Giriş
(2)

Gözaltı morluğu, kızarıklığı vs.

yeteramadenedimherseyi
Abi bu gözaltı morluğu, kuzarıklığı, torbası nası geçer ya.Günde 8 saat filan uyuyorum, bol bol su içiyorum. Ne yapmalıyım?
Abi bu gözaltı morluğu, kuzarıklığı, torbası nası geçer ya.


Günde 8 saat filan uyuyorum, bol bol su içiyorum. Ne yapmalıyım?
0
yeteramadenedimherseyi
(18.11.17)
Hayatiniz boyunca bunun sıkıntısını cektiyseniz goz seklinde bir sorun olabilir. Ben yillarca duzenli uyumaya, bol su icmeye, goz cevremi nemlendirmeye dikkat ettim fakat gozlerim hep karanlikti. Sonradan ogrendim ki goz cevremde sorun yokmus goz seklim “cukur goz” denen bi sekilde oldugu icin oyle gorunuyoemus.
0
ceann deas
(18.11.17)
göz altı kapatıcıları kısa süreli de olsa çözebiliyor...
0
part time pollyanna
(18.11.17)
(2)

sürekleyici biyografi önerisi

xu
var mı öneri?
var mı öneri?
0
xu
(18.11.17)
stefan zweig'ın yazdığı biyografiler çok iyidir. özellikle magellan, balzac ve montaigne'i tavsiye ederim.
0
theseachange
(18.11.17)
Agora Kitaplığı’nın Lars von Trier’i şahane.

Netflix’teki 3 bölümlük Genius of the World’ü de izlemeni öneririm.
0
fragile lady
(18.11.17)
(1)

Kadıköy eğlence mekanları

veilofsin
45 lik ve eskici harici çok yabancı müzik çalmayan türkçe ağırlıklı klüp önerisi istiyoruz varsa
45 lik ve eskici harici çok yabancı müzik çalmayan türkçe ağırlıklı klüp önerisi istiyoruz varsa
0
veilofsin
(18.11.17)
Benim de tam aksine öylesi tarzım değil ama Kadife sokak içinde, Rexx'in hemen yanındaki mekan bildiğim kadarı ile Türkçe ağırlıklı. Değiştirmediyse, hiç gitmedim bilmiyorum.
0
d max
(18.11.17)
(4)

Yari donemde alim yapan devlet uni

benim bir ismim var
Yarı, ara dönemde yüksek lisans için alım yapan devlet uni.leri var mı? Yarı dönemde girenler hep özel diye kalmış aklımda. Teşekkürler.
Yarı, ara dönemde yüksek lisans için alım yapan devlet uni.leri var mı? Yarı dönemde girenler hep özel diye kalmış aklımda. Teşekkürler.
0
benim bir ismim var
(18.11.17)
var.
0
yaraticinick
(18.11.17)
Var, ben ara dönemde başladım yüksek lisansa.
0
unstabledotpy
(18.11.17)
Ytü
0
mutlusismankedi2015
(19.11.17)
önemli olan bölümdür. kocaeli, sakarya, uludağ falan hep alıyor ara dönemde.
0
blue eyes white dragon
(19.11.17)
(3)

türkiye'nin ortası

tabudeviren
https://pbs.twimg.com/media/DO2512fX0AM6hC-.jpg:largeşu haritada adaları hesaba katmadan, doğu, batı, kuzey ve güney'e yatay ve dikey çizgileri yaklaştırsak, teğet oldukları ilk noktayı referans aldığımızda yatay ve dikey ortası nereye gelir?
pbs.twimg.com :large

şu haritada adaları hesaba katmadan, doğu, batı, kuzey ve güney'e yatay ve dikey çizgileri yaklaştırsak, teğet oldukları ilk noktayı referans aldığımızda yatay ve dikey ortası nereye gelir?
0
tabudeviren
(18.11.17)
yozgat'ın yerköy ilçesi olması lazım
0
etki
(18.11.17)
dünyanın yuvarlaklığını hesaba katmadan, sadece harita üzerindeki ortası.

demek istediğim şunun gibi bir şeydi:
i.hizliresim.com

ama bunu göz kararı değil de, programlarla (photoshop vb.) tespitini istiyorum.
yapacak arkadaş şunu da kullanabilir:
www.forumalv.com
0
🌸tabudeviren
(18.11.17)
i.hizliresim.com
koordinatlarda birakç km sapma olabilir.

38.998031, 35.594363
0
battal gemalmaz
(18.11.17)
(6)

Dışardan ses gelmesini engelleyecek bir icat var mı?

xu
nalburdan alıp pencerenin kenarlarına sürüp ya da takılacak bir icat var mı? köpek sesinden uyuyamıyorum ya da uyanıyorum. köpekleri sahibi zehirleyin tavsiyesinde bulundu. ucuz yollu dışardan gelen sesi biraz olsun azaltacak bir öneriniz var mı?
nalburdan alıp pencerenin kenarlarına sürüp ya da takılacak bir icat var mı? köpek sesinden uyuyamıyorum ya da uyanıyorum. köpekleri sahibi zehirleyin tavsiyesinde bulundu. ucuz yollu dışardan gelen sesi biraz olsun azaltacak bir öneriniz var mı?
0
xu
(18.11.17)
(bkz: strafor )
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(18.11.17)
www.hepsiburada.com

şaka değil, kullanıyorum gerektiginde. bu marka dışındakiler fos.
0
goodz
(18.11.17)
@goodz kulak tıkacı aldım 2 ay önce ama rahat edemiyorum.
0
🌸xu
(18.11.17)
ben de müezzinleri zehirlemek istiyorum ama olmüyor.
0
neynep
(18.11.17)
şöle bişi var.

www.droold.com
0
spirit crusher
(18.11.17)
öneri yok. var da çok para ve zahmetli. diğer tüm alternatifler hikaye. kulak tıkacı belki(flare audio isolate gibi şeyler)
0
alperz
(18.11.17)
(3)

İzmir’de parfüm nereden alınır ?

tekil3.şahıs
Sevil-sephora-boyner ? Sözlüğe baksam hiçbirinden almamam gerekiyor. Ne orjinal olmadığı kalmış ne gereğinden fazla pahalı olduğu. Memnun kaldığınız güvendiğiniz şube veya başka bir marka varsa tavsiyeniz nedir ?
Sevil-sephora-boyner ?

Sözlüğe baksam hiçbirinden almamam gerekiyor. Ne orjinal olmadığı kalmış ne gereğinden fazla pahalı olduğu. Memnun kaldığınız güvendiğiniz şube veya başka bir marka varsa tavsiyeniz nedir ?
0
tekil3.şahıs
(18.11.17)
Boyner'den almamalısın bence. Oraya güvenmiyorum. Morhipo'da satılan bazı ürünler markanın kendi sitesi dahil hiçbir yerde olmuyor. Fason üretim gibi. Sephora'lar yeni açıldı. Muhtemelen tazedir ama pahalı. Sevil'i bilmiyorum.
0
Lim5
(18.11.17)
Bak simdi sok oldum. Yillardie Boyner’den aliyoruz, bildigin orjinal. Morhipo’dan aldim, o da bildigin orjinal.

Aslinda parfum olayinda gozden kacirilan bir nokta var. orjinalligi kadar ne kadar suredir rafta oldugu da onemli. Yani 5 yil raf omru olan bir parfumun, 1 yildir rafta olmasi ile 4 yildir rafta olmasi ayni sey degil.

Bence Boyner’den al, acelen yoksa bekle, yilbasina guzel jampanyalar yapiyor ben her yil yilbasinda aliyorum, alirken de altinda “batch code” u checkcismetic’te sorugula, eger 1 yildan az bir suredir rafta ise, hayirli olsun.
0
giovanne
(18.11.17)
Sevil derim.
Fakat en garantisi bence yurtdışına gidip geliyorsanız, veya gidip gelen eş-dost varsa freeshop'tan aldırmanız. Sürekli alışveriş olduğu için raf ömrü sıkıntısı da yaşanmıyor.
0
delimine
(18.11.17)
(2)

This is by no means always done.

JusticeBooster
Ne demek?
Ne demek?
0
JusticeBooster
(18.11.17)
Her zaman olmaz böyle durumlar diyor.
0
zunkatsar
(18.11.17)
''her zaman yapıldığı anlamına gelmiyor''

hiç bir zaman yapılmadı denemez çevirisi için.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(18.11.17)
(2)

Gece çat pat diye sesler çıkaran televizyon

xu
102 inch vestel marka bi tv aldım 3 yıl önce tv günde ortalama 3-4 saat açık oluyor genelde gece 12'den sonra. tam uyumaya hazırlanırken tv'yi kapatıyorum ama genleşme olayından sanırım tv çat pat küt güm diye sesler çıkarıyor ama desibel çok fazla bazen uykumdan uyanıyorum eve hırsız mı girdi diye.
102 inch vestel marka bi tv aldım 3 yıl önce tv günde ortalama 3-4 saat açık oluyor genelde gece 12'den sonra. tam uyumaya hazırlanırken tv'yi kapatıyorum ama genleşme olayından sanırım tv çat pat küt güm diye sesler çıkarıyor ama desibel çok fazla bazen uykumdan uyanıyorum eve hırsız mı girdi diye. bunun bi çözümü var mı?
0
xu
(18.11.17)
kondansatör sesi olabilir.
0
teknikekip
(18.11.17)
tamamen ısınmaya bağlı genleşmeyle alakalı.
0
orpheus
(18.11.17)
(2)

Yıllardır aynı taraftaysan durup düşünmek gerek minvalinde birsöz ve sahibi

jamiro
Buna benzer bir söz vardı bir şair ya da yazar tarafından söylenmiş olabilir. Kim söylemişti?
Buna benzer bir söz vardı bir şair ya da yazar tarafından söylenmiş olabilir. Kim söylemişti?
0
jamiro
(18.11.17)
Evet, hatta döneklik iyi bir şeydir gibi bir söylem var. Hatta Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Ahmet Arslan Teke Tek Özel'de buna benzer bi konuşma geçmişti.
0
demirKamil
(18.11.17)
@demirKamil benim bahsettiğim sözü söyleyen çok daha klasik bir isimdi.
0
🌸jamiro
(18.11.17)
(4)

güncellemeden sonra bilgisayardaki sıkıntı

semaforo de medianoche
windows geçen büyük bi güncelleme yaptı güncellemeden sonra şu an bilgisayar kullanımında hiçbir sıkıntı yok her şey normal ama şöyle bi saçmalık var yeniden başlat deyince başlatamıyor. bilgisayarı kapattan kapatıp sonra da normal açarsan sıkıntı yok, yeniden başlat dersen başlarken bilgisayarınız
windows geçen büyük bi güncelleme yaptı güncellemeden sonra şu an bilgisayar kullanımında hiçbir sıkıntı yok her şey normal ama şöyle bi saçmalık var yeniden başlat deyince başlatamıyor. bilgisayarı kapattan kapatıp sonra da normal açarsan sıkıntı yok, yeniden başlat dersen başlarken bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor ekranı çıkıyor. burda bi kez daha yeniden başlatmayı denedikten sonra yine aynı şey oluyor, sonra onarım ekranı çıkıyor ordan yeniden başlatmayı deneyin diyince 3.'de açılıyor genelde. güncellemede de şöyle bi sıkıntı olmuştu tam aynı gün grafik sürücüsünün de güncellemesi gelmiş sürücü yüklerken günceli yüklemek istedi pc ama yükleyemedi nedense boş yere sağ tıklayınca bu normalde çıkan nvidia falan şeyi çıkmadı ama baktım eski sürücü gözüküyor uygulamarda neyse sonra kendim güncelledim sürücüyü şu an bi sıkıntı yok sağ tıklayınca nvidia gözüküyor. yanlış sürücü yüklemişsindir falan demeyin bu daha ilk sürücü yüklemeden yaptığım yeniden başlatta da oldu sürücü yükledikten sonra da oldu ama şu an hiç bi sıkıntı yok kullanımda. sadece yeniden başlatta böyle bi saçmalık var. formata kalmadan başka bi çözümü olabilir mi bu sorunun?
0
semaforo de medianoche
(18.11.17)
sistem geri yükleme.
0
yetkili birine benzeyen abi
(18.11.17)
internette varmış bunun çözümü bana daha spesifik bi sorun olarak gözüktüğü için bakmamıştım hiç, geri yükleme, formata falan girmeden hallettim.
0
🌸semaforo de medianoche
(18.11.17)
e neymiş çözümü onu da yazsaydın?
0
rotten head
(18.11.17)
@rotten head answers.microsoft.com
0
🌸semaforo de medianoche
(18.11.17)
(3)

ales - iett bedava mı

Cursed Chico
Başlık: ales iett bedava mı153 aradım onlar da bilmiyor.
Başlık: ales iett bedava mı
153 aradım onlar da bilmiyor.
0
Cursed Chico
(18.11.17)
nö. kart ile gidip 5 tl'ye emanetçi aranıyor.

yada

www.youtube.com
0
güneyli çocuk
(18.11.17)
ayakkabının içine koy gir.
0
nuisance
(18.11.17)
gidiş dönüş yine beleş gittim geldim.
0
🌸Cursed Chico
(19.11.17)
(4)

eski spiderman vs yeni spoiler

Cursed Chico
94 çizgi filminde ve seyrettiğim filmnlerde peter yaşça büyük,üniversite öğrencisi f,lan birşsi.yakın zamana gldkçe çizgi filmlerde lise öğrencisi olarak beliriyor.94tekinde cap amercaya iron mana liderlik ediyorken şimdi nick furye filan sir deyip eğitimm alıyor onlardan.neden böyle yaptılar? bunla
94 çizgi filminde ve seyrettiğim filmnlerde peter yaşça büyük,üniversite öğrencisi f,lan birşsi.

yakın zamana gldkçe çizgi filmlerde lise öğrencisi olarak beliriyor.

94tekinde cap amercaya iron mana liderlik ediyorken şimdi nick furye filan sir deyip eğitimm alıyor onlardan.

neden böyle yaptılar? bunlar yeni seri mi konu kalmayınca yapılan yoksa eskiden de var mıydı?


diğer soru

cap america 1940lardda yaratılıyor. alman kızıl kafayla sonsuz bir boyuta gidiyor ve kalıyorlar. 94 seriisinde bir kaç günlüğüne geliyor ama sonra kayboluyor.

avengersa filan nasıl geliyor peki
0
Cursed Chico
(18.11.17)
93 doğumluyum kendimi bildim bileli peter lise öğrencisi. acaba ben mi yanlış hatırlıyorum
0
kablelvuku
(18.11.17)
Spider-Man, commonly referred to as Spider-Man: The Animated Series after a certain other comic book cartoon that came out around the same time, is The '90s Animated Adaptation of the popular superhero Spider-Man. Premiering in 1994, it ran for five seasons on Fox Kids. The animated series chronicles the story of a single, nineteen-year-old Peter Parker attending his first year at Empire State University
0
🌸Cursed Chico
(18.11.17)
94 çizgi serisi o kadar iyiydi ki diğerleri absürt geliyor, fakat orjinal çizgi romanlarda (60'lar) da peter parker liseli, fantastik dörtlünün alevli ergeniyle birbirlerine atar gider yapıyolar falan.
0
yuto
(19.11.17)
:( hayl kırıklığıu. bir lisede okdar bilimsel araştrma ollması garip gelse de.

yeni serilerde hep lise öğrwncisi zaten. 94ün tadı yok tabi.
0
🌸Cursed Chico
(19.11.17)
(1)

Oğuzhan Uğur vs Okan Bayülgen

mete kudur
Aslında ben beceremediğim için sorayım dedim. Oğuzhan Uğur'un şarkı sözlerini pozitif anlamda ilginç buluyorum. Ortaokulun son dönemlerinde de özel ilgi alanım votkaya kayana dek, Okan Bayülgendi. izler/dinler/ hakkında ki haberleri v.s okurdum. Tanımlayamadığım şekilde bu 2sini birbirine benzetiy
Aslında ben beceremediğim için sorayım dedim. Oğuzhan Uğur'un şarkı sözlerini pozitif anlamda ilginç buluyorum.

Ortaokulun son dönemlerinde de özel ilgi alanım votkaya kayana dek, Okan Bayülgendi. izler/dinler/ hakkında ki haberleri v.s okurdum.


Tanımlayamadığım şekilde bu 2sini birbirine benzetiyorum, ama Oğuzhan Uğur kendi perspektifinde başarısız olmuşken Okan Bayülgen ne olursa olsun başarılı olmuş.

Neden olabilir ?
0
mete kudur
(18.11.17)
Oğuzhan fazla şebeklik yapıyor bence. bir de mesela okanı seven insanlar "abi herif karizma ya" diyorlardı. böyle asi asabi tavırlar. oğuzhanda yok onlar. bilmiyorum belki sebep bu değildir
0
kablelvuku
(18.11.17)
(1)

Az yağlı ürünler

senolll
Merhaba,Ben böyle süt ürünleri falan alınca bunların hep değişik yağ oranlıları var. Sütün %3,%1.5,%0.5 ne bileyim kaşarın %24,%30 peynir %10 %19 vs. Tamam yağ çok iyi bişey değil ama bunlar da birtakım işlemlerle yağı azaltılmış şeyler, değil mi?Ne düşünüyorsunuz bu konuda, hangisi daha sağlıklı? V
Merhaba,

Ben böyle süt ürünleri falan alınca bunların hep değişik yağ oranlıları var.
Sütün %3,%1.5,%0.5 ne bileyim kaşarın %24,%30 peynir %10 %19 vs. Tamam yağ çok iyi bişey değil ama bunlar da birtakım işlemlerle yağı azaltılmış şeyler, değil mi?
Ne düşünüyorsunuz bu konuda, hangisi daha sağlıklı?
Varsa uzman yorumu daha iyi olur tabii...

Teşekkürler
0
senolll
(18.11.17)
Tam yağlı, yağ oranı düşürülmemiş ürünler çok iyidir. Yağsız ürünler, yağı başka ürünlerde kullanılmış ürünler olup, "Yağsız ürünler çok iyidir bunlardan yiyin" mantığıyla çöpe atılmayıp müşteriye kitlenen ürünlerdir.
0
angelus
(18.11.17)
(2)

Bakirkoy cumartesi pazari

balpolen
Metrobusle gidilir mi? Hangi durakta inmemiz lazim? Inince cok yurucez mi?
Metrobusle gidilir mi? Hangi durakta inmemiz lazim? Inince cok yurucez mi?
0
balpolen
(18.11.17)
İncirli (Ömür)
Yürüme mesafesi az (en fazla 5 dk)
0
mutekebbir
(18.11.17)
71t, 95 ve 95a ile de merkeze gidilebilir metrobüsten inince. 6 sene evvelin hatırdan kalanıyla ekstra bilgi geçeyim dedim 8-l
0
IncredibleMau
(18.11.17)
(2)

Kyk Kredisi İçin Ziraat Kartını Bankadan Almazsak Problem Olur mu?

i am not noob
Benim okul başka bir ilde olduğundan dolayı kart da oradaki bir şubedeymiş. Gidip almasam sadece internet bankacılığı kullansam sorun olur mu?Yoksa kartı almaya gidip orada onay mı vermemiz gerekiyor?
Benim okul başka bir ilde olduğundan dolayı kart da oradaki bir şubedeymiş. Gidip almasam sadece internet bankacılığı kullansam sorun olur mu?

Yoksa kartı almaya gidip orada onay mı vermemiz gerekiyor?
0
i am not noob
(18.11.17)
Yok herhangi bir şubeden alabiliyorsunuz
0
mutlusismankedi2015
(18.11.17)
Geçen sene kyk kredisi çıkmıştı bana ve almamıştım. Bu sene çıkan krediyi ise onayladım ve bankaya gidip kartımı aldım. Bankada kyk ile ilgili bir işlem yapılmadı, sadece kartı hesaba tanımladılar ve bitti.

Sonra internet bankacılığına girdiğimde geçen sene taahhüt vermediğim ve hiçbir onay işlemi yapmadığım kredi için ziraat bankasının hesap açmış olduğunu gördüm.

Bu sene için açılan hesap da ben bankaya gitmeden 15 gün kadar önce açılmıştı.

Yani hesapları bize danışmadan açıyorlar, sadece kartı teslim almak ve kredi kartı, harçlık avans gibi hizmetlerin sözleşmelerini imzalatmak için bankaya çağırıyorlar sanıyorum. Sizin için de hesap çoktan açılmıştır, sadece kartı aktif değildir diye tahmin ediyorum. Yani kartı daha sonra ya da başka bir şubeden almanız sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

Tamamen gördüklerimden yaptığım çıkarımları yazdım, yanlış olabilir. Kyk ile görüşüp netleştirirdim yerinizde olsam.
0
md11
(18.11.17)
(2)

Kardeşime KYK bursu çıktı şimdi ne yapacağız?

işimdeyim gücümdeyim
Öncelikle SMS gelmiş. Şöyle yazıyor:Degerli Ogrencimiz, Ziraat Bankasi'na hos geldiniz. KYK Banka hesabiniz icin tanimlanan ''Bankkart Genc'' teslim tarihlerinizi ve hizmet noktalarimizi https://kyksorgu.ziraatbank.com.tr adresimizden ogrenebilirsiniz. Iyi gunler dileriz.Bu adresten TC ile sorgulama
Öncelikle SMS gelmiş. Şöyle yazıyor:

Degerli Ogrencimiz, Ziraat Bankasi'na hos geldiniz. KYK Banka hesabiniz icin tanimlanan ''Bankkart Genc'' teslim tarihlerinizi ve hizmet noktalarimizi kyksorgu.ziraatbank.com.tr adresimizden ogrenebilirsiniz. Iyi gunler dileriz.

Bu adresten TC ile sorgulama yapıldığında şu açıklamalar geliyor:
i.hizliresim.com

Birinci problem:
Genç Bankkartınızı Teslim Alacağınız Şube/Hizmet Noktası: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI diyor ama okuldaki hiçbir birim konuyu üstlenmiyor. Bize kart gelmez falan diyorlar.

İkinci problem:
"KYK kredi/burs onayınızı www.turkiye.gov.tr sitesinden vermeyi unutmayınız." diyor ama emin olamadık. E-devlet'ten "Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Taahhütnamesi" diye bir şey vardı, onayla dedik. Bu mudur?
0
işimdeyim gücümdeyim
(18.11.17)
1. problem: Dekanlik binasinda Ziraat Bankasi subesi var diye anladim ben.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(18.11.17)
bahcekoy'de ziraat bankasi yok, muhtemelen sekreterlige veya ogrenci islerine falan gelecektir.
0
lanc
(18.11.17)
(3)

Avrupada phd yapıp dönüp burda akademisyen olma süreçleri hk

mhmtt
Selams öncelikleBen yüksek lisansı ingiltere de yapmıştım.bir yılı aşkın da iş hayatındayım. Amma velakın iş hayatı zormuş şimdi öğrendim. Şirket iyi maaş iyi ama stres çok iş yükü çok insanları çekmek zor.Düşündüm ki yine ingiltereye gitsem doktorayimı yapsam sonrada akademisyen olsam nasıl olur? D
Selams öncelikle

Ben yüksek lisansı ingiltere de yapmıştım.bir yılı aşkın da iş hayatındayım. Amma velakın iş hayatı zormuş şimdi öğrendim. Şirket iyi maaş iyi ama stres çok iş yükü çok insanları çekmek zor.
Düşündüm ki yine ingiltereye gitsem doktorayimı yapsam sonrada akademisyen olsam nasıl olur? Doktoraya garanti kabulüm var öyle düşünün.
Eu’da çalışmayı düşünmüyorum. Tr de de istanbul dışı düşünmüyorum. Devlet ya da özel süreç nasıl işler. Olabilir miyim akademisyen bir aydınlatırsanız sevinirim
0
mhmtt
(18.11.17)
ozelde alanina bagli oiatak daha rahat is bulursun. devlet zor
0
eriksatie
(18.11.17)
Pisman olursun, heleki su ortamda Türkiye’de akademisyenlik delilik.

Etrafta pisman örneği çok.
0
fever
(18.11.17)
Is yuku ve stresten dem vurup doktora -hele de yurtdisinda- yapmak istiyorsaniz yanlis noktada oldugunuzu belirteyim oncelikle. Turkiye'de akademisyenlik zaten basli basina zor bir is. Bir de Istanbul disinda calismam derseniz, iyice zorlasir. Rahat olsun, devlete kapagi atayim deseniz, devletteki durum malum. Ozel universiteye gitseniz, yayin baskisi vs sirketteki is yuku ve stresten daha beter duruma dusersiniz. Kisacasi verili bilgiler altinda zor diyorum.
0
evrim halkasi
(18.11.17)
(8)

çeviri fiyat işleri

neynep
Merhabalar, Bi ek iş teklifi geldi, çeviri metni içeriyor. Ben de bu konuda aktif çalışmadığım için ne diyeceğimi bilemedim:( Fikriniz varsa yardımcı olabilir misiniz acaba, birkaç sorum olacaktı fiyatlandırma ile ilgili. Teşekkürler ederim.
Merhabalar,
Bi ek iş teklifi geldi, çeviri metni içeriyor. Ben de bu konuda aktif çalışmadığım için ne diyeceğimi bilemedim:( Fikriniz varsa yardımcı olabilir misiniz acaba, birkaç sorum olacaktı fiyatlandırma ile ilgili.
Teşekkürler ederim.
0
neynep
(18.11.17)
Geçenlerde bir duyuruda 1000 karakter için 15-20 TL gibi bir fiyat görmüştüm. Muhtemelen konuyu bilenler yazar birazdan.
0
mr sherlock
(18.11.17)
Türkçe İngilizce mi? Başka dil mi
0
benaslindayohum
(18.11.17)
Tr-ingilizce.
0
🌸neynep
(18.11.17)
tecrübene, metnin konusuna hakimiyetine göre bir fiyat belirle.
piyasada şuan çeviri büroları 8-10 TL (1000 karakter) arasından iş veriyor.
müşteri şahıs ise 10-15 TL arası bir fiyat verebilirsin.
eğer konu çok spesifik ve bu konuda bilgi sahibi isen fiyatı biraz daha bu skalanın üstüne taşıyabilirsin.
0
lesmiserables
(18.11.17)
şahıs ve evet spesifik, benim bikaç yetimin birleşmesi ile güzel bi iş olacağı için vermek istediler. ama şöyle bişey var, ben bu alanda iş almadım önceden ( ing-tr yaptım da, tr-eng yapmadım) bunun benim için biraz daha zahmetli, zaman ve çalışma gerektiren, ekstra zaman ayırmam gereken bir iş olması fiyata yansıyor mu? Sizin kararınız nasıl olurdu benzer bir durumda? @lesmiserables
0
🌸neynep
(18.11.17)
cevirinin alanına göre degisir ama bürolar 1000 karaktere 30 lira ortalama fiyat veriyor, bunun 10-15 lirasini cevirmene veriyor. ben dogrudan kisilerden alıyorum, 1000 karaktere 20 lira aliyorum tip cevirisi icin.
0
eriksatie
(18.11.17)
@neynep

o halde kendi ingilizcene göre değerlendir fiyatı. eğer özel bir konuysa 15-20 arası ne yedirebiliyorsan söyle.
çeviride hiç kimse hak ettiği fiyatı kazanamadığından biraz kim kime ne geçirirse piyasasına dönmüş durumda. çalıştığım şirkette maaşı böldüğümde 1000 karakterim 6 TL'ye gelirken, dışarıdan 1000 karakteri 35 liraya iş yaptığım müşterilerim de oluyor.
piyasa serbest yani, fiyat sana kalmış. bu verdiklerim sadece genel fiyatlar.
0
lesmiserables
(18.11.17)
@lesmiserables, anladım. Tabii değişir ama adil olması açısından bir aralık bilmek çok yardımcı oldu. teşekkür ederim.
0
🌸neynep
(18.11.17)
(3)

TOEFL ID sorusu

necron
Merhabalar. TOEFL başvurusu yaparken national id ve passport kısmına ne yazmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var, daha önce başvuranlar bi el atarsa sevinirim.passport id kısmına U123456 şeklinde yazdığımda da kabul ediyor, 123456 şeklinde de. National id kısmına da isim vs. yerine tc kimlik
Merhabalar. TOEFL başvurusu yaparken national id ve passport kısmına ne yazmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var, daha önce başvuranlar bi el atarsa sevinirim.
passport id kısmına U123456 şeklinde yazdığımda da kabul ediyor, 123456 şeklinde de. National id kısmına da isim vs. yerine tc kimlik no yazıyoruz, değil mi? Pimpirikli bir insan olduğum için emin olmam lazım. Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ediyorum ^^
0
necron
(18.11.17)
evet dediğin gibi. ama U123456 şeklinde harfle yaz passport id'yi.
0
reavelyn
(18.11.17)
ben pasaport numarasında başına harfi koymamıştım sorun da olmamıştı. natonal id dediği yere de tc kimlik numaranı yazıyorsun. ehliyet numarasına da tc'ni yazsan sorun olmaz tabi ehliyetin varsa.
0
derdi dertsizlik olan adam
(18.11.17)
çok teşekkür ederim cevaplar için :)
0
🌸necron
(18.11.17)
(10)

Alerjik riniti veya bahar alerjisi olanlar bi bakabilirler mi??

yaren
SelamSon günlerde aynı bahar aylarında olduğu gibi burnumdan nefes almam azcık zorlaştı. Burnum tıkanır oldu, grip veya nezle olmadığım halde burnum doldu. Gece uyurken nefesimin kesileceği günlere geldiğimi hissediyorum.2 ayrı kbb doktoru gördü beni, biri aleejik rinit ilacı vermişti ve işe yaramış
Selam

Son günlerde aynı bahar aylarında olduğu gibi burnumdan nefes almam azcık zorlaştı. Burnum tıkanır oldu, grip veya nezle olmadığım halde burnum doldu. Gece uyurken nefesimin kesileceği günlere geldiğimi hissediyorum.

2 ayrı kbb doktoru gördü beni, biri aleejik rinit ilacı vermişti ve işe yaramışto da. İkinci gittiğim doktor ise beni alerji testi ol diye savuşturdu (yeni mezun asistanlardan biriydi zira).

Şindi bu belirtiler alerjik rinit belirtileri mi? Çokça yorgunluk ve ağrılar ve arada hapşırmalar ve burun-kulak kaşıntıları da var. Sizde nasıl belirtiler oluyor? İlaç dışında tedbirleriniz veya tedavi yöntemleriniz var mı?
0
yaren
(18.11.17)
Alerji testi ol, uygunsan immünoterapiye başla. Diğer tedaviler günü kurtarmak için.
0
Lim5
(18.11.17)
Bende de alerjik rinit var, bahsettiğin semptomları gördüğümde XYZAL kullanıyorum geçiyor. Önceden neredeyse her gün yutuyordum. Ama şu sıralar çok fazla semptom görmemeye başladım. Bunların bir etkisi var mı bilmiyorum ama farklı olarak sık sık ceviz ve yoğurt yemeye başladım. (internette araştırınca bunların iyi geldiği söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum)
0
mr sherlock
(18.11.17)
bahsettigin seyleri yasayinca ben avamys kullaniyorum burun spreyi. iyi geliyor.
0
in vino veritas
(18.11.17)
bende de alerjik rinit var, yazıldığı gibi alerji testi olun ve öncelikle neye karşı alerjik olduğunuzu öğrenin uygunsanız da iğne tedavisi yaptirin.ben yaklaşık 1 sene önce başladım tedaviye yaşam kalitem 3-4 kat arttı.
0
valkin rockefeller
(18.11.17)
Sanırım kortizon içerikli bi iğneydi kullandığım. Alerjinin çok azıttığı zamanlarda nefes almakta güçlük çektiğim olurdu. Bu iğneyi senede ya da altı ayda bir yapıyorlar ve alerjiyi çok az hissediyorum. Yaşam kalitesi artışı beş altı kat arttı diyebilirim. Yalnız iğnenin fazlası zararmış
0
ilkinci
(18.11.17)
Keçiboynuzu pekmezi
0
thin capitalization
(18.11.17)
alerjik rinit için birçok ilaç denedim.. sen de deneyerek sana uygun olanı bulmalısın. düzenli kullandığıında semptomlar yok olacaktır. benim de alerjim var, ama genel olduğu için, yani parfüm, deterjan ve sigara dumanı gibi, gidip test yaptırmadım..
iki kere doktor bahsedilen kortizon iğnesinden vermişti çünkü bende sinüziti tetikliyor ve nefes alamıyorum... ama ikisinde de iğneyi yaptırmadım ancak bir kere hapını kullandım.
0
omonia
(18.11.17)
benim kediye ciddi alerjim vardı çocukluğumdan beri, karbonatlı su içmeye başladığımdan beri bıçak gibi kesildi. ve türkçe-yabancı kaynaklardan baktığıma göre yalnız da değilim bu konuda.

bilmiyorum bi deneyin derim. 1 hafta filan, günde 1 bardak karbonatlı su..

deneyecek olursanız bana da haber verir misiniz sonucu.
0
ssiradanbirigibi
(18.11.17)
sinüzite de benziyor. bahsettiğin rinit belirtileri evet. ama alerjik midir onu bilemeyiz. doktora görünmen lazım. antihistamin başla. doğrudan immünoterapiye başlandığını sanmıyorum, zira biraz daha pahalı diye biliyorum. gerekmedikçe yapılmıyor olabilir.
0
benim bir ismim var
(18.11.17)
Ben bu konuda artik uzmanlastim. Eylul ayinda baslayip yaza kadar suruyor. Gittigim doktorlar kbb muayenesiyle anliyor alerjiyi. Surekli gittigim doktor ve bir kez gittigim baskasi teste gerek gormemisti. Zira deri testlerinin dogruluk orani cok yuksek degilmis. Kan testleri de varmis ama onlari bilmiyorum. Ben uzun sureli antihistaminik hap ve burun spreyi kullaninca rahatliyorum. Bu yil ihmal ettim ve sigara da ictim. 1 ay arayla sinuzit oldum. Sonuncusu cok kotu, 1 haftadir surunuyorum.

Benim belirtiler geniz akintisi, goz yasarmasi ve bazen burun tikanikligi olarak basliyor. Ilerlerse faranjit veya sinuzite ceviriyor.
0
rusyalı kozmonot
(19.11.17)
(4)

gorme engelli birine ders calistiran var mi?

pide
boyle bi durum var ancak daha once hic yapmadim. neye dikkat etmeli, neyden kacinmaliyim? mesela dersi buldugum platform, "'gormek, bakmak' gibi kelimeleri kullanmaktan imtina etmeyin" diyor. ama sanki karsimdakine ayip olurmus gibi geliyor bu kelimeleri kullanirsam. ya da denklem cozerken, uzun b
boyle bi durum var ancak daha once hic yapmadim. neye dikkat etmeli, neyden kacinmaliyim? mesela dersi buldugum platform, "'gormek, bakmak' gibi kelimeleri kullanmaktan imtina etmeyin" diyor. ama sanki karsimdakine ayip olurmus gibi geliyor bu kelimeleri kullanirsam. ya da denklem cozerken, uzun bir ifadeyse mesela, cocuk nasil aklinda tutacak ben anlatirken? en cahil soru geliyor: cocuk braille alfabesiyle not mu alacak? yoksa bu alfabe ozel basim oldugundan sadece okumaya mi yonelik? dersi buldugum yere sorularimi mail attim, "ogrencinin seviyesine bagli, bi sey diyemiyoruz" gibi bi cevap verdiler.
0
pide
(18.11.17)
Ayıp olma meselesi hakkında: Yaşam enerjisi ile dolu bir görme engelli arkadaşım var. Kendisi bolca bu kelimeleri kullanıyor. Belki kişiye göre değişiyordur ama ben de sizin gibi bu kelimeleri dikkat ederek kullanıyorum.
0
monogram
(18.11.17)
braille alfabesiyle not alıyorlar evet.
0
theseachange
(18.11.17)
ben ufak bi gruba ingilizce dersi vermiştim, morbembem +1 diyebilirim. sana bana ilginç gelen şeyler ama milyon defa aynı muhabbeti çektikleri için bıkıyorlar. "görmek bakmak imtina etmeyin" olayı için; doğru. *ne kadar* kasarsan kas karşındaki senin o "aman dikkat edeyim" tavrını hissediyor, rahat olmak önemli.

not alma olayı için evet braille var ama uğraşmak istememişlerdi, zaten kağıt kalemle not almaktan çok uzak bir deneyim.

benim gittiğim yerde küçük bir braille printer vardı, oradan basit sorular notlar falan hazırlayabiliyordum. ne ders anlatacaksın bilmiyorum ama denklem falan diyorsan iş bi tık daha zor.
0
celeron 300a
(18.11.17)
herkese cok tesekkurler. @celeron 300a lise son matematigi anlatacagim :)
0
🌸pide
(18.11.17)
(3)

Thy iş ilanı

hede hodo
Thy aşağıdaki iş ilanını paylaşmış. Kardeşim için iş bakıyoruz da, sizce nasıl olur? Tanıdığınız vs bu şekilde iş yapan var mı?Kısacası buraya girebilirse rahat eder mi? Sorguluyoruz..https://www.secretcv.com/thy-teknik-a-s/komponent-yapisal-bakim-personeli-is-ilanlari-967919
Thy aşağıdaki iş ilanını paylaşmış. Kardeşim için iş bakıyoruz da, sizce nasıl olur? Tanıdığınız vs bu şekilde iş yapan var mı?
Kısacası buraya girebilirse rahat eder mi? Sorguluyoruz..

www.secretcv.com
0
hede hodo
(18.11.17)
hocam cogu kişi torpille girdigi icin torpilsiz girerse rahat edemez arkadasım thy teknite
0
masumiyetkarinesi
(18.11.17)
çalışma şartları maaşları filan nasıl peki, bilginiz var mı?
0
🌸hede hodo
(18.11.17)
thy fe calısıyorum teknikte değilim sen bakma torpil diyenlere calısmak için harika bir sirket, teknik de buyuyor devamlı ucak alınıyor gelecegi parlak lisansli teknisyen oldugunda dunyanın heryerinde is bulur thy teknik okul gibidir
0
steward
(18.11.17)
(1)

çorlu'dan arsa alınır mı?

tukenmez adam
çorlu'dan 50-100 bin arasına 400m2 civarı arsa alınır mı sizce?
çorlu'dan 50-100 bin arasına 400m2 civarı arsa alınır mı sizce?
0
tukenmez adam
(18.11.17)
selam,
çorlu'yu bilmiyorum ama arsa fiyatı konuma göre çok değişir. imarlı mı (arsa=imarlı tarla) varsa imar izni ne kadar? yola yakın mı, yerleşim merkezine ne kadar uzakta?
elektrik su durumu nedir?

sahibindendeki emsallere bakın, ortalama fiyatın %75'i filan eder gerçek değeri. arsalarda pazarlık payı %20-25'i buluyor.
0
cedex
(18.11.17)
(7)

ak gençliğin sevdiği yazarlar kimler?

durgunfoton
akpartili gençliğin sevdiği yazarlar kimler?arkadaşın tezi için lazımteşekkürler
akpartili gençliğin sevdiği yazarlar kimler?
arkadaşın tezi için lazım
teşekkürler
0
durgunfoton
(18.11.17)
Necip fazil kisakurek.
Mehmet akif ersoy.
Ismet Ozel
0
baldur2
(18.11.17)
kahraman tazeoğlu
0
freetakilir
(18.11.17)
arkadasiniz bunu duyuru araciligiyla ogrenmeyi planliyorsa, tez yazma fikrini bir daha gozden gecirsin derim nacizane.
0
neumann
(18.11.17)
@neumann +1

Yukarıda ismi yazılı olanları sevip akgençlikten olmayan çok tanıdığım var.
0
yaren
(18.11.17)
yani, yukaridakiler sadece ak gencligin sevdigi degil, ak gencligin de sevdigi yazarlar. yoksa mehmet akif ersoy'u herkes sever.
0
baldur2
(18.11.17)
Cemil Meriç, Mustafa Kutlu, Rasim Özdenören
0
tahin pekmez yoğurt
(18.11.17)
ahmet günbay yıldız için ölen tanıdım.
0
diffarentiationation
(18.11.17)
(13)

çok zengin olsanız eşinizi aldatır mısınız?

sorunvar
soru başlıkta ali ağaoğlu ,acun gibi
soru başlıkta ali ağaoğlu ,acun gibi
0
sorunvar
(18.11.17)
yoo neden aldatayım. çok zengin olunca karaktersiz mi olunuyor illa.
0
sta
(18.11.17)
zengin olsam evlenmem
0
isimsiz uye
(18.11.17)
Parasal zenginlik başka duygusal zenginlik başka. Ayrıca evlilik bambaşka. Parasal zenginlikle evliliğin ve sadakatin bence hiçbir alakası yok. Yani alakayı çözemediğim için cevabım hiç zengin olmamış bir insan olarak "hayır".
0
yaren
(18.11.17)
cevabım, hayır.
yani aldatmam parayla ya da parasızlıkla ölçülecek bir şey olmazdı.

tam tersinden bakacak olursak, aslında para evliliği yürüten şeylerden biri.
maddi sıkıntıların evliliğe vurduğu darbeler de bir gerçek çünkü.
çocuk büyütmek bile para olduğunda yarı yarıya kolay hale geliyor.
şimdi etrafımda sorunlu evliliği olan insanları düşünüyorum...
maddi sorunları olmasaydı, en azından yarısının evliliğinde problem olmazdı.
0
blatta hiberna
(18.11.17)
Aldatma ile zenginlik arasinda bir baglanti kuramadim diyen yalan soyluyordur.
zor olur fakat aldatmam diyorum.
0
Deathrow
(18.11.17)
soruna cevap değil ama şöyle bir geyik döndü geçen "..... kadar paran olsa ne yaparsın" diye. herifin teki direkt "boşanırım" dedi.

ben de bağ kuramıyorum zenginlik ve aldatma ile ama, galiba insanlar madem param var yer içer gezer tozarım istediğimi yaparım diye düşünüyor olabilir
0
kablelvuku
(18.11.17)
Hepiniz aldatırsınız rahat olun. Kadınlar için bir şey diyemeyeceğim ama kocaları aldatınca onlar da aldatır sonuç olarak herkes aldatmış olur.
0
i was made for you
(18.11.17)
üniversitede çok hoşlandığım bi kız vardı(sonra yatayla başka okula geçtim falan filan) onunla evli olsaydım aldatma ihtimalim çok çok çok düşerdi. zaten ona bakınca başka bi kadına hiç ihtiyaç duymadığımı hissediyodum. ama başka bi kadınla evlenirsem ve çok değer verdiğim biri değilse yahut bana bağlı olmadığını düşünürsem evlilik ahlakına bağlı kalmama gerek olmadığımı düşünür ve paramın gücünün getirilerini geri çevirmezdim.
0
error522
(18.11.17)
bu tür ergen sorularina pek cevap vermiyorum ama burada bulunsun,
aldatmayi her erkek her zaman dusunur, cogu da firsat buldugunda ayila bayila yapar, bir tek istisnasi vardir, vicdan sadakat falan degil,
Allah korkusudur,
getcekten Allah korkusundan bahsediyorum ama, oyle numaradan muslumanim deyip Allah falan umrunda olmayan, garsoniyerlerde sefa suren kitleden degil,
zinanin cezasi buyuktur, bir erkegi sadece bu engeller engelleyebilirse..
kadinlar icin de durumu birisi yazsin artik..
0
alttaraf
(18.11.17)
kesinlikle hayır. zengin olsam, muhtemelen iplikçi nedim gibi yaşarım. normal hayatıma devam ederim mütevazi bir şekilde.
0
rain when i die
(18.11.17)
Cidden çok alakasız
0
Delay Fuze
(18.11.17)
hayır. içim efendi.
0
Apocalypse
(18.11.17)
para beni değiştirmese eşim olacak zilliyi değiştireceğinden kesin aldatırım...
0
Dönmezer
(22.11.17)
(1)

Club Reina nin yerinde ne var artik ?

samiabi19
Kapandi diye biliyorum yerine baska birsey acildimi ?
Kapandi diye biliyorum yerine baska birsey acildimi ?
0
samiabi19
(18.11.17)
binaları imara aykırı olduğu için yıkıldı
kucuk bir bölümü ayaktaydı en son
0
cedex
(18.11.17)
(4)

Neden gecelik escort? (+18)

hümanist tabutçu
Escortları gecelik olarak ayarlayan insanları duyuyorum. Nedir abi bunun olayı? Oturup birbirlerine oje mi sürüyorlar? Niye gecelik seçersin?
Escortları gecelik olarak ayarlayan insanları duyuyorum. Nedir abi bunun olayı? Oturup birbirlerine oje mi sürüyorlar? Niye gecelik seçersin?
0
hümanist tabutçu
(18.11.17)
Valla escort meselesine toptan karşıyım ama aylık filan mı olacaktı? Tek gecelik ilişki işte. Zengin biriysen ele güne karşı yanında da taşırsın ekstradan o yani. Uzun süreli anlaşma yapıp da bağlanmak istemez hiç kimse.

Ya ben sorunu anlamadım ya da eskortluk müessesesini bilmiyorum, sorun çok saçma geldi bana.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(18.11.17)
Tek posta kesmiyordur. 7-8 posta atıyodur gecede
0
gölgede aynı
(18.11.17)
@gölgede aynı

Olur mu yahu, 50-60 postanın altına kimse kiralamaz gecelik. İnsanlar 10-20 postayı ayaküstü atıyor.
0
sen git ben geliyorum
(18.11.17)
adamın normal insan gibi sevgilisiyle beraber bi gece geçirmek isteme hissi yaşaması normal saatlik falan sadece cinsel doyum neticede bunun da yeri ayrı. bunun dışında bi de takılma mevzusu var. yani harbiden eskortluk yaptırıyolar bi yere giderken falan yanlarında güzel kadın olsun diye. belki bazen öyle olması gerekiyodur bazen de keyifleri tek gitmek istemiyodur bilemiyorum. görmüşlüğüm var seksi giyimli at gibi slav ırkından bi kadınla tipsiz herifin tekini dışarlarda
0
semaforo de medianoche
(18.11.17)
(1)

Avukat destek tehdit ediliyoruz.

versatilkalem
Arkadaslar sözlükte yazdığım bir yazi dolayisi ile savciliga verilmek ile tehdit ediliyor bir arkadaşım. Kendisi üzerine daha fazla gelinmemesi adına buraya yazmam konusunda ricaci oldu. Yardimci olabilir misiniz, özelden mesaj atarsaniz linki atacagim.
Arkadaslar sözlükte yazdığım bir yazi dolayisi ile savciliga verilmek ile tehdit ediliyor bir arkadaşım. Kendisi üzerine daha fazla gelinmemesi adına buraya yazmam konusunda ricaci oldu.

Yardimci olabilir misiniz, özelden mesaj atarsaniz linki atacagim.
0
versatilkalem
(18.11.17)
Savcılığa verilmek, dava açıcam demek maalesef Türkiye'de bir tehdit olarak öne sürülüyor.

Eskiden ev sahibim çok karı kız atıyorsun eve seni mahkemeye vereceğim, dava açacağım demişti.

Türkiye'de her vatandaşın dava açma hakkı vardır. Siz de vatandaşlık haklarınızdan birini kullanabilirsiniz demiştim.

Sizin isteğiniz galiba bir hukukçu bakışıyla yazdığınız yazının değerlendirilmesi.

Umarım yardımcı olan çıkar.
0
lubbullub
(18.11.17)
(3)

neselendirecek film

yarey
Insani neselendirecek , su gibi akip giden , sikmayan film onerecek olan Var mi? Az once Manchester by the sea izledim ve içim bayildi. Iste bu filmin tam tersini ariyorum
Insani neselendirecek , su gibi akip giden , sikmayan film onerecek olan Var mi? Az once Manchester by the sea izledim ve içim bayildi. Iste bu filmin tam tersini ariyorum
0
yarey
(18.11.17)
Little Miss Sunshine
0
kaledekiyalnizlik
(18.11.17)
the sound of music
0
lesmiserables
(18.11.17)
Ted
0
kral lear
(18.11.17)
(1)

İskandinav mitolojisi / pagan iskandinavya ile alakalı kitap

neil manke
var mıdır öneriniz?bu konuyla alakalı tek şu kitabı okudum: http://www.idefix.com/Kitap/Iskandinav-Mitolojisi/Kevin-Crossley-Holland/Din-Mitoloji/Mitoloji-Efsane/urunno=0000000722826?gclid=CjwKCAiArrrQBRBbEiwAH_6sNPZmcErm_-2SlWP1S4Wz45pRrg3-2JIiO3Zwv9_WV2chqMcLD_h65RoCh2cQAvD_BwE
var mıdır öneriniz?

bu konuyla alakalı tek şu kitabı okudum: www.idefix.com
0
neil manke
(18.11.17)
www.amazon.com

Bu kitabın türkçesi de var, Yapı Kredi yayınlarından çıktı. Sadece İskandinavya ile ilgili değil ama, tüm bir büyü/cadılık tarihiyle ilgili detaylı bir kitap. İçinde aradıklarınızı bulabilirsiniz diye düşündüm.
0
delimine
(18.11.17)
(25)

Whatsapp kiz grubuna isim?

balpolen
Efenim bir kiz grubumuz var whatsappta. Yas araligi 25-30 diyelim. Kucuk bir grubuz, 3-4 kisilik. Buna isim onerilerinizi bekliyorum. Not: Belki isinize yarar, hepimiz ogretmeniz.
Efenim bir kiz grubumuz var whatsappta. Yas araligi 25-30 diyelim. Kucuk bir grubuz, 3-4 kisilik. Buna isim onerilerinizi bekliyorum.

Not: Belki isinize yarar, hepimiz ogretmeniz.
0
balpolen
(18.11.17)
FAranjit
0
benaslindayohum
(18.11.17)
c1b2k3'ü sevenler grubu :)
0
c1b2k3
(18.11.17)
Gossip Kızlar

edit: O zaman ÖRTmenler odası
0
AlsterWasser
(18.11.17)
kahpe bizansın yiğit güzeli
0
ysfrymn
(18.11.17)
sözlükte biri gıybetlimis yazmıştı, hoş gider bence :d
0
haykorsamdunyaya
(18.11.17)
Gıybet team
0
xdenizx
(18.11.17)
Bakireler
0
gölgede aynı
(18.11.17)
Adını koyamayıp duyuruya sorduğumuz
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(18.11.17)
cıvırlar
0
klar
(18.11.17)
Kız/c

Trakyalılar kızçe diyolarmış kızlarına. Kız/c de işte 1/c gibi. Ortmensiniz ya...


Sınıf gibi whatsapp grubu işte negzel
0
ssiradanbirigibi
(18.11.17)
Poncikler
0
bugunolmadiamayarinkesinolacak
(18.11.17)
Ufuk
(18.11.17)
oturak alemi
0
aşksız prens
(18.11.17)
memur lobisi
0
yuto
(18.11.17)
Bizim grubumuzun adı "cadı kazanı" idi, tavsiye ederim.
Taife-i Muallime gibi Osmanlıca bir şeyler de geldi aklıma.
0
aychovsky
(18.11.17)
Otur sıfır xdxd
0
hailtothethief
(18.11.17)
foursome/threesome
0
ateistanbul
(18.11.17)
underratedgirls
0
since1907
(18.11.17)
silik seksek çizgisi
0
lubbullub
(18.11.17)
GIYBETLİMİSSSS
0
etki
(18.11.17)
Çalıkuşları

Biraz daha değişik olsun istiyorsanız: Çalıkızları
0
burya
(18.11.17)
Taife-i muallime +1
0
ad astra per aspera
(18.11.17)
Ozelden grubun adi ne diye soran arkadaslar var. Karar vermedik henuz. Belirlenince yazacagim buraya.
0
🌸balpolen
(19.11.17)
spice girls
0
ateistanbul
(20.11.17)
Grubun adi oybirligi ile giybetlimiss oldu arkadaslar.
0
🌸balpolen
(21.11.17)
(4)

Altın alınır mi

1965
Şu anki durumda gramı 160 tl ye gelmişken altın alinir mi 5bine yakın tl m var, altın hesabı açıp alayım kenarda dursun mu. Yoksa dusmesini bekleyip öyle mi alayım. Parayı kısa vadede dokunmayacağım.
Şu anki durumda gramı 160 tl ye gelmişken altın alinir mi 5bine yakın tl m var, altın hesabı açıp alayım kenarda dursun mu. Yoksa dusmesini bekleyip öyle mi alayım. Parayı kısa vadede dokunmayacağım.
0
1965
(18.11.17)
kısa vade düşünmüyosanız altın her türlü alınır. yüksekken bile alınır.
0
ssiradanbirigibi
(18.11.17)
türk lirası mütemadiyen değer kaybettiği için uzun vadede ne alırsanız kazanırsınız. altın da alınır bence. ama pazartesiyi bekleyebilirsin. 161den değil de belki 159dan almış olursun. (bu kısım için emin değilim.)
0
sedat peker in yegeni
(18.11.17)
dolar daha iyi sanki. ben bireysel emeklilik fonunu altından dolara çevirdim
0
demirr
(18.11.17)
keşke alsaydın :D
163 oldu
0
sedat peker in yegeni
(20.11.17)
(2)

Bir linki tıkladığımda benden kaç mb harcattığını nasıl görürüm?

zunkatsar
Mesela:http://www.aksan.av.tr/tr/http://www.semihsayginer.com.trwww.mynet.comŞu an bunları tıklasam sayfanın tamamı kaç mb harcatıyor bana? Bunu nasıl görebilirim?Netlimiter demeyin onda tarayıcının toplam harcamasını söylüyor ama tarayıcı boşken de harcıyor vs. Tam doğru olmuyor.Edit: siteleri rast
Mesela:

www.aksan.av.tr


www.semihsayginer.com.tr

www.mynet.com

Şu an bunları tıklasam sayfanın tamamı kaç mb harcatıyor bana? Bunu nasıl görebilirim?

Netlimiter demeyin onda tarayıcının toplam harcamasını söylüyor ama tarayıcı boşken de harcıyor vs. Tam doğru olmuyor.

Edit: siteleri rastgele seçtim.
0
zunkatsar
(18.11.17)
Opera tarayici ile gelen vpn i acarsaniz, internette gezinirken yaptigin her eylem sonucu indirilen toplam veri boyutunu gorebilirsiniz
0
leben
(18.11.17)
Ayrica herhangi bir tarayicida f12ye bastiginizda acilan panelin network kismindan da veri kullanimini takip edebiliyor olmaniz lazim
0
leben
(18.11.17)
(1)

bu filmin adı ne

Erkut
bu filmin adı nehttps://www.youtube.com/watch?v=IDiGM5ziinc
bu filmin adı ne

www.youtube.com
0
Erkut
(18.11.17)
papazi dovdurmeyecektik
(18.11.17)
(3)

bu araçlar alınır mı sizce ?

sorunvar
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2014-renault-zoe-yillik-5.000-km-icin-ayda-59-euro-pil-kirali-502935671/detay http://www.dmaoto.com/tr/araclar
0
sorunvar
(18.11.17)
Renault’nun elektrikli arabası mı varmış ?
Almazdım ben olsam.
0
sylr
(18.11.17)
"Renault’nun elektrikli arabası mı varmış ?
Almazdım ben olsam."

bundan daha sığ bir yorum olamazdı heralde.

eski serisinin menzili azdı. bu baya sıkıntı oluyor şehiriçinde. yeni serisi 400km'yi buluyormuş. artı pil kirası falan da var. gerçi yıllık yakıt giderini düşününce pil kirası bir şey değil. bakım falan da yok.

şimdi istanbuldaki elektrikli taksileri yeni zoe ile yapıyorlar. daha bugün de gördüm bi tane hatta.

dediğim gibi tek sıkıntı menzil.
0
c1b2k3
(18.11.17)
Alınmaz. Pil parası çok fazla. Benzin yerine pile para ödüyorsun her ay. Üzerine şarj için de elektriğe ödeyeceksin. Bakım masrafını bilmiyorum.
0
Lim5
(18.11.17)
(1)

beyaz show

hlt1985
Üniversite öğrencisi veya reklam ajansları ile alakamız yok. Nasıl gidebiliriz kendi imkanlarımızla Beyaz Show'a?Not: herkes reklam ajansı aracılığıyla veya üni. öğrencisi isen gidebilirsin dediği için belirtmek istedim özellikle
Üniversite öğrencisi veya reklam ajansları ile alakamız yok. Nasıl gidebiliriz kendi imkanlarımızla Beyaz Show'a?

Not: herkes reklam ajansı aracılığıyla veya üni. öğrencisi isen gidebilirsin dediği için belirtmek istedim özellikle
0
hlt1985
(18.11.17)
kanalı arayıp sorsan?
www.kanald.com.tr
0
late viper
(18.11.17)
(6)

Araba Temizliği

Take it away honey
Selam arkadaşlar aracın koltuklarda lekeler var ama detaylı iç temizliğe 300 400 tl verecek halim yok. Ben bu lekeleri kumaş koltuklardan nasıl çıkarırım. Ürün vs var mı bu işler için
Selam arkadaşlar aracın koltuklarda lekeler var ama detaylı iç temizliğe 300 400 tl verecek halim yok. Ben bu lekeleri kumaş koltuklardan nasıl çıkarırım. Ürün vs var mı bu işler için
0
Take it away honey
(18.11.17)
Asprin diye bi malzeme var.101 lerde falan satiliyor olmasi lazim.ondan al bi tane birde temizlik frcasi,nemli bez.lekeye dokuo fircala bezle sil.cogu temizlik firmasinin yapacagi seyde bu.
0
duptıs
(18.11.17)
güçlü kimyasallar kumaşı çabuk yıpratır. Göz önünde bulundur bu durumu da
0
sylow
(18.11.17)
"cif her yer" diye bir ürün var. köpük şeklinde. benim aracın da geldiğinde koltukları çok kirliydi ve lekeler vardı. tamamını onunla sildim ve işe yaradı.
0
ofelia
(18.11.17)
bestdiy.tips

Buraya bakın isterseniz. Buradaki prosedürleri uyguladım, cillop gibi oldu koltuklar ve döşeme
0
kojonotsuki
(18.11.17)
Sonax diye bir ürün varmış onu kullan.
0
komando kani var bende
(18.11.17)
Amway yıkama öncesi sprey uygula sonra nemli bezle sil sıfır gibi oluyor
0
steward
(18.11.17)
(1)

Excel - A/Z'yi karıştırmak

hümanist tabutçu
Elimde A'dan Z'ye şeklinde sıralanmış bir tablo var. Bu tabloyu karışık sıralanmış hale getirmek istiyorum. Baş harfler sırasıyla mesela G, C, G, A, M, G olsun sıralandığında. Nasıl yapabilirim?
Elimde A'dan Z'ye şeklinde sıralanmış bir tablo var. Bu tabloyu karışık sıralanmış hale getirmek istiyorum. Baş harfler sırasıyla mesela G, C, G, A, M, G olsun sıralandığında. Nasıl yapabilirim?
0
hümanist tabutçu
(18.11.17)
yeni bir kolon ekle
ilk satıra
=RANDBETWEEN(1;100)
yazıp tıklayarak tüm satırlara aynısını yazmasını sağla. her satıra rastgele sayı vercek.
sonra bu kolona göre sıraya dizip bu kolonu sil
0
aslindasorunumpsikolojik
(18.11.17)
(8)

En sevdiğiniz Martin Scorsese filmi?

sadegazoz
Biricik aşkım Martin Scorsese'nin doğum gününü kutlar.Uzun yaşlar, aşklar ve çalışma hayatı dilerim
Biricik aşkım Martin Scorsese'nin doğum gününü kutlar.
Uzun yaşlar, aşklar ve çalışma hayatı dilerim
0
sadegazoz
(18.11.17)
Goodfellas.
0
ravenclaw
(18.11.17)
Goodfellas
0
eazy
(18.11.17)
gangs of new york'un ilk 15 dakikası. arada bir açar izler, sonra da bizim hatuna girişirim.
0
papazi dovdurmeyecektik
(18.11.17)
Raging bull-taxi driver-goodfellas arasından seçmek bayağı zor

edit : en iyisini ayırt edemiyorum. fakat üç filmin içinde beni en çok etkileyen raging bull.


spoiler- -- --- ---

sırf la mottanın robinson'a sayıyla kaybettiği raund için bile başa yazarım.
hem müthiş çekilmiş, hem de niro inanılmaz oynamış.

spoiler ---- -- ----- --
0
EasyTiger
(18.11.17)
Goodfellas ^^
0
amelie poulain
(18.11.17)
şimdi soruyu görünce baktım 16 filmini izlemişim kralın ve bir tane 6/10 verdiğim filmi yok ya tabanı 7/10, müthiş adam. bu soruya cevap veremiycem ama en underrated filmini söyleyebilirim: the king of comedy. bunun yanında aslında zamanında hakkı verilmiş ama gençliğin günümüzde lafı az geçtiğinden izlememiş olabileceği filmlerinden gangs of new york, casino ve the aviator'u da buradan tüm izlemeyenlere tavsiye eder, esenlikler dilerim.
0
semaforo de medianoche
(18.11.17)
Goodfellas ya da Casino diyecektim ama hadi cinslik yapayım, Cape Fear. Müthiş gerilimdi.
0
i was made for you
(18.11.17)
Goodfellas, casino, shutter island falan çok iyi de, ölüp bittiğim filmi the Wolf of wall street'tir.
0
Delay Fuze
(18.11.17)
(6)

Kara Cuma PS4

ocanal
https://www.playstation.com/en-us/campaigns/2017/black-friday-week-2017/bunun türkiye versiyonu da oluyor mu?
www.playstation.com

bunun türkiye versiyonu da oluyor mu?
0
ocanal
(18.11.17)
(bkz: amazon.de)
(bkz: amazon.com)
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(18.11.17)
amazondan alsak gümrüğe takılacak?
0
🌸ocanal
(18.11.17)
Takılmaz
0
gozu acik sevisen yahudi
(18.11.17)
amazon'un satıp yolladığı ürünü alırsan, ürünü öderken amazon senden vergisini alır. eğer burada gümrüğe takılmazsa amazon 60 gün içinde ödediğin vergiyi geri yatırır.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(18.11.17)
@kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili

teşekkürler açıklama için,

fakat şöyle bir şey var amazonda amazonun sattığı ps4 fiyatları zaten türkiyedeki ile aynı, amacım sony'nin yaptığı kampanyadan faydalanabilmekti.
0
🌸ocanal
(18.11.17)
Amazon daha yapmadı kampanya geçen sene 750₺ ye aldı insanlar. Geçen ayda 1200₺ ye ps 4 slim bir tb 2 kol ve fifa 18 verdi
0
gozu acik sevisen yahudi
(18.11.17)
(6)

Arkadaşa hediye önerisi?

acckr
Arkadaşlar yakın kız arkadaşım istemesine çağırdı. O gece söz yüzükleri takılacak, nişan töreni daha sonra olacakmış. Laf arasında o gece takı takılmayacak dedi. Bilemedim altını nişanda takarım ama eli boş gitmek de olmaz. Hediye olarak ne alınır?
Arkadaşlar yakın kız arkadaşım istemesine çağırdı. O gece söz yüzükleri takılacak, nişan töreni daha sonra olacakmış. Laf arasında o gece takı takılmayacak dedi. Bilemedim altını nişanda takarım ama eli boş gitmek de olmaz. Hediye olarak ne alınır?
0
acckr
(18.11.17)
tatlı alabilirsin.
0
norek
(18.11.17)
Bence hediye için çok kasma
Çikilata al git
Ayrıca adetler öi değişti kız istemeye arkadaşlar da mı geliyor artık?
0
benaslindayohum
(18.11.17)
Damat tarafı kalabalık, arkadaşım ise tek çocuk galiba biraz onun etkisi var.
0
🌸acckr
(18.11.17)
Cicek
0
nax
(18.11.17)
Kolonya. Pasabahcede meyve aromali kolonyalar varya onlardan
0
nax
(18.11.17)
çiçek alınır, çikolata alınır takıya gerek yok. sizin için çok özel biriyse, bütçeniz sarsılmayacaksa minik bir küpe alabilirsiniz, hatıra kalır.
0
evde liyakat kalmamis
(18.11.17)
(2)

Kanvas tablo nereden?

o kadar da degil aga
Bir çok online baskı sitesi var. Bir sefer kötü bir deneyim yaşadım. Siz nereyi önerirsiniz?
Bir çok online baskı sitesi var. Bir sefer kötü bir deneyim yaşadım. Siz nereyi önerirsiniz?
0
o kadar da degil aga
(18.11.17)
Istanbul kabatastaki kaya ozaliti oneririm.
0
nax
(18.11.17)
pluscanvastan almıştım ben
0
passion rules the game
(18.11.17)
(5)

iş yerinde ilk haftadan rapor :(

dedi ayca
Size bir sorum var sevgili çalışan ve çalışma tecrübesi olan kardeşlerim.Şimdi hastalıktan (kriptik tonsilit) ölmek üzereyim. Yarın doktora gideceğim bana muhtemelen iğne yazacak ama pazartesi günü ilk iş günüm! Geçtiğimiz haziran ayında da benzer bir ölüp ölüp dirilme durumum olmuştu, ben şimdi eli
Size bir sorum var sevgili çalışan ve çalışma tecrübesi olan kardeşlerim.

Şimdi hastalıktan (kriptik tonsilit) ölmek üzereyim. Yarın doktora gideceğim bana muhtemelen iğne yazacak ama pazartesi günü ilk iş günüm! Geçtiğimiz haziran ayında da benzer bir ölüp ölüp dirilme durumum olmuştu, ben şimdi elimden geldiğinde sürünsem de gitmeye çalışacağım ama diyelim pazartesi gittim ve cidden idare edemeyecek gibiyim, 2 gün rapor alsam bana "yalancı", "tembel", "çalışmak istemeyen iğrenç şey" falan gibi yakıştırmalarda bulunurlar mı? :(

**Neden doktora gitmekte bu kadar geciktin diyen olursa, tonsilit hep normal soğuk algınlığı gibi başlıyor, iki gün önce gittim aslında sağlık ocağına, "nefes alırken ciğerim batıyor, boğazım da ağrıyor napem doktor hanım?" diyerek, kendisi boğazıma baktı (beyazlık yoktu o nedenle bilemedi herhal) soğuk algınlığı ilacı yazıp yolladı. Az önce telefon ışığıyla bakarak ben koydum bu teşhisi. Çok sinsi bir arkadaş çünkü



edit: hayatımdaki ilk işimin ilk iş günü. <3 tşk hayat <3
0
dedi ayca
(18.11.17)
İş hayatında olur öyle şeyler, münasip bir dille durumunuzu ilk amirinize anlatın anlayışla karşılayacaktır. Yok anlamıyor ve sorun yapıyorlarsa geçmiş olsun.

Hayırlı olsun bu arada.
0
anarche
(18.11.17)
Hayirli olsun. Amirinize direk yazin bunu. Mudurunse mudurun, ekip liderinse ekip liderin. Hic sorun olmaz. Hayirli olsun :)
0
brad pitt
(18.11.17)
sorun olmaz, en azından bizim işyerinde kimse umursama.
0
cedex
(18.11.17)
bizim burada birini aldılar işe. herif bir hafta çalıştı. 3 hafta evlilik iznine çıktı. bikaç kişi dışında kimse de geyiğini yapmadı bunun.

rahat ol
0
kablelvuku
(18.11.17)
bizde de kimse umursamaz bu durumu, acikla boyle boyle bi durum var de, okuz degillerse anlayisla karsilayacaklardir. karsilamiyorlarsa zaten gecmis olsun.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(18.11.17)
(1)

Gözenek sıkılaştırıcı

verbanadüşlerimi
Hazır gratiste indirim varken ne alsam? Saf kil maskesi mi tonik mi? Önerileriniz nelerdir?
Hazır gratiste indirim varken ne alsam? Saf kil maskesi mi tonik mi? Önerileriniz nelerdir?
0
verbanadüşlerimi
(17.11.17)
İpek yüz kesesi al.duştayken yüzünü kesele. Gözeneklerin temizlenir
0
stiletto heel
(18.11.17)
(3)

Okul Dergisi (Lise)

sezar35
Okulumuzda bir dergi çıkarmak istiyoruz.Hangi bölümler olmalı sizce bir beyin fırtınası yapalım mı? İlginç fikirlere açığız.
Okulumuzda bir dergi çıkarmak istiyoruz.Hangi bölümler olmalı sizce bir beyin fırtınası yapalım mı? İlginç fikirlere açığız.
0
sezar35
(17.11.17)
becerebilen bir genç varsa karikatür çizsin.
0
blue eyes white dragon
(17.11.17)
Aynen karikatür iyidir.

Bilim köşesi olabilir. Gerçekten keyifli araştırmalar yapılabilir burada. Komedi unsuru ağırlıklı olursa daha çok okunur. Devamı bir sonraki sayıya olacak polisiye tarzı da tutar ama kurgusu kuvvetli biri olmalı.

Alaycı cevaplar veren güzin abla tarzı bir köşe de olabilir. Hani sizden gelenler tarzı ama mizahi bir yaklaşımla.

Farklı sektörlerden iyi yerlere gelmiş mezunlar ile röportaj yapılabilir. Ya da bulamadınız diyelim gidin iyi bir üniversitenin önünde durup rica edin illaki kabul eden olur. Üniversitedeki hocalarla da olabilir. İstanbul'daysanız bu konuda imkanınız daha geniş.

Burada önemli nokta şu komedi ile ciddi meselelerin dengesini sağlamak. Eğer ciddi bir şey yazacaksanız ama ne ortada bir tepki varsa ne de fonksiyonel olup kişilerin işine yaramıyorsa o yazı sıkıcı oluyor. Yerine ülke-üniversite tanıtımı ya da ne bileyim fıkra koyun daha evla.

Hey gidi günler 2006-2009 arası 3 yıl dergi çıkarmıştık biz de :) kolay gelsin sizlere de.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(18.11.17)
kendi kendine yasayan yavrucak güzel demiş. o okuldan mezun, iyi yerlerde çalışanlara ulaşırsanız onlarla röportal olabilir.
0
blue eyes white dragon
(18.11.17)
(1)

gömlek üstüne giyilecek düğmeli süveter

her gece aç
ceket yerine giyecek bişey istiyorum. ceketi sırt çantası takmayı düşündüğüm için giymeyi düşünmüyorum. önerileriniz nelerdir.
ceket yerine giyecek bişey istiyorum. ceketi sırt çantası takmayı düşündüğüm için giymeyi düşünmüyorum. önerileriniz nelerdir.
0
her gece aç
(17.11.17)
mavi de 90 lira civarı bi siyah ürün var. bahsettiğin gibi bişey. siyah düğmeli yelek.
www.mavi.com
0
sttc
(18.11.17)
(2)

yılbaşında frankfurt

oscar
gitmeye görmeye değer mi ?
gitmeye görmeye değer mi ?
0
oscar
(17.11.17)
Frankfurt yilin hicbi zamaninda gitmeye gormeye degmez bence :/
0
kuehles blondes
(17.11.17)
@ kuehles

uçak bilerleri ondan ucuz demek
0
🌸oscar
(18.11.17)
(13)

Ev Kiralama İşleri

mate soul
Yaklaşık 1 hafta önce emlakçı aracılığıyla Ankara'da bir ev tuttum. "Hizmet bedeli" olarak bir kira parasını emlakçıya, depozito olarak da bir kira parasını ev sahibine verdim. 1 yıllık da sözleşme imzaladık.Şehire yeni geldiğim ve fazla vaktim de olmadığı için aceleyle tuttuğum bir ev oldu. Sorun ş
Yaklaşık 1 hafta önce emlakçı aracılığıyla Ankara'da bir ev tuttum. "Hizmet bedeli" olarak bir kira parasını emlakçıya, depozito olarak da bir kira parasını ev sahibine verdim. 1 yıllık da sözleşme imzaladık.

Şehire yeni geldiğim ve fazla vaktim de olmadığı için aceleyle tuttuğum bir ev oldu. Sorun şu ki şimdi beni çok daha mutlu edecek ve bu evden daha ucuz olan bir ev buldum ve kararım kesin orayı tutacağım.

Gelelim kafamdaki deli sorulara:

Bu durumda kira kontratı beni ne kadar bağlar? Emlakçıya verdiğim paranın en azından bir kısmını alma ihtimalim var mıdır? Hepsi bir satıcıdan olmak üzere eve ikinci el buzdolabı çamaşır makinesi yatak dolap vs. aldım. İkinci elcilerin vahşi bir ölücü olduğunu göz önünde bulundurarak bunları iade etmek istesem nakliye hariç yüzde kaçına kabul etmesi fiyat makuldür?

Tecrübeli arkadaşların yorum ve tavsiyelerine ihtiyacım var.
0
mate soul
(17.11.17)
emlakçı haklı olarak paranı vermez, ev sahibi geri kalan kirayı ister, spotcuya bunu teklif etseniz anasına küfür etmiş gibi bakar. daha 1 hafta olmuş acele karar vermeyin alışırısnız evinize, biraz zaman tanıyın.
0
oscar
(17.11.17)
Yukarıdakiler geçerli ama ev sahibi ile bi konuş belki insaf eder sana.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(17.11.17)
abi sana moral vermek istrerdim ama malesef öyle bir şey yok.

emlakçdan paranı alamayacaksın.
11 kira meselesi için de şu olacak; emlakçıya söyleyeceksin eve yeni müşteri bulacak. o yeni müşteri bulunca da sen evden çıkacaksın kalan kiraları ödemek zornda kalmayacaksın.

onun dışındaki her şey girdi sana. benzer bir şey başıma gelmişti daha önce.
0
tchuck
(17.11.17)
Emlakci parayi vermez, adam isini yapmis bitmis.
Sozlesmenizi okursaniz ne gibi durumlarda cikabilirsiniz vb yazar. Ceza odemesi vb varsa odersniz olur.
Esyayi da yeni eve tasirsiniz nakliyeyle.
0
kuehles blondes
(17.11.17)
Emlakçı paranı vermez.

Ev sahibi anlayışlı ise tamam gel sözleşmeyi feshedelim diyebilir. Dememesi halinde sözleşme 12 ay boyunca yeni kiracı bulunana kadar seni bağlar diye biliyorum ama şurada iki aylık bu süreden bahsedilmiş.
www.hukuki.net

Eşyaları da ölü fiyatına alırlar heralde. Zaten ikinci elden almışsın.

Zarara uğrarsın boşuna. Bence hiç bulaşma.
0
elorelia
(17.11.17)
kendim de ev sahibiyim. böyle bir şey başıma gelse sadece o ay kirasını alır gönderirdim.
bence bi konuşun. ama 11 ay felan söz konusu değil onu bilin. makul kiracı bulma süresi diye bir şey var, o da maximum 3-4 ay olması lazım. yani sizden 3-4 aydan fazla kira talep edemez yasal olarak.
0
nuisance
(17.11.17)
Ikinci el olayinin aynisini ben de yaşamıştım 3 yil kadar once. 250 tl ye aldigim esyalari hic kullanmadan ( hatta temizleyip kırık dökük olan yerlerini tamir etmistim) 2 hafta sonra tekrar ayni adama 125 tl ye vermistim
0
apartman teyzesi
(17.11.17)
Evden ayrilmadan 1 ay evvel bildirmen gerekiyor diye biliyorum. Eve yeni kiraci bulmak gibi bir zorunlulugun asla olamaz. Bir ya da 2 ay oncesinden haber vermen gerek emin olamadim internetten hukuki dayanağı bulabilirsin ve emlakçı parasi tabi ki yandı, ona yapacak birsey yok
0
apartman teyzesi
(17.11.17)
Biraz daha makul cevaplar gelmeye başladı. Teşekkür ederim.

Sözleşmeye baktım şimdi şöyle yazıyor ilgili maddede: "Kiracı mecuru tahliye etmek istediği takdirde, sözleşmenin bitiminden 1 ay önce kiralayan mal sahibine yazılı olarak bildirimde bulunmak zorundadır. Bildirimsiz tahliye halinde, boş kalan her ay için kiracı kira paralarından sorumlu olacaktır."

Bildirimsiz tahliye halinde bile boş kalan aylardan sorumlu tutulurken, bildirimde bulunarak sorumlu tutulmak biraz saçma olur heralde.

Emlakçı parasını gözden çıkardım, eşyalar da artık nasip kısmet..
0
🌸mate soul
(17.11.17)
hemen yazmışlar 11 ayı ister hakkıdır diye. kira sözleşmesi kiracıyı korumak içindir. sadece belirli bir zaman önce haber vermen gerekir 1-2 ay bişeydi galiba.

emlakçı vermez paranı ama yine bi sor tabi belki insafa gelir.

eşyaları ya hiç almaz yada 10da 1i fiyata alır taşıman daha mantıklı.
0
entropik
(17.11.17)
Tutacağım ev eşyalı, o yüzden eşyaları iade etmek zorundayım. Ne kadar verirse artık.. 3 ayrı insanın insafına kaldık
0
🌸mate soul
(17.11.17)
1 yıllık sözleşme yaptıysanız kafanıza estiği zaman 1 ay öncesinden evi bırkaıp gidemesziniz sallamayalım müslümanlar. 11. ayda haber verip 12. ayda çıkarsınız. orada geçen 1 ay o demek.

emlakçı parasını gözden çıkardıysanız ev sahibiyle konuşun yeni kiracı bulana kadar kirayı öderim dersiniz

kendinizi biraz karşıdakinin yerine koyun, ev sahibi sizi şimdi arayıp vazgeçtim evden çık dese aynen bu olgunlukla mı karşılardınız ?
0
oscar
(18.11.17)
Kontrat bitiminden once cikma: emlakkulisi.com

Ozet: eve yeni kiraci bulacaksin oyle cikacaksin, veya makul bir sure (3-4 ay deniyor) kiraci bulunmasini bekleyeceksin, beklemeden cikarsan da o makul sure icinde kiraci bulunana kadar evin bos kaldigi zamanin kiralarini odeyeceksin.

emlakci: para geri vermesi icin hic bir sebebi yok haliyle. sorarsan kim bilir ne olur belki kabul eder ama kardesim yuru git derse de haksiz olmaz.

esyalar: spotcudan veya bireyden farketmez, senden elindekileri geri alma gibi bir yukumlulugu yok. cok mecburmus gibi yaparsan tabii ki ölü fiyatina geri alirim diyebilir. isine gelirse olur sonucta senin elinde bir koz yok. en kotu adam almam der.
0
robokot
(18.11.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.