Giriş
(2)

Tüm bu olanlardan sonra metro turizmi kullanan var mı?

yorgunum
Tüm bu olanlardan sonra metro turizmi kullanan var mı?https://eksisozluk.com/metro-turizm-soforunun-masturbasyon-yapmasi--5404717https://eksisozluk.com/metro-muavininin-4-yasindaki-kiza-tecavuz-etmesi--5159527https://eksisozluk.com/uyuyan-yolcunun-suratina-bosalan-metro-muavini--5116345https://eksis
Tüm bu olanlardan sonra metro turizmi kullanan var mı?

eksisozluk.com

eksisozluk.com

eksisozluk.com

eksisozluk.com

www.msn.com

i.hizliresim.com

twitter.com

eksisozluk.com sitesinde bir yazar metro turizm başlığına bunları yazmış

metro turizm kapatılsın çalışanları ülkeden kovulsun.

eksisozluk.com sitesindeki yazar "çalışanları ülkeden kovulsun" yazarak biraz abartmış çalışanlarının ülkeden kovulması olmaz ama mutlaka kapatılmalı ya da kayyuma devredilmeli ama o da olmaz çünkü akp ye yakın bir firma fetocu olsa tabii o zaman hiç şansı yoktu gerçekten metro turizme lanet olsun...
0
yorgunum
(08.09.17)
Bayram tatilinde gideceğim yere sadece 3 alternatifim vardı bir tanesi Metro Turizm. Diğer ikisini araştırdım kendimi onların saatlerine göre uydurmaya çalıştım birçok programımda değişiklik yaptım yine de kendilerine gidip bilgi almak aklımın ucundan geçmedi.
0
mutekebbir
(08.09.17)
Gözlemlediğim kadarıyla, çoğu insanın bunlardan haberi bile olmuyor, olanların bir kısmı unutuyor, kalanlar umursamıyor, ve evet tüm bu olanlardan sonra bile kullanan yine kullanıyor, ve son olarak malesef birçok yere, en sık kalkış saatiyle sadece bu firma gidiyor.

Kapatılmasını isteyebilirsin de çalışanları ülkeden kovma da nedir?
0
franz kafka
(08.09.17)
(4)

sosyoloji mi kamu yönetimi mi?

kaledekiyalnizlik
ortaöğretim kpss'den kırklareli il özel idareye atandım. hali hazırda eğitim fakültesinde 3.sınıf öğrencisiyim. ama olur da ileride memur olarak kalmayı düşünürsem falan -malum öğretmenlikte mülakat olayları- diye de aöf'den bir bölüm okumayı düşünüyorum. ders içeriklerini vs inceledim. ikisi de ilg
ortaöğretim kpss'den kırklareli il özel idareye atandım. hali hazırda eğitim fakültesinde 3.sınıf öğrencisiyim. ama olur da ileride memur olarak kalmayı düşünürsem falan -malum öğretmenlikte mülakat olayları- diye de aöf'den bir bölüm okumayı düşünüyorum. ders içeriklerini vs inceledim. ikisi de ilgimi çeken derslere sahipler, ama şu an birini seçmek durumundayım belki ileride seçmediğimi diğer bölümü de okurum.

yorumlarınızı bekliyorum
0
kaledekiyalnizlik
(08.09.17)
Sosyoloji
0
veritaslibertas
(08.09.17)
Bu soruyu birden fazla kez sordun. Yanlış düşünme diye bir kez daha yazıyorum.

Kamu yönetimi seç. Öğretmenliğe başladığın zaman okul müdürü ya da okul müdür yardımcısı olmanda işe yarayabilir. Bakanlıklarda bile görev alma şansın olur.

Sosyoloji de psikoloji gibi moda olmuş bir bölüm. Sana kamu yönetimi kadar somut bir faydası olmaz.
0
dissendium
(08.09.17)
@mcgonagalls cat

yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız, yorumunuza katılıyorum. lakin hali hazırda memur olarak atandım. ve aöf ye yazılmamın öncelikli amacı: olur da memurluk ile üniversite bir arada yürümezse en kötü aöf den lisans diploması alıp kurumiçinde yükselmeye çalışmak.

aöf bitirip kaymakam olabilen yokmuş, onu ben de okumuştum. ama bundan sonra olmayacağı da anlamına gelmez. 6-7 yıl aradan sonra kitaplara sarılıp geçen yıl okula döndüm -4 yıl ara vermek zorunda kalmıştım-, bunun yanında kpss ye de çalıştım -iyi sayılabilecek bir puanla derece yaptım. kısacası ben istersem yapabileceğime de kendime de inanıyorum. burada sormak istediğim iki bölümden hangisinin bana bu yolda daha yardımcı olacağıydı, sanırım kamu yönetimi daha makul olan seçenek.
0
🌸kaledekiyalnizlik
(08.09.17)
Kamu yönetimi.
0
tociess
(08.09.17)
(1)

Devlet neye nasıl teşvik veriyor bunu nasıl öğreneceğiz ?

mete kudur
sb
sb
0
mete kudur
(08.09.17)
ekonomi bakanlığı teşvik mevzuatından öğreneceksin
0
hosein
(08.09.17)
(3)

aliexpress siparişim isimsiz geliyor

hasmetizm 2046
adres oluştururken "adres tanımı" sandığım yere "is" yazmıştım iş yerine gelsin diye, diğer sitelerde hep böyle denk gelmişti, meğer oraya isim yazmam gerekiyormuş. satıcı paketin fotosunu yollayınca fark ettim neyse ki. 6 farklı satıcıdan sipariş vermiştim, 4 ünü düzelttirdim mesaj atarak. birine
adres oluştururken "adres tanımı" sandığım yere "is" yazmıştım iş yerine gelsin diye, diğer sitelerde hep böyle denk gelmişti, meğer oraya isim yazmam gerekiyormuş. satıcı paketin fotosunu yollayınca fark ettim neyse ki. 6 farklı satıcıdan sipariş vermiştim, 4 ünü düzelttirdim mesaj atarak. birine ulaşamadım o da foto yollayan entersan şekilde. bi tanesi de telefon no'su doğru sıkıntı olmaz dedi. ne diyorsunuz? isim olmadan gelir mi? gelmezse ne olacak?
*toplasan 2 si 20 tl falan değerli ürün sayılmaz.
0
hasmetizm 2046
(08.09.17)
Gelir bir şey olmaz. Takipsiz zaten kapıya atıp gidecekler. Adres olsun yeter
0
glamdr1ng
(08.09.17)
Gelır telefon numarandan ulaşırlar
0
hernezıkkımsa
(08.09.17)
Rihanna yazsan gelirdi. Su an gelecegini sanmiyorum.
0
artcilly
(08.09.17)
(3)

Ankara'da Akşam Nereye Gidelim (Alkollü Mekan Öneri)

arockm
Merhaba şehir dışından misafirlerim geldi. Akşama nereye gidelim, canlı müzik olabilir, fasıl olabilir bunlar olmayadabilir önemli değil.Kişiler rakı sevmiyor, viski konyak falan seviyorlar. Birde çankaya bahçeli kızılay tarafı olsun. Ümitköy çayyolu falan olmasın.Kişiler yaşlı değil.
Merhaba şehir dışından misafirlerim geldi. Akşama nereye gidelim, canlı müzik olabilir, fasıl olabilir bunlar olmayadabilir önemli değil.

Kişiler rakı sevmiyor, viski konyak falan seviyorlar. Birde çankaya bahçeli kızılay tarafı olsun. Ümitköy çayyolu falan olmasın.

Kişiler yaşlı değil.
0
arockm
(08.09.17)
Sess
Boteco Bistro
0
pieta
(08.09.17)
louise
italic
ora meyhanesi
6:45 KK
0
mukon
(08.09.17)
june pub iyi bir secim olur bahceli'de
0
kamyonsans
(08.09.17)
(2)

Yazılımda kendimi geliştirmek

emrefb1907
Selamlar; Ağustos ayında Bilgisayar Mühendisliği eğitimimi bitirmiş bulunmaktayım. Üniversitede kendimi çok fazla geliştiremedim. Yazılım alanında çalışmak istiyorum bunun üzerine çalışmalarım devam ediyor.Ancak teorik bilgileri pratiğe dökerken sıkıntılar çıkıyor ve kodlama işlemini düzgün yapamıyo
Selamlar; Ağustos ayında Bilgisayar Mühendisliği eğitimimi bitirmiş bulunmaktayım. Üniversitede kendimi çok fazla geliştiremedim. Yazılım alanında çalışmak istiyorum bunun üzerine çalışmalarım devam ediyor.Ancak teorik bilgileri pratiğe dökerken sıkıntılar çıkıyor ve kodlama işlemini düzgün yapamıyorum. Önerisi olanlar, böyle yaptım şu an bu durumdayım diyenlerin tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler.
0
emrefb1907
(08.09.17)
hackerrank.com'daki alıştırmalara bakabilirsin, özellikle algoritma konusunda çok yardımı olur diye düşünüyorum.
0
111111
(08.09.17)
Iyi temeli saglam bir yazlimci olmak ve yazilim gelistirmeyi pratige dokebilmek icin buyuk kucuk sirketlerde gozlemledigim, ozellikle ABD ve Avupada calisan yazilimcilarda gordugum ve benim de tavsiye edebilecegin surecler sunlar:

Temel iyi olmasi acisindan:
1. Temel algoritmalar ogrenilmeli klasik algoritma sorulari cozulebilmeli. Search, Sort, Graph vs.
2. Veri yapilari ogrenilmeli. List, Map, Tree vs.

Algoritmalarla beraber Programlama dili ogrenilmeli
3. Programa dilinin degisken yapilari
4. Karar yapilari , if, if-else, switch vs.
5. Donguler For, while, do-while vs.

Daha sonra ogrenilenleri pratige dokmedeki ilk gecis asamasi mimari, programlama anlayisi
6. UML diagramlar
7. Fonksiyonel programlama nedir
8. Object Oriented Programlama nedir
9. Encapsulation, Inheritance, Polymorphsm, interface, abstract siniflar vs.
10. Design Patterns

Daha sonra tum bunlarin pratige dokulmesi icin gerekli araclar
11. O dile ait kutuphaneler, siniflar. Ornegin dosyadan veri okuma yazma. Json veya XML data olusturma
12. O dile ait gelistirme pratikleri. Ornegin database CRUD (Create-Read-Update-Delete) yani database veri olusturma, yazma, duzenleme, ve silme islemleri.
Internet uzerinden XML veya JSON veri aktarma ve web servisleri vs.
13. Frameworkler

Yazilim gelistirme pratikleri ogrenilmeli
- Agile, Scrum nedir, bir is yerinde yazilim gelistiricini gunu nasil gecer, hangi toplantilara katilir.
- Scrum Master, Project manager, Product Owner, QA nedir ne is yapar
- Bir gelistiriciye bir gorev nasil verilir. hangi araclar kullanilir. istekler nasil belirtilir.
- Test Case nedir
- Teset Driven Development nedir
- Bir yazilimci isi bitirince kendi isini nasil test eder. Unit Test nedir?
- Bir yazilimcinin yazdigi kodu kim nasil test eder. Code Review nedir?
- Bir yazilimcinin yaptigi is nasil test edilir. Integration test, Regression test, Smoke test nedir vs.

Bu adimlar elbette en basta en son asamasina kadar sira ile ogrenilmez, hatta bazi asamalari atlayabilirsin. Ama bu konularin butununde ne kadar derinlesirsen o kadar iyi yazilmci olursun. ogrenme surecinde yuzeysel ogrenilir bir sonraki asamaya gelinir. Biraz ogrendikce bir sonraki asamaya gecilir. Hepsi bitince tekrar en basa donulur daha derin ogrenilir, yanlis anlasilmis ogrenilen seyler duzeltilir. Tam idrak edilememis seyler idrak edilmeye calisilir. Yazilmci olmak icin ogrenme sureci "Linear" yani bastan sonra dogru dumduz ogrenip gitmek ile olmaz. Yazilim ogrenmek "iteration" yani tekrar tekrar basa donup tekrar etmek ile olur, yillar gectikce basa donup tekrar ettikce o konuda derinlesip uzman yazilimci olunur.

Ogrenmek icin giris seviyesi kitaplari, pratik seviye kitaplari (cookbook), referans kitaplari (index kitaplar) kullanilir. Bol bol video izlemek iyidir anlamak icin ama kendi seviyene gore video ve kitap bulmak onemli. Pratigi ogrenmenin en hizli yolu bir yerde calismaktir. Diger yazilimcilarla kendini karsilastirmanin ve iyi yolda mi oldgunun anlamannin yoluda seminerlere, Hackathlon gibi kod gelistirme aktivitelerine katilmaktir. Bunun yaninda bol bol pratik yapmak her bir konuda mutlaka birseyler gelistirmeye calismak, guzel bir fikrin var ise ozellikle ogrenmek icin o ise girismek iyi olur.

guzel kaynaklar hackerrank.com www.geeksforgeeks.org, projecteuler.net , "head first" serisinin kitaplari, ve video siteri (udemy, udacity, coursera)
0
emrahday
(08.09.17)
(5)

Yeni ehliyete ne zaman geçmeli?

cool pich
Eski ehliyetimi yeni ehliyetle şimdi değiştirmek mi mantıklı yoksa 1-2 sene sonra mı? Şimdi alırsam yenileme süresi 10 yıl sonra dolacak, 2 yıl sonra alsam 2 yıl daha geç oluyor.
Eski ehliyetimi yeni ehliyetle şimdi değiştirmek mi mantıklı yoksa 1-2 sene sonra mı? Şimdi alırsam yenileme süresi 10 yıl sonra dolacak, 2 yıl sonra alsam 2 yıl daha geç oluyor.
0
cool pich
(08.09.17)
Ehliyetle ilgili uzun vadede bu kadar plan yapmak çok doğru değil; şimdi de alsan mantıklı 2 yıl sonra da alsan mantıklı, 10 yıl sonrasını dert etme şimdilik.
0
angelus
(08.09.17)
1 sene sonra geçersen fayda ve zararın ortalamasını almış olursun. bence 1 sene sonra iyidir.

evet ciddi değilim.
0
eeb
(08.09.17)
Gun gectikce ehliyet kosullari ağırlaşıyor. Su anda mesela; aile hekimi psikoloji raporunu verebiliyor ama goz raporu icin uzmana yonlendiriyor. Yarin oburgun psikoloji icin de gonderecegi gibi baska testler de isteyebilirler. Ayrica fiyati da asiri zamlanacaktir. Bence vaktin varsa geciktirme.
0
okiler
(08.09.17)
kaybolmadığı sürece kullanabildiğim son güne kadar kullanacağım eskisini. son aylarda yenilerim -ki tahminim o zaman bile bir yığılma olacaktır ve o süre biraz daha uzayacaktır.
0
nrmnm
(08.09.17)
Arabanla yirtdisina cikacaksan yeni ehliyetle cik, yoksa cok da onemli degil. AMa diger yandan saglik raporu vb seylerin fyatlaricartiyor, aklinda bulunsun o da.
0
kuehles blondes
(08.09.17)
(5)

komikli film?

mehmed resad
bütün gün bi otel odasında tikildim kaldım, hastayım da üstelik. paso kahkaha attıracak bi film arıyorum. Yerli yabancı her şey olur.
bütün gün bi otel odasında tikildim kaldım, hastayım da üstelik. paso kahkaha attıracak bi film arıyorum. Yerli yabancı her şey olur.
0
mehmed resad
(08.09.17)
movie 43
0
elorelia
(08.09.17)
jump street 21-22, pineapple express, kick-ass
0
nodrama
(08.09.17)
what we do in shadows
0
istanbul kanatlarimin altinda
(08.09.17)
film değil ama ben öyle eğlenceli bişiler izlemek istediğimde youtube'dan kardeş payı dizisinin rastgele bir bölümünü açıp izliyorum.
0
sedat peker in yegeni
(08.09.17)
geçen tv'de izledim, çok komikti, www.youtube.com hang over serilerine de bakabilirsiniz.
0
kaset
(08.09.17)
(1)

Üst solunum yolu enfeksiyonu mu bu ?

mete kudur
Selamlar, 2 gündür feci halde boğazım ağrıyor yutkunamıyordum, dün limon aldım 3 limonu ılık suyla karıştırıp içtim . acıyı kessin diye de maximus isimli bir sprey kullanıyordum(doktor 1 önceki hastalığımda vermiş, aynı nedenlerde)şimdi sabah uyandığımda aynı acının daha şiddetlisi burnumdan nefes a
Selamlar, 2 gündür feci halde boğazım ağrıyor yutkunamıyordum, dün limon aldım 3 limonu ılık suyla karıştırıp içtim . acıyı kessin diye de maximus isimli bir sprey kullanıyordum(doktor 1 önceki hastalığımda vermiş, aynı nedenlerde)

şimdi sabah uyandığımda aynı acının daha şiddetlisi burnumdan nefes alırken yaşanır hale geldi.

yaşıyacak mıyım ?


* ıhlamur ve limonlu ılık suya devam edeyim mi ? alternatif olarak yapabileceğim şeyler için de fikir ve tavsiyeleriniz varsa hepsine açığım. bitsin bu keder.
0
mete kudur
(08.09.17)
ayni durumdayim theraflu cok iyi geldi bana. dort saatte bir aliyorum. dorduncu gundeyim bogaz agrisi bitti sumkurme evresine gectim.
0
pide
(08.09.17)
(1)

İzmir'i günlük olarak gezdirecek güvenilir tur şirketi önerebilir misiniz?

error522
efes şirince meryem ana vs o tarz katıldığınız beğendiğiniz turlar var mı?
efes şirince meryem ana vs o tarz katıldığınız beğendiğiniz turlar var mı?
0
error522
(08.09.17)
ebruli tur iyidir.
0
Phoebe
(08.09.17)
(1)

Acil yeterlilik sinavi essay sorusu

lacrim
Writing bolumunde essay ya da paragraph a baslik atmak gerekiyor mu yoksa firstly diyip direk konuya giris mi yapilmali?
Writing bolumunde essay ya da paragraph a baslik atmak gerekiyor mu yoksa firstly diyip direk konuya giris mi yapilmali?
0
lacrim
(08.09.17)
başlık atılır
0
cay koy geliyorum
(08.09.17)
(4)

Ankara Adliyesi tuvaletleri

signore
Normal halkın, milli iradenin girebildiği tuvaletler nerede? Gördüğüm tüm tuvaletler avukatlara özel. Ayrıca bu avukatların kartla girdiği tuvaletlere stajyer avukatlar girebiliyor mu kartla?
Normal halkın, milli iradenin girebildiği tuvaletler nerede? Gördüğüm tüm tuvaletler avukatlara özel. Ayrıca bu avukatların kartla girdiği tuvaletlere stajyer avukatlar girebiliyor mu kartla?
0
signore
(08.09.17)
milli irade nereye sıçıyor bilmiyorum, avukatların girebildiğine stajyerler de girebiliyor.
0
trajikomix
(08.09.17)
çukurambar'daki birinci katta.

ötekini de bi ara bulmuştum da unuttum şimdi hangi yandaydı.
0
kibritsuyu
(08.09.17)
Ben de adliye calisaniyim (ankara degil). adamin biri birgun, artik ne kadar sinirlendiyse, girdi iceri bi hisimla, "kardesim biz nereye sicacagiz!" diye bagirdi, sonra cevabi beklemeden cikti gitti. Bu da boyle bir animdir.
0
okiler
(08.09.17)
En son Kemal Sunal'ın filminde duyduğumuz: "Ağanın bokunun üstüne bok olmaz" repliğini bu iktidar sayesinde tekrar görüyoruz. Stajyerler de girebiliyor.
0
Erensq06
(08.09.17)
(1)

Yatırım Fonları Aldatmaca mı

herhaltibiliyoring
Bir fon almıştım. En az %80 i altına dayalı. Gerisi faiz,repo vb..Altın 1 senede 15.9 artmış, bu fon 13.9 artmış. Yani düz altın alıp otursaydım daha iyiymiş. ne anladım ben bu işten?* bahsettiğim fon HSBC Altın Fonu HBF** fonun %99 u altındaymış şu an.** 3 senede altın % 68 getirmiş?, HBF % 57 geti
Bir fon almıştım. En az %80 i altına dayalı. Gerisi faiz,repo vb..
Altın 1 senede 15.9 artmış, bu fon 13.9 artmış.
Yani düz altın alıp otursaydım daha iyiymiş. ne anladım ben bu işten?


* bahsettiğim fon HSBC Altın Fonu HBF
** fonun %99 u altındaymış şu an.

** 3 senede altın % 68 getirmiş?, HBF % 57 getirmiş.
0
herhaltibiliyoring
(08.09.17)
Altın fonunda al sat fiyatı aynıdır. Ancak altında makas %1.5-2 civarı. Fonda da stopaj vergisi var gerçi.

Sorunuza cevap
Yanlış fonu seçmişsiniz. Tefas'a bakın daha iyiler vardır. Fon konusunda Akportföy ve Yapı kredi iyidir.
0
Mcfly
(08.09.17)
(2)

Araştırma merkezlerinde çalışmak

efreet sultan
Ben böyle yerlerde çalışmak istiyorum. Misal Anamed, Hollanda Araştırma Enstitüsü vs gibi. buralarda nasıl pozisyonlar vardır acaba? ve herhangi bir üniversitede araştırma görevlisi olmak mı gerekiyor?
Ben böyle yerlerde çalışmak istiyorum. Misal Anamed, Hollanda Araştırma Enstitüsü vs gibi. buralarda nasıl pozisyonlar vardır acaba? ve herhangi bir üniversitede araştırma görevlisi olmak mı gerekiyor?
0
efreet sultan
(08.09.17)
Mesleginizi, orada ne yapmak istediginizi falan soylerseniz insanlar daha iyi yardimci olur.
0
evrim halkasi
(08.09.17)
bir reklam ajansında müşteri temsilcisi olarak takılıyorum. bu yerlerde ne tür pozisyonlar vardır onları merak ettim.
0
🌸efreet sultan
(08.09.17)
(5)

Bisiklet onerisi

artcilly
Merhaba eski bisikletim geotech dakardi ve bana cok rahat geliyordu diger bisikletlere gore ama maalesef ki calindi. Simdi max 1000tl butce ile yeni bir tane almak istiyorum 2. El de olabilir ama piyasayi hic bilmiyorum. Kadin tipi kadro olursa daha guzel olur. Model onerirseniz ya da fikir verirsen
Merhaba eski bisikletim geotech dakardi ve bana cok rahat geliyordu diger bisikletlere gore ama maalesef ki calindi. Simdi max 1000tl butce ile yeni bir tane almak istiyorum 2. El de olabilir ama piyasayi hic bilmiyorum. Kadin tipi kadro olursa daha guzel olur. Model onerirseniz ya da fikir verirseniz cok sevinirim. Tesekkurler.
0
artcilly
(08.09.17)
Cok teşekkür ederim detayli aciklama icin. Eski bisikletimde kadro boyu bacak boyumla ayniydi. Ayakta durunca cubuk gibi durmam gerekiyordu yani ondan dolayi soyledim ama cok da fark etmez evet. Linkteki cok tatli ama disk frenli degil. Eskisi oyleydi. Bu önemli bir ozellik mi? Bir de 2. El alacak olsam ya calinti cikarsa?
0
🌸artcilly
(08.09.17)
kadın bisikleti kadın spesifik seçilir. kadın ve erkek kadrosu arasındaki farklar üst borunun düşük olmasıyla sınırlı değil. üstünde milyonlarca arge finansı dönen bisiklet sektörünü lütfen küçümsemeyelim :) erkek ve kadın bisikletleri erkek ve kadın anatomisine "ayrı ayrı" uygun üretiliyor.

disk fren mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılır eğer mekanik disk fren kullanacaksanız hiç kullanmayıp direk "v" tipi fren almanız daha mantıklı, zira bakımı daha kolay, yedek parçası ucuz, yolda bırakma ihtimali çok çok düşük vb. ama 1000 tl bütçe ile hidrolik frenli bisiklet almak biraz risk olur. hidrolik diskler pahalı ekipmanlar (v tipi ve mekanik disk frenlere göre) bence bu kapsamda bakmanız gereken bisiklet; klasik ön amortisörsüz, mümkünse kadın spesifik kadroyla oluşturulmuş ve çamurluk takılabilen bir bisiklet olmalı.
0
Tears of Devil
(08.09.17)
*Ben de kesinlikle v fren oneriyorum.
*Normal kadro daha hafif olur.
*Dagda, toprakta kullanmayacaksan jantin 27', lastigin orta incelikte olmali (bu modele hibrid deniyor, sehir bisikleti)
*1000 lira civarina sifir salcano olabilir ancak. Model olarak city sport'lardan biri olabilir. (tercihen city sport 40)
*İkinci el alabilirsin ama yaninda bilen birisiyle git.
0
okiler
(08.09.17)
Anladim tesekkur ederim butce nedeniyle disk fren de yalan oldu. O zaman hic ugrasmiyim ilkinde yaptigim gibi delta bisiklete gidip buna ne olur diyip tipine falan bakip aliyim bari.
Camurluk falan takmam yahu. Sepet de takiyim mi:p
0
🌸artcilly
(08.09.17)
Bütçen giriş seviyesi için bile düşük maalesef, bence ikinci ele yönelebilirsin.

Facebook'ta 50000 küsür üyeli bir ikinci el bisiklet sayfası var, yine bisiklet forum'un market bölümü ve sahibinden.com var oralarda istediğin filtrelerle bi araştır istersen.

Dağ bisikletini hiç karıştırma, frenler arkadaşların da dediği gibi v olsa bir şey kaybetmezsin, hem daha hafif hem daha ucuz oluyor v frenli hidroliğe göre üstelik. Yine ikinci el için bisikletle kesinlikle bir tur at, viteslerini, frenlerini test et, kadro boyunun senin boyuna uygun olduğuna emin ol.

Umarım kaskın ve akşam çıkıyorsan yeterli aydınlatma ekipmanın vardır. İyi pedallamalar şimdiden!
0
chicha
(08.09.17)
(7)

su an n'apiyorsunuz ?

kamyonsans
cuma gunu, pek is yok, ofiste takiliyorum... duyuru, sozluk, sosyal medya ve uygulamar derken yapacak bir sey kalmadi; siz n'apiyorsunuz ya da ne yapmak isterdiniz ? ben yapayim sizin yerinize :D (not: disari cikamiyorum ne yazik ki su an)
cuma gunu, pek is yok, ofiste takiliyorum... duyuru, sozluk, sosyal medya ve uygulamar derken yapacak bir sey kalmadi; siz n'apiyorsunuz ya da ne yapmak isterdiniz ? ben yapayim sizin yerinize :D (not: disari cikamiyorum ne yazik ki su an)
0
kamyonsans
(08.09.17)
Dead men tell no tales torrente düşmüş izlemeye başlayacağım
0
freebird5406_2
(08.09.17)
ofisteyim. kahve olsun diye bekliyorum, rick and morty izliyorum.
0
cay koy geliyorum
(08.09.17)
ofiste yemek zamanını bekliyorum
0
hlt1985
(08.09.17)
6284 Sayılı kanuna ilişkin yönetmeliğin uygulanması konusunda kimlerin hangi konularında yetkili olduğuna dair görüş bildirmem lazım ama öğlen arası olacak ve hiç bir şey yapasım yok. bekliyorum boş boş.
0
denklemci
(08.09.17)
Öğrenci kartini bi ofiste unuttum. Sabah 9dan beri paşalarımın kapıyı açmasını ve masadaki kartı almayı bekliyorum.
0
leontocephaline
(08.09.17)
grip bi şekilde evde yatıyorum.
0
kedi kovalayan astronot
(08.09.17)
Elimde teslim etmem gereken bi iş vardı, büyük kısmını hallettim ama müşteri sabırsız kafasına atacağım siteyi biraz daha ısrar gelirse.

Onun dışında keyfim yerinde. Akşama en yakın arkadaşlarımdan birinin düğünü var, oradan çıkıp Tekirdağ'a eski ev arkadaşımı ziyarete gideceğim.
0
chicha
(08.09.17)
(5)

doğalgazsız su ısıtma için en iyi seçenek hangisi?

novotni
yazlıkta fi tarihinden kalma ihlas ani su ısıtıcısı var ama pek randımanlı değil. suyu biraz açsan soğuyor, 3.kademede sigorta atıyor. elektrik sarfiyatı da çok yüksek vs..yazlık edremit körfezinde, yazın bile çeşmeden akan su soğuk.alternatif bir çözüm arayışındayız. ne tavsiye edersiniz?
yazlıkta fi tarihinden kalma ihlas ani su ısıtıcısı var ama pek randımanlı değil. suyu biraz açsan soğuyor, 3.kademede sigorta atıyor. elektrik sarfiyatı da çok yüksek vs..

yazlık edremit körfezinde, yazın bile çeşmeden akan su soğuk.

alternatif bir çözüm arayışındayız. ne tavsiye edersiniz?
0
novotni
(08.09.17)
Tüplü şofben?
0
etna
(08.09.17)
her çatıda güneş enerjili ısıtıcılar var oralarda, bence öyle bişi yaptırın.
0
hosein
(08.09.17)
yaz için güneş enerjisi, kış için tüplü şofben veya elektrikli termosifon.
0
inheritance
(08.09.17)
eğer yazın en fazla 2-3 ay kullanacaksanız ve ev nüfusu da 3-4 kişiden çok değilse, banyo haricinde de cayır cayır sıcak su gereksinimi yoksa kesinlikle elektrikli termosifon.

yazlıkta yıllarca güneş enerjisi kullandık. bu sene tadilat olacağı için fiyat araştırdım. güneş enerjili sistemlerin en ucuzu 2000 liradan başlıyor. 65 litre demirdöküm elektrikli termosifon ise 500 lira. arada 1500 lira fark var.

yazlıkta maksimum 3 ay kalınıyor ve o 3 ayda eve gelen toplam eletrik faturası 200 lira civarında. diğer elektrikli aletler de dahil buna. diğer aylar ev boş.

farz edelim ki 3 ayda, daha doğrusu 1 yılda 200 liranın tamamını termosifon yaktı. güneş enerjisinin fiyatını çıkarabilmek için aradaki 1500 lira farkı ancak 6-7 yılda amorti edebiliyor güneş enerjisi.

üstelik tecrübe ile sabit, o güneş enerjisi yüzünden her yıl eliniz cebinizden çıkmıyor. bütün kış damda hiç kullanılmadan doğa koşullarına maruz kaldığı için bir sene gidersin camı kırılmış, bir sene gidersin şamandırası bozulmuş, önrü sene gidersin çekvalfi kaçırmış. yılda en az 100 lira da masraf çıkarıyor.

amorti ettiği tarihte zaten eskimiş çürümüş oluyor, yenilemek gerekiyor.

güneş enerjisi bedava enerji gibi görünüyor ama ona vereceğiniz parayı elektriğe vererek termosifon kullanabilirsiniz.

ha oturun hesaplayın, onun yakacağı elektrik, güneş enerjisi kurulum ve bakım maliyetini geçecekse güneş enerjisi yaptırın.
0
kibritsuyu
(08.09.17)
Gunes enerjisi.

Her seye her zaman para olarak bakilmamali bence, temiz enerjiye elinizden kalan katkiyi yapin derim ki 20 senedir bizim gun isi camlari hic kirilmadi, ne firtinalardan gecti.

Sadece 2 kez tepesindeki tankla ilgili sikinti yasadik, hemen halloldu. Sehirlerde zaten enerjiyi cayir cayir kullaniyoruz, burada elimizde ufacik da olsa temiz enerji kullanabilme sansimiz var. bu firsati kacirmayim derim.
0
kuehles blondes
(08.09.17)
(3)

Instagramim Rihanna dolu

artcilly
Merhaba ana sayfanin yarisi Rihanna. Takip ettigim biri mi takip ediyor bu sayfalari diyerek fotolara hesaplara bastikca daha da artti ve su an Rihannadan gecilmiyor. Napsam da kurtulsam? Tesekkurler.
Merhaba ana sayfanin yarisi Rihanna. Takip ettigim biri mi takip ediyor bu sayfalari diyerek fotolara hesaplara bastikca daha da artti ve su an Rihannadan gecilmiyor. Napsam da kurtulsam? Tesekkurler.
0
artcilly
(08.09.17)
Bunun gibi daha az gönderi gör diye bi seçenek var onu işaretleyebilirsiniz. Çıkan fotoğrafların seçeneklerinde.
0
proculianus
(08.09.17)
rihanna iyidir.
0
binder dandet
(08.09.17)
Gönderiye tıklayıp daha sonra üç noktadan "bunun gibi daha az gönderi gör"e tıklarsanız azalacaktır.
0
emrefb1907
(08.09.17)
(10)

Resat altini

artcilly
Merhaba gecenlerde ananem bana bir altin verdi. Bu cok eski para yenilerden degil falan dedi. Ben simdi bunu satmak istiyorum ama kaziklanmak da istemiyorum. Eski resatla yenilerin arasinda fiyat farki oluyor mu? Tesekkurler
Merhaba gecenlerde ananem bana bir altin verdi. Bu cok eski para yenilerden degil falan dedi. Ben simdi bunu satmak istiyorum ama kaziklanmak da istemiyorum. Eski resatla yenilerin arasinda fiyat farki oluyor mu? Tesekkurler
0
artcilly
(08.09.17)
Oluyor
0
hernezıkkımsa
(08.09.17)
rihannaya danışabilirsin.
0
hasmetizm 2046
(08.09.17)
Ne kadar oluyor mesela?
0
🌸artcilly
(08.09.17)
Yani mesela çeyrek altında üç lira falan oynuyor bunda da hadi on lira oynasın max.
0
hernezıkkımsa
(08.09.17)
Biraz attin gibi gelri. Ceyrek altinda eski ucuz oluyor.
0
🌸artcilly
(08.09.17)
Bende eski Reşat var. Bu altınlar gramaj olarak çok farklı. Eğer gerçek Reşattan bahsediyorsak fiyat farkı çok olur.
0
SiyamkedisiZorro
(08.09.17)
Yani çok daha pahalı olur eski Reşat.
0
SiyamkedisiZorro
(08.09.17)
Biraz fark oluyor ama arkadaşların dediği kadar hatırlamıyorum ben.

3-5 yere gösterip, en uygun verene bozdurun.


.
0
kartallar yuksek ucar
(08.09.17)
Çeyrek altındaki eski-yeni gibi değil bu durum. Mantıken güncel kurdan farklı zamanda alınan her altın eski tarihli oluyor. 2016'da 200 liraya alınan altın şuanki altından daha ucuza olacak tabi ki. Manevi değer de taşımadığından Kuyumcu 200 liraya aldığı altını 230'a satıyor. Şu an 240 çünkü fiyat.

Reşat, Hamit gibi altınlarda durum bambaşka.
Bilindiği gibi Cumhuriyet'ten sonra bu paralar ülkemizde basılmıyor. Basan makinelere ne oluyor peki? Suriye'de falan. üretime devam ediyor. Bahsedilen gerçekten çok eskiyse bayağı fark eder.

Bir kuyumcu anlatmıştı.
0
nickini vermek istemeyen uye
(08.09.17)
oguz altun
(08.09.17)
(1)

üniversiteye kayıt olurken

atcapar
arkadaşım üniversiteye kayıt yaptırmak isterken üniversite bundan şu belgeyi istemiş; - SGK dan GSS evrakını 15 gün içinde getir demişler.şimdi arkadaş soruyor bu belgeyi nereden nasıl alabilirim diye. Artı babası yurtdışında çalışıyor
arkadaşım üniversiteye kayıt yaptırmak isterken üniversite bundan şu belgeyi istemiş;

- SGK dan GSS evrakını 15 gün içinde getir demişler.

şimdi arkadaş soruyor bu belgeyi nereden nasıl alabilirim diye. Artı babası yurtdışında çalışıyor
0
atcapar
(08.09.17)
ilce sgk'ya gitsin orada halledilir.
0
blue eyes white dragon
(08.09.17)
(1)

basit bir word sorusu

naksidil
word'de sayfa numarası verdireceğim ama kapak sayfasına vermeden 2.sayfadan başlatmak istiyorum. 2. sayfaya 1 diye başlayıp devam etsin. nasıl yapacağım?
word'de sayfa numarası verdireceğim ama kapak sayfasına vermeden 2.sayfadan başlatmak istiyorum. 2. sayfaya 1 diye başlayıp devam etsin. nasıl yapacağım?
0
naksidil
(08.09.17)
1. sayfa sonuna bölüm ekleyeceksin.
2. sayfada yeni bölüm itibariyle numaralandıracak.
0
cakabo
(08.09.17)
(1)

Kıbrıs'ta uzun hafta sonu

SiyamkedisiZorro
Eylül'de evlilik yıldönümü için Kıbrıs'ta uzun hafta sonu tatili planlıyoruz. Deniz çok güzel olsun, şart değil ama mümkünse bin kişiyle tatil yapmayalım, yani butik oteller tercih sebebi.Fiyat önemli değil (yani alternatifler arasında perforansına göre açılabiliriz biraz).Bir de nereleri gezelim, a
Eylül'de evlilik yıldönümü için Kıbrıs'ta uzun hafta sonu tatili planlıyoruz. Deniz çok güzel olsun, şart değil ama mümkünse bin kişiyle tatil yapmayalım, yani butik oteller tercih sebebi.
Fiyat önemli değil (yani alternatifler arasında perforansına göre açılabiliriz biraz).
Bir de nereleri gezelim, antik kent sevenlerdeniz.
0
SiyamkedisiZorro
(08.09.17)
Kıbrıs'ta deniz güzel olamaz bence, çünkü aşırı tuzlu, jöle kıvamında bir suyu var. Lapta'ya gittim ben, denizden nefret etmiştim. Plaj güzel olsun derseniz o başka.
0
manuel mandalina
(08.09.17)
(2)

TOEFL

ilkot
merhaba, "Türkiye'de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerlidir."bunu umarım yanlış anlıyorumdur ama üniversite harici yerde girdiğiniz toefl sınavı geçersizdir mi demek isteniyor?
merhaba,

"Türkiye'de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerlidir."

bunu umarım yanlış anlıyorumdur ama üniversite harici yerde girdiğiniz toefl sınavı geçersizdir mi demek isteniyor?
0
ilkot
(08.09.17)
@ted, çok saçma değil mi, girdiğim tarihte herhangi bir üniversitenin sınav merkezi yoktu. toefl'a mı güvenmiyorlar gerçekten. bunun için yüksek lisansım da yanabilir. çıldırcam.
0
🌸ilkot
(08.09.17)
Merhaba, kopya sorunlari oluyormus. Nedeni bu.
0
Traveller
(08.09.17)
(3)

Gökyüzü gözlem- dürbün

patiska
Bir arkadaşımız bu konuya merak sarmış durumda, teleskop istiyor doğum günü için. Ancak araştırdığıma göre tahmin de edilebileceği gibi ortadaki bütçe ile ancak oyuncak gibi olan ve pek de işe yaramayan modeller alınabiliyor. Onun yerine kaliteli bir dürbün ile başlangıç yapılması daha faydalıymış.İ
Bir arkadaşımız bu konuya merak sarmış durumda, teleskop istiyor doğum günü için. Ancak araştırdığıma göre tahmin de edilebileceği gibi ortadaki bütçe ile ancak oyuncak gibi olan ve pek de işe yaramayan modeller alınabiliyor. Onun yerine kaliteli bir dürbün ile başlangıç yapılması daha faydalıymış.

İlgili olan varsa hangi çaplı/özellikli dürbün önerirsiniz?
0
patiska
(08.09.17)
www.kozmikanafor.com

burada açıklamalı anlatıyor, uygun olanı alabilirsiniz.
0
dedimmidemedimmi
(08.09.17)
Nikon aculon 10×50 bu konuda yeterli olacaktır.
0
premium hayat yan gel yat
(08.09.17)
Ek: #1180180 bu duyurum neden 10×50 olduğu konusunda az çok fikir verebilir.
0
premium hayat yan gel yat
(08.09.17)
(2)

Kupaya baskı

celeron 300a
Bir sürü site ve ozalitçiler falan yapıyor ama düzgün kaliteli bir baskıya ihtiyacım var."Şuradan yaptırdım çok memnun kaldım" diyen var mıdır?
Bir sürü site ve ozalitçiler falan yapıyor ama düzgün kaliteli bir baskıya ihtiyacım var.

"Şuradan yaptırdım çok memnun kaldım" diyen var mıdır?
0
celeron 300a
(08.09.17)
topkapı matbaaccılar sitesine gidersen yaklasık 5 milyon baskıcı bulursun kupaya.
0
binder dandet
(08.09.17)
www.google.com.tr!3m6!1e1!3m4!1sHekjlJurTweU2SOVg3LQwQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=tr

ben şuraya yaptırdım, memnun kaldım.
0
byzantium
(08.09.17)
(2)

Arakan suni gündem mi?

binder dandet
Irak'taki referandumu gölgelemek amacıyla yaratıldığına inanıyorum biraz.ciddi ciddi soruyorum lütfen ''ne sandın yaprağım'' tarzı cevap vermeyin :)
Irak'taki referandumu gölgelemek amacıyla yaratıldığına inanıyorum biraz.

ciddi ciddi soruyorum lütfen ''ne sandın yaprağım'' tarzı cevap vermeyin :)
0
binder dandet
(08.09.17)
Abd müdahalesi söz konusu.

twitter.com


.
0
kartallar yuksek ucar
(08.09.17)
Suni gündem. Her sene belli dönemlerde hatırlanıyor, sonra adını anan yok.Bir ara Filistin vardı, bir ara şincan'daki Uygurlar vardı. Hepsinde sahteliği bin kere kanıtlanmış fotoğraflarla ajitasyon yaratma çabaları. Katliam vardır yoktur demiyorum ama bilinçli olarak kopurtulmeye çalışıyor gundeme uygun olarak.
0
doxanikee
(08.09.17)
(2)

Cloud vps ve klasik domain+hosting almak arasındaki fark

skooma
Bakıyorum vps cloud sistemleri daha hesaplı gibi. Ancak ben bu vps cloud hosting olayını tam olarak anlamış değilim. Bir adet web sitem var yayınlanmaya hazır. Aşırı bir trafik olmaz zaten ve site uzantılı mail, whois protection ve fotoğraf vs yüklemelik (bu da çok fazla olmaz muhtemelen) bir alan s
Bakıyorum vps cloud sistemleri daha hesaplı gibi. Ancak ben bu vps cloud hosting olayını tam olarak anlamış değilim. Bir adet web sitem var yayınlanmaya hazır. Aşırı bir trafik olmaz zaten ve site uzantılı mail, whois protection ve fotoğraf vs yüklemelik (bu da çok fazla olmaz muhtemelen) bir alan sunması kafi.

Bu durumda cloud vps hosting ile klasik godaddy vs. yerden domain+hosting almak arasında bir fark var mı? Bu iki teknolojinin arasındaki fark nedir?
0
skooma
(08.09.17)
klasik hostingde herşey hazırdır senin için ftp ile bağlanıp kodu atarsın herşeyi panelden düzenlersin , bakımla işletimle işin olmaz

vps de boş makina alırsın işletim sistemi kurarsın server kurarsın db kurarsın
tüm configurasyonlarını sen yaparsın bakımınıda sen yaparsın (bazı hazır imajlar da var tabi) daha teknik bilgi daha uğraş gerektirir

ben ne kullanıyorum digitalocean kullanıyorum
neden go dady hostingde göremediğim ping timeları
ubuntu+ngnix server uzerinde çoşturuyorum, performans misliyle iyi
0
magoria
(08.09.17)
Eğer trafik beklemiyorsan daha hesaplı olur. Yıllık 10 - 20 TL arasında kaliteli hizmet alabilirsiniz. Veridyen, GuzelHosting benim önerdiklerimdir.

Eğer trafik çok olacaksa, her şeyin senin elinde olmasını istiyorsan VPS alabilirsin. DigitalOcean, Vultr gibi firmalardan dakikalar içinde kendi sunucunu kurabilirsin.
0
içe doğru kaslı olan çocuk
(10.09.17)
(4)

Yazlik ev mi yoksa sehir merkezinde ev mi

loveisallaround
Cok kisitli imkanlariniz var diyelim, bayagi bir kasarak ev alacaksiniz Istanbul'da. Iyi olmayan muhitte mi ev alirdiniz yoksa Fethiye gibi bir yerde denize yakin ev alip ileriye donuk plan mi yapardiniz?Edit: Yani verdigim borcu alma durumum olacak ve onun uzerinden hayaller kuruyorum. Henuz kesin
Cok kisitli imkanlariniz var diyelim, bayagi bir kasarak ev alacaksiniz Istanbul'da. Iyi olmayan muhitte mi ev alirdiniz yoksa Fethiye gibi bir yerde denize yakin ev alip ileriye donuk plan mi yapardiniz?


Edit: Yani verdigim borcu alma durumum olacak ve onun uzerinden hayaller kuruyorum. Henuz kesin degil fakat evet evde oturmak istiyoruz
0
loveisallaround
(08.09.17)
istanbul'da alacağınız evde oturacak mısınız yoksa o da yatırımlık mı?
0
kisa
(08.09.17)
yatırımlık ev almazdım. son 4-5 senedir ev ve kira fiyatlarındaki artışlar (kısıtlı istisnalar hariç) enflasyon + dolar kuru karşısında eziliyor. kendiniz hemen oturacaksanız kiradan kurtarması hasebiyle belki. bir de hep yaşamak istediğim yerlerde, sizin örnekteki fethiye gibi yani, çok güzel fiyata denk gelirse öyle.
0
kaichi
(08.09.17)
fethiye diyorum. fethiye de bir insanın ihtiyacı olan her şey var. belki kışları sosyal çevre sorunu olabilir. bunun dışında her şey fethiye yi işaret eder. yatırımlıksa istanbul. emlak endekslerine bak. hızlı düşüşler oluyor.
0
silver apple
(08.09.17)
Fethiye'de ev alir, hatta fethiye'ye tasinirdim.
0
evde liyakat kalmamis
(08.09.17)
(6)

bisletciler, slime lastik sivisi kullaniyor musunuz?

jimicik
evi toparlarken gecti elime. buyuk siselerden. bir arkadasim moosiklet icin vermisti. dun biraz arastirdim, bisiklet icin de kullaniliyor. bisikletim de var ancak;1-bu sise elime geceli 4-5 sene oldu. bozulmus mudur? skt goremedim sisede.2-kullanirsan 6 ay sonra yeni lastik alman gerekir demisler, c
evi toparlarken gecti elime. buyuk siselerden. bir arkadasim moosiklet icin vermisti. dun biraz arastirdim, bisiklet icin de kullaniliyor. bisikletim de var ancak;

1-bu sise elime geceli 4-5 sene oldu. bozulmus mudur? skt goremedim sisede.

2-kullanirsan 6 ay sonra yeni lastik alman gerekir demisler, cok sik bisiklete bimiyorum, gerek yok mudur?
0
jimicik
(08.09.17)
Motosiklet veya bisikletinin lastiği tubeless değilse ise yaramıyor. Tubeless içinde 1-2 senede kuruma veya toplanıp balans bozma ihtimali de var..
Kısaca yalan dolan isler..
0
hurt
(08.09.17)
motosikletin ic lastigi var ama onda kullanmak istemiyorum. cunku arada lastiklerimi disli lastikle degistirmem gerekiyor vs. Lastik degistirmeye kalkinca yapisiyormus gibi seyler okudum.

bisiklet icin dusundum. bislet yeni daha birkac kere bindim.
0
🌸jimicik
(08.09.17)
bisiklet ne bisikleti :) 90 psi üstünde işe yaramaz onlar. eğer yol/yarış bisikletiyse kullanmanız mümkün değil. değilse de kullanılacak şey değil. 6 7 ay sonra yeni lastik değil iç lastik almanız gerekir. tubeless kullanmıyorsanız tabi.
0
Tears of Devil
(08.09.17)
Bisiklet yüksek ihtimal sambrellidir.. + gereksiz ağırlık yaratır.
0
hurt
(08.09.17)
sehir bisikleti, specialized sirrus
0
🌸jimicik
(08.09.17)
Çok sık bisiklete binmiyorsan salla ya, tamamen değilse de bir miktar işlevini yitirmiş olabilir. Bir de aksaklık falan olursa onun rezilliğiyle uğraşmazsın hiç.
0
chicha
(08.09.17)
(1)

ALESte değişiklik

asuturias
ales soru sayısı 160tan 100e indirildi ve sınav süresi 150 dakika oldu. sınav geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı. sayısal I, sayısal II, sözel I, sözel II ayrımı yok artık. sadece sayısal ve sözel ayrımı var. haber linki: https://tr.sputniknews.com/yasam/201709071030031197-ales-degisiklik-
ales soru sayısı 160tan 100e indirildi ve sınav süresi 150 dakika oldu. sınav geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı. sayısal I, sayısal II, sözel I, sözel II ayrımı yok artık. sadece sayısal ve sözel ayrımı var. haber linki: tr.sputniknews.com

şimdi kafama takılan herkes bu 100 soruyu mu çözecek?
0
asuturias
(08.09.17)
Herkes 100 soruyu çözecek,katsayıya göre puan hesaplanacak.
Eşit ağırlık için %50 %50 olur, sayısal için atıyorum %80 %20 olur vs.
0
bir nick var benden iceri
(08.09.17)
(1)

Sokak icindeki atölyeler

evrenos gazi
Herşey sokagimiza o ilk mobilya atolyesinin acilmasiyla basladi. Marangoz falan değil,boyle kerli ferli, iki uc tane tiri kamyonu, bes alti tane minibusleri, calisanlarinin, ortaklarinin onlarca arabasiyla sokagi isgal ettikleri, baya buyuk isler yapan bir yer. İki cepheye sahip, arka caddede dubala
Herşey sokagimiza o ilk mobilya atolyesinin acilmasiyla basladi. Marangoz falan değil,boyle kerli ferli, iki uc tane tiri kamyonu, bes alti tane minibusleri, calisanlarinin, ortaklarinin onlarca arabasiyla sokagi isgal ettikleri, baya buyuk isler yapan bir yer. İki cepheye sahip, arka caddede dubalarla dukkan onunu acik tutup, tum araclari bizim sokaktaki cepheye park ediyorlar mesela.

Herneyse, birkac bina oteye bir tsne daha acildi, konfeksiyon acildi, serigrafci acildi, bir iki mobilyaci daha.

Ailemin 55, benim 25 yildir ikamet ettigim, guzel bir sokakti burasi. Simdi organkze sanayi bolgesine, oto sanayiye falan dondu gurultu kirliliğiyle.

Gun icinde birbirine karisan makine sesleri, calisan sesleei, helsi birlesiyor ve ugultu halinde devasa bir gurultu kirliligi var.

Yetmiyor gece mesaisine kaliyoelar devamli. Gecenin korunde matkap, testere vs makine sesleru suruyor. Talaslari yakiyorlar, evin ici is kokusundan gecilmiyor. Balkondaki camasirlar simsiyah oluyor.

Ben bunlari henuz sikayet etmedim. Polisi arasam belki gorev alanina girmeyecek, belediyeyi arasam tek tek sikayet gerekecek.

Bimer ya da cimere yazsam fayda gorur muyuz? Oraya sunu diyecegim: meskun mahale boyle atolye nasil acabiliyorlar, yasal haklari var mi, varsa yasalar nasil izin verir boyle bir seye? Yoksa da bunlar nasil ruhsat aliyorlar? Ruhsatlari yoksa nasil belediye göz yumuyor? Hadi belediye farketmiyor, kurumlar birbirini uyarmiyor? Atiyorum maliyeye kayitli bu adamlar. Faaliyet konusu belli. Maliye belediyeye desin ki bak bu adam bize basvurdu. Yapacagi is belli. Adresi senin belediyene ait. Sen inceledin mj, yeri bu ise uygun mu ruhsat verecek misin diye ikaz etsin belediyeyi mesela. Cok mu iskandinav hayaller kuruyorum skzce?

Sonuç olarak bu rezilligi durdurmak icin nasik bir yol izlemeliyim?
0
evrenos gazi
(08.09.17)
Öncelikle belediyeye şikayetinizi bildirmeniz gerekiyor, gürültü olduğunu iddia ettiğiniz saatlerde gelip ölçüm yapıyorlar, ceza kesiyorlar vs. Eğer sorun devam ederse ve belediye üzerine düşeni yapamazsa Bimer'e yazabilirsiniz; ama oradan da aman aman bir şey çıkmayacağını tecrübeli bir Bimer şikayetçisi olarak söyleyebilirim.
0
gochebe
(08.09.17)
(5)

Spotify Aile duyuruları

nevrochaotica
Spotify aile için yer soran duyurular görüyorum. İki ay kadar önce adres doğrulaması isteyen bir mail gelmişti, ayrı yerlerde yaşadığımız için öz kardeşimin üyeliğini iptal ettiler. Bu spotify aile olayı nasıl hala bu şekilde devam edebiliyor, duyuru açanların mı haberi yok, ben mi bir noktayı kaçır
Spotify aile için yer soran duyurular görüyorum. İki ay kadar önce adres doğrulaması isteyen bir mail gelmişti, ayrı yerlerde yaşadığımız için öz kardeşimin üyeliğini iptal ettiler. Bu spotify aile olayı nasıl hala bu şekilde devam edebiliyor, duyuru açanların mı haberi yok, ben mi bir noktayı kaçırıyorum?
0
nevrochaotica
(08.09.17)
ben şu an 3 kişi kullanıyorum. Ana kullancı benim manisada yaşıyorum, diğer kullanıcılardan birisi istanbul da diğeri gaziantep te bir sıkıntı yok.

isterseniz kardeşinizi de takıma alabilirim :D
0
al basmadan donu var
(08.09.17)
e herkes adresi aynı yazıyor?
0
sta
(08.09.17)
tamamdır ben bu adreslerin aynı olması gereğine hiç dikkat etmemiştim, yani ana hesap benimki ama adresim ne diye bakmadım bile. Buna dikkat ederek tekrar alalım. Teşekkürler :)
0
🌸nevrochaotica
(08.09.17)
adresi salladıysan ya da emin değilsen problem olur çünkü hangi adresi girdiğini göremiyorsun. asıl çakallık burada.

gerçi bazen posta kodu aynı olsa da kabul ediyor. ilk çıktığından beri aile üyeliği ana hesabım var. adres zorunluluğundan sonra (adresimi salladığım ve göremediğim için) herkese sadece posta kodunu verebildim. hepsi girdi. ama 3 kişi ailede kaldı, 2 kişiyi attı. neye göre attı hala bilmiyorum.
0
sir gawain
(08.09.17)
Geçen ay annemi attı rastgele. Uye olurken adres de yazmamıştım. Saçma bir uygulama. Sokak no denen bi şey var en sonunda. Türkiye'de böyle bi uygulama yok. Saç baş yoldum.
0
leontocephaline
(08.09.17)
(4)

İngilizcede İçin olarak kullanılan To - For ayrımı

ondkz
Mesela shipping için;For shipping mi ? To shipping mi ? yazacağım.. "İçin" olayını hep karıştırıyorum. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır ?
Mesela shipping için;

For shipping mi ?

To shipping mi ? yazacağım.. "İçin" olayını hep karıştırıyorum. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır ?
0
ondkz
(08.09.17)
For shipping
To ship
0
baldur2
(08.09.17)
Burdaki ship verb,
I came to the shop early to ship the latest order.
0
baldur2
(08.09.17)
-ing eki almış fiillerde for olması gerektiğiyle ilgili bir bilgi hatırlıyorum, for walking, for listening vs.
0
kapti
(08.09.17)
Listen to shipping fees de olabilir yani context'i belirtmen gerekli.

He is subjected to increasing discrimination

I object to changing the location

I look forward to hearing from you

Yani ornek cok. Specific olarak belirt.
0
Traveller
(08.09.17)
(1)

bostancı köprüsü baypas

manuel mandalina
Toplu taşımayla Kadıköy'den FSM Hastanesine gidicem. Ayağım sakat, üstgeçidi yürümek beni çok zorluyor. Arabayla gidince hastanenin arka tarafından bi yerden giriyorduk. Naapsam da üstgeçidi geçmek zorunda kalmadan karşı yöne ulaşsam?
Toplu taşımayla Kadıköy'den FSM Hastanesine gidicem. Ayağım sakat, üstgeçidi yürümek beni çok zorluyor. Arabayla gidince hastanenin arka tarafından bi yerden giriyorduk. Naapsam da üstgeçidi geçmek zorunda kalmadan karşı yöne ulaşsam?
0
manuel mandalina
(08.09.17)
hastaneden önce inip, 19f veya bostancı köprüsünden geçen diğer otobüslere (319, 21b vs.) binebilirsiniz.
0
inheritance
(08.09.17)
(15)

can sıkıntısı

lat menat uzza
tam da bu saatlerdeki can sıkıntınız nasıl geçiyor?
tam da bu saatlerdeki can sıkıntınız nasıl geçiyor?
0
lat menat uzza
(08.09.17)
geçmiyor.

spider solitaire oynuyorum, düşünmemeye çalışıyorum.
0
runagain
(08.09.17)
o zaman sana bir soru, düşünmemek geçerli bir unutma yöntemi mi?
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
keşke öyle olsaydı. kaldı ki düşünmemek de mümkün değil, o an bir şeylerle meşgul olursun ancak. unutmazsın.
0
runagain
(08.09.17)
hani affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıydı? pek iyi insanlar değil miyiz yani?
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
affetmek ve unutmak, bir "intikam" değildir, intikam yerine kullanılan daha iyi bir tavsiye ve seçenektir. çoğu zaman affetmek ve unutmak dahi çözüm olmazken, daha "unutma"yı beceremiyoruz.

iyi insan mıyım acaba diye düşünenler iyi insandır bence. ama iyi olmak başa bela.
0
runagain
(08.09.17)
bence unutmak insanın kendine yapabileceği en büyük kötülüktür.

peki, neyi unutmak istiyorsun? varlığı mı yoksa hatıraları mı?
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
ne önemi var ki isteklerimizin?

unutmak istediğim kişiler, olaylar var ama hatırlamak/unutmak tek derdim de değil çok şükür.
0
runagain
(08.09.17)
o halde çok derdin var.
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
bana yetiyor :)
0
runagain
(08.09.17)
bunlar hep can sıkıntısı. teşekkürler ^^
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
canı sıkılmak iyidir. ama fazlası zarar.
0
runagain
(08.09.17)
yeni bir solitaire aç, tamamlarsan unutacaksın.
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
50 tane oynamışımdır :)
0
runagain
(08.09.17)
az sonra silerler bunu zaten. iyi sabahlar :)
0
🌸lat menat uzza
(08.09.17)
modlar uyuyor. iyi geceler
0
runagain
(08.09.17)
(1)

Uzaylılar diyince aklıma geldi

mete kudur
Bundan yıllar önce eşme'de uzaylı görüldüğü iddiası vardı, ardından eşme de avrupanın en büyük altın rezervi olduğu ortaya çıktı. Bazen para ve ona ulaşma yolları esnasında küçük insanların çok fena kullanıldıkları hissine kapılıyorum. Geçenlerde bi' berbere gittim, çocuk asker olmak istiyor ama vüc
Bundan yıllar önce eşme'de uzaylı görüldüğü iddiası vardı, ardından eşme de avrupanın en büyük altın rezervi olduğu ortaya çıktı.

Bazen para ve ona ulaşma yolları esnasında küçük insanların çok fena kullanıldıkları hissine kapılıyorum. Geçenlerde bi' berbere gittim, çocuk asker olmak istiyor ama vücudunun tamamı jilet izi, olamıyormuş(uzman asker) o anlatmıştı; eskiden müslüm gürses dinlerken bir yandan da kadere lanet ediyorduk, bu nasıl hayat diye ne bulursak kendimizi kesiyorduk diyor. O an aslında ne kadar da haklı olduğunu farkettim ama yaptığı hata kestiği yerlerdi bence, mesela jileti ya da bıçağı artık her neyse boynunda ki atar damara vurup ölse hem haklı hem de mutlu olabilirdi.

ama yanlış yerleri jiletlediği için, hayatı gittikçe daha da kötüye sarıyor. çoğunuzun istemediği uzmak askerlik mesleğine bile çocuğu almıyorlar. ne tuhaf.

elif şafak'ın sanırım bunu anlatan bi' tane de hikayesi vardı, şimdi aramaya çok üşendim.


hayat hakikaten azınlık için var edilmiş bir aksiyon. diğerleri çin seddine taş taşımak için doğmuş.
0
mete kudur
(08.09.17)
olur mu... daha piramitler var, zigguratlar var, envai çeşit tapınağı, sarayı; plazası var taş taşıyacak.

ücretli kölelik olan şu çalışma hayatı var; kümesten hallice evlere, dünya paralar...

ulaşım çok kolaylaştı canım... metro, metrobüs, her yere otobüs seferleri... çok rahat kullanıyorsun, rahmetli vatan şaşmaz gibi rahatça binip gazeteni okuyorsun.

ormanlar, birinci derece tarım arazileri, hayvanlar, bitkiler korunuyor... nerede boş bir yer olsa, müteahhitlere satılmak yerine park, spor alanı, çocuk parkı filan yapılıyor...

ve vesaire vesaire...
0
runagain
(08.09.17)
(4)

Spotify İçin Cihaz

burka
MerhabaSpotify için akıllı telefonumu kullanıyorum ama sadece müzik dinlemek için kullanmak istediğim bir cihazım olsa daha iyi olur diye de düşünmüyor değilim. Tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mıdır acaba ?Sağolun, varolun
Merhaba

Spotify için akıllı telefonumu kullanıyorum ama sadece müzik dinlemek için kullanmak istediğim bir cihazım olsa daha iyi olur diye de düşünmüyor değilim. Tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mıdır acaba ?

Sağolun, varolun
0
burka
(08.09.17)
Hocam, bütçe yazsanız daha uygun şeyler önerilebilir. Şimdi 10$dan 3000$a kadar geniş bir piyasası var bu işin. Hangi kulaklığı kullanacağınız, hangi tür müzik dinlediğiniz falan önemli bileşenler karar vermek için.
0
leontocephaline
(08.09.17)
@madafaka Tesekkurler bu cihazlara bir bakayim ben, fena gorunmuyoru : )
@leontocephaline Tahmini butcem 300-400$ kadar ancak ben portable bir cihaz ariyorum aslinda, evde filan degil de yanimda tasirken kullanabilecegim birsey bakiyorum. Kullandigim kulaklik ise Grado S60.
0
🌸burka
(08.09.17)
80 liraya xiaomi bluetooth hoparlor de alabilirsin.
0
binder dandet
(08.09.17)
@binder dandet Yok öyle değil, ben akıllı telefonumdan bağımsız taşınabilir bir cihaz arıyordum.

Teşekkürler, madafaka'nın tavsiyeleri çok yardımcı oldu. İyice araştırdım ettim, Fiio X5 3rd piyasada çok beğenilen bir ürün, onu satın almaya karar verdim.
0
🌸burka
(18.09.17)
(4)

ayrıldık. kimsem yok.

umutlarivarolankisi
Hiç kimsem yok.(ailem de) nasıl geçecek bu acı? Erkek olmakta az önce odamda ağlamaya çalıştım biraz. Ne rahatlatır beni arkadaşlar? Çok kötüyüm. Derdimi anlatacak birisi bile yok şu dünyada BİR KİŞİ BİLE!
Hiç kimsem yok.(ailem de) nasıl geçecek bu acı? Erkek olmakta az önce odamda ağlamaya çalıştım biraz. Ne rahatlatır beni arkadaşlar? Çok kötüyüm. Derdimi anlatacak birisi bile yok şu dünyada BİR KİŞİ BİLE!
0
umutlarivarolankisi
(08.09.17)
gerçekten mi? kimsem yok diyorum, bu mu cevabın? tükenmişsin sen..
0
🌸umutlarivarolankisi
(08.09.17)
öncelikle biraz sakın olmaya çalışın.

yukarıdaki arkadaşı gereksiz yere paylamışsınız. adam kendince size bir fikir vermiş ve bunu esprili bir dille yapmış. amacının sizinle dalga geçmek değil, biraz olsun aklinizi dağıtmak olduğuna inanıyorum.

ılık bir dus alın. alkol ve sigara kahve gibi vücudu fiziksel olarak zorlayacak (çarpıntı vb) şeylerden kesinlikle uzak durun. bu tip şeyler de toparlanmanizi zorlaştırır. yatıştırıcı özelliği olan sıcak süt ıhlamur gibi şeylere yönelin.

aileniz, arkadadlariniz neden yok bilmiyorum ama zaten fiziksel varlıklarından ziyade paylaşımlarınıza ortak olarak varolmalilar.
aniden ülke değiştirip taşınmış ve sonrasinda sevgilinizle ayrilik yaşamış bile olsanız telefonla, mektupla dertlesecek biri olmalı hayatınızda. ama yazınızdan anladığım sizin dertlesecek kimsenizin olmaması.
peki neden yok???
çevrenizdeki insanlara sa fazla alıngan ve kırıcı yaklaşıyor olabilir mısınız?
sevgilinizle de asıl sorun kendinizi ittiğiniz bu yalnızlığıniz olabilir mi?
çünkü yetiştirme yurdunda büyümüş birileri bile (bizzat taniyorum) aileye ve akrabalara sahip olamasa da arkadaşlara dostlara öğretmenlere sahip oluyor. paylasmaknicin öncelikle insan yeterli, kan bağı önemli değil.
ama sevgili edinecek kadar sosyal biri olup da dertlesecek kimseyi bulamamniz bana epeyce sıkıntılı bir durum olarak göründü... bence asıl derdiniz bu olmalı. bunu hallederseniz sevgilinizle barışma şansınız daha çok olur.

sevgiler...
0
balik kraker
(08.09.17)
mobil edit:
buyrun derdinizi bana anlatın.
0
balik kraker
(08.09.17)
özellikle son iki aydır maddi yoğunluklu ve manevi sorunlarla boğuşuyorum.

üstüne... bir sürü şey...

canımı veririm diyeceğim ex sevgilim... aile var, Allah eksikliklerini vermesin de, bir destek yok. birkaç arkadaş sağ olsun...

çabalıyorum yırtmak için, 2 günüm kaldı. olursa kurtulacağım, olmazsa bilmiyorum.

ağlamak iyidir, bırak erkek adam ayaklarını; ağla... ağlayınca geçmiyor o ayrı... ama bir rahatlatıyor.

çok şey öğrendim. dost-düşman iyice bir belledim inşallah.

ister camiye git, ister iç. camiye de gittim şahsen, içtim de.

öyle veya böyle bitiyor. yani ben öyle biliyorum. biter inşallah.

bugün yarın zaten, olmadı, bitti...

saçmasapan bir işteyim. çalışma saatleri berbat, ücret düşük ve her zaman da alamıyorsun... görüşelim dertleşelim falan diyeceğim de... ne yaparsan yine sen yapacaksın. kendine doktor, hemşire, hasta bakıcı psikolog olacaksın. ya da başka her ne ise...

sıkma... hayat yeterince sıkıyor zaten.
0
runagain
(08.09.17)
(5)

Zarrab meselesi- hafıza tazelemece

niye ama
Meseleyi çok ayrıntılı takip ettiğim söylenemez, para miktarların filan hakim değilim.Şunu soracağım- madde madde yazıyorum ki hem sorular açık olsun hem maddelerden birinde yanlışım varsa bilen düzeltsin:1- ABD iran'a amborgo uyguluyordu buna göre altın satmak yasaktı ama gıda filan satılabiliyordu
Meseleyi çok ayrıntılı takip ettiğim söylenemez, para miktarların filan hakim değilim.
Şunu soracağım- madde madde yazıyorum ki hem sorular açık olsun hem maddelerden birinde yanlışım varsa bilen düzeltsin:
1- ABD iran'a amborgo uyguluyordu buna göre altın satmak yasaktı ama gıda filan satılabiliyordu sanırım (ben tıp ürünü satan bir firmada çalışıyodum o zamanlar bize bile ABDli üreticiler irana satmadığımıza dair belge imzalatıyordu ama satıyorduk :P böyle küçük kalemlerde bir yolu bulunuyordu, onu biliyorum. nasıl amborgo bu bilmiyorum)
2- biz doğalgazı iran'dan alıyoruz. senelerdir alıyoruz açık net bu alem biliyor. amborga dışı mıydı doğalgaz? olay neydi doğalgaz satabilir ama karşılığında ancak gıda alabilir gibi bir şart mı vardı? ayrıca iranda doğalgazı satan devlet değil mi yoksa bu aramco gazprom filan gibi şirket oluşumları mı var? doğalgaz parası nasıl olup da şahıs hesaplarına yatabiliyor? yatıyormuş -bugün okuduğuma göre.

3- yine bugün okuduğum kadarıyla doğalgaz parasıyla gıda alınmış gibi göstermişler bir kısım yolsuzluk böyle yapılmış mesela (altın olayı haricinde).şimdi: en büyük sorum şu: doğalgaz petrol vs. en büyük ithal/ihraç kalemleri arasında değil mi? bizim senelik kaç m3 aldığımız buna mukabil ne ödediğimiz devlet sırrı filan mı (bir ara çarşaf çarşaf haberleri oluyordu yok şu kadar fiyat da pahalı anlaşma yapıldı da filan gibi) ki bunu bir şekilde dolaylı dolambaçlı cebe atabileceklerini düşünmüşler. ben mi salağım? yani bir savcı sadece 1 tane soru soracak kaç m3 doğalgaz aldın karşılığında hangi hesaba ne ödedin? buradan bile her şey ortaya çıkmaz mı?
0
niye ama
(08.09.17)
Bakanlığa bağlı şirketler var. Bakanlığın adı: Ministry of Petroleum (MoP)

National Iranian Gas Company (NIGC)

National Iranian Oil Company (NIOC)

Gazprom direkt devlete bağlı değil diye biliyorum.

Şirket varsa zaten tüzel kişilik ortaya çıkıyor. Para aktarma olayları iki kişi arasında olmuyor. Buradaki yolsuzluk dünya çapında. Bir haber sitesi tüm örgütün ilişkilerini bir görselle açıklamıştı. Zarrab bu planın sadece Türkiye ayağı.
0
dissendium
(08.09.17)
Parisin metro ağı gibi bir görsel vardı, biliyorum da ondan bir şey anlamamıştım :)
çok ilkokul düzeyi bir soru aslında
İrandan doğalgaz alıyorsan parasını bu National Iranian Gas Company (NIGC)'ye vermen zorunlu değil mi?
yani 1000 m3 gaz aldın fiyatı da 3000 USD (atıyorum) trink diye o hesaba yatması gerek..amborgo varsa bu işlerin böyle olması gerekmiyor mu en azından? kaç m3 aldığın belli fiyatı belli -doğalgaz bu domates değil ki.
0
🌸niye ama
(08.09.17)
Teorik olarak öyle ama gerçekte öyle değil.

www.ntv.com.tr

Örneğin bu haberde Fransa, İran ile 4,8 milyar dolarlık anlaşma imzalamış. Yani, gazı göndermeden önce şirketler kendi aralarında ödeme planı yapıyorlar. Gazı alırken ya da gazı aldıktan sonra "Ne kadar tuttu?" gibi bir hesaplaşma yapılmıyor. Anlaşmalar üzerinden işler yürüyor çünkü muazzam boyutta bir tüketim var. Ambargo varsa da tamamen gaz almanı engelleyemezler. Sadece kısıtlama getirebilirler. Yoksa zaten coğrafi olarak Türkiye'nin İran ve Rusya haricinde doğalgaz alabileceği bir yer yok. Bu durumda bütün ülkede hayat duramayacağına göre ambargolar delinebiliyor.
0
dissendium
(08.09.17)
e o zaman bu adama niye sövüyor millet? sırf akp ile yakın olduğu için mi? reza'dan bağımsız söylüyorum adam ambargoyu delerek iyi yapmış. iran mı abd mi derseniz ben iran derim.
0
black mamba
(08.09.17)
çok ilgi alanım değil ama benim anladıklarım şunlar:
ambargo şöyle işliyordur: iran doğalgazı türkiyeye belli bir fiyattan ve miktarda satıyordur, bunun parası direkt irana gönderilmiyordur. belirli bir havuzda toplanıp, sadece gıda ve ilaç almak üzere (o da kotalı) bir şekilde kullanılabiliyordur.

bizimkiler irandan doğalgaz ve altın alıp parayı havuza aktarmak yerine direkt irana göndermişler. bunun için de devlet bankalarını kullanmışlar. tabi aradan komisyonlarını da almışlar.

peki bunun nesi kötü? birleşmiş milletler (abd :) ) ambargosunu gizli gizli delip, suçüstü yakalanan gayri ciddi ülke konumuna düşüyorsun. dünyanın en güçlü devletini de kandırmış oluyorsun.
0
herhaltibiliyoring
(08.09.17)
(1)

infinite jest romanı

secrexv2
https://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_Jestbu romanı duymuşsunuzdur. uzun olduğundan dolayı -1079 sayfa- sanırım türkçe çevirisi yapılmadı, yapılmıyor. bi süre önce yayınevlerine mail, twit vs attım sonuş laga luga. roman için çok çok iyi ingilizce laızm o da bizde yok zaten. yabancı forumlara, sit
en.wikipedia.org

bu romanı duymuşsunuzdur. uzun olduğundan dolayı -1079 sayfa- sanırım türkçe çevirisi yapılmadı, yapılmıyor. bi süre önce yayınevlerine mail, twit vs attım sonuş laga luga.

roman için çok çok iyi ingilizce laızm o da bizde yok zaten. yabancı forumlara, sitelere bakıyorum deli güzel yorumlar almış.

biri şunu türkçeye kazandırsın lan. niye kimse 96 yılından bu yana kitaba yaklaşmadı ?
0
secrexv2
(08.09.17)
Cok cok zor.
0
baldur2
(08.09.17)
(2)

istanbul > atatürk'ten ortaköy'e gece

nigeo
selamlar,22:30 gibi atatürk havaalanında olacağım.ortaköy'e gitmek istiyorum.taksi kullanmadan gidebilir miyim? ama bavulum da var.ne tavsiye edersiniz? hangi araçları kullanayım? çok pahalı olmasın ama çok zorlu da olmasın istiyorum.cuma gecesi olması bir şeyi değiştirir mi?teşekkürler...
selamlar,

22:30 gibi atatürk havaalanında olacağım.
ortaköy'e gitmek istiyorum.

taksi kullanmadan gidebilir miyim? ama bavulum da var.

ne tavsiye edersiniz? hangi araçları kullanayım? çok pahalı olmasın ama çok zorlu da olmasın istiyorum.

cuma gecesi olması bir şeyi değiştirir mi?

teşekkürler...
0
nigeo
(08.09.17)
havasla taksime gel, oradan taksiyle ortaköye gec, hatta havas beisktasta indiriyorsa besiktasta in, taksi 15-20 tl falan yazar.
cuma gecesi ortaköy yolunda trafik olur, taksi şöförü trafige girmek istemeyebilir veya portakal yokusundan dolaşmak isteyebilir, o da fiyatı biraz arttırır.
0
balpolen
(08.09.17)
ne kadar valiz bekleyeceğine bağlı olarak metroya binersen, zaten 1 saatte atatürk metrosu seni yenikapıya bırakır. oradan son taksim metrosuna binip taksime geçersen. oradan da fünikülerle kabataşa gidersen. ordan da taksiye binebilirsin.

belki fünikülere yetişemeyebilirsin. yetişmezse taksimden taksiye binebilirsin.
0
güneyli çocuk
(08.09.17)
(6)

önümüzdeki 10 gün istanbul'da hava nasıl? ne kıyafetle gelelim?

nigeo
selamlar,önümüzdeki 10 gün istanbul'da olacağım.tişört-şort-terlik yeterli mi?yoksa kot, ayakkabı, hırka/ceket şeklinde mi gelmek lazım?teşekkürler...
selamlar,

önümüzdeki 10 gün istanbul'da olacağım.

tişört-şort-terlik yeterli mi?

yoksa kot, ayakkabı, hırka/ceket şeklinde mi gelmek lazım?

teşekkürler...
0
nigeo
(08.09.17)
yağmur kesin yağacakmış gibi düşün.
0
secrexv2
(08.09.17)
Hırka mutlaka olsun veya ince yağmurluk
0
oligomer
(08.09.17)
Haftaya ulke genelinde sicakliklarin 5-9 derece artmasi bekleniyormus, sonbahar gelmeden son sicaklari yasayacagiz sanki
0
balpolen
(08.09.17)
Geceler ve sabahlar serin. Şortla gezilmiyor gündüz evde bile üşütüyor kot tişört hırka kafi
0
hernezıkkımsa
(08.09.17)
kot ayakkabı hırka tişört yağmurluk
0
neyleyim
(08.09.17)
Önümüzdeki hafta 33-35 civarında bir sıcaklık bekleniyor gündüz. Gece ve sabah dedikleri gibi serin. Ayrıca ne zaman yağmur yağacağı belli olmayan bir iklimdeyiz artık. Radar yakalayana kadar oluşup yağmur yağdıran bulutlar moda oldu bu aralar. Yağmaz ama yağacakmış gibi davranmak her İstanbul sakini için ekstra avantaj sağlar. Ben henüz hırka giyme ihtiyacı hissetmedim ama gece geç saatlerde dışarıda olacaksanız o da bulunsun. Gündüzler için ise biraz hafif giyinin. Nem artışı görünüyor yine. Ağustostan kalma günler yaşayacağız bir süre.
0
desdenova34
(08.09.17)
(2)

tıp okuyoruz

yuvarlanantencereninkapagi
bu yıl işin içine daha sağlam girdiğim bir yıl olacak. akademik anlamda kendimi eğitmem için neler okumamı önerirsiniz? ve bu eğitim sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim; işte suradan su makaleleri takip et, burdan bunu oku, hastanede şöyle davran şunu yap gibi öneriler bekliyorum. ve biliyoruz ki b
bu yıl işin içine daha sağlam girdiğim bir yıl olacak.

akademik anlamda kendimi eğitmem için neler okumamı önerirsiniz? ve bu eğitim sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim; işte suradan su makaleleri takip et, burdan bunu oku, hastanede şöyle davran şunu yap gibi öneriler bekliyorum.

ve biliyoruz ki birçok kaynak İngilizce, ingilizcem halen çok yetersiz. bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

bir de cecil- dahiliye ve aliksanyan- propedötik pdf' i olan varsa, link yollarsa çok güzel olur.

iyi geceler<3
0
yuvarlanantencereninkapagi
(08.09.17)
Hastalıkları hasta üzerinde görmek çok daha kalıcı ve öğretici oluyor. Hasta takip edebilirsin.

Facebook'ta Acil Hekimine Tüyolar diye bir grup var. Fakültede üstünde fazla durulmayan konularda hekimler paylaşım yapıyor. Orayı takip edersen fakülte hayatında nelere dikkat etmen gerektiğini, neleri atlamaman gerektiğini öğrenebilirsin.

Yine facebookta Hüseyin Oflaz var. Kardiyolog kendisi. Hekimlik adına çok güzel öğretici paylaşımları ve klinik anlatımları var.

Kitap olarak her stajda bir şeyler söyleyecekler, önerecekler zaten.
0
premium hayat yan gel yat
(08.09.17)
İngilizce konusu için geldim; yeterli veya değil demeden içine girmek, üstüne gitmek lazım. Basit olgu sunumları incelenebilir, yayın okunabilir Türkçe yayınların İngilizce özetleri okunabilir bakarsınız hangi kalıp neyle karşılanmış. Açık dersler var İngilizce, bu da dinleme için faydalı olabilir. Kısacası önce bildiğiniz bir şeylerin İngilizcesi ile ısınma turları atıp sonrasında kendinizi doğrudan İngilizce kaynakların ortasına bırakmanızı öneriyorum.

Kolaylıklar!
0
olanlaolunmaz
(08.09.17)
(8)

Ankara'da Diksiyon Kursu

kullanıcı adı
Merhaba,Ben günlük hayatta konuşurken çok hızlı konuşuyorum, kelimeleri yutuyorum.Topluluk karşısında konuşmam gerektiğinde ya da bir ciddi bir konuşma yapmam gerekirse de çok heyecanlanıyorum, sesim inceliyor ve titriyor.Şimdi, bu sorunu çözmek, acele etmeden tane tane tatlı tatlı konuşmak, efendim
Merhaba,

Ben günlük hayatta konuşurken çok hızlı konuşuyorum, kelimeleri yutuyorum.
Topluluk karşısında konuşmam gerektiğinde ya da bir ciddi bir konuşma yapmam gerekirse de çok heyecanlanıyorum, sesim inceliyor ve titriyor.

Şimdi, bu sorunu çözmek, acele etmeden tane tane tatlı tatlı konuşmak, efendime söyliyim elimi nereye koyacağımı bilmek, sesimin insan gibi çıkmasını sağlamak, eğer topluluğa konuşacaksam da sesimin arkalara da gitmesini sağlamak için ne yapmalıyım?

Diksiyon kursu iş görür mü? Onun yerine nefes terapisidir filan gibi toplara mı girmeliyim?

Hepinize selam iderim.
0
kullanıcı adı
(08.09.17)
diksiyon kursu değil aradığın şey, diksiyon kursunda kelimelerin doğru telaffuzu üzerine duruyorlar. ben bi' dönem gitmiştim. harfler ve kelime yapıları filan. illa bi' faydası olacaktır ama, tam olarak aradığın konu o değil.

konuşma koçları var(mış) onlara yoğunlaşmalısın; bir de ankarada bi' grup vardı, şimdi adını unuttum da işte senin benim gibi adamlar toplanıyorlar, ve konuşma yapmak üzerine çalışıyorlar, birbirlerine sunum yapıyorlar filan. sunum tekniklerini öğrenip kabiliyetlerini geliştiriyorlar.

adına bakarım birazdan, bir de faydalı olabileceğini düşündüğüm bi' herifcioğlu vardı onun da adına bakıp editleyeceğim gönderiyi.


edit: bahsini ettiğim grup; toastmasters web sayfaları da şu; www.toastmasters.org

yine bahsini etmeye çalıştığım adam da julian treasure.

bunun dışında da amy cuddy diye bi' hoca vardı sanırım, house dizisinden adı aklımda kalmış; onun da ted konuşması vardı bu konuya yakındı diye anımsıyorum ama tam da emin değilim, ona da 1 bakayım öyleyse eğer link atarım.

edit2: bu kadının ki tam olarak o değilmiş, yine de izle işte zaman geçer. Konular yakın en azından, jullian treassure'ın da ted konuşması var, aşağıdaki linkten girince adını aratırsan çıkar. 2 tane var diye anımsıyorum, birisi konuşmak birisi dinlemek için. linki o yüzden atıyorum aslında.
www.ted.com

bunun dışında bana sormamışsın da; yine de bildiğim kadarını ufaktan anlatayım, toastmasters'da küçük bi' yıllık ücret var geçen sene sormuştum ben 100 lira mıydı 100 dolarmıydı tam anımsayamadım öyle birşeydi. normal klüp mantığıyla çalışıyorlardı. selamun aleyküm ben geldim bu da üyelik ücretim diyince oluyordu diye aklımda kalmış. telefonla bilgi veriyorlar da şu sıra tatilde olabilirler, yanlış anımsamıyorsam yazları aktif değillerdi. yanılıyor da olabilirim.
0
mete kudur
(08.09.17)
Toast masters mı?
0
geçerkenugradım
(08.09.17)
Bence yaratici drama ya da tiyatro gibi bir kurs hem ses, nefes kullanımina hem de kalabalık önünde daha rahat olmanıza faydalı olabilir.
0
Ufuk
(08.09.17)
@geçerkenuğradım--- baktım bu tostmastır abilere, iyimiş. merhaba ben geldim deyip gidebiliyor muyuz?

@ufuk ---haklısınız, tiyatro değil de yaratıcı drama işleri olabilir. ankara'da bildiğiniz kurslar var mı?

@mete kudur--- bekliyorum efenim.
0
🌸kullanıcı adı
(08.09.17)
merhaba. uzman dil ve konuşma terapistiyim. bahsettiğiniz sorun türkçeye hızlı-bozuk konuşma diye geçirilmiş cluttering olduğunu düşünüyorum sizi görmeden net bir şey söyleyebilmek mümkün değil. bu tip akıcılık sorunları ile dil ve konuşma terapistleri ilgilenmektedir. yaşadığınız yerdeki bir uzmandan yardım alabilirsiniz. paylaştığım linkten ankarayı seçerek oradaki terapistlere ulaşabilirsiniz. ben izmirde yaşadığım ve çalıştığım için elimden bu kadarı geliyor :)
www.tdktd.org
0
imba
(08.09.17)
varsa böyle bişey biz de gatılak gardaş la :D
0
regardless of what they say
(08.09.17)
Baskent Iletisim Akademisi ile gorusun
0
Traveller
(08.09.17)
@ben de bu toastmaster olayını arştırmıştım, paralı olduğu için yanaşmadım. Facebook'tan takip edebilirsin.
0
geçerkenugradım
(08.09.17)
(13)

Hayattan öğrendiğiniz en değerli ders

binder dandet
Bir anketimsi ile daha karşınızdayız.4s kuralı şu hayatın pi'sidir, özüdür benim icin.
Bir anketimsi ile daha karşınızdayız.

4s kuralı şu hayatın pi'sidir, özüdür benim icin.
0
binder dandet
(08.09.17)
gördüğünün yarısına inan duyduğunun hiçbirine.
0
secrexv2
(08.09.17)
Valla tam onu (4s) yazmaya gelmiştim ben de sen yazmışın. Üstüne tanımam, her daim geçerlidir.
0
Fusha
(08.09.17)
Yapmadığın şeyler için pişman olmaktansa yap ve hayallerini gerçekleştir.
Sevdiğin işi yap yaptığın işe tutkuyla bağlan motivasyona ihtiyacın kalmasın
0
kararsızataletfilozofu
(08.09.17)
İnsanları fiziksel özelliklerine göre değerlendirmemek.
0
diffarentiationation
(08.09.17)
Önyargılı olmak kendimize koyduğumuz en büyük engel
0
purplee
(08.09.17)
secrex+1
sonrasında asla geleceğe dair net plan yapma
0
basond
(08.09.17)
insanları iplemezsek daha mutlu olacağımız. çoğu kişiye değer vermemek lazım. değer verenler sizi bulur sadece onlara değer verin..
0
blame
(08.09.17)
sikine takma (değmeyecek şeyleri).
0
Kamyoncunun vitesi
(08.09.17)
bağlanmayacaksın öyle körü körüne...devamını biliyorsun. doğru bu.
0
AlsterWasser
(08.09.17)
Yok ki
0
balpolen
(08.09.17)
Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme.

Kaybettiklerini unut, aksi halde kaybetmeye devam ediyorsun.
0
runagain
(08.09.17)
Hayatta her şey tercihten ibarettir. Yani müdahale imkanımızın olduğu her şey.
0
yaren
(08.09.17)
En değerli hangisi seçmek zor, değerli olanlardan ilk aklıma geleni yazayım:

Nasıl düşünüyorsan öyle varsın.

Mesela bu soruya verilen cevapların bir kısmı olumlu bir kısmı olumsuz nitelikte. Size garanti ederim ki 10 yıl sonra bu başlık altına gelip sonuçlarımızı yazabilirsek düşünceler aynı kalmak ve samimi olmaları koşuluyla vardığımız nokta yazdığımız yani düşündüğümüz yer olacak.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(08.09.17)
(2)

derslerim hala sayılmadı

nothing in my way
okuduğum bölümün birinci öğretimine geçiş yaptım. 16 ağustos'ta transkript ile dilekçeyi verdim. yarın ders seçimi başlıyor ama sanırım hala dersler sayılmamış. not kartı boş gözüküyor. kaldığım yerden ders seçimini yapabilir miyim acaba? şu an birinci sınıf gözüküyorum malum.
okuduğum bölümün birinci öğretimine geçiş yaptım. 16 ağustos'ta transkript ile dilekçeyi verdim. yarın ders seçimi başlıyor ama sanırım hala dersler sayılmamış. not kartı boş gözüküyor. kaldığım yerden ders seçimini yapabilir miyim acaba? şu an birinci sınıf gözüküyorum malum.
0
nothing in my way
(08.09.17)
sırayla, sonuç alana kadar öğrenci işlerini, bölüm sekreterliğini ve danışmanınızı arayın.
0
kullanıcı adı
(08.09.17)
normal bi durum öğrenci işleri bu.
böyle durumlarda en iyi çözüm gidip başlarında beklemek oluyor. dgs ile geçen arkadaşlarım çok uğraşmışlardı.
0
yuz kiloluk bir zenci
(08.09.17)
(2)

Türkiye Letonya Basketbol Maçı

hepbirarayış
Yok artık Lebron Jamesler sorum size.Maçı sahada izledim ve anlamadığım bazı anlar pozisyonlar oldu. Bana kim bunları anlatır?Mesela bir ara Ufuk Sarıca'ya uyarı yapıldı sonra letonyaya faul atışı verildi. O nedendi ki şimdi? Semih üzerine oynandı bir ara o kısımdaki hararetli anları anlayabiliyorum
Yok artık Lebron Jamesler sorum size.
Maçı sahada izledim ve anlamadığım bazı anlar pozisyonlar oldu. Bana kim bunları anlatır?
Mesela bir ara Ufuk Sarıca'ya uyarı yapıldı sonra letonyaya faul atışı verildi. O nedendi ki şimdi? Semih üzerine oynandı bir ara o kısımdaki hararetli anları anlayabiliyorum malum Semih'in faul atış yüzdesi çok düşük olduğu içindir diye düşünüyorum. Cedi'ciğim baya sinirlendi bir ara biz de sahada iyi coştuk ama tam göremedim o niye. Kolay sinirlenmiyor şimdi çocuk.. Basketlerimiz sayılmadı basket faul olmadı vs.

Anlatın işte içinizi dökün ^^
0
hepbirarayış
(08.09.17)
Uyarı dediğiniz teknik faul. bench e çalındı rakip takım hem atış kullandi hem de oyuna başladı.
0
Ufuk
(08.09.17)
@ufuk, beni niye eziyosun ki anlamadığım belli o yüzden soruyorum:(

@j r r tolkien hayranı, çok teşekkür ederim çok net anlatmışsın anladım :)
0
🌸hepbirarayış
(08.09.17)
(4)

Amerika'dan saat getirip saatçiye satmak

Bruce
Kuzen sordu bilemedim. Burada 1500-2000 arası satılan saatleri 150 dolara buldum diyor. Ama hemen satması lazımmış nakit para için, saatçilere götürsem alırlar mı diyor.Orijinalliğinden emin, orada mağazadan alacakmış(tjmax dedi). Ben diyorum madem bu kadar kolay bulması, saatçi de gider oradan alı
Kuzen sordu bilemedim. Burada 1500-2000 arası satılan saatleri 150 dolara buldum diyor. Ama hemen satması lazımmış nakit para için, saatçilere götürsem alırlar mı diyor.

Orijinalliğinden emin, orada mağazadan alacakmış(tjmax dedi). Ben diyorum madem bu kadar kolay bulması, saatçi de gider oradan alır, niye senden alsın. Hatta toplu alır indirim bile yaptırır. Piyasaya ait bi bilgim yok tabii, belki bilen olur diye sorayım dedim; saatçiler alır mı bu saatleri? Michael kors'muş bitanesi mesela.
0
Bruce
(08.09.17)
kuzen saf sanırım. burada adamın satış fşyatı 1500 tl. alış fiyatlarını nereden biliyor ? 1500 tl ye saat satanlar o saati 750 tl fln alıyodur. 1500 tl üzerinden sağlam pazarlık var çünkü

saatçiye satacağına direk alıcıya satmak mantıklı.
0
oscar
(08.09.17)
@oscar, aynı fikirdeyim ama acil satmak istiyor. 700-800e satsam bile yeter ama o parayı verecek insan hemen çıkmaz diyor.
0
🌸Bruce
(08.09.17)
O saatler orijinal değil. Çok kaliteli kopya ürünler.
0
yirmisantim
(08.09.17)
saat replikası çok çok olan bir ürün, tanıdık olmadıkça satması çok zor.
0
oscar
(08.09.17)
(1)

Modem Aldim Ama..

okiler
İkinci el aldim fakurligin gozu kor olsun. Airties 5650. Modemin altinda bulunan "fabrika ayarlarindaki kablosuz ag adi" ve "fabrika ayarlarindaki kablosuz ag sifresi" yirtilmis. Bu sifreyi nasil edinebilirim?Not: Evde yalnizca android isletim sistenli telefonum var
İkinci el aldim fakurligin gozu kor olsun. Airties 5650. Modemin altinda bulunan "fabrika ayarlarindaki kablosuz ag adi" ve "fabrika ayarlarindaki kablosuz ag sifresi" yirtilmis. Bu sifreyi nasil edinebilirim?

Not: Evde yalnizca android isletim sistenli telefonum var
0
okiler
(08.09.17)
WPS destekliyorsa onunla bağlanıp sonra arayüzüne girip ordan şifreyi görebilirsin. aksi durumda ethernet kablosu ve pc lazım.
0
washe
(08.09.17)
(5)

türkçesini merak ediyorum.

neyyirnevcivan
They should start naming hurricanes after notable climate change deniers.
They should start naming hurricanes after notable climate change deniers.
0
neyyirnevcivan
(07.09.17)
kasırgalara, iklim değişikliğini hararetle reddedenlerin isimleri verilmeye başlanmalı.
0
tepedeki psychedelic adam
(08.09.17)
tepedeki psychedelic adamınki doğru.
0
new day new life
(08.09.17)
name sb/sth after sb/sth.

tepedeki +1.
0
secrexv2
(08.09.17)
"Name after" fiilini SONRA diye çevirmek... "Hararetle" kelimesini de psychedelic'ten görmediyse Marduk gelsin en önce benden başlasın.

psychedelic +1
0
pulsartgr
(08.09.17)
katkı için teşekkürler
0
🌸neyyirnevcivan
(08.09.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.