[]

5 litrelik su vs damacana su(19 litre)

hangisi daha sağlıklı sizce?

damacanalar evet kullan at değil ama nolacak ki içine işeyecek halleri yok ya insanların? gerçi nasıl bi ortamda tuttuklarını falan da bilmiyorum ama...

5 litreliklere gelecek olursak da plastik fazla inceltildiği için suya kalıntı bırakma oranı daha fazla diye bir şeyler duymuştum.

e hangisi daha sağlıklı bilgili birileri gelse de noktayı koysa.

 
Damacana çevreye daha az zarar veriyor. Güvenilir bi firma seçmek gerek ama:)


  • 7876  (14.09.15 00:47:50) 
damacanaya tecavüz edenler var, işeyende vardır.

edit: cevabın neyini beğenmedin bu yaşanmış bir olay.
www.hurriyet.com.tr
  • kuzey li  (14.09.15 00:55:12 ~ 01:02:55) 
Kaliteli bi bes litrelik suyun plastik icinde kalma suresi daha az oldugu icin daha saglikli.ama cevreya zarar diger yandan. Bes litrelikler damacanadan daha ekonomik olabiliyor ayrica.ornegin ankarada beslik aoc suyu birbucuktan alabiliyorsunuz. Dort carpi birbucuk esittir alti liraya kaliteli damacana bulmak ise zor.neticede su konusuna takintili bir insan olarak beslik su almayi daha saglikli buluyorum.tek dezavantaji tasima isini kendin yapiyor olman.


  • delicevat  (14.09.15 00:56:23) 
damacana iyi temizlenmiyor bence. tercih etmiyorum.
yine 19 litrelik depozitosuz damacana var onlardan alıyorum. çevreye zararlı değil polar yapılıyor mesela, o plastikler geri dönüştürülüyor çöpe attığın sürece.

  • cekilmis gayfe  (14.09.15 00:58:41) 
@cekilmis gayfe nerden alıyorsunuz depozitosuz olanları ? Hangi marka kullanıyorsunuz bir de ücreti nedir acaba ?

Ben senelerdir 5 litrelik erikli kullanıyordum artık tasıma işinden bıktım depozitolu erikliye döndüm 1 aydır .
  • lilidance  (14.09.15 01:28:53) 
damacana çok pis geliyor bana. aynı şey tekrar tekrar kullanılıyor, başkalarının evine girip çıkıyor.


  • sayns  (14.09.15 01:51:00) 
iyi de illa içine işemeleri mi lazım pis olması için :D

o damacanalar hep güneşte kalıyor yosun bağlıyor. gözle görmek için 6 ay - 1 sene sonra damacana pompasının borularına bak hep yeşermiş olur.

ayrıca çok titiz yıkadıklarını düşünmüyorum o damacanaları.

5 litrelik su şişelerinin çevreye zarar verdiğini hiç düşünmemiştim burada gördüm ilk defa. ama biz genelde kullandıktan sonra mahallenin sütçüsüne veriyoruz o kullanıyor.

en iyisi cam damacana. ama onlarıda 3 sene önce sormuştum depozitosu 70 lira demişti abantta. şimdi uçmuştur fiyatları.
  • yamuklu sucurta  (14.09.15 03:14:36) 
dokundugumuz suyu gormuyoruz. depolarin ici kim bilir nasil. asdfasd...


  • e haliyle  (14.09.15 04:19:01) 
Ben istanbulda baya yaygın olan bi markanın vukuatına şahit oldum bi gece. İzlendiğini bilmiyodu adam. Su tankerinden damacanaya su dolduyruyodu. Damacanalar eski kirli bi transitin içindeydi. Alıyo yere düşürüyo havaya kaldorıyo bakıyo sonra yerde duran hortumla su dolduruyodu. O manzaradan sonra sulara hep temkinliyim. Bimden 5 ltrelik aytaç su alıyoruz 2şer üçer.


  • pshasha  (14.09.15 14:19:11) 
@lilidance, kiler market'ten alıyorum. gürpınar marka su, tadı gayet güzel. fiyatı da en son 5,25 idi sanırım zam geldi 5,40 oldu ya da 5,60 tam emin değilim. eve çıkarması sorun olabilir senin için, ben omzuma atıp götürüyodum :)


  • cekilmis gayfe  (14.09.15 23:11:43) 
@want2die, Niye ki hocam su akınca bakteriler boruya yapışıp gitmem de gitmem bana ne mi diyor? Açıkçası evime taktıracağım taş çatlasın 3-5 bin liralık arıtma sistemi ile fabrikadaki arıtma sistemlerinin bir olduğunu düşünmüyorum. Ve bilmediğim için soruyorum, o arıtma cihazları bakterileri temizleyebiliyor mu ki? Bizim Ankara suyundan bok bakterisi çıktı mesela geçen aylarda.

Kipa'nın tek kullanımlık damacanaları var. Alınabilir.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (14.09.15 23:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.