[]

Mucizeler ya da olma ihtimali cok cok dusuk olan seylerin olmasi hakkinda

Basiniza boyle bir sey geldimi? Ne oldu? Tanri, kader demeyin ucarim size buradan.




 
tanrı kader demeyin demişsin de, mucize, ki kelime anlamı "aciz bırakılma" demektir, kendi mesnetinde tanrı'ya/allah'a gönderme yapar zaten.

albırt aynştayn da bu konu üzerine "hayatı yaşamanın iki yolu vardır, birinde her şeyi mucize olarak ele alırsın, diğerinde ise mucize olan hiçbir şey yoktur" der.

iki gün önce bir araba kazasından kurtuldum, son anda kafamı çevirerek. kulağımda kulaklık vardı ve karda kayan arabanın üzerime geldiğini fark etmemiştim, ama tamamen tesadüf eseriydi yani. velhasıl, mucize, yalnızca inananlar için mucizedir, inanmayanlar için hiçbir şey ifade etmez.
  • fluorescein  (03.03.12 00:35:54 ~ 00:39:05) 
çok oldu. ama şu an hatırlayamıyorum. ben de çok takarım bu olasılık konusunu kafaya.

edit : aklıma gelmişken ben de örnek vereyim. 5-5 biten lyon - marsilya maçını rüyamda görmüştüm. görmüştüm derken, 5-5 görmüştüm rüyamda da.
  • gaborit  (03.03.12 00:37:08 ~ 00:43:33) 
saçma salak şeyler oluyor. çok alakasız zamanlar ve yerlerde alakasız insanlarla tanışıyoruz falan mesela, bu bi mucizedir bence. beklenmedik ve plan dışı her şey mucizedir.


  • roket adam  (03.03.12 00:39:02) 
cok basit bir ornek vereyim.

surekli yemek yedigim yerde iki cesit salata var, biri mediterranean salad digeri mixed leaf salad. ilkinin icinde cesitli yesillikler, tursular zeytin ve peynir var ikincisi ise sadece yesillik ve domates.

bir keresinde med salad ismarladim, biraz sonra garson geldi med salad kalmamis leaf salad'a peynir zeytin ekletsek olur mu dedi. tamam dedim, gelen salata med salad'dan 10 kat guzel olmustu.

sonra aradan aylar gecti, ben ya med salad ye leaf salad ismarliyorum. cunku yurt disinda menu disinda ozel bir siparis vermek buyuk sorun. anlayamiyorlar bir turlu.

gecen hafta yine gittim, menuye bakiyorum. aklima karma salatinin tadi geldi ulan dedim ugrasip anlatacam adama, siparis veriyorum herseyi soyledim sira geldi salataya, med salat derken... adam dedi med salat yok leaf salad'a zeytin peynir koysak olur mu?

o an icin bunun olmasi, mucize gibi birseydi. olma ihtimali belki o kadar dusuk degildir, veya belki super koku alma duyusunun beyin ile beraber calisarak olusturdugu bilinc alti bir durumdur. ama agzim acik kaldi garson da bana bakiyor, zar zor evet dedim.

hayat boyle iste, sonra keske baska bisey dileseymisim diye geciriyor insan icinden.
  • cench  (03.03.12 00:40:53) 
aklıma geldi anlatıcam. geçen hafta şöyle bi olay yaşadım. boş boş oturuyorum, okula da gitmedim, bilgisayarı alıp beyoğlu'na kaçıyorum her gün, bi yere oturup hem çevirilerimi yapıyorum hem bira içiyorum takılıyorum falan. uyandım saat 11 gibi, baktım hava çok güzel. aklıma çat diye bi tatil yöresinden tanıdığım bi kız geldi, oradaki bi arkadaşımın -erkek- sevgilisiydi ama kız bana bayaa bayaa aşıktı, o zamanlar benim de sevgilim vardı, bulaşmadım. 2 sene oluyo bu olay olalı, bu aralıkta sürekli mesaj falan attı dürttü hatırlattı kendini ama almanyadaydım zart zurt bişiler olmadı yani.

neyse, o kız geldi işte aklıma, dedim evden çıktım yine hızlı hızlı, baktım telefonu da duruyo, aricam ama dedim evden çıkayım öyle ararım. herif te askeri lisede falan okuyodu zaten, sorun olmaz. sonra sokak çok sesliydi, otobüse binince arayayım dedim. sonra otobüs çok sesliydi, istiklal'e bi çıkayım öyle ararım dedim. sonra istiklal çok kalabalık şu tünel'deki starbucks'a oturayım, öyle ararım dedim. hızlı adımlarla yürüdüm sırt çantam ve kulaklığımla, telefon da elimde menü açık yani, tam içeri giricem birisi çantama asıldı, bi baktım sevgilisi olan o herif.

adam istanbullu bile değil, gezmeye gelmiş. askeri liseyi bırakalı 3 hafta falan olmuş, öyle takılıyomuş. hala çıkıyolarmış. oturduk 2 saat muhabbet ettik.

kızı da aramadım sonuçta.

bak bu bildiğin mucizedir. imkansız yani benim o gün o kızın sevgilisine denk gelmemin, hatta onların hala çıkıyo olmasının falan im-ka-nı yok. hayat trollüyor işte sdflşkjsdf

off ne işsizim bunu bile anlattım ya ahahahaha
  • roket adam  (03.03.12 00:53:05) 
deli torpillerin döndüğü aklın hayalin almayacak bir yere aman başvurandan da para almıyorlarya diyerek başvuru belgelerini topladım. okulda koridorda neyse ben başvurdum da olmadı derim ne olacak diye düşünürkene arkamdan bi hoca elimdeki kağıtların üstündeki kurumun işaretini görmüş. hayrola ne iş dedi. hocam durum bu yolluyorum ama olsun diye değil heves işte dedim. hoca baktı bana ben üniye geçmeden önce orda uzmandım dedi. tek bir telefonla ben oraya girdim.

öylede bi anı işte.
  • cecilia  (03.03.12 13:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.