[]

Kulak Tikanmasi

Garip bir problem peydah oldu bende. Simdi thynin pilot akademisine hazirlaniyorum. Gecen ay sinava ucakla gittim geldim. Daha oncesinde bukadar degildi ama bu kez inanilmaz tikandi kulaklarim ozellikle de sag kulagim. Hatta ucakta bi ara esnemeye calisirken bi anda gaz bosalmasi gibi bisey oldu ve basimin sag tarafina on saniyelik falan cok keskin bir agri girdi. İndikten yarim saat sonrasina kadar da acilmadi sag kulagim. Hasta falan degildim, tikali da degildim, burnum hastaliktan bagimsiz genel olarak akiyor ama oyle nezle gibi falan degil, ufak bir akinti var belli belirsiz ama surekli.

Kbb'a gittim ustunkoru bi muayene edip iki tane burun spreyi verdiler, biri beklomil gunde iki kez, digeri iliadin ucustan bir saat evvel kullanilacak seklinde. Simdi beklomili surekli kullaniyorum assagi yukari 15 gundur.

Gecen yine sinav icin istanbula gittim, bu kez arabayla. Kastamonu ilgaz'dan inerken yine tikandi kulagim. Bu kez tikaniklikla beraber yutkunma problemi de yasadim. Yani soyle soyleyeyim, surekli tukuruk salgiliyorum ve salgiladigim tukurugu yutkunamiyorum, asiri zorlaniyorum diyeyim. O ara gecenin koru oldugundan nescafenin su soguk siyah kahvesinden iciyordum ve sigarayla birlesince bogazimi kuruttu gibi oldu, biraz da ona bagladim ama tikanmayla bas edemiyorum.

İsin cok super asiri boktan yani ise basta belirttigim gibi pilotluga ugrasiyorum ve son asamalardayim, saglik raporunda bu durumum ucusa engel teskil edecek diye uykularim kaciyor. Raporda gozardi edilse bile ben her ucusta boyle tikanacak miyim? Aramizda bir doktor varsa yardimci olabilir veya fikir verebilir diye actim duyuruyu. Su an islerim cok yogun bayramdan sonra tam tesekkullu bi baktiricam kulaga ama o zamana kadar bi ciki rahatlamam lazim iyce takinti oldu bu durum. Ne diyonuz doktorlar eczacilar hastabakicilar ve hatta psikologlar :(

 
Bir de mobilim editleyemiyorum, normalde yutkunurken istisnasiz her yutkunusumda kulagimda sanki boyle kopuk patlamasi sesi duyuyorum, hani cayin uzerinde minicik kopukler olur ya, onlarin boyle pit pit patladigini dusunun. Bu abarti veya psikoz bir durum degil, duyuyorum resmen. Ekleyeyim dedim bilgi olarak. Neyse uyuyayim ben :(


  • hailtothethief  (12.06.18 07:21:12) 
doktor eczaci hastabakicı ve hatta psikolog değilim ama o anlattığın köpük patlaması bende de oldu. enfeksiyon dediler 3 aydır hala oluyor ama zamanla azalıyor.umarım iyileşirsin, sınavın güzel geçer.
stres yapma alanında daha uzman bir doktora git.

  • çılgındünya  (12.06.18 08:40:14) 
@bak reyiz tavsanciklar tedavisi yok demisler, bu konuda bir bilginiz var mi acaba?


  • hailtothethief  (12.06.18 13:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.