[]

Bisiklet onerisi

Merhaba eski bisikletim geotech dakardi ve bana cok rahat geliyordu diger bisikletlere gore ama maalesef ki calindi. Simdi max 1000tl butce ile yeni bir tane almak istiyorum 2. El de olabilir ama piyasayi hic bilmiyorum. Kadin tipi kadro olursa daha guzel olur. Model onerirseniz ya da fikir verirseniz cok sevinirim. Tesekkurler.




 
Cok teşekkür ederim detayli aciklama icin. Eski bisikletimde kadro boyu bacak boyumla ayniydi. Ayakta durunca cubuk gibi durmam gerekiyordu yani ondan dolayi soyledim ama cok da fark etmez evet. Linkteki cok tatli ama disk frenli degil. Eskisi oyleydi. Bu önemli bir ozellik mi? Bir de 2. El alacak olsam ya calinti cikarsa?


  • artcilly  (08.09.17 13:49:43) 
kadın bisikleti kadın spesifik seçilir. kadın ve erkek kadrosu arasındaki farklar üst borunun düşük olmasıyla sınırlı değil. üstünde milyonlarca arge finansı dönen bisiklet sektörünü lütfen küçümsemeyelim :) erkek ve kadın bisikletleri erkek ve kadın anatomisine "ayrı ayrı" uygun üretiliyor.

disk fren mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılır eğer mekanik disk fren kullanacaksanız hiç kullanmayıp direk "v" tipi fren almanız daha mantıklı, zira bakımı daha kolay, yedek parçası ucuz, yolda bırakma ihtimali çok çok düşük vb. ama 1000 tl bütçe ile hidrolik frenli bisiklet almak biraz risk olur. hidrolik diskler pahalı ekipmanlar (v tipi ve mekanik disk frenlere göre) bence bu kapsamda bakmanız gereken bisiklet; klasik ön amortisörsüz, mümkünse kadın spesifik kadroyla oluşturulmuş ve çamurluk takılabilen bir bisiklet olmalı.
  • Tears of Devil  (08.09.17 14:12:24) 
*Ben de kesinlikle v fren oneriyorum.
*Normal kadro daha hafif olur.
*Dagda, toprakta kullanmayacaksan jantin 27', lastigin orta incelikte olmali (bu modele hibrid deniyor, sehir bisikleti)
*1000 lira civarina sifir salcano olabilir ancak. Model olarak city sport'lardan biri olabilir. (tercihen city sport 40)
*İkinci el alabilirsin ama yaninda bilen birisiyle git.
  • okiler  (08.09.17 14:39:58) 
Anladim tesekkur ederim butce nedeniyle disk fren de yalan oldu. O zaman hic ugrasmiyim ilkinde yaptigim gibi delta bisiklete gidip buna ne olur diyip tipine falan bakip aliyim bari.
Camurluk falan takmam yahu. Sepet de takiyim mi:p

  • artcilly  (08.09.17 14:42:16) 
Bütçen giriş seviyesi için bile düşük maalesef, bence ikinci ele yönelebilirsin.

Facebook'ta 50000 küsür üyeli bir ikinci el bisiklet sayfası var, yine bisiklet forum'un market bölümü ve sahibinden.com var oralarda istediğin filtrelerle bi araştır istersen.

Dağ bisikletini hiç karıştırma, frenler arkadaşların da dediği gibi v olsa bir şey kaybetmezsin, hem daha hafif hem daha ucuz oluyor v frenli hidroliğe göre üstelik. Yine ikinci el için bisikletle kesinlikle bir tur at, viteslerini, frenlerini test et, kadro boyunun senin boyuna uygun olduğuna emin ol.

Umarım kaskın ve akşam çıkıyorsan yeterli aydınlatma ekipmanın vardır. İyi pedallamalar şimdiden!
  • chicha  (08.09.17 15:18:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.