Giriş
(2)

kargo ve kedi sorusu

passion rules the game
1. ekteki siparişim almanya'dan dhl ile gelecek diyor ama mesajları anlamadım. takip no ile sorgulatınca bir şey çıkmıyor dhl'den. benzer bir mesaj gören/eden var mı amazon siparişinde? almanca konuşmayınca pek sallamıyorlar. benim almancam da okuyorum ama konuşamıyorum seviyesinde. bir de iki kitap
1. ekteki siparişim almanya'dan dhl ile gelecek diyor ama mesajları anlamadım. takip no ile sorgulatınca bir şey çıkmıyor dhl'den. benzer bir mesaj gören/eden var mı amazon siparişinde? almanca konuşmayınca pek sallamıyorlar. benim almancam da okuyorum ama konuşamıyorum seviyesinde. bir de iki kitap 89 euro tuttu ama vergi almadılar, kapıda dhl'e mi ödeyeceğim vergiyi ve tahmini ne kadar tutar sizce?

2. kızgın kedim günlerdir bağırıyor ve uyku girmedi gözüme. nasıl sakinleştireceğim canavarı? galiba da çiftleşti işin kötüsü. of.

danke.
0
passion rules the game
(28.11.16)
Kediyi kısırlaştırın, yazık kıyamam ona :(
0
7876
(28.11.16)
kedi için; sessiz ve karanlık yerler bir nebze sakinleştirecektir onu. ıslak bir bezle poposunu silebilirsiniz mesela o da iyi geliyor.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(28.11.16)
(3)

sebzeli pilavı nasıl tüketebilirim

fasulyek
Bugün 3 öğün havuçlu bezelyeli ve patatesli pilav yedim ama hala 2 tabak var. çok yapmışım neye dönüştürüp değişik bir yemek gibi tüketebilirm
Bugün 3 öğün havuçlu bezelyeli ve patatesli pilav yedim ama hala 2 tabak var. çok yapmışım neye dönüştürüp değişik bir yemek gibi tüketebilirm
0
fasulyek
(05.03.16)
bir şeye dönüşmez yarın kuru fasulye yap onun yanında gebert.
0
cekilmis gayfe
(06.03.16)
kitir tavuk yap yanina harika gidiyor
0
jedilance
(06.03.16)
Buzluğa koyup 1 2 hafta sonra çıkartıp yiyebilirsin.. pilavı hiç denemedim ama bi dene bakalım:)
0
7876
(06.03.16)
(1)

matematikçilere obeb okek

Google01
a ve b uzunluktaki kenarlara sahip bir dikdörtgenin içine c ve d uzunluktaki kenarlara sahip en fazla kaç dikdörtgen sığabilir?normalde bunun çözümü toplam alanın obeb (a,b) ye bölümü ancak küçük parça kareyse böylebenim istediğim hiçbir kenar integer, tam sayı değil ve kare durumu yok.
a ve b uzunluktaki kenarlara sahip bir dikdörtgenin içine c ve d uzunluktaki kenarlara sahip en fazla kaç dikdörtgen sığabilir?

normalde bunun çözümü toplam alanın obeb (a,b) ye bölümü ancak küçük parça kareyse böyle

benim istediğim hiçbir kenar integer, tam sayı değil ve kare durumu yok.
0
Google01
(10.10.15)
ab / cd yapsak; yani büyük alanı küçük alana bölsek. Virgülden önceki tam sayıyı alsak diyorum :)
0
7876
(10.10.15)
(3)

hasta neden terletilir?

fallopian
hangi hastalıklarda terletilir? ateşi olsa da mı terletilir? Vs vskendinizin ya da buyuklerinizin uygulama seklini anlatirsaniz daha iyi hattaEdit: su an lazım bu bilgi :) ona gore yataktan cikicam
hangi hastalıklarda terletilir?
ateşi olsa da mı terletilir? Vs vs

kendinizin ya da buyuklerinizin uygulama seklini anlatirsaniz daha iyi hatta

Edit: su an lazım bu bilgi :) ona gore yataktan cikicam
0
fallopian
(08.10.15)
Mikroplar vucuttan ataın diye sanırım. Bol bol su da içirilir.
Ama bence yorgan aştına girip terlemek iyi bi şey değil. Ateşiniz varsa öncelikle ateş düşürmek gerekiyor
0
7876
(08.10.15)
genelde soguk alginligi gibi hastaliklarda terletilince gercekten hastaligi atiyorsun uzerinden. toksin atmayla alakali galiba. eger atesli bir hastaliksa ustu sikica ortup terletmek sakincali olabilir. ama ates yoksa, terleyince geciyor
0
exlibris
(08.10.15)
bir arkadasim çok güzel açıkladı mekanizmayı, sizlere ileteyim.

"terletme, bu işin yan ürünü. asıl amaç, vücut sıcaklığını daha da arttırmak. misal ateşin var. o ateş neyin belirtisi? immün sisteminin, ajan patojenlere karşı açtığı savaşın belirtisi. bi destek de sen atıyosun. naapıyosun? yatağa termofor alıyosun, 2-3 kat battaniye örtünüyosun üstüne. kazaklar giyiyosun. sıcak çorbalar, sütler, ıhlamurlar içiyosun. sucuk gibi terleyebilmen için, bayaa bi ısıtman lazım kendini. o kadar ısıtınca da, ajan patojenlerin metabolizmasını kolayca bozuyo immün sistem."
0
🌸fallopian
(09.10.15)
(10)

Sokağın başında oturup beni kesen adam,yardım

gadlemler
Geçen hafta farkettim. Evden cıktım ogle valti sokağın başında bekleyen erkek arkadşaımın yanına gidiyorum. Tam karşıdan 2 adam geliyodu, bi tanesi beni gördüğü gibi hızlanarak üstüme yürümeye başladı. Yanındaki arkasından hızlı bi şekilde kolununtuttu..ben anladım birden arkadaşıma seslendim hadi g
Geçen hafta farkettim. Evden cıktım ogle valti sokağın başında bekleyen erkek arkadşaımın yanına gidiyorum. Tam karşıdan 2 adam geliyodu, bi tanesi beni gördüğü gibi hızlanarak üstüme yürümeye başladı. Yanındaki arkasından hızlı bi şekilde kolununtuttu..ben anladım birden arkadaşıma seslendim hadi gidelim diye el işaret yaptım. Sapık arkadaşıma bakınca canin önündeki sandalyeyi sinirle kaptı...
Bunlar 2 saniye içinde oldu.. 1 saat sonra geldğimde cafenin sandalyelerini cekmiş oturuyolardı.
Bugün yine aynı saatlerde orda oturuyolar,ben cıkerken, asıl sapık arkadaşına caktırmadan beni işaret etti oteki de dönüp baktı.

Takip etmediler.. ben korkuyorum :(
0
gadlemler
(19.09.15)
adres ver bikaç kişi toplanıp dövelim
0
loser blueser
(19.09.15)
ne gibi bir yardım bekliyorsun buradan anlamadım açıkçası. buradan yapacağımız hiçbir şey yok sonuçta. bunu erkek arkadaşına ya da yanındaki diğer arkadaşlarına anlatman lazım.
0
devilred
(19.09.15)
Tırsarsan yardım bekliyosun ister istemez..
0
🌸gadlemler
(19.09.15)
o yardımı bizden beklemenin anlamsızlığını anlatmak istemiştim ama olmamış demek. kısmet...
0
devilred
(19.09.15)
Büyük ihtimalle olayları yanlış yorumlamışsındır
0
7876
(19.09.15)
arkadaşlarına söyle önce. bi de biber gazı 15tlydi sanırım. daha az tedirgin olursun.
oradaki esnaftır belki. kız kesip yorum yapmak onlarda fabrika çıkışı özellik
0
buhebu
(19.09.15)
Keşke öyle olsa ama eminim..
0
🌸gadlemler
(19.09.15)
yakın çevrendeki erkeklerde godoşluk yoksa söyle, onlar halleder.
0
oğlum çok zor lan
(19.09.15)
güzel ve alımlı bir karıysan, sevgili olalım. korurum seni

lan buraya yazarak nasıl bir yardım bekliyorsun. istersen o bekleyen heriflere küfür edeyim belki kulakları çınlar vazgeçerler.
0
sikimperest
(19.09.15)
call 911
0
eksimeksi
(19.09.15)
(2)

Ankara bahçelide yemek yenebilecek güzel mekan önerisi olan?

cbi
Evet mekan önerisi istiyorum, başlıktan anlaşılacağı üzere:)
Evet mekan önerisi istiyorum, başlıktan anlaşılacağı üzere:)
0
cbi
(18.09.15)
Romantik bi yemek değilse roka olabilir:))
0
7876
(18.09.15)
bigos guzel mekandir. yemekleri de oyle.
0
jedilance
(19.09.15)
(11)

italya

ladybug
Neden herkes İtalya'ya gidiyo arkadaşlar?Ne zaman facebook'u açsam birileri İtalya'dan bildirim yapıyo.Ben 2011'de gitmiştim,hayran kalmıştım.Ondan sonra patlama yaşandı gibi..Ucuzluk mu yakınlık mı güzellik mi moda mı?Neden insanlar İtalya'ya çok sık gitmeye başladı?edit: Tabi benden gördü herkes o
Neden herkes İtalya'ya gidiyo arkadaşlar?
Ne zaman facebook'u açsam birileri İtalya'dan bildirim yapıyo.
Ben 2011'de gitmiştim,hayran kalmıştım.Ondan sonra patlama yaşandı gibi..
Ucuzluk mu yakınlık mı güzellik mi moda mı?
Neden insanlar İtalya'ya çok sık gitmeye başladı?
edit: Tabi benden gördü herkes off yaa
0
ladybug
(18.09.15)
güzel memleket diyedir
0
cekilmis gayfe
(18.09.15)
adı var baba niye olacak.
şekerim geçen ay itaalyaa daaay dıım.

söylenişi telaffuzu hoş türk insanı işte ne bekliyorsun.
0
cenkertem.afc
(18.09.15)
Avrupa ucuz, gidilecek yerler kısıtlı. Ana rotalar; Roma-Floransa-Venedik, Prag-Viyana-Budapeşte, Madrid-Barselona, Amsterdam bir de Paris, nadiren Almanya. Öncelik her zaman italya ya da ispanyadır. bir de vizenin süresi bitmeden gitsek deyip yunanistan falan sıkıştırırlar. Yani mütemadiyen birileri avrupa dolaylarında geziniyor, tek italya değil..
0
Aman Sen de
(18.09.15)
çünkü kadınlar skimsonik heykellere bakıp ay ne güzeeeeel ne romantiiik dediği için. gezmek için bi insan neden romaya ya da parise gider anlamam. tatil için floridaya gidilir arkadaş ya da ne bileyim cape towna gidilir roma ne lan?!
0
KidLazer
(18.09.15)
evet sizin gittiğinizi görünce görünce hepimiz gittik.
0
uuth
(18.09.15)
Öyle yazmışsın ki sanki italyanın turizmini sen patlattın :))
Senin de dediğin gibi hayran kalınası bi ülke o zaman niye gidilmesin ki
0
7876
(18.09.15)
insanlık tarihinin en mühim dönemlerine ev sahipliği yapmış, rönesansın başladığı, şahane konumlu ülkeye neden çok turist gidiyor? insanın aklı almaz gerçekten çok saçma. vakit kaybı.
0
freya
(18.09.15)
pegasus bu ara italyaya çok indirim yaptı. yiyecek yemek bulmak kolay, turistik, neden gitmesinler?
0
by the power of grayskull
(18.09.15)
değişen birşey yok aslında. geçen zaman ve algıda seçicilik aslında bakarsan seninki.
muhtemelen 2011 den önce çevrendeki insanlar gerek yaşları gerek konumları itibari ile yurtdışı gezilerine bu kadar rahat gidemiyordu. insanların okulu bitti para kazanıyor yada 2011 e göre daha iyi kazanıyor, yaşları geçiyor, evleniyor balayına çıkıyor vs vs. yani bir nevi sen sadece senin yaş grubundaki insanları gözlemliyorsun, ama aslında insalar zaten yıllardır italya'ya gidip geliyor.

bir başka konu ise algıda seçicilik yapıyorsun. belki facebook'ta en az italya kadar ispanya veya fransa'da da bildirim yapılmıştır fakat sen italya'ya odaklandığın için daha fazlaymış gibi geliyor sana.
0
matematik koyu
(18.09.15)
algıda seçicilik
0
basond
(18.09.15)
evet senden görüp gitmeye başladı millet, 2011'den önce zaten italya yoktu hatta.

memebaz.com

doğal güzellikleri bol, tarihi şahane, denizi menizi var, gezilip görülecek tonla yeri var, nispeten yakın ve avrupa'nın geri kalanına kıyasla uygun fiyatlı bir memleket. kusura bakma ama ben bile bu kadar saçma soru sormuyorum. sanki namibya'dan, eritre'den bahsediyoruz. fransa'ya giden ne yapacak sanki bir eiffel görecek, ispanya'ya giden barcelona-madrid gezecek o yani. italya'da floransa'dan gir venedik'ten çık bari'ye in bissürü şey var. ha ispanya'da, fransa'da da var ama italya daha çok biliniyor ve dediğim gibi yakın.
0
der meister
(18.09.15)
(15)

kediden ayrı tatil

panda
selamlar, bu bayram şehir dışında olacağımız için kedimizi 5 günlüğüne başka birisine bırakacağız. döndüğümüzde bize küser trip atar mı? bize -özellikle bana- çok düşkün ve bizim dışımızda da kimseye o kadar yaklaşmaz biraz içine kapanıktır :) döndüğümüzde küsmüş olur diye çok üzülüyorum :(
selamlar, bu bayram şehir dışında olacağımız için kedimizi 5 günlüğüne başka birisine bırakacağız. döndüğümüzde bize küser trip atar mı? bize -özellikle bana- çok düşkün ve bizim dışımızda da kimseye o kadar yaklaşmaz biraz içine kapanıktır :) döndüğümüzde küsmüş olur diye çok üzülüyorum :(
0
panda
(18.09.15)
e biraz küser tabi, totosunu dönüp oturur biraz. evinden başka bir ortamda olmaktan hiç hoşlanmaz. neyse alırsınız gönlünü, bir şey olmaz.
0
tiny penny
(18.09.15)
o kişi evinize gelip baksın?
0
safepassage
(18.09.15)
@safepassage evler uzak biraz mecbur oraya götürmek zorundayız.
0
🌸panda
(18.09.15)
Yok yok o kadar tripli olmaz, olsa da çabuk barışır :)
0
lcha
(18.09.15)
Küser büyük ihtimalle..:) ama sonra düzelir aranız:) ödül maması falan alın ilk günler:)
0
7876
(18.09.15)
5 gün çok uzun diil bence bol su ve mama bırakın.. başka yere götürdüğünüzde küslüğü daha bi artar..
0
hosein
(18.09.15)
giyilmiş kıyafetinizi kedinin yanına bi yere bırakın onla takılsın.
0
olivia ofrenda
(18.09.15)
bence de evinden ayırmayın. biz 3-4 günde bir birinin gelip bakmasını ayarlayıp 10 güne kadar evde bırakabiliyoruz. geldiğimizde hiç küsmüyor ama çok özlemiş filan oluyor. sonraki bir hafta bir saniye kıçımızdan ayrılmıyor:) çok tatlı oluyor:)

ama evinden ayrılınca ne yapar bilemedim iyice gerilip korkabilir alışık da değilse..hiç mi anahtar bırakabileceğiniz biri yok. 3.gün bir kez gelip mamasını suyunu yenilese kedi 5 gün rahat kalabilir evde.
0
kaputt
(18.09.15)
Evinden ayırmayın +1
Küsmeyi geçtim depresyona girebilir özellikle de duygusal ve içe kapanık bir kediyse.
Bir komşunuzdan ya da başka bir arkadaşınızdan rica etseniz, mamasını suyunu tazelese bir 5 dk uğrayıp, kedi çok daha mutlu olur.
0
elmyra
(18.09.15)
küsme ihtimali çoook yüksek.

benimki 3 gün başka eve bıraktım diye gittiğimde gerçek anlamda yüzüme bakmıyordu.

sonradan geçti tabi.
0
nodrap
(18.09.15)
evinden ayırmayın +1
kimse gelip bakamayacaksa, bol bol mama ve su koyun. bir tane tişörtünüzü koyun.
0
65 derece
(18.09.15)
Ya bakacak kişiye pek güvenemiyorum eve gelip bakmayı unutabilir veya es geçebilir. O yüzden onlara götürmeyi düşündük. Yem su isi olabilir Evet ama kumu ne olacak evde bırakırsak? Bakacak kimse yok bayram diye herkes gidiyor. olsa zaten bende evden ayırmak istemiyorum çaresiz kaldım :(
0
🌸panda
(18.09.15)
kum ne olacak ki? kumu bırakacaksın yapacak. normalde her gün kumunu mu değiştiriyorsun?

bir şey olmuyor üzerine yapmaya devam ediyor, bol bırak kumunu da zaten en fazla 5-6 kere kakasını yapacak.

bence evde bırak, bakacak kişinin gelmeme ihtimaline karşı büyük ve deviremeyeceği kaplara bol su bırak.

birkaç farklı büyük mama kabına da yemek bırak. o yer içer zaten 5 gün kimse gelmeden de durabilir ama gelirse için rahat eder.
0
kaputt
(18.09.15)
normalde kumunu 2günde 1 temizliyoruz. zaten biz evde yokken çoğu zaman uyuyor yemi suyu kumu az kullanıyor. evde tek başına daha çok üzülmez mi peki akşam saati kimse gelmeyecek hep yalnız kalacak?
0
🌸panda
(18.09.15)
kum sıkıntı olmaz merak etmeyin.. daha uzun süreler bıraktık biz, bol koyun kumunu biraz.

yani tabii biraz sıkılıyor, ama bizimki hiç küsmedi bize, hatta tersine geldiğimizde bir an bile yanımızdan ayrılmıyor, özlemiş oluyor filan.. dediğim gibi biri gelip bir kez bakıp bir beş on dakika da sevip oynarsa güzel olur.
bir de kediler sıkılmazmış diye duymuştum bir yerden. dediğin gibi bol bol uyuyacaktır, biraz oynayabileceği top vs bırak ortaya da o koşar oynar. sallanan bir olta vs asabilirsen onla da oynar.. takılır yani :)

bence yeni evden daha güvende hisseder kesinlikle. bir de 5 gün çok değil biz 10 gün bıraktık işte..
0
kaputt
(18.09.15)
(1)

Ales soru bankası

tezertezer
Geçmiş yılların sorularını deneme şeklinde aldım fakat onları süreyle çözmeye geçmeden önce çözümlü bir soru bankasıyla başlamak istiyorum. Ales için çok kolay olmayan, soru çözümleri de iyi sayılabilecek ve en azından sınava görece daha yakın soruları olan bir kaynak önerebilir misiniz? Hangi soru
Geçmiş yılların sorularını deneme şeklinde aldım fakat onları süreyle çözmeye geçmeden önce çözümlü bir soru bankasıyla başlamak istiyorum. Ales için çok kolay olmayan, soru çözümleri de iyi sayılabilecek ve en azından sınava görece daha yakın soruları olan bir kaynak önerebilir misiniz? Hangi soru bankasını alacağımı şaşırdım. Genel olarak yargı, pegem, ihtiyaç iyi diye duydum ama hangisini almalıyım veya başka bir kaynak önerisi olan var mıdır? Not:sayısaldan gireceğim.
0
tezertezer
(18.09.15)
Murat yayınlarından uzak dur!:) diğerlerini bilmiyorum ama çıkmış sorular yeterli gelir bence.. Ales soruları zor değildir, sadece zaman problemi yaşarsın
0
7876
(18.09.15)
(2)

Lazer Epilasyon için

the feel good
ayılığa veda etmek için göğüs-omuz-sırt bölgesi için epilasyon randevusu aldım cumartesi gününe. bu kararı vermek bir hayli zor olsa da sonunda bi cesaret işlem için gideceğim merkezden randevu aldım. her neyse; gelmeden önce tüylerinizi kısaltmanızı istiyoruz dediler. ben de ne yapsam bilemedim, ya
ayılığa veda etmek için göğüs-omuz-sırt bölgesi için epilasyon randevusu aldım cumartesi gününe. bu kararı vermek bir hayli zor olsa da sonunda bi cesaret işlem için gideceğim merkezden randevu aldım. her neyse; gelmeden önce tüylerinizi kısaltmanızı istiyoruz dediler. ben de ne yapsam bilemedim, yani evdekiler pek anlayışlı değil bu konularda, pek bilmelerini istemiyorum zaten ben de. bu iş için kuaföre mi gitsem, var mıdır istanbul'da bu işi yaparken adamı ayıplamayacak yer? yada ne bileyim öyle de arkadaşım yok ki abi benim sırtı bi tıraşlasana be diyecek :d var mıdır bir önerisi olan?
0
the feel good
(17.09.15)
Kısaltmadan kasıt jiletkemek:) genelde kendileri kısaltıyorlar sizden istemeleri garip olmuş. Bi de sırtınıxı nasıl tıraşlıycaksınız ki. Çok saçma bi istek olmuş. Bnce kısaltmayın, onlar kısaltmassa da başka yere gidin
0
7876
(17.09.15)
kısaltmadan git , orada kesiyorlar makinayla. ayrıca seanslara devam etmezsen bir boka yaramıyor haberin olsun.

yanına kitap alsan iyi edersin kafan dağılır hem biraz , zira baya acıtıyor.

onun dışında ben bir sefer önden hafif acı azaltıcı krem ve 1 adet ağrı kesici atıp gitmiştim , bayaa rahat bir seans olmuştu.
0
dodi el ford
(17.09.15)
(13)

yabancı olduğumu söylemeden buluşsam ?

mhmtt
ingilterede okuyorum moruklar, tinder kullanıyorum. bio kısmına turkish yazınca eşleşme gelmiyor hiç. yazmayınca eşleşme yağıyor mübarek. 2-3 satır yazışıp buluşma ayarlayabiliyorum burda. mesajlaşırken yabancı olduğumu anlamazlar diye düşünüyorum. ismimde international bi isim. ama buluşsak konuşu
ingilterede okuyorum moruklar, tinder kullanıyorum. bio kısmına turkish yazınca eşleşme gelmiyor hiç. yazmayınca eşleşme yağıyor mübarek.

2-3 satır yazışıp buluşma ayarlayabiliyorum burda.
mesajlaşırken yabancı olduğumu anlamazlar diye düşünüyorum. ismimde international bi isim. ama buluşsak konuşurken sıçarım arada sırada. aksanlı konuşursa karşı taraf anlamayabilirim kimi zaman.

diyorum ki tinder da hiç bahsetmeyim türk olduğumdan, buluşuca "surprise madafaka" tarzunda türküm burda okuyorum falan diyim?

karşı taraf dumur olur mu? tokatlayıp pis türk der mi ? yoksa geldik takılıcaz artık mı der yoksa hiç siklemez bile mi ? büyük risk gibi geliyor bana böyle bişey yapmak ama buluşayım da istiyorum eşleştiklerimle. napam sizce
0
mhmtt
(16.09.15)
en fazla yarım saatin çöpe gider, yapıştır gitsin.
0
klassno
(16.09.15)
Sormadıysa zaten söylememen doğal diil mi?
Milliyet kısmı boş mu şu an?
0
7876
(16.09.15)
"Kıbrıs" taktiğini denesene?
0
pulsartgr
(16.09.15)
aslen yunan / ingiliz olduğunu, bazı sorunlardan dolayı dedenin türkiyeye yerleştiğini söyle.
0
yamuklu sucurta
(16.09.15)
@7876 söylemeyip yanında hebele hübülü ingilizce konuşmak da var, aksandan anlaşılıyor zaten hemen

@pulsargr onu bi kez başka yerde kullandım, çok pis götümde patlamıştı, bulaşmayayım diyorum
0
🌸mhmtt
(16.09.15)
Bulgar göçmenliği olabilir belki. Bariz bir Araplık/Kürtlük (eksilemeye şimdiden başlayın, anca biter) yoksa pek sorun olmaması lazım aslında.
0
pulsartgr
(16.09.15)
Bence yalan atma. Buluşunca sorar zaten söylersin türküm ben ama milliyyet yazınca neden anlamadım eşleşme çıkmadı diye. Sanmıyorum ki ırkçı olsunlar. Ha eğer zaten seni kimliğinden ötürü yargılıyırsa sittir et gitsin. Milliyetçilik yaptığımdan değil, yanlış anlama. Seni bi etiketinden ötürü yargılıyors belli ki pislikmiş o ondan hiç devam etme bölesiyle zaten:)
0
7876
(16.09.15)
Zaten derdin takilmak ne takiyosun kafaya.
Kibris ya da greek +1
Bir sey olmaz yardir.
0
anil
(16.09.15)
bence bos birak ama greek falan deme, cok feci patlar elinde, kac kere husran hikayesi dinledim bu yuzden. bence bulusana kadar milliyetini soylemek zorunda degilsin zaten, sorana kadar da soyleme. utanilacak veya saklanacak birsey oldugundan degil gerek olmadigindan, karsi taraf onemsiyorsa da bu onun hakkinda sana fikir verir. fakat ilk once baska seylerden konusun, zira simdi bizim turklerin italyanim falan demesi gibi elin suriyelisi pkklisi de ben turkum diyor, yani onyargi yaratmis insanlarla karsilasmis olabilir. bir de tabi comarlar var. yani sen kendinden sorumlusun baskasindan degil.
0
mavicorap
(16.09.15)
ben yurtdışında yaşarken kıbrısın ekmeğini çok yedim :)
0
facebook
(16.09.15)
ben hep turkum dedim, hic geri cevrildigim ya da farkli bir gozle bakildigim olmadi. bircogu sonradan gelip beni ziyaret etti tanistiklarimin.

sizin ne kadar guven verdiginize bagli olay.
0
eastanbool
(17.09.15)
Kıbrıs +125425

Cyprus'u yapıştıktan sonra 10'undan 9'u rum mu türk mü demez. Nedense kıbrıs diyince hawaii gibi falan sanıyorlar. Benim karşılaştığım avrupalılar öyleydi yani en azından. Bazıları da bilmiyor "akdenizde bi ada" diyorum primime prim katıyorum.
0
youshookmeallnightlong
(17.09.15)
aga milliyetini belirtmezsen yalan soylemis olmuyorsunki. Sorarsa soylesin. Sok da olacaklarini sanmiyorum senin zaten ingiliz olmadigini biliyolar. Yunanim Bulgarim yalanlarina girme reZil olursun.
0
baldur2
(17.09.15)
(10)

iş bulamıyorum askere gideyim mi?

konskenkova
odtü de mühendislik okudum. bölüm iş bulunabilecek bir bölüm.(bölümü söylemiyim ifşa olmıyım:) okulu bir sene uzatmıştım zaten faceye şuraya buraya bakıp ".... şurada çalışıyor" yazılarını görünce tribe giriyorum artık. babam torpil buluruz illa sokarız seni bir yere diye diye ağustos celbini kaçırd
odtü de mühendislik okudum. bölüm iş bulunabilecek bir bölüm.(bölümü söylemiyim ifşa olmıyım:) okulu bir sene uzatmıştım zaten faceye şuraya buraya bakıp ".... şurada çalışıyor" yazılarını görünce tribe giriyorum artık. babam torpil buluruz illa sokarız seni bir yere diye diye ağustos celbini kaçırdım. şu an 1 mülakat oldu ona da olumlu olumsuz geri dönücez dediler 1 ay oldu ne arayan var ne soran. en sonunda affedersiniz "sikerler" deme noktasına az kaldı. şubatta gideyim mi askere? en son ne zaman başvuru ne zaman?
beni en çok korkutan şey asker dönüşü hayattan beklentimin eksilere vurması. zaten şu an da her geçen gün aşağı seyrediyor bu işin sonu noolcak bilmiyorum.
0
konskenkova
(16.09.15)
Git tabi aradan çıkar
0
all girls dream
(16.09.15)
her türlü tırmala yurtdışına çık.
0
titiraprap
(16.09.15)
@titiraprap abi yurtdışına nasıl çıkayım euro dayanmış 3.40 a
0
🌸konskenkova
(16.09.15)
Ortalamab iyiysi tai aselsan kaçırmaz
0
7876
(16.09.15)
Ben de benzer durumdaydım, okulu geç bitirdim, iş tecrübem yoktu bir türlü de olumlu dönüş olmayınca askere gittim geldim. Şimdi başvuru yapar yapmaz geri donüyorlar, sürekli cv'niz görüntülendi diye bildirim geliyor vs.

Bence askerliği aradan çıkar gel, kafan rahat olsun.
0
an engineer
(16.09.15)
@7876 bahsettiğin yerle olmuyor
0
🌸konskenkova
(16.09.15)
askerliğe öyle ya da böyle bir şekilde gideceksen bence hemen gitmek avantajlı. şirketlerde askerliğini yapmış adam arar zaten. 2yıl çalışacaksın düzenini yeni yeni oturtmaya başlayacaksın sonra askerlik çok zor gelecek ve düzenin allak bullak olacak
ayrıca askerden döndüğün zaman emin ol hayattan beklentin ekside değil hiç olmadığı kadar artıda olacak. keşke o gaz haline tekrar dönebilsem diye düşünüyorum bazen.
0
asbe
(17.09.15)
kaç git bulaşıkçılık falan yap yurtdışında zamanla mesleğinle ilgili iş bulursun.
terör varken askere ben olsam gitmezdim (şahsen uzun dönem yapmış bir kişiyim)
dönersen de illa ki paralı çıkmış olur.
0
titiraprap
(17.09.15)
eğer askerden kaçayım, bedelli bekleyeyim, yurt dışına çıkıp dövizle askerlik yapayım vs gibi bir düşüncen yoksa, ne kadar erken gidersen askere o kadar iyi.
çünkü çalışmaya başlayınca para tatlı geliyor, o zaman bi düzen kuruyorsun iyi kötü. o düzeni bırakıp gitmek daha da koyuyor. hazır işin yokken git askere. gelince iş bulma olasılığın çok daha artar. odtü mezunu isen küçük firmalara bakmıyorsundur zaten, büyük firmalar da genellikle askere gitmiş adam arıyor.
0
mesene
(17.09.15)
başka bir hedefin yok ise (iş kurmak, master vb) git askere..zaten işe girmek için askerlik şart..bir de bir mülakatta koyverme hemen kendini..kaç arkadaşım var ikinci y. lisansı yapıcak iş bulamadı hala..
0
dedim dedim de kime dedim
(17.09.15)
(8)

anneme sigarayı nasıl bıraktırırım?

spina scapula
annem 15 senedir günde bir paket sigara içiyor. son bir senedir her gece yatarken öksürük krizine giriyor, nefessiz kalıyor. yan odada yatarken içim gidiyor ama bıraktıramıyorum bir türlü. kendi de bırakmaya çalıştı ama yapamıyor. en fazla 2 gün dayanabiliyor. hap falan da kullandı işe yaramadı. bil
annem 15 senedir günde bir paket sigara içiyor. son bir senedir her gece yatarken öksürük krizine giriyor, nefessiz kalıyor. yan odada yatarken içim gidiyor ama bıraktıramıyorum bir türlü. kendi de bırakmaya çalıştı ama yapamıyor. en fazla 2 gün dayanabiliyor. hap falan da kullandı işe yaramadı. bilinen kolay bir yolu var mıdır bu boktan şeyi bırakmanın? bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
0
spina scapula
(14.09.15)
annenin kendi karar vermesi lazım. dışarıdan gelen direktifle bırakılcak şey değil. geçen yıl bir yakınım bıraktı günde iki paket belkide daha fazla içen biriydi. ne kadar içtiğini bilmiyorum ama oturduğumuzda(3-4 saat) bir paket sigarayı bitirirdi. çantasında her daim yedek paketler taşırdı.
sağlık bakanlığının reçete ettiği ama ödemediği ilacı kullandı adını hatırlayamadım şimdi. bir yıldır içmiyor aramıyorda. o ilaç reseptörleri mi kapatıyormuş krizin gelmesini engelliyormuş. birde ilk iki hafta hem sigarayı hem ilaçları kullandı. herhalde kolay yol bu. babamda 15 yıl içmiş ben çocukken bıraktı 20 yıldır içmiyor, ilaç vb de kullanmadı bırakacağım dedi bıraktı.
0
kuzey li
(14.09.15)
inançlı bir kadınsa kuran'a el bassın.
0
tekilasisesi
(14.09.15)
çok inançlı değil. bu yöntem pek iş görmez gibi geliyor.
0
🌸spina scapula
(14.09.15)
Bnm annem ilaçla bıraktı. Doktor yszıyo inanılmaz ağır bi ilaç. Alıbganlık sinir falan yapıyor. Sonu iyi diye sabrettik biz.. Şimdi kurtuldu illetten:)
0
7876
(14.09.15)
7876+1
0
Frederick Co
(14.09.15)
nikotin sakızı babamda işe yaradı. deneyebilirsiniz.
0
mistreated
(14.09.15)
Champix
0
japon askeri
(14.09.15)
benim bir arkadaşım da aynı sizin gibi annesinin sigara içmesinden ötürü yaşadığı rahatsızlığı, annesi her sigara yaktığında, kendisi de cebinden paketini çıkarıp onunla beraber içerek halleti. yani annesine sigarayı bıraktırdı. anne sen her sigara içtiğinde ben de içeceğim, neler hissedeceksin bakalım diyerek :) anne yüreği sonuçta. oğlunun sigara içmesine sebep olduğunu düşünerek vicdan yaptı ve mutlu son. riskli yanı, anneniz bırakırken, siz başlamayın da :) inşallah faydası olur
0
secoone
(14.09.15)
(31)

Uçakta Panik Başladı.

voyage
Az önce antalya'dan Uçağa bindim. İstanbula doğru geliyorum.Telefonumu kalkıştan önce uçak moduna getirdim. kalkıştan 15 dakika sonra Kaptan pilot uçakta seyir esnasında telefon ve internet kullanabileceğimizi ve telefonlarımızı açık konuma getirebileceğimizin anonsunu yaptı.Benimde aramam gereken
Az önce antalya'dan Uçağa bindim. İstanbula doğru geliyorum.
Telefonumu kalkıştan önce uçak moduna getirdim.

kalkıştan 15 dakika sonra Kaptan pilot uçakta seyir esnasında telefon ve internet kullanabileceğimizi ve telefonlarımızı açık konuma getirebileceğimizin anonsunu yaptı.


Benimde aramam gereken yerler vardı. Hepsini tek tek aradım. Bazen gergin konuşmalar yaptım.

Uçakta bulunan yolcuların yarısından fazlası anonsu dinlememiş gibi bana tepki gösterdiler. ve Uçağın düşmesine sebep olacağımı söyleyerek üstüme yürüdüler.

Uçakta ciddi bir panik başladı. Hostesler beni kaptanın bulunduğu kabine getirdiler. burada fazlasıyla güvendeyim :)

Az sonra Atatürk Havalimanı'na inişte polisler benim ifademi almak üzere karakola götüreceklermiş. Tek korkum uçağın yarısından fazlası gergin ve yakalasalar beni öldürecek kadar sinirliler.

zaten 155'e de onlarca şikayet telefonu edilmiş :)

Az önce 6000 ft yükseklikte, aynı anda uçağın yarısının 155 nolu ihbar hattını aramış. :)

Size garip gelebilir ancak Son 45 dakika hayatımın en büyük keyfini yaşıyorum.

Uçakta telefon kullanabilmenin hiçbir tehlikesi yokken uçağın düşeceğini iddia edip üzerime saldıran 100^den fazla korkak sayesinde,
Şuanda Pilot kabininde istanbul'a doğru seyahat ediyorum.

Pilotlar ile kısa sürede iyi dostluk kurduk. Uçağın Kanat kısmında oturan 100'e yakın korkaklara, pilotlar ile çok gülüyoruz.

Gerçekten pilotluk keyifli bir meslekmiş.

Burada mutluyum. keşke pilot olsaymışım diye içimden hisler geçmeye başladı.


Sorum şu; yaşım 25 ! Bu yaştan sonra pilot olma şansım var mı?
Kaç yaşıma geldiğimde, Boeing 737-777 gibi dev uçakları kullanma fırsatına erişirim.

Konya semalarından Sevgilerle...
0
voyage
(14.09.15)
Caps ver Caps :)

Bu arada sorunu Yanındaki pilotlara sorsana delikanlı.
0
Lim5
(14.09.15)
hiç bir şekilde inandırıcı değil!
0
7876
(14.09.15)
caps yoksa inanmayız, çok şüpheci insanlarız biz. caps istiyoruz.
0
loser blueser
(14.09.15)
6000 ft'de çeken baz istasyonu varsa helal olsun. iş yerinin 21. katında telefon çekmiyor amk. ne 6000 ft'i
0
hononu
(14.09.15)
ahahahaha hakikaten resim koysana
0
yalnizliktan devren kiralik
(14.09.15)
hakkaten pics or it didn't happen..
0
sen olmayan cocuk benim
(14.09.15)
jodie foster da orda mı?
0
gamaflex
(14.09.15)
oha çok harika. selam söyle

e olmazsa olmaz

pics or it didn't happen.
0
indescribable
(14.09.15)
yanlış bilmiyorsam -yanlışsa düzeltebilirsiniz- sivil havacılık kurallarına göre kokpite yolcu alınması kural dışı. bir yolcunun şikayeti ile anıra anıra gülen pilotlar da ayrıca yetkililere ifade verebilir durum gerçekse (ki hiç inandırıcı değil) komedinin alası o zaman olur.
0
wilhelmwasmuss
(14.09.15)
O internet o kadar yuksekten cekmez, yeme bizi.
0
fraise
(14.09.15)
Bir de o kadar olay oldu ve Antalya'dan yalnizca Konya'ya ya mi geldiniz!

Bircok telefon gorusmesi yaptin
Yolcularlar kavga ettin
10 kusur paragraf yazi yazdin...

Trolldur konu aciga kavusturulmustur!

sevgiler...
0
Traveller
(14.09.15)
@fraise

Oku !

eksisozluk.com
0
🌸voyage
(14.09.15)
Amerikan hava sahasinda misin? Ya da business class yolcusu musun? Interneti gectim onlarca telefon gorusmesi yapacak sebeke yoktur.
0
fraise
(14.09.15)
@voyage

ekşide başlık arayıp bulup buraya yazıyorsun da bi capsi mi esirgiyorsun bizden? ayıp ayıp.
0
loser blueser
(14.09.15)
bize ayar verme, bize caps ver! :D
0
sen de git sen de unut
(14.09.15)
vurmayın beyler adam öldü.
0
komando kani var bende
(14.09.15)
45. dakika'da 6000 ft olduğumu yazmıştım.

bu arada heyecandan yanlış yazmışım. O sıralarda Bursa semalarındaydık.

Neyse, şuanda Karakolda bekletiliyorum. Gazetecilerde geldi.

Sanırım Başım belada!! Avukat var mı aranızda?
0
🌸voyage
(14.09.15)
Hem pilot kabininde pilotlarla yolculuk yapacaksın hem de gelip buraya 25 yaşından sonra pilot olabilir miyim diye soracaksın. Biz de yedik. Mal yanındaki pilotlara sorsana bunu.
0
readmymind
(14.09.15)
@readmymind

Ulan Eşcinsel panda,

inişe geçmiş ve kule ile sürekli telsiz görüşmesi yapan pilotlarla hayat hikayemi mi paylaşacaktım.?
0
🌸voyage
(14.09.15)
bir saniye , eşcinseli hakaret olarak mı kullanıyorsun ? yıl 2015 olmuş
0
allezz
(14.09.15)
millet sıkılınca ne yapıyorsunuz duyurusu açar sen hayal kurmuşsun ama hayatın yalan.
0
mrthany
(14.09.15)
serin hikaye
0
sta
(14.09.15)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:^.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,*. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./
. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ... . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..=-,,. . . .. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.~,. . ..-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..
=~-,
. .. =~-,_\_. . . \,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . .
:,, . . . . . . . . . . . . . \. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
=-,. . . . . . . . . .,%>--==
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..
\ .
0
chaotic good
(14.09.15)
arkadaş trollemiyor beyler uçağın pilotu bendim. şu anda uçağın hostesi ile otel odasındayız. neyse biraz işimiz var sonra detayları yazarım.
0
canseven
(14.09.15)
Bi benzerini ben yaşamıştım.halinizi Anlıyorum.

eksisozluk.com
0
nadalforever86
(14.09.15)
Beyler üşenmedim;

-İstanbul Antalya arası toplamda 60 - 75 dakika havada kalan uçuşta paşa maşallah kalkıştan 15 dakika sonra anons ile birlikte konuşmaya başlıyor, sonra darp edileceği için uçuş ekibi personeli giriş çıkışı dahil sınırlandırılmış steril bölge olan kokpite sığındırılıyor ki kendisi inişte polis tarafından teslim alıncak bir zat.

-30.000 ft irtifada telefon görüşmesi yaptığını iddia ediyor, uçak kıçında baz istasyonuyla dolaşmadığına ve memleketimiz iç hat uçuşlarında wi-fi hizmeti veren herhangi bir havayolu şirketi bulunmadığına göre bir başka bombayı da burada patlatmış bulunuyor.

-Uydurduğu gibi 6.000 feet yükselik sırasında uçak ya tırmanıyordur ya yaklaşıyordur, düz uçuş yapmaz, dolayısıyla o irtifada yolculuk mümkün değil. Bursa'da da iniş takımlarını açmadığına göre varsın gerisini cansever düşünsün otelde.
0
seni paraya bogarim
(14.09.15)
Allezz + 1
0
Traveller
(14.09.15)
Palavra geldi bana
0
basond
(14.09.15)
oha küçük bi çocuğun rüyası veya hayal gücü resmen bu. nasıl bi vakit kaybısın ya.
0
innatedesire
(14.09.15)
Gecenlerde ben de Izmir'den Istanbul'a gelirken kaptan pilot aniden fenalasti, onu goren yardimci pilot da heyecandan bayildi, hostesler pilot olan var mi aranizda diye sordu, hic pilot cikmayinca ben ciktim ortaya, az biraz anlarim dedim. Flight simöulator'dan ogrendigim kadariyla kumanda ettim ucagi, zaten ben devraldigimda autopilot'taydi. Hostez kizi yan darafa oturtdum, ne soylersem yapacaksin, bana yardimci olacaksin dedim, tamam dedi. Tabi bu arada telsizden acil durum bildirimi de yaptim, Istanbul hava sahasini, atx aproaching hattini tamamen bosalttilar, itfaiyeler bilmemneler pist kenarinda hazir bekletiliyordu, neyse hizaladim artik, aproaching'deyiz "gear down" dedim hostes kiza o ne diye sordu, fazla zamanimiz yok indir iste dedim, yanlis anladi, "sirasi mi simdi yanlis anlamanin!" diye bagirdim, elimi atip down ettim gear'i, bir elim de dumende, gorerek inis yapiyoruz. Biraz sert bir inis oldu ama touchdown dedigi gibi bir alkis koptu ucakta, ucaktaki tum guzel genc kizlar bana asik oldu, anneler tesekkur edip dua ettiler.
O kaptan da bir sure musahade altinda kaldi, sonra istirahat aldi ama durumu iyi, yardimci pilot ise olaydan kisa bir sure sonra kendine geldi.
Tabi bu olay basina yansimadi, o yuzden bilmiyorsunuz. Olay tamamen gizli tutuldu, sorusturma baslatildi, beni de hala sorusturuyorlar. Su sorusturma bittikten sonra rahatlayacagim, 189 kisinin hayatini kurtardim, cok iyi hissediyorum, annecim seni de cok seviyorum. Sevgiler.
0
stavro
(15.09.15)
bende geçen uçaktaydım yine. iniş yapacağız uçak ha bire pas geçiyor tam niyetleniyor bir daha yükseliyor. dedim bir iş var kesin! hemen dikkat kesildim ve kulak kabarttım; tam tahmin ettiğim gibi! iniş takımları arızalıymış, yarıya kadar gelip geri kapanıyormuş. hemen yerimden fırladığım gibi ceketimi çıkardım ve uçağın alt bölümüne inip bir zıplayışta tekerin üzerine kondum, güç bela takımları dibine vura vura açtım. ben henüz teker üzerindeyken uçak iste iniş yaptı. Orada mutluydum, keşke süper kahraman olsaymışım dedim. Yani bu işi meslek olarak icra edip daha fazla hayat kurtarsaymışım dedim.
0
air
(15.09.15)
(7)

Düşen Uçakta Ateist Kalmaz

auroraaurora
Bunun tam tersinin olabileceğini düşünüyor musunuz? Daha doğrusu, şöyle izah edeyim: Allah'a ve ahirete inanan biri ölümle burun buruna geliyor ve şüpheye düşüyor. Ya ölümden sonra hayat yoksa, her şey birazdan biterse diye düşünüyor.Böyle bir insan içten içe şüpheci, agnostik vb. midir sizce?
Bunun tam tersinin olabileceğini düşünüyor musunuz? Daha doğrusu, şöyle izah edeyim: Allah'a ve ahirete inanan biri ölümle burun buruna geliyor ve şüpheye düşüyor. Ya ölümden sonra hayat yoksa, her şey birazdan biterse diye düşünüyor.
Böyle bir insan içten içe şüpheci, agnostik vb. midir sizce?
0
auroraaurora
(14.09.15)
ben sanmam. cunku son saniye inanirsa cennete inanmazda cehenneme gider sonucta. bu riski goze almazdim sahsen.

ya da risk budur dersin :D
0
yamuklu sucurta
(14.09.15)
Yok tersi de pek olası değil.
Bana göre düşen uçakta ateistin kalmaması ile inananın şüpheye düşme olasılığı aynı derecede, neredeyse olanaksız.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(14.09.15)
Tersi olmaz.
0
Frederick Co
(14.09.15)
bu şekilde düşünen insanlar var elbette ve ben bunu şüpheye düşmek olarak görmüyorum. sonuçta meraklı yaratıklarız, ve hayatı sorgulamak güzel bir şey

ben baya dindar biriyim aslında, ama çok sorguluyorum.. ve bu soruyu da kendime soruyorum çoğu zaman ya hakkaten ölümden sonrası yoksa diye..
0
7876
(14.09.15)
Dusen ucakta ateist kalmaz diye de genelleme yapilamaz elbette.

Simdi dusecegim ve organik bedenim parcalanip baska canlilara ev sahipligi yapacak sonucta karbon tabanli bir canliyim, seklinde de dusunebilir.
0
Traveller
(14.09.15)
Bazen, ölmeden önce yeryüzüne kilometrelerce yukaridan düsen bir balina, kendi varligini kesfedip dünyayi tanimaya calisir.

Bazen bir petunyasindir, ve düsündügün tek sey, gene mi sorusunun cevabi olur.

referanslar icin bir otostopcunun galaksi rehberi.

Hayir genelleme yapilmaz, kazanin gelecegini düsündügüm an, iste basliyoruz demisligim var, sonra araba bizim arabaya girdi. Benzer bir baska durumda tek aklimdan gecen f.ck diye bir sessiz haykiristi. Orda da yanimdaki cam patladi, bir sey olmadi ama. Sagim. Beyin kanamasi ihtimaliyle doktor uyutmayin, kusarsa hemen acile getirin dedi, kafa üstü cakilmistim, tek düsündügüm annemler üzülmesindi o zamanlar.

Genellemeyelim yani.
0
wiillii
(14.09.15)
Hayati boyunca inanan insanin o an aklina boyle bir sey asla gelmez.
0
stavro
(15.09.15)
(11)

Sevgiliyle mesaj olayıları

cenkist
Mesela sevgilinizle en son diyelim 5 6 gibi konustunuz sonra o bi yere gittiVe o dediği yerden çıktı saat 1 de size söyle bi mesaj atsa ne anlarsınız?Beni hiç merak etmiyosun mesaj atmıyosun vb ( sizin bu aralar yoğun olduğu Konusunda bilgisi de var ) bende ona cevaben dedim ki sende beni merak etmi
Mesela sevgilinizle en son diyelim 5 6 gibi konustunuz sonra o bi yere gitti
Ve o dediği yerden çıktı saat 1 de size söyle bi mesaj atsa ne anlarsınız?
Beni hiç merak etmiyosun mesaj atmıyosun vb ( sizin bu aralar yoğun olduğu
Konusunda bilgisi de var ) bende ona cevaben dedim ki sende beni merak etmiyosn
İnsan bi sorar diye tarzı bi mesaj attım .siz ce niye hep ilgi merak erkekden bekleniyor?
Kız haklı mı?
0
cenkist
(14.09.15)
gece 1 de çıktıysa her türlü öküzsün birader
0
valkin rockefeller
(14.09.15)
@volkin gittiği yer iş eğlencesi gibi bişi
0
🌸cenkist
(14.09.15)
de ayrı

ce birleşik
0
eksimeksi
(14.09.15)
Yoğun olduğum konusunda bilgisi de var madem ' biliyosun bu aralar bir koşturmaca ki dalmisim, kusura bakma nütfeeen ' yazar ve onu gıdıklardım.

Bence ' hep erkeklerden ilgi bekleniyor ' diye bir şey yok. Erkekten yoğun ilgi bekleyen kadınlar var ama evet.kutuplastiran kötü bi genelleme yine de.ise yaramaz.unutalim bunu : ))

Haklı haksız aranacak bi durum değil bu bence. Çok kısaca gönül alınıp ufka bakılacak bi durum. Yani aradım, aramadi, en çok ben yok yok sen aradin mevzu olacaksa niye sokuyoruz ki burnumuzu bu ilişkilere? Neyse ille de hakliyi haksizi tayin edeceksek ikiniz de haklı değilsiniz,ben hakliyim : )) - kız da haklı değil, rahatladim hadi -
0
anima sola
(14.09.15)
Aynısını bana da kız arkadaşım devamlı olarak yapıyordu,sonunda bir anda soğudum, empati yapma kabiliyetinin olmadığını gördüm ve sırf bu saçma sapan tartışmalar anlamsız bir şekilde devam ettiği için, bu kadınla bir ömür geçmez diyerek ayrıldım. sen haklısın ben haklıyım olayına giriliyorsa bir ilişkide, haklı veya haksız olan taraf saçma sapan konularda tartışma çıkarıyorsa devam etmiyor maalesef. herkes haklı oluyor.

çok lazımsa bir kusura bakma mesajı atılsa iyi olur fakat genel olarak bu meseleleri mesele yapmamak lazım.
0
ginger root
(14.09.15)
gereksiz yere uzatmışsın.

'yoğundum canım (ya da ne diyorsan), senlik bir şey değil. eğleniyorsun diye de çok düşmedim üzerine.'

gibi bir mesaj fena olmazdı.
0
air
(14.09.15)
Aman boşver sonuöta sen rahatsız etmek istemediğinden mesaj atmışsın.
Yoğun olduğundan cevap da veremeyecek zaten
Ay kızları anlamıyorum valla
0
7876
(14.09.15)
kız haklı. gece 1e kadar sormadıysan odunsun.
ayrıca kız ilgi bekleyecek tabi. sen bunu sorun etmiyorsun ama o ediyor, çünkü ilgi bekliyor, kapiş?
0
dafuq
(14.09.15)
gece 1'e kadar bir kere bile yoklamadıysan zaten sorun sende.
0
sen git ben geliyorum
(14.09.15)
iki taraf da kendince haklı, bence bu ne kadar zamandır beraber olduğunuzla alakalı bir mesele. yeni sevgili sayılırsanız, normal böyle tepkiler, taraflar merak edilmek, ilgilenilmek istiyor biraz. uzun süreli bir ilişkide, kendimden örnek veriyorum böyle şeyler söz konusu olmuyor pek. hani işi olan yazmaz, eğlenmek isteyen eğlenir, iki tarafın da birbirinin ne yaptığından haberi varsa, varsın 1 gün boyunca yazmasın.
0
lolita
(14.09.15)
o çıkmış, onun haber vermesi gerekir. mantıklı olan bu bence.
0
yalnizliktan devren kiralik
(14.09.15)
(11)

5 litrelik su vs damacana su(19 litre)

floydian
hangisi daha sağlıklı sizce?damacanalar evet kullan at değil ama nolacak ki içine işeyecek halleri yok ya insanların? gerçi nasıl bi ortamda tuttuklarını falan da bilmiyorum ama...5 litreliklere gelecek olursak da plastik fazla inceltildiği için suya kalıntı bırakma oranı daha fazla diye bir şeyler
hangisi daha sağlıklı sizce?

damacanalar evet kullan at değil ama nolacak ki içine işeyecek halleri yok ya insanların? gerçi nasıl bi ortamda tuttuklarını falan da bilmiyorum ama...

5 litreliklere gelecek olursak da plastik fazla inceltildiği için suya kalıntı bırakma oranı daha fazla diye bir şeyler duymuştum.

e hangisi daha sağlıklı bilgili birileri gelse de noktayı koysa.
0
floydian
(14.09.15)
Damacana çevreye daha az zarar veriyor. Güvenilir bi firma seçmek gerek ama:)
0
7876
(14.09.15)
damacanaya tecavüz edenler var, işeyende vardır.

edit: cevabın neyini beğenmedin bu yaşanmış bir olay.
www.hurriyet.com.tr
0
kuzey li
(14.09.15)
Kaliteli bi bes litrelik suyun plastik icinde kalma suresi daha az oldugu icin daha saglikli.ama cevreya zarar diger yandan. Bes litrelikler damacanadan daha ekonomik olabiliyor ayrica.ornegin ankarada beslik aoc suyu birbucuktan alabiliyorsunuz. Dort carpi birbucuk esittir alti liraya kaliteli damacana bulmak ise zor.neticede su konusuna takintili bir insan olarak beslik su almayi daha saglikli buluyorum.tek dezavantaji tasima isini kendin yapiyor olman.
0
delicevat
(14.09.15)
damacana iyi temizlenmiyor bence. tercih etmiyorum.
yine 19 litrelik depozitosuz damacana var onlardan alıyorum. çevreye zararlı değil polar yapılıyor mesela, o plastikler geri dönüştürülüyor çöpe attığın sürece.
0
cekilmis gayfe
(14.09.15)
@cekilmis gayfe nerden alıyorsunuz depozitosuz olanları ? Hangi marka kullanıyorsunuz bir de ücreti nedir acaba ?

Ben senelerdir 5 litrelik erikli kullanıyordum artık tasıma işinden bıktım depozitolu erikliye döndüm 1 aydır .
0
lilidance
(14.09.15)
damacana çok pis geliyor bana. aynı şey tekrar tekrar kullanılıyor, başkalarının evine girip çıkıyor.
0
sayns
(14.09.15)
iyi de illa içine işemeleri mi lazım pis olması için :D

o damacanalar hep güneşte kalıyor yosun bağlıyor. gözle görmek için 6 ay - 1 sene sonra damacana pompasının borularına bak hep yeşermiş olur.

ayrıca çok titiz yıkadıklarını düşünmüyorum o damacanaları.

5 litrelik su şişelerinin çevreye zarar verdiğini hiç düşünmemiştim burada gördüm ilk defa. ama biz genelde kullandıktan sonra mahallenin sütçüsüne veriyoruz o kullanıyor.

en iyisi cam damacana. ama onlarıda 3 sene önce sormuştum depozitosu 70 lira demişti abantta. şimdi uçmuştur fiyatları.
0
yamuklu sucurta
(14.09.15)
dokundugumuz suyu gormuyoruz. depolarin ici kim bilir nasil. asdfasd...
0
e haliyle
(14.09.15)
Ben istanbulda baya yaygın olan bi markanın vukuatına şahit oldum bi gece. İzlendiğini bilmiyodu adam. Su tankerinden damacanaya su dolduyruyodu. Damacanalar eski kirli bi transitin içindeydi. Alıyo yere düşürüyo havaya kaldorıyo bakıyo sonra yerde duran hortumla su dolduruyodu. O manzaradan sonra sulara hep temkinliyim. Bimden 5 ltrelik aytaç su alıyoruz 2şer üçer.
0
pshasha
(14.09.15)
@lilidance, kiler market'ten alıyorum. gürpınar marka su, tadı gayet güzel. fiyatı da en son 5,25 idi sanırım zam geldi 5,40 oldu ya da 5,60 tam emin değilim. eve çıkarması sorun olabilir senin için, ben omzuma atıp götürüyodum :)
0
cekilmis gayfe
(14.09.15)
@want2die, Niye ki hocam su akınca bakteriler boruya yapışıp gitmem de gitmem bana ne mi diyor? Açıkçası evime taktıracağım taş çatlasın 3-5 bin liralık arıtma sistemi ile fabrikadaki arıtma sistemlerinin bir olduğunu düşünmüyorum. Ve bilmediğim için soruyorum, o arıtma cihazları bakterileri temizleyebiliyor mu ki? Bizim Ankara suyundan bok bakterisi çıktı mesela geçen aylarda.

Kipa'nın tek kullanımlık damacanaları var. Alınabilir.
0
gunde 3 litre kola icen adam
(14.09.15)
(5)

8 Gunluk Yogurt

nevarki
Marketten alinmis Yorsan Kaymakli Tava yogurdu... 8 gun once bi' acip yemistim. Kalanini yesem mi simdi? Koku, kuf vs. yok.(Tik'ler hemen)
Marketten alinmis Yorsan Kaymakli Tava yogurdu... 8 gun once bi' acip yemistim. Kalanini yesem mi simdi? Koku, kuf vs. yok.

(Tik'ler hemen)
0
nevarki
(14.09.15)
Yiyebilirsin tabi bişi olmuyo zaten hazır yoğurtlara.
0
lilidance
(14.09.15)
koku , küf yoksa ye bişey olmaz. zehirli mantar değil bu baba bozulursa bozulduğunu belli eder.
0
cekingen fil
(14.09.15)
tadi eksi degilse gom gitsin :)
0
chaotic good
(14.09.15)
Pembelik yoksa ye:)
0
7876
(14.09.15)
hazır yoğurt ay dayanıyor.
0
darksdantes
(14.09.15)
(1)

AÖF Kayıt İçin Gerekli Belge

gsgsgsgsgsgsgsgs
Merhaba,AÖF'ye internetten kayıt oldum, sitede gerekli belge olarak şunlar yazıyor; - Öğrenim Belgesi - Fotoğraf - Internet Başvuru Belgesi - Fotoğraflı-İmzalı Form - Öğrenci Bilgi Formu - Kayıt Bilgileri Sorgulama SonucuAma başvuru sonucunda ekte görüleceği üzere kayıt için gerekli belg
Merhaba,

AÖF'ye internetten kayıt oldum, sitede gerekli belge olarak şunlar yazıyor;

- Öğrenim Belgesi
- Fotoğraf
- Internet Başvuru Belgesi
- Fotoğraflı-İmzalı Form
- Öğrenci Bilgi Formu
- Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonucu

Ama başvuru sonucunda ekte görüleceği üzere kayıt için gerekli belge olarak yalnızca internet başvuru belgesi yazıyor.

Sadece bu çıktıyı alıp gitsem yeter diye anlıyorum. Ama yine de bilen birisi teyit etsin istedim.

Teşekkürler.
0
gsgsgsgsgsgsgsgs
(13.09.15)
www.anadolu.edu.tr?

4.sayfanın en başında belirtildiği gibi diğerlerine gerek yok. klavuzu atıyorum ki aöf bürosunda kaynak gösterebilin. ama burası türkiye yine isterler mi belgeleri isterler..

ben de aynı durumdayım da:)
0
7876
(13.09.15)
(4)

Memurların dövme yaptırması yasak mı?

dik dur ve gulumse
Herkes farklı bir şey söylüyor bu konu hakkında. Görünen bir yere yapılacak dövme, uyarı almaya neden olur mu?
Herkes farklı bir şey söylüyor bu konu hakkında. Görünen bir yere yapılacak dövme, uyarı almaya neden olur mu?
0
dik dur ve gulumse
(13.09.15)
amirine bağlı aslında..

kılık kıyafet kanunuda yazmıyormuş net olarak, ama amirin dövmeyi devlet memuruna yakışmayan hal hareket giyim kuşam olarak değerlendirebilir.. sonucunda ne olur bilmiyorum..
0
7876
(13.09.15)
Sleeve tipi dövmesi olan memurlar tanıyorum.
0
angelus
(13.09.15)
dövmeli zilyon tane öğretmen biliyorum kimseye bi şey dendiğini duymadım.
zaten yasak değil.
0
optum kib bye
(13.09.15)
Lise felsefe hocamın kolunda lönk diye dövme vardı. Sorun yaşadığını duymadım hiç.
0
gunde 3 litre kola icen adam
(13.09.15)
(6)

Adet Geciktirme Yöntem ve Çözümleri

su olsam ates olsam
Selam duyuru,Şimdi önümüzde mis gibi bir bayram tatili ve nur topu gibi yaklaşan bir regl dönemi var. Tamıtamına tatile çıkacağım cumartesi günü hem de. Zaten tatil dediğin nedir ki, regl dönemini çıkarınca geriye 3 gün kalıyor :(Sağolsun günü gününe tutar, hiç kaçış yok. Daha önce hiç bu işi deneme
Selam duyuru,

Şimdi önümüzde mis gibi bir bayram tatili ve nur topu gibi yaklaşan bir regl dönemi var. Tamıtamına tatile çıkacağım cumartesi günü hem de. Zaten tatil dediğin nedir ki, regl dönemini çıkarınca geriye 3 gün kalıyor :(

Sağolsun günü gününe tutar, hiç kaçış yok. Daha önce hiç bu işi denemedim ama bi şekilde o adetin bu iki hafta içinde olmaması lazım. Denenmiş ve sonrasında herhangi bir arıza çıkarmamış güvenilir yönteminiz nedir? Sonrasında düzenim şaşsın, vs istemem.

Yoksa azıcık deniz için sonrasında canımı sıkmaya hiç değmez mi, sakince kitabımı alıp güneşlenip kaderime boyun mu eğeyim? :)

tatil sonrası edit 1: böhüü neden tatil hemen bitiyor :(
tatil sonrası edit 2:tampon ultra şahane rahat bişeymiş,kullanın kullandırın :)
0
su olsam ates olsam
(13.09.15)
primolut +1
0
e haliyle
(13.09.15)
sorun büyük ölçüde deniz diyebiliriz. ama tampon kullanmak gereksiz zahmetli bişey gibi geliyor.
primolut için de şimdi sözlükte okuduğum yorumlara bakarak korktum, sonraki 2-3 ay dayanılmaz adet sancıları oluyormuş. hayatımda pek regl sancım olmadı, bir de hep düzenliydi her ay. şimdi bunu alarak tüm düzenin içinde etmiş olur muyum bilemedim..
0
🌸su olsam ates olsam
(13.09.15)
tamponun hiçbir zahmeti neyin yok ya. tam tersi çok da rahat. boşuna alt üst etme düzenini bence
0
mutlusismankedi2015
(13.09.15)
Tampon zahmetli falan değil ya. Kadınlar için yapılmış en faydali şey bence. Primoluttansa tampon tabi ki. Primolut sonrası biraz eziyetli oluyor. Çok mecbur degilseniz değmez o eziyeti çekmeye.
0
karamell
(13.09.15)
sorun denizse hiç çekinme gir bence.. sadece bel ağrısı yapıyor tecrübe ile sabittir :)

bir de denizden çıkınca hemen üstünü değiştirmen lazım. ama denizden önce güneşlenme imkanın var şöle ki; iki bikini üst üste yöntemi, alttakine pet yapışyırıyorsun.. tabi üstteki biraz kapalı bikini olmalı..
0
7876
(13.09.15)
Primolut 3 kez kullandım , sonrasında ağrı sancı vs hiçbirşey yapmadı .
0
lilidance
(14.09.15)
(1)

bakamayacağımız kedi yavrusu için aile arıyoruz

kaoss
2 ağustos'ta bulduğumuz ve maalesef 3 kardeşini yaşatamadığımiz Kermit için yeni bir yuva arıyoruz. Fena halde hasta ve neredeyse tamamen yağlı boyaya bulanmış halde çöp damperinin yanında bulduk bebekleri. Tahminen Temmuz başı-ortası gibi doğmuşlar. Aslında veletten çok memnunuz. Oyuncu, her yavru
2 ağustos'ta bulduğumuz ve maalesef 3 kardeşini yaşatamadığımiz Kermit için yeni bir yuva arıyoruz. Fena halde hasta ve neredeyse tamamen yağlı boyaya bulanmış halde çöp damperinin yanında bulduk bebekleri. Tahminen Temmuz başı-ortası gibi doğmuşlar. Aslında veletten çok memnunuz. Oyuncu, her yavru kedi gibi zararsız bir saldırganlığı var ve bizimle uyumaya bayılıyor. Fakat bir kedimiz daha var ve maalesef bizim oğlanla pek anlaşamadılar. Üstelik birkaç saat önce ağır hasta bir yavrunun daha bakımını üstlenmek zorunda kaldık. Hem hepsine gereken ilgiyi göstermemiz mümkün değil, hem de bizim oğlan günlük sokak gezilerinden gittikçe daha geç gelmeye başladı ve bizi tamamen terk etmesinden korkuyoruz. Dahası ufaklığı arada bir pataklıyor. Biz evde yokken daha kötüsünü yapma tehlikesi var. Herhangi bir rahatsızlığı olmayan, gayet sevimli bir çocuk. Sahiplenebilecek biri olursa hem bize, hem de ufaklığa büyük iyilik yapmış olur. İlanı telefondan verdiğim için fotoğraf ekleyemiyorum. İlgilenen olursa whatsapp'ten gönderebilirim.

Edit: özür dilerim. Adres: İstanbul, Üsküdar.
0
kaoss
(13.09.15)
hocam şehir yazarsanız ilgilenen çıkabilir belki
0
7876
(13.09.15)
(10)

Kediciler bir bakabilir misiniz?

sweetel
Kedim 1 yaşında ve Tiffanie cinsi Tekir diye adlandırdıklarımızdan. Üniversite öğrencisiyim ve her gün 8.40-17.30 arası okulda olmak zorunda kalıyorum. Kedim tek başına çok sıkılıyor sanırım çünkü bütün gün miyavlıyormuş ve ben eve geldiğimde sürekli kaçmaya çalışıyor.Kaçtığında da saatlerce sokakta
Kedim 1 yaşında ve Tiffanie cinsi Tekir diye adlandırdıklarımızdan. Üniversite öğrencisiyim ve her gün 8.40-17.30 arası okulda olmak zorunda kalıyorum. Kedim tek başına çok sıkılıyor sanırım çünkü bütün gün miyavlıyormuş ve ben eve geldiğimde sürekli kaçmaya çalışıyor.Kaçtığında da saatlerce sokakta arıyorum ve bulamasam 4-5 saat sonra kendisi geliyor. Her türlü oyuncak aldım bir saat oyun oynuyor sonra dokunmuyor bile. Sürekli yanında bir insana ihtiyaç duyuyor. Çok oyuncu ama yalnızlığa katlanamıyor.

Sorum şu acaba kedimin evde sıkılmaması için ne yapabilirim?
0
sweetel
(13.09.15)
Kedinin evde sıkılmaması için bir kedi daha edinmek en kesin yöntem.........

eğer düşünürsen 1 yavru verebilirim......
0
2 tostos turan
(13.09.15)
yanlış anlamazsan bi şey soracam, eminim cevabın olumludur ama.. kumu ulaşabileceği bir noktada mı?
0
7876
(13.09.15)
Yani 2. kedi çözüm diyorlar ama biz 2. yetişkin kediyi aldık, şu an çok mutsuzuz, o yüzden yavru tercih edin eğer alacaksanız.
0
yahveyire
(13.09.15)
kısırlaştırmadıysanız evden kaçma sebebi ve tüm gün miyavlaması ondan olabilir.
0
madarch
(13.09.15)
öncelikle kısırlaştırıldı mı? miyavlama ve evden kaçma sebebi bu olabilir.

pencerenize tel takın. yoksa bir kaza geçirebilir, sakatlanabilir. dişi ya da erkek olması fark etmez gereksiz yere kedi nüfusunu arttırabilir.

öğleden sonraları zaten kedilerin uyuma saati. çok etkilemez onları evde birisi olsun ya da olmasın. kesin konuşuyorum, çünkü 3 kediyle yaşıyorum. öğlen eve gelince kimse başını kaldırıp bakmıyor bile.
0
mea maxima culpa
(13.09.15)
@7876 Kumu salonda :( @mea maxima culpa 6. ayında kısırlaştırıldı ve tüm camlara tel yaptırıldı
0
🌸sweetel
(13.09.15)
niyeyse bana evde olmayan bir şey için dışarı çıkıyormuş gibi geliyor..:) ot falan var mı evde? kedi çimi alabilirsiniz..

bir de bu davranışa ne zaman başladı?
0
7876
(13.09.15)
halam radyo açıyor yada tv yi açık bırakıyor giderken, dene istersen bi.
0
selam
(13.09.15)
@7876 eve ilk geldiği gece de kaçmıştı aslında ama kedi cimi yok onu alabilirim
0
🌸sweetel
(14.09.15)
geri geliyorsa problem değil aslında çıkıp çıkıp girsin işte:) bizim bi komşumuz vardı 2 kedi besliyordu, onun da bir kedisi dışarda dolanıyordu sürekli:)
0
7876
(14.09.15)
(8)

Bilim dalları ile ilgili.

heavensbackdoor
Bütün bilim dallarını(geçerli) o dalın bölümünü bitirmiş birisiyle aynı düzeyde öğrenmem için üniversitede onların bölümüne girmek zorunda mıyım yoksa o bölümde anlatılan her şey kitaplarda da var mı? Not: Üniversiteye gitmeden belli bir bölümün mezunuyla aynı eğitime sahip olmanın ne kadar zor oldu
Bütün bilim dallarını(geçerli) o dalın bölümünü bitirmiş birisiyle aynı düzeyde öğrenmem için üniversitede onların bölümüne girmek zorunda mıyım yoksa o bölümde anlatılan her şey kitaplarda da var mı? Not: Üniversiteye gitmeden belli bir bölümün mezunuyla aynı eğitime sahip olmanın ne kadar zor olduğu umrumda değil, cehennem azabı çektirse bile bunu yapmaya kararlıyım. Zorluktan bahsetmeyin, mümkün olmayacak derecede zor olabilir yine de fark etmez. Zaten istediğim şeyin ne kadar zor olacağını bildiğimden acı dayanıklılığımı bayağı arttırdım. Ama nasıl bir zorluğu aşarsam aşayım yine de dediğim olmayacaksa bir neden belirtin lütfen.
0
heavensbackdoor
(13.09.15)
pratiğe dayalı bölüm değilse yapabilirsin belki

ama şöyle bişey var, sınavlardan, stajlardan da çok şey öğrenilir
0
la noix
(13.09.15)
Hevesini kırmak istemem ama üniversite eğitimi bilgiden öte kültürdür. Örnek olarak Ankara Hukuk'u özel yapan derste anlatılanlar değil yemek fiyatları 25 kuruş zamlandı diye ortalığı yıkan öğrenci dayanışmasıdır. Liseden bozma bina ünivesitelerine tepkiler de bu yüzden oluyor biraz.

Bilgi konusuna gelirsek o uzamanlıkta olan birinin yönlendirmesini takip etmeniz en doğrusu.
0
archmage mahmut
(13.09.15)
türkiye'deki bir üniversiteden bahsediyorsak uygun kitaplarla ve internetle
daha iyi bir eğitim bile alabilirsin, eğer ingilizcen iyiyse.

@kaymaktutmayansicaksut : tüm mesajı neden siliyorsun ?
0
titiraprap
(13.09.15)
Bilgi kitaplarda fazlasiyla var, universitede ogrenilebilecwginin milyon kati var kitaplarda. Hatta universitedeki derslerde o kadar kitap islenemez. Universitenin olayi bence yonlendirme, dersler arasi iliskiyi kurma ve temeli sunma. Yoksa kitap dedigin okyanus ve biri seni okyanusun ortasina atinca yon bulmak ne kadar kolaysa, hocasiz is yapmak da o kadar kolay. Bazi hocalar yonu yanlis da gosterebilir ama o bile bir sey bence, nereye gidilip nereye gidilmeyecegini anlar insan. Disaridan calisip, kendilerine uzmanlik belirleyen ve gerekli konulari delicesine calismis, gereksizlerinden arindirmis uzmanlar var. Gercekten sevdigi icin uzman olabilen bir alayli, gozumde okulludan kat kat degerli; universitede olmama ragmen alaylilarin cok cok basarili ve kaliteli olduguna inaniyorum ve daha fazla guvenirim, ki birlikte calistigim bir tanesi var, yuksek lisans ve doktora ogrencilerimin 'eline verir'. Bir universiteliyi o alayli ile ayni sartlara getirsen, o ogrenci yolunu bulamaz ama alayli bulmus da tutkuyla asmis gelmis oluyor. Ama herkes de yon bulamiyor iste. Mesele o bence. Kitap herkes icin var ama ne calisacagini kesfetmek ve uzmanlasmak cok cok zor.
0
aychovsky
(13.09.15)
Yapmaya bu kadar kararlıysan mezun olanları bile geçebilirsin.
Amacın diploma değil de o konuda bilgi sahibi olmaksa neden olmasın?

Üniversitelerde hocanın bilgi birikimi oluyor dersi anlatırken yorumlu süzülmüş bilgiler de verebiliyor. Ben senin yerinde olsam şöyle yapardım:
İlgilendiğim dalın bulunduğu yakınımdaki bir okula gider, hocalarla görüşürdüm. " Ben bu dalla ilgileniyorum, sınavla işim yok, diploma istemiyorum. dersinizi dinlememde sakınca var mı, bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?"
Öğrenmek isteyen birine hayır diyecek hoca olacağını sanmıyorum. Siyasi veya başka bir amaç taşımadığınızı, gerçekten dersle ilgilendiğinizi anlarsa yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Başarılar.
İ
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.09.15)
@archmage mahmut +1

ek olarak, sadece bi şeyler öğrenmek istiyorsan bunu kitaplardan yapabilirsin.. bizim de üniversitede yaptığımız bu aslında.. kitaplardaki konuyu hoca derstte anlatıyor. kitabı okuyorsun internetten başka kaynaklar araştırııp onları okuyorsun. üniversitede avantaj hoca sana kaynak öneriyor.:) evde kendi kendine de yapabilirsin ;)
0
7876
(13.09.15)
Peki üniversitelerin internete koyduğu müfredatlar var mı bir dal için hangi kitapları hangi sırayla okumam gerektiği yazan?
0
🌸heavensbackdoor
(13.09.15)
Odtü matematik için var:) hangi bölüm istiyorsun mesala?
0
7876
(13.09.15)
(10)

Sosyal Medyada İsim Kısaltmak Kıroca Değil mi?

straples
Selamlar.Adamın adı Sinan mesela. Büyük bir şirkette yönetici olarak çalışıyor.Mail imzasında en alta şöyle yazmış:\SNN/Ya da adı Harunsa HRN yazanlar falan.Bir de BY vakası var. By'ın ne anlama geldiğini bilmeden BY KAMİL falan yazıyorlar.Bunlar bunu BAY mı sanıyor acaba?Tüm bunlar kıroca değil mi
Selamlar.
Adamın adı Sinan mesela. Büyük bir şirkette yönetici olarak çalışıyor.
Mail imzasında en alta şöyle yazmış:

\SNN/

Ya da adı Harunsa HRN yazanlar falan.

Bir de BY vakası var. By'ın ne anlama geldiğini bilmeden BY KAMİL falan yazıyorlar.
Bunlar bunu BAY mı sanıyor acaba?

Tüm bunlar kıroca değil mi sizce?
0
straples
(13.09.15)
hayır değil
0
7876
(13.09.15)
By muhabbeti kıroca da ahmet özkan AÖ yani initials olayı uzun zamandır kullanılan bir şey diye viliyorum. HRN değil tabi kastettiğim :)
0
mistreated
(13.09.15)
@mistreated

baş harflerin kısaltmasından bahsetmiyorum.
direkt adının içindeki sesli harfleri çıkarıp sessiz harfleri bırakanlardan bahsediyorum.
0
🌸straples
(13.09.15)
İsim kısaltmayı önceden aramalarda bulunmamak için yapıyorlardı, şimdi o özellik geldi işlevselliği kalmadı tabi.
0
neferkitty
(13.09.15)
değil

by kıroca ama
0
mesgul ve huzursuz
(13.09.15)
tabii ki ikisi de kıroca.
0
cek
(13.09.15)
Kıro Kürtçe'de "erkek çocuğu" demek, ama ne demek istediğinizi anladım, bence de görgüsüzlük.

Ad ve soyadın baş harflerinin kullanılması ise tabi ki normaldir ve pratikliktir.

"By" da çok fenaymış. Herhalde anlamını, kullanım yerini yanlış biliyorlar. İsimden/imzadan önce yazılan/yazılması uygun olan bir kelime diye düşünüyor olabilirler.
0
whimsical
(13.09.15)
bence de kıroca.

beats by dapoet
0
darksdantes
(13.09.15)
oha benim bazi yerlerde kullandigim nickim bu sekilde kisaltma "cmylmz" gibi... kıro muyum lan ben simdi :(
0
exlibris
(13.09.15)
adam nick demiyor, mail imzası diyor.
0
whimsical
(13.09.15)
(7)

prag, viyana, amsterdam. hangisi?

pinkpeony
ileri tarihte bir gezi planlıyorum. hangi şehri önerirsiniz? pek hatırlamasam da yıllar önce amsterdam'a gitmiştim. diğerlerine hiç gitmedim.
ileri tarihte bir gezi planlıyorum. hangi şehri önerirsiniz?

pek hatırlamasam da yıllar önce amsterdam'a gitmiştim. diğerlerine hiç gitmedim.
0
pinkpeony
(13.09.15)
Prag-Viyana-Budapeşte üçlüsü. Zaten çok yakınlar.
0
Lim5
(13.09.15)
lim5, tek bir şehir olacak.
0
🌸pinkpeony
(13.09.15)
Amsterdam secin derdim ama oraya gitmissiniz. Bir de kac gun oldugu onemli. Ornegin 4 gun ise 4 gun Amsterdam'a fazla. Prag-Viyana-Budapeşte mantikli bence de. Prag ve Viyana cok ahim sahim yerler degil ama 3 ulke 3 farkli sehir, sikilmazsiniz hic.
Edit: Neden tek sehir?
0
stavro
(13.09.15)
viyana prag arası otobüs seferleri var
viyana buda peşte arası tren var
viyanadan bratislavaya geçebilirsin (ama çok küçük bi şehir olduğu için pek görülecek bi yeri yok)
yani prag-viyana-budapeşte sıralamasıyla gezebilirsin. 3üde güzel şehirlerdir:)
0
7876
(13.09.15)
Prag, Viyana ve Budapeşte çok güzel şehirler ben olsam hepsini bir gezide harcamazdım.
0
immortal
(13.09.15)
Bence güzellik sıralaması şöyle: Prag>Amsterdam>Viyana

Seçeneklerde Budapeşte olsaymış en başa gelirdi.
0
innatedesire
(13.09.15)
hepsini gördüm turistik anlamda prag>viyana>amsterdam şeklinde sıralarım.
0
basond
(13.09.15)
(2)

Anadolu yakası, saatlerce laptop ile oturulabilecek yer

byas
- Sürekli başınıza gelip sizi yiyecek içecek almaya zorlamayan, doğal akışına bırakan,- Sürekli hınca hınç dolu olmayan, masa işgal ettiğiniz için baskı hissetmeyeceğiniz,- Mümkünse yol üstü olmayan, araba gürültüsünün sadece uzaklardan duyulduğu,- Starbucks olmayanVb, İstanbul şartlarında kulağa ge
- Sürekli başınıza gelip sizi yiyecek içecek almaya zorlamayan, doğal akışına bırakan,
- Sürekli hınca hınç dolu olmayan, masa işgal ettiğiniz için baskı hissetmeyeceğiniz,
- Mümkünse yol üstü olmayan, araba gürültüsünün sadece uzaklardan duyulduğu,
- Starbucks olmayan

Vb, İstanbul şartlarında kulağa gerçek olamayacak kadar güzel gelen ama belki vardır diye sorduğum mekanlar listesi.

Avrupa yakası da yazabilirsiniz, benim olmasa da başkasının işine yarayabilir.
0
byas
(13.09.15)
hınca hınç olmayan mekan bulmak istanbulda bence zor. Starbucks'ın alternatifi olarak nero var. Daha büyük oluyor şubeleri genelde.

Onun dışında mephisto gibi cafesi olan kitapevleri olabilir.

Bu arada bu tip yerlerde her zaman internet yavaş olur kalabalıktan dolayı.
0
bonjurkes
(13.09.15)
ya aslında böle bir yer vardı istanbulda.. abim takılıyordu çok hoş bi yerde.. saatlerce makale okur makale yazmaya çalışırdı garibim orda.. ama ismini yerini falan hiç hiç hatırlamıyorum..:( büyük ihtimalle avrupa yakasındaydı zaten.. peki buraya niye yazıyorum, var öyle yerler inancını kaybetme diye:)
0
7876
(13.09.15)
(6)

Aski unutma süresi

sakar in san
Iki yil geçmesine rağmen hala unutulmuyorsa ve bir daha asla olmayacak olmasına rağmen hala o kisi bekleniyorsa sizce bu duruma ne denir hic mi unutma ihtimali yok
Iki yil geçmesine rağmen hala unutulmuyorsa ve bir daha asla olmayacak olmasına rağmen hala o kisi bekleniyorsa sizce bu duruma ne denir hic mi unutma ihtimali yok
0
sakar in san
(13.09.15)
uzun süreli bir sevgilimle şiddetli bir ayrılık yaşadığımızda annem demişti ki; aşkını yaşadığın süre kadar acısını yaşayacaksın... o zaman inanmamıştım. aşkımı yaşadığım sürenin 1.5 katı zamanda zor attım zehiri içimden. kısacası sana sabır diliyorum dostum.
0
vorus
(13.09.15)
1-2 sene daha geçsin garanti unutursun. ancak yakın ortamlarda bulunmaman gerek münkün olduğunda. ya da başkasına aşık olman gerekiyor.
0
benim adim kerim hepinizi severim
(13.09.15)
takıntı
0
7876
(13.09.15)
Çivi çiviyi sökmeli.
0
long live rock n roll
(13.09.15)
psikolojik sorunların delaleti, acil doktora gitmelisin
0
neferkitty
(13.09.15)
Bu kisi ben degilim baska birisi ciddi psikolojik problemleri var.
0
🌸sakar in san
(13.09.15)
(14)

Nedir olmasi gereken?

yuzır
Gunluk hayatta etrafina hayvan gibi davranan saygisiz barzo insanlara biz de mi oyle davranmaliyiz/karsilik vermeliyiz, cunku tatli dilden anlamiyorlar mi, ama o zaman biz de kinadigimiz seyi yapmis olmayacak miyiz? Bir süre sonra ustumuze yabismasin? Oyle davranmazsak da yipranan biz olacagiz. Ama
Gunluk hayatta etrafina hayvan gibi davranan saygisiz barzo insanlara biz de mi oyle davranmaliyiz/karsilik vermeliyiz, cunku tatli dilden anlamiyorlar mi, ama o zaman biz de kinadigimiz seyi yapmis olmayacak miyiz? Bir süre sonra ustumuze yabismasin?

Oyle davranmazsak da yipranan biz olacagiz. Ama kendimizi kaybetmemis olacagiz, onlardan birine donusmeyecegiz.

Metrobusten falan bir sekilde ornegini olusturursunuz kafanizda.

Nasil olmali bu, siz nasil davraniyorsunuz gunluk hayatinizda?
0
yuzır
(13.09.15)
muhatap olmuyorum mümkün olduğunca
muhatap olmak zorunda kalırsam ters insana ters davranırım, düzgünce söylediyse zaten gerekli şekilde düzgünce cevap veririm.
0
basond
(13.09.15)
mesela kadıköy metrodan yaya olarak çıkarken 20 geçe kalkan beşiktaş vapuruna yetişmek için yürüyen merdivende soldan yardırıyorum. haliyle ortam kalabalık ve solda hareketsiz bekleyen biri var. sağa geçmesi için ricada bulunurum. eğer şahıs "yürüyeceksen normal merdivenden git" diye zırlayan bir gerizekalı ise hiç tartışmadan omuz atarak kendime yol açarım.

barzo, laftan anlamadığı için barzodur zaten. bir barzo ile kibarlıkla iletişim kurmaya çalışmak, kendini gülünç duruma düşürmektir.
0
zgrydn
(13.09.15)
Barzo insanlara barzo davrandigin zaman sesleri kesiliyor. Ama boyle davrandigim zaman da benim icim rahat etmiyor bu ben degilim diyorum.
Hic muhatap olmayarak kendimi strese sokmuyorum.
0
rayde
(13.09.15)
Ben de mümkün olduğunca "davranmıyorum".
0
whimsical
(13.09.15)
Duruma göre değişiyor. Kimine bir bakış yetiyor. Kimine laf söylemeye üşeniyorum öyle geçip gidiyorum. Eğer yapılan muameleye aynıyla karşılık verirsem çizgimi bozmuş sayarım.
0
hayde bre
(13.09.15)
j r r tolkien'in de soyledigi gibi, muhatap olmayinca da yaptigi seyi yapmaya devam edecek, herkes muhatap olmasa boyle boyle, yaptiginin dogrusu oldugunu dusunmeye devam edecek
0
🌸yuzır
(13.09.15)
@yuzır, onu bataklıktan çekip çıkarmak neden bize düşsün ki :/ toplumda gördüğü tepkilerden bir ders çıkarabilir bence.
0
zgrydn
(13.09.15)
Sanırım kafalarımızda farklı olaylar canlanıyor. Belirli örnekler üzerinden konuşulsa daha doğru olacağını, cevaplar üzerinden tartışmanın daha anlamlı olacağını düşünüyorum.
0
whimsical
(13.09.15)
@whimsical ya ornek verince de insanlar kendini sadece o ornekle kisitladigindan olayin genelinde ne yapilmasi gerekildigi ile ilgili bir fikir olusmuyor pek. Ben o sebeple bir ornek vermek istemedim.
0
🌸yuzır
(13.09.15)
Tamam ama susmamayı gerektiren ağırlıkta olaylar gelebiliyor olabilir bazılarımızın aklına. O yüzden herkes kendine göre bir şey düşünüp ona göre tepkisinin ne olacağını söylüyor. Bir referans yok ortada ve bu yüzden verilen cevaplar bir sonuca hizmet etmiyor.
0
whimsical
(13.09.15)
Biraz empatimyapınca rahatlıyorum, trafikte adam resmen öküz gibi gidiyor önümde, veya ışıklara yaklaşınca basıyor arkadan kornaya geç bende geçeyim diye, önce sövüyorum içimden, sonra bazen bende yapıyorum, acelem olduğunda kavşağa yaklaşırken yavaşlama yerine hızlanıyorum, telefon la oynamak zorunda kalıyorum. E hali ile saçma sapan araba kullanıyorum.
Yani bile zaman zaman stresli gergin, veya dalgın oluyoruz.
Hemen çıkacağız zaten diye arabayı gelişi güzel koyuyoruz.

Kimbilir belki bende barzoyum
0
dunyatuhaf
(13.09.15)
Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar.
Hintli tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar.
Yakınlardaki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler. Ama Hintli adam söyle der: "Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim doğamda ise sevmek var. Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğamda olan sevmekten vazgeçeyim?"
0
7876
(13.09.15)
(bkz: ortadogu'ya hosgeldiniz)

Tum insanlar medeni degil ne yazik ki. Azimsanmayacak bir bolumumuz, belki de cogunlugumuz maymundan hallice. Medeni olmayan insanlara karsi kendimi tehlikeye atacak sekilde medeni davranmayi kendim icin dogru bulmuyorum.
0
f_d
(30.09.15)
Tanıdığım tanımadığım herkese karşı başlangıçta %100 iyi niyetli ve sevgi doluyum. Bu gerçekten içimden fışkırıyor hatta. Ama ilişkimizin devamı tamamen onların davranışlarına göre şekilleniyor. Hayat felsefem, karşındaki sana nasıl davranıyorsa x2'sini yap. İyiyse daha iyi ol, kötüyse beter et. Yollardaki saygısız insanlar için de bu geçerli. Ya tamamen görmezden geleceksin, onların senin için bir çöp kadar bile değeri olmadığını göstereceksin ya da canını gerçekten çok sıkıyorlarsa ağzını açıp gözünü yumacaksın. Başka bir yaklaşımdan anlamıyorlar ne yazık ki.
0
pandispanya
(30.09.15)
(9)

ders kaydımı yapmayı unuttum

make a wish
10-11 eylül'de ders kaydı yapmam gerekiyordu ama tatildeydim, unuttum. harç bile yatırmadım. dün gece bir anda aklıma geldi, sabaha kadar uyku tutmadı. ne yapıcam ben şimdi?
10-11 eylül'de ders kaydı yapmam gerekiyordu ama tatildeydim, unuttum. harç bile yatırmadım. dün gece bir anda aklıma geldi, sabaha kadar uyku tutmadı. ne yapıcam ben şimdi?
0
make a wish
(13.09.15)
yarin ogrenci islerini ara, unutmusum filan de. yol gosterirler, hallolur merak etme :)
0
fakyoras
(13.09.15)
Harç yatırmadığını çaktırma
0
Frederick Co
(13.09.15)
Danışmanın varsa konuş hastaydım de. Yoksa öğr işlerini denersin. Halledilir çok var senin gibi unutan
0
rakidabalikolsa
(13.09.15)
hocam gazide okuyorsunuz galiba sistem bu geceye kadar açık yazıyordu kayıt sayfasında
0
7876
(13.09.15)
@7876 giriş yapamıyorum ki saatlerdir :/
0
🌸make a wish
(13.09.15)
Bir benzeri başıma geldi. Öğrenci işlerine mail attım. Buraya da duyuru açtım siz de mail atar mısınız diye ertelediler. Buradan mail atanlara şükranlarımı sunuyorum. Aynısını yaparsanız kendi adıma yardımcı olurum.
0
hayde bre
(13.09.15)
bence panik yapmana gerek yok.aynısı başıma gelmişti.öğrenci işlerine bir dilekçe verip sorunu halletmiştim.
0
darksdantes
(13.09.15)
bitiş tarihi olarak : 13.09.2015 23:59:59 gözüküyor ben de..
0
7876
(13.09.15)
ben de yapmadım. geç yatırma olayı var ama bizim okulda. ekle-sil haftasında. o zaman yatıracağım. geçen sene de öyle olmuştu. akademik takvime bak bir orada yazar.
0
c1b2k3
(13.09.15)
(4)

cevap vermeyen hoca

indescribable
nasıl bi düşünceye sahip bi insan bilemiyorum ama adama attığım son 2 mesaja okuyup cevap vermedi ya. çıldırmak üzereyim. rapor vereceğim tez formatında yazım kurallarında olmayan bişey soruyorum ki raporu verince direkt mezun olacağım. açıkçası raporu defalarca git bunu düzelt şunu düzelt diye defa
nasıl bi düşünceye sahip bi insan bilemiyorum ama adama attığım son 2 mesaja okuyup cevap vermedi ya. çıldırmak üzereyim. rapor vereceğim tez formatında yazım kurallarında olmayan bişey soruyorum ki raporu verince direkt mezun olacağım. açıkçası raporu defalarca git bunu düzelt şunu düzelt diye defalarca çıktı alamam maddi gücüm yok onun egosunu tatmin edecek.


adam bile isteye cevap vermiyor ya.



sahi neden cevap vermez hocalar mesajlara?


mecra önemli değil genel olarak nereden ulaşırsam cevap yok
0
indescribable
(13.09.15)
telefonla ara, ofisine git? okullar açılıyor yani herhalde okula uğrar artık önümüzdeki günlerde diye dedim ama, telefonla aramak şu aşamada daha geçerli gibi
0
neseranni
(13.09.15)
hocanız yurt dışına hiç çıkmamış heralde.. genelde yüksek lisans doktora türkiyede olan insanlarda gözüküyor bu ego.. kendi kendilerini bi bok sanıp öğrenciyi ezmeler falan..

yabancı bir hocaya(prof bile olsa) mail attığınızda hemen cevap veriyor oysa ki.. yardımcı olamayacak bile olsa yönlendiriyor..

bir kez daha tiksiniyorum türkiyeden.. adam bilim adamı olacak güya hiç!
0
7876
(13.09.15)
yanına gittiğinde de cevap vermiyor gülüp geçiyo ya da kurallara bak diyor

kurallara bakınca bi bok yok işte.

evet bende gerçekten böyle
insanları görünce meslekten soğuyrum insanlardan soğuyorm bu ne kibir bu ne ego
0
🌸indescribable
(13.09.15)
katiyyenpc de kontrol yapmıyor ben onun egosunu pohpohlamak için defalarca çıktı alamam. evet kendisinin yaşıtları şuan prof kendisi daha yeni dr. ünvanı aldı
0
🌸indescribable
(13.09.15)
(8)

kedi almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok

qavqaw
ev de yalnız kaldığımdan dolayı ve artık sorumluluğu bir nebze artırtmak istediğimden kedi almak istiyorum.yardımcı olmak isteyenleri bekliyorum.
ev de yalnız kaldığımdan dolayı ve artık sorumluluğu bir nebze artırtmak istediğimden kedi almak istiyorum.yardımcı olmak isteyenleri bekliyorum.
0
qavqaw
(12.09.15)
lokasyon bilgisi verirsen daha kolay olur
0
dinsiz adam
(12.09.15)
hiçbir bilginiz olmadığını belirttiğiniz için, bilgi amaçlı:

kedinmivar.blogspot.com.tr
kedinmivar.blogspot.com.tr
0
whimsical
(12.09.15)
merhaba, biz sahiplendiriyoruz bikac ilan asagida. bilgilendirme de yapariz, hic sorun olmaz :)
0
doras
(12.09.15)
Kedi satin alinmaz bu arada. Ilk bilgi bu olsun aklinda kalsin. Veterinerlere ugra. Onlar sana yardimci olur hatta kendileri de verebilir.
0
Traveller
(13.09.15)
aynen yanlış oldugunu anlamıştım.ama yaziiim dedim.tesekkürler
0
🌸qavqaw
(13.09.15)
"kedi almak" ifadesini ben "eve almak" diye algılamıştım/yorumlamıştım. tabi ki satın almayın. sokaklar, dernekler, barınaklar kedi dolu...
0
whimsical
(13.09.15)
Sahiplenmeyi düşünüyorsanız İstanbul Ümraniye'de 3 yavru tekir var. Ben de 3 yetişkin dişi kedi ile yaşıyorum. Sormak istediklerinize yanıt veririm.
0
one minute
(14.09.15)
* kakasını çişini kuma yapıyor ama kumunu günlük değiştirmeniz gerekiyor. (kakalarını tek tek kürekle topluyorsunuz yani)
* yavru bi kedi sahiplenirseniz size alışması daha kolay olur
* düzenli olarak aşı yaptırmanız gerekiyor, bunun için güvenilir bir veteriner bulmanız lazım
* en önemlisi! en az 10 yıl aynı evi paylaşacaksınız. önümüzdeki 10 yıl için ona bakabilir misiniz bunu iyi düşünmek gerek
0
7876
(14.09.15)
(10)

çankaya hukuk vs fatih sultan mehmet üniversitesi hukuk.

drako
kafamı çok kurcalıyor.çankayaya yatay geçiş için başvurdum.normalde fatih sultan mehmet hukukta okuyorum 3. sınıfa geçtim.okulu sevmiyorum.ama çankayanın fiyati ise bizi zorlamakta.yarın ise son gün.hala kararımı vermiş değilim.niye yazdım bilmiyorum ama belki bir fikir belirten olur.ne de güzel olu
kafamı çok kurcalıyor.çankayaya yatay geçiş için başvurdum.normalde fatih sultan mehmet hukukta okuyorum 3. sınıfa geçtim.okulu sevmiyorum.ama çankayanın fiyati ise bizi zorlamakta.

yarın ise son gün.hala kararımı vermiş değilim.niye yazdım bilmiyorum ama belki bir fikir belirten olur.ne de güzel olur aslında.
0
drako
(10.09.15)
@vedat;

hocam ucuz olan tabi ki fsm.eğitim kalitesi de aslında iyi.fakat ismi sıkıntı.pek bilinen fakülte değil.ileride de iş açısından sıkıntısı olur mu diye düşünüyorum.tek problemim bu.
0
🌸drako
(10.09.15)
öncelikle çankaya üniversitesi derslerini sayacak mı bundan emin olman gerekiyor..
başka bir üniye yatay geçiş için başvurma olanağın yok mu?
senin mutluluğun daha önemli tabii ama harcı ödeyemeyemezsen yine mutsuz olursun sanki?
0
7876
(10.09.15)
@7876;

sayacağını düşünüyorum.tabi ki alttan dersler gelecek.belki de yarım dönem uzayacak.onu bilmiyorum.ama o riske giriyorum.onu düşünmüyorum yani.

diğer üniversitelerin fiyatları uçuk ve içime sinmiyor.yeditepe vs hazırlık muafiyetimi kabul etmiyor örneğin.içime sinen bir tek çankaya vardı ama.
0
🌸drako
(10.09.15)
ya bi şey sorcam fsm istanbulda, çankaya ankarada? ailen nerde peki? ankaradaysa artı pek masrafın olmayacağından o onu götürür gibi geliyor:)
0
7876
(10.09.15)
bursada yaşıyorum maalesef ki.her türlü apart-ev vs. ücreti ödenecek. :(
0
🌸drako
(11.09.15)
hocam tam vakıf değilim ama alttan ders olunca yatay geçiş oluyor mu?
0
7876
(11.09.15)
@7876;

bazı vakıf üniversiteler kabul ediyor.devletler ise etmiyor :)
0
🌸drako
(11.09.15)
hakkınızda hayırlısı olur inş, bence en mantıklı karar ailenizle ortak vereceğiniz karardır, sonuçta ödemeyi onlar yapacaklar.
0
7876
(11.09.15)
ya çankayayı düşünmekteki tek sebebin okulun bilinirliğiyse, çankaya da pek bilinmiyor yani. boş yere fazla para verdiğine değecek bi okul değil.
0
littlejack
(11.09.15)
teşekkürler herkese :)
0
🌸drako
(11.09.15)
(4)

ptt kargo

bhod5chz
bir adet tişört yollamam gerekiyor ankaradan giresuna. ptt kargoda fiyatlar nasıl acaba diğer klasik kargo firmalarına göre? ne kadara mal olur ptt kargo ile?
bir adet tişört yollamam gerekiyor ankaradan giresuna. ptt kargoda fiyatlar nasıl acaba diğer klasik kargo firmalarına göre? ne kadara mal olur ptt kargo ile?
0
bhod5chz
(10.09.15)
bence a4 zarf içine yerleştir t-şörtü, belge olarak yolla büyük ihtimalle 7-10 arası bi şey tutar.. ptt internet sitesinde fiyat hesaplama yeri vardı oraya bakabilirsin
0
7876
(10.09.15)
geçen yıl iki kiloluk kitabı sadece 4TL'ye getirmişlerdi. bir gün içerisinde geldi.
0
kuzey li
(10.09.15)
Valla ben avusturyaya 90 gramlik ufak bir kutuyu 8 liraya gonderdim.
Ondan daha fazla olmaz hesap et artik.
0
innerbliss
(10.09.15)
Kitaba indirimleri vardı diye hatırlıyorum %50. 8 lira yani arkadaşın kargosu.

Ablama ptt kargo ile çok şey gönderdik ama hepsi büyüktü -nispeten-. O yüzden isabetli olmayabilirim ama 5-10 diyorum taş çatlasın.
0
gunde 3 litre kola icen adam
(11.09.15)
(5)

Teleskop almayı düşünüyorum

aguilas negras
Arkadaşlar merhaba, bir süredir teleskop almayı düşünüyorum. Geniş açılı bir terasımız var. Birkaç haftadır skyviewer uygulamasından bakıyorum gözüme çarpan yıldızlara. Ama sapma payı falan çok yüksek. Baktığım yıldızları tanıyabileceğim; venüs, mars gibi gezegenleri gözlemleyebileceğim bir teleskop
Arkadaşlar merhaba, bir süredir teleskop almayı düşünüyorum. Geniş açılı bir terasımız var. Birkaç haftadır skyviewer uygulamasından bakıyorum gözüme çarpan yıldızlara. Ama sapma payı falan çok yüksek. Baktığım yıldızları tanıyabileceğim; venüs, mars gibi gezegenleri gözlemleyebileceğim bir teleskop almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Bütçe sınırı koymak istemiyorum. Ama birçok konuda olduğu gibi bunda da giriş seviyesinden başlayıp ilerleyen zamanlarda daha kaliteli bir şey alırım diye düşünüyorum.
0
aguilas negras
(10.09.15)
reserved bende alıcam kalsın burda.
0
giggs
(10.09.15)
teleskopla yıldız gözlemi yapamazsın.. yani anlamsız olur.. anca ülker takım yıldızını daha detaylı görürsün falan..

teleskopla gezegenleri, aydaki kraterleri falan gözlemleyebilirsin
0
7876
(10.09.15)
sözlükte bununla ilgili uzunca bir entri var. teleskop alırken nelere dikkat edilmesi gerek, hangi cisim nasıl bulunur uzun uzadıya anlatılmıştı. ayrıca "f/p olayı yok, ne kadar çok para, o kadar iyi teleskop" diyordu eleman. bulabilirsem entriyi koyarım buraya.

edit: eksisozluk.com
0
lesmiserables
(10.09.15)
ben de hevesleniyordum teleskopa ama şu aleti görünce fikrim değişti nikkon p900
www.youtube.com
en azından çektiğini kaydedersin.
0
dedi kalabaligin icinden bir ses
(11.09.15)
verilen linkteki yazıyı mutlaka oku, bu bir.

teleskop değil iyi bir dürbünle başla, bu iki.
0
harzem
(11.09.15)
(1)

üniversitede uyarı almak

vomitandscream
bi arkadaşım kopyadan yakalandı ve uyarı cezası aldı. Uyarı olmasına ragmen transkriptine yansır mı? veya ögrenci belgesinde gözükür mü? En önemlisi ilerde iş hayatında bi sorun teşkil eder mi ?
bi arkadaşım kopyadan yakalandı ve uyarı cezası aldı. Uyarı olmasına ragmen transkriptine yansır mı? veya ögrenci belgesinde gözükür mü? En önemlisi ilerde iş hayatında bi sorun teşkil eder mi ?
0
vomitandscream
(10.09.15)
aslında kopyanın cezası uzaklaştırmadır.

uyarıdan bi şey olmaz
0
7876
(10.09.15)
(3)

işten çıkınca gss ödemek zorunda mıyım?

ykyt
ailem ile yaşıyorum. ailemin geliri var. ama bana bir şey vermiyorlar. şimdi işten çıkarsam neden borç çıkartıyorlar her ay? 1 sene önce 140 lira gibi bir para ödüyordum. tek çözüm ikametgahımı mı değiştirmek?
ailem ile yaşıyorum. ailemin geliri var. ama bana bir şey vermiyorlar.
şimdi işten çıkarsam neden borç çıkartıyorlar her ay? 1 sene önce 140 lira gibi bir para ödüyordum. tek çözüm ikametgahımı mı değiştirmek?
0
ykyt
(10.09.15)
tek çözüm kimsenin yaşamadığı/kimsenin gelir elde etmediği ya da kanuni sınırın altında gelir elde edilen eve ikametgahı aldırmak.
0
elorelia
(10.09.15)
öyle ev bulsam giderim zaten. nasıl bulayım ben öyle ev işsizken. nasıl iştir bu
0
🌸ykyt
(10.09.15)
ilk önce gelir tespiti yaptırıyorsunuz. eve giren toplam para / hane sayısı asgari ücretin 3te 1inden az ise gss prim ücreti ödemezsiniz
0
7876
(10.09.15)
(15)

Alkol almak her durumda günah mı?

john
Ben mesela neredeyse 2gunde bir 20lik rakı içen bir İnsanım bazen çok nadir üstüne 3-4bira içip cilaYapıyorum yemek yediğim yerden eve gelirken.Şimdi ben nasıl oturduysam öyle kalkiyorum hiçBir taşkınlıgim falan yok çok sarhoş olduğum daBile direk gider uyurum.Alkol aldigim için Sorgusuz sualsiz gun
Ben mesela neredeyse 2gunde bir 20lik rakı içen bir
İnsanım bazen çok nadir üstüne 3-4bira içip cila
Yapıyorum yemek yediğim yerden eve gelirken.
Şimdi ben nasıl oturduysam öyle kalkiyorum hiç
Bir taşkınlıgim falan yok çok sarhoş olduğum da
Bile direk gider uyurum.Alkol aldigim için
Sorgusuz sualsiz gunahkarmiyim ben şimdi yoksa
Hani kimseye zararimiz yok, mekruh falan mi
0
john
(09.09.15)
fatihkkk
(09.09.15)
gunah evladim, duruma goresi olmaz.
0
chaotic good
(09.09.15)
müslümanlıkta azı çoğu yok günah.
hristiyanlıkta sarhoş olmadan içilebiliyor. sarhoş olmamak kaydıyla ne içersen iç.
0
cekilmis gayfe
(09.09.15)
Domuz yemek de kimseye zarar vermiyor ama o da haram. İlla zarar verince haram değil ki...

Kısacası haram yani, azı da çoğu da.
0
m e b
(09.09.15)
Kendine zarar veriyorsun. Yetmez mi? İlla birine zarar vermen gerekmez.
0
cetoxim
(09.09.15)
Sevgilinden falan ayrıldıysan moralin bozuksa Allah görmezden gelebiliyor bazen. Fakat her zaman değil o da iyi gününe denk gelirsen. Yoksa yine laps diye yapıştırıyor günahı.
0
angelus
(09.09.15)
araya kaynak yapayım o zaman, sigara için mekruh deniyor, ee yine kendimize zarar veriyoruz, niye mekruh? sebep?
0
anil
(10.09.15)
sigara daha beter bence alkolden. neyse..
edit: yani sigara da alkolle aynı kategoride bence. çok "yemek yemek" , çok "harcama" vs gibi değil.
keyif vericilikse, keyif verici, zararlılıksa zararlı... bugün alkol kullanmayan bir çok insan sigara içiyor, buna bütün dini gereklilikleri yerine getirenler de dahil, ama alkol günah sigara mekruh.. neyse, öyle kabul edelim.
0
anil
(10.09.15)
o zaman gdo'lu gıdalar kanser yapıyor haram.
hazır gıdalar kanser yapıyor haram.
ya da mesela cep telefonu kanser yapıyor olsaydı haram mı diyecektiniz?
kıçınızdan haram uydurmayın
0
cekilmis gayfe
(10.09.15)
her yudumdan sonra tövbe edebilirsin.
0
[silinmiş]
(10.09.15)
allah tan ben de sigara yok , sigara içmiyorum :D
0
🌸john
(10.09.15)
@cigerci
fetva mı veriyorsun kafana göre? kim olarak yapıyorsun bunu? din adamı mısın? alim misin?
0
cekilmis gayfe
(11.09.15)
inandığın dinin kitabını okumayıp körü körüne bağlanmak daha kötü emin ol ;) okumak, düşünmek, sorgulamak bizim dinimiz için çok önemli. Eğer kuranı okursan cevabını orada bulacaksın

not: ciddi olduğunu varsayarak cevap yazıyorum
0
7876
(11.09.15)
hacı, haram = yasak yasak olan her şey için, can tehlikesi, rızk tehlikesi veya devlet zorlaması yoksa (bu durumlar için yapabiliyorsun bunlar mecburiyet ve zorlama ile yapıldığı için haram ve günah olmuyor) haramdır. az önce dediğim exclusive liste içerisinde bir tek sağlık nedeni ile şifa amaçlı içme var (öksürük şurubu falan gibi) o konu tartışmalı halen bir kısmı mecbur değilsen papatya çayı ile iyileşiyorsan yine haramdır diyor diğer kısım doktorun dediği olur doktorun iyi niyetli olduğu ön kabul edilir diyor.

Yani kısa öz net olarak haramdır. bunun aması maması yok.
0
selam
(11.09.15)
@anil, haramlar açık ve net bir şekilde kuran'ı kerim içerisinde belirtilmiştir.

Kuran'ı kerim içerisinde açık olarak haram yada sevap olduğu yer almayan her şey/durum ancak hayırlı veya mekruh olarak anlandırılabilinir (mekruh = sakıncalı) bunun tek nedeni ise bir insanın allahın görüş belirtmediği bir konuda, allah adına (bir tek allah bir şeyi haram kılabilir zira din onun dini bizim değil) söz söylemiş olur bu durumda da şirk etmiş olur (allah kendini bir tutmak, onun adına söz söylemek) dinden de çıkmış olur bu nedenle kuran'ı kerim içerisinde açıkça belirtilmemiş durumlar için, belirtilenler ile ortak noktalar aranır, eğer haram olanlarla ortak noktası çok ise mekruh denir (yapmasan daha iyi) sevaplara yakınsa hayırlı denir ama her ikisininde tam bir kesinliği yoktur.
0
selam
(11.09.15)
(8)

Kedi sahiplenmek istiyorum

gerenkyok
Merhaba, kiz arkadasima kedi ariyoruz, kendisi bakım konusunda deneyimli. sahiplendirmek isteyenler ulaşabilir.Eskişehir-Erkek kedi-
Merhaba, kiz arkadasima kedi ariyoruz, kendisi bakım konusunda deneyimli. sahiplendirmek isteyenler ulaşabilir.

Eskişehir-
Erkek kedi-
0
gerenkyok
(20.08.14)
kalbim veteriner kliniğine baktınız mı? orda her zaman sahiplendirilecek yavru kediler olur, bildiğim kadarıyla şu anda da bayaa var.
0
physcos physcos
(20.08.14)
e, burada bir sürü yuva aranıyor ilanları var, onlar olmaz mı?
çok sevimli ve minicikler hem de :)

örneğin: eksiduyu.ru
0
m e b
(20.08.14)
-physcos, dedigin yere musait oldugumda bulup bakayim

-meb. verdiginiz link istanbul. getirmem su an icin mumkun degil. ne de guzellermis :(
0
🌸gerenkyok
(21.08.14)
şöyle bir site buldum:
www.petarkadas.com

eskişehir'den üstelik. uygun olanlarına bakarsınız artık.
0
m e b
(21.08.14)
dişi sarman bir kediş var bende, olmaz mı?
0
7876
(21.08.14)
www.facebook.com

böyle de bir ilan var:)
0
7876
(21.08.14)
malesef eskisehir icerisinde gidip teslim alabilecegim bir kedi aramaktayim. petarkadastaki arkadaslar kedilerini verip ilanlarini silmemisler..
0
🌸gerenkyok
(21.08.14)
bağlardaki acil veteriner kliniğinde genellikle sahiplenmeyi bekleyen kediler oluyor, ayriyetten facebooktaki eskişehir evcil hayvan grubuna da bakabilirsin. sahiplenecek kedi bulamamak imkansız eskişehirde bu kadar bilinçsiz öğrenci varken. sahibinden.com, mihav.com, petarkadas.com gibi sitelerden eskişehir olarak arattığında da bulabilirsin ama en kolayı veterinerlere sormak ve eskişehir evcil hayvan adlı grup. hele de bir hevesle kedi alıp bakamayacağına karar verip sahiplendirmeye çalışanlar var ki onlardan alırsanız bir canın sokağa gitmesine de engel olmuş olursunuz. iki kedili eskişehirli konuştu :D
0
rakunzelll
(21.08.14)
(19)

bana dizi öneriyoruz

istenmeyen evlat
izlerken zevk aldığım dizileri sayacak olursakhannibalgame of thronesvikingsbreaking bad sherlockanlayacağınız üzere heyecanı seven biriyim. izleyeceğim dizi de sürükleyici olmalı. konu çok fark etmez. bilim kurgu, zombi-vampir tarzı şeyler olmadıktan sonra seve seve izlerim.bir de öneriler yeni diz
izlerken zevk aldığım dizileri sayacak olursak

hannibal
game of thrones
vikings
breaking bad
sherlock


anlayacağınız üzere heyecanı seven biriyim. izleyeceğim dizi de sürükleyici olmalı. konu çok fark etmez. bilim kurgu, zombi-vampir tarzı şeyler olmadıktan sonra seve seve izlerim.

bir de öneriler yeni dizilerden olmasın lütfen, hali hazırda bitmiş 5 sezonu geçmeyen diziler olsun. hatta klasikleşmiş, mutlaka izlenmesi gereken bir dizi olsa daha iyi olur.
0
istenmeyen evlat
(20.08.14)
dizi bitmiş değil ama 2 sezon yayınlandı.

Da Vinci's Demons
0
cakabo
(20.08.14)
breaking bad tarzı 10 bölümlük Fargo
0
e_rsin
(20.08.14)
(bkz: the sopranos)
(bkz: prison break)
(bkz: lost)
(bkz: the wire)
(bkz: oz)
(bkz: sons of anarchy)
0
papillon7
(20.08.14)
fringe
0
fallthepieces
(20.08.14)
sopranos
0
simten
(20.08.14)
dostum sen sürükleyici dizi izlememişsin. saydığın diziler 10 numara diziler tabi ama sürükleyici istiyorsan şunlar tam sana göre:

(bkz: prison break)
(bkz: lost)
(bkz: spartacus)
0
lionel andres
(20.08.14)
lost
spartacus
da vincis demons

bunlar da çok severek izlemiş olduğum diziler. oz hep izlemek istemiştim. sanırım şuan tam sırası. oz ve fargo arasında kaldım aslında. sanırım ikisine aynı anda başlayacağım.

peki bir soru daha sorsam. oz mu prison break mi?
0
🌸istenmeyen evlat
(20.08.14)
"oz mu prison break mi?"

soru sürükleyicilik ise cevap tabii ki, prison break.


gelmiş geçmiş en iyi diziyi arıyorsan cevap bir tık uzağında, (bkz: the sopranos)
0
papillon7
(20.08.14)
Klasik bir cevap vermek gerekirse Prison Break'den bir karakteri alıp OZ'a koysan yaşayamaz hatta ne kralı en fazla Adebisi'nin malı olur diyeyim.
0
koyundabeslenenyilan
(20.08.14)
lie to me
0
7876
(20.08.14)
oz vs prison break hakkında saatlerce yazılır aslında. sürükleyicilik konusunda kıyas yapılamayacak kadar önde prison break. üst üste bilmemkaç bölüm izlersin bi oturuşta. sabahın köründe kalkman gerekir ama saatler gece yarısını gösterir, yatamazsın bir bölüm daha izlersin. heyecandan yerinde duramazsın. oz ise daha yavaş ama daha gerçekçi, daha sert karakterleri olan bir dizi. aslında tek ortak noktaları hapishane dizisi olmaları. onun haricinde bi yakınlık yok ikisi arasında. six feet under, the wire ya da sopranos severler oz der. saydığım dizileri herkesin izleyemeyeceğini, izleyenlerin ise uç noktalarda olduğunu, seviyelerinin über olduğunu falan söylerler. öyle de iğrenç tiplerdir. asla laf ettirmezler oz'a, wire'a falan. wire ne lan bu arada? götüm gibi dizi afedersin. gerçekçiliğin amına koyacağız diye hiçbir olay olmuyor dizide. her neyse. prison break tayfası ise lost, spartacus, fringe gibi dizilerden hoşlanır. ha şunu da söyleyeyim. anket yapsan %83'lük oranıyla oz > prison break çıkar. bana sorarsan saçmalıktan başka birşey değil bu. tabi herkesin görüşüne saygı duymak lazım.

ek olarak bişey daha söylemek isterim. t-bag ya da abruzzi gibi karakterleri unutmuş olsa gerek bazı arkadaşlar ki hiçbiri oz'da yaşayamaz falan diyorlar. komik.

edit: ahaha lie to me ne lan.
0
lionel andres
(20.08.14)
aramaya inandım ve oz dedim. sonra bir geldim buraya prison break dedim. kafam daha da karışmaya başladı. şuanda ise ikisini de izlemeye karar verdim.

önce bölüm sayısı az olandan başlayacağım sanırım.
0
🌸istenmeyen evlat
(20.08.14)
six feet under.
0
nick konusunda kararsizim
(20.08.14)
six feet under
sopranos
0
fuckerlove
(20.08.14)
sürükleyici dizi isteyen adama the wire, six feet under ve lie to me önermek komikmiş.
0
lionel andres
(20.08.14)
adamın beğenmediği dizi fringe. benim cevabım; sektör ol git !!
0
fallthepieces
(20.08.14)
Fringe izlendi ulen!
0
🌸istenmeyen evlat
(20.08.14)
git the mentalist izle !
0
fallthepieces
(20.08.14)
true detective
0
bobinhoo
(20.08.14)
(11)

Minik kedimize yuva arıyoruz (İstanbul)

neira
1 aylık yavrularımıza ev arıyoruz. kuru mama yemeğe başladılar.anne kedinin güzelliğine linkten bakılabilir :)4 ay önce doğurduğu kediyi de burada yuvalandırmıştık. bakmamızın imkanı yok zaten kendisi ve 2 yavrusuyla beraber yaşıyoruz. bu 4 yeni yavruya yuva arıyoruz.(Anne) https://www.dropbox.com/s
1 aylık yavrularımıza ev arıyoruz. kuru mama yemeğe başladılar.
anne kedinin güzelliğine linkten bakılabilir :)
4 ay önce doğurduğu kediyi de burada yuvalandırmıştık. bakmamızın imkanı yok zaten kendisi ve 2 yavrusuyla beraber yaşıyoruz. bu 4 yeni yavruya yuva arıyoruz.

(Anne) www.dropbox.com

büyükadada oturuyoruz isteyen gelip görebilir.
2. görsel biraz flu oldu ama çok kıpırdanıyorlar.

Edit: bir türlü resim yükleyemedim link veriyorum.
www.dropbox.com
www.dropbox.com
0
neira
(17.08.14)
Beşiktaş'a getirebilirseniz bizim kuşçu kadın var. Ona veririz hemen sahiplendirir. Kediler de yeni evlerinde mutlu olurlar. Çok da güzellermiş.
0
excespeace
(18.08.14)
Kuscu kadin kesin sahiplendirebilir mi?
Sari cok guzel hepsi ankara tavsani gibi tuylu tuylu:)))
0
🌸neira
(18.08.14)
Ben ona kuşçu değil, deli kadın diyorum ama kedi sahiplendirmekte neredeyse 1 numara. Yavruların 1 aylık olması gerekiyormuş alması için.
Ben iki aydan önce anneden ayırmak istemediğim için, 4 aylık yavru başıma kaldı işte (=
0
ixi
(19.08.14)
Deli kadın demek daha da doğru aslında. :) Kediler çok sevimli görmesinde fayda olabilir belki?
0
excespeace
(19.08.14)
anne kediyi bir an önce kısırlaştırmanızı öneriyorum. Bol şans
0
7876
(19.08.14)
Kim bu kadin telefon vs nasil iletisime gecebilirim? Kediler 35 gunluk oldular
0
🌸neira
(19.08.14)
Bu kuşçu deli kadın kimse açık adresini alabilir miyiz bende de sahiplendirilecek kedi var:)
0
pazardanaldimbirtane
(20.08.14)
Cok tatlilar masallah!daha cok fotoğraf yukleyin.cok guzelleer ;)
0
safsafinaz
(20.08.14)
Kuşçu kadın:
harita.yandex.com.tr
0
excespeace
(20.08.14)
Biraz daha spesifik olabilir misiniz? Haritada turkcell tattoo kasap vs var. yani kuscu kadin dediginiz bi petshop falan mi yoksa o cevrede dolasan bi kadin mi? Simdi kedileri kutuya koyup adrese gitsem kadini nasil bulabilirim? O civarda oturuyorsaniz(bizimkuscu dediniz) kendisinden telefon isteyebilir misiniz?
0
🌸neira
(20.08.14)
Tamamdir petahopu gorsum :)
0
🌸neira
(20.08.14)
(11)

boğazım

nemo problemo
fena üşüttüm. salya sümük bi haldeyim bir o kadar da yorgun. perişanım yani. yarım saattir bir de boğazımda bi susuzluk gibi bişi başladı. yutkunmakta zorlanıyorum. ne önerirsiniz? 3 lt su içtim banamasın demedi yani.
fena üşüttüm. salya sümük bi haldeyim bir o kadar da yorgun. perişanım yani. yarım saattir bir de boğazımda bi susuzluk gibi bişi başladı. yutkunmakta zorlanıyorum. ne önerirsiniz? 3 lt su içtim banamasın demedi yani.
0
nemo problemo
(31.01.12)
nane limon iç, ada çayıyla gargara yap. Yarında doktora git
0
7876
(31.01.12)
zencefil+bal, ya da zencefilli şeker.
0
blackmail
(31.01.12)
strefen diye bir pastil var. boğaz acımaları için filan üstüne görmedim.
0
dasher
(31.01.12)
zencefil bal kombosuna karabiberde ekliyorsun mis
0
kahkaha
(31.01.12)
çok teşekkürler hemen zencefil + bal + karabiber ne varsa içiyim. çünkü bu şekilde uyuyamam bile. ne illet bişi yav.
0
🌸nemo problemo
(31.01.12)
Geçmiş olsun.Bir formül de benden;
2 diş sarmısak ezilir,1 adet limon sıkılır bunlar karıştırılır,içerisine 1 kaşık (metal olmasın) bal ilave edilir.Lıkır lıkır içilir.Zımba gibi olunur.
0
ladybug
(31.01.12)
tuzlu su ile gargara yapmayi da deneyebilirsin.
0
sakura
(31.01.12)
öncelikle geçmiş olsun. şimdi yazdıklarımı oku, dediklerimi yapma. geçen haftalarda senden beterdim. limon, mimon. kocam sağolsun dıgıdık dıgıdık, at geliyo, araba geliyo, porsuk geliyo diye yedirdi, içirdi. baktık ki boğazımdaki iltihap kardeş yatıya gelmiş, bir bardak rakıyı sek, büyük yudumlarla, ama boğazımda gargara yapacakmışçasına geride bir müddet beklete beklete içtim. hem kolay uyudum, hem sabaha tertemiz uyandım. tekrar uyarı: içki bütün kötülüklerin anasıdır, hastayken bize en iyi annelerimiz bakar:)
0
gumus kedi
(31.01.12)
zencefil, bal ve karabiber olayını yaptım. şuan beklemedeyim. olmazsa sarımsak olayına da geçerim. her yola varım yani. teşekkürler.
0
🌸nemo problemo
(31.01.12)
evde rakı yok malasef. ama bugün için lazım çünkü bu şekilde uyuyabileceğimi sanmıyorum. sabaha bişiyim kalmaz zaten. tuzlu su olayına da giriyim en iyisi.
0
🌸nemo problemo
(31.01.12)
tantum verde ile gargara yap. hzlı bi şekilde rahatlatıyort.
0
croupier
(31.01.12)
(3)

facebook-etkinlik konuklarına toplu mesaj göndermek

yasakani
merhaba, başlıkta söylediğim şeyi yapacak bir seçenek-buton yok. neden yok? nasıl olcak bu iş?mersi.
merhaba, başlıkta söylediğim şeyi yapacak bir seçenek-buton yok. neden yok? nasıl olcak bu iş?

mersi.
0
yasakani
(14.11.11)
var var, tabii eğer etkinliği oluşturan kişi sizseniz var.
0
7876
(14.11.11)
ee benim ama yok buton orda. ha bı de bu etkınlıgı bır sayfa uzerınden olusturmusum. bu olayı degıstırır mı? nabak?
0
🌸yasakani
(14.11.11)
hmm oolmalı ya. Sağ üst köşede, hayır sol üst köşede (sağı solu ayırt edemedim şimdi) :))
0
7876
(14.11.11)
(5)

gezilecekk yerler

7876
hadi bana kışın gidilecek görülecek güzel bir yer söyleyin. (yurtdışı istiyorum aslında ama yurtiçi de olabilir) :)
hadi bana kışın gidilecek görülecek güzel bir yer söyleyin. (yurtdışı istiyorum aslında ama yurtiçi de olabilir) :)
0
7876
(13.11.11)
beyrut
0
terp
(13.11.11)
jukkasjarvi.
0
der meister
(13.11.11)
@terp beyrut pahalı bir yer diye duymuştum ben?
@der meister orası nerede ya?
0
🌸7876
(13.11.11)
konuya atlıyorum ama , beyrutta hava şubat ayında nasıl olur ?

o tarihlerde ben de düşünüyorum da.
0
expansion pack
(13.11.11)
teeee isveç'in de tepesinde. buzdan otel var. onu görürsün. kuzey ışıkları ne zaman çıkıyo bilmiyorum, denk gelirse onu görürsün. geyikler var, onlara binip kayarsın. heheyt.

bi' de ben böyle gezmelik bütçem falan olsa ilk auschwitz'e gitmek isterdim. kiruna'ya çıkacaksam lulea'ya uğrayıverir bir buz hokeyi maçı izlerdim. kungsbacka'da arkadaş var, onun çayını içip dönerdim. hey gidi.
0
der meister
(13.11.11)
(8)

bir facebook sorusu daha

sarper361
aradım fakat bulamadım pek bir şey baştan söyleyeyim.şimdi x, y ve z adlı 3 kişi var. x ve y arkadaş. x z'yi arkadaş olarak eklerse, y z'nin profiline baktığında x ortak arkadaş olarak gözükecek. hah benim isteğim gözükmemesi. var mıdır bir yolu?
aradım fakat bulamadım pek bir şey baştan söyleyeyim.

şimdi x, y ve z adlı 3 kişi var. x ve y arkadaş. x z'yi arkadaş olarak eklerse, y z'nin profiline baktığında x ortak arkadaş olarak gözükecek. hah benim isteğim gözükmemesi. var mıdır bir yolu?
0
sarper361
(13.11.11)
yok
0
mellifica
(13.11.11)
bu x y'yi görmesin; z'yi ekliyim ama x'in ruhu duymasın olayları nedir? kaçınılan olay nedir?
0
terp
(13.11.11)
z arkadaşlarını gizlerse ortak arkadaşlarda* çıkmaz. Ama arkadaşım yapmayın böyle gizli kapaklı şeyler. Yasak elma tatlı ama sonunu da düşün bakalım:P

edit: z'nin arkadaşları çıkmaz, dolayısıyla ortak arkadaşları da göremezsin diyeceğime ne demişim.
0
7876
(13.11.11)
@terp bir arkadaşıma iş başvurusunda sormuşlar. dijital bir reklam ajansındaydı iş.
0
🌸sarper361
(13.11.11)
sarper yeme bizi, hadi olayı anlat bak o kadar yardımcı da olduk sanaa:)
0
7876
(13.11.11)
@7876 ahah arkadaş bol yasak aşklı diziler izleyip izleyip böyle oluyosunuz sonra :)
0
🌸sarper361
(13.11.11)
@sarper, iki uyduruk aşk hikayesi anlatsan da yapsan şu garibanın gönlünü :P
0
7876
(14.11.11)
ajansta işler karışıkmış desene.
0
terp
(14.11.11)
(8)

Barselona gezilip görülecek yerler tavsiyesi

crimson king
MerhabalarPerşembe günü 4 günlüğüne barselonaya gidiyorum şirket promosyonu olarak. Anlaşmalı tur firması program yapmış ama 1 günümüz de boş, mutlaka git, gör, yemek ye, şunu içi vs diyeceğiniz yerler varsa memnun olurum :)
Merhabalar

Perşembe günü 4 günlüğüne barselonaya gidiyorum şirket promosyonu olarak. Anlaşmalı tur firması program yapmış ama 1 günümüz de boş, mutlaka git, gör, yemek ye, şunu içi vs diyeceğiniz yerler varsa memnun olurum :)
0
crimson king
(13.11.11)
park guell
0
safsafinaz
(13.11.11)
Barcelona - Zaragoza maçı var, 19'u cumartesi akşamı. bilet bulabilirsen git.
0
dogs
(13.11.11)
başta sagrada familia olmak üzere tüm gaudi binaları.. las lamblas ve çevresi.. sahil şeridi..
yeme içmeye gelince tapas olayını deniyebilirsiniz ama dikkat, doyucam diye 2ser eurodan bol eurolara çıkıyor.. ha tabii ki bir de paella'sı var ispanyanın, deniz ürünleri ile aranız iyi ise deneyin.
0
nwnd
(13.11.11)
ya meydanın ismini bilmiyorum ama çok güzel dilenciler vardı orda. Böyle çeşitli kılıklara bürünmüş falan çok hoşlanmıştım ben o meydandan ama isim veremiyorumm.. :(
0
7876
(13.11.11)
vaktin bolsa tibidabo amusement park (orada hotel krueger korku evi super)
mimariye ilgin varsa sagra de famila ve bilimum gaudi yapıları
yemek için benim tercihim la rambla'daki market (deniz ürünleri pişiren yer özellikle), ya da port vell deki el chipiron (fiyatlar uygun, menü güzel)
gece barcelonataki cafe barlar, ya da şehir içinde le eixample deki bir sürü güzel yer.
park guell mutlaka tabii
barri gotic bölgesi görülmeye değer, tapas cılar çok iyi.

bitmez yaw barcelona :)
0
theoriser
(13.11.11)
rambla caddesi 1,colon (ki ramblanın deniz kenarındaki başlangıcındaki colomb anıtı) ve asansörle en üst katına çıkmak 2,nwnd +1 3,balık pazarı 4,mare magnum 5,deniz müzesi 6
0
keller
(13.11.11)
camp nou
0
hizli sperm
(13.11.11)
gece klübü

razzmatazz
0
nl extreme
(13.11.11)
(6)

Bedelli Askerlik

andy kaufman
Merhaba, çıkması beklenen bu yasa belirli bir süre için mi olacak. Mesela ben 89 doğumluyum ve bu sene okuldan mezun oluyorum yani haziran 2012 gibi özgürüm. Beni ilgilendirmiyor sanırım. Diyelim 2 sene tecil ettirsem ya da başka bişey yapsam yararlanma şansım olur mu? Askerlik yapmak istememe nede
Merhaba, çıkması beklenen bu yasa belirli bir süre için mi olacak. Mesela ben 89 doğumluyum ve bu sene okuldan mezun oluyorum yani haziran 2012 gibi özgürüm. Beni ilgilendirmiyor sanırım. Diyelim 2 sene tecil ettirsem ya da başka bişey yapsam yararlanma şansım olur mu? Askerlik yapmak istememe nedenim çok beceriksizimdir bu konuda ve inancıma pek uymuyor devlete o şekilde hizmet etmek. Zaten haklı haksız dünyanın vergisini ödemişizdir. Sadece sorduğuma cevap rica ediyorum. Farklı anlayanlara saygım sonsuz. Teşekkür ederim.
0
andy kaufman
(13.11.11)
abi sana baya bir gençsin yüksek lisans şart sana yoksa 2 yıl kurtarmaz.
0
kutsal bilgi kazani
(13.11.11)
22 yaşında da baya vergi ödemişsindir gerçekten.
sana bir fikir: 3 sene yurtdışına git ve çalış. ondan sonra bedelli hakkın oluyor. hem de çalıştıkların da cebine kalır.
0
ozdek
(13.11.11)
Bir süreliğine olucak tabi ki. Ama bu benim bildiğim 3. bedelli askerlik dönemi. Bir daha yine çıkabilir aynı şeyler
0
7876
(13.11.11)
bedelli askerlik çıkarsa ,çıktığı yıldan sonraki yılda ocak nisan temmuz celpleri için geçerli olur.yaş tutarsa o dönemlerde gidebilirsin.sonrası olmaz.yaklaşık 10 sene de bir çıkar bu bedelli.92 2000 ve şimdi.
0
keller
(13.11.11)
@ozdek ödedim demedim zaten ödemişizdir dedim. vergiyi babam ödüyorsa benim de hakkım. bilgilendirenlere çok teşekkür ederim.
0
🌸andy kaufman
(13.11.11)
okulu dondur 2 sene yasal hakkın var.
0
funkyfun
(13.11.11)
(7)

desperate housewives izlemiş olanlar

sharon and hope
spoilerli soru soracağım. .............şimdi dizinin başında bir kadın ölüyor da not buluyorlar ya. kadının neden intihar ettiğini bulmaya çalışıyorlar.neden intihar etmiş. biri bana anlatabilir mi?
spoilerli soru soracağım.
.............
şimdi dizinin başında bir kadın ölüyor da not buluyorlar ya. kadının neden intihar ettiğini bulmaya çalışıyorlar.

neden intihar etmiş. biri bana anlatabilir mi?
0
sharon and hope
(13.11.11)
---spoiler---
yanlış hatırlamıyorsam eğer, bu kadının çocuğu evlatlık, evlatlık ama yasadışı bir şekilde evlatlık alıyorlar bunlar. Sonra çocuğun gerçek annesi geliyor çocuğu istiyor ama bunlar anneyi öldürüyorlar falan falan
---spoiler---
0
7876
(13.11.11)
e peki o mahalleye sızan yakışıklı komşu adam? o da çocuğun öz babası mı yoksa?
0
🌸sharon and hope
(13.11.11)
evet öyle bişeyler hatırlıyorum,ama sanırım çocuğun dedesi tarafından tutulmuştu falan
0
7876
(13.11.11)
O adam o cocugun babasi mi hatirlamiyorum ama ölen kadinla aralarinda bir gönül iliskisi varmis bu kesin.
0
ekaterina
(13.11.11)
ama çocuğun bir şeyden haberi yok sanırım başlarında?
0
benceböyle
(13.11.11)
mike çocuğun babası. o da sonradan öğreniyor. kadını komşusu tehdit ediyor herkese anlatacağım diye. o da intihar ediyor.

@7876 anlattığı gibi.
0
kurkcudukkaninadonentilki
(13.11.11)
gerçek annesi öldürüldüğünde 4 yaşında, bir kısmını görüyor ama hatırlayamıyor. Yani evet başlarında hiç bir şey bilmiyor
0
7876
(13.11.11)
(5)

Sınav haftası öncesi hasta olmak

aileena
Sevgili Dr.Houselar,Haftaya salı, çarşamba ve cuma vizelerim var ve bir klasik olarak hasta olmuş bulunmaktayım. Üşütmüşüm. En çabuk toparlama yöntemi nedir ki?
Sevgili Dr.Houselar,

Haftaya salı, çarşamba ve cuma vizelerim var ve bir klasik olarak hasta olmuş bulunmaktayım. Üşütmüşüm. En çabuk toparlama yöntemi nedir ki?
0
aileena
(13.11.11)
Nurofen alabilirsin eğer soğuk algınlığı ya da grip başlangıcıysa. Eczanelerde 8TL.
0
maimai
(13.11.11)
Nane-limon+aferin bol bol vitamin geçmiş olsun
0
7876
(13.11.11)
placebo alabilirsin en iyi yöntem o. song to say goodbye'ını dene (:
0
gideon
(13.11.11)
theraflu+vurup kafayı uyumak+tylenol= 2 günde iyileşme
0
miss antartika
(13.11.11)
Nurofen candır, alırsan hızlı toparlarsın. Ardından sınav dışında dinlenmen lazım, bol su-sıvı tüket ve de c vitaminine boğabilirsin kendini, bunlar dışında zaten başka bir tedavisi yok bu illetin. geçmiş ola.
0
aduketim 30cm
(14.11.11)
(47)

babanın gay çıkması? (ciddi)

neyapsambilemedim
önce ailemi tanıtıyorum: ben 23 yaşındayım (erkek) bir de erkek kardeşim var (20) anne 45, baba 47 yaşında. ben geçen sene üniversiteden mezun oldum, işsizim. kardeş üniversite öğrencisi, anne bankacı, baba ambulans şoförü.geçen babalar gününde babama laptop almıştık ailece. o zamana kadar ne pc, n
önce ailemi tanıtıyorum: ben 23 yaşındayım (erkek) bir de erkek kardeşim var (20) anne 45, baba 47 yaşında. ben geçen sene üniversiteden mezun oldum, işsizim. kardeş üniversite öğrencisi, anne bankacı, baba ambulans şoförü.

geçen babalar gününde babama laptop almıştık ailece. o zamana kadar ne pc, ne de internet ile alakalı biriydi. sonraları pc'de fazla zaman geçirmeye başladığını fark ettik. (daha çok ben ettim hatta, evde daha anne ve kardeş eve döndüklerinde o kadar bağlantısı olmuyor) ama yani çok da umursamıyordum, içten içe 'ne bok yiyo lan bu' desem de. bundan iki hafta kadar önce benim pc'de bi sorun oldu, ''seninkini kullanayım bugünlük baba'' diye yanına gittim, homurdandı falan ama sonunda verdi. internet adresleri falan silinmiş, hiçbir yere girilmemiş gibi bi browser ve en son kullanılanlar görünce merak edip biraz kurcalamaya başladım. torrenti falan öğretmiştim zamanında, en son indirilen torrent'lere bakiyim bi dedim. gay/travesti vidyolarının torrentlerini gördüm, baya baya şok oldum. ama bi şey söylemeyerek ve çaktırmayarak geri verdim sonra laptopunu.

bayramda annemle babam memlekete gittiler, ben ve kardeşim istanbul'da kaldık. ben bi kez daha araştırmak için onun laptopu açtım, yine browser boştu (ki o arada kullandı) msn sohbet günlüklerine bakmak aklıma geldi ve asıl şok orada oldu. böyle baya baya eşcinsellerle muhabbet, telefonlar vermeler. hatta birisiyle de görüşmüş yani, konuşmalarından ortada. ''bir dahaki buluşma''dan bahsetmeler falan. inanamıyorum.

perşembe sabahı geldiler istanbul'a, o gün bugündür babamla konuşamıyorum. yüzüne bakamıyorum bildiğin, patlayacağım zor tutuyorum yer yer. aile bölünmesine kadar gider gibime geliyor, annemin bunu kaldıracağını sanmıyorum en başta. ne yapmalıyım allah rızası için akıl verin, anneme söyleyip aradan çekilsem mi? bilmek hakkı sonuçta, ama babam da iyi adamdır, onsuz düşünemiyorum aileyi. of amına koyayım of.
0
neyapsambilemedim
(13.11.11)
adamın tercihine saygı duy bence. eğer ailesini ihmal etmiyorsa, babalığını yapıyorsa üzerine gitme. annen lezbiyen olsa bu kadar alınır mıydın acaba? yoksa erkeklik, delikanlılık duyguların mı devreye giriyor.
0
ruhibirbanyo
(13.11.11)
biseksüel de olabilir.
0
oziloz
(13.11.11)
sen bu olayı daha önce yazdın mı duyuruya, ben bir iki sene önce bunun aynısını okumuştum burda, kesin hatırlayanlar olacaktır.
0
rodeocu
(13.11.11)
ilk duyurunuz çok iyiymiş. sizi etkiliyorsa psikoloğa gidin. burada meteor yağmuruna uğrarsınız.
0
ermanen
(13.11.11)
Çok kötü bir durummuş hakikaten ama ben olsam içime atar söylemezdim. Anne babanız zaten belli bi yaşa gelmiş insanlar, anneniz mensup olduğu nesilden dolayı bunu çok kötü karşılayabilir, canı çok yanabilir, ciddi depresyona kadar bile giidebilir bu. O yüzden ben olsam söylemezdim. Bırakırdım kendi hallerine. Yutması çok zor bir durum elbette ama sağlık tehlikesi oluşturabilecek bir noktaysa hiç kurcalamazdım.
0
aileena
(13.11.11)
öncelikle şunu rahatlıkla söylemeliyim, bunun için üzülmenize gerek yok. benim yeğenin annesi, yani yengem de yıllar yıllar sonra "ben lezbiyenim" diyerek dayımdan boşandı, şu an bir kadınla birlikte yaşıyor. bu bir "hastalık" değil, bu bir "suç" da değil, muhtemelen bir bastırılmışlık söz konusu. bence lgbt ile irtibata geçerek, hem kendiniz hem de babanız ve ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi alabilirsiniz. ancak, her halükarda babanız size "özel" yazışmalarını karıştırdığınız için kızacaktır. dediğim yer ile irtibata geçmeden, kafanıza göre tepki vermeyin. unutmayın ki bilinçsizce verilmiş, duygusal bir tepki karşı tarafı yaralayacaktır. sakin olun.
0
bak ne diycem simdi
(13.11.11)
unut bence :S unutmaya çalış.
0
fakyoras
(13.11.11)
abi annem lezbiyen çıksa da alınırdım, nası bi bakış açısı bu?
50 yaşında adamın yuvası yıkılıyo da, bize bi şey olmuyor mu?
biseksüelse de sıkıntı yok mu?
2 hafta önceden beri gelişen olaylar diyorum adam 2 sene önce de yazmıştın diyor. abi manyak mısın afedersin?
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
kısaca boş yere kasıyosun panpa, raat ol, eşcinsel olduğu için ayıp etmiyor adam. en fazla evli dersin, karısını aldatıyor dersin, onu anlarım. sen bence bu konuyu açmamak üzere kapat, bir daha da kimsenin özeline girme.
0
ruhibirbanyo
(13.11.11)
babanda bir değişiklik görüyor musun ? huyunda suyunda bir değişme var mı ? ...
bir şekilde konuşmalısın çünkü baban bir hastalık(ilişki yoluyla) kapmış olabilir. bunu annene, kardeşine veya sana bulaştırabilir ...

psikoloğa gitmen karar alman da yardımcı olabilir... tek başına, hızlı kararlar alma lütfen.
0
lookes
(13.11.11)
burada önemli olan eşcinsel olması değil. insanlara kendi hakkında yalan söylemesi ve aldatması. size karşı özellikle annene karşı dürüst olması gerekir. konuşarak halledebilirsiniz. avrupada insanlar evlerini ayırıyor bu durumda. avrupalı kadınlar da hoş karşılamıyor bu durumu.kimse aldatılıp aptal yerine konmaktan hoşlanmaz. belki de annenle aralarında bir anlaşma vardır. dikkatlice konuşmak gerek.
0
makel
(13.11.11)
her şeyden önce laptop adamın kişisel eşyası, onu karıştırdığın ve özeline müdahele ettiğin için kendinden utanmalısın.

bende geyim, ailem ve yakın arkadaşlarım biliyor. gey olmaktan dolayı da günlük yaşamım hiç etkilenmedi bugüne kadar.

1. şık: hiç görmemiş duymamış ve bilmiyormuş gibi davranabilirsin, çok zor değil bu. zamanla unutursun, bi daha bilgisayarına bulaşmazsın.

2. şık: babanla başbaşa kaldığında ufaktan üstü kapalı bi şekilde eşcinsel ilişkilerden konu aç. "geçen gün bi gey arkadaşım şöyle bi olay yaşamıştı, çok komik oldu" diye salla, nabzını ölç. utanıp sıkılırsa konuyu kapat ve bi daha o açmadığı sürece sen de açma. üstüne gitme. konuşmanın bölünmemesi için evde veya etrafında başka birinin olmaması önemli.

3. şık: biseksüelliği araştır, kabullen ve insanların cinsel kimliğine ve kişisel tercihlerine saygı duy.
0
Rawkon
(13.11.11)
bu gerçeği bilerek üzerini nası kapatırım? insanım sonuçta ben de, böyle duygular falan var. baba lan o, baba. birlikte maçlara gittiğin, rakı içtiğin adam. ''unut yaa, nolcak'' - ''olur tabi yaa eheh'' demeyi ve başarmayı çok isterdim. ama olmuyor abi, denedim kaç gündür, başka hiçbi şey düşünemiyorum. yazarken titriyorum lan şimdi de.

babam olmasa tercihlerine saygım olur, ama babam olmuşsa tercihini o yönde kullanmıştır arkadaşlar. bunu nası es geçerim, sokaktaki adam değil o. her gün bu eve geliyor, kardeşim olsa bu kadar takar mıydım bilmiyorum ama takma hakkım olmazdı onu biliyorum. annemin günahı ne en başta, söylemezsem de baya suç ortağı oluyorum bi de.
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
şunu söyleyeyim; babana hediye olarak laptop aldığın için suçu biraz da kendi bilinçaltında arıyosun ama konu dışı doğrular, konuyla ilgili yanlışları kapatmak için kullanılmazlar. yani babanın eşcinselliğe olan meylini gözler önüne sermiş bu bilgisayar hadisesi. konunun öncesinden bihaber olduğun için 2 haftalık bi sürece sıkıştırmak da doğru değil. yapman gereken şey üzerine ahkam kesemem (her ailenin kendine özgü bi yapısı, düşünce tarzı vardır) ancak yapmaman gereken şey, sende varolan sıkıntıyı, ortaya şuursuz bi şekilde saçmandır. inan baban da, sırf bu mevzu ortaya çıkmasın, duyulursa hem sen hem de annen olumsuz etkilenmeyin diye, bu dürtüyü "sadece sizin için" bastırmış. nacizane önerim; sadece gözlemle.
0
gideon
(13.11.11)
babamın davranışlarında bi değişiklik yok, 5 sene önce, neyse 5 ay önce de oydu, şimdi de o. psikoloğa gitmeyi de to do list'ime aldım, var mı önerebileceğiniz biri?

''burada önemli olan eşcinsel olması değil. insanlara kendi hakkında yalan söylemesi ve aldatması'' saygılar.

olay kişisel eşya veya benim ayıbım değil burada. tamam ben çok pis suçluyum.
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
önemli olan anneniz ve babanız arasındaki dinamikler. açıkçası siz ve kardeşinzi uğruna bir evlilik sürdürmek gerekecek bir muhtaçlık yaşında değilsiniz, her ihtimalde başınızın çaresine bakabilecek yaştasınız.

annenizle babanız arasındaki ilişki önemli bence burada. anneniz mesela, nasıl bir kadın, güçlü bir profil mi, böyle bir haberi alınca babanızı mı suçlar, knedini mi suçlama yolunu seçer mesela ? ya da babanız , nasıl bir kişilik, aileniz yıkılırsa ortada kalacak zayıf bir karakter mi veya zaten akşamları eve gelmediği zamanlar olan, alkol problemi olan başına buyruk biri mi?

bir de tabii araları nasıl ? birbirlerine bağımlı oldukları sıradan ve güvenli bir ilişkileri mi var ya da çok sık ve şiddetli kavga mı ediyorlar ? Mesela bu bilgi ortaya çıktığında zaten kendi yolarına gitmeleri için aradıkları ivmeyi mi onlara kazandırmış olacaksın, veya bildiklerine rağmen ikisi de bir yere gidemeyecek ve bu gerçekle yaşamaya mı çalışacakalr ?

gördüğün gibi mevzu çok komplike , sonuçlar çok olasılıklı. Maddi durumun müsaitse bir psikologa gitmeni, yakın çevrenden kimse ile bu bilgiyi paylaşmamanı ve her ne yapmaya karar vereceksen kendine bir 10 günlük düşünme zamanı tanımanı tavsiye ederim .
0
sayinseyirciler
(13.11.11)
@neyapsambilemedim,
iki sene önce yazdın demedim, yazdın mı dedim. sen değilsen aynı mevzuyu yaşayanlar varmış, o vatandaş gelse de tecrübelerini aktarsa sana ne diyim.
0
rodeocu
(13.11.11)
İlk olarak babanız gay ya da biseksüel fark etmez. Bu onun hayatı. Hesap soramazsınız, "yüzleş benimle" moduna geçemezsiniz.

İkinci nokta, haklı olarak şunu diyebilirsiniz (ve de aşağı yukarı demişsiniz zaten): Ama bir karısı var ve ona karşı sorumlulukları var. Evet doğru ama burada babanızın yaşadığı dramı da görmeniz gerekiyor. Ki anladığım kadarıyla size veya annenize karşı iyi bir insan olmuş.

Açık konuşayım ben homofobik olduğunu reddeden ama gayet de homofobik bir insandım, hala bir parça da mevcut, "ay çok normal" diyemiyorum. Eşcinsel bireylerin etrafımda olabileceğini falan hayal etmiyordum. Bana hep başka bir dünya gibi hatta masaldan bir dünya gibi geliyordu bu gay'lik, lezbiyenlik... 4-5 sene önce çok çok sevdiğim bir arkadaşım gay olduğunu kendi ağzından öğrendim. Yakınındaki herkes biliyormuş ama benden saklamış. Sebep dostluğumuz bok olmasından korkması. Bu cümle beni çok üzmüştü. Ondan sonra kendi geçmişteki yaklaşımıma, alaycı tavrıma dönüp bakabildim. Herife farkında olmadan zaman zaman işkence etmişim resmen. Dahası adamla hayatı boyunca çektiği sıkıntıları ve çekeceği zorluklar üzerinde konuştk sonradan... Bu laf salatası şundan, baban muhtemelen "hastalıklı", "ucube" vs. muamelesi görmemek için yemek yemek gibi, su içmek gibi çok temel olan bir ihtiyacını "kendi cinselliğini" yaşayamamış, yıllarca gizlemiş. Bu büyük bir trajedi. Brokeback Mountain veya American Beauty falan izleyince anlaşılabilecek bir şey değilmiş bu, ben bile hala tam tahmin edemiyorum, empati kuramıyorum. Ama büyük bir şey. Adamın karşısına dikilip "höytt" demek hakkın yok.

Öfkelenmeye hakkın var mı? "Annemi aldatıyorsun!"a indirgensen evet böyle bir hak bulabilirsin kendinde. Ama eline ne geçecek? Annenin, babanın dünyasını başına yıkacaksın. Sonra kendinle gurur mu duyacaksın? Gerçekten neden öfkelisin, bunu bir kendine sorsana?

Babanla konuşacaksan onu gerçekten tanımak, öyküsüne ortak olmak için konuş. Suçlamak ve öfkeye dönüşen şaşkınlığını kusmak için değil.
0
there is nothing left for me
(13.11.11)
annem babama muhtaç değil, ve ben kendisini tanıyorsam bu durumda bu evlilik biter. bu durumdan kaynaklı bir şey de değil, bir kadınla da olsa sonuç aynı olurdu.

ben kendime yeterince süre tanıdım, kendim üstesinden gelemedim. sanırım söylendiği gibi profesyonel destek zamanı. (ona yetecek maddi durumum var)

kısa vadede aile içi kimseyle bu konu hakkında iletişim kurmama kararım güçleniyor, ama anneden bunu saklamanın hissiyatı da pis.
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
o kadar uğraşıp sizi yapmış adam. bakmış büyütmüş. senelerce ilgilenmiş, babalık etmiş. kıymetini bil bence. onun elinde olan bir şey değil eşcinsel olmak, kızma ona. belki yeni fark etti, belki internette her türlü şeyi bulabileceğini anlayınca uç noktalardaki şeyleri görmek istedi. hayat tarzınızı bilmiyorum ama belki ilk kez kendini ifade edecek bir ortam buldu. kendisi gibi olan insanlarla tanışıp konuşmasında dertleşmesinde bir problem yok, bu iş anneni aldatmaya dönüşmediği sürece. iki eşcinsel görüşüyorsa bu sapık gibi birbirlerinin üstüne atlayacakları anlamına gelmez. biz karşı cinsle görüşürken üstlerine atlıyor muyuz? ama eğer aldatma gibi şeyler varsa konuş, "bilgisayarında bişeyler gördüm, yapma bunu anneme" de sadece, ve bırak. konuşmayı fazla uzatıp bir tartışmaya çevirme. işi ikiniz için de zor ve karşılıklı bir utanca çevirme. tek bir kısa cümle ile durumun farkında olduğunu belirt sadece. o anlayacaktır.
0
atakan pasa hazretleri
(13.11.11)
orospununun namuslusu poposunu vermeyendir, aklıma geldi öyle;her şey insanlar için (inşallah pasif değildir)
0
cahit tomruk
(13.11.11)
cahit abi yapma etme böyle şeyler.
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
zor bi durum, ama normal bi aldatmadan farklı bu. yani aynı şeyleri bi kadınla yaptığını öğrenseydin durum çok farklı olurdu, sonuçta bi başkasına herhangi bi şekilde ilgi duyduğunda önce birlikte olduğu kişiden ayrılmalı insan, vs. ama adam gay, çıkıp ben gayim bilmem ne diyebilir mi? dese başına ne gelir; etrafındakilerin, sizin tepkiniz ne olur? ve o bundan ne kadar çekiniyodur bi düşün. ben böyle düşünüyorum; yani babanla konuşmak, annene durumu anlatmak dediğim gibi normal bi aldatma olayında tabi ki ilk yapılması gerekenler ama bunda sonucu ne olur bilmiyorum. çünkü size yalan söylemesinin, eşinden ayrılmadan aldatmaya yönelmesinin esas nedeni etrafındaki baskıdan çekiniyo oluşudur bence. bırak 47 yaşındaki aile babasını, hareketlerinden ''hafif kırık'' olduğu çıkarılan insanlara bile nasıl davranılıyor bi baksana. umarım çok kırmadan, kırılmadan atlatırsınız, ani kararlar almayın derim ben.
0
mayaa
(13.11.11)
Burda babanın eşcinsellerle görüşmesi değil, anneni aldatması daha feci bir durum bence.
0
7876
(13.11.11)
babamla konuştuğumda (normal bir şekilde, onu tanımak için) yakalanmış olmanın psikolojisiyle ayrı problemler yaşamaya başlarsa ne olacak? kendimi zorlayarak ''baba bak çok normal şeyler bunlar, ama anneme ayıp olmuyor mu?'' dediğimi varsayalım. reaksiyonunun bunu benimle uzun uzadıya konuşmak olmaması akla daha yatkın.

''sadece arkadaş olabilirler'' hayır olamazlar, o konuşma günlüklerinde görsel kanıt hariç her şey var.
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
İsimsiz bir mektup yazsan, işte eşini aldattığını biliyorum ona bunları söyliycem gibi? Belki anneni aldatmaktan vazgeçer? Ama emin olman lazım başka biriyle duygusal bir ilişki yaşadığına?
0
7876
(13.11.11)
duygusal ilişki yaşadığını bilsem bile mektup yazıp adamı 'kim acaba' dedirte dedirte paranoyak yapmak olmaz.
0
🌸neyapsambilemedim
(13.11.11)
yahu ben anneni daha çok düşünüyorum bu durumda, baban başkalarıyla ilişkiye diriyor anladığım kadarıyla. Hastalığı falan da var bu işin, yazık kadına bir şekilde durdurmak lazım babanı. Ama sahi bu da senin karışmaman gereken bir durum sonuçta babanda olsa başkasının hayatı. Al sana iki ucu b.klu deynek
0
7876
(13.11.11)
öncelikle cok uzgunum soylemeden gecemedim. ben de belki aynı sey değil ama porno bagımlılıgı vs olabileceği korkusuyla interneti vs ellerine vermemek istiyorum. bu bile aslında ne kadar yaralayıcı bişey. sizin durumunuz daha da kötüsü. yukarıda söylendiği gibi yeni seyleri kesfetmenin sapkınlıgı da olabilir bu, insan dönem dönem böyle sureclere girebilir. biz az cok net-native yaslarda sayılırız ama onlar icin bu akıl almaz bi değişim. o yuzden bence once siz bir psikologla gorusun. sonra olabildğince önyargısız babanızla konusun-ya da psikologun direktiflerine göre ona goturun o konussun. lutfen ilk etapta sakın annenize ve kardeşinize bir şey soylemeyin. siz de yetişkin bir insansınız ve bi sekilde bu olayın aktörü olmussunuz. annenize paslamak bencilce olabilir. malesef siz de dahilsiniz, sorumluluk atabilecek konumda değilsiniz. babanız durumuyla yuzlestikten sonra bir tercih yapmak zorunda kalacaktır muhtemelen, ki ben eski hayatına donmeyi tercih edeceğini dusunuyorum aksi durumda ancak annenize olay anlatılmalı diye dusunuyorum. cok zor tabi bu bilgiyle yasamak ama fevri davranmayın sakın.
0
art vandaley
(13.11.11)
gerçekten oldukça zor bir durum. belki kendiniz bir şekilde bunu kabullenirsiniz; ama onu seven, iki çocuk ve yıllarını vermiş olan annen için oldukça yıkıcı sonuçları olabilir.

kesinlikle durumla alakalı olarak bir psikologa başvurup, profesyonel yardım alarak olaya eğilmen gerektiğini düşünüyorum.

allah kolaylık versin, umarım sorunsuz atlatılan bir süreç olur senin ve ailen için...
0
excomzkko
(13.11.11)
bu hissiyatlar yaşa başa bakmaz diyerek fikrmi söyleyeceğim naçizane;

öncelikle bu kadar üzülmemen gerktiğini düşünüyorum. tamam kolay değil kabul ediyorum ama en azından babanı suçlamamaya "çalış" derim. en nihayetinde aileniz söz konusu elbette ki endişelenmekte haklısın. ama babanın "baba ve koca"dan önce bir insan olduğunu duygularının zamanla değişebileceğini, hatta bunun ilgisini çekmiş olabileceğini ve aynı şeyin senin başına gelebileceğini düşünerek empati kurmaya çalış.

statüsü ,ailedeki yeri ne olursa olsun o da bir insan ve hisleri o yönde değişiyor/gelişiyor olabilir, ya da şimdiye kadar bastırmış olup yeni yeni dışarı yansıtmaya başlamış olabilir. çok çok doğal olduğunu savunuyorum ve anlayış göstermekte "çaba göstermelisin" diyorum.

anneni bilgilendirmek konusunda ise fikir beyan etmek zor açıkçası. kadın veya erkek farketmeksizin ortaa aldatma var.

açıkçası kendi duygularını dizginlemeyi başarırsan bu konuyu babanla konuşmanı ve açıklığa kavuşturmanı tavsiye ederim. bunu yapmandaki amaç babanı yargılamak değil, bu konudaki (cinsel yönelim) gerçek duygularını öğrenmek.
eğer sakin ve olgun davranmayı başarabilirsen seninle açık yürekli konuşacaktır.

eğer bu şekilde olursa, ailenizin geleceği hakkında da konuşabilirsiniz. sen açık açık bunu her ne olursa olsun "aldatmak" olduğunu ve buna göz yummak istemediğini, annenin ve kardeşlerinin üzülmesini istemediğini söyleyebilirsin. ona bir tercih yapması konusunda açık kapı bırakırsın.

açıkçası buardan yazmak çok kolay fakat, yapmak ne kadar kolay olur bilemiyorum.
ama en azından sakin olmak ve empati yapmayı denemelisin.

umarım herşey yoluna girer.
0
vakumlu
(13.11.11)
vay be insanlar ne kadar genişmiş. hemen hemen herkes olağan karşılamış bu durumu.

evet başka birinin bilgisayarını karıştırdığın için haksızsın fakat ortada da ciddi bir durum var. başkaları adam da bunca yıldır cinselliğini yaşayamamış sizin için falan demiş ama kimse kimseyi zorla evli tutmuyor. ayrılıp -ya da belki hiç evlenmeyip- gay ya da biseksüel hayatına devam edebilirdi. adamla buluşmasaydı ve olay sadece pornoda kalsaydı hiçbir sorun yoktu ama şu anda var (evli olduğu insanı seven birisi gidip de başka biriyle buluşmaz). bu şekilde sebebi ne olursa olsun açık açık annenizi aldatıyor ve bu bir kabahat. diğer yandan belki şu anda anneniz de mutsuz ve belki babanızın başka biriyle buluştuğunu bilirse yaşı geçmeden o da kendine başka bir düzen kuracak. bence bir psikoloğa danıştıktan sonra babanızla konuşun, ne bildiğinizi söylemeyin ama mesela "hakkında her şeyi biliyorum ama senden duymak istiyorum" deyin. annenize de durumu kendi anlatsın. affeder ya da affetmez annenize kalmış bir durum ama gammazlık yapmayın siz.
0
kayranin kedisi
(13.11.11)
çalıştığım şirkette yurt dışına gidip gelen tır şoförleri var, onların çoğu evli barklı çoluk çocuk sahibi adam, hatta birisi zamanında ünlü bir otobüs firmasının genel müdürüydü ama adamlar hemen hemen her yurtdışına çıktığında mutlaka bir travestiyle birlikte oluyorlar. ha dışardan bakınca delikanlı aklı başında insanlar ama yinede cinsel tercihlerinde bir tuhaflık olduğunu düşünmüyorum, çünkü belirttiğim gibi hepsi evli barklı insanlar.

baban içinde durum normal diyebilirim çünkü konuyla hiç ilgim olmamasına rağmen verebileceğim birçok örnek var.
0
tolga asp
(13.11.11)
Bu ekşi duyuru insanlarının genişliğine bir türlü alışamadım.. Ne demek o onun özel hayatı, seni ilgilendirmez? Aynı olay kendi başlarına gelse yine böyle diyebilirler miydi merak ediyorum.

Ben de bunu annene söylememenden yanayım. Tüm aile için, annenin ve babanın akrabaları için bile büyük bir travma olur. Bundan daha hafif şeyler yüzünden cinayet işleniyor, biliyorsun. En iyisi yine de bir psikologla görüşmen.
0
jacque
(14.11.11)
pasif baba amk. 7/24 kusarım. allah kolaylık versin, babana da sana da.
0
cotillard
(14.11.11)
Ne yaptınız konuşabildiniz mi acaba birileriyle.
0
Yelkensiz_sandal
(05.05.17)
Bende bir gay veya escinsel yada siz heteroların deyimiyle ibne nin biri olarak birleyler söylemek istiyorum.

32 yaşındayım bekarım ve uzun süredir erkeklerle gerek aktif gerekse pasif ilişki yasıyorum. Birlikte olduğum adamların hemen hemen hepsi evli çocuklu hatta torun sahibi klşiler. Çok uzun yıllar süren ilişkilerim oldu duygusal anlamda da aşık oldum dediğim gözümün o kişiden başkasını görmediği adamlarda oldu hayatımda. Bu adamlar malesef toplum baskısını yenememiş ve evlenmek zorunda kalmış kişiler. Lütfen kimseye seni ne Aman evlendiricez gibi saçma sapan sorular sorarak onu bir çıkmazın içine sürüklemeye çalışmayın. Bırakın herkes istediği hayatı yaşasın ki seneler sonra böyle aile faciasına yol açacak durumlar yaşanmasın. Kimse hayatını bir tiyatro oyununa çevirip sevmediği kişiyle bir ömür birlikte olmasın. Umarım yukardaki olayda kimsenin canını sıkacak yanlış bir davranış sergilememişinizdir. Eşcinsellik bir tercih değildir. Sizin bayanlara karşı hissettiklerinizi biz erkeklere karşı hissediyoruz. Nasıl ki kimse sizi bir erkekle birlikte olmaya zorlayamıyorsa vizi de bayanlarla birlikte olmaya zorlamayın.
0
Yelkensiz_sandal
(16.05.17)
Unutmayın yarın çocuğunuz olduğunda kimse size eşcinsel olmayacağını garanti edemez
0
Yelkensiz_sandal
(16.05.17)
işte bunlar hep cehalet, mahalle baskısı... sonra bir yerde patlıyor ve kötü bir yerde patlıyor.

yılların duyurusuymuş, ne oldu acaba? illa ki insanlar üzüldü, yıprandı, acı çekti. yazık ki yazık.
0
runagain
(16.05.17)
benden daha trolleri varmış lan :)
0
purple rain
(16.05.17)
Öncelikle babanda olsa insanların özel eşyalarını karıştırma. Herkesin bir özeli vardır saygı duymalısın. Belki karıştırmasaydın bilmek istemeyeceğin bir şeyi öğrenmeyecektin.

Baban sadece videolarını izliyor olsaydı adamı rahat bırak derdim. Zaten gelmiş 47 yaşına annenle de arası iyiyse bırak öyle kalsın derdim fakat ortada bir ihanet varsa mutlaka söylenmesi gerektiğini düşünüyorum eğer söyleyemem ben diyorsan yine en başa dönüyoruz. İnsanların özelleri vardır bu baban bile olsa. Duymak istemeyeceğin şeyleri kurcalama.
0
powerpufgirl
(16.05.17)
tarihe bakın hortlatmışsınız yahu.
0
goodz
(16.05.17)
lgbt derneklerinin de psikiyatr servisleri ya da yönlendireceği doktorlar oluyor.
örneğin ankara ise iki doktor tavsiyesinde bulunabilirim. bu konularda uzman bu iki doktor. Rastgele bir doktor seçmektense derneklerle çalışan bu konularda uzman doktorlara gitmeni tavsiye ederim.
0
omonia
(16.05.17)
6 yillik duyuruyu neden uyandirdiniz lan
0
bollocks44
(16.05.17)
bi yazara bakarsın tröl mu diye bir de saate bakarsın bugün mü diye :)
0
qobel
(16.05.17)
Konunun içeriği ile değil de tarihi ile ilgilenen arkadaşlara cevabımdır :)

Konuyu ben hortlattım çünkü giriş gelişme kısmı bar ama sonuç yok ortada. Merak ettim bu hikayenin sonunda neler olduğunu. Acaba kimler üzüldü kimler mutlu oldu. Merak etmemin senebi de belki yıllar sonra içine düşmekten korktuğum bir durumun günümüzde bazı kişiler tarafından yaşanmış ve yaşanıyor olması. Umarım konuyu açan arkadaş bir gün bu yazıları okur ve bir bilgilendirme mesajı yazar
0
Yelkensiz_sandal
(06.06.17)
straight bir baba aldatması durumu gerçekleşseydi buradaki homofobik olmayan arkadaşlar "bu onun hayatı, saygı duy." diyecekler miydi acaba... hakikaten tutarsızsınız.

muhtemelen anne kişisinin çocuktan önce haberi olmuştur. sonu ne oldu acaba, ben de merak ettim.
0
zgrydn
(06.06.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.