(26.03.12)
ben direkt bunu söylemiyorum artık, montla başka şeyler yapmasını söylüyorum.

montla yolculuğa çık
monta kitap oku
montla beni

mont hayattaki en ağır yük...
0
ermanen
(26.03.12)
(3)

Bu sene tatilde Fethiye'ye gitmeyi düşünüyoruz

Geceler
Gidenler varmı öneriyormusunuz? Arkadaşlarla gitmeyi düşünüyoruz güzelmidir oralar??
Gidenler varmı öneriyormusunuz? Arkadaşlarla gitmeyi düşünüyoruz güzelmidir oralar??
0
Geceler
(25.03.12)
fethiye güzeldir. yamaç paraşütü yapmak isterseniz haber et ayarlarız :))
0
lancelot du lac
(25.03.12)
Gidin gidin, çok güzeldir. Yamaç paraşütüne götüm yememişti ama.
0
roket adam
(25.03.12)
egede en güzel yerlerden biridir fethiye.
iyi tatiller güle güle gidin.
0
seyduna6687
(25.03.12)
(9)

insan istekleri ve yaşamak üzerine

slrs
az önce okan'ın programında karasal yayın antenlerinden bahsedilirken aklıma geldi. çıkardık çatıya sağa sola çevirir aynı anda evde tv yi kontrol eden kişiyle bağırarak iletişim kurmaya çalışırdık. 33k zamanlarında nete bağlanmak için 40 takla atardık, paso kopardı. kontör atım zamanlarını ezberley
az önce okan'ın programında karasal yayın antenlerinden bahsedilirken aklıma geldi. çıkardık çatıya sağa sola çevirir aynı anda evde tv yi kontrol eden kişiyle bağırarak iletişim kurmaya çalışırdık. 33k zamanlarında nete bağlanmak için 40 takla atardık, paso kopardı. kontör atım zamanlarını ezberleyip her sanineyi değerlendirirdik. sobayı yakmak için 40 saat uğraşırdık, külü, isi, duman tepmesi cabası. bu örnekler uzayıp gider.

zaman geçtikçe daha modern imkanlara sahip oluyoruz. artık yayınlar dijital, cam gibi izliyoruz. anten çevirme derdi yok. net desen sınırsız. kombi ile zahmetsizce ısınıyoruz.

sadede geleyim. bunca artan konfora rağmen neden hala çoğumuz mutsuz, dertli ve daha da konfor istiyoruz. doyumsuzluk dışındaki cevapları merak ediyorum.
0
slrs
(25.03.12)
aslında tek sorun, teknoloji geliştikçe insanlar arasındaki iletişimin kopması. iletişim teoride gelişiyor evet ama her yeni gelişme insanı yalnızlığa itiyor.
0
dead and broken
(25.03.12)
çünkü bir hedef kalmıyor. amaçsız insan boş insandır, mutsuz insandır. neyi elde etmek için kasacaksın ki, zaten her şey nerdeyse altın tepside sunuluyor, ötesi yok yani. doyumsuzluk dışındaki cevapları merak etmişsin ama başka cevap yok gibi belki varsa o da amaçsızlıktır.
0
in vino veritas
(25.03.12)
mutluluğun beklentiyle ters orantılı olduğunu düşünürsek normaldir..
0
camasirsuyu
(25.03.12)
amaçsızlık evet. bir şeyler biraz daha zor olmalı. para kazanmak bile kolay lan artık, bizden önceki nesiller bütün gün taş taşıyormuş, şimdi iki tuş darbesi bi aylık maaş.
0
roket adam
(25.03.12)
modernlestikce ihtiyaclarimizi daha kolay karsiliyor ve bircok konuda harcadigimiz zamanin daha da kisalmasini sagliyoruz. baska seyler icin daha cok vaktimiz kaliyor ve onemli olan bu zamanin nasil degerlendirildigi sanirim. artik kendimiz icin daha cok vaktimiz var ve kendimizi mutlu etmeyi pek ogrenemedigimizden bu zamanlari hep mutsuzluk icinde geciriyoruz.
0
dengesiz pamuk
(25.03.12)
Çoğu şey dejenere oluyor çünkü. Ayrıca gelişip, iyileşen şey teknoloji ama hayat şartları gelişip iyileşmiyor. Aksine daha beter oluyor.
Aklıma gelen ilk örneği veriyorum, bundan 30 sene önce lise mezunu adamlar (mesela benim halam, babam ve sülalenin büyük kısmı) Türkiye'nin en büyük şirketlerine, bankalarına girmiş ve müdür olmuş insanlar. Bugün lisenin kapısından çıktığı gün iş bulan adamı geçtim, üniversite mezunu üstüne master yapmış adam o şirketlerin kapısına yanaşmak için 5 farklı İK'cının elemesinden geçiyor.
Demem o ki, bıraksanız çatıya çıkıp anten çevirdiğimiz günlere geri dönerim.
0
Alustriel
(25.03.12)
ne istediğini bilmeyen insan, var olanın iyisine meylediyor olabilir.
0
9kuyruklukedi
(25.03.12)
ne getirdiğinden çok ne götürdüğüne bakmak gerektiği için ki ona da hiç bakılmıyor, elinizi devreden çıkardıkça aranılan o bağları bulmanıza imkan yok, el önemlidir.
eliniz bir şeylere değsin.
0
rn
(25.03.12)
seneca.nın bir sözü var bu konuya tam uygun; "zenginlik çok şeye sahip olmak değil az şeye ihtiyac duymaktır."

neyimiz olursa olsun sürekli daha iyisi olabilecek diye düşünüyoruz. çünkü tatmin olmuyoruz. çünkü aciz ve fakir yaratıklarız sürekli daha fazlasına ihtiyac duyuyoruz. çünkü ne kadar uyursak o kladar mutlu olacağımızı düşünüyoruz, ne kadar fazla yersek, ne kadar fazla kazanırsak, ne kadar fazla bilgisayar oyunu oynarsak. hayatımız fazlalık üzerine kurulmuş. ev arkadaşım eve gidiyor. bir çuval dolusu yemek getiriyor. kap kap, tencere tencere. ancak bir tenceresini yiyoruz geri kalanı bozup atılıyor. aç gözlülük ki bu. yetmeyeceğini düşünüp daha fazla getiriyor.

bir kızılderili hikayesi var bu konuyla ilgili yine: insan yaratıldığında ne istersin diye sormuş tanrı. ilk insan da kartal gibi gözlerim olsun demiş, kartal gözlerini ona vermiş. sonra kaplan gibi pençelerim olsun demiş, vermişler. ayı gibi güçlü olayım demiş, olmuş. tavşan gibi çevik olayım demiş, tavşan da çevikliğini vermiş. böyle böyle bütün hayvanlar onu yüceltmiş. ama bilge baykuş bu insanın asla mutlu olamayacağını söylemiş. diğer hayvanlar şaşırmış neden ki demişler. ve baykuş demiş ki, onun içinde büyük bir karadelik var. ne alırsa alsın dolduramayacak içindeki boşluğu. açgözlülük, herşeyi yutan bir karadelik gibi.

ayrıca insanlarla aramızda iletişim yok. pazar günleri tek katlı müstakil evimizin balkonunda gözleme yerdik. bahçesinde incirden eriğe, elmadan cevize bir sürü ağaç, çilekten bibere bir sürü meyve sebze vardı. ufacık bir bahçeydi üstelik ama hepsi sığıyordu. balkonda bir salıncak bile vardı ipini çatıya bağladığımız. babam bazwen derdi, çok şanslıyız biz. bu kahvalyıtı böyle bir ortamda yapabilmek için bir sürü para verecek insanlar var diye, şaşırdım. muhabbet ederdik. sıcacık bir ortamdı. eskiden herkes böyleydi. aile kavramı bile günümüzde yok olmak üzere. hatta microsoft.un bir tv reklamı vardı. sanrım ofis araçları tanıtımıydı. baba oğul ikisi de laptoplarını kullanıyor. sonra çocuk babasının bilgisayarında birşeyler yapıyor, babası şaşırıyor. ardından çocuk bilgisayarını alıp gidiyor. baba oğul arasında konuşma dahi yok. konforlu ve kolay herşey. ama mutsuz. ailece vakit geçirmenin en eğleceli yoluymuş, pehh. www.microsoft.com

bi de başarı kavramını irdelemek gerekiyor. başarı günümüzde bol para, kariyer, araba olarak nitelendiriliyor. oysaki başarı dediğimiz şey hayatta mutlu olmak, sevdiğin işi yapmak bundan keyif almak. bir başka deyişle teknolojinin ilerlemesi başarıyı arttırmıyor ki.
0
dahinnotha
(25.03.12)
(13)

uyuz olmak

hasanli
Merhabalar,soyle bir huyum vardir.Tanistigim insanlarin bazilarina ilk goruste uyuz oluyorum,gerek konusma tarzlarina gerek hareket ve davranislarina.Ayni ortamda olsak bile bi turlu isinamiyorum adama ne bilim icimde kaliyor o.Muhabbet etsem bile sevemiyorum bir turlu.Ayni mahallede olmamiz yuzunde
Merhabalar,soyle bir huyum vardir.Tanistigim insanlarin bazilarina ilk goruste uyuz oluyorum,gerek konusma tarzlarina gerek hareket ve davranislarina.Ayni ortamda olsak bile bi turlu isinamiyorum adama ne bilim icimde kaliyor o.Muhabbet etsem bile sevemiyorum bir turlu.Ayni mahallede olmamiz yuzunden mecburen karsiliasiyorum selam verip gecip gidiyorum affedersiniz ama sikime bile takmak istemiyorum ama ortak arkadaslar olunca mecburen ayni ortamda oluyorum.Acaba sizinde boyle kotu bir huyunuz varmidir? ha bu arada uyuz oldugum kisiler de bana uyuz olmaya baslar.
0
hasanli
(25.03.12)
yok.
0
lorenzen
(25.03.12)
ula aynı bensin
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(25.03.12)
arada bir olur, zorlasam bile sevemem bazı tipleri. ama çok da dert değil, bazen içgüdülere güvenmek gerek. sonunda o insanların mutaka olumsuz bir özellikleri oluyor uyuz olmamı hakedecek..
0
in vino veritas
(25.03.12)
bende varda sendeki kadar radikal degil.

bu huy degil aslinda,karsindakinin vucut dilini okuyup ona göre tavir alma.

bu karsindakinin hareketlerini yanlis bulmandan,kiskanmandan,karsindakinin kibirli olmasindan etc bir cok nedende olabilir.

cok takilmamak lazim,kötü bir sey degil o kadar.
0
serabetan
(25.03.12)
abi baştan uyuz olsam da sonradan pişman olduğum tipler de çıkıyor ama bu oran 5'e 1 falan. hakikatten evlilik programı jargonu olacak ama bir insandan elektrik alamıyorsan olmuyor o iş. Bir adam var, resmen uğraştım adamla iyi geçinebilmek için, ağzına çakmamak için zor duruyorum.
0
sanal hayvan
(25.03.12)
bende de var yalnız değiliz
0
traxes
(25.03.12)
Tamam da bu niye kötü bir huy olsun onu çözemedim, herkesle aranı oş tutmak gibi bir zorunluluğun yok ki. Herkesin hazzetmediği bir sürü insan vardır, benden de hazzetmeyen bir sürü adam olduğuna eminim, bana karşı agresif bir tavır takınmadıkları sürece de rahatsızlık duymam.
0
fortisvita
(25.03.12)
bende var. hemde yoğun bir biçimde.
0
dead and broken
(25.03.12)
Bende de var, hatta ortak arkadaş olmasa bile var, hatta içimde kalmıyor ciddi ciddi olumsuz şeyleri sesli düşünüyorum, hatta sık sık kendimi tutamayıp karşımdakine de söylüyorum bunları, laf sokmaya falan başlıyorum, çok keyifsiz bir şey. Kimi insan da herkesi seviyor, öyle olmak isterdim açıkçası. İstemediğimle de selamlaşmıyorum ayrıca, selam almak gibi bi zorunluluğun yok, selama cevap verme o da iki güne bırakır peşini.
0
roket adam
(25.03.12)
kimyanın tutmaması denen şey herhalde. frekanslar birbirini itiyor olsa gerek.
0
9kuyruklukedi
(25.03.12)
bşz buna önyargı diyoruz. hemen herkeste farklı oranlarda mevcuttur. çok büyütme bence, yani uyuzuluğunu devam ettirme.
0
african rain
(25.03.12)
bir insan sana bir kere battıysa o insan sana ne yapsa batar.
isterse dünyanın en büyü güzelliğini yapsın o insan sana batmaya devam eder, sevemezsin.
0
pesen
(25.03.12)
ilk tanışınca uyuz olup sonradan iyiden iyiye ısındığım kişiler oldun hayatımda.
artık yeni tnaıştığım birine ilk başta uyuz olunca du bakalım hemen çoşma diyorum kendi kendime ve o kişiyle biraz daha görüştükten sonra kanaatimi veriyorum.
0
pangea
(25.03.12)
(3)

ayaklarıma kara sular indi ne abi?

neira
japonların sözü mü bu karasu falan.biri bana açıklasın nedir bu kara su? yorulduğumu ben böyle belirtiyorum ama neden bunu yapıyorum?
japonların sözü mü bu karasu falan.
biri bana açıklasın nedir bu kara su? yorulduğumu ben böyle belirtiyorum ama neden bunu yapıyorum?
0
neira
(24.03.12)
Her deyimin kendine özgü kısa hikayesi vardır. Bu tür site ve kitaplar da mevcut. Oralardan araştırabilirsiniz.
0
hicunutmam
(24.03.12)
aslında onun orjinali 'ayaklarıma sarı sular indi'. o kadar çok yürüyorsun ki altına işiyorsun, fakat adab ı muaşeret'e uymadığı için kara sular indi şeklinde mecazi bir tümceye çevrilmiş ki iyi de olmuş bence.
0
roket adam
(24.03.12)
derdine derman olur bu entry sanırım:

www.eksisozluk.com
0
Fayfa
(24.03.12)
(2)

the house cafe kanyon'da canlı performans izleyen var mı?

roket adam
house cafe'nin sahnesi falan yok bildiğim kadarıyla, kanepe koltuk usulü bi konser mi oluyor? o esnada dışarıdan müşteri alınıyor mu? şu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150609278411404&set=a.293594401403.142103.293546411403&type=1 büyük ev ablukada konserine gitmek istiyorum, kız kardeşim
house cafe'nin sahnesi falan yok bildiğim kadarıyla, kanepe koltuk usulü bi konser mi oluyor? o esnada dışarıdan müşteri alınıyor mu? şu www.facebook.com büyük ev ablukada konserine gitmek istiyorum, kız kardeşim henüz 18+ olmadığından böyle hem sakin hem kitlesi temiz bi mekan bulmuşken gideyim dedim ama ne bilet satılıyor, ne davetiye var ortada.

hatta davetiyesi olan varsa satın alabilirim. teşekkürler.
0
roket adam
(24.03.12)
valla aynı konser serisi mi bilmiyorum ama geçen hafta ayhan sicimoğlu'na gittim ben kanyonda, bilet yoktu. ama şu linkten anladığım kadarıyla sadece hafifmüzik.org'dan davetiye kazananlar kanlı canlı izleyecek konseri;

www.kanyon.com.tr
0
orange coffee
(24.03.12)
Şimdi baktım hafifmuzik.org'a da, www.hafifmuzik.org yine şansa bala davetiye kazanırsanız falan diyor ya, kıl oldum. davetiyesini ikramiyesini geçtim parasını versek de giremiyoruz demek ki. neyse. yine de davetiyesi veya kanyon'da çalışan tanıdığı olan varsa... :/
0
🌸roket adam
(24.03.12)
(8)

Bir an önce uyuyup yarın olmasını istemek..

inayet prensi
Bazen oluyor bana. sıkıcı, yapacak bişe bulunamayan günlerde uyuyim de yarın olsun sabah olsun diyorum.
Bazen oluyor bana. sıkıcı, yapacak bişe bulunamayan günlerde uyuyim de yarın olsun sabah olsun diyorum.
0
inayet prensi
(23.03.12)
yanlışlıkla duyuru açmışım bunu cevaplar kapalıydı
0
🌸inayet prensi
(23.03.12)
ifadeyi verdim bekliyorum
0
🌸inayet prensi
(23.03.12)
sabah olunca bi halt olduğu yok.
0
neynep
(23.03.12)
sabah kıymalı börek yicem börekçiye gidip. 7 ye kurucam saati
0
🌸inayet prensi
(23.03.12)
böyle geçen zaman neden yaşıyoz peki?
0
neynep
(23.03.12)
soru nedir?
0
ermanen
(23.03.12)
aziz yıldırım çıktı mı?
0
siradisi00
(24.03.12)
uyku hapı çak bi tane. güm.
0
roket adam
(24.03.12)
(21)

aniden öpmek

burakg91
son zamanlarda çok görüyorum kızı aniden öpün gibi tavsiyeler. ben de ilanı aşk düşünüyorum acaba ben de mi aniden öpsem kızı?dudaktan mı? yanaktan mı? ????
son zamanlarda çok görüyorum kızı aniden öpün gibi tavsiyeler.
ben de ilanı aşk düşünüyorum acaba ben de mi aniden öpsem kızı?
dudaktan mı? yanaktan mı? ????
0
burakg91
(23.03.12)
gıdıdan öp
yaş kaç?
0
neira
(23.03.12)
Boynundan öp oradan kulak memesine geç 1-2 em sonra o da isteyecek devamı gelecek ve mutlu son....
0
kedi_severr
(23.03.12)
21 yaş
dalga geçmeyin yaaaa
0
🌸burakg91
(23.03.12)
kızın da sana boş olmadığını hissediyosan ortam hafif romantikken yapılabilir. aksi halde tokadı yiyebilirsin :/
0
zgrydn
(23.03.12)
türkiyede yaşadığını varsayarak direk tokat diyorum
0
cnonefb
(23.03.12)
kardeşim, hatun kişisiyle arandaki samimiyete, muhabbete bağlı işin ucunda tokat da var. bir kaç defa gördüğün doğru dürüst muhabbet etmediğin biriyse yapma derim.
0
foradream
(23.03.12)
tokat yersin hocam.
0
mindwars
(23.03.12)
Tokat yesen dua et,harbi kızsa bir diz darbesiyle takımları eline de verebilir. Daha 21 yaşındasın falan yazık olur bir öpücük uğruna. Yavaş yavaş. Dizilerde oluyor onlar. Kaptırmamak gerek izlerken.
0
skywalkeremre
(23.03.12)
çok fena tokatlarım adamı
0
esinikaybetmiscorap
(23.03.12)
korkutmayın lan çocuğu. öp yavrum sen. seni seviyorum falan geçti bunların devri. göz kontağı kur, dudaklara bak, davran.
0
check minus
(23.03.12)
yavaş yiğidim yavaş.
fantazi yapıyor gençler gül geç.

dişi kişi olarak söylüyorum; olur mu öyle şey canım. filmler de mi yaşıyoruz. en iyi ihtimalle itiştirilirsin. babayiğit bi hatunsa tokat da atar.

ama samimiyetinizle alakalı. 2 3 defa görüştüğün biri ise feryadı da basar. karakteri de önemli tabi. ne istiyor acaba?

çok bilinmeyenli denklem bu. ben sayısalcı değilim. çözemedim.
0
cecilia
(23.03.12)
ben de her türlü integral türev denklem çözerim bunu çözemem
0
🌸burakg91
(23.03.12)
boss of bosses
(23.03.12)
Kızım, asla yapma; direkt tokadı yersin ve her şey biter...
0
duyond
(23.03.12)
öpme, aniden açıl ;) sonra öp
0
isikarkadasim
(23.03.12)
illa öpücem ama tokat da yemek istemiyorum diyorsan elini tut ve elini öp bence.
0
girl in a coma
(23.03.12)
karşısına geç, gözlerini kapatıp kollarını aç ve "kim gelcek kim gelcek kim gelcek" diye tekrarla...

gelirse senindir, giderse hiçbi zaman tabi evet.
0
Rawkon
(23.03.12)
gece kulubu, bar yada boyle bir yerde degilsen, ortami kuramamissan agzina yersin tokati.
0
sihirus
(23.03.12)
duruma göre gayet şahane oluyor hacıtron.
0
roket adam
(23.03.12)
tokat yesen gene iyi ortamı terkeden bozuk para gibi kalırsın:) en iisi elini tut hacı %100 calısıo
0
morte
(23.03.12)
önce elinin üstünü öp kızın. eğer tokat atarsa işin zor, yok hoşuna giderse en az 10 dakika geçtikten sonra aniden öpebilirsin.
0
sinematematikci
(24.03.12)
(4)

Almanya vize süresi hakkında!

bisse
merhaba!haziranda 2 haftalıgına almanyaya gideceğim.. biletimi de alıcam yakında.. şimdi durum şöyle.. konsolosluk bildiğim kadarıyla uçak biletinin gidiş ve dönüş tarihlerine bakıp o kadar gün vize veriyor. değil mi? ama ben ayrıca temmuzda da gitmek istiyorum öyle bir ihtimal var yani.. ama tarih
merhaba!
haziranda 2 haftalıgına almanyaya gideceğim.. biletimi de alıcam yakında.. şimdi durum şöyle.. konsolosluk bildiğim kadarıyla uçak biletinin gidiş ve dönüş tarihlerine bakıp o kadar gün vize veriyor. değil mi? ama ben ayrıca temmuzda da gitmek istiyorum öyle bir ihtimal var yani.. ama tarihlerinden daha emin olamadıgım için uçak bileti falan almıyorum.. e dogal olarak bu vize işlemleri/parasını bir daha da vermek istemiyorum.. 2 aylık vize talebinde bulunmak mümkün mü? yani bu vizeyi uçak bileti dogrultusunda mı veriyolar yoksa kişinin bir daha gidebilme ihtimali göz önünde bulunduruluyor mu?

teşekkürler!!!
0
bisse
(22.03.12)
elbette mümkün. sen vize istediğin tarihleri yazıyorsun forma. fakat almanya konsolosluğu cinsliğin dik alasını yaptığı için hiçbir zaman istenilen tarih kadar vermiyor. (istisnalar elbette olur)

ancak baktıkları ilk baktıkları her zaman forma yazdığın süre. sonra uçak biletine elbette bakar. ki vize onayı için en çok baktıkları şeylerden biri de uçak bileti..
0
sutyen kullanmayan memeli hayvan
(22.03.12)
turistik alman vizesi genelde 10 gün istiyorsan 8 gün falan veriliyor, öyle cins herifler yani. talebini belirt, şansını dene derim, ama çok da umutlanmamanda fayda var, herifler hakkaten saçmalıyor.
0
roket adam
(22.03.12)
evet ilk defa olacak.. zaten şimdiden belgeleri toplamaya başlasam mı diye düşünüyorum.. haziran için ne zaman arasam şimdi mi arasam diyorum.. bir de randevu almak için bankaya para yatırıyormussun yok bir numara veriyolarmış kod mu ne.. böyle saçma sapan şeyler duydum.. direkt arayıp randevu alamıyor muyuz?
0
🌸bisse
(23.03.12)
peki bu çağrı merkezi sadece randevu için değil, değil mi? yani benim sormak istediklerime cevap verecek bilgili bir kişi var?? ya da sadece sorular bilgi için ayrı bir numaraları var mı??
0
🌸bisse
(29.03.12)
(16)

kişisel gelişim de nereye kadar?

gereksiz insan
ebeveynlerimiz sağ olsun kişisel gelişim de kişisel gelişim diye doğduğum günden beri gitmediğim kurs, yapmadığım sosyal aktivite kalmadı. daha önce yazmıştım ama şöyle ki;yaş 24, boy kısa, saçlar dökülmeye başladı, cinsiyet erkek.6 yıl üniversiteye gittim (Sosyoloji) bitiremedim ama bu süre içerisi
ebeveynlerimiz sağ olsun kişisel gelişim de kişisel gelişim diye doğduğum günden beri gitmediğim kurs, yapmadığım sosyal aktivite kalmadı.

daha önce yazmıştım ama şöyle ki;

yaş 24, boy kısa, saçlar dökülmeye başladı, cinsiyet erkek.

6 yıl üniversiteye gittim (Sosyoloji) bitiremedim ama bu süre içerisinde yapmak istediğim birçok şeyi yaptım. Şöyle ki, İletişim Yayınları'nda 5 yıl boyunca çalıştım, Orhan Pamuk'un web sitesini tasarladım, bir sürü yazarla tanıştım, 1 kısa film 2 belgesel çektim (1'i kültür bakanlığı destekli) falan filan. Sonunda da İstanbul'dan sıkılıp (okulu bitirememem de bir etken elbette) her şeyi bırakıp Fransa'ya Avrupa Birliği gönüllüsü olarak geldim. 10 aydır buradayım, fransızca öğreniyorum, bir AB kültür merkezinde görsel direktörlük yapıyorum.
Yanlış anlaşılmaması için, üniversiteye başladığım zamandan beri kendi paramı kendim kazanırım, zaten yayınevinde çalışmaya başlamam da bu sebepleydi, şimdi de gönüllü olarak geldiğim proje bütün masraflarımı karşılıyor artı bir miktar da para veriyor. Arada eski çalıştığım yerlere de freelance işler yapıp gezecek/görecek paramı iyi kötü çıkarıyorum. Baba parası yiyen bir tip olmadım yani hiç bir zaman.

Şimdi böyle anlatınca her şey güzelmiş gibi görünüyor ancak, askerlik vs meseleleri kapıya dayanmış durumda, sürekli bir şeyleri başarmaya / yetiştirmeye çalışmaktan da sıkıldım sanırım. Bazen hakikaten günlerce pes oynayan insanlara özeniyorum gerçi onu da yapamam biliyorum, üniversitede bile kantinde sürekli batak oynayan insanları terslemekle geçti ömrüm.

uzun lafın kısası, bütün ömrüm böyle mi geçecek yahu benim? Koştur koştur nereye kadar?
0
gereksiz insan
(22.03.12)
biraz frene basın.
herşeyi aynı anda yapmaya çalışmayın.
geçmişe dönüp, başaramadığınız, yarım bıraktığınız şeyler için kendinizi affedin ve öncelik sıralaması yapın.
0
mahnita
(22.03.12)
iyiymiş de, üniversiteyi bitireymişsin de askerliği kısa dönem yapaymışsın.

yoksa kendini gerçekleştirmek yolunda gayet hoş adımlar atmışsın. bir araştırma şirketinde sabah 8 akşam 6 çalışsaydın daha mı iyiydi?

bundan da hiç şikayetçi olduğunu sanmıyorum aslında, istemiyorsan koşturma geri dön askerliğini yap, burada bir yerlerde işe başla o daha mı iyi?

Sen böylesin demek ki, içine yerleşmiş bir şey bu değiştirebileceğini sanmıyorum.
0
sanal hayvan
(22.03.12)
once hedefler belirleyin mesela ilk hedefiniz okulu bitirmek olsun
0
monkey
(22.03.12)
askere git. belki sadece askere gitmen kafandaki soruları çözebilir. zira koşma potansiyelini umarım 60 yaşına da gelsen kaybetmezsin.
eh, sıkıldıysan da askere git. kafanı duvara toslamanın zorunlu hali. yap bunu.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(22.03.12)
dostum senin söylediğin o aileden para almadan yaşıyorum konsepti 18-22 arası geçerli. yaşın olmuş 24, lise mezunusun ve gönüllü bir projeden çalışıyorsun. senin günü kurtarmaya değil geleceğini kurmaya başlayacağın bir sisteme ihtiyacın var.

öncelikle üniversiteyi bir şekilde bitir. şimidiki tecrübelerin üniversiteyi bitirdiğin zaman epey işine yarar. kendine bir gelecek çiz. benim elimde şunlar şunlar var, ve ben şunları yapabileceğimi düşünüyorum/inanıyorum de ve yola koyul.
0
bilan
(22.03.12)
:)) az cok benim durumum da bu ve yas 27.. tek fark bende saclar duruyo spor ve sagliga da onem veriyorum biraz da genetik yasimi duruma gore ben ayarliyorum 22 de oluyor 27 de..
biraz da ben ekliyeyim kisisel gelisim yaptikca daha unique ( tam turkce karsiligi olmadigindan boyle yaziyorum) bi kisilik olusturuyorsun ve biraz da yalnizlasiyorsun aslinda..
soruna cevap vereyim.. buyuk ihtimal 30a dogru 8-5 calisip aksamlari popcorn esliginde film izleyeceksin :) ben simdilik memnunum ama ilerde popcorn kutusunu koyacak kadar ufak bi gobegim ve omzumdan inmeyen bi oglum olsun istiyorum :)
0
mustancu
(22.03.12)
ne yap ne et o üniversiteyi bitir.

insanlar önyargılıdırlar, kimse sana "başladığı işi bitiremeyen insan" diye kulp takmasın.
0
schwarzfahrer
(22.03.12)
her şeye odaklanma bir şeye odaklan ama her şeyi yap ;)
0
ggm
(22.03.12)
@ sanal hayvan şikayet etmek değil de, sonrasında ne olacak artık telaşı başladı sanırım. Askerlik zor mesele benim için, kaldırabilir miyim bilmiyorum.

@bilan haklısın, işte tam sorun da burada başlıyor, geleceği kurmak/kurtarmak için neler yapmalıyım, bugüne kadar yaşadıklarımdan mutluyum elbette, hem aileme yük olmamış olmaktan hem de istediklerimi gerçekleştirmiş olmaktan ama bundan sonrası için insanların da beklentileri değişiyor artık bana dair.

@mustancı unique in türkçesi biricik. bence çok güzel bir kelime. herkesin hayatı "biricik" mesela, tavsiye ederim. Arada ben de diyorum kendi kendime çoluk çocuğa karışsam, bir kasabaya yerleşsem falan, ama sonuçta hepimizin hayalleri değil mi bunlar, henüz kimseyi görmedim (17-20 yaş grubu dışında) ben istanbul'da yaşamak istiyorum, her gece taksime çıkacağım falan diyen...

ve genel cevap olarak; sanırım dönüp o üniversiteyi bitireceğim öncelikle :) aklın yolu bir ne de olsa.
0
🌸gereksiz insan
(22.03.12)
okulunuzu bitirin ve askere gitmeyin. ömrünüz batak oynayanları terslemekle geçtiyse askerde hayatınızın şokunu yaşarsınız büyük ihtimalle. yerinizde olsam okuldan sonra fransa'ya dönüp orada hayatımı kurardım. bu sırada zamanla her şey düzene girer siz de bir soluk alırsınız.
0
anonim yazar
(22.03.12)
bence de üniversiteyi bitir türkiye'ye döneceksen askerlik peşini bırakmaz ve üniversite mezunu olmazsan uzun dönem itin kopuğun arasında o askerlik bitmez.
0
aceblack
(22.03.12)
dostum selam. bak bende boktan durumdayım soyle ozetleyım. cok tembeldım lısede.2004de mezun oldum 3 kere sınava gırdım oyle tembeldım kı barajı gecemıyordum fln. aılem kafamı sıktı 4 yıllık olsun bır daha dene dıye. amk 3 yılım oyle gıttı yıl oldu 2006 konyaya gıttım sık gıbı 2 yıllık bır bolume. kı cok fırlamayım gozum dsarda gezıp tozmak ıstıyorum. 4 ay zor dayandım konyaya bıraktım okulu. sonra puanım dusuyor dıye 1 adha gırdım 1 yılda oyle bosa gıttı. sonra 2008de atılıma gıttım. ordada 1 yıl okudum sonra burslu 2 yıllık gelınce orayıda bıraktım. hıc memnun olamadım nıyeyse. nese yzde 100 burslu bıtrdım 2 yıllıgı. dedım yasım 24 oldu daha sıksen kaldıramam aöf yazıcam. aılem tuttrud etrafımdakıler aofu sıkleyen yok ıssız kalırsın gec adam gıbı bır yer bıtır 4 yıllıgı. dgsye gırdım fazladan ıntıbak 1 yıl gırdı yasım 27 olacak mezun oldugumda. pskljım boka sarmıs. 2 3 stajım war dılımde sper degıl we yurtdısında bır tecrubem yok. sınıfta 92lıler wr 5 yas kucukler sen hesap et artık. ama sana sunu soyleyım cok uzattım. o unı dıploması olmadan bır bok olmuyor ıstedıgın kadar gelıstır kendını bır bok olmuyor mıllet etıketıne bakıyor nereyı bıtırdın surayı. hımm tamam gel dıyorlar. o yuzden unıyı bıtır. hıı torpılın wrdır ocok saglam yerden hayatını kurtarır orasını bılemem. ama enınde sonunda gırısım yapmıcaksan sabah 8 aksam 5 calısmaya mahkumsun malesef
0
slash01
(22.03.12)
'biraz da ben ekliyeyim kisisel gelisim yaptikca daha unique ( tam turkce karsiligi olmadigindan boyle yaziyorum) bi kisilik olusturuyorsun ve biraz da yalnizlasiyorsun aslinda'

uzun zamandır okuduğum en şahane tespit. hakkaten doğru bu. standarda, ortalamaya 'inmeye' çalış, aksi takdirde çook keyifsiz günler seni bekliyor emin ol. bu ne lan deyip duracak beynin önüne geçemeyeceksin.

ayrıca unique benzersiz demek.
0
roket adam
(22.03.12)
baba parası yesen ne olur ? yemesen ne olur = bi istatistik kurumumu var öbür tarafa gidence yenilen baba parası = 45.758 tl sizden %20 sevaplarınızı alıyoruz mu diyolar ? paraya tapma. kişisel gelişim para için değildir. asker'e gitte gör kişisel gelişimi.
0
fuskiyenin oglu
(22.03.12)
@fuskiye baba parası yemiyorum'u başkalarına yük olmuyorum manasında yazmıştım, yani 18 yaşımdan beri bir şekilde çalışıp kendi paramı kendim kazanıyorum, ona göre de hayatımı düzenliyorum. 24 yaşında hayatında bir kere elektrik faturası yatırmamış, ailesi ile yaşayan insanlara göre de bir deneyim farkımın olduğuna inanıyorum açıkçası, o yüzden belirtmiştim.
paraya taptığım yok, aksine mutlu olmak istediğim şeyleri yapmaya çalışıyorum ancak hem ailem hem de çevrem tarafından önerilen/gösterilen yol maalesef paradan geçiyor. fransa'ya gönüllü olarak gelmek istediğimi söylediğimde bir çok insan deli misin mis gibi işin, evin, sevgilin var istanbul'da bitir okulunu askere git gel kur yaşamını işte deyip duruyordu, hepsinden kaçtım geldim buralara...

askere de gidebileceğimi sanmıyorum, muhtelemen okulu bitirip tekrar yurt dışına çıkacağım.
0
🌸gereksiz insan
(22.03.12)
dostum bende canlı muzık yapardım para kazanırdım fln flan. babamdan almazdım ama aılemın evınde kalırdım fln. demek ıstedıgım bu ısler sana gelecek saglayacak mı? yanı unı dıploman olmadan bu ıslerı yaparak para kazanmıssın. bır sırkete ıs ıcın basvurdugunda aa lıse mezunu ama kendını gelıstırmıs faturasını yatırmıs kendısı baba parası yememıs demezler anladın mı? dıplomana bakarlar dırek. bu yastan sonra yemıyor bılıyorum. ama askerlık dıyorsan aöf oku yurtdışında calıs o sırada. okumak bır yandan adamın omrunu yıyor pskljıyı bozuyor yası gecıkenler ıcın tabıkı. ben bunu bılır bunu solerım yasayan bırı olarak.
0
slash01
(23.03.12)
(13)

dolgu ucretine ne kadar odediniz?

tmesut
Eyup'teki bir dis hekimine gittim, bir kac tane dolgu yapilmasi gerektigi soylendi. Dolgu (komposit doldu) basina 160 lira istiyor, bu fiyat normal midir, sizler ne kadar odediniz?
Eyup'teki bir dis hekimine gittim, bir kac tane dolgu yapilmasi gerektigi soylendi. Dolgu (komposit doldu) basina 160 lira istiyor, bu fiyat normal midir, sizler ne kadar odediniz?
0
tmesut
(22.03.12)
bence fazla.

bana 65dedi, 50ye download etti.
0
truvaiti
(22.03.12)
tanesi 85 tl diye biliyorum. dişçilerin tekel gibi fiyatları sabit yani öyle kafsından fiyat veremez. ne diye fatura kesecek? diş temizliğidir o 16 0tl olan.
0
neira
(22.03.12)
beyaz dolgu yaptırdım daha bu hafta sonu özel bir muayenehanede, dolgu başına 80 tl verdim. 160 çokmuş, sadece dolgu için olduğuna emin misin? gerçi geçen yıl şişlide bir muayenehaneye gitmiştim, orda da dolgu başına 150 mi 175mi ne demişti. lazer dolguymuş, benim haftasonu yaptırdığım da lazerdi bilemiyorum. ama sadece dolgu içinse bile daha ucuzunu bulursun.
0
in vino veritas
(22.03.12)
dolgu başına 160 olduğuna emin misin? 80-85 civarı olur genelde.
0
bilan
(22.03.12)
geçen sene 80-90 civarinda vermiştim beyaz olanına özel muayenehanede. pahalı gibi gelmişti ama 6 yaşımdan beri dolgu yaptırırım bunun gibisini görmedim. çok memnunum kendisinden. diş doktorundan doktoruna değişiyordur herhalde..
0
merena
(22.03.12)
evet 160. bir de 5 tane dolgu yaptiricam. anladigim kadariyla soyuluyorum.
0
🌸tmesut
(22.03.12)
topuk topuk... bir de eyüp mekan. hani etiler filan olsa anlarım.
0
bilan
(22.03.12)
dolduruşa gelmeyin.
0
truvaiti
(22.03.12)
250 lira verdim ama bayağı bir dolgu yaptım :)))
0
kedi_severr
(22.03.12)
bayagi bir derken, kac tane tam?
0
🌸tmesut
(22.03.12)
75 miydi neydi, fatih'te.

not: seramik dolgu.
0
roket adam
(22.03.12)
ucuz olanlar galiba amalgam dolgu oluyor..yalnız amalgam dolguda civa var diye duydum,başkasının yalancısıyım..bilen birine doğrulatmak gerekiyor...pahalı olan da lazer dolgu herhalde..
0
izole
(22.03.12)
Daha ucuzu da, daha pahalısı da vardır. Özel, belli kalitedeki bir yer ve hekim için normal.
0
dyna
(22.03.12)
(13)

Dizüstü bilgisayar önerisi olan?

protothyas
Selam,Bi dizüstü bilgisayar alacağım ama SSD'li olsun, yoksa performansı yüksek HDD'li olsun bi türlü karar veremedim. Öncelikle istediğim şey hafif olması, çok uygulama çalıştırırken sıkıntı yaratmaması, bir de düzgün ekranı olması. Sony Vaio'lar çok çekici ama bir o kadar da pahalı. Ultrabook ya d
Selam,

Bi dizüstü bilgisayar alacağım ama SSD'li olsun, yoksa performansı yüksek HDD'li olsun bi türlü karar veremedim. Öncelikle istediğim şey hafif olması, çok uygulama çalıştırırken sıkıntı yaratmaması, bir de düzgün ekranı olması. Sony Vaio'lar çok çekici ama bir o kadar da pahalı. Ultrabook ya da Macbook Air modellerine de bakıyorum ama çeşit o kadar çok ki karar veremiyorum. Biri "Macbook Pro al, 5 yıl başka bilgisayar alma" dedi. Doğru mu demiş?

Kısaca bütçem nispeten yüksek ama beşbinlere filan çıkamam. Üstte belirttiğim özellikleri taşıyan ne önerirsiniz?
0
protothyas
(21.03.12)
ne yapacaksın bilgisayarla onu söyle çok über önerilerde bulunabilirim :)
0
ekaterina
(21.03.12)
Ya evet, benden öneri isteyenlere de ben aynısını sorardım. :) Şöyle söyleyeyim, masaüstü bilgisayarım var, yani torrent, vs. gibi uygulamalar kullanmam büyük olasılıkla. Oyun zaten oynamıyorum ama belki FM filan kurarım en fazla. Onun dışında büyük ölçüde internet ama geride kalan ne varsa aklına gelen, hepsinden yaparım muhtemelen. (Eski bilgisayarımda zorlanan uygulamalar var, onları çalıştırırken aynı zamanda müzik dinlemek, film izlerken aynı zamanda veri aktarımı, editing hatta belki programlama bile.)

Belirteyim, internet derken facebook chat yapan tiplerden değilim, performans kullanıcısı sayılırım, en az yirmi sekme açık olur.
0
🌸protothyas
(21.03.12)
valla o internetin hepsini macbook air hayli hayli kaldırır, ama mesela grafik taasarım, 3d max, vray render falan işlerin varsa pro almanı öneririm. vaio bende var o da kaldırıyor ama biraz ısınma problemi var macbook'dan daha çok memnun kalırsın büyük ihtimalle, vaio'dan kurtulsam da bir mac alsam diyorum bende bu aralar, arkadaşta gördüm aşık oldum valla kendisine, ssd al bi de bence performanslı hdd nasıl olur bilemedim ama ssd her türlü geçer.

ek: arada epey fiyat farkı olduğu için söylüyorum, macbook air'e o kadar para vermek istemiyorsan vaio e serisi var bende, örneğin skyrim'i yüksek kalitede oynayabiliyorum i5 işlemcisi var, autocad'de falan çizimde yapabiliyorum ama ağır çizimlerde takılıyor biraz.
0
ekaterina
(21.03.12)
oyun falan oynamayacaksan 1700-1800'e i/ işlemcili bir dell veya asus al. onu da 5 yıl kullanırsın.
0
lancelot du lac
(21.03.12)
Macbook Air al diyorsun o halde? Asus'un bi ultrabook var, ona sulandım biraz ama bendeki biraz da teknofillik galiba. Grafik tasarım, 3d filan işim olmaz sanırım ama, kes biç falan oluyor. Yani aslında ekran kartından ziyade işlemciye yükleneceğim ben. Macbook Pro'larda SSD yok.
0
🌸protothyas
(21.03.12)
@lancelot, hafif de olsun istiyorum, evde zaten masaüstü var, bunu mobil kullanacağım ve elimde taşıyacağım çok zaman. Evde de ufak tefek işler için boynumu ağrıtmak istemediğimden performansı da yüksek olsun istiyorum. Dell ve Asus'un spesifik bir modeli var mı önerebileceğin?
0
🌸protothyas
(21.03.12)
öyle şeylerle işin olmazsa direk air al zaten, macbook pro o ssd açığını çogzel kapatıyor gerçi ekstra ücret verince olması lazım ya, sana gerek yok ama o kadarına air kes biç falan hayli hayli yapar. şimdiki ultrabookları hiç görmedim kalitelerini kullanımlarını bilemem ama air al bence sen, çogzel. 13 inch almanı öneririm bi de, 11 ler çok ufak.
0
ekaterina
(21.03.12)
13 inç macbook air alabilirsin. (bkz: macbook air/@roket adam)

ha bu arada 20 sekme açıkken kasıyo. orası net.
0
roket adam
(21.03.12)
11 almam zaten ya, 15 de taşınabilir için büyük, 13 iyi. SSD seçeneği olsa da Türkiye'de o seçeneği sunan yok.

Bir de söylemeyi unutmuşum ama pil de çok önemli, o konuda da avantajlı Macbook'lar.
0
🌸protothyas
(21.03.12)
www.tekmarshop.com.tr

en az 4-5 yıl bütün saydıklarını yapar
0
lancelot du lac
(21.03.12)
@lancelot, şimdiye dek genellikle dönemin en performanslı makinelerine para yatırdım ama 4-5 yıl ana bilgisayarım olarak duranı hiç olmadı, iki yıl sonra çoğu eskiyor, macbook ömrü de bu kadardır, windows pc de. bir de önerdiğin bilgisayar benim bileğimi elime verir bir ayda. iki kilodan ağır olmamalı mümkünse benim alacağım. Yine de öneri için teşekkürler.

Son olarak, Bimeks Apple ürünlerini distribütör garantili mi satar? Darty'de Apple PC'lerde indirim var ama 256 GB Air yok.
0
🌸protothyas
(21.03.12)
@protothyas

valla ben macbook'a 3000 tl vereceğime, dell alıp kalan paraya da 256 gb ssd alırım :)) performans olarak da macbook'un gözüne veririm :) sadece ağırlık için 2 katı para vermek pek mantıklı gelmedi bana.

www.bimeks.com.tr
0
lancelot du lac
(21.03.12)
Ağırlık sorun olmasa gidip MSI alırdım zaten. :) Ya da Dell, Lenovo ve dediğin gibi Asus'un söylediğinden çok daha iyi makineleri var, Samsung 7 serisi filan var ama bileğim sorunlu ve 1000 liradan da fazla ediyor. En başından beri "Ultrabook mu Macbook Air mi" demem bundandır. Ana bigisayar olarak kullanacaklar için önerin son derece yerinde bence de ama benim zaten masaüstüm var, neden bir de dizüstü alırken ağır alayım ki? Asus'un, Samsung'un da daha ucuz ve hafif bilgisayarları var ama onlarda da işlemci sorunu var maalesef.
0
🌸protothyas
(21.03.12)
(10)

başarısızlık...

apathe
üniversitedeyim ve derslerimde oldukça başarısızım uzun süredir. belli bir kapasitem var hiç değilse bunu biliyorum, türkiye'nin önde gelen okullarından birindeyim çünkü. bu dönemin ilk vizeleri açıklandı ve her zamanki gibi batırmış haldeyim. sistemli ve günü gününe çalıştığımı söyleyemem, çok den
üniversitedeyim ve derslerimde oldukça başarısızım uzun süredir. belli bir kapasitem var hiç değilse bunu biliyorum, türkiye'nin önde gelen okullarından birindeyim çünkü.

bu dönemin ilk vizeleri açıklandı ve her zamanki gibi batırmış haldeyim. sistemli ve günü gününe çalıştığımı söyleyemem, çok denedim olmuyor. bölümüme bayılmıyorum, zorlanıyorum ama sınavlarımın iyi geçmesi lazımdı. bir türlü olmuyor beceremiyorum, gece gündüz çalıştığım halde benden çok daha az emek harcayan insanlardan çok çok düşük puanlar alıyorum, derdim onlar değil ama benim neden olmuyor? ders notlarım tam, derslerde önde oturuyorum. sınav zamanı uykumdan oluyorum, kütüphaneye gidiyorum. arkadaşlarıma anlattırıyorum anlamadığım yerleri..ama olmuyor

artık salak olduğumu düşünmeye başladım.

tekrar öss'ye girmeye halim hiç yok, her şeyi bırakıp o maratona başlayamam.

sözel sayısal farketmiyor derslerim ortalamanın sürekli altında.

kafayı yiyeceğim artık tak etti, ne yapmalıyım bana bi akıl verin...

psikoloğa filan gitsem bir çözüm olur mu?

ha bir de şu var; dersleri çok dinleyemiyorum, hemen dağılıyor dikkatim. dersi derste öğrenemediğime karar verip kendi başıma kasmaya çalışıyorum, sorun burda mı acaba?

not: sayısal bir bölümde okuyorum.
0
apathe
(20.03.12)
sosyal bilimler gg.
0
lostandloser
(20.03.12)
sebebi bölümünden memnun olmaman bence, ben de aynı durumdayım şu an, kendimden biliyorum yani.
0
Sabac
(20.03.12)
lisenin ilk yıllarındaki halim.. :)

notların tamdır, ama bakmazsın. dersi dinlersin, ama duymazsın. elinin altında zilyon tane harika kaynak vardır, ama ne zaman önüne koysan sevdiceğinle, kankanla mesajlaşırsın. mutfağa gidip bir şeyler alırsın. bi bakmışsın 3 saat olmuş. :) "iyi çalıştım." diyip kapatırsın.

bunlar oluyorsa eğer, etrafındaki her şeyi uzaklaştır. dikkatini dağıtan bir insan mı var, derste onu görmemeye çalış.

evde telefon bilgisayar falan olmayan bir odaya geç. telefonu sessize al.

derse oturmadan önce, yemeğini ye tuvalete git. :))

bilmiyorum kendimi gördüm resmen. :) ben bunları uygulasam %100 düzelecekti çünkü biraz denedim oldu. ama sonra saldım kendimi. :)
0
zaraeta
(20.03.12)
depresyon, kaygı gibi durumlar dikkati dağıtabilir. yetişkin dikkat eksikliği de.

bence bir psikiyatri bölümüne bu şikayetle gittiğinizde sonuç alırsınız.
0
psikolog sulugoz
(20.03.12)
aşağı yukarı aynı durumdayım ve kendimce dikkat eksikliği teşhisi koydum, onu bir şekilde aşmak gerek
0
zeplich
(20.03.12)
grup çalışmasını dene. yalnız çalışınca çok dikkatin dağılıyor olabilir. bir de sen çok çalışıyo ama boş çalışıyor olabilirsin. yüzeysel çalışıyorsundur.
0
mlky lvn
(20.03.12)
birebir aynı durum. 4. sınıf, 1 sene uzadı, daha da uzamaması için bir şeyler yapmam lazım ama ı-ıh, yok.
0
roket adam
(20.03.12)
bildiğin en uzak kütüphaneye git orada çalış en azından 3-4 saat çalışmadan çıkmazsın, yanına telefonunu da alma :)
0
juusto
(20.03.12)
Çalışma şeklinle alakalı bir problem var bence. Bölümünü falan söylersen daha spesifik yorumlar gelebilir nerede yanlış yaptığın konusunda.
0
gatsby
(20.03.12)
aynı sorun bendede vardı derslerime çok çalışıyorum ama yapamıyorum derdim hep ama sonradan farkettimki konuları hep yüzeysel çalışıyormuşum.Bendede aşırı derecede dikkat dağınıklığı problemi var çünkü.O yüzden bence grup çalışması yapmalısın.Grup çalışması yapmam dersende kesinlikle evde çalışma kütüphane daha uygun olur.Etraftaki insanların çalıştığını görünce insan derse daha kolay motive oluyor çünkü
0
matthiasthescarred
(21.03.12)
(4)

çılgınca aranan ve bulunamayan bir uygulama

roket adam
şöyle ki,iphone'da müzik dinliyoruz, sonra eve girdik, evin ağına bağlandık otomatikman, çat transfer tuşuna bi bastık, şarkı kulaklıktan yavaşça kısıldı ve aynı ağa dahil edilmiş mac'in itunes'inde aynı şarkı aynı yerden yükselmeye başladı. böyle bir uygulama olduğuna yüzde yüz eminim, sanırım life
şöyle ki,

iphone'da müzik dinliyoruz, sonra eve girdik, evin ağına bağlandık otomatikman, çat transfer tuşuna bi bastık, şarkı kulaklıktan yavaşça kısıldı ve aynı ağa dahil edilmiş mac'in itunes'inde aynı şarkı aynı yerden yükselmeye başladı.

böyle bir uygulama olduğuna yüzde yüz eminim, sanırım lifehacker'da okumuştum ama bir türlü bulamıyorum, kafayı yemek üzereyim. takıntılıyım, bulamazsam uyuyamam aylarca. teşekkür ederim şimdiden :)
0
roket adam
(20.03.12)
Buldum: fivedetails.com
0
🌸roket adam
(20.03.12)
Oha, süpermiş. Videodaki ev yani. Yoksa mac falan yok bizde,
0
dampire
(20.03.12)
valla ben uygulamayı okuyup 'ohaa, tam benim gibi detay manyağı herifler için ama mac nerde kuzum' demiştim kendimce, aradan aylar yıllar geçti mac aldım, bakarsın ev de gelir bi yerden sdflkjs
0
🌸roket adam
(20.03.12)
Duyuruyu benim say, son yorumuna tik attım :)
0
dampire
(20.03.12)
(9)

içiciler

noodles
Sigara ve birayı hiç beğenmedim. Djarum içtim o biraz iyi gibiydi ama beğenmedim onu da. Nargileyi çok sevdim. Bağımlısı değilim. Dandik bir şarap içtim onu da beğenmdim. Sizden ricam şu kokteyl gibi rwnkli renkli meyvelre bardakta servis edilen içkilerin adı ve ne içersem muhtemelen beğenirim sorus
Sigara ve birayı hiç beğenmedim. Djarum içtim o biraz iyi gibiydi ama beğenmedim onu da. Nargileyi çok sevdim. Bağımlısı değilim.
Dandik bir şarap içtim onu da beğenmdim.
Sizden ricam şu kokteyl gibi rwnkli renkli meyvelre bardakta servis edilen içkilerin adı ve ne içersem muhtemelen beğenirim sorusunun cevabı.

Likör şekerli dedilr içtim. Beğenmedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Not: klavyem bozuk . Kusur yok.
0
noodles
(19.03.12)
galiba martini demek istiyorsun
0
kutsal bilgi kazani
(19.03.12)
sekerli seviyorsaniz sex on the beach, pina colada
cok sekerli olmasin diyorsaniz margarita, bloody mary
0
tom riddle
(19.03.12)
Evet olabilir. Bu tabloya göre içer miyim martiniyi ?
Malibu mojito filan var onlar nedir ?
0
🌸noodles
(19.03.12)
malibu yu bilmiyorum da mojito, şeker, limon, nane, rom, isteğe göre soda karışımlı güzel yapıldığında içimi güzel, ferah tadi olan bir içkidir, en azından birada yumurta kokusu alan ve şarap içeceğime sirke içerim diyen bana göre.
0
irbat
(19.03.12)
malibu epey tatlı bir içkidir, fakat kafa olma içkisi, demlenme içkisi falan değildir. daha böyle kapanışlar için, kokteyller için falan.

votkayı şekerli meyve sularıyla karıştırıp içebilirsin. ayrıca meyve şaraplarını da mutlaka dene bence. mesela karadut şarabı.
0
repins
(19.03.12)
Cardinal melon içebilirsin tatlı şahane içki olarak.
Bira olarak başlamak istiyorsan mariachi içebilirsin, bende öyle olmuştu en azından.
Sigarayı boşver.
0
roket adam
(19.03.12)
www.behance.net

buna bir göz at istersen
0
toplu tasima suskunu
(19.03.12)
- malibu + ananas suyu
- bira+tuzlu fıstık
- kafa olmak istiyorsan shot üzerine meyve suyu iyi
- ayrıca belki votka+sprite (en gazlı-asitlisinden) + limon suyu da sarabilir yalnız dandik votkayla deneme binboadan aşağısı içilmez. (bkz: istanblue)*
0
yuto
(19.03.12)
Hepinize çok teşekkürler ama bunları listeye alıp içsem herhalde denerken ölürüm.
Mesela şu sex on the sahil :) ve martini ye kafam takıldı, şekerli midir bunlar rahat içer miyim, ben gibi birine ikram etsem rezil olur muyum ? Kusturmayalım kimseyi.
0
🌸noodles
(20.03.12)
(12)

teklif etmek-bir şeyler içmek falan

zaraeta
şimdi, bu hafta sevdiğim kızı bir yere davet edicem ve biraz sohbetin ardından uzun süredir başınızı ağrıttığım sorumu sorucam sonunda. :)) bu detaylara girmeye gerek yok, ancak benim başka bir şey sormam lazım. çoğu insan gibi mado, starbucks tarzı yerlerde oturmayı sever bu kızcağızımız. ancak ben
şimdi, bu hafta sevdiğim kızı bir yere davet edicem ve biraz sohbetin ardından uzun süredir başınızı ağrıttığım sorumu sorucam sonunda. :)) bu detaylara girmeye gerek yok, ancak benim başka bir şey sormam lazım.

çoğu insan gibi mado, starbucks tarzı yerlerde oturmayı sever bu kızcağızımız. ancak benim kahveyi sevmediğimi biliyor. o yüzden ne zaman gitsek mado'ya ya da o tarz bir yere otururduk. ama hep 3-4 kişi gittiğimiz için kim ne içti ne kadar içti falan düşünülmezdi. direk ödenirdi hesap fiyatlara bakılmadan. ancak şöyle bir şey var, ben öyle köpüklü uçmalı kaçmalı şeyler sevmediğim için çay ya da kola içerdim hep. 3 tele. onlar ise kişi başı 9-10 liralık içeceklerden içerlerdi. biliyorlardı sevmediğimi o yüzden zaten bu konular kimsenin aklına gelmiyordu.

ancak ikimiz gidince, sanki hesabı az tutmaya çalışıyormuşum gibi bir izlenim oluşmasın ? yani o da kısar kendini falan. uzun süre oturacağımız için sorun değil, 5 kola 10 çay bile içebilirim. (: ne yapmalıyım nasıl davranayım gençler ?

teşekkürler.
0
zaraeta
(19.03.12)
Takma kafanı bunlara.
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(19.03.12)
bu kadar detaylı düşünme psikopata bağlarsın. kız senin ne sevip sevmediğini zaten bildiğinden garipsemeyecektir.
0
neira
(19.03.12)
canın ne istiyorsa onu iç. kendime olsaydı şöyle düşünürdüm; bu tip şeylerle beni ölçecek birisiyse zaten olmasın.
0
esmer
(19.03.12)
Bi seferlik pahalı bir şey içiver.
0
zizifos
(19.03.12)
bence de bu seferlik starbuck'a gidip java'yı deneyebilirsin.
0
shyzore
(19.03.12)
ya böyle her türlü sikindirik ayrıntılara takılırım ben. ama karşımdakine değil kendime. :) ne biliyim kız dicek "bana bi esposo bilmem ne kombospompalabampaçino" bana gelince "bi kola"

yok hocam tadını falan sevmiyorum onların.
0
🌸zaraeta
(19.03.12)
abi boşversene, diyelim ki çıktınız, hatta evlendiniz. ömrün boyunca sevmediğin şeyi mi içeceksin? bardak bardak çay kahve içeceksin. her seferinde çekinip sıkılacak mısın sevdiğin karşısında?

kendin ol, seni beğenecekse böyle beğensin. şekle takılmayın. ;)
0
esmer
(19.03.12)
abi git starbucks'a, çay iç amk. chai tea latte de ya da, aynı bokun bi benzeri. ne olacak yahu. benim aynı durumda çay içmişliğim var, hakkaten de canım kahve içmek istemiyordu, çay içmek istiyordum. bi kere de daha 2. buluşmada kızın karşısında köfte yemiştim, o aç değildi mesela. bi kere de gidip yarım ekmek döner yemiştim, falan. güzel yani. donkeğır.
0
roket adam
(19.03.12)
taze sıkılmış meyve suyu ve limonata söyle. hem köpüklü filan değil hem de ucuza kaçmaya çalışıyor gibi durmaz. ama bana sorarsan böyle küçük hesaplar yapma, canın ne istiyorsa onu iç. önce zaten kıza sor ne içersin diye, nazik ol, hem de senin kararından etkilenmemiş olur. ayrıca kızı bir yemeğe çıkar derim. para çok yok öğrenciyim diyorsan da öyle fason kafelere götürme. samimi bir yer bul.
0
bilan
(19.03.12)
Chai tea latte iç o zaman hem adı da havalı :)
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(19.03.12)
Bir kereliğine pahalı birşey içtin diyelim,bu sefer bir daha ki buluşmada çay içersen yanlış anlaşılır.Ama tabi kız yok frapiçino,espiresso falan içerken,sen sadece çay içersen,kızda rahat olmaz.Kahve sevmediğini söyleyip,tatlı falan alabilirsin veya başka bir yere gitmeyi teklif edebilirsin.
0
yusufist
(19.03.12)
0
konserve misir
(19.03.12)
(5)

yurtdışına numune gönderimi

maltiner
merhaba,Fransa'ya analiz için yaklaşık 1 kg numune yollamam gerekiyor.Hangi kargo ile göndermeliyim?Gümrükte oluşabilecek problemleri buradan nasıl çözerim?vs.numune: kömür
merhaba,
Fransa'ya analiz için yaklaşık 1 kg numune yollamam gerekiyor.
Hangi kargo ile göndermeliyim?
Gümrükte oluşabilecek problemleri buradan nasıl çözerim?
vs.

numune: kömür
0
maltiner
(19.03.12)
dhl ile yolluyordu babam amerikaya.

sorun cikma ihtimali ürüne bagli.biz deri canta gönderiyoduk sorunsuzdu ama bi keresinde et ürünü olarak yazmisti amerika gümrügünde biri 1 aydan fazla ugrasmislardi.

dhl özellikle ugrasip cözmüstü problemi.

numunelerde eger yasak degilse nispeten daha kolay gidiyor diye aklimda kalmis.
0
serabetan
(19.03.12)
Gümrükten girmeyebilir cidden, karşı firmayla bir görüşseniz daha mantıklı değil mi?
0
roket adam
(19.03.12)
firmalar genelde dhl veya ups ile çalışıyor numune alma gönderme işinde. onlar mevzuatı daha iyi biliyor bir danış.
0
delidir yakalayin
(19.03.12)
dhl'e arayıp sorabilirsiniz kömür gonderse sorun olur mu diye?
0
isyanim var ulaan
(19.03.12)
peki, teşekkür ederim arkadaşlar. yarın dhl'i arayıp onlarla görüşeyim.
0
🌸maltiner
(19.03.12)
(4)

Facebook'ta gizlilik...

Sellim
Merhaba. Bir şey soracağım. Diyelim ki birinin bir şeyini Like yapıyoruz ya da birine not yazıyoruz. Ben şahsen bu aktivitemin sağ taraftaki film şeridinde insanlara yayılmasını istemiyorum.Bunu nasıl engellerim?Teşekkürler.
Merhaba. Bir şey soracağım. Diyelim ki birinin bir şeyini Like yapıyoruz ya da birine not yazıyoruz. Ben şahsen bu aktivitemin sağ taraftaki film şeridinde insanlara yayılmasını istemiyorum.

Bunu nasıl engellerim?

Teşekkürler.
0
Sellim
(19.03.12)
engelleyemezsiniz... like yaptığınız veya not yazdığınız kişinin gizlilik ayarları ile alakalı.
0
foradream
(19.03.12)
ya da bir grupta yazdığımız yazının herkesle paylaşılmasını da nasıl engelleriz?

diye bi ekleme yapayım ben de.
0
brkylmz
(19.03.12)
Grup kapalıysa paylaşılmıyor herkeste, bi tek sizde çıkıyor sağ tarafta. Grup açıksa yapacak bir şey yok yine.
0
roket adam
(19.03.12)
Ben ne yaptığımı herkese deşifre etmek zorunda mıyım? Çok kötü bir şey bu..
0
🌸Sellim
(19.03.12)
(17)

(amaçsız anket) kaç tane telefon numarasını ezbere biliyorsunuz?

truvaiti
ana baba bacı kardeş müşteri hizmetleri sevgili köfteci otobüs yazıhanesi ....toplam kaç tane telefonu ezbere biliyorsunuz?sevgilinin 2 numarasını ezbere biliyorsanız, bunu 2 sayacaksınız. telefon numarası adeti...
ana baba bacı kardeş müşteri hizmetleri sevgili köfteci otobüs yazıhanesi ....

toplam kaç tane telefonu ezbere biliyorsunuz?

sevgilinin 2 numarasını ezbere biliyorsanız, bunu 2 sayacaksınız. telefon numarası adeti...
0
truvaiti
(18.03.12)
annemin babamın manitamın kardeşimin yakın arkadaşımın
5 yani
sonra işyeri telefonumu da biliyorum
6 etti
ev telefonumu da
7 etti
şirket santralinin no su
8 oldu
ttnet müşteri hizmetleri
9 oldu aklıma gelenler.
0
rentts
(18.03.12)
kendi numaramı
0
burakg91
(18.03.12)
ben gerikafalıyım, hala aldığım numaraları ezberlemeye çalışırım hep. bayaaa var ezberimde.
0
yvandal
(18.03.12)
valide
peder
dişi arkadaş
yakın bir arkadaş
ev
0
bad boy for life
(18.03.12)
ev. eski ev. sevdiğim. annem 2 tane. babam 2 tane. kendi telefonum. babaannemlerin evi. anneannemlerin evi. dayımlar. 11 taneymiş.

Allah allah daha çok biliyordum sanki ben.
0
McScReaM
(18.03.12)
2
0
esmer
(18.03.12)
kendim, annem, babam, abim, ev, teyzemin ev, ananemin ev, 3-4 sokak ötedeki lahmacuncu, yapı kredi çağrı merkezi.
0
orange coffee
(18.03.12)
ev
eski ev
annemin santral
babamın işi
halamın eski telefonu
annanemin evi
kendi telefonum
kuzenimin telefonu

not: son 4-5 yıldır numara ezberleyemiyorum.
0
i ve been mistreated
(18.03.12)
elliden fazla olduğu kesin, yüze kadar gider.
iş ve sosyal çevre dahil
0
seyduna6687
(18.03.12)
5 tane falan. anne baba ev dedemin işyeri diğer dedemin evi. bu.
0
roket adam
(18.03.12)
9 çıktı. speed dial gibiymişim lan, kapasite 9 demek ki.
0
jangara
(18.03.12)
2.
kendi cep numaram
kendi ev numaram
0
kayranin kedisi
(18.03.12)
sevgili
ev
cep
anne
kardes
abi
anneanne ev
ttnet musteri hizmetleri
garanti musteri hizmetleri
ykb musteri hizmetleri
bir hastanenin online randevu nosu
okul

112
155
156
110

11818
11880 (son ikisi ne yazik ki)
0
uyuyanadam
(18.03.12)
kendi cep telefonum. annemin cep no. annemlerin ev. bi de benim iş no. o kadar iştr 4 tane. iyi yine
0
merena
(18.03.12)
aslinda an itibariyle 40 kadar ama istersen sonsuzluga uzatabiliyorsun bunu.neden 40 tane biliyosun hani 10 mantikli-ezber yetenegin varsa neden 40 ,40 az diyorsan,haklisin.

özellikle numaralari hafizada tutmak kolaydir.

yani söyleki bende 40-45 olmasinin nedeni türkiyeyi yurtdisindan ararken,baska bir numarayi arayip ,aramak istedigim numarayi aradigimdan ,sürekli telefondan bak zor geliyodu bende ezberledim.
0
serabetan
(19.03.12)
saymaya üşendim ama en az 30 tane biliyorumdur.
0
rurouni
(19.03.12)
kendi numaram
anam
babam
babamın eski işyeri
ev
annanemin evi
kuzenimin evi
istanbul bilim ve sanat merkezi
bir de eski sevgiliminkini hatırlıyorum hala

9 olmuş
0
yuto
(19.03.12)
(3)

Başka bir pc'ye uzaktan bağlanma programları

barkopasa
Google'da birkaç tane çıkıyor ancak benim isimlere ihtiyacım var. Bildiğiniz bu tarz programların isimlerini yazarsanız sevinirim.
Google'da birkaç tane çıkıyor ancak benim isimlere ihtiyacım var. Bildiğiniz bu tarz programların isimlerini yazarsanız sevinirim.
0
barkopasa
(18.03.12)
tabiki teamviewer
0
desdinova
(18.03.12)
roket adam
(18.03.12)
(bkz: tightvnc)
teamviewer'a gore bir cok avantaji var.
0
curt
(18.03.12)
(3)

Flash Diskim Artık 1 GB

piksel
Bilgisayarıma Chrome OS yüklemek istedim. İndirip, Sandisk Titanium 4GB flash diskime kurdum. Daha sonra sıkıldığımda diski formatladım, eski haline dönsün diye.Artık flash diskim 1GB, formatlarken eskiden çıkan 4GB seçeneği format penceresinde görünmüyor. NTFS, FAT vs hangisini seçersem seçeyim 1GB
Bilgisayarıma Chrome OS yüklemek istedim. İndirip, Sandisk Titanium 4GB flash diskime kurdum. Daha sonra sıkıldığımda diski formatladım, eski haline dönsün diye.

Artık flash diskim 1GB, formatlarken eskiden çıkan 4GB seçeneği format penceresinde görünmüyor. NTFS, FAT vs hangisini seçersem seçeyim 1GB'dan öteye gidemiyor.

Bundan sonra böyle mi kalacak? Yoksa format işinde daha etkili başka programlar var mı?
0
piksel
(17.03.12)
biçimlendir seçeneğini kullanın düzelir.
0
waryemez
(18.03.12)
win to flash programını kullanarak 4 gb diskin içine (ama 4 gb gözükmeyen) win 7 ultimate kur, boot et işte 3.66 gb mi ne win 7 ultm sonra diski biçimlendir 3.66 oluyor.

++++ BUDA BENİM ÇÖZÜMÜM.
DEMOKRASİLERDE ÇARE TÜKENMEZ.+++++

EDİT: biçimlendirmeyle düzelmiyor boot problemi o varmı çözümü bilmiyorum ama benim çözümüm yukarıda anlattığm gibi.
0
mmt
(18.03.12)
windows'ta aç, denetim masasından yönetimsel araçlar'a gir, disk yönetimi'ne tıkla. oradan flash diskini bul, biri 1 gb'lık diğeri 3 gb'lık 2 partition olması lazım, ikisini de sağ tıkla sil, sonra yeni bölüm oluştur de oradan, bu sefer direkt 4'lük tek bi bölüm oluştur, formatla.
0
roket adam
(18.03.12)
(8)

Tek Başına İnterrail Yapmak?

technicalte
Selamlar,25 yaşlarında 1-2 yıllık tecrübeli mühendisimBiriktirebildiğim bi miktar para ile bu yaz yıllık iznimde İnterrail yapayım diyorum.Fakat hangi arkadaşıma desem maddiyat, cesaret, izin alamama vs sebeplerden dolayı gelemiyor. Şu an birini bulamadım henüzBu durumda tek başına interrail yapmak
Selamlar,
25 yaşlarında 1-2 yıllık tecrübeli mühendisim
Biriktirebildiğim bi miktar para ile bu yaz yıllık iznimde İnterrail yapayım diyorum.

Fakat hangi arkadaşıma desem maddiyat, cesaret, izin alamama vs sebeplerden dolayı gelemiyor. Şu an birini bulamadım henüz

Bu durumda tek başına interrail yapmak ne derecede doğrudur.Riskleri, artıları eksileri nelerdir. Ya da güvenilir interrailci arkadaş nereden bulunur.
Bu konuda sizden tavsiye istiyorum.

Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım.

Not: duyurudaki interrail başlıkları genelde eski tarihli o yüzden hangi ülkeden en kolay Schengen alınır, 2 hafta için hangi rotayı izlemeliyim, 2 hafta için ortalama ne kadar para harcarım vs.
0
technicalte
(17.03.12)
birde şuna bakın,

(bkz: interfly)

amacınız ülke gezmek ise en güzeli interfly.. öyle çok fazla artmıyor ücret. araştırın..

ben tanımadığım insanı bırakın bir yana en yakın arkadaşımla tatile çıktım.3 yıldır konuşmuyorum şu an.insan beraber tatile çıkacağı,gezeceği insanı iyi seçmeli..
0
dedim dedim de kime dedim
(17.03.12)
tek başına güzel olmaz.mesela cafeye gidip tek başına mı oturacaksın.gezi arkadaşı bul bence.
0
kelepir
(17.03.12)
biraz kişilik meselesi. herkesin zevki, kendini güvende hissettiği durum vs farklıdır ama ben tek başıma seyahat etmeyi daha çok seviyorum. yani yol boyu tek başıma olup gittiğim yerlerde arkadaşlar edinmek hoşuma gidiyor. bunu 1-2 defa yaptım daha önce sadece. şu siteye bakmakta fayda var, sadece kalacak yer değil gruplardan interrail arkadaşı da bulabilirsiniz; couchsurfing.
0
orange coffee
(17.03.12)
orange coffee +1

kesinlikle kişilik meselesi. tek başına çıktığınızda yeni yeni insanlarla tanışıp, onlarla beraber gezip eğlenmek bana göre diyorsanız tek çıkın. yoksa sıkılırsınız. ayrıca yol arkadaşı düşünüyorsanız da şu siteye bir göz gezdirin

www.trenlegeziyorum.com
0
artikbenimdebirvolvomvar
(17.03.12)
Ben de tek başıma epey gezdim. En büyük eksisi, milletten 'ejhehe fotomu çeksene kanki' diye rica etmekten bıktığım için çoğu yerde footğrafım yok, bir de timer'ı ayarlayıp çektiğim fotoğrafları görünce melankolik oluyorum lan hakkaten yalnızmışım diye sdşlkf. Onun dışında, insanlarla tanışmayı seviyorsan şahane bi aktivite, yanında biri varken tanışmak falan daha zor oluyor, tekken çok zevkli.
0
roket adam
(17.03.12)
aga tek basina tatile ciktigin zaman canin sikiliyorsa boyle olasi bir interrail de sikilabilirsin. biraz kisilikle de alakali. benim de benzer bi gezi planim vardi, hatta ben de burada sormustum ama vazgectim sonra.
0
toshiro
(17.03.12)
neyehbe
(17.03.12)
1 aylık alınyıor onda butun ulkelerı gezebılır mıyım kı zaman yeter mı? bırde hemen halloluormu kac gun onceden halletmek lazım kac gun suruyor ıslemler
0
slash01
(26.03.12)
(2)

Almanyadan telefon/laptop 'da KDV iade yuzdesi neden 19% degil?

rusdemezale
aldim biseyler, 900 euro filan tuttu. gumrugun karsisindan nakit cash olarak 101 euro geri aldim. bu iste bi katakulli yok mu acaba? KDV 19% neticede...11% falan oluyo benim durumda?
aldim biseyler, 900 euro filan tuttu. gumrugun karsisindan nakit cash olarak 101 euro geri aldim. bu iste bi katakulli yok mu acaba? KDV 19% neticede...
11% falan oluyo benim durumda?
0
rusdemezale
(17.03.12)
Tamamını geri alamıyorsun, aradaki farkın bi kısmını aracı şirket alıyor zaten (global blue)
0
roket adam
(17.03.12)
tamamini nasil alabilirik peki?
3 4 hafta beklerim yani sorun degil.. az buz degil para.
0
🌸rusdemezale
(18.03.12)
(7)

Y2K sendromu nedir ?

celeron 300a
Aslı var mıdır ? Bilgisayarlar hakkaten çöpe mi gidecek, neler olacak, dijital kıyamet diyorlar, neden yani olayın aslı nedir ?
Aslı var mıdır ? Bilgisayarlar hakkaten çöpe mi gidecek, neler olacak, dijital kıyamet diyorlar, neden yani olayın aslı nedir ?
0
celeron 300a
(16.03.12)
12 sene önceydi o muhabbet sen biraz geç kalmışsın..
0
draculea
(16.03.12)
insanın kendine yakışanı giymesidir.
0
sanal hayvan
(16.03.12)
onun aslı "y2ky"

you can insert two more digits.

(başımıza taş yağacak)
0
cedilla
(16.03.12)
bi de celeron 300a diye nick almışsın ahahahahah.
0
roket adam
(16.03.12)
o diil de, yakında titanik diye bir film çıkacakmış, o biçim diyorlar.
0
godless commie
(16.03.12)
tarihi, saati kur 31 aralık 1999 23:59 bi dakika bekle.
0
kediebesi
(16.03.12)
(bkz: slowpoke)
edit: bunu öteki duyurularını görmeden yazmıştım.
0
inheritance
(16.03.12)
(7)

Metrobüsteki Bağyan?

willow
merhaba,bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. metrobüste bugün sıkış tepiş olduğundan önümde bir kız vardı. hemen fordçu seni demeyin gerçekten fordlamadım. ama resmen kız kucağımdaydı. arada dönüp bakıyordu da.sonra aynı durakta indik ve baktım hala bakıyor böyle bi yavaş adımlar falan
merhaba,

bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. metrobüste bugün sıkış tepiş olduğundan önümde bir kız vardı. hemen fordçu seni demeyin gerçekten fordlamadım. ama resmen kız kucağımdaydı. arada dönüp bakıyordu da.

sonra aynı durakta indik ve baktım hala bakıyor böyle bi yavaş adımlar falan. gidip yanına konuşim dedim. hayatımda ilk defa böyle bişey yaptım bu arada. önce metroya nasıl gidebilirim dedim. sonra da ya aslında çok güzelsin dedim. sonra parmağını gösterip "ama evliyim ben" dedi.

şimdi ne demek istedi acaba bu? yoksa "evliyim ben senin için sorun olur mu?" gibisinden bir cümle miydi bu? yani evliyim ben ne saçmalıyorsun gibi bir cümle olsa, daha sert bi şekilde söylemez miydi? ya da daha öncesindeki hareketleri neydi?

evli bi kadınla bişeyler düşünecek biri değilim, keşke yüzüğünü önceden görseymişim gerçekten çok utandım. ama yine de merak ettim. gerçekten ne demek istedi acaba?
0
willow
(14.03.12)
evliyim,bir sorun olur mu demek istemiş bence.

çünkü düşününce,eğer rahatsız olmuş olsaydı daha ilk baştan seni terslerdi.

haa bu arada bu tip dolandırıcıklar da olabiliyor.
0
mahone
(14.03.12)
yok canım dolandırıcılık olacağını sanmam. ama dikkatli olmakta fayda var tabi haklısın :)
0
🌸willow
(14.03.12)
evliyim sıkıntı olur mu demiş
0
cecilia
(14.03.12)
dolandırıcı olsaydı "evliyim" neden desin. yeterince takdir edilmeyen bir hatun sanırım. hoşuna gitmiş olabilir. ufak bir heyecan yaşamak istemiş olabilir. kötü bişey ama kocası varken..
0
kitap gibi sessiz
(14.03.12)
ahahaha, porno film senaryosu resmen
0
roket adam
(14.03.12)
fordlamayarak ayıp etmişsin. bunu anlatmak istemiş bence.
0
susu
(14.03.12)
oynaşmış işte seninle, sende ona göre tepki verip muhabbeti biraz uzatsaydın konuşma devam ederdi.
0
orpheus
(15.03.12)
(9)

Özel mesajları okuyan iş yeri

ganik
Ofiste yazışma için Gtalk kullanıyoruz. Yani zorunlu bir şey değil ama herkes kullanır. Birkaç ay önce Gtalk yazışmalarımızın okunduğuyla ilgili birkaç dedikodu duydum. Tabi "lan Google gibi bir şirketin güvenlik duvarlarını nasıl aşacaklar." dedim hemen.Ama yönetimden birkaç kişinin en azından bana
Ofiste yazışma için Gtalk kullanıyoruz. Yani zorunlu bir şey değil ama herkes kullanır. Birkaç ay önce Gtalk yazışmalarımızın okunduğuyla ilgili birkaç dedikodu duydum. Tabi "lan Google gibi bir şirketin güvenlik duvarlarını nasıl aşacaklar." dedim hemen.

Ama yönetimden birkaç kişinin en azından bana karşı değişen davranışlarından anlıyorum ki ya okunuyor ya da yöneticilerimiz müneccim.

Okunup okunmadığı nasıl ortaya çıkar? Nasıl bir yaptırımı vardır? Nasıl kanıtlanabilir.

Yakında askere gidiyorum ve bir daha da buraya dönmeyeceğim.
0
ganik
(13.03.12)
okunabilir, hiç bir yaptırımı yoktur.
0
roket adam
(13.03.12)
çok rahat okunabilir. ki bazı programlar da var aynen ekranı gösteriyor size. ordan da takip ediyor olabilirler birçok işyeri yapıyodur bunu. (bkz: jump )
0
metehan01
(13.03.12)
onlar senin bilgisayara komple girebiliyorlar olmasın? yani sadece msj değil, komple sen kullanırken izleyebiliyorlardır belki. internet cafelerdeki sistem gibi yani, şu ne yapıyo bu ne yapıyo diye bakabiliyorlar. zira internet cafeci bi arkadaşım cafeye kız geldiği zaman onun bilgisayarına girip facebook'una falan bakabiliyordu. evet yanlış bir şey ama yapıyor işte bazı çakallar. ve bi örnek daha verim, bi şirkette çalışırken elemanın birisi kendi bilgisayarından porno izlemişti, aşağıda yönetimden görmüşler bunu ve elemanı direk şutlamışlardı. var yani öyle şeyler.
0
blackmail
(13.03.12)
google talk ayarlarından ssl etkinleştir.
0
hmm peki
(14.03.12)
Laptop var işyerinin verdiği. Biz her şekilde değiştirebiliyoruz her şeyi. 1 ay önce de formatladım ben. Program filan yok yani.
0
🌸ganik
(14.03.12)
program olmasına gerek yok zaten. o iş yerinin internetine, ağına bağlandığın sürece her türlü izlenirsin. ki her şirket yapar bunu zaten
0
hmm peki
(14.03.12)
Öyle şirketlerin ağzını sikeyim afedersin.
0
alideemir1
(14.03.12)
arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar ama bir ekleme de ben yapayım; aranıza bir muhbir sokarlar, bu sayede dilerlerlese götünüzdeki donun markasını bile öğrenebilirler. piyasada maaşına eklenecek 200 tl için bütün o ileti geçmişlerini patronlarına verecek adam çok.
0
upuzun hint fakiri
(14.03.12)
ssl aktif olursa okunamayacağı anlamına gelmez, bilginiz olsun.
0
kisa
(14.03.12)
(23)

Erkeklerin Cüzdanı Koyduğu Yer

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Selamlar.Bu soruya özellikle bayanların cevap vermesini istiyorum. Erkekler de kendileri nasıl yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim.Bir kaç bayan arkadaşımdan erkeklerin cüzdanlarının arka cebinde belli olmasının itici olduğunu duydum. Bazı bayanlardan da cüzdanı elde taşımanın veya masaya koymanın i
Selamlar.

Bu soruya özellikle bayanların cevap vermesini istiyorum. Erkekler de kendileri nasıl yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim.

Bir kaç bayan arkadaşımdan erkeklerin cüzdanlarının arka cebinde belli olmasının itici olduğunu duydum. Bazı bayanlardan da cüzdanı elde taşımanın veya masaya koymanın itici göründüğünü duydum.

ekşi sözlük'te erkekleri itici yapan detaylar başlığında cüzdan sözcüğünü aratırsanız siz de göreceksiniz ki, hem arka cepte durması, hem de elde veya masada durması itici olarak belirtilmiş defalarca.

Şimdi afedersiniz neremize sokalım biz bu cüzdanı ?

Ceket falan giyildiğinde ceketin iç cebine koyuluyor tamam da, yazın tişört veya gömlek giyildiğinde ya elde/masada duracak ya da o arka cebe koyulacak mecburen.

Napalım hanımlar ? Erkekler nerede taşıyorsunuz cüzdanları ?
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(13.03.12)
yan cepte taşıyorum ben direk. alışkanlık meselesi. en güzeli cüzdan taşımamak aslında.
0
cilgin fantezilerin adami
(13.03.12)
afedersin göt büyük olmadıkça arka cep sorun değil. ama hep göt kocaman, hem pantolon ferhat göçerinkiler gibi 2 beden küçük olunca o cüzdan çok bağırıyor. o yüzden fit olalım arka cepte taşıyalım. küçük çanta taşımanızı çok itici buluyorum şahsen. hatta sözlükte öyle bi başlık da vardı, benimle aynı fikirde olan onlarca bağyanı görünce gözyaşlarına boğulmuştum mutluluktan :P
0
be forever young
(13.03.12)
aslında demek istedikleri şu: cüzdanınız olmasın, kartlarınız olsun, limiti de yüksek olsun.
0
compadrito
(13.03.12)
kartlar için ufak bişey taşıyorum hiçbi yerde belli olmuyo. genelde sağ arka cebimde durur.
0
njtbcrn
(13.03.12)
yan cebe neden konulmasın ki, orayı neden pas geçtiniz direk gömleğe falan geldiniz.

ben de yan cepte taşıyorum. ayrıca göt cebinde taşımanın sakıncaları da var. adamın ruhu duymadan çaldırılabilir, oturduğun yerde göt cebinden çıkıp düşebilir. yan cep daha uygun bence.
0
darkredanger
(13.03.12)
parayı çorabın, kartları yan cebin içine tıkıyorum. bu yüzden sevişmişliğim var.
0
yokartikdahaneler
(13.03.12)
belki ince az belli olan bir cüzdan biraz çözüm olur ama lanet olsun çok param var diyosan orası ayrı :P
0
koyukalem
(13.03.12)
yıllardır ön cebimde taşırım. arkada çok rahatsız eder bence.
0
sir gawain
(13.03.12)
Ben kartlık taşıyorum sadece. Az miktar nakit. Kredi kartı. Onu da sol cebime koyarım.
0
onexey
(13.03.12)
yürürken arka cepte olmasının bir sakıncası yok da otururken bacağımı çok ağrıtıyor. yine sözlükte mi ne okumuştum, siyatiğe yol açıyormuş.
0
marido
(13.03.12)
cüzdan ya da kartlık taşımıyorum, herbirini muhtelif ceplere koyuyorum.
0
Dr. Kissingher
(13.03.12)
yan cebimde taşırım hatta sağda taşırım telefon solda asla yerleri bile değişmez.
0
basond
(13.03.12)
arka cep nası abi ya ben de onu anlamıyorum. kotun cep kısmını bile bozuyo lan, bok gibi görünmesini ve rahatsız etmesini geçtim, kotu bozuyo yani. anlamadım.
0
roket adam
(13.03.12)
yazın direkt çanta takıyorum. sigara, gözlük kutusu, telefon, cüzdan falan derken yazın baya gerekli hale geliyo. düzgünce duran bi çapraz çantanın itici bulunabileceğini pek sanmıyorum. (düzgünceden kasıt; çok küçük olmasın yoksa komik görünüyor, temizliğine dikkat edilsin, çok sıkışık gözükmesin, bel çantası olmasın çünkü onu itici bulan insan sayısı bayağı çokmuş.). başlıkta da arattım, bunu beğenmeyen bir kişi varmış sadece; eh ona da yaranamayıverelim. yazın bi pantul bi tişört çıkıyoruz zaten, o kadar malzemeyi makatıma sokacaktım.
0
egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu
(13.03.12)
bu kadar kişinin yan cepte cüzdan taşıdığına şaşırdım açıkçası, ben arka cep bile küçük gelip şişkin duruyor derken yan cepte acaip büyük şişkin durmaz mı ya ? cep telefonu bile yan cebimde dururken şişkinliği göze batıyor gibi geliyor bana.
0
🌸bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(13.03.12)
deri ceket kotla gezerim genelde, ceketin cebine atıyorum. yazın tişörtle falansam sırf, hiç taşımıyorum, direkt kredi kartı, ehliyet, bir miktar para, gerekli diğer bi iki kart (istanbulkart falan) o kadar.

gereksizse taşımayın cüzdan ya, çok şart değil bence. hani masaya koymalık taşıyosanız, kıçında yamuluyor falan zaten, canı çıkıyor, çekici bi tarafı olduğunu sanmıyorum.
0
roket adam
(13.03.12)
şimdi kart cüzdanları var onlardan kullanabilirsin onlar ufak oluyor paranıda cebinde bulundurursun şişmez o kadar amma velakin cüzdanında çok eşya varsa kartvizit falan yanda taşımak tek tercihimdir.

Arkada bide cüzdanda eziliyo pestili çıkıyo bea. Popoyuda terletiyo o ayrı...
0
basond
(13.03.12)
arka cebimde taşımıyorum yıllardır. yan cebime koyarım.
0
b00x
(13.03.12)
sırf kimlik yüzünden taşıyorum cüzdanı..nasıl bi mantık anlamıyorum,kimlik diye eşşek kadar levha yapmışlar.. şu çipli kimlikler çıksa direk küçük ince cüzdanımsı şeye geçecem.Gömlek giydiğim zaman da sadece çipli kimlikle kredi kartımı gömleğin cebine koyabilirim.
ben de arka cepte taşıyorum.meraklısı da değilim aslında..ceketin iç cebine koymayı da sevmiyorum..küçük çanta taşımak çok itici.hoş görünmüyor, telefon, cüzdan, gözlük ne varsa dolduranlar var.O ne öyle yav bohça gibi..
0
quaketrigger
(13.03.12)
yaz kış çanta taşıyorum bem, iş gereği de lazım oluyor zaten. cüzdan taşımayo uzun zaman önce bıraktım, evde desasından bilmemnesine envai çeşit cüzdan var öyle duruyor:) kartlık taşıyorum onu da montun iç cebinde ya da en başta dediğim gibi çantada taşıyorum.
0
charlesbukowskiineksi
(13.03.12)
Bence arka cepte durmasında bir problem yok ama elinde taşımanın görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum. Aynı şey telefon için de geçerli bence.

Çıkarıp masaya konulabilir, sonuçta rahatsız eden bir şey ama o cüzdanı çıkarıp masaya koyunca lütfen mekanı satın almış havasına girmeyin, kabaran horoz gibi görünüyorsunuz.

Minik çanta denilen şey de iğrenç bir şey. Orta boy bir çanta taşınabilir. Ama herkes ona yanaşmayabilir o yüzden vücuda uygun (dar olmayan, poponun dışarı taşmadığı, düşük belli olmayan) bir pantolonda gayet arka cepte taşınabilir.
0
alicia_dominica
(14.03.12)
cüzdanın gösterilmesi kültürümüzce uygun düşmez. (yada ben mi öyle sanıyorum :/ bak şimdi yamulmayalım) yani içinin boş oluşunun görünmesi yada tıka basa dolu oluşunun anlaşılması hoş bir durum değil. bence sıkıntımız buradan geliyor.

çanta ile başlarsak; kişisine göre değiştiğini gördüm. bazılarında "sohbetten geliyorum" havası estirse de, bu tipi tarif edemiyorum, bazılarında hiç de yadırganmıyor.

efendime söyliym elde taşıma mevzusu. şimdi düşünelim yaz günü zaten tişört kot var er kişinin üstünde arabayla gelmiş misal bir yere. civanım oturdu masaya. hayır bacılar soruyorum hakkaten ne yapsınlar? cüzdan anahtar sigara hadi bi de çakmak. neresine soksun? kabul ediyorum ama yine de itici yavrum o görüntü ya. ama yine karakterle bu itici görüntü unutturulur.

arka cep; hemen aklımına şu resim gelir; dara yakın kot arka cep hep aynı yerde duran cüzdan sebebi ile eprimiş. bu manzara yüzünden oluyor bence her şey.

yan cep candır demek istiyorum.

ama eklemek istiyorum ki takılmayınız böyle şeylere. evet bir çok hareket bir çoklarına göre değişik şeyler çağrıştırsa da karakteriniz ağır basan. mekana gelip masaya cüzdanı sigarayı çakmağı anahtarı sıralayıp konuşmaya başladığınız ilk 10 dk da bütün imajı baştan yaratabilirsiniz.
0
cecilia
(14.03.12)
Arka cepte fıtık yapma olasılığı varmış,bunu da kenan evrenin bir röportajında duymuştum.
0
essoist
(14.03.12)
(6)

Gördüğünü alma hastalığı?

Sabac
Var mı sizde de böyle bir şey? Mesela ben az önce markete dondurma almaya diye gittim, pringles alıp geldim...
Var mı sizde de böyle bir şey? Mesela ben az önce markete dondurma almaya diye gittim, pringles alıp geldim...
0
Sabac
(13.03.12)
ders notu fotokopisi almaya çıkıp, kazakla dönmüşlüğüm var benim, çoktur öyle.
0
kahin ahtapot paul
(13.03.12)
ben almaya çıktığım şeyi alıp yanında başka şeylerde alıyorum ama her gördüğümü almıyorum.

Örnek çamaşır deterjanı almaya çıkarım marketi dolaşırken cips meyve suyu yada meyvede alırım deterjanın yanına öyle dönerim eve.
0
basond
(13.03.12)
burda soru asıl almanız gereken şeyi almaktan vazgeçip çok alakasız bir şeyler almak. yoksa her gördüğümü ben de almıyorum zaten.
0
🌸Sabac
(13.03.12)
gözlük almaya çıkıp gözlük, 4'ü set araba lastiği ve lcd tv satın alan bi babam var.
0
roket adam
(13.03.12)
ac karnina markete, bakkala cakkala gitmem asla, sabah kahvalti icin sut almaya gidip, bal kabagi ile donmuslugum var ki o kabagi uc ay satamamislardi, bayagi bir sevindiler.
0
oeh
(13.03.12)
Elbette var. Doğal ki. Canının aslında Pringles'ı daha çok istediği ortaya çıkıyor onu görünce. Oluyor sonra işte. Öyle yani.
0
innatedesire
(13.03.12)
(9)

budapest-bratislava

lanc
selam, bu rotayı daha önce kullanmış olan duyurucu var mı hiç ? internetten bakıyorum da, obb sitesinden fiyat alamıyorum, 20 euro civarı demişler ama emin de olamıyorum. bir bilen ?teşekkürler.
selam, bu rotayı daha önce kullanmış olan duyurucu var mı hiç ? internetten bakıyorum da, obb sitesinden fiyat alamıyorum, 20 euro civarı demişler ama emin de olamıyorum. bir bilen ?

teşekkürler.
0
lanc
(12.03.12)
cok uzak degil zaten birbirine , ryan air'a baksaniz ucuz ucak bileti bile bulabilirsiniz belki 20 eurodan. malev batmamis olsaydi ordan da bakabilirdiniz ama batti maalesef. ryanair buda-bratislava arasi calisiyor mu bilmiyorum ama bakmakta yarar var. otobus ile budapeste-krakow arasinin 50 euro oldugunu biliyorum bi de o kadar
0
harrage
(12.03.12)
otobüsle gidebilirsin, eurolines'ın otobüsleri var. biz öyle yapmıştık. 20 eyrodan ucuz bile olabilir tam emin değilim.

eurolines değilse de purple bir şeyler. otobüsle git.
0
roket adam
(12.03.12)
aradığım tarihlerde wizzair veya ryanair'de yok bilet, tren yada otobüs ile olacak gibi duruyor, teşekkürler yine de =)
0
🌸lanc
(12.03.12)
6 euroymuş biletler student agency de hoho.

iyi oldu buraya sorduğum, danke roket. diğer mecralar baya tatava.
0
🌸lanc
(12.03.12)
student agency ile 5 euroya gitmiştik eylülde.
0
orange coffee
(12.03.12)
otobüsle git. ucuz tutar.
0
bugysm
(12.03.12)
o yol 3 yıl önce euroline ile 3 euroydu desem
0
cecilia
(12.03.12)
obb sitesi demissiniz de, o avusturya demir yollari, ha bratislava üzerinden viyana-budapeste tren seferleri yok mudur, vardir ama kazikdir.
o rota icin otobüs +1.
0
shi aila
(12.03.12)
bratislava'ya gitme. onun yerine bir gün daha budapeşte'de kal. teleski ile dağa çık, geri in dünyanın en güzel manzarası. çevre kasabaları gez. bratislava dediğin gazbetondan bir kale ve dört (4) tane dandik biracı. bir ucundan bir ucu da yürüyerek 20 dakika.
0
dehri
(12.03.12)
(17)

grafik tasarım ücreti

avasas
muhterem duyuru ahalisi;şöyle bir dalga var. üniversite öğrencisi bir hanımkızımız deviantart'a bazı çizimler koymuş. bizim müvekkil şirket de bu çizimlerden birini alıp bastığı kitabın kapağına koymuş. bunu gören hanımkızımız bir hukuk bürosunda almış soluğu. yüksek meblağlar istemişler. müvekkil ş
muhterem duyuru ahalisi;

şöyle bir dalga var. üniversite öğrencisi bir hanımkızımız deviantart'a bazı çizimler koymuş. bizim müvekkil şirket de bu çizimlerden birini alıp bastığı kitabın kapağına koymuş. bunu gören hanımkızımız bir hukuk bürosunda almış soluğu. yüksek meblağlar istemişler. müvekkil şirket "evet bir ücret talep etmekte haklı ama çok fahiş taleplerde bulundu. makul bir şey istese verecektik" dedi. neyse dava açmışlar. 5000 TL maddi 5000 TL manevi tazminat istiyorlar. kitabın karını falan da istiyorlar. müvekkil 1500 kitap basmış. hepsi satılsa bile müvekkile kalan kar 4500 falan oluyor. neyse. benim sorum şu. bu işlerden anlayan biri için kitap kapağına konan bir grafik çizimin piyasa değeri nedir? ben davaya cevap veriyorum da bunu merak ettim.

derin teşekkürler.
0
avasas
(11.03.12)
o ne kadar istiyorsa o kadardır abi, sonunda onun 'malı'. madem çok fazla fiyat istedi, koymayacaklardı kitaba, yanlış mıyım?

hukukçu değilim, normal vatandaş.
0
roket adam
(11.03.12)
piyasaya göre belirleniyor. ben bir bilenden piyasasını öğrenmek istiyorum.
0
🌸avasas
(11.03.12)
yanlış yapmışlar müdür başkasının eserini sormadan etmeden kullanamazsın 1 trilyon müstehaktır.
0
inayet prensi
(11.03.12)
şimdi hem bir eseri telif ödemeden kullanıcak hem de bik bik edicek. vay arkadaş müvekkilinizin yaşadığı kafa çok güzelmiş valla güle güle kullansın.

Burda sanatçı ne kadar fiyat biçerse eserin değeri o kadardır. Piyasa ortalamasının altında da olabilir üzerinde de. Fikri haklar kapsamında değerlendirelecek bir duru ve müvekkiliniz en açık ifadeyle hırsızlık yapıp hakısz kazanç sağlamış bu durumdan. Laf yapmaya pek hakkı yok yani.
0
skywalkeremre
(11.03.12)
ama çok saçma dediğin. hani mesela sen bi mal ürettin ama sadece kendin kullanmak istiyosun satılık değil. sonra herifin biri geliyo diyo ki kullanıcam ben bunu, sen de satmak istemiyosun bir trilyon diyorsun, sonra adam olmaz öyle şey o çok pahalı deyip çalıveriyor, kafasına göre takılıyor? mantıklı değil yani.
0
roket adam
(11.03.12)
hukukçu değilim; bilemem ama bu tür durumlarda eseri izinsiz kullanılan herkes 5.000 TL+KDV istiyor. Epey büyük bir banka adına geçen hafta tam da bu meblağı ödemek zorunda kaldık şirket olarak.
0
theodor
(11.03.12)
arkadaşlar yanlışını doğrusunu sormuyorum. bilmiyorlar işte. her hakkı saklıdır uyarısı falan da görmeyince alıp kullanmışlar. konum o değil. zaten şirket de kabul ediyor yanlışını. ödeme yapmak istedi ama çok yüksek ücret istediler. neyse konu bu işin piyasa rayiç değeri.
0
🌸avasas
(11.03.12)
şey, reklamcılar bılmemnesı odası gibi bişi var. onların belirledikleri fiyat var her iş için. matbaasından yaratımına kadar. sen bı reklamcı olarak en az o fıyat kadar ucret ıstıyorsun örneğin. yanı bu ıslerın ucretını duzenleyen oda. ah google yaptım ama net hatırlayamıyorum adını. sanırım yarın grafiker arkadasıma sorucam, yazarım. sıze yardımcı olacak ucret orada bence.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(11.03.12)
teşekürler sayın fenerli:)
0
🌸avasas
(11.03.12)
Müvekkiliniz tipik bu işleri ucuz bulan tayfadan sanırım. Şahsen kendim de bir çizer sayılırım, deviantart hesabımda çokça çizim var. Bu işin öyle 1000 lira aralığında değişen bir piyasası yok. Benden bir kitap için kapak isteseler, şirketin adına sanına, projenin büyüklüğüne bağlı olarak 1000 lira da isterim, 3000 lira da. Az biraz isim yapmış bir kişi olsaydım 5000 lira isterdim, kimse de yadırgamaz napıyorsun demezdi. Kusura bakmayın istediğiniz konuda çok yardımcı olamayacağım dile getirmek istedim sadece. Sizin işiniz de belli sonuçta yanlış anlamayın. Benim bahsettiğim fiyatlardan çok da farklı olacağını sanmıyorum.
0
dwyn
(11.03.12)
önceki cevabımı pek umursamamışsın ama yeniden cevap yazayım hadi. fenerli'nin dediği fiyat tablosu eskiden yapılırdı ve ajanslara verdikleri hizmetler için en alt birim fiyatını göstermek için tavsiye niteliğinde bir çalışmaydı. O tabloyu bulsan bile herhangi bir geçerliliği yok. Hatta Ankara Reklamcılar Derneği'nin tablosunu görürsen kızın az bile istediğini düşünebilirsin.
0
theodor
(11.03.12)
umursamamak diye bir şey yok. ben haklılık haksızlık tartışması da yapmıyorum. bunu meraktan soruyorum. cevap dilekçemde de kullanmayacağım.
0
🌸avasas
(11.03.12)
o şekilde efendim çok büyük bir hata yapmışızlarla falan olmuyoz bu işler. Hanımkızımız öğrenci bu şekilde bir gelir hedeflemiş söke söke aldığı rakamda anasının ak sütü kadar helal olacaktır. yalnız bu bedel müvekkildenmi alınmalı kitabın kapağını hazırlayanlardan mı? Sizde biz şu parayı verdik bize bu kapağı bunlar hazırladı diyebilirsiniz. Çok amatörce www.tekinorme.com şu çalışmayı yapmıştım kurumsal kimlik şeklinde kartvizitinden etiketine zarfına yıkama talimatına değin. 1000 tl istedim 50 e anlaştık (cahillik işte) 500 TL yi 10 ayda 50 50 taksitle aldım hacı zannedersin evkurdan çamaşır makinası aldım pişman oldum tabiki. Bu arada bu çalışmamıda çok beğenmiştim zamanında artık ülkemizde sektöre bakıştan dolayı bıraktım bu işleri ayrıca.
0
mmt
(12.03.12)
ben de tasarımcıyım.

hanımkızımız paragözmüş onu bi söyleyeyim.

ama şu da var, grafik tasarımlarda standart fiyat diye birşey yoktur. grafik göreceli bir iş, sen paint terk dersin adam 10 ayımı aldı bu çalışma 1 trilyon istiyorum der (über bi örnek oldu bu tabi de) birşey diyemezsin. hiçbir standart yok. hukuk kısmını bilmiyorum ama kız paragöz aga nokta.
0
thugster
(12.03.12)
Abi kıza laf atmak yerine o kapağı tasarlayan adamlara kulp takmalısın kız kapıdaki aralığı görmüş zaten bu işlerde avukata gittinmi sen 1 istesende avukat allem ediyo kallem ediyo 5 yapalım diyo 10 yapalım diyo zaten hakim 3 der diyo 1 istersek 200 anca verir diyo YANİ AVUKATIN DA İŞİ O ! not:avukata gittim.
0
mmt
(12.03.12)
mirim şöyle söyleyeyim, ben kitap kapağı tasarımlarını 1500 tl'ye yapıyorum ajans olarak. 10.000 tl çok, ama çok yüksek bir rakam. gel gelelim bu yorum sadece beni bağlar, tasarımın fiyatını tasarımcısı biçer. bu işin bir ekspertizi olsa, o da yok. selamlar.
0
swallowed arsenic
(12.03.12)
4000 tl'ye anlaştık ve davadan feragat ettiler.
0
🌸avasas
(17.06.12)
(11)

kızlar sevgili ile şevişmek ister mi ?

biryardimlazim
türkiye de her erkeğin aklından geçiyordur tanıstığı kızla sevişmek istemek hatta ortam ayarlasam da sevişsek düşüncesindedirler acaba türkiyede ki kızlar sevgilisyle bunu ne kadar yaşamak ister.Cünkü bazıları ben ilk evlenirken yapmak istiyorum düşüncesinde midir ? yoksa bu hala boyle bir tabu mudu
türkiye de her erkeğin aklından geçiyordur tanıstığı kızla sevişmek istemek hatta ortam ayarlasam da sevişsek düşüncesindedirler acaba türkiyede ki kızlar sevgilisyle bunu ne kadar yaşamak ister.Cünkü bazıları ben ilk evlenirken yapmak istiyorum düşüncesinde midir ? yoksa bu hala boyle bir tabu mudur ? 25 26 sına gelip cinsel deneyimi olmayan erkk yada bayan var mıdr ?
0
biryardimlazim
(11.03.12)
Bizim de hormonlarımız var.
0
evreka
(11.03.12)
devir değişti, günümüzde o işler malesef ortaokulda başlıyor.
0
schwarzfahrer
(11.03.12)
elbette istemezler, kızlar erkekler gibi sapık abaza manyak falan olmadıkları için bu olay o kadar önem arzetmez.

ha lütfen burada okuduklarınıza inanmayın. bu internet'te gördüğünüz özgür cinsellikti bilmem neydi tamamen kendini kaybetmiş çok ufak bir yüzdelik dilimin göze sokulmasından bşaka bir şey değil. normal bir kız kolay koaly sevgilisiyle sevişmek istemez, çok ciddi bir ruhsal sorunu yoksa elbet.
0
celeron 300a
(11.03.12)
her ikisi de insan en nihayetinde. karşıdaki sevdiceğe karşı aynı hisleri aynı duyguları yaşamaları pekala mümkün.
0
elalemin derdi
(11.03.12)
Kizlar sevgili ile sevismek ister,

Bunu yap(a)masa bile duzenli masturbasyonunu yaparlar.

Hormon yani, erkeklerde olan seyler kizlarda da olur; sadece kizlar bunu erkeklerin duyabilecegi sekilde bagira bagira anlatmaz, erkekler de bunu bilmez.
0
tormentorius
(11.03.12)
Nasıl istemezler lan? ahahhahah, şaka mısınız? Off.

İkinci soruna gelince evet bir sürü vardır, hatta türkiye'nin çoğunluğudur bence.
0
roket adam
(11.03.12)
bu başlıkta cevaplar ciddi mi?
0
alideemir1
(11.03.12)
''türkiye de her erkeğin aklından geçiyordur tanıstığı kızla sevişmek istemek hatta ortam ayarlasam da sevişsek düşüncesindedirler''

nerden vardın bu sonuca?
0
saturn
(11.03.12)
cinsel isteği benden çok daha fazla olan kızlar tanıyorum. dolayısıyla skorda da tur bindiriyolar biz erkeklere.
0
roket adam
(11.03.12)
bu başlıkta hayal gücümüzü konuşturuyoruz beyler.
0
sutyen kullanmayan memeli hayvan
(11.03.12)
bu başlıkta, ben 25-26 yaşına geldim, deneyimim yok, benim gibi kaç bayan var öğrenmek ister, onlara selam ederim.

cevap: ewet hala var ama gün geçtikçe azalıyorlar.
0
anonimyususer
(11.03.12)
(6)

twitter sorusu

matilda
hani twite tıklayınca, twitter for iphone aracılığıyla falan yazar ya, txt aracılığıyla yazıyor. hangi telefon olaki?
hani twite tıklayınca, twitter for iphone aracılığıyla falan yazar ya, txt aracılığıyla yazıyor. hangi telefon olaki?
0
matilda
(10.03.12)
text olmasın. belki mesajla tweet atmak gibi bi şey vardır.
0
bunlarolmaz
(10.03.12)
txtr ise, txtr diye bi servis var türkiye içinde, sms ile tweet atabiliyosun, odur.
0
roket adam
(10.03.12)
aynı uygulama facebook'da da geçerli.
twitter için;
vodafone hattından 2444'e tweet atabiliyorsun, istediğin kişilerin tweetleri, sana gelen mentionlar dmler ücretsiz sms olarak telefonuna geliyor.
0
utkucbkc
(10.03.12)
Telefon degil. Turkiyede sadece Vodafone'un verdigi bir hizmet. Txtr ayri bir site. Burda, bir ustteki mesajda aciklandigi gibi vodafonea sms atarak tweet yollayabiliyorsunuz. Ucretsiz bir de. Sms paketinden yiyor yani.
0
serkan temiz
(10.03.12)
ama bunu kullanan kişinin hattının turkcell olduğundan emiinim.
0
🌸matilda
(12.03.12)
Turkcell de baslamistir belki, ilk baslarda sadce vodafone vardi.
0
utkucbkc
(13.03.12)
(8)

bir derdim var

sorun büyük
zamanında yediğim naneler yüzünden iyice köşeye sıkıştım daha doğrusu sıkışacak köşe bile kalmadı. hem ailevi hem çevresel büyük bir sorunun içindeyim ve telafisi ya da çözümü yok. bu durumla yüzleşecek bir yüzüm bile yok böyle bir durumdayım.her şeyi geride bırakıp (aile-iş-çevre vs.) başka bir yer
zamanında yediğim naneler yüzünden iyice köşeye sıkıştım daha doğrusu sıkışacak köşe bile kalmadı. hem ailevi hem çevresel büyük bir sorunun içindeyim ve telafisi ya da çözümü yok. bu durumla yüzleşecek bir yüzüm bile yok böyle bir durumdayım.

her şeyi geride bırakıp (aile-iş-çevre vs.) başka bir yerlere gitmem gerekiyor ama cesaretim ve maddi imkanlarım kısıtlı. başka şehirde bekar evi olan bir arkadaşım var, onu yanına yerleşip sonrasında bir iş bulup hayatıma bir şekilde devam etmeyi planlıyorum. böyle bir çemberden geçen ya da ne bileyim bu yolda akıl-cesaret verecek fikirleriniz var mı?

ergenlik hevesleri diye düşünmeyin o seviyeyi geçeli 10 yıldan fazla oldu.
0
sorun büyük
(08.03.12)
sorunu anlatman lazım. yeni bi başlık aç, sıfırdan anlat. merak ettik.
0
roket adam
(08.03.12)
roket adam, sorunu burada dile getirmek istemiyorum.

aeroflot, heyecanı başka köşelerde araman lazım. ben içinden çıkamadığım bir şey hakkında hem cesaret hem fikir adına sordum. köşe başlarında heyecan bulabilirsin.
0
🌸sorun büyük
(08.03.12)
sorunlarına yüzleşmelisin bence. ancak o zaman kişiliğine ve kendine bir şeyler katarsın. kaçarak değil.
0
bim tribi
(08.03.12)
Sorunu açar mısınız? Ona göre size yardımcı olalım. Her sorundan kaçarsak, ohooo işimiz var bizim.
0
t3hn0
(08.03.12)
sorunun ne olduğunu bilmeden atıp tutmak zor. adam mı öldürdün, birilerini mi dolandırdın, tecavüze mi uğradın, tefeciye mi borçlandın, mafyaya mı karıştın, ne oldu? nerden bilelim biz ne yapacağını?
0
sir gawain
(08.03.12)
hocam bu "anonim" bir site. gördüğüm kadarıyla hesabı da bu soru için almışsın. önce içini dök ki insanlar yardım edebilsin.
0
lancelot du lac
(08.03.12)
deneyen bir yakınım oldu, hiçbir işe yaramadı, bir zaman sonra geri dönmek zorunda kaldı.
0
bilan
(08.03.12)
gittiğin yerde de benzer sorunlar yaşarsan? ordan da mı kaçacaksın? ne olursa olsun, en kötüsü ne olacaksa şimdi olsun. geciktirmenin, kaçmanın, hasıraltı etmenin mânasızlığını şimdi olmasa da ilerde anlarsın.
0
phonex
(08.03.12)
(5)

türkiye de mali sorunlar...

tociess
sizce türkiye'de en çok göze batan mali sorunlar neler ?vereceğiniz cevaplardan birini seçip onunla ilgili sunum yapacağım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)ya bu arada hani bu dedğim şeyi mikro planda değilde makro planda düşünerek cevap verin lütfen.....
sizce türkiye'de en çok göze batan mali sorunlar neler ?
vereceğiniz cevaplardan birini seçip onunla ilgili sunum yapacağım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

ya bu arada hani bu dedğim şeyi mikro planda değilde makro planda düşünerek cevap verin lütfen.....
0
tociess
(08.03.12)
Kredi kartı borçluları ve borçları.
0
paudi
(08.03.12)
bilinçsiz kredi kartı kullanımı
0
roket adam
(08.03.12)
gelir dağılımı eşitsizliği
0
rn
(08.03.12)
Türkiye ekonomisi 2011 yılı itibariyle; cari açığını artırarak hızlı büyüyen, enflasyonu yüksek, kamu borcu düşük, ortalama gelir düzeyini yakalamış, ekonomisinin çapı büyük, nüfusu yüksek, gelir dağılımı bozuk bir ekonomi görünümü sergiliyor diyebiliriz.

www.mahfiegilmez.com
0
barfilozofu
(08.03.12)
sen "mali sorun"un ne demek olduğunu biliyor musun?

bilmiyorsun ama ben doğru cevabi vereyim; kayıtdışılık.
0
esenboga
(08.03.12)
(3)

Yurtdisi staj yeri bulma/Nerde yanlis yapiyorum

lagoon
Iyi gunler,Hukuk fakultesi 3. Sinif ogrencisiyim.Kendime bu yaz icin Avrupada bir hukuk burosunda ya da firmasinda erasmus staj programi ile staj yeri ariyorum. Su ana kadar mail attigim yer sayisi 60 - 70i gecti. Ama olumlu bir cevap hic gelmedi. Iyi derecede ingilizce biliyorum alanimla ilgili bir
Iyi gunler,
Hukuk fakultesi 3. Sinif ogrencisiyim.
Kendime bu yaz icin Avrupada bir hukuk burosunda ya da firmasinda erasmus staj programi ile staj yeri ariyorum. Su ana kadar mail attigim yer sayisi 60 - 70i gecti. Ama olumlu bir cevap hic gelmedi. Iyi derecede ingilizce biliyorum alanimla ilgili birden cok sertifika vb programa katildim yani CV 'm pek de bos degil.ama artik bu insanlarin CV me bile bakmadiklarini dusunuyorum.

Daha once benzer bir sekilde staj yeri bulan oldu mu , nasil? Ben neden bulamiyorum??!!!
0
lagoon
(07.03.12)
Arkadasim ülkelerin yasalari farkli oldugu icin hukuk alaninda bir staj yeri bulmak zor. Ve özellikle hukuk alanindaki stajda o ülkenin dilini bilmek zorundasin. Mühendislik bilimleri vb. olsa neyse de hukukda ingilizce ile maalesef kabul alamazsin.

Ama AB Parlamentosunu falan arastir, notlarin iyiyse ve etkileyici bir basvuru dilekcesiyle kabul alirsin.
0
caks
(07.03.12)
e hakkaten ya, böyle rastgele spammer gibi mail atmakla bulmak gerçekten zor bilmiyorum nasıl yaptınız. böyle bişey yayılmış herhalde ama kilit kişilere atmadığınız sürece spam'e bile gitmez, muhtemelen ofislerin [email protected] adresine falan atıyosunuz yani.

kilit isimler bulabiliyosan onlara at. yönetici, ik'nın başındaki, vesaire, her neyse.
0
roket adam
(07.03.12)
fakültenizde muhakkak bir ELSA kolu falan vardır. Onlarla iletişime geçerseniz STEP diye bir programları vardı o şekilde yurtdışına yazın staja gidilebiliyordu. Bir araştırın isterseniz. Öteki türlü ne yazık ki zor.
0
espandon
(08.03.12)
(2)

üzerinde 1000w yazan bir saç kurutma makinası

roket adam
saatte kaç liralık elektrik tüketir?elektirk faturası bulamadım şu an, birim fiyatıyla hesaplayabilen varsa çok sevinirim.
saatte kaç liralık elektrik tüketir?

elektirk faturası bulamadım şu an, birim fiyatıyla hesaplayabilen varsa çok sevinirim.
0
roket adam
(07.03.12)
lirası senin tarifene göre değişir. tek fiyat tarifesinde değilsen de, kullandığın saat aralığına göre değişir. üzerinde 1000w yazıyorsa ve bu değer gerçek değeriyse, bir saat boyunca kullanırsan 1000w harcarsın demektir. gerisini halledersin diye düşünüyorum, akıllı çocuksun sen.
0
ytse jam
(07.03.12)
Tarifeyi bulamamıştım da, onçün şeyttim. Teşekkür ederim sağooluun :)
0
🌸roket adam
(07.03.12)
(5)

Hp ve Lenovo vs. Vaio

ekaterina
bugün bi arkadaşımla konuşuyorduk da vaio'nun devri bitti artık, ya hp alacaksın ya lenovo, bunlar vaio'dan daha iyi, en iyi laptoplar şu an bunlar falan dedi hadi vaio'yu geçtim peki ya asus peki ya toshiba dedim geç hepsini geç diyor. Velhasıl inat etti durdu çok bir şey de demedim ama merak ettim
bugün bi arkadaşımla konuşuyorduk da vaio'nun devri bitti artık, ya hp alacaksın ya lenovo, bunlar vaio'dan daha iyi, en iyi laptoplar şu an bunlar falan dedi hadi vaio'yu geçtim peki ya asus peki ya toshiba dedim geç hepsini geç diyor. Velhasıl inat etti durdu çok bir şey de demedim ama merak ettim doğru olabilir mi acep diye.

hp'yi biraz biliyorum da lenovo'yu hiç bilmiyorum, nasıl olduğunu. hakkaten o kadar iyi mi bilgisayarları, en iyi denecek kadar :/
0
ekaterina
(06.03.12)
Param yetse lenovo alırdım heralde. Babamın son 2 bilgisayarı lenovoydu. şekli şemali vaionun yarısı değil ama taş gibi aletler.
0
geven kafa
(06.03.12)
lenovo, ibm'in kişisel bilgisayar departmanını satın aldı. mesela thinkpad modeli lenovo etiketi altında satılıyor.
0
f2dx
(06.03.12)
Lenovo epey sağlam hakkaten, çok uluslu firmalarda da sık sık Lenovo kullanıldığını bizzat gördüm. Bayaa iyi yani.

Lenovo yoksa VAIO derim ben, ama hepsinden iyisi PC almayıp Mac almak.
0
roket adam
(06.03.12)
ben 6-7 ay önce hp pavilion dv6 aldım tek kelimeyle süper,herkes ısınıyo diyo ama güçlü oyunlar oynarken ısınıyolar sadece.bence hp al.24 saat oyna hiç ısınmaz.
0
giggs
(06.03.12)
yaklaşık 8-10 yıllık hp kullanıcısı olarak ben de hp derim. ama güzel modellerinden. şahsen hp tableti bekliyorum ipad almaktansa
0
efruz
(06.03.12)
(6)

Zeytinyağlılar için fast-food zinciri

roket adam
neden yok amk? Tamam fast food olayı akdeniz kültürüne aykırı, yemek bir keyiftir falan da, ben zeytinyağlı bir şeyler yemek için evlenmek zorunda mıyım? Neden evime getirtemiyorum? Neden genç kadınlar zeytinyağlı yapmasını bilmiyor? Sinirleniyorum yahı.
neden yok amk? Tamam fast food olayı akdeniz kültürüne aykırı, yemek bir keyiftir falan da, ben zeytinyağlı bir şeyler yemek için evlenmek zorunda mıyım? Neden evime getirtemiyorum? Neden genç kadınlar zeytinyağlı yapmasını bilmiyor?

Sinirleniyorum yahı.
0
roket adam
(06.03.12)
fast food restoranların salata barları azıcık da olsa yardımcı oluyor, hiç yoktan iyidir. tadım pizza'nın, pizza hut'ın, köfteci ramiz'in filan salata barları fena değil, karnıbahar, brokoli, taze fasulye, kuru domates, börülce, abartırsak kereviz enginar filan bulunuyor zaman zaman. eve getirtme mevzusunda da çok güzel ev yemekleri yapan küçük küçük işletmeler var, birçoğu da zeytinyağlılar üzerine çalışıyor. faydalı olur mu bilemem ama gözlemim bu yönde.
0
marikaki
(06.03.12)
2 dolma yiyip içinde pirinç var zaten diyip az para ödeyecekler, ardından da 45 dakika meşgul edecekler masayı. Zeytinyağlı'dan sonra çay isterler, sigara içerler felan dükkanda 10 liralık hesap için 45 dakika adamı çekeceğime 1 hamburger 1 kolasını içip giden müşteriyi severdim ben de restoran sahibi olsam.
(yemeksepeti'nde oluyor zeytinyağlı filan tabi oturduğun yere bağlı biraz)
0
michael_knight
(06.03.12)
heritage
(06.03.12)
evlenmek zorunda değilsin, öğrenmeyi dene?
0
supercalifragilisticexpialidocious
(07.03.12)
genç kadınlar derken? evlenene kadar sen kendin de yapabilirsin. sebze yemeği yapmak, sebze haşlamak zor şeyler değil.
0
mea maxima culpa
(07.03.12)
Açlığımın verdiği sinirle seksist bi espri yapmışım, sori :)
0
🌸roket adam
(07.03.12)
(3)

yurtdisi staji(acil gibi)

atanury
merhaba,erasmus staj programi icin yurtdisinda staj ariyorum ve cumaya kadar vaktim var,kabul almak icin.(ilan verecektim aslinda buraya ancak yasak sanirim.)her ne kadar ulke ve is konusunda bir kisitlamam olmasa da(pazarlama,online pazarlama,turizm ve hizmet sektoru tecrubeliyim) daha aramaya yeni
merhaba,
erasmus staj programi icin yurtdisinda staj ariyorum ve cumaya kadar vaktim var,kabul almak icin.(ilan verecektim aslinda buraya ancak yasak sanirim.)

her ne kadar ulke ve is konusunda bir kisitlamam olmasa da(pazarlama,online pazarlama,turizm ve hizmet sektoru tecrubeliyim) daha aramaya yeni baslayacagim.

onemli not;ucret talebim yok.

-sizce bosuna mi kurek cekiyorum?cuma'ya kadar kabul almam mumkun degil mi?
-bu tarz stajyer arayan sirketlerin duyurularini nereden bulabilirim,bu tarz siteler var mi?
-nereden aramaliyim sirketleri,mail atarken nelere dikkat etmeliyim?
-baska tavsiyeleriniz?

ps;is tecrubesi,bilgi ve dil(ingilizce'de c1 seviyesi,ispanyolca'da b1 seviyesi,fransizca'da ve litvanca'da basit bilgi) konusunda cok guveniyorum kendime,sayet bir artisi olacaksa.

simdiden coook tesekkurler cevaplariniz icin.
0
atanury
(06.03.12)
Imkansiz cumaya kadar dostum:))
0
serabetan
(06.03.12)
Cuma gününe kadar sözlü kabul alabilirsiniz belki ancak okulunuzun uluslararası ofisi sizden firma tarafından ıslak imzalı olarak yollanmış bir "Letter of Intent" isteyecektir ki bu cuma gününe kadar size ulaşmaz.

Diyelim ki evrak değil sadece sözlü bildirim istiyorlar, ya da onay maili tarzında bir şey, o zaman da iki yolunuz var, birincisi okul içerisindeki akademisyenlerinizin vasıtasıyla bir firma ile görüşmeniz (görece daha kolaydır, hocanız sizin yerinize ilk maili atarsa daha çabuk hallolur) ya da olan ilanlara başvurmanız.
Hungary - erasmus.unideb.hu bu link aktif çalışıyor, başka link bulamadım ama bulursam yazarım yine.
0
mocha
(06.03.12)
Bence de artık çok geç.
0
roket adam
(06.03.12)
(10)

hayat pahalılığı endeksi

terp
hayatın pahalandığını hangi nesneye/servise göre ölçüyorsunuz? mesela ben markette litrelik kola fiyatından takip ettiğimi fark ettim. devamlı aldığım bir ürün de değil bu arada. yani bilinçli olarak değil ama kafama yer etmiş. sizin de böyle bir şekilde aklınıza yerleşmiş bir ürün var mı, varsa ned
hayatın pahalandığını hangi nesneye/servise göre ölçüyorsunuz? mesela ben markette litrelik kola fiyatından takip ettiğimi fark ettim. devamlı aldığım bir ürün de değil bu arada. yani bilinçli olarak değil ama kafama yer etmiş.

sizin de böyle bir şekilde aklınıza yerleşmiş bir ürün var mı, varsa nedir?
0
terp
(06.03.12)
ev kirası, fatura, ayakkabı
0
neira
(06.03.12)
ekmek, sigara(endeksim uzun malbuş fiyatıdır)
0
hope ender
(06.03.12)
ekmek, toplu taşıma, bir de faturalar.
0
sir gawain
(06.03.12)
kira, fatura, akbil, sigara, bira, mekanlara giriş ücreti
0
jimicik
(06.03.12)
Asgari ucret / ekmek ucreti. Ne kadar coksa o kadar iyi.
0
serkan temiz
(06.03.12)
mevsimlik meyve fiyatları
0
basond
(06.03.12)
bira, sigara, toplu taşıma.
0
violence
(06.03.12)
akbil ve konser, sinema biletleri. diğer ulaşım fiyatları.
0
baldur2
(06.03.12)
big mac endeksi üzerinden ölçüyorum ben.
0
roket adam
(06.03.12)
sanirim big mac endeksi yontemi apple urunlerine gore uyarlaniyor artik..
0
toshiro
(07.03.12)
(6)

işbankası nasıldır?

qari
selam part öğrenciler,bu yaşıma kadar akbank, y.kredi, hsbc, garanti ile çalıştım. banka ve kredi kartı kullandım. fakat hepsini kapatıp tek bankaya geçmek istiyorum. öğrenciyim, aynı zamanda da çalışıyorum bunun için hem hesap kartını hem de kredi kartını kullanabileceğim tek banka istiyorum. kart
selam part öğrenciler,

bu yaşıma kadar akbank, y.kredi, hsbc, garanti ile çalıştım. banka ve kredi kartı kullandım. fakat hepsini kapatıp tek bankaya geçmek istiyorum. öğrenciyim, aynı zamanda da çalışıyorum bunun için hem hesap kartını hem de kredi kartını kullanabileceğim tek banka istiyorum. kart aidatı ve hesap işletim gibi masrafları! ödemek istemiyorum. işbank'da öğrenci belgesiyle bu ödemelerin alınmadığı gibisinden birşeyler vardı. halen var mı? yada bu şekilde yukarıdakilerden başka tavsiye edebileceğiniz banka?
0
qari
(06.03.12)
işte üniversiteli kredi kartı ve banka kartı var. aidat alınmıyor. benim bir şikayetim olmadı şimdiye dek, üniversite hazırlıkta aldığımda 700 limit vermişlerdi kredi kartı için.
0
yakuza123
(06.03.12)
iş bankası çok iyi bence. hesap ücreti falan almıyorlar, limiti eh işte, interaktif bankacılık çok iyi (özellikle işcep çok işime yarıyor), elemanlar ilgili, vesaire.
0
roket adam
(06.03.12)
peder beyin kredi kartı ile bankamatikten para çektim dün 50 tl ve katı çekebilirsiniz zırvalıyordu neyse 100 çektim başka bankamatiğe gittim orada da 20 tl ve katı çekebilirsiniz diyordu. bu ne saçmalıktır çok küfür ettim.
0
olaguer
(06.03.12)
is bankasi candir ya.. 5 yildir hesap, 3 yildir falan da iste universiteli kullaniyorum herhangi bi aidat vermedim simdiye kadar.. limit artirimi istedigimde hemen artirdilar falan.. internet bankaciligi ve iscep kullanimi da gayet iyi..

olaguer'in dedigi olay tamamen bankamatikte kalan banknotlarla alakali.. 10'luk ya da 20'lik kalmadiysa haliyle cekemiyorsun 10 ve 20 katlari.. is bankasi'na ozgu bi durum degil yani..
0
buzzlightyear
(06.03.12)
maximum kullanıorum bilmiyorum alışveriş ettiğim yerlerdenmi kaynaklanıyor ama kesinlikle daha çok maxi puan verior bonustan falan.. iş bankası daha elit geliyor bana kullanma açısından, musteri hizmetlerine daha kolay ulaşıyorum bişey olduğunda..
0
eja
(06.03.12)
en iyi banka iş bankasıdır. güvenilir ve samimidir. çok alışveriş yapıyorsan da garanti fena değildir.
0
sinematematikci
(06.03.12)
(4)

İzmitliler, guzel gun bir cozumu

inannas jofn
Sakaryadayim malum yarak gibi bi yer burasi, izmitte kisisel araba ile (altini ciziyorum) olmayacak guzel bir gun yasatabilecegim guzel bir plan iletebilir misiniz? Araba ile gidilecek yerler zorlastirmadan halk evinden oturu. canlarimsiniz.
Sakaryadayim malum yarak gibi bi yer burasi, izmitte kisisel araba ile (altini ciziyorum) olmayacak guzel bir gun yasatabilecegim guzel bir plan iletebilir misiniz? Araba ile gidilecek yerler zorlastirmadan halk evinden oturu. canlarimsiniz.
0
inannas jofn
(05.03.12)
aga al izmiti vur sakaryaya... istanbula gidecem desen anlarım... o halde sapanca, maşukiye taraflarına bak sen, izmite gelme hiç boşuna..
0
ruhibirbanyo
(05.03.12)
Mevsimin kış olduğunu düşünürsek kar tepeye gidebileceğini düşünüyorum.

bunun dışında güzel bir gün ile kastettiğini biraz daha açarsan daha fazla yardımcı olunabilir.

Örneğin ne yapmak istiyosun romantik bir yemek, spor, gezme tozma, öğrenme.

Nedir yapmak istediğin
0
bir kac yazar once
(05.03.12)
Kisinin zaman kisitlamasi var.kartepe masukiye biliyorum oralari lakin kisisel araba yok.dolmusla cekilmez.oldugunca romantik en azindan etkileyici olsun.gunduz ne kadar romantik olursa, amac eglenceli vakit gecsin.izmiti biliyorum ama mekanlari bilmiyorum hep araba ile dolastim.
0
🌸inannas jofn
(05.03.12)
Sekapark'a gidebilirsin, hava güzelse çok güzel oluyor, uçsuz bucaksız çim var. Ama hava kötüdür muhtemelen bu sıralar.
0
roket adam
(05.03.12)
(3)

L'oreal vs. Bosch

bbsfatih
SelamlarSacma kariyer sorularima devam ediyorum:)Ayni pozisyonlar ve ayni sartlar altinda, CV'de hangisi daha hoş ve prestijli durur sizce?"vay amk herif bosch'ta calismis" mi dersiniz yoksa "vay amk herif l'oreal'de calismis" mi?
Selamlar
Sacma kariyer sorularima devam ediyorum:)

Ayni pozisyonlar ve ayni sartlar altinda, CV'de hangisi daha hoş ve prestijli durur sizce?

"vay amk herif bosch'ta calismis" mi dersiniz yoksa "vay amk herif l'oreal'de calismis" mi?
0
bbsfatih
(05.03.12)
cyberia artı bir.
0
roket adam
(05.03.12)
l'oreal olsa acayip kıskanırdım. bence daha prestijli.
0
black sabahat
(05.03.12)
bosch dururken loreali seçip pişman olma..
0
ozmania
(05.03.12)
(6)

Internet Uzerinde Tam Anonimlik Nasil Olur?

Jaaaccckk
Hemen her seyin ispiyonlandigi su gunlerde bunun uzerine bir konussak, tartissak. Bu da faydali bir baslik olsa.Eminim bir cogumuz internette tam anonim olmayi ister. Ben yazdiklarimdan hic bir sekilde gercek kimligime ulasilmasin istesem mesela neler yapmaliyim. Ne gibi yollar izlemeliyim.Bu yollar
Hemen her seyin ispiyonlandigi su gunlerde bunun uzerine bir konussak, tartissak. Bu da faydali bir baslik olsa.

Eminim bir cogumuz internette tam anonim olmayi ister. Ben yazdiklarimdan hic bir sekilde gercek kimligime ulasilmasin istesem mesela neler yapmaliyim. Ne gibi yollar izlemeliyim.

Bu yollari nerelerde uygulayabilirim? Mesela evimde uygularsam basarabilirim de is yerinde bunu beceremez miyim? Su konuyu bir aydinlatalim, elimizde en azindan kendimizi koruyacak yollarimiz olsun.

Ilk aklima gelen seyleri yazayim, bir baslangic olsun. Ultrasurf ile internete girsem, yepyeni bir mail adresi alsam, yepyeni eksiduyuru kullanici adi alsam, yepyeni sozluk hesabi alsam vs. vs.

Neler yapmaliyiz arkadaslar, kendimizi gizlemek lazim. Zira ben artik yazamiyorum, yazmiyorum.

Her internet yasaginda "ama dns var" diyen tip degilim. Onun tartismasina lutfen burada girmeyelim. O farkli bir konu.

Mevcut durumda kendimizi internet ortaminda her turlu otoriteden nasil gizleriz? Bunu tartisalim.
0
Jaaaccckk
(04.03.12)
yepyeni bir ekşisözlük hesabı ve yepyeni bir ekşiduyuru hesabı'nın eski hesapların ile ip çakışması olacaktır. bulunursun.

yapılacak şey yurt dışından bir makine kiralamak, onun üzerinden bağlanmak internete.
0
fakyoras
(04.03.12)
çok basit birşey söyleyecem, sorunun tam cevabı olmayabilir gerçi. İnternette pişman olacağınız şeyleri yapmayın, yazmayın, söylemeyin.

Ip adresi denen olayı artık tüm siteler kayıt altına alıyor. Sizin ufak bir dikkatsizliğiniz bütün gizliliğinizi yok edecektir.

Sabit bir IP den çıkış yapmamanız lazım, tunnel programları kullanmanız gerekiyor, tor program da olur. Hiçbir şekilde cookie kabul etmemeniz gerekiyor.

Bunlara ne kadar dikkat ederseniz edin mutlaka bir yerde bir açık veriyorsunuz. Ondan dolayı, dediğim gibi internette yaptığınız şeylerin arkasında durun
0
bonjurkes
(04.03.12)
sitelerin cookie yüklemesine izin vermezsen sitelerin %50 sine giremezsin, onu da belirteyim
0
bonjurkes
(04.03.12)
Bonjurkes haklı. Şu anda en mantıklı yol tor kullanmak sanırım ama onda bile -araya- girebilecek casus sunucuları engelleyemiyorsun sanırım.
0
roket adam
(04.03.12)
Cevaplar icin tesekkurler. aslinda @greywolf un dedigi gibi tam paranoya durumlari icin cevap ariyorum. internette gercekten anonim olup olunamayacagini anlamaya calisiyorum.
@bonjurkes in soyledigi ise tam olarak tartismak istemedigim konudur. internette pisman olacagin seyleri yazma demek bu ise bir cozum degil. bir cok insanin kendi yazdigi sey ile bir sorunu yok zaten. arkasinda durmayacak olsam yazmam. ama kotu duzenlenmis yasalar ya da tahammulsuz insanlar ile ugrasmak istememek de gayet normal bana kalirsa.

bununla ilgili bir el kitabi olussun isterdim acikcasi.
0
🌸Jaaaccckk
(04.03.12)
şurada tor ve https'in hangi bilgileri gizleyebildiği görsel olarak ifade edilmiş:

www.eff.org
0
paddle steamer
(05.03.12)
(5)

macbook air vs macbook pro

ruhibirbanyo
farkı nedir? örneğin;1- http://store.bilkom.com.tr/Apple-MacBook-Air-11-inc-1-6GHz-Intel-Core-i5-128GB-Flash-Disk-Q-TR-Klavye-4GB-Bellek-HD-Graphics-3000-_3762.html#02- http://store.bilkom.com.tr/Apple-MacBook-Pro-13-inc-2-4GHz-dual-core-Intel-Core-i5-F-Klavye-4GB-RAM-500GB-HD-Intel-HD-Graphics-3000
farkı nedir? örneğin;

1- store.bilkom.com.tr

2- store.bilkom.com.tr
0
ruhibirbanyo
(04.03.12)
İşlemcisi birinin(Air) 1.6 ghz diğerinin 2.4
Airde SSD harddisk var ki çok hızlıdır.

Ne için kullanacaksınız Mac'i? Standart bir kullanıcıysanız yanımda taşıyayım internete girer yazı yazarım film izlerim diyorsanız Air daha iyi olabilir.. Ama video kurgu vb. işlere girecekseniz MacbookPro.(Fanlar-soğutma olarak da farklı olduklarını düşünüyorum-ama tam bilmiyorum)
Ayrıca giriş-çıkışlar sizin için önemli mi? Air'de sadece Usb ve ekran çıkışı var, macbookPro'da firewire,usb,ethernet,mikrofon girişi, dvd rom vb. şeyler var mesela ;)
0
rodriguez2
(04.03.12)
evet grafik tasarım programlarını kullanacağım.. pro versiyonunun daha iyi olduğunu biliyorum da fiyatları neden aynı o halde, onu anlamış değilim..
0
🌸ruhibirbanyo
(04.03.12)
birisi 11 inç ki çük kadar bir şey, diğeri 13 inç. gayet belli fiyat farkının nedeni.
0
roket adam
(04.03.12)
air'ın fiyatını 1. çok ince olması 2. SSD bulunması 2'ye katlıyor. bunlar olmasa, mac'in yarı fiyatına satılırdı.
0
507
(04.03.12)
Air'in 13 inçlik modeli de var.
0
microfiction
(04.03.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.