[]

Sokak icindeki atölyeler

Herşey sokagimiza o ilk mobilya atolyesinin acilmasiyla basladi. Marangoz falan değil,boyle kerli ferli, iki uc tane tiri kamyonu, bes alti tane minibusleri, calisanlarinin, ortaklarinin onlarca arabasiyla sokagi isgal ettikleri, baya buyuk isler yapan bir yer. İki cepheye sahip, arka caddede dubalarla dukkan onunu acik tutup, tum araclari bizim sokaktaki cepheye park ediyorlar mesela.

Herneyse, birkac bina oteye bir tsne daha acildi, konfeksiyon acildi, serigrafci acildi, bir iki mobilyaci daha.

Ailemin 55, benim 25 yildir ikamet ettigim, guzel bir sokakti burasi. Simdi organkze sanayi bolgesine, oto sanayiye falan dondu gurultu kirliliğiyle.

Gun icinde birbirine karisan makine sesleri, calisan sesleei, helsi birlesiyor ve ugultu halinde devasa bir gurultu kirliligi var.

Yetmiyor gece mesaisine kaliyoelar devamli. Gecenin korunde matkap, testere vs makine sesleru suruyor. Talaslari yakiyorlar, evin ici is kokusundan gecilmiyor. Balkondaki camasirlar simsiyah oluyor.

Ben bunlari henuz sikayet etmedim. Polisi arasam belki gorev alanina girmeyecek, belediyeyi arasam tek tek sikayet gerekecek.

Bimer ya da cimere yazsam fayda gorur muyuz? Oraya sunu diyecegim: meskun mahale boyle atolye nasil acabiliyorlar, yasal haklari var mi, varsa yasalar nasil izin verir boyle bir seye? Yoksa da bunlar nasil ruhsat aliyorlar? Ruhsatlari yoksa nasil belediye göz yumuyor? Hadi belediye farketmiyor, kurumlar birbirini uyarmiyor? Atiyorum maliyeye kayitli bu adamlar. Faaliyet konusu belli. Maliye belediyeye desin ki bak bu adam bize basvurdu. Yapacagi is belli. Adresi senin belediyene ait. Sen inceledin mj, yeri bu ise uygun mu ruhsat verecek misin diye ikaz etsin belediyeyi mesela. Cok mu iskandinav hayaller kuruyorum skzce?

Sonuç olarak bu rezilligi durdurmak icin nasik bir yol izlemeliyim?

 
Öncelikle belediyeye şikayetinizi bildirmeniz gerekiyor, gürültü olduğunu iddia ettiğiniz saatlerde gelip ölçüm yapıyorlar, ceza kesiyorlar vs. Eğer sorun devam ederse ve belediye üzerine düşeni yapamazsa Bimer'e yazabilirsiniz; ama oradan da aman aman bir şey çıkmayacağını tecrübeli bir Bimer şikayetçisi olarak söyleyebilirim.


  • gochebe  (08.09.17 13:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.