[]

Erkeklerin Cüzdanı Koyduğu Yer

Selamlar.

Bu soruya özellikle bayanların cevap vermesini istiyorum. Erkekler de kendileri nasıl yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim.

Bir kaç bayan arkadaşımdan erkeklerin cüzdanlarının arka cebinde belli olmasının itici olduğunu duydum. Bazı bayanlardan da cüzdanı elde taşımanın veya masaya koymanın itici göründüğünü duydum.

ekşi sözlük'te erkekleri itici yapan detaylar başlığında cüzdan sözcüğünü aratırsanız siz de göreceksiniz ki, hem arka cepte durması, hem de elde veya masada durması itici olarak belirtilmiş defalarca.

Şimdi afedersiniz neremize sokalım biz bu cüzdanı ?

Ceket falan giyildiğinde ceketin iç cebine koyuluyor tamam da, yazın tişört veya gömlek giyildiğinde ya elde/masada duracak ya da o arka cebe koyulacak mecburen.

Napalım hanımlar ? Erkekler nerede taşıyorsunuz cüzdanları ?

 
yan cepte taşıyorum ben direk. alışkanlık meselesi. en güzeli cüzdan taşımamak aslında.


  • cilgin fantezilerin adami  (13.03.12 20:16:38) 
afedersin göt büyük olmadıkça arka cep sorun değil. ama hep göt kocaman, hem pantolon ferhat göçerinkiler gibi 2 beden küçük olunca o cüzdan çok bağırıyor. o yüzden fit olalım arka cepte taşıyalım. küçük çanta taşımanızı çok itici buluyorum şahsen. hatta sözlükte öyle bi başlık da vardı, benimle aynı fikirde olan onlarca bağyanı görünce gözyaşlarına boğulmuştum mutluluktan :P


  • be forever young  (13.03.12 20:18:38) 
aslında demek istedikleri şu: cüzdanınız olmasın, kartlarınız olsun, limiti de yüksek olsun.


  • compadrito  (13.03.12 20:19:41) 
kartlar için ufak bişey taşıyorum hiçbi yerde belli olmuyo. genelde sağ arka cebimde durur.


  • njtbcrn  (13.03.12 20:21:34) 
yan cebe neden konulmasın ki, orayı neden pas geçtiniz direk gömleğe falan geldiniz.

ben de yan cepte taşıyorum. ayrıca göt cebinde taşımanın sakıncaları da var. adamın ruhu duymadan çaldırılabilir, oturduğun yerde göt cebinden çıkıp düşebilir. yan cep daha uygun bence.
  • darkredanger  (13.03.12 20:22:06) 
parayı çorabın, kartları yan cebin içine tıkıyorum. bu yüzden sevişmişliğim var.


  • yokartikdahaneler  (13.03.12 20:22:33) 
belki ince az belli olan bir cüzdan biraz çözüm olur ama lanet olsun çok param var diyosan orası ayrı :P


  • koyukalem  (13.03.12 20:24:47) 
yıllardır ön cebimde taşırım. arkada çok rahatsız eder bence.


  • sir gawain  (13.03.12 20:25:01) 
Ben kartlık taşıyorum sadece. Az miktar nakit. Kredi kartı. Onu da sol cebime koyarım.


  • onexey  (13.03.12 20:25:06) 
yürürken arka cepte olmasının bir sakıncası yok da otururken bacağımı çok ağrıtıyor. yine sözlükte mi ne okumuştum, siyatiğe yol açıyormuş.


  • marido  (13.03.12 20:26:46 ~ 20:33:23) 
cüzdan ya da kartlık taşımıyorum, herbirini muhtelif ceplere koyuyorum.


  • Dr. Kissingher  (13.03.12 20:27:30) 
yan cebimde taşırım hatta sağda taşırım telefon solda asla yerleri bile değişmez.


  • basond  (13.03.12 20:29:39) 
arka cep nası abi ya ben de onu anlamıyorum. kotun cep kısmını bile bozuyo lan, bok gibi görünmesini ve rahatsız etmesini geçtim, kotu bozuyo yani. anlamadım.


  • roket adam  (13.03.12 20:33:13) 
yazın direkt çanta takıyorum. sigara, gözlük kutusu, telefon, cüzdan falan derken yazın baya gerekli hale geliyo. düzgünce duran bi çapraz çantanın itici bulunabileceğini pek sanmıyorum. (düzgünceden kasıt; çok küçük olmasın yoksa komik görünüyor, temizliğine dikkat edilsin, çok sıkışık gözükmesin, bel çantası olmasın çünkü onu itici bulan insan sayısı bayağı çokmuş.). başlıkta da arattım, bunu beğenmeyen bir kişi varmış sadece; eh ona da yaranamayıverelim. yazın bi pantul bi tişört çıkıyoruz zaten, o kadar malzemeyi makatıma sokacaktım.


  • egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu  (13.03.12 20:34:24) 
bu kadar kişinin yan cepte cüzdan taşıdığına şaşırdım açıkçası, ben arka cep bile küçük gelip şişkin duruyor derken yan cepte acaip büyük şişkin durmaz mı ya ? cep telefonu bile yan cebimde dururken şişkinliği göze batıyor gibi geliyor bana.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (13.03.12 20:38:25) 
deri ceket kotla gezerim genelde, ceketin cebine atıyorum. yazın tişörtle falansam sırf, hiç taşımıyorum, direkt kredi kartı, ehliyet, bir miktar para, gerekli diğer bi iki kart (istanbulkart falan) o kadar.

gereksizse taşımayın cüzdan ya, çok şart değil bence. hani masaya koymalık taşıyosanız, kıçında yamuluyor falan zaten, canı çıkıyor, çekici bi tarafı olduğunu sanmıyorum.
  • roket adam  (13.03.12 20:39:22) 
şimdi kart cüzdanları var onlardan kullanabilirsin onlar ufak oluyor paranıda cebinde bulundurursun şişmez o kadar amma velakin cüzdanında çok eşya varsa kartvizit falan yanda taşımak tek tercihimdir.

Arkada bide cüzdanda eziliyo pestili çıkıyo bea. Popoyuda terletiyo o ayrı...
  • basond  (13.03.12 20:40:47) 
arka cebimde taşımıyorum yıllardır. yan cebime koyarım.


  • b00x  (13.03.12 20:48:19) 
sırf kimlik yüzünden taşıyorum cüzdanı..nasıl bi mantık anlamıyorum,kimlik diye eşşek kadar levha yapmışlar.. şu çipli kimlikler çıksa direk küçük ince cüzdanımsı şeye geçecem.Gömlek giydiğim zaman da sadece çipli kimlikle kredi kartımı gömleğin cebine koyabilirim.
ben de arka cepte taşıyorum.meraklısı da değilim aslında..ceketin iç cebine koymayı da sevmiyorum..küçük çanta taşımak çok itici.hoş görünmüyor, telefon, cüzdan, gözlük ne varsa dolduranlar var.O ne öyle yav bohça gibi..

  • quaketrigger  (13.03.12 20:49:58) 
yaz kış çanta taşıyorum bem, iş gereği de lazım oluyor zaten. cüzdan taşımayo uzun zaman önce bıraktım, evde desasından bilmemnesine envai çeşit cüzdan var öyle duruyor:) kartlık taşıyorum onu da montun iç cebinde ya da en başta dediğim gibi çantada taşıyorum.


  • charlesbukowskiineksi  (13.03.12 21:50:09) 
Bence arka cepte durmasında bir problem yok ama elinde taşımanın görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum. Aynı şey telefon için de geçerli bence.

Çıkarıp masaya konulabilir, sonuçta rahatsız eden bir şey ama o cüzdanı çıkarıp masaya koyunca lütfen mekanı satın almış havasına girmeyin, kabaran horoz gibi görünüyorsunuz.

Minik çanta denilen şey de iğrenç bir şey. Orta boy bir çanta taşınabilir. Ama herkes ona yanaşmayabilir o yüzden vücuda uygun (dar olmayan, poponun dışarı taşmadığı, düşük belli olmayan) bir pantolonda gayet arka cepte taşınabilir.
  • alicia_dominica  (13.03.12 22:06:13) 
cüzdanın gösterilmesi kültürümüzce uygun düşmez. (yada ben mi öyle sanıyorum :/ bak şimdi yamulmayalım) yani içinin boş oluşunun görünmesi yada tıka basa dolu oluşunun anlaşılması hoş bir durum değil. bence sıkıntımız buradan geliyor.

çanta ile başlarsak; kişisine göre değiştiğini gördüm. bazılarında "sohbetten geliyorum" havası estirse de, bu tipi tarif edemiyorum, bazılarında hiç de yadırganmıyor.

efendime söyliym elde taşıma mevzusu. şimdi düşünelim yaz günü zaten tişört kot var er kişinin üstünde arabayla gelmiş misal bir yere. civanım oturdu masaya. hayır bacılar soruyorum hakkaten ne yapsınlar? cüzdan anahtar sigara hadi bi de çakmak. neresine soksun? kabul ediyorum ama yine de itici yavrum o görüntü ya. ama yine karakterle bu itici görüntü unutturulur.

arka cep; hemen aklımına şu resim gelir; dara yakın kot arka cep hep aynı yerde duran cüzdan sebebi ile eprimiş. bu manzara yüzünden oluyor bence her şey.

yan cep candır demek istiyorum.

ama eklemek istiyorum ki takılmayınız böyle şeylere. evet bir çok hareket bir çoklarına göre değişik şeyler çağrıştırsa da karakteriniz ağır basan. mekana gelip masaya cüzdanı sigarayı çakmağı anahtarı sıralayıp konuşmaya başladığınız ilk 10 dk da bütün imajı baştan yaratabilirsiniz.
  • cecilia  (13.03.12 22:12:23) 
Arka cepte fıtık yapma olasılığı varmış,bunu da kenan evrenin bir röportajında duymuştum.


  • essoist  (14.03.12 05:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.