[]

sosyoloji mi kamu yönetimi mi?

ortaöğretim kpss'den kırklareli il özel idareye atandım. hali hazırda eğitim fakültesinde 3.sınıf öğrencisiyim. ama olur da ileride memur olarak kalmayı düşünürsem falan -malum öğretmenlikte mülakat olayları- diye de aöf'den bir bölüm okumayı düşünüyorum. ders içeriklerini vs inceledim. ikisi de ilgimi çeken derslere sahipler, ama şu an birini seçmek durumundayım belki ileride seçmediğimi diğer bölümü de okurum.

yorumlarınızı bekliyorum


 
Sosyoloji


  • veritaslibertas  (08.09.17 14:26:55) 
Bu soruyu birden fazla kez sordun. Yanlış düşünme diye bir kez daha yazıyorum.

Kamu yönetimi seç. Öğretmenliğe başladığın zaman okul müdürü ya da okul müdür yardımcısı olmanda işe yarayabilir. Bakanlıklarda bile görev alma şansın olur.

Sosyoloji de psikoloji gibi moda olmuş bir bölüm. Sana kamu yönetimi kadar somut bir faydası olmaz.
  • dissendium  (08.09.17 14:39:34) 
@mcgonagalls cat

yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız, yorumunuza katılıyorum. lakin hali hazırda memur olarak atandım. ve aöf ye yazılmamın öncelikli amacı: olur da memurluk ile üniversite bir arada yürümezse en kötü aöf den lisans diploması alıp kurumiçinde yükselmeye çalışmak.

aöf bitirip kaymakam olabilen yokmuş, onu ben de okumuştum. ama bundan sonra olmayacağı da anlamına gelmez. 6-7 yıl aradan sonra kitaplara sarılıp geçen yıl okula döndüm -4 yıl ara vermek zorunda kalmıştım-, bunun yanında kpss ye de çalıştım -iyi sayılabilecek bir puanla derece yaptım. kısacası ben istersem yapabileceğime de kendime de inanıyorum. burada sormak istediğim iki bölümden hangisinin bana bu yolda daha yardımcı olacağıydı, sanırım kamu yönetimi daha makul olan seçenek.
  • kaledekiyalnizlik  (08.09.17 15:47:53) 
Kamu yönetimi.


  • tociess  (08.09.17 18:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.