[]

Uzaylılar diyince aklıma geldi

Bundan yıllar önce eşme'de uzaylı görüldüğü iddiası vardı, ardından eşme de avrupanın en büyük altın rezervi olduğu ortaya çıktı.

Bazen para ve ona ulaşma yolları esnasında küçük insanların çok fena kullanıldıkları hissine kapılıyorum. Geçenlerde bi' berbere gittim, çocuk asker olmak istiyor ama vücudunun tamamı jilet izi, olamıyormuş(uzman asker) o anlatmıştı; eskiden müslüm gürses dinlerken bir yandan da kadere lanet ediyorduk, bu nasıl hayat diye ne bulursak kendimizi kesiyorduk diyor. O an aslında ne kadar da haklı olduğunu farkettim ama yaptığı hata kestiği yerlerdi bence, mesela jileti ya da bıçağı artık her neyse boynunda ki atar damara vurup ölse hem haklı hem de mutlu olabilirdi.

ama yanlış yerleri jiletlediği için, hayatı gittikçe daha da kötüye sarıyor. çoğunuzun istemediği uzmak askerlik mesleğine bile çocuğu almıyorlar. ne tuhaf.

elif şafak'ın sanırım bunu anlatan bi' tane de hikayesi vardı, şimdi aramaya çok üşendim.


hayat hakikaten azınlık için var edilmiş bir aksiyon. diğerleri çin seddine taş taşımak için doğmuş.

 
olur mu... daha piramitler var, zigguratlar var, envai çeşit tapınağı, sarayı; plazası var taş taşıyacak.

ücretli kölelik olan şu çalışma hayatı var; kümesten hallice evlere, dünya paralar...

ulaşım çok kolaylaştı canım... metro, metrobüs, her yere otobüs seferleri... çok rahat kullanıyorsun, rahmetli vatan şaşmaz gibi rahatça binip gazeteni okuyorsun.

ormanlar, birinci derece tarım arazileri, hayvanlar, bitkiler korunuyor... nerede boş bir yer olsa, müteahhitlere satılmak yerine park, spor alanı, çocuk parkı filan yapılıyor...

ve vesaire vesaire...
  • runagain  (08.09.17 03:36:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.