[]

Ankara'da Diksiyon Kursu

Merhaba,

Ben günlük hayatta konuşurken çok hızlı konuşuyorum, kelimeleri yutuyorum.
Topluluk karşısında konuşmam gerektiğinde ya da bir ciddi bir konuşma yapmam gerekirse de çok heyecanlanıyorum, sesim inceliyor ve titriyor.

Şimdi, bu sorunu çözmek, acele etmeden tane tane tatlı tatlı konuşmak, efendime söyliyim elimi nereye koyacağımı bilmek, sesimin insan gibi çıkmasını sağlamak, eğer topluluğa konuşacaksam da sesimin arkalara da gitmesini sağlamak için ne yapmalıyım?

Diksiyon kursu iş görür mü? Onun yerine nefes terapisidir filan gibi toplara mı girmeliyim?

Hepinize selam iderim.

 
diksiyon kursu değil aradığın şey, diksiyon kursunda kelimelerin doğru telaffuzu üzerine duruyorlar. ben bi' dönem gitmiştim. harfler ve kelime yapıları filan. illa bi' faydası olacaktır ama, tam olarak aradığın konu o değil.

konuşma koçları var(mış) onlara yoğunlaşmalısın; bir de ankarada bi' grup vardı, şimdi adını unuttum da işte senin benim gibi adamlar toplanıyorlar, ve konuşma yapmak üzerine çalışıyorlar, birbirlerine sunum yapıyorlar filan. sunum tekniklerini öğrenip kabiliyetlerini geliştiriyorlar.

adına bakarım birazdan, bir de faydalı olabileceğini düşündüğüm bi' herifcioğlu vardı onun da adına bakıp editleyeceğim gönderiyi.


edit: bahsini ettiğim grup; toastmasters web sayfaları da şu; www.toastmasters.org

yine bahsini etmeye çalıştığım adam da julian treasure.

bunun dışında da amy cuddy diye bi' hoca vardı sanırım, house dizisinden adı aklımda kalmış; onun da ted konuşması vardı bu konuya yakındı diye anımsıyorum ama tam da emin değilim, ona da 1 bakayım öyleyse eğer link atarım.

edit2: bu kadının ki tam olarak o değilmiş, yine de izle işte zaman geçer. Konular yakın en azından, jullian treassure'ın da ted konuşması var, aşağıdaki linkten girince adını aratırsan çıkar. 2 tane var diye anımsıyorum, birisi konuşmak birisi dinlemek için. linki o yüzden atıyorum aslında.
www.ted.com

bunun dışında bana sormamışsın da; yine de bildiğim kadarını ufaktan anlatayım, toastmasters'da küçük bi' yıllık ücret var geçen sene sormuştum ben 100 lira mıydı 100 dolarmıydı tam anımsayamadım öyle birşeydi. normal klüp mantığıyla çalışıyorlardı. selamun aleyküm ben geldim bu da üyelik ücretim diyince oluyordu diye aklımda kalmış. telefonla bilgi veriyorlar da şu sıra tatilde olabilirler, yanlış anımsamıyorsam yazları aktif değillerdi. yanılıyor da olabilirim.
  • mete kudur  (08.09.17 00:53:08 ~ 01:12:48) 
Toast masters mı?


  • geçerkenugradım  (08.09.17 00:58:14) 
Bence yaratici drama ya da tiyatro gibi bir kurs hem ses, nefes kullanımina hem de kalabalık önünde daha rahat olmanıza faydalı olabilir.


  • Ufuk  (08.09.17 01:02:23) 
@geçerkenuğradım--- baktım bu tostmastır abilere, iyimiş. merhaba ben geldim deyip gidebiliyor muyuz?

@ufuk ---haklısınız, tiyatro değil de yaratıcı drama işleri olabilir. ankara'da bildiğiniz kurslar var mı?

@mete kudur--- bekliyorum efenim.
  • kullanıcı adı  (08.09.17 01:06:43) 
merhaba. uzman dil ve konuşma terapistiyim. bahsettiğiniz sorun türkçeye hızlı-bozuk konuşma diye geçirilmiş cluttering olduğunu düşünüyorum sizi görmeden net bir şey söyleyebilmek mümkün değil. bu tip akıcılık sorunları ile dil ve konuşma terapistleri ilgilenmektedir. yaşadığınız yerdeki bir uzmandan yardım alabilirsiniz. paylaştığım linkten ankarayı seçerek oradaki terapistlere ulaşabilirsiniz. ben izmirde yaşadığım ve çalıştığım için elimden bu kadarı geliyor :)
www.tdktd.org

  • imba  (08.09.17 03:21:33) 
varsa böyle bişey biz de gatılak gardaş la :D


  • regardless of what they say  (08.09.17 03:30:47) 
Baskent Iletisim Akademisi ile gorusun


  • Traveller  (08.09.17 06:46:10) 
@ben de bu toastmaster olayını arştırmıştım, paralı olduğu için yanaşmadım. Facebook'tan takip edebilirsin.


  • geçerkenugradım  (08.09.17 14:42:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.