[]

Yoga hakkında

Diyorum ki, yoga yapayım. Bu böyle pat diye olabilecek bir şey mi? Bunu tek başımıza evde yapabiliyor muyuz? Başlangıç seviyesi olarak ne önerilir, nasıl yapılacağı hakkında video takviyesi olarak ne önerilir?




 
hehehe

pat diye olabilir tabi neden olmasın. aslında hiçbir şeye ihtiyacın yok, ama bir matın olsa fena olmaz. 30 liraya da mat var 300 liraya da mat var. sakın gidip pahalı bir şey alma çok gereksiz. tüm matlar aynı işi görüyor. benim kampta kullandığım 10 liralık decathlon çadır matı bile bir yere kadar idare ediyor :p kaymaz olması önemli sadece.

çıplak ayak, tayt ya da çok bol olmayan bir eşofman ve gene bol olmayan bir tişört giy.

video tavsiyesi veren çıkar herhalde, ben kursa gittiğim ve orada öğrendiğim hareketleri ezberden yaptığım için pek video izlemiyorum. ama şöyle bir tavsiye vereyim. hareketleri yaparken videoları izleme. sadece anlatanın sesini dinle. zaten başlangıçta aşağı yukarı 30 tane hareket var, bunların nasıl yapıldığını videolardan izleyip öğrendikten sonra ezberden de yapabilirsin. ama hareketlerin sırası biraz önemli, yani ezberden yapacaksan videolardaki sıraları takip etmeye çalış.

bizim kursta da hocalar hareketleri yapmaz, çok yeni ve zorlu bir hareket değilse göstermez. sadece "sağ el sağ dizin önüne, sol bacak yukarı" falan gibi şeyler söylerler.

yoganın farklı çeşitleri var bir de. hatha yoga ve yin yoga yapıyorum ben, başlangıç için en iyisi bunlar.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (29.12.17 12:26:42 ~ 12:27:37) 
youtube'dan yoga with adriene'nin videolarini onerebilirim.


  • ozgur bir kusun hatirati  (29.12.17 12:57:33) 
  • chitosan  (29.12.17 13:07:49) 
kino yoga, yoga with adriene, nike'ın uygulamasındaki videolar güzel bence
pozları doğru öğrenebilmek adına en azından başlangıcı hocayla yapmak sonra evde devam etmek daha uygun olur,
mat çok da önemsiz değil, yoga matlarının çok yüksek ve çok süngerimsi olmaması gerekiyor. örneğin aşağı bakan köpek gibi pozisyonlarda ellerinizin mata gömülmemesi lazım.
bir de videolarda meditasyon kısmı biraz eksik kalıyor, o kısmı sizin için önemliyse yine hoca lazım. ama onu da hocayla gördükten sonra belki kendiniz yapabilirsiniz.
  • ofelia  (29.12.17 13:09:52) 
  • desdenova34  (29.12.17 13:21:46) 
Şu sitedeki 21 günlük vinyasa yoga challenge'a kaydol derim, 1 ocakta başlıyor. (ingilizce anlatılıyor ama zor değil basit bir ingilizce, zaten aynı anda hareketleri gösteriyor).
tv.wanderlust.com
Ücretsiz ve 21 gün boyunca her gün bir video mail adresine geliyor.

Ben geçen sene bu challenge ile başlamıştım, çok faydasını gördüm.
  • peggy  (29.12.17 13:21:55 ~ 13:22:44) 
Yazılan her şeyden vazgeçin. (bkz: çetin çetintaş)

Türkiye'de tek. Zaten videonun direkt başlamasından farkı anlayacaksın. Aboneyle beğeniyle işi yok adamın bir kere.
www.youtube.com

2-3 ay idare eder bu 5 ders. Daha sonra farklı serilere geçebilirsin. Kanalda mevcut.
Hiç bir bağlantım yok. Reklam yapmıyorum. Araştırdım adam bu işin felsefesinde.
  • nickini vermek istemeyen uye  (29.12.17 18:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.