[]

Nedir olmasi gereken?

Gunluk hayatta etrafina hayvan gibi davranan saygisiz barzo insanlara biz de mi oyle davranmaliyiz/karsilik vermeliyiz, cunku tatli dilden anlamiyorlar mi, ama o zaman biz de kinadigimiz seyi yapmis olmayacak miyiz? Bir süre sonra ustumuze yabismasin?

Oyle davranmazsak da yipranan biz olacagiz. Ama kendimizi kaybetmemis olacagiz, onlardan birine donusmeyecegiz.

Metrobusten falan bir sekilde ornegini olusturursunuz kafanizda.

Nasil olmali bu, siz nasil davraniyorsunuz gunluk hayatinizda?

 
muhatap olmuyorum mümkün olduğunca
muhatap olmak zorunda kalırsam ters insana ters davranırım, düzgünce söylediyse zaten gerekli şekilde düzgünce cevap veririm.

  • basond  (13.09.15 13:06:49) 
mesela kadıköy metrodan yaya olarak çıkarken 20 geçe kalkan beşiktaş vapuruna yetişmek için yürüyen merdivende soldan yardırıyorum. haliyle ortam kalabalık ve solda hareketsiz bekleyen biri var. sağa geçmesi için ricada bulunurum. eğer şahıs "yürüyeceksen normal merdivenden git" diye zırlayan bir gerizekalı ise hiç tartışmadan omuz atarak kendime yol açarım.

barzo, laftan anlamadığı için barzodur zaten. bir barzo ile kibarlıkla iletişim kurmaya çalışmak, kendini gülünç duruma düşürmektir.
  • zgrydn  (13.09.15 13:12:36) 
Barzo insanlara barzo davrandigin zaman sesleri kesiliyor. Ama boyle davrandigim zaman da benim icim rahat etmiyor bu ben degilim diyorum.
Hic muhatap olmayarak kendimi strese sokmuyorum.

  • rayde  (13.09.15 13:12:59) 
Ben de mümkün olduğunca "davranmıyorum".


  • whimsical  (13.09.15 13:23:21) 
Duruma göre değişiyor. Kimine bir bakış yetiyor. Kimine laf söylemeye üşeniyorum öyle geçip gidiyorum. Eğer yapılan muameleye aynıyla karşılık verirsem çizgimi bozmuş sayarım.


  • hayde bre  (13.09.15 13:32:39) 
j r r tolkien'in de soyledigi gibi, muhatap olmayinca da yaptigi seyi yapmaya devam edecek, herkes muhatap olmasa boyle boyle, yaptiginin dogrusu oldugunu dusunmeye devam edecek


  • yuzır  (13.09.15 13:40:49 ~ 13:41:42) 
@yuzır, onu bataklıktan çekip çıkarmak neden bize düşsün ki :/ toplumda gördüğü tepkilerden bir ders çıkarabilir bence.


  • zgrydn  (13.09.15 13:43:11) 
Sanırım kafalarımızda farklı olaylar canlanıyor. Belirli örnekler üzerinden konuşulsa daha doğru olacağını, cevaplar üzerinden tartışmanın daha anlamlı olacağını düşünüyorum.


  • whimsical  (13.09.15 14:03:15) 
@whimsical ya ornek verince de insanlar kendini sadece o ornekle kisitladigindan olayin genelinde ne yapilmasi gerekildigi ile ilgili bir fikir olusmuyor pek. Ben o sebeple bir ornek vermek istemedim.


  • yuzır  (13.09.15 14:05:37) 
Tamam ama susmamayı gerektiren ağırlıkta olaylar gelebiliyor olabilir bazılarımızın aklına. O yüzden herkes kendine göre bir şey düşünüp ona göre tepkisinin ne olacağını söylüyor. Bir referans yok ortada ve bu yüzden verilen cevaplar bir sonuca hizmet etmiyor.


  • whimsical  (13.09.15 14:25:05) 
Biraz empatimyapınca rahatlıyorum, trafikte adam resmen öküz gibi gidiyor önümde, veya ışıklara yaklaşınca basıyor arkadan kornaya geç bende geçeyim diye, önce sövüyorum içimden, sonra bazen bende yapıyorum, acelem olduğunda kavşağa yaklaşırken yavaşlama yerine hızlanıyorum, telefon la oynamak zorunda kalıyorum. E hali ile saçma sapan araba kullanıyorum.
Yani bile zaman zaman stresli gergin, veya dalgın oluyoruz.
Hemen çıkacağız zaten diye arabayı gelişi güzel koyuyoruz.

Kimbilir belki bende barzoyum
  • dunyatuhaf  (13.09.15 23:33:52) 
Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar.
Hintli tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar.
Yakınlardaki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler. Ama Hintli adam söyle der: "Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim doğamda ise sevmek var. Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğamda olan sevmekten vazgeçeyim?"
  • 7876  (13.09.15 23:37:23) 
(bkz: ortadogu'ya hosgeldiniz)

Tum insanlar medeni degil ne yazik ki. Azimsanmayacak bir bolumumuz, belki de cogunlugumuz maymundan hallice. Medeni olmayan insanlara karsi kendimi tehlikeye atacak sekilde medeni davranmayi kendim icin dogru bulmuyorum.
  • f_d  (30.09.15 21:34:09 ~ 21:34:40) 
Tanıdığım tanımadığım herkese karşı başlangıçta %100 iyi niyetli ve sevgi doluyum. Bu gerçekten içimden fışkırıyor hatta. Ama ilişkimizin devamı tamamen onların davranışlarına göre şekilleniyor. Hayat felsefem, karşındaki sana nasıl davranıyorsa x2'sini yap. İyiyse daha iyi ol, kötüyse beter et. Yollardaki saygısız insanlar için de bu geçerli. Ya tamamen görmezden geleceksin, onların senin için bir çöp kadar bile değeri olmadığını göstereceksin ya da canını gerçekten çok sıkıyorlarsa ağzını açıp gözünü yumacaksın. Başka bir yaklaşımdan anlamıyorlar ne yazık ki.


  • pandispanya  (30.09.15 21:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.