[]

Düşen Uçakta Ateist Kalmaz

Bunun tam tersinin olabileceğini düşünüyor musunuz? Daha doğrusu, şöyle izah edeyim: Allah'a ve ahirete inanan biri ölümle burun buruna geliyor ve şüpheye düşüyor. Ya ölümden sonra hayat yoksa, her şey birazdan biterse diye düşünüyor.
Böyle bir insan içten içe şüpheci, agnostik vb. midir sizce?



 
ben sanmam. cunku son saniye inanirsa cennete inanmazda cehenneme gider sonucta. bu riski goze almazdim sahsen.

ya da risk budur dersin :D
  • yamuklu sucurta  (14.09.15 21:13:51) 
Yok tersi de pek olası değil.
Bana göre düşen uçakta ateistin kalmaması ile inananın şüpheye düşme olasılığı aynı derecede, neredeyse olanaksız.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.15 21:23:39) 
Tersi olmaz.


  • Frederick Co  (14.09.15 21:26:07) 
bu şekilde düşünen insanlar var elbette ve ben bunu şüpheye düşmek olarak görmüyorum. sonuçta meraklı yaratıklarız, ve hayatı sorgulamak güzel bir şey

ben baya dindar biriyim aslında, ama çok sorguluyorum.. ve bu soruyu da kendime soruyorum çoğu zaman ya hakkaten ölümden sonrası yoksa diye..
  • 7876  (14.09.15 21:29:03) 
Dusen ucakta ateist kalmaz diye de genelleme yapilamaz elbette.

Simdi dusecegim ve organik bedenim parcalanip baska canlilara ev sahipligi yapacak sonucta karbon tabanli bir canliyim, seklinde de dusunebilir.
  • Traveller  (14.09.15 21:42:03) 
Bazen, ölmeden önce yeryüzüne kilometrelerce yukaridan düsen bir balina, kendi varligini kesfedip dünyayi tanimaya calisir.

Bazen bir petunyasindir, ve düsündügün tek sey, gene mi sorusunun cevabi olur.

referanslar icin bir otostopcunun galaksi rehberi.

Hayir genelleme yapilmaz, kazanin gelecegini düsündügüm an, iste basliyoruz demisligim var, sonra araba bizim arabaya girdi. Benzer bir baska durumda tek aklimdan gecen f.ck diye bir sessiz haykiristi. Orda da yanimdaki cam patladi, bir sey olmadi ama. Sagim. Beyin kanamasi ihtimaliyle doktor uyutmayin, kusarsa hemen acile getirin dedi, kafa üstü cakilmistim, tek düsündügüm annemler üzülmesindi o zamanlar.

Genellemeyelim yani.
  • wiillii  (14.09.15 23:57:27) 
Hayati boyunca inanan insanin o an aklina boyle bir sey asla gelmez.


  • stavro  (15.09.15 00:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.