Giriş
(2)

Tripod-telefon bağlantı aparatı alabiliceğim yer?

austra
https://trendyol.com/practika/tripod-baglantili-telefon-tutucu-aparat-p-2046433?boutiqueId=180430&gclid=Cj0KCQjw3v3YBRCOARIsAPkLbK4oYgxAZ6oFeCIu9owI0urpE9d1oXCZbJhrXwuNhp1ZiPs_sIxRA8IaAsiMEALw_wcB İstanbul'da linkteki aleti satan bir yer biliyor musunuz? Maalesef sipariş bekleyemeyeceğim.
trendyol.com

İstanbul'da linkteki aleti satan bir yer biliyor musunuz? Maalesef sipariş bekleyemeyeceğim.
0
austra
(12.06.18)
hayyama bak kesin vardır. fotoğrafını göster telefondan ben bundan istiyorum de. yol üstünde cazippshop var hayyama girmeden al oradan.
0
Photographer
(12.06.18)
selfie stick'lerin bazılarının üst kısmı böyle. (monopod + bu kısım gibi iki parçalar yani, ve ayrı ayrı da satılıyor)

o yüzden fotoğrafçı olmasa da turistik yerlerde selfie stick satanlara da bakın.
0
nhk ni youkosu
(12.06.18)
(3)

Kicindan bokunu yiyen muhabbet kusu

4seneayniyerdeduramam
Dün muhabbet kuşu aldık 2 aylık ağzını kicina götürüyor ve boklarini yiyor gaga taşı da var. Mikrop kapıp ölecek hayvan.
Dün muhabbet kuşu aldık 2 aylık ağzını kicina götürüyor ve boklarini yiyor gaga taşı da var. Mikrop kapıp ölecek hayvan.
0
4seneayniyerdeduramam
(12.06.18)
hayat...
götüne don bağlayın bence
0
re noreno
(12.06.18)
Kiraathanecisin galiba. Harika bir fikir.
0
🌸4seneayniyerdeduramam
(12.06.18)
Tüy temizliğini gagalarıyla yaparlar. Bu gayet normal.
Ancak, kanatlıların kıçında kaka bulaşığı kalıyor olması sıkıntılı bir durum. Onun sağlık problemi olduğunu gösterir. İade edin bence.
0
oguz altun
(13.06.18)
(3)

kızımın dogumuna 2 hafta kaldı - kitap önerisi

semenderr
çocuk gelişimi icin kitap tavsiyeleri istiyorum dostlar ama çok korktuğum bir sey var bu konuda.bazı çocuk eğitimi türleri çok embesilce geliyor bana. çocuk sosyal yönden başarısız oluyor ailenin uyguladığı popüler bazı yöntemlerden ötürü. ben ise doğan cuceloglundan baska isim bilmiyorum.
çocuk gelişimi icin kitap tavsiyeleri istiyorum dostlar ama çok korktuğum bir sey var bu konuda.
bazı çocuk eğitimi türleri çok embesilce geliyor bana. çocuk sosyal yönden başarısız oluyor ailenin uyguladığı popüler bazı yöntemlerden ötürü. ben ise doğan cuceloglundan baska isim bilmiyorum.
0
semenderr
(12.06.18)
netflix'teki The Letdown dizisi ile The Beginning of Life belgeselini kesinlikle izlemelisiniz.

kitap önerisi için de Save Our Sleep: Tizzie Hall, Baby Love: Everything You Need to Know About Your New Baby, The Working Woman's Handbook, The Wonder Weeks okunanabilir. Hande Birsay'ın Emiyor mu'sunu övüyorlar.

Bir de bu flood'ı okumalısınız: twitter.com
0
fragile lady
(12.06.18)
EasyTiger
(12.06.18)
Jules Verne'nin her kitabı olur. Açıkçası ben, şuan olduğum bensem bu jul verne sayesinde. Kitapları çocuklar uzerinde inanılmaz bir hayal gücü etkisi yaratıyor.
0
biravekahve
(12.06.18)
(3)

hasarlı hdd nerede tamir edilebilir?

tabudeviren
2.5 inch harici hdd calismiyor. takinca donus sesleri geliyor ama... surucu listesinde listelenmiyor. farkli hdd kutularinda da denedim.bunu tamir edebilecek tercihen anadolu yakasinda bir yer var mi?olmadi karsi da olur.
2.5 inch harici hdd calismiyor. takinca donus sesleri geliyor ama... surucu listesinde listelenmiyor. farkli hdd kutularinda da denedim.

bunu tamir edebilecek tercihen anadolu yakasinda bir yer var mi?
olmadi karsi da olur.
0
tabudeviren
(12.06.18)
Kablolarını değiştirin ve daha güçlü bir usb portundan bağlamayı deneyin.
0
malheiros
(12.06.18)
Tamir değil de içindekileri yeni alacağınız bir hard diske kopyalama yapıyorlar. Arkadaş Bilgisayar Mecidiyeköy.
0
excespeace
(12.06.18)
öncelikle garip sesler geliyorsa kendinizi en kötüye alıştırın. diskte mekanik aksamda problem olabilir. bu durumda diskin açılması içindeki diskin çıkarılıp başka diske monte edilmesi vs. çok meşakatli ve her yerde yapılmayan işlemler.
benim şöyle bir önerim olabilir; öncelikle diski bilgisayarın içine harici kutu kullanmadan direkt sata port üzerinden bağlamayı deneyebilirsiniz. çünkü malheirosun da dediği gibi bağladığınız usb port yeterli gücü üretemiyor olabilir. eğer bilgisayarınız dizüstü içini açıp bağlama şansınız yoksa y usb kablosu kullanarak usb port üzerinden bağlamayı deneyin. bu y kablolarda bir usb port üzerinden data ve güç aktarımı yaparken ikinci usb porttan sadece ekstra güç aktarımı yapar.
i.stack.imgur.com
0
nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli
(21.06.18)
(3)

Antalya Havalimanı - Merkeze Gidiş

rakunzelll
Merhabalar.Antalya Havalimanından şehrin merkezine gitmek istiyorum işte saat kulesinin oralar falan. Aslında Antalya Arkeoloji Müzesi'ne gitmek niyetim, kendisinde kalacağım arkadaş akşama kadar çalışıyor olacağından etrafı görerek merkezden müzeye yürürüm diye düşündüm.Havalimanından merkeze nasıl
Merhabalar.

Antalya Havalimanından şehrin merkezine gitmek istiyorum işte saat kulesinin oralar falan. Aslında Antalya Arkeoloji Müzesi'ne gitmek niyetim, kendisinde kalacağım arkadaş akşama kadar çalışıyor olacağından etrafı görerek merkezden müzeye yürürüm diye düşündüm.

Havalimanından merkeze nasıl gidiliyor, ücretler nedir (ona göre nakit bulundurayım üzerimde bozukluk falan)? Şimdiden teşekkürler.
0
rakunzelll
(12.06.18)
Bildiğim kadarıyla tranvay var. Direkt gidiyor diye biliyorum...
0
tociess
(12.06.18)
havaş?
0
elorelia
(12.06.18)
Havaş var ücretine sitesinden bakınız
600-800 nolu hatlar var 5.20 Tl ücreti
Tramvay var 2.00 Tl ücreti

Şimdiiiii gelelim asıl konuya

Tramvay ile gidersen İSMETPAŞA durağında inip Cumhuriyet Meydanı- Saat Kulesi yakınına inersin.

600-800 ile giderken 600 ile MARKANTALYA AVM nin orada inip kapalı yoldan saat kulesine gidersin. 800 de DOĞU GARAJI'nda inip yine gidebilirsin.

Ekstra sorular için PM.
0
top_secret
(12.06.18)
(3)

tekerden gelen ses

kablelvuku
tekerin dönme hızına bağlı olarak sol taraftan gelen ve frene basınca kesilen "gıyç gıyç" sesi.balata mı sıkmıştır?
tekerin dönme hızına bağlı olarak sol taraftan gelen ve frene basınca kesilen "gıyç gıyç" sesi.

balata mı sıkmıştır?
0
kablelvuku
(12.06.18)
diskler olabilir. balata bitmiş olabilir.
0
teknikekip
(12.06.18)
benzeri oldu bana el freni kablosunu tutan emniyet plakası yerinden çıkmıştı lastiği sökünce düştü direk yere yerine sabitledi usta sorun çözüldü.
0
basond
(12.06.18)
iyiden kötüye toz moz olabilir, balata sürtüyo olabilir, kaliper pistonlarında bi saçmalık olabilir, disk de bitmiş olabilir.

bi frenciye götürün o şeyapar zaten.
0
yuto
(13.06.18)
(3)

parke leke giderme + tekrar cilalama

berkertoy
selamlar, üst üste yaptigim malliklar sonucu kiralik evimizin parkesine resimdeki hasari vermis durumdayim. orijinal lekeyi gidermek icin (netten arastirma sonucu) hidrojen peroksit uygulayayim dedim ama son durumda bastakine benzer noktadayim. profesyonel yardima gerek duymadan halledilir mi? evets
selamlar,

üst üste yaptigim malliklar sonucu kiralik evimizin parkesine resimdeki hasari vermis durumdayim. orijinal lekeyi gidermek icin (netten arastirma sonucu) hidrojen peroksit uygulayayim dedim ama son durumda bastakine benzer noktadayim. profesyonel yardima gerek duymadan halledilir mi? evetse nasil?

yurtdisinda (almanya) yasadigim icin bauhaus'taki abilerle cat pat anlasabiliyorum. onlarin onerileriyle, hem mat hem parlak cila aldim, elimle zimpara kagidiyla biraz zimparalayip uyguladim ama bir sey farketmedi. cunku cilalar renk vermiyor sadece uzerini kapliyor :( lekeleri de icine alacak sekilde daha genis bir bolgeyi ciddi (el makinesiyle) zimparalayip ayni islemi tekrarlamali miyim? kacan rengi nasil geri getirebilirim?

simdiden cok tesekkurler.
0
berkertoy
(12.06.18)
merhaba,
önc eküçük bir yerde denemenizi tavsiye ederim. renkli ahşap verniği denemelisiniz snaırım. renk ceviz sanırım. en ufağından alıp bulaşık süngerine azıcık sürerek ilgili yere uygulayın.
mutemelen sorunu çözecektir (umarım)
0
kisa
(12.06.18)
tesekkur ederim, renkli ahsap vernigi bulmaya calisayim. cevize baktim, ceviz fazla koyu duruyor nette. bizim yerler daha acik renk.
0
🌸berkertoy
(12.06.18)
Önce rengin adını foto yardımı ile koçtaş vb. yerlerden öğrenebilirsin.
0
twelfth
(12.06.18)
(4)

Beyaz erkek şort

japon askeri
Bugün mutlaka almam lazım. Nerede bulurum? Penye değil de keten gibi olanlardan.
Bugün mutlaka almam lazım. Nerede bulurum?
Penye değil de keten gibi olanlardan.
0
japon askeri
(12.06.18)
mudo, zara
0
cairo
(12.06.18)
zara'da gördüm.
0
archery
(12.06.18)
zara
pull&bear
bershka

birinde mutlaka bulursun.
0
sir gawain
(12.06.18)
Lufian. Bu markayi hatirlamasaydim iyiydi ama neyse :D Bence kaliplari cok iyi.

www.lufian.com

Bu arada Jackn'Jones da da vardir.
0
perfectum
(14.06.18)
(1)

telefonun ekranını korumak için takılan şey

duyuru
sol üstten hava alıyor gibi mi ne bi garip oldu. bunu taktırdığım yere götürsem çıkarıp yenisini takarlar di mi? yani çıkarılabilen bişey mi, ekrana vs. zarar verir mi çıkarılırken?
sol üstten hava alıyor gibi mi ne bi garip oldu. bunu taktırdığım yere götürsem çıkarıp yenisini takarlar di mi? yani çıkarılabilen bişey mi, ekrana vs. zarar verir mi çıkarılırken?
0
duyuru
(12.06.18)
Eğer yeni takıldıysa hava yaptıysa onların problemi, gerekirse para iadesi alın daha kaliteli bişey alıp takın. Ben vodafone da taktırmıştım 4 kez değiştiler 2 günde 1 adam diyo abi daha değişemeyiz. İbne sanki ben söküyorum da değişemeyiz diyor.
0
Boris
(12.06.18)
(2)

Ptt ile gonderilen zarf

baldur2
kitalararasi olarak kac gunde gider? ekspress vs degil, standart gonderim. 17-18 gun oldu, daha fazla beklesem mi yoksa umudu keseyim mi?
kitalararasi olarak kac gunde gider? ekspress vs degil, standart gonderim. 17-18 gun oldu, daha fazla beklesem mi yoksa umudu keseyim mi?
0
baldur2
(12.06.18)
Normal mektup zarfıysa bazen bir ayı bulabilir.
Hele böyle okyanustaki garip adalaraysa kesin bulur

Eski mektupçu olarak iyi bilirim
0
bana her yer cehennem
(12.06.18)
Örnek olarak buradan Uzakdoğu ülkelerine gönderdiğim gönderilerden 10 günde giden de oldu, 3 ayda giden de. Takipsiz olduğu için bir üst sınır veya alt sınır yok bu şeylerde. Tamamen karşı tarafın posta servisinin yoğunluğun bağlı. Gönderi yoğunluğu varsa daha sık dağıtıma çıkıyorlar.
0
desdenova34
(12.06.18)
(3)

Şu ütü nasıl?

dolaysiztumlec
https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/philips-gc5037-80-azur-elite-optimaltemp-teknolojili-buharli-utu-354891080Sizce alayım mı önerir misiniz?
urun.gittigidiyor.com

Sizce alayım mı önerir misiniz?
0
dolaysiztumlec
(12.06.18)
tam soruna cevap değil belki ama bizde daha alt modeli olan gc3889 var, çok memnunuz. gayet iyi ütülüyor. philips azur serisi çok iyi bence.
0
contavolta
(12.06.18)
aldım valla 1 dakika önce. 2 haftadır kafamdaydı. of umarım sıkıntı hissetmem. çok tşeekkürler.
0
🌸dolaysiztumlec
(12.06.18)
philips azur her türlü çalışır. piyasadaki en iyi ütü serisi.
0
sir gawain
(12.06.18)
(3)

Muhasebeci var mı? | SGK sorusu

kuşekağıt34
Aynı işyerinde 3 gün x pozisyonunda - 2 gün y pozisyonunda çalışan çalışanların sgk bildirimi yapılamaz mı? Somut olay şu, üniversite zorunlu stajımı yapacağım için mevcut işimde çalışamayacağımı söylüyor. Halbuki staj sürem part time yani haftanın 2 günü, kalan günlerde üniversitenin farklı bir dep
Aynı işyerinde 3 gün x pozisyonunda - 2 gün y pozisyonunda çalışan çalışanların sgk bildirimi yapılamaz mı?

Somut olay şu, üniversite zorunlu stajımı yapacağım için mevcut işimde çalışamayacağımı söylüyor. Halbuki staj sürem part time yani haftanın 2 günü, kalan günlerde üniversitenin farklı bir departmanında part time çalışmak istiyorum. Gelen cevabı aktarıyorum:

" Aynı iş veren tarafından SGK işe girişiniz 1 defa yapılabiliyor bu sebeple stajınız başladığında kısmı zamanlı çalışmanız sonlandırılması gerekiyor. "
0
kuşekağıt34
(12.06.18)
burda pozisyon değil, çalışma tipi değişikliği var. her seferinde çıkış giriş yapmaları gerekir. mesela bir inşaat şirketinde 1 hafta bir şantiyede diğer hafta başka şantiyede çalışsan işte o pozisyon değişikliğidir (çalışma tipi aynıdır) ve yapılabiliyor kolayca.
0
507
(13.06.18)
hocam pek anlamadım şimdi
yapılabilir mi yapılamaz mı , bu adamlar niye yapamayız dediler
0
🌸kuşekağıt34
(13.06.18)
yapması zahmetli, hiç yapılamaz değil. her seferinde sgk çıkış ve tekrar giriş yapmaları lazım - ugraşmazlar.
0
507
(13.06.18)
(5)

Diyet ve Egzersiz Arkadaşı Bulacağınız bi App

herşeyi soran adam
Selam,Aklıma şahane bi fikir geldi. Bizim gibi her pazartesi diyete başlayıp, çarşamba günü bırakan,spor salonuna 1 senelik yazılıp, 1 ay giden insanlar için süper motivasyon sağlayacak buddy app'ini yakında yayına alıyorum. Şu özellik de olsa ne güzel olur dediğiniz birşey var mı?
Selam,

Aklıma şahane bi fikir geldi.
Bizim gibi her pazartesi diyete başlayıp, çarşamba günü bırakan,
spor salonuna 1 senelik yazılıp, 1 ay giden insanlar için süper motivasyon sağlayacak buddy app'ini yakında yayına alıyorum.

Şu özellik de olsa ne güzel olur dediğiniz birşey var mı?
0
herşeyi soran adam
(12.06.18)
Diyet ve spor türlerine göre bi ayrım olsa güzel olabilir. Mesela dükan yapanlar, karatay yapanlar vs gibi gibi. Onun dışında kiloya göre bir seçim yapılabilse o da iyi olur. Belli bir aralık olabilir yani 60-80kg, 80-100kg, 100-120kg, 120 ve üzeri gibi.
0
sacrilegious
(12.06.18)
Dün aynı şeyi düşündüm bu arada, böyle bi app olsa hiç düşünmem yüklerim. Yemek tariflerinin bulunduğu bir kısım da olabilir ayrıca. (Uygulama işlerinden anlamam, müzmin diyetçiyim)
0
sacrilegious
(12.06.18)
hiç tanımadığım birine karşı ne gibi bir sorumluluk ve zorunluluk hissedicem de diyeti devam ettiricem?

hali hazırda spor salonunda olan kişilerle arkadaşlık kurmak varken tanımadığım birinin beni yarı yolda bırakma ihtimaliyle salona gitmeyi ve motive olmayı neden tercih edeyim?
0
eeb
(12.06.18)
böyle bi app olsa hiç düşünmem yüklerim. diyosunuz ama böyle bi app zaten var.
melis abacıoğlu ile elif boyner yapmıştı, appin adı aklımda değil

edit: www.ekonomist.com.tr
0
kuşekağıt34
(12.06.18)
kuşekağıt34'ün söylediği app sweatersapp.

www.sweatersapp.com
0
luin 41
(12.06.18)
(5)

Mikrodalga firinda istedigimiz seyi pisirebiliyoz mu?

stavro
Yoksa belli basli seyler icin mi mikrodalga? Ne yapabilirim ne yapamam?
Yoksa belli basli seyler icin mi mikrodalga? Ne yapabilirim ne yapamam?
0
stavro
(12.06.18)
Güveç yapamazsın mesela. Ne yapmak istiyosun sen?
0
Boris
(12.06.18)
mikrodalga fırın ısı vermiyor. verdiği enerji ile yiyeceğin içindeki su moleküllerini birbiriyle çarpıştırıp oynattırıp ısı üretmelerini sağlar. yani yiyecek dışarıdan ısı almaz. içeriden kendi ısısı yükseldiği içi pişer. o yüzden dışarıdan ısı almış gibi kızarmaz.
0
kibritsuyu
(12.06.18)
Fırın poşedinin içinde sebze, tavuk, sebze-tavuk bir aradayken vs. çok güzel oluyor.

Çorba ısıtmak için bire bir. Su kaynatmak için de öyle. Onun dışında klasik fırın tarifleri maalesef olmuyor @kibritsuyu'nun dediği çalışma prensibi yüzünden.

Pasta, kek, börek, çörek yapamazsın örneğin. Yapabildiklerin de ne kadar tatmin eder bilmiyorum. Ben hoşlanmadım bir iki deneme yaptım da.
0
chicha
(12.06.18)
Soguk seyleri isitip hemen yemek icin kullanacagiz genelde o zaman? Anladim galiba.
0
🌸stavro
(12.06.18)
Ben bulgur pilavi, normal pilav, makarna falan yapiyorum. Pirinc pilavi harika olmuyor ama yenilecek gibi oluyor. Digerlerini de seviyorum. Sebze hasliyorum, cupkek falan yapiyorum.
0
evrim halkasi
(12.06.18)
(2)

wordde yazarken youtube da izleyebileyim. Hep en üstte olsun.

ground
aynı anda hem başka bir program ile çalışayım hem de yotube açık olsun ve köşede minik bir ekranda oynasın. var mıdır bunun bir yolu yordamı?
aynı anda hem başka bir program ile çalışayım hem de yotube açık olsun ve köşede minik bir ekranda oynasın. var mıdır bunun bir yolu yordamı?
0
ground
(12.06.18)
yotubeda videoyu açıp mouse ile üzerine gelince orta üstte küçük kare çıkıyor. ona tıkla.
0
elorelia
(12.06.18)
Şurada çeşitli alternatifleri mevcut.

www.thewindowsclub.com
0
fuck is a four letter word
(12.06.18)
(2)

irmik helvası tarifi

kibritsuyu
bugün annemin ölüm yıldönümü. bi helva kavurayım dedim. ama abicim şu dünyadaki tarifi bunun kadar birbirinden farklı olan başka bir şey yok galiba.tatava yapma sorunu sor diyenler için soru son paragrafta, doğrudan oraya atlayabilirsiniz.annemin tarifi elimde. çok güzel olurdu, öyle yapayım diyorum
bugün annemin ölüm yıldönümü. bi helva kavurayım dedim. ama abicim şu dünyadaki tarifi bunun kadar birbirinden farklı olan başka bir şey yok galiba.

tatava yapma sorunu sor diyenler için soru son paragrafta, doğrudan oraya atlayabilirsiniz.

annemin tarifi elimde. çok güzel olurdu, öyle yapayım diyorum ama yemek sitelerinde ayrı, sözlükte ayrı, "püf noktası şu, şöyle yapmazsan olmaz" diye birbirine zıt elli çeşit şey yazıyor.

benim tarifim, yani annemin tarifi. ölçüler birebir. 1 ölçek irmik, 1 ölçek şeker, 1 ölçek su. sütlü istiyorsan yarım su, yarım süt.

kimi tarifte şeker fazla, kimi tarifte şeker az. kimi tarifte şekerle su şerbet ediliyor, kiminde ayrı konuyor. kiminde kaynatıp hızlıca irmiğe ekleniyor, kiminde soğukken yavaş yavaş ekleniyor. benzer bile değil, birbirine acaip zıt tarifler bunlar. tek ortak noktası, başta irmiği kavurmak.

evet var mı güzel tarifi olan? helva istiyorum. öyle borcama yayılıp bıçakla kesilen tatlı falan değil. çok pilav gibi tane tane olmasın, ama lök gibi lapa da olmasın.
0
kibritsuyu
(12.06.18)
Allah rahmet eylesin.

www.google.com.tr

Burdaki tariften yapıyorum ben hep.
0
mavibalık
(12.06.18)
Allah rahmet eylesin kibritcim :(
0
twelfth
(12.06.18)
(2)

antalya'dan manavgat'a gidiş

ugokhan
merhabalar..6 yaşındaki oğlumla birlikte Antalya Havalimanından Manavgat'a en ucuz şekilde (otostop hariç) nasıl geçebiliriz. El bavulumuz tek ve küçük. Havaş falan kaldırılmış diyenler oldu. Şehri hiç bilmeyene göre anlatırsanız sevinirim.
merhabalar..
6 yaşındaki oğlumla birlikte Antalya Havalimanından Manavgat'a en ucuz şekilde (otostop hariç) nasıl geçebiliriz. El bavulumuz tek ve küçük. Havaş falan kaldırılmış diyenler oldu. Şehri hiç bilmeyene göre anlatırsanız sevinirim.
0
ugokhan
(12.06.18)
Şehir merkezine gidebilirseniz otogardan araç kalkıyor ancak yolu uzatmış olursunuz. Şöyle bişey yapılabilir; havaalanının çok yakınında (Güzelyurt mah.) firmaların yazıhaneleri var. Havaalanından buraya taksiyle geçip, Antalya’dan gelip Manavgat istikametine giden otobüslere bilebilirsiniz.
0
sylow
(12.06.18)
havaalanından taksiye binip çalkayada iner oradan otobüse binebilirsiniz. çalkaya 15-20 lira filan tutar.
0
n62
(12.06.18)
(2)

Diş Sıkmak

aydin meyrin
Gece koruyucu plak kullanıyorum ama gün içinde farketmeden dişlerimi sıkmaya devam ediyorum. Sizi rahatlatan bir yöntem var mı paylaşabileceğiniz?Çok teşekkürler.
Gece koruyucu plak kullanıyorum ama gün içinde farketmeden dişlerimi sıkmaya devam ediyorum. Sizi rahatlatan bir yöntem var mı paylaşabileceğiniz?
Çok teşekkürler.
0
aydin meyrin
(12.06.18)
Farkedebiliyor musunuz siktiginizi
nefes egzersizi ile rahatlamaya calisin diyolar
0
moderniko
(12.06.18)
meditasyon. saçma gelebilir ama gerçekten çok rahatlatıyor. hatta telefonda bir uygulama var. meditasyon-uyku nefes ve farkındalık diye. paralı bir uygulama ama bir hafta deneyebilirsin ücretsiz olarak. farkı bence göreceksiniz. bu arada gözünüzde sakın büyütmeyin her an istediğiniz yerde meditasyon yapabilirsiniz.
0
hononu
(12.06.18)
(4)

SSD beni kurtarır mı?

oculi electrica
4-5 yıllık bi lenovo z500'üm var. normalde hibrit hdd'ye sahip bir bilgisayar. ama yaklaşık 1 yıl önce hdd yandığı için değiştirip hibritin yerine 5400 rpmlik bi disk taktım. o günden beri bir dosya kopyalamam bile yıl alıyor. ssd almayı düşünüyorum ama 120 gb'dan fazla bir şey alamam. dolayısıyla a
4-5 yıllık bi lenovo z500'üm var. normalde hibrit hdd'ye sahip bir bilgisayar. ama yaklaşık 1 yıl önce hdd yandığı için değiştirip hibritin yerine 5400 rpmlik bi disk taktım. o günden beri bir dosya kopyalamam bile yıl alıyor. ssd almayı düşünüyorum ama 120 gb'dan fazla bir şey alamam. dolayısıyla anca windows'u yükleyebileceğim yanına da bir kaç program o kadar. geri kalan her şeyim yine hdd'de kalacak. bu durum ne kadar etkiler performansımı?

bir de hdd'yi bölümlere ayırmanın hıza etkisi nedir? dosyalarımı organize etmek için diski son formatımda c,d,e,f 4 birime böldüm. ondan önce de yavaştı yine yavaş. ssd alırsam hdd'yi tek birimde bırakmak daha mı sağlıklı olur?
0
oculi electrica
(12.06.18)
120'lik ssd işletim sistemi için yeterli. ben evde bir pc'yi o şekilde yaptım. Normal hdd ile kıyaslarsak tabiki bariz şekilde hızlanır.

diğer sorunuz; hdd'yi tek bölüm yapmak daha sağlıklı olur.
0
teknikekip
(12.06.18)
ssd al
120 lik yeter sistem icin fazla bile
hdd yi de caddy ile cd yerine tak hocam
tek partisyon iyidir hdd de
0
kingcyrax
(12.06.18)
teşekkür ederim cevaplar için.
urun.n11.com

şu ürünü almayı düşünüyorum
0
🌸oculi electrica
(12.06.18)
cd yerine caddy tak +1

sonra da yapıştır formatı mmh canım çekti
0
yuto
(13.06.18)
(3)

Oy vermeye giderken

winston
eve gelen sandık bilgisi kağıdını yanımızda bulundurmalı mıyız? onsuz oy kullanabilir miyiz?
eve gelen sandık bilgisi kağıdını yanımızda bulundurmalı mıyız? onsuz oy kullanabilir miyiz?
0
winston
(12.06.18)
Gerek yok. Kimliğinizle gidin yeterli.
0
Godless
(12.06.18)
Yanınızda olması şart değil. Sandık/sıra no bilin yeter. Kimliğiniziz olması şart.
0
teknikekip
(12.06.18)
üstünde tc kimlik numarasi bulunan kimlik/ehliyet gibi bir belge oldugunda oy kullanabilirsiniz.
0
for the record
(12.06.18)
(2)

Bu Telefon Alınır mı? Neden Diğer Yerlere Göre Ucuz?

arockm
https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-note-8-64-gb-dual-sim-ithalatci-garantili-p-HBV000008SNOZ?magaza=Hepsiburada&t=product&q=note%208Merhaba Note 8 almak istiyorum. En uygun hepsiburada da buldum. Evet İthalatçı Garantili ama neden bu kadar ucuz? Sıkıntı yaşar mıyım?
www.hepsiburada.com

Merhaba Note 8 almak istiyorum. En uygun hepsiburada da buldum. Evet İthalatçı Garantili ama neden bu kadar ucuz? Sıkıntı yaşar mıyım?
0
arockm
(12.06.18)
Hepsiburada'dan başka bir ithalatçı garantili samsung aldım. Henüz bir sıkıntı yaşamadım. Daha bir ay oldu orası ayrı mesele. Yaşayacağın en büyük sıkıntı işe garanti durumunda ne yapacağındır. Bir de büyük ihtimalle priz girişi bizimkilere uyumlu değil.
0
kablelvuku
(12.06.18)
"İthalatçı Garantili"nin dezavantajlarından biri sıkıntılı servis ağıdır. Onun dışında bir sorun olacağını sanmıyorum.
0
teknikekip
(12.06.18)
(1)

elektrik harcamaları

dedim dedim de kime dedim
ya bana yılda 1.000.000kwh harcama yapan veya işte yılda 200.000tl elektrik faturası ödeyen sektörel istatistikler lazım. işte mesela tavuk çiftlikleri şu kadar ortalama şu kadar öder, soğuk hava depoları şu kadar harcar işte at çiftlikleri şu kadar öder benzeri.
ya bana yılda 1.000.000kwh harcama yapan veya işte yılda 200.000tl elektrik faturası ödeyen sektörel istatistikler lazım. işte mesela tavuk çiftlikleri şu kadar ortalama şu kadar öder, soğuk hava depoları şu kadar harcar işte at çiftlikleri şu kadar öder benzeri.
0
dedim dedim de kime dedim
(12.06.18)
bizim ev 100 lira ödüyor..

at çiftliği sayılabilir.
0
binder dandet
(12.06.18)
(1)

deotak roll-on

teritori
senelerdir kremini kullanırım deotak'ın ama sürdükten sonra elimdeki o katman beni çok rahatsız ediyor. bu sebeple roll-on'unu kullanmak istiyorum ama emin olamadım. roll-on'u da krem kadar etkili mi var mı kullanan?
senelerdir kremini kullanırım deotak'ın ama sürdükten sonra elimdeki o katman beni çok rahatsız ediyor. bu sebeple roll-on'unu kullanmak istiyorum ama emin olamadım. roll-on'u da krem kadar etkili mi var mı kullanan?
0
teritori
(12.06.18)
etkili ve kullanımı daha rahat
0
concistre
(12.06.18)
(3)

Arabayla kopruden gecmek icin ogs mi gerekiyordu hgs mi?

füt
Ve bu ikisinden biri olmadan kopruden gcersek ne olur?
Ve bu ikisinden biri olmadan kopruden gcersek ne olur?
0
füt
(12.06.18)
ikisi de olur.

ikisi de olmadan geçersen plakaya kaçak cezası yazılır. ama 1 hafta gibi bir süre var. o 1 hafta içinde o ğlakaya hgs veya ogs alınırsa ceza kalkıyor, geçiş ücreti hesaptan düşüyor.
0
kibritsuyu
(12.06.18)
geçtikten sonra 1 hafta içinde hgs alırsanız normal geçiş ücretini ödeyebilirsiniz bildiğim kadarıyla.
0
false pretension
(12.06.18)
ikisi de olur, hiçbir şey yoksa köprüden geç ve git bir hafta içinde bir ogs yada hgs etiketi al fiyattan düşsünler.
0
basond
(12.06.18)
(2)

Osmanlica? Arapca? Ekte hangi dilde ne yaziyor?

patchozz
Soru baslikta, tesekkurler simdiden.
Soru baslikta, tesekkurler simdiden.
0
patchozz
(12.06.18)
arapça olmadığı kesin, çe harfi var. farsça ya da osmanlıca. osmanlıca olsa biraz anlardım, bence farsça

edit: urduca'da da var çe harfi ayrıca
0
newsman
(12.06.18)
Karışık bisi yapmış ortaya, anlaşılır sadece çay yazıyor. Farsça
0
vhs kaseti
(12.06.18)
(8)

İçinde Alüminyum, alkol, paraben vs olmayan roll on

naksidil
ya da deodorant önerisi alabilir miyim? geçen eczaneden aldım. eve gelip kutuyu açınca şöyle bişeyle karşılaştım. alum dediği alüminyum değil mi? neden insanları kandırmaya çalışıyorlar anlam veremiyorum.Gerçekten temiz ürün bilen var mı? yoksa kendim yapıcam artık son çare.https://i.hizliresim.com/
ya da deodorant önerisi alabilir miyim? geçen eczaneden aldım. eve gelip kutuyu açınca şöyle bişeyle karşılaştım. alum dediği alüminyum değil mi? neden insanları kandırmaya çalışıyorlar anlam veremiyorum.

Gerçekten temiz ürün bilen var mı? yoksa kendim yapıcam artık son çare.

i.hizliresim.com
0
naksidil
(12.06.18)
gratisteki soft and gentle olanını almada sadece bunu soyleyebilirim. crystal diye bir marka daha var temiz içerikli adı altında ama işe yararlığı konusunu bilmiyorum.
0
eja
(12.06.18)
alum yazanların hepsi aslında aluminyum. sadece bilesenleri farklı ve bazılarının vucut tarafından emilemeyecek molekuler buyuklugu oldugu iddia ediliyor. ama riske atılabilecek birsey degil diyorsanız kendiniz yapmanız en mantıklısı. hindistancevizi yagı ve karbonatlı birsuru tarif var.
0
imnotsureabout
(12.06.18)
henry gale
(12.06.18)
oguz altun
(12.06.18)
sebamed.

biraz pahalı ama bu dedikleriniz yok içerisinde. indirim vakti yakalanıp alınabilir.
0
kobretti
(12.06.18)
facebook'ta simyaevi diye bir sayfa var, cilt, sac vs. icin yag karisimi urunleri var. tamamen dogal ve zararsiz urunler. koltuk alti icin de bir urunleri var. roll on seklinde degil puturlu bir krem gibi, banyodan sonra koltuk altina suruyorsunuz. karbonat, hindistan cevizi ve bir iki yag karisimi. kesinlikle sifir koku. terlemeyi engellemiyor ama bakteri uretmedigi icin hic koku olmuyor. benzerini kendiniz de yapabilirsiniz. hic ugrastiran bir sey degil. instagramda pinoeatshealthy diye bir sayfa var. orda da bu roll onlar, alum konusundan fln bahsedilmisti. karbonatli tarif orda da var.
0
jimicik
(12.06.18)
Kendiniz yapsanız daha güzel bence 5 dakikada hemen yapılıyor. Hindistan cevizi yağını kaşıkla ocağa doğru uzaktan tutunca bile hemen eriyor zaten minicik bir kaba yağı koyup karbonatı dökünce hemen katılaşıyor hepsi bu kadar. Ben bir de birkaç damla lavanta yağı koyuyorum siz kendi zevkinize göre damlatabilirsiniz ve çok etkili, sıfır koku. Karbonata iyice doyurup katılaşınca oda ısısında bile durabiliyor kapaklı minicik krem kaplarına hazırlayabilirsiniz.
0
neferkitty
(12.06.18)
Rossmann'da Alterra'nın roll on'ları.
0
inawen
(12.06.18)
(7)

Japon yeni nereden bulabilirim - istanbul

basond
Merhaba arkadaşlar bana japon yeni lazım direk tl den yen'e çevirmek istiyorum yapı kredi bankasından japon yeni hesabı açsam yen alıp banka şubesinden alabilirmiyim? Yada döviz büroları yen bulundururlar mı ellerinde?Daha önceden bunun gibi değişim yapanlar varsa yardım bekliyorum.TeşekkürlerPeşin
Merhaba arkadaşlar bana japon yeni lazım direk tl den yen'e çevirmek istiyorum yapı kredi bankasından japon yeni hesabı açsam yen alıp banka şubesinden alabilirmiyim? Yada döviz büroları yen bulundururlar mı ellerinde?

Daha önceden bunun gibi değişim yapanlar varsa yardım bekliyorum.
Teşekkürler

Peşin not: şu an uzaklardayım şubeye yada döviz bürolarına ulaşma şansım yok.
0
basond
(12.06.18)
ilgili şubeyi arayın ellerinde var mı diye?
0
insan opusen hayvandir
(12.06.18)
@insan öpüşen hayvandır
Peşin nota yazdım neden buraya yazdığımı şu an için ulaşma şansım yok. Yine de teşekkürler yardım için.
0
🌸basond
(12.06.18)
Havaalanı "exchange office"lerde olabiliyor. Ben ilk orayı denerdim. (Yalnız güzel rendelerler, o ayrı)

Edit: Orayı deneyecekseniz sağa sola bakının, herhangi bir uçucu personel (hostes olur, pilot olur) yardımcı olursa komisyonsuz alım/satım yapabilirsiniz.
0
gonion
(12.06.18)
@gonion teşekkürler haklısın belirtmemişim aslında minimum gider kayıpla bu işlemi yapmak istiyorum komisyon ödememek kuru minimum makaslamak aslında aradığım.

Japonya seyahati planlıyorum dolarla gidip 2 defa kur makasına gelmek istemiyorum açıkçası.
0
🌸basond
(12.06.18)
Ben kadikoydeki $atir dovizden almistim japon yenlerimi. Telefonla ara istersen.

Cok nadir degil japon yeni ya, bulunur yani.
0
kuehles blondes
(12.06.18)
Japonya'dan yeni geldim. Orada kartla çek. Fazla kesinti olmuyor
0
bana her yer cehennem
(12.06.18)
Burada nereden alirsan al maliyetin japonyadan yuksek olacak.yanina dolar al.japonya da postanede bozdur.guncel degeri ne ise oradan bozacaklar.
0
duptıs
(12.06.18)
(9)

İş Değiştirmede Vergi Dilimi

Efiloğlu
Şu an özel sektörde çalışıyorum. Maaşım asgariden yatıyor ve az vergi ödüyorum. Yakın zamanda kamu sektörüne geçeceğim. Bu durumda vergi dilimine en baştan mı başlarım, yoksa 6 aydır vermiş olduğum toplam verginin üzerinden hesaplanarak mı vergi dilimine girerim?
Şu an özel sektörde çalışıyorum. Maaşım asgariden yatıyor ve az vergi ödüyorum. Yakın zamanda kamu sektörüne geçeceğim. Bu durumda vergi dilimine en baştan mı başlarım, yoksa 6 aydır vermiş olduğum toplam verginin üzerinden hesaplanarak mı vergi dilimine girerim?
0
Efiloğlu
(12.06.18)
merhaba
bildiğim kadarıyla işveren değiştiği için en baştan başlıyorsun.
0
kabloescobar
(12.06.18)
net şekilde doğrusu budur diyemiyorum ancak vergi dilimi kişinin kazanmış olduğu para üzerinden kesiliyor yani işverenle alakalı değil. Devlet sizin kazandığınız para üzerinden kesecek vergisini yani baştan başlamayacak kaldığınız yerden devam edecek.

Edit:Vay be şaşırdım doğrusu
0
basond
(12.06.18)
hayır vergi dilimi sıfırlanmaz. kümülatif olarak hesaplanır.
0
genc irisi
(12.06.18)
tersini biliyordum ama baştan başlıyormuş.
www.muhasebenet.net
0
rhan
(12.06.18)
baştan başlıyorsun.
kasımda iş değiştirmiştim ilaç gibi gelmişti.
0
teritori
(12.06.18)
baştan... kesin bilgi
0
lcha
(12.06.18)
işyeri değişikliğinde kümülatif matrah sıfırdan başlar. kesin bilgi.

ayrıldığınız işyerine aynı yıl içinde tekrar girerseniz o zaman kaldığı yerden devam eder.
0
kibritsuyu
(12.06.18)
Baştan başlar ancak her iki işyerinin tutarı ayrı ayrı belli bir tutarı geçerse (şu anda bakamıyorum) mart ayında yıllık gelir vergisi kapsamında ücret beyannamesi vermeniz gerekir.
0
levyashin
(12.06.18)
Çok teşekkürler. Anladığım kadarı ile baştan başlayacağız ve ilaç gibi gelecek :)
Sonucu buraya yazarım tekrar.
0
🌸Efiloğlu
(12.06.18)
(2)

yeni doğan bebek - hızlı solunum

tchuck
dün kuzenimin çocuğu oldu.2 saat yanlarında kalmış, sonra hemşireler alıp küvöze götürmüşler. hızlı solunum problemi varmış.sezaryen ile doğduğu için sanırım bu gibi durumlar olma ihtimali oluyormuş. bilmiyorum detaylarını ama.bugün öğlen bazı testlerinin sonucu gelicekmiş. ona göre bebek birkaç gün
dün kuzenimin çocuğu oldu.
2 saat yanlarında kalmış, sonra hemşireler alıp küvöze götürmüşler. hızlı solunum problemi varmış.

sezaryen ile doğduğu için sanırım bu gibi durumlar olma ihtimali oluyormuş. bilmiyorum detaylarını ama.

bugün öğlen bazı testlerinin sonucu gelicekmiş. ona göre bebek birkaç gün daha yoğun bakımda duracak veya annenin yanına gidecekmiş.

bununla ilgili bilginiz var mı?
bu ciddi bir problem mi? nedir ne değildir yani?

bununla ilgii ne söylersiniz. biraz moralim bozuldu açıkçası.
panik yapılacak bir şey mi? yoksa çok genel rastlanan, problemsizce atlatılacak bir süreç mi?
0
tchuck
(12.06.18)
anne karnında fazla su olması ve sezaryenle doğan bebeğin ciğerindeki suyu tam boşaltamamsıyla ilgiliymiş sanırım.

bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan biri bana bir şey yazarsa acayip memnun olurum.
0
🌸tchuck
(12.06.18)
beklenilecek hocam
yogun bakımda hallederler
korkacak bir şey yok
bizim cocuk 1 hafta kaldı yogun bakımda
0
kingcyrax
(12.06.18)
(7)

Devlet hastanelerinin acillerinde göz oluyor mu

condom kurşunu
İş çıkışo randevusuz gitsek bakarlar mı?
İş çıkışo randevusuz gitsek bakarlar mı?
0
condom kurşunu
(12.06.18)
ben hiç denk gelmedim ama bi gece yattım bişey yok, saat 3 de acı içinde uyandım, sol gözüm balon gibi şişmiş, acile gittiydim, incelediler baktılar acilde, damla verdiler, eğer geçmezse sabah göz doktoruna git demişlerdi.
0
Photographer
(12.06.18)
göz yıkama gibi basit hizmetler olur göz doktoru olmaz genelde
0
rosencruz
(12.06.18)
göz normal hastanede bile 20 gün sıra veriyor. acilde bulamazsın.
0
mikahakkinen
(12.06.18)
Ben bir kere gözüme kalem sokmuştum, acilde ilgilendiler çok hasta olmadığından belki. Bir kere de başka bir hastaneye gittim, numara aldım, dayanamıyorum gözüm çok acıyor bakar mısınız dedim, arpacık o acil değil, arı sokar o zaman acil olur dedi bakmadı:) başka hastane bakmıştı ama.
0
geçerkenugradım
(12.06.18)
Gerçekten acil durumlarda aranmak üzere göz doktoru icapçı olur, yani hastanede olmaz ama aranınca gelir. Ya da göz bölümünün yatışlı servisi varsa orada nöbet tutan doktoru çağırırlar. Ama bunlar gerçekten acil durumlar için.
0
curukturpkokusu
(12.06.18)
acillerde olmaz, ama aynı hastanenin akşam göz polikliniğinde doktor vardır ve müdahale ederler. bizim buradaki devlet hastanesinin akşam polikliniği var. netten randevu alır gibi bakıp inceleyebilirsin. randevu alamazsın tabi dolmuştur, ancak acilden giriş yaptığında en azından doktorun orada olduğunu bilirsin.
0
Improbable
(12.06.18)
Beyoğlu Kuledibi Göz Hastanesi'nin aciline gidin. Bizim bayramda gözle ilgili bir acil durumumuz olmuştu ve çok düzgün bir şekilde halletmişlerdi.
0
agluna
(12.06.18)
(7)

Kendime nasıl yatırım yaparım ?

top_secret
Ya çok boş bir insanım gibi geliyor bana. Bir tarzım yok Karizmatik değilim, hoşsohbet değilim, ezik bir tipim sanki. Kendimi, tipi filan hiç beğenmiyorum. Böyle bir ortamda oturduğumda sözüm dinlenilsin, aranılan biri olmak istiyorum. Birilerinin hayatında iz bırakayım istiyorum. Biriyle 2 kere soh
Ya çok boş bir insanım gibi geliyor bana. Bir tarzım yok Karizmatik değilim, hoşsohbet değilim, ezik bir tipim sanki. Kendimi, tipi filan hiç beğenmiyorum. Böyle bir ortamda oturduğumda sözüm dinlenilsin, aranılan biri olmak istiyorum. Birilerinin hayatında iz bırakayım istiyorum. Biriyle 2 kere sohbet etsem zaten anlatabileceğim her şeyi anlatıyorum. 3. ve sonrası buluşmalarda tam bir meşe palamuduyum. İnsanların "aaa top_secret şunu şunu sever" dedirttiğim hiç bişey yok (bu sanırım çok aşırı uyumlu biri olduğum için.)

Ne yapmalı, nereye gitmeli, ne okuyup ne öğrenmeliyim ?
0
top_secret
(12.06.18)
Bence en büyük yatırımı terapiye giderek yapabilirsiniz.
0
incikupelikiz
(12.06.18)
kardeşim tipini bir görmek istiyorum
ona göre yorum yapıcam foto atar mısın özelden?
0
işimdeyim gücümdeyim
(12.06.18)
Bizim ofise gel istanbuldaysan. Birşeyler öğrenmeden, aydınlanmadan çıkmazsan bahariyede bira paran benden :d
0
jesusman
(12.06.18)
dedim dedim de kime dedim
(12.06.18)
bir araba al 19 jant tak. ekstra 2 de egzoz dak arabaya. müziği de aç.
0
mikahakkinen
(12.06.18)
yukarıdaki tipleri dikkate almayarak başlayabilirsin bence.

aşağıdakileri deneyebilirsin:

- dil öğren
- enstrüman öğren (bu zordur, olmazsa da sorun değil)
- spora yazıl
- tipsizsen ve erkeksen sakal bırak, gözlük tak kilo ver
- insanlarla buluşma aralıklarını uzat. 2 kere konuştuktan sonra biraz vakit geçsin ki anlatacak şeylerin olsun.
- kitap oku, film izle. bunlar standart konulardır, yardımcı olur.
- yürüyüş yap, fotoğraf çek. öyle pro kameraya ihtiyacın yok, telefonunla çek.
- ekşi sözlük'te takılıyorsun anladığım kadarıyla, oradan bile birçok sohbet konusu çıkaraiblirsin aslında.
- çalışıyor musun, maddi durumun nedir pek yazmamışsın ama durumun varsa yurtdışına git dolaş. yeni yerler ve kültürler gör.
0
eindaclub
(12.06.18)
Vücut geliştirme'ye başla vücut yap.
0
komando kani var bende
(12.06.18)
(6)

borsa

nick bulamadim
bir şey merak ediyorum. borsada hisse alması yasak olan insanlar var mıydı? öyle bir geyik vardı sanki. varsa kimdi onlar? denetim firmaları çalışanları bilanço hazırlanırken içeriği bilebiliyor. ya da şirketin içindeki kimler sorumluysa artık. bu insanlar bilanço henüz borsaya bildirilmeden duruma
bir şey merak ediyorum. borsada hisse alması yasak olan insanlar var mıydı? öyle bir geyik vardı sanki. varsa kimdi onlar?

denetim firmaları çalışanları bilanço hazırlanırken içeriği bilebiliyor. ya da şirketin içindeki kimler sorumluysa artık. bu insanlar bilanço henüz borsaya bildirilmeden duruma göre hisse alamazlar mı? bu durumda avantajlı olmuyorlar mı? mesela o dönem ciddi bir kar açıklayacaksa şirket bunu bilemezler mi?
0
nick bulamadim
(12.06.18)
Denetimde calistim. Bizim ve bizim 1. dereceden yakinlarimiz; finansallarini gordugumuz, stogunu saydigimiz, destek olarak gittigimiz vs. sirketlerin hisselerini almamiz yasakti. Bununla ilgili bagimsizlik sozlesmesi imzalatmislardi.

Ilgili olan yolunu bulup aliyordu tabi.
0
orange coffee
(12.06.18)
mesela arkadaşına söyleyemez miydin? ya da şirkette finansta çalışmayan biri bir şekilde öğrenemez miydi? cezası var mı alınırsa ?
0
🌸nick bulamadim
(12.06.18)
Sirket calisanlarinin da donemsel olarak almasi yasak. Mesela bizde ceyrek sonlarina dogru mail gelir, "quite period" basladi alim satim yasak diye.

Ha tabi esin dostun ustunden yaparsan yakalanman zor da yakalanirsa sikinti.
0
crown
(12.06.18)
yakalanan nasıl bir ceza alır? ceza alan oldu mu daha önce? yapması çok kolay gibi geliyor. yani akraba olmaz bir arkadaş üzerinden rahatça alınır sanki. güvenilir, yakın bir arkadaşa çıtlatılır bir şeyler mesela.
0
🌸nick bulamadim
(12.06.18)
Kanunen suç, yakalanırsan cezası var. Yakalanmazsan suç değil. Etik olarak seni rahatsız etmiyorsa yap, ediyorsa yapma.
0
bazenuyur
(12.06.18)
Spk yasaklamadıgı surece efsanden ibaret 12 yıllık borsa son 3 yıldırda viop takılırım bilanco zamanı hisseler hep önceden fiyatlanır, 3 asagı 5 yukarı bilancoyu herkes tahmin eder. Spekulatif işlem yapan (sığ hisslerde) kişiler spk tarafından en az 6 ay işlem yasagı yer onun haricinde bilancoyu yazan hazırlayan kişi aracı kurumdan gidip alım satım yapmak istediğinde yasakla karsılastıgını duymadım kesinlikle
0
steward
(12.06.18)
(5)

Evde Ses Kayıt Stüdyosu

lekesiz zihin
MerhabaEvde mini bir ses kayıt stüdyosu kurmak istiyorum, bunun için hangi ekipmanlar lazım bilmiyorum.. ufak bir araştırma yaptım, ses kartı ve mikrofon, bilgisayar programı gerekiyor, muhtemelen 1-2 ekipman daha gerekli diye tahmin ediyorum.. tecrübeli bir arkadaş acaba bana yardımcı olabilir mi?
Merhaba

Evde mini bir ses kayıt stüdyosu kurmak istiyorum, bunun için hangi ekipmanlar lazım bilmiyorum.. ufak bir araştırma yaptım, ses kartı ve mikrofon, bilgisayar programı gerekiyor, muhtemelen 1-2 ekipman daha gerekli diye tahmin ediyorum.. tecrübeli bir arkadaş acaba bana yardımcı olabilir mi? 800tl bütcem var bunun için,bu bütceye mümkün müdür?

Not: Bir arkadaşım için yapıcam kendisinin sesi çok güzel ve ona çok güzel bir sürpriz olacak..
0
lekesiz zihin
(12.06.18)
800 lira çok az bu işler için, şöyle diyeyim lisanslı bir program bile alamazsın.

bir mikrofon bile alamazsın

bir kulaklık bile alamazsın.

olur da alırsan bile muhtemelen pek işe yaramayan bişey olacaktır.

evet dolar uçtu gitti.

stüdyo olayını geç, arkadaşının ihtiyacı olan başka bişey al.

ev stüdyosunda neler olabilir bakalım

birincisi ses kartı lazım, asio 2.0 destekli olursa windows da kullanır. apple ın core audio sürücüleri var zaten

ikinci olarak mikrofon demişsin, üçüncü olarak kapalı bir stüdyo kulaklığı lazım.

alt yapı falan yapacaksa midi klavye, minimum olarak bunlar.

bi ihtimal bu fiyatlara çıkarsan olabilir

www.compel.com.tr

www.compel.com.tr

www.compel.com.tr

www.compel.com.tr
0
Photographer
(12.06.18)
O bütçeye olmaz. Satın alacaksan eğer, satın alacağın herhangi bir DAW sadece 800 liranın üzerinde olacaktır zaten. Başka bir sürpriz düşün bence.
0
fırt
(12.06.18)
ucuz usb bi mikser ve mikrofon alsan heralde en ucuz öyle halledersin. radyo falan olsa her türlü iş görür de ses kayıt olayında ne kadar performans alınır bilmiyorum ama. programı da malum yollardan edincen.

hatta direk usb mikrofonlar da varmış
www.gearank.com
0
yuto
(13.06.18)
Bu işini görür bence
urun.n11.com
0
anten
(19.06.18)
Güzel bir sete benziyor,teşekkür ederim
0
🌸lekesiz zihin
(19.06.18)
(3)

True touch tüy toplayan eldiven?

wendyangelamoiradarling
true touch tüy toplayan eldiveni kediniz için kullanıyor musunuz? memnun musunuz? bizim dananın tüyleri çok dökülmeye başladı, furminator ile kendini sadece 2 dakika taratıyor, popo ve kuyruk kısmına dokundurtmuyor tüm tüyler de o kısımlarda toplanıyor:( kullananlar deneyimlerini paylaşabilirlerse ç
true touch tüy toplayan eldiveni kediniz için kullanıyor musunuz? memnun musunuz? bizim dananın tüyleri çok dökülmeye başladı, furminator ile kendini sadece 2 dakika taratıyor, popo ve kuyruk kısmına dokundurtmuyor tüm tüyler de o kısımlarda toplanıyor:( kullananlar deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. teşekkürler
0
wendyangelamoiradarling
(12.06.18)
Benim kedim yok ama ürün çok eğlenceli göründüğünden arkadaşıma sormuştum geçenlerde. Kullanırken elektrik çarptığını ve kendisine bile bu şiddetle çarpıyorsa, kediye daha kötü oluyordur diye korktuğu için kullanmadığını söyledi.

Yaz gelmişken en güzeli kırpılmaları sanıyorum (Scottish short hairi olan arkadaş dahi kırptırdı)
0
lcha
(12.06.18)
Biz kullanıyoruz ve bizimki bayağı seviyor. Normal tarak ile tararken kaçacak delik arayan kedi bunda hiç ses çıkarmıyor. Taraga göre bayağı da iyi tüy topluyor.
0
fraise
(12.06.18)
çok işe yarıyor, normalde kendini sevdirmeyen kedilerimizden biri kendinden geçiyor bunla sevilince.
en güzeli kırpılmaları değil bu arada, bunu yaptırmayın.
0
evde liyakat kalmamis
(12.06.18)
(1)

EarPods - Mikrofon girisi

klassno
Earpods’in mikrofon girisi hangi tarafta? Ya da ikisinde de var mi?
Earpods’in mikrofon girisi hangi tarafta? Ya da ikisinde de var mi?
0
klassno
(12.06.18)
Sağ kulaklık kablosu üstünde ses kontrol butonu var, mikrofon onun üstünde. Konuşurken çoğu insanın yaptığı gibi ağzınıza götürmenize gerek yok, salınmış vaziyetteyken de ses alır.
0
orient blue
(12.06.18)
(2)

nike.com.tr'den verilen ayakkabı siparişi

lynyrd skynyrd
Günaydın. Dün ilk kez bu siteden ayakkabı siparişi verdim ve sipaarişin kargoya verilip verimediğini kontrol etmek için ''sipariş durumu'' sayfasında şöyle bir yazıyla karşılaştım. Bunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı? https://prnt.sc/jtx1dr
Günaydın. Dün ilk kez bu siteden ayakkabı siparişi verdim ve sipaarişin kargoya verilip verimediğini kontrol etmek için ''sipariş durumu'' sayfasında şöyle bir yazıyla karşılaştım. Bunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

prnt.sc
0
lynyrd skynyrd
(12.06.18)
siteleri bozulmuş. google translate'ten bakabilirsin çevirisine.
0
lcha
(12.06.18)
Yazılımsal hatadır ya da çevirisi yapılmamıştır çeviri dosyasında.
0
veritaslibertas
(12.06.18)
(2)

Yarışma düzenlemek

herşeyi soran adam
Selam,Yarışma düzenlemenin hukuki boyutunu aydınlatabilir misiniz?Örneğin, ekşiduyuruda, en uzağa zıplama yarışması yapıyorum desem, yarışmaya katılma bedeli X lira desem, kazanana da 10X lira veriyorum desem, bana ne dersiniz? :)O iş öyle kolay değil, çünkü şunlar olmalı, şunları yapman gerekir gib
Selam,

Yarışma düzenlemenin hukuki boyutunu aydınlatabilir misiniz?

Örneğin, ekşiduyuruda, en uzağa zıplama yarışması yapıyorum desem, yarışmaya katılma bedeli X lira desem, kazanana da 10X lira veriyorum desem, bana ne dersiniz? :)

O iş öyle kolay değil, çünkü şunlar olmalı, şunları yapman gerekir gibi bi cevap bekliyorum.

Teşekkürler
0
herşeyi soran adam
(12.06.18)
bildiğim kadarıyla izin almadan iğne iplik vermek için bile bu tarz bir yarışma düzenleyemezsin.
www.millipiyango.gov.tr adresinde hem gerekli belgeler hem de yönetmelik var.
0
transparent layer
(12.06.18)
jurinin yetkinliğinin MP tarafından onaylanması gerekir.
ama ufak internet kafeler, halı sahalar bile izinsiz yapabiliyor.
onun dışında sanal ortamlarda şöyle kurallar var:

MP tarafında:

Kapsam Dışı

Çekilişle verilecek ikramiye tutarı o senenin veraset intikal vergisi istisna tutarının % 2’ si altında kaldığı durumlarda. (2018 için 93,12 TL KDV dahil)
Jüri mekaniği ile yapılan kampanyalar. İdare tarafından bütün jüri mekanikleri kabul edilmemektedir. Uygunluk durumu önceden tarafınıza iletilir.
Nakit karşılığı olmayan hediyeler. (Meet&Greet, İmzalı forma gibi)
Jüri mekaniğinde 93,12 TL üzerinde olan hediyeler de verilebilir. Burada idarenin bir sınırlaması yoktur.


İzin verilmeyen mekanizmalar

Her x. katılımcıya ikramiye vermek.
İlk x kişiye ikramiye vermek.
En çok beğeni alana ikramiye verilen mekanikler. Halk oylamasına izin verilmemekte.
Jüri mekaniği ile yapılan insan içeriği fotoğraf yarışmaları. (En güzel bebek fotoğrafı gibi)
0
patronaj
(12.06.18)
(2)

Yıkanmış ürünü iade veya değişim yaparlar mı?

bennerdenbileyim
merhabalar,Geçtiğimiz gün h&m den 2 tane farklı renk olmak üzere aynı elbiseden aldım. http://www2.hm.com/tr_tr/productpage.0629381005.htmlAldıklarımı giymeden önce yıkadığım için etiketlerini söküp (tabi ki) 30 derecede normal yıkadım. Makineden çıkardığımda zaten elbiseler taş gibi olmuş sertleşmi
merhabalar,
Geçtiğimiz gün h&m den 2 tane farklı renk olmak üzere aynı elbiseden aldım.
www2.hm.com

Aldıklarımı giymeden önce yıkadığım için etiketlerini söküp (tabi ki) 30 derecede normal yıkadım. Makineden çıkardığımda zaten elbiseler taş gibi olmuş sertleşmişti bir gariplik olduğu belliydi. kuruyunca geçer diye umut ederek asarak kuruttum. biraz daha iyi duruma gelmiş ama hala giyilemeyecek kadar kısalar, çok çekmiş. (ürün %100 viscose ve 30 derecede makinede yıkanabileceği yazıyor)

etiketini çöpten buldum, fişi de duruyordu. dürüstce bunları anlatsam 1 kere giymediğim bir elbise bu hale geldi desem acaba değişim vs yaparlar mı?
yapmazlarsa ne yapmalı bu düdük gibi elbiselerle?


edit: iade aldılar, i love h&m <3
0
bennerdenbileyim
(12.06.18)
hocam değişim yapmazlar da, iade için götürüp kontrol ettirebilirsin. Hiç giymemiş ya da 10 kez giymiş vs. olman fark etmez 1 kez 30 derecede yıkadığını belirt. gerçekten 30 derecede yıkanınca çekiyorsa, diğer ürünlerde de benzer hata vardır iade ederler. ama senin makine 30 gösterip 50de yıkıyorsa, kullanıcı hatası çıkar.
0
lcha
(12.06.18)
LCW'de kadının biri ilk yıkamamda ağzı yüzü dağıldı deyip tişörtü geri getirmişti ve istediği başka bir tişört ile değiştirebildiğini gördüm. h&m de yapar herhalde aynısını.
0
mangalyus
(12.06.18)
(2)

Android telefonumda ccleaner kullanıyorum.

çılgındünya
Hidden cache ve visible cache epey dolu çıktı bunları silsem varolan şifrelerim gider mi? gitmemelerini istesem ne yapmam gerek?
Hidden cache ve visible cache epey dolu çıktı bunları silsem varolan şifrelerim gider mi? gitmemelerini istesem ne yapmam gerek?
0
çılgındünya
(12.06.18)
rootlu mu ki? rootlu ise gidebilir. dikkatli olun.
ben android 7 kullanıyorum. 2-3 ayda bir cc kurup bir kaç temel şeyi silip ssonra kaldırıyorum. onun dışında android ile gelen temizleyicyi kullanıyorum. rootlu değil. ve android "pure" denilebilecek bir sürüm (lenovo p2)
0
i dont know i dont care
(26.06.18)
@i dont know i dont care rootlu değil. teşekkürler
0
🌸çılgındünya
(20.07.18)
(3)

Kulak Tikanmasi

hailtothethief
Garip bir problem peydah oldu bende. Simdi thynin pilot akademisine hazirlaniyorum. Gecen ay sinava ucakla gittim geldim. Daha oncesinde bukadar degildi ama bu kez inanilmaz tikandi kulaklarim ozellikle de sag kulagim. Hatta ucakta bi ara esnemeye calisirken bi anda gaz bosalmasi gibi bisey oldu ve
Garip bir problem peydah oldu bende. Simdi thynin pilot akademisine hazirlaniyorum. Gecen ay sinava ucakla gittim geldim. Daha oncesinde bukadar degildi ama bu kez inanilmaz tikandi kulaklarim ozellikle de sag kulagim. Hatta ucakta bi ara esnemeye calisirken bi anda gaz bosalmasi gibi bisey oldu ve basimin sag tarafina on saniyelik falan cok keskin bir agri girdi. İndikten yarim saat sonrasina kadar da acilmadi sag kulagim. Hasta falan degildim, tikali da degildim, burnum hastaliktan bagimsiz genel olarak akiyor ama oyle nezle gibi falan degil, ufak bir akinti var belli belirsiz ama surekli.

Kbb'a gittim ustunkoru bi muayene edip iki tane burun spreyi verdiler, biri beklomil gunde iki kez, digeri iliadin ucustan bir saat evvel kullanilacak seklinde. Simdi beklomili surekli kullaniyorum assagi yukari 15 gundur.

Gecen yine sinav icin istanbula gittim, bu kez arabayla. Kastamonu ilgaz'dan inerken yine tikandi kulagim. Bu kez tikaniklikla beraber yutkunma problemi de yasadim. Yani soyle soyleyeyim, surekli tukuruk salgiliyorum ve salgiladigim tukurugu yutkunamiyorum, asiri zorlaniyorum diyeyim. O ara gecenin koru oldugundan nescafenin su soguk siyah kahvesinden iciyordum ve sigarayla birlesince bogazimi kuruttu gibi oldu, biraz da ona bagladim ama tikanmayla bas edemiyorum.

İsin cok super asiri boktan yani ise basta belirttigim gibi pilotluga ugrasiyorum ve son asamalardayim, saglik raporunda bu durumum ucusa engel teskil edecek diye uykularim kaciyor. Raporda gozardi edilse bile ben her ucusta boyle tikanacak miyim? Aramizda bir doktor varsa yardimci olabilir veya fikir verebilir diye actim duyuruyu. Su an islerim cok yogun bayramdan sonra tam tesekkullu bi baktiricam kulaga ama o zamana kadar bi ciki rahatlamam lazim iyce takinti oldu bu durum. Ne diyonuz doktorlar eczacilar hastabakicilar ve hatta psikologlar :(
0
hailtothethief
(12.06.18)
Bir de mobilim editleyemiyorum, normalde yutkunurken istisnasiz her yutkunusumda kulagimda sanki boyle kopuk patlamasi sesi duyuyorum, hani cayin uzerinde minicik kopukler olur ya, onlarin boyle pit pit patladigini dusunun. Bu abarti veya psikoz bir durum degil, duyuyorum resmen. Ekleyeyim dedim bilgi olarak. Neyse uyuyayim ben :(
0
🌸hailtothethief
(12.06.18)
doktor eczaci hastabakicı ve hatta psikolog değilim ama o anlattığın köpük patlaması bende de oldu. enfeksiyon dediler 3 aydır hala oluyor ama zamanla azalıyor.umarım iyileşirsin, sınavın güzel geçer.
stres yapma alanında daha uzman bir doktora git.
0
çılgındünya
(12.06.18)
@bak reyiz tavsanciklar tedavisi yok demisler, bu konuda bir bilginiz var mi acaba?
0
🌸hailtothethief
(12.06.18)
(1)

eski sayılabilecek bir klip ve şarkı

sutlu nescafe
böyle renkli başlıyorç sonra bir kadın gelip şarkı söylüyor. 40lar 50ler tarzındakadının dokundukları siyah beyaz oluyor klipte oynayan erkeğin dişleri ayrık. tam sonunda o ayrıklık kapanıyor. vs.
böyle renkli başlıyorç sonra bir kadın gelip şarkı söylüyor. 40lar 50ler tarzında
kadının dokundukları siyah beyaz oluyor klipte oynayan erkeğin dişleri ayrık. tam sonunda o ayrıklık kapanıyor. vs.
0
sutlu nescafe
(12.06.18)
gramophonedzie - why don't you ?
0
feykalade
(13.06.18)
(8)

tişört nasıl

_k_u_z_g_u_n_
sb https://www.vova.com/tr/Serin-Tee-Erkekler-T-Gomlek-Karikaturler-Kurt-Baski-Kisa-Kollu-SN1526015396084106-g328647-m1301589
0
_k_u_z_g_u_n_
(12.06.18)
10 üzerinden 7
0
lata
(12.06.18)
T-shirtle birlikte ülkü ocakları başvuru referan mektubu birlikte geliyor sanırım :D

corc +1
0
nawar
(12.06.18)
guzel degil ya.
0
allanpoe
(12.06.18)
iğrenç :D
0
yeteramadenedimherseyi
(12.06.18)
Acun sen misin :(
0
hailtothethief
(12.06.18)
alırsan benle konuşma bidaha
0
kablelvuku
(12.06.18)
yılan
0
japon askeri
(12.06.18)
-10
0
jamiro
(12.06.18)
(2)

bu nasıl if kalıbı

speedy
fourfourtwo.com Futbolcu Pogba hakkındaki yazıdan bir bölüm:He’s a superstar meme whose every touch, tweet or trim is subject to criticism. If that wasn’t enough pressure, Paul Pogba is expected to spearhead a resurgence at Manchester United: bring back trophies on the pitch, be the global face of
fourfourtwo.com Futbolcu Pogba hakkındaki yazıdan bir bölüm:

He’s a superstar meme whose every touch, tweet or trim is subject to criticism. If that wasn’t enough pressure, Paul Pogba is expected to spearhead a resurgence at Manchester United: bring back trophies on the pitch, be the global face of the brand off it. Can he do it? Time to find out...

If that wasn’t enough pressure ilebaşlayan kısmı anlamadım, geçmiş zaman başlayıp bir başka devam ediyor. Türkçesi ve cümle yapısı, gramer yapısı hakkında bilgisi olan?
0
speedy
(12.06.18)
ya o öyle bir kalıp.

"adam her dokunuşu, tweeti eleştirilere konu olan bir internet ünlüsü. (üzerindeki) bu (baskı) da yetmezmiş gibi, manchester'da bir dirilişe liderlik etmesi ve kupaları tekrar kulube getiren marka yüzü olması bekleniyor. başarabilir mi? göreceğiz" gibi bir manaya geliyor. oradaki "was" kalıbın kendisinden geliyor yani. belki "if all these are not enough" tarzı bir şeyler de geveleyebilirlerdi
0
rosencruz
(12.06.18)
"As if pressure was'nt enough" şeklinin devrik hali olmuş.
0
mangalyus
(12.06.18)
(3)

Yurtdisindan 2 ipad 2 iphone getirme

tezek
Hava alaninda "yegenim ne is" deme ihtimalleri var mi? Urunler ikinci el ve hediye olarak getiriyorum.
Hava alaninda "yegenim ne is" deme ihtimalleri var mi? Urunler ikinci el ve hediye olarak getiriyorum.
0
tezek
(12.06.18)
ikinci el ise jelatin kutulu degildir, o yuzden sizi kontrole alsalar bile yirtma ihtimaliniz yuksek
0
jedilance
(12.06.18)
gümrüklü küçük hava limanlarında garanti kontrole girersiniz zaten günde bir kaç yurtdışı bagaj geliyor gümrük muhafazacıların canı sıkıldığından hepsine bakıyorlar ama istanbul saw/ist havalimanlarında kontrole denk gelmeniz biraz da şansa bağlı. özür dileyerek söylüyorum at hırsızı bir tiple ve şüpheli hareketler ile oraya yaklaşmazsanız rahat da geçebilirsiniz. iphone'un birini cebinize alın ikinci telefonunuz (şirket hattınız vs) gibi. ipadler zaten kutusuzmuş bence sıkıntı olmaz
0
rosencruz
(12.06.18)
ben duyuruda bu soruyu sordum ve bir arkadaş uçaktan en sonlara doğru in demişti, uyguladım. işe yaradı.
0
inannas jofn
(12.06.18)
(8)

2007 model clio alınır mı?

sahipsiz
soru başlıkta, bir diğer soru, malum sitede bu tarihin cliolarını aratınca fiyatlarn genelde 34-27 bin arası. çok nadiren bir ya da iki tane 37-40bin arası cıkıyor.yani bu fiyatlar bu arabaya normal mi?31bin tl ye bulsam mesela alabilir miyim? yoksa hile hurda mı vardır o işte?
soru başlıkta, bir diğer soru, malum sitede bu tarihin cliolarını aratınca fiyatlarn genelde 34-27 bin arası. çok nadiren bir ya da iki tane 37-40bin arası cıkıyor.

yani bu fiyatlar bu arabaya normal mi?

31bin tl ye bulsam mesela alabilir miyim? yoksa hile hurda mı vardır o işte?
0
sahipsiz
(12.06.18)
31bin normal 2007 clio icin, kelepir degil yani. 11 yasinda ekonomi sinifi bos araba.
0
stavro
(12.06.18)
alınır mı peki bu araba? ne dersiniz. ilk arabam olacak.
bir de kasko yapılır mı 2007 yılının arabasına?
0
🌸sahipsiz
(12.06.18)
Alinir mi konusuna bir sey diyemeyecegim. Kasko olmaz yuksek ihtimalle yastan dolayi.
0
stavro
(12.06.18)
peki en fazla 38 bin tl ye ne alınır? tavsiye var mı?
0
🌸sahipsiz
(12.06.18)
2007 model seat İbiza kullanıyorum. 1.4tdi manuel. Güzel kaçıyor, az yakıyor ve sorun çıkarmıyor. 10.000 bakımını da kendim yapıyorum çok kolay. Tek sıkıntısı 3 silindir ve dizel olduğu için gürültüsü var. Değişmeyi düşündüğüm olsa da gayet memnunum. O fiyatlara bulursunuz.
0
catch the arrow
(12.06.18)
Alınır mı bilmem ama ilk arabanız olacaksa eğer sıfır son model araba almayın demek icin yazıyorum

Şimdiden hayırlısı olsun
0
purplee
(12.06.18)
dizel bakılmıyorsa ben suzuki swift düşünürdüm. ucuz saçma sapan arabalar sırf talep gördüğü için al satçıların elinde fahiş fiyatlara satılıyor :/
0
yuto
(12.06.18)
Kasko yapılır neden yapılmasın ki ? sadece daha pahalı çıkar, ilk aracın ve eski oldugundan
0
mirty
(12.06.18)
(1)

Bel Düzleşmesi

skoylu
Belimde ağrı falan olmasa da düzgün bir oturuş yapmamı engellemeye başlayan bir sorun cıkmıştı bugun ortopedi doktoruna gittim ve röntgene yolladılar. Belimde düzleşme varmış. Yüzme önerdi doktor yada fizik tedavi görebileceğimi söyledi.Şimdi böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar varsa yüzme ne derece
Belimde ağrı falan olmasa da düzgün bir oturuş yapmamı engellemeye başlayan bir sorun cıkmıştı bugun ortopedi doktoruna gittim ve röntgene yolladılar. Belimde düzleşme varmış. Yüzme önerdi doktor yada fizik tedavi görebileceğimi söyledi.

Şimdi böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar varsa yüzme ne derece çözer bu işi. Bir de yüzme konusunda pek iyi sayılmam gidip havuzda efor sarf etmek bu sorunu çözmek için yeterli mi yoksa nizami şekilde yüzmek mi lazım?
0
skoylu
(12.06.18)
Kardeş geçmiş olsun. Ömür boyu belindeki o siziyla yasayacaksin artik. Agrilarin siddetini senin kaslarini calistirman belirleyecek. Agir kaldirirsan, cok ayakta durursan falan agrilar artar. Yuzup bel egzersizleri yaparsan azalir. Iyi bakmazdan beline bir sonraki adim fitik.

Fırsatın varsa yuzme kursu al. Nizami yuzmek bana gore daha etkili oluyor.
0
japon askeri
(12.06.18)
(7)

Instax mini 9

yaraticinick
Dün gece durduk yere aklıma düştü bu, alayım mı hevesimin geçmesini mi bekleyeyim?Filmlerinin pahalı olması dışında ne gibi eksileri var acaba?
Dün gece durduk yere aklıma düştü bu, alayım mı hevesimin geçmesini mi bekleyeyim?

Filmlerinin pahalı olması dışında ne gibi eksileri var acaba?
0
yaraticinick
(12.06.18)
Filmleri pahalı değil AŞIRI pahalı. n11'den falan 20 liğine bak istersen.

Yerinde olsam bir tane sony alırdım pro olmayan, istediğim zaman bastırırdım.
0
binder dandet
(12.06.18)
bana mantıksız geliyor, fiyatına baktım pahalı değil, demekki filmlerden sağlam geçiriyolar, aslına bakarsan benim çok işime yarayabilir ama senin yarar mı?

mesela ben bu makinayla ıvır zıvır bi sürü fotoğraf çekip oraya buraya asarak arka fon yapabilirim. bu benim foto çekerken işime yarar, buna vereceğim parayı da çıkartırım da, ne bileyim yani sene 2018.

gerçi gider buna benzer foto kağıdı alıp printer da basarım. makinaya da gerek yok.
0
Photographer
(12.06.18)
normalde canon 700d kullanıyorum, omzuma daha fazla zulmetmemek adına aynasıza geçeceğim hatta.

ama bununla ayda yılda bir fotoğraf çekip onlarla albüm yapma fikri hoşuma gitti sanırım.
0
🌸yaraticinick
(12.06.18)
o zaman bir tane fotoğraf printeri al, böyle intax formunda kağıtlardan al, yazdır gitsin.
0
Photographer
(12.06.18)
bir ara ben de düşündüm ama o film fiyatları ve polaroid gibi değil de dikdörtgen baskı yapması nedeniyle vazgeçmiştim
0
rosencruz
(12.06.18)
let go da makineleri çok ucuza satanlar var, hevesle almış hediye gelmiş kullanmamış vs.. ama pahalı olan filmleri.
0
benaslinda
(12.06.18)
Ben memnunum. Fotoğraf çekmeyi sevmiyordum ama instaxla eğlenceli geldi, kullanıyorum ben.
0
legolasin son oku
(12.06.18)
(2)

doktorlar bizim daha önce aldığımız ilacları görebiliyorlar mı?

wishmaythşngs
bugün böcek ısırığı için doktora gittim cildiye, doktor krem verirken bir sürü şey söyledi, ama ne dediğini gürültüden duyamadım.çok kullanma dedi. ben bizim buradaki cilt doktoruna ketoral şampuan yazdırıyorum. 3 ayda bir falan bittikçe. ya bunu gördü, bunun için söyledi. ya da kremi abartma anlamı
bugün böcek ısırığı için doktora gittim cildiye,
doktor krem verirken bir sürü şey söyledi, ama ne dediğini gürültüden duyamadım.
çok kullanma dedi.
ben bizim buradaki cilt doktoruna ketoral şampuan yazdırıyorum. 3 ayda bir falan bittikçe. ya bunu gördü, bunun için söyledi. ya da kremi abartma anlamında söyledi.
0
wishmaythşngs
(11.06.18)
E nabız sisteminde gizlilik ayarı var. Her doktor görsün diye isaretlediysen görebilir.
0
elorelia
(12.06.18)
Medula sisteminden son 2 sene icinde yazilan ilaclar gorulebilir
0
gibicibicis
(12.06.18)
(3)

ingiltere'nin conan o'brian'ı

dedim dedim de kime dedim
kimdir? ya da var mı böyle zeki espriler yapabilen biri?
kimdir? ya da var mı böyle zeki espriler yapabilen biri?
0
dedim dedim de kime dedim
(11.06.18)
jonathan ross var mesela.
ben severim kendisini.
0
blatta hiberna
(11.06.18)
David Mitchell
Jimmy Carr
Lee Mack
Dara Obrien
Michael McIntyre
Bill Bailey
Rob Brydon
Micky Flanagan
Richard Ayoade
Graham Norton
Noel Fielding
Russell Brand
David Baddiel
Jo Brand

Bunlar sorunuzdan bağımsız olarak en popüler (ve benim en sevdiğim) ingiliz komedyenlerden bazıları. Birçok programda farklı kombinasyonlar halinde olurlar zaten. QI’da, 8 Out Of 10 Cats’te, Big Fat Quiz’de, Would I Lie To You’da, Was It Something I Said’te falan hep bunlar olur.

Ha diyorsanız ki “turuncu saçlı da olsun”, James Acaster o halde.
0
sopiro
(12.06.18)
Ricky gervais
0
passion rules the game
(12.06.18)
(11)

sürükleyici bir dizi önerir misiniz?

glamdr1ng
yenilerden olabilir. bayadır takip etmiyorum piyasayı
yenilerden olabilir. bayadır takip etmiyorum piyasayı
0
glamdr1ng
(11.06.18)
(bkz: şahsiyet ) çerezlik olur.
0
murtiii
(11.06.18)
penny dreadful
0
kel aynak kusu
(12.06.18)
expanse kesinlikle
0
mirty
(12.06.18)
expanse beni sıkıyor.

the 100'i deneyebilirsin. sinir bozucu karakterler, bazı saçmalıklar olsa da bi şekilde onlara iyi kötü göz yumarsan gayet sürükleyici
0
washe
(12.06.18)
yerli öneriim:
1 - masum, 2 - şahsiyet...

Yabancı:
Handmaids Tale
0
lcha
(12.06.18)
Colony

uzaylı falan diye başlıyor ama post apokaliptik bir dizi. Çok sürükleyici, hiç sıkmıyor.
0
plastic_angel
(12.06.18)
Babylon berlin
Şahsiyet yerinde öneriler

Bunlara ek olarak mini dizi big little lies güzel uzun soluklu dizi onermiyorum
0
damla sakızlı dondurma
(12.06.18)
Dark
0
iwasbornonamountainside
(12.06.18)
Patrick Melrose.
0
fırt
(12.06.18)
netflix varsa wild wild country, ben baya beğendim.
0
blue rebel motorcycle club
(12.06.18)
Şahsiyet
0
chitosan
(12.06.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.