[]

çiftlik bank denilen şey nedir tam olarak

sitesini de okudum bir şey anlamadım. oyun deniyor ama gerçek çiftlikler falan da var.

şimdi farmville oynar gibi hayvan mayvan satın alınıyor ama gerçek parayla alınıyor galiba. ee çiftlikte ne oluyor, bayiler mayiler açmışlar? benim sanal ortamda para koyup aldığım hayvanatın gerçeğini de orada mı alıyorlar? ben burdan para koyup iki inek aldım diyince biri de ordan gidip iki inek alıp kulağına bu inek kibritsuyu'nun diye küpe mi takıyor? benim ineğimi besleyip ürün mü elde ediyorlar da güya kârını bana veriyorlar?

girmek, para yatırmak gibi düşüncelerim yok. buram buram dolandırıcılık kokusu geliyor zaten. ama olayı net anlamadım. oyun musun, gerçek misin, nesin ulan?

 
gerçek çiftlik falan yok. fake hepsi. dolandırıcılar. zaten ceosu kaçmış sanırım.


  • sta  (28.12.17 19:08:09) 
  • hayirsiz  (28.12.17 19:12:17) 
hesapta, oyunda satın aldığın hayvan gerçek hayatta da senin oluyor ve "sözde" ürettiği süt vb. satılıyor üzerinden para kazanıyorsun gibi bir şey anladığım kadarıyla.


  • doxanikee  (28.12.17 19:17:50) 
Grafikten bir ciftlik cizmisler bunu insa ediyoruz gibi bir reklamini gordum.dolandiriciligini gectim,sutu,peyniri vs yi bilen biri olarak soyleyeyim,jet fadilin imza arabasi daha inandiriciydi.

bu tarz islere inanip nasil para yatiriyor insanlari ne kadar dusunursem dusenyim anlayamiyorum,dusunce altyapisi bilen birileri anlatsa ne guzel olur.
  • duptıs  (28.12.17 20:14:29) 
Bugun bagdat caddesinde gurme diye bi tabela gordum. Yeni yapiyorlar dukkani. Bi baktim ciftlik bank logosu var ustunde.

Baya bi enayi bulmuslar anlasilan.
  • brkylmz  (28.12.17 20:41:55) 
Tam olarak ponzi sistemi olmasa da yüksek faiz veren banker sistemi bir nevi.

Fakat kılıf güzel, "paranızla inek alıyorsunuz tavuk alıyorsunuz, inek gümüş sıçıyor tavuk altın yumurtluyor."

Çiftçiliğe çok hevesli olan varsa gerçkten varlık gösteren bir kooperatife ortak olsun. Ama bu gerçek iş asla sizi kısa sürede zengin etmez, belki de uzun sürede de zengin etmez. Akmasa da damlar.

Sen paranı ver biz sana yüksek faiz vericez deseler çok fazla kimseyi kandıramazlardı, malum geçmişteki banker sistemlerinden dolayı millet tecrübeli.
  • John Bloor  (29.12.17 09:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.