Giriş
(3)

type c adaptörü

dieselsingle2
typc giriş - 2 tane type c çıkış adaptörü arıyorum. aliexpress dahil hiçbir yerde bulamadım. nerden bulunur?
typc giriş - 2 tane type c çıkış adaptörü arıyorum. aliexpress dahil hiçbir yerde bulamadım. nerden bulunur?
0
dieselsingle2
(27.06.18)
bulduklarinin ucuna sundan takacaksin keke:

www.aliexpress.com

**rastgele sectim en ucuzunuda bi zahmet sen bul xd**
0
hordes of chaos
(27.06.18)
iki telefonu aynı anda şarj etmeye çalışmak dışında ne amaçla kullanılır aklıma bile gelmedi, haliyle böyle bir ürün olmaması normal.

Muhtemel bağlantı

aşağıdaki kabloyu usb hub'a takarsın.

tr.aliexpress.com

@hordes of chaos'un verdiği linkteki adaptörleri de usb hub'a takarsın.

tr.aliexpress.com

Bu da usb hub

tr.aliexpress.com
0
kimlanbu
(27.06.18)
@kimlanbu

telefonun tek type-c çıkışı var. o çıkışa type-c-hdmi kablosu bağlayacağım.
ama onun yanında bir mouse ve bir klavye bağlamam gerek. bu yüzden type-c hub bağlayacağım.
özetle, bir c çıkışı 2'ye çoklamam lazım

@hordes
verdiğin ürünü aldım işimi görecek muhtemelen
0
🌸dieselsingle2
(28.06.18)
(3)

seçim sonucunu harita üzerinde ilçe bazında gösteren bi yer var mı?

tepedeki psychedelic adam
ilçe ilçe yüzdelerin olduğu yerler var da ilçelerin boyanması şeklinde gösteren bi yer var mı bildiğiniz?
ilçe ilçe yüzdelerin olduğu yerler var da ilçelerin boyanması şeklinde gösteren bi yer var mı bildiğiniz?
0
tepedeki psychedelic adam
(27.06.18)
prezarlatif
(27.06.18)
burda şehir içindeki bölgeler var ama ilçeleri göremedim.
0
🌸tepedeki psychedelic adam
(27.06.18)
frankfurt skyliners
(27.06.18)
(1)

ölüdenizde uygun fiyatlı otel

tabanzabonanza
ağustos'ta eş ile kalmalık otel aranıyor :) fiyatlar alıp başını gittiği için mümkün olduğunca aşağıda tutmaya çalışıyoruz.
ağustos'ta eş ile kalmalık otel aranıyor :) fiyatlar alıp başını gittiği için mümkün olduğunca aşağıda tutmaya çalışıyoruz.
0
tabanzabonanza
(27.06.18)
Telmessos Select tam f/p otel.
0
kamerarkasi
(27.06.18)
(4)

sunexpress ile olan problemim

Kresto
arkadaşlar, 13 eylülde almam gereken bileti 16 eylül için aldım. Yurtdışı bilet. Şimdi değiştirmem için 1400 tl para talep ediyorlar bileti 20 haziranda aldım lütfen y ol gösterin.
arkadaşlar, 13 eylülde almam gereken bileti 16 eylül için aldım. Yurtdışı bilet. Şimdi değiştirmem için 1400 tl para talep ediyorlar bileti 20 haziranda aldım lütfen y ol gösterin.
0
Kresto
(27.06.18)
Gösterecek bir yol yok maalesef.
0
cakabo
(27.06.18)
aynısını atlas globalden aldım. hemen aradım rica ettim düzelttiler. mantıklı bir müşteri hizmetleri görevlisini ara.
0
mikahakkinen
(27.06.18)
20’haziranin ustunden cok vakit gecmis.

Yanlis almissiniz, ustune soguk su icin derim.
0
kuehles blondes
(27.06.18)
Aynı gün içinde aramıştım. Ancak duzeltmediler.Ben de bileti fark ödeyerek değiştirdim ve tüketici hakem.heyetine başvuru yaptım bugün.
0
🌸Kresto
(27.06.18)
(2)

"şöyle bir mobil uygulama olsa" fikri ve sonrası

dayrise enterprises
günlük kullanımda ihtiyaca cevap vereceğini ve yüksek sayıda yüklenme oranlarına ulaşacağını düşündüğüm bir mobil uygulama projesi var aklımda. yazılım konusunda ise bilgim yok. daha önce kursa gitmek istedim ama "önce javadan başlayalım" falan dedikleri için konu gözümde büyüdü ve vazgeçmiştim. "ke
günlük kullanımda ihtiyaca cevap vereceğini ve yüksek sayıda yüklenme oranlarına ulaşacağını düşündüğüm bir mobil uygulama projesi var aklımda.
yazılım konusunda ise bilgim yok. daha önce kursa gitmek istedim ama "önce javadan başlayalım" falan dedikleri için konu gözümde büyüdü ve vazgeçmiştim. "kendi uygulamanı kendin yap" hizmeti sunan mobiroller benzeri sitelerden de alacağım randıman soru işareti oluşturuyor.

bu aşamada yapacağım tek şey fikrimi mobil uygulama yazılımcılarına açmak sanırım. merak ettiğim müşterisinin tek fonksiyonu "şu şöyle olsun" "buraya bunu yerleştirelim" "o hiç olmamış" demek olan yazılım firmaları var mı piyasada? yani organizasyon nasıl oluşuyor, verimlilik alınabiliyor mu? haklar, ücretler vesaire bir sürü soru var aklımda. sektörün içinde olup da yol gösterecek olan varsa bahtiyar olacağım.
0
dayrise enterprises
(27.06.18)
var, sadece fikir ve anlatım ile müşteriye tasarladığımız yayında olan yüzlerce app var. ancak iOS app yayınlatmak (android ne bulursa yayınlıyor) baya masraflı işlerdir bunlar. en az 500-600 dolar civarını gözden çıkarmalısınız. ki bu bizim alt limit fiyatımız gibi birşey.
0
jesusman
(27.06.18)
evet bizim müşteriler de aynen dediğinizi yapıyor, gelip anlatıp gidiyor biz ona sunum yapıyoruz ilerledikçe.
0
alaimisema
(27.06.18)
(1)

ALES matematik test kitabı?

leyla omega
ALES matematik için tercihen soru çözümlü test kitabı almak istiyorum. Problem ve olasılık çözebiliyorum yani nasıl yapılacağını bilmeden sadece mantıkla yapabileceğim şeyleri ama bu üslü sayı doğal sayı (konunun adı bu mu bilmiyorum da şeyler var ya hani ABC çarpı AB bilmem neyse kaç tane bilmem ka
ALES matematik için tercihen soru çözümlü test kitabı almak istiyorum. Problem ve olasılık çözebiliyorum yani nasıl yapılacağını bilmeden sadece mantıkla yapabileceğim şeyleri ama bu üslü sayı doğal sayı (konunun adı bu mu bilmiyorum da şeyler var ya hani ABC çarpı AB bilmem neyse kaç tane bilmem kaçla bilmem kaç arasında ABC olabilir falan böyle şeyler) hiç bilmiyorum. O yüzden soru çözümlerine ihtiyacım var. Sorularım şunlar:
1- Hangi yayınevinin kitabını önerirsiniz?
2- İnternetten mi alayım yoksa Olgunlar'da ucuza korsan morsan bir şeyler bulur muyum?
0
leyla omega
(27.06.18)
pegem ve yediiklim
0
kablelvuku
(29.06.18)
(19)

avm'lerle alakalı olarak en nefret ettiğiniz şey nedir?

eurhka
kasada sıra beklemek.otopark'ta boş park yeri aramak vs.teşekkürler kalp
kasada sıra beklemek.
otopark'ta boş park yeri aramak vs.

teşekkürler kalp
0
eurhka
(27.06.18)
baş ağrıtıcı avm uğultusu.
0
lemmiwinks
(27.06.18)
Avm'lerin varoluşundan, oraların sokaklardan daha güvenli olarak lanse edilerek "tüketim" çılgınlığının pompalanmasından nefret ediyorum.
0
monogram
(27.06.18)
kapalı olmaları.
0
Bruce
(27.06.18)
Havasızlık, kalabalık, gürültü
0
fotrsapka
(27.06.18)
araplar
0
silah taciri
(27.06.18)
avm'lerin kendileri
0
sbryldrm
(27.06.18)
bir an için alışverişi ve goygoyu bırakıp "varam biraz çömelip oturam" dediğin o an sırtını dayayıp kıçını koyacağın bir yer bulamamak. (restoran katı hariç)
0
dayrise enterprises
(27.06.18)
Tam bebek arabası ve çocuklar demeye gelmiştim.
@datnet + 100000000

32 yaşına gelmiş çocuklarını bile bebek arabasına koyup her yerde insanın üstüne üstüne süren tiplerden, her yerde olduğu gibi, alışveriş merkezlerinde olmalarına da sinir oluyorum. Çocuklarının ağzı yırtılırcasına feryat ettiği durumlarda bile onlarla ilgilenmeyip ortak alanlarda başkalarının kafasını şişirmesine müsaade eden tiplerden de nefret ediyorum. Bağıran, sağa sola koşuşturan çocuklardan da hazzetmiyorum.
0
m e b
(27.06.18)
spotlardan mıdır, her yerden geçen elektrik kablolarından mıdır nedir 1 saat bile kalsam çıktığımda dayak yemiş gibi ve çoook yorgun hissetmem.
0
hushhush
(27.06.18)
AVM uğultusu +1
Bağıran çocuklar, bebek arabası terörü +1
Kalabalık +1

AVM'nin ortası geniş ve boşsa, yukarılardan alt kata kadar görebiliyorsam daha ferah ve katlanabilir oluyor. Basık AVM'den nefret ediyorum.

Bir de özellikle Zorlu gibi her yerin metalik kaplama, ayna, ışık olduğu, her yerden saçma açılardan ışıkların yansıdığı AVM'lerden nefret ediyorum. Zorlu'ya girersem anında agresifleşiyorum.

Edit: Bir de sinema. AVM'ler dışında çok az sinema kalmasına çok üzülüyorum. Eskişehir'de hiç kalmadı mesela, film izleyeceksen o AVM'ye girilip food court'ta fast food yenecek illa ki. :(

Teritori'nin cevabından sonra edit: Bebek arabasına tekerlekli sandalyeye yol vermeyen, elindeki poşetlerle üşengeçliğinden asansöre doluşan ve hatta engelli park yerlerine geniş geniş yayılan öküzlerden de ayrıca nefret ediyoruz. Ama bir bebek arabası terörü gerçeği de var :)
0
kobuzchu kiz
(27.06.18)
Küçük esnafı öldürmesi hariç hepsine +1 veririm. Çocuklar, bebeklere +10 ve avm uğultusuna +5 veririm ama onların yeri ayrı.
0
nawar
(27.06.18)
makine deli gibi otmesine rağmen kimsenin şeyine takmaması ve hala deli gibii o şeylerin içinden geçmek. C4 le girsem ruhunuz duymayacak lan.

xray denen naneden bahsediyorum çok açık olmamış.
0
mehmed resad
(27.06.18)
birincisi avmlerdeki rabarba'dan nefret ediyorum.
ikincisi her pusetli insana "böbök orobosu törörü" diye tavır alan insanlardan nefret ediyorum.
hoşaf beyinli bizim keyfimizden asansöre bindiğimizi filan zannediyor. bir kere pusetle yürüyen merdivenin üzerinde o merdiven durduğunda neler oluyor yaşasın bakalım.

dolayısı ile bir avm'ye girmemle çıkmam arasında maksimum 1 saat zaman geçiyor. yemek yersem de 1.5 saat sürüyor.
0
teritori
(27.06.18)
Gereksize yöneltmesi. Filme girecekken, kendini ayakkabı bakarken bulmak.
0
buf-e kür
(27.06.18)
sinemalar konusunda ben de kirginim.

herkes +1 ve
yarattigi trafik kaosu
0
jimicik
(27.06.18)
yemek katında çalan ama ne olduğu belli olmayan sikimsonik müzikler

wc'lerin leş olması

bebek arabasıyla veya tekerlekli sandalye ile "mecburiyetten" asansör kullanmak zorunda olanlara çemkiren ergen ruhlu dallamalar
0
yemrem
(27.06.18)
gürültüsü, ugultusu, bas agrisi yapmasi.
0
chitosan
(27.06.18)
Soyunma odasinda ya da kasada sira beklemek. Soyunma odasinda sira varsa hic beklemem, urun hosuma gittiyse direkt kasaya giderim. Kasada cok sira varsa yine hic beklemem, kiyafeti aldigim yere koydugum gibi cikarim magazadan.

Yemek katinda ortak alanda bos yer olmamasi. Zaten AVM'de yemek yemem kolay kolay.

Yuruyen merdivene bebek arabasiyla girmeye calisanlar. Bana dogrudan bir zarari yok ama bunu gorunce cildiriyorum.

Bunlarin disinda genel olarak AVM lerden bir sikayetim yok, ise yariyorlar. Ne guzel her seyi bir arada buluyoruz iste. Bir suru magaza bir arada.
Kalabalik ve bir miktar gurultuden pek rahatsiz olmam.
0
stavro
(27.06.18)
yürüme merdivenini kullanmayı bilmeyen insanlar, yürüme merdiveninde sol tarafında bekleyenler...
0
blue rebel motorcycle club
(27.06.18)
(4)

Öğrenilmiş çaresizlik midir bu?

sarper361
Herkese selamlar,Şöyle bir sorunum var. Hayatımda bazı dönemler oluyor, kesinlikle kafama koyduğumu gerçekleştiremiyorum. Ve benim açımdan bu tamamen şans gibi gözüküyor.Ama bu durum basit bir "Geldiğinde üst üste geliyor" durumu değil. Bazı bazı 7-8 aylık dönemlerle "olmuyor"? Kendini gerçekleştire
Herkese selamlar,

Şöyle bir sorunum var. Hayatımda bazı dönemler oluyor, kesinlikle kafama koyduğumu gerçekleştiremiyorum. Ve benim açımdan bu tamamen şans gibi gözüküyor.

Ama bu durum basit bir "Geldiğinde üst üste geliyor" durumu değil. Bazı bazı 7-8 aylık dönemlerle "olmuyor"? Kendini gerçekleştiren kehanet midir, öğrenilmiş çaresizlik midir bilmiyorum.

Hafif bir kabullenmişlik seziyorum kendimde. Sanki olmayacağını bile bile giriyormuşum gibi.

6 ayda 2 şirkete ortak oldum kuruttum. Kendim bir şey yapayım dedim her yere saldırdım ses yok. Fifa atıyoruz yeniliyorum, bir film çekeyim diyorum tamamen benim dışımda sebeplerle olmuyor filan. Ama genele bakıyorum fena durumda değilim, sadece kendimi gerçekleştirme noktasında geri kalmış hissediyorum kendimi.

En kötüsü de artık bu duruma o kadar çok takıyorum ki enerjimin çoğu bu durumu incelemeye gidiyor. Kafamda sürekli bir "Yine olmadı bak alla alla ya" filan derken, her işe olmayacak diye başlıyorum.

Var mı bu duruma aşina olan? Çözümü olan? Psikolog vs. çözüm müdür? Onluk bir şey var mıdır?

Teşekkürler.
0
sarper361
(27.06.18)
Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil.
0
hidrolikortakol
(27.06.18)
Var, ama olmayınca olmuyor. Döngü nasıl kırılır derseniz bilmiyorum. Sevdiğim şeylere odaklanınca bazen çıkıyorum.

Olmayacağını bildiğim bir şeyde ısrar ediyorum şu ara ve hiç mutlu değilim.
0
monogram
(27.06.18)
ben psikoloğum benimde bu duruma bir çözümüm yok. kendine daha minimal şeyler seç ve ona kanalize ol. döngüyü ister istemez kendin oluşturuyorsun değiştirmekte senin elinde ama zor. genele baktığında durumunu iyi görüyorsan kabullen ve devam et.
0
mikahakkinen
(27.06.18)
böbürlenmeyi bırakırsan bir şekilde her şey yoluna girer.
0
tragedystreets
(27.06.18)
(2)

Arkasında Hard Core yazan bir tişörtü giyer misiniz ?

jpsartre
sb.
sb.
0
jpsartre
(27.06.18)
giyerim. muzik turu.
0
baldur2
(27.06.18)
kurukafa, alev ya da gitar olursa yanında giyerim..
0
redeath
(27.06.18)
(1)

Ezine/Çanakkale'ye giderken

kitap arasında kalmış silgi tozu
Çıkış Pendik İstanbulHangi yönden gitmek daha mantıklı? Hangi yöndeki yol daha iyi?Silivri tarafından yukarıdan mıAşağıdan körfezi dolanarak/yalovaya feribot/köprü ile mi?Bursa ya feribot ile mi?
Çıkış Pendik İstanbul
Hangi yönden gitmek daha mantıklı? Hangi yöndeki yol daha iyi?
Silivri tarafından yukarıdan mı
Aşağıdan körfezi dolanarak/yalovaya feribot/köprü ile mi?
Bursa ya feribot ile mi?
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(27.06.18)
istanbul trafigina girmenin anlami yok bence.
yalova uzerinden gitmek daha iyi bence.
0
for the record
(27.06.18)
(1)

Nerden aldım bu belayı başıma - üniversite giriş mevzusu

kmtetrfn
Selamların sizi ey Ganalı'lar.Lisenin son 2 senesini yurtdışında okuyan ve bu sene liseyi bitiren bir tanıdığımızın bazı soruları vardı ama ben bunları cevaplarını bulamadım. OSYM'de yeterli bilgi yok. Bu birkaç soruyu burada soruyorum bilen lütfen yardımcı olsun. 1- Lisenin son 2 senesini okuyup, l
Selamların sizi ey Ganalı'lar.

Lisenin son 2 senesini yurtdışında okuyan ve bu sene liseyi bitiren bir tanıdığımızın bazı soruları vardı ama ben bunları cevaplarını bulamadım. OSYM'de yeterli bilgi yok. Bu birkaç soruyu burada soruyorum bilen lütfen yardımcı olsun.

1- Lisenin son 2 senesini okuyup, liseyi bitirip Türkiye’ye dönerse üniversite sınavına girmek zorunda mıdır?

2- Avustralya’dan Türkiye’ye eğitimimi transfer etmem için Avustralya’daki üniversitemin Türkiye’deki üniversiteyle bağlantısı olması şart mıdır? Yoksa puanımın yettiği herhangi bir üniversiteye girebilir miyim?


Teşekkürler
0
kmtetrfn
(27.06.18)
hayır hayır sadece 2 sendir yutdışında olan türk pasaportlu biri bu.
0
🌸kmtetrfn
(27.06.18)
(15)

Askeri Kısaltma

heritage
Hv.K.K.lığı Hrk.Bşk. Hv.Trf.Ynt.Ş.Md.lüğüBunun tam açılımı nedir?
Hv.K.K.lığı Hrk.Bşk. Hv.Trf.Ynt.Ş.Md.lüğü

Bunun tam açılımı nedir?
0
heritage
(27.06.18)
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü?
0
chicha
(27.06.18)
hava kuvvetleri komutanlığı harekat başkanlığı hava trafik yönetimi şube müdürlüğü
0
angelofdeath
(27.06.18)
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetim Şube Müdürlüğü

edit: geç kalmışım.
0
himmet dayi
(27.06.18)
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü
0
rapbittt
(27.06.18)
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü

(birazını üstten kopya çektim)
0
1adam
(27.06.18)
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(27.06.18)
Yazılmamış ama Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü
0
mezarkabul
(27.06.18)
Askerdeki havacı kıdemli başçavuşa sordum:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü" dedi.
0
rahip janick
(27.06.18)
Genel Kurmay Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesini arayıp sordum, açılımı "Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü" demekmiş.
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
(27.06.18)
Yazılmış olabilir ama Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü olması lazım.
0
joooper
(27.06.18)
tam olarak ;

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü
0
jpsartre
(27.06.18)
denizden dönen kurmay albaya gösterdim.

"herkesin yazdığı doğru, deniz de çarşaf gibiydi" dedi.
0
qobel
(27.06.18)
Yazılmamış galiba:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Hava Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü" olacak.
0
038576
(27.06.18)
Vay arkadaş koca duyuruda bilen çıkmadı iyi mi?
0
🌸heritage
(27.06.18)
Neymiş doğrusu :)
0
mezarkabul
(27.06.18)
(15)

Okunamayan command prompt

monogram
Selamlar,Çift monitör çalışıyorum. Laptop ekranında sorun yok ama lcd'de dos ekranında yazılar mümkün değil okunmuyor. Monitörün ışık, parlaklık vb. ayarlarını kontrol ettim, Windows görüntü ayarlarına baktım. Bir türlü olmadı. Önerilere açığım, bunu nasıl düzeltsem?Not: f.lux kullanıyorum ama lapto
Selamlar,

Çift monitör çalışıyorum. Laptop ekranında sorun yok ama lcd'de dos ekranında yazılar mümkün değil okunmuyor. Monitörün ışık, parlaklık vb. ayarlarını kontrol ettim, Windows görüntü ayarlarına baktım. Bir türlü olmadı. Önerilere açığım, bunu nasıl düzeltsem?

Not: f.lux kullanıyorum ama laptop ekranında sorun yok.

Teşekkürler.
0
monogram
(27.06.18)
Monitörün marka modelini de yazsaydın hocam. Benim ofiste DELL'in tırt bi monitörü var, aynı şekilde siyah ağırlıklı görüntüleri çamur gibi gösteriyor.

Cleartype açık mı sende onu kontrol et bakalım? Bende açık olmasına rağmen görüntü bok gibi kontrast vs. de işe yaramayınca kabul ettim artık sorunun monitörde olduğunu.
0
chicha
(27.06.18)
@chicha

HP L1906 modeli. Kontrol ettim şimdi ClearType açıkmış hatta adjust ettim. Olmadı yine. Galiba monitörü değiştirmem gerekecek. :/
0
🌸monogram
(27.06.18)
Hocam maalesef monitör çok eski, değiştirmeniz hayrınıza olur.
0
chicha
(27.06.18)
çözünürlüğü kontrol et hocam
0
kingcyrax
(27.06.18)
bi foto olaydi keske de anlasaydik

cmdnin boyutunu buyutmeyi denedik mi?

monitor nativede mi calisio? yani laptop ekrani 1920x1080 max ise 1024x600 gibi biseyde calismio demi?
0
hordes of chaos
(27.06.18)
@hordes of chaos

Hocam çok tuhaf. Şimdi screenshot almak istediğimde screenshotta gayet okunuyor ama monitörde göremiyorum yazıları. Mesela Putty kullanıyorum ama hiçbir şey okuyamıyorum.

1280 x 1024 recommended diyor

Color management'a da baktım. Bir şeyler yaptım. Bana mısın demedi. Aynı Putty penceresi laptop'ta okunabiliyor ama monitörde hayır.
0
🌸monogram
(27.06.18)
screenshotta sikinti olmaz zaten o yuzden foto dedim..

color managementla hicbi alakasi yok

yanis hatirlamiosam laptopi 1280x1024 yapinca cozulmesi lazim

veya laptop max cozunurlukte olacak ama ikinci monitoru mirror deil laptopin devami seklinde ayarlayacaksin

edit: turkce kullaniosan mirror bu ekranin devami mi ne diye cevriliodu. ayar menusu masaustu sag tik > en alttan bi ustteki
0
hordes of chaos
(27.06.18)
ekranı genişlet yapacaksın
2. monitorun cozunurlugunu destekleyen bir cozunurluk yapacaksın
yani laptopun cozunurlugu ve monitorun cozunurlugu farklı olacak destekledikleri en yüksek çözünürlük olacak.
0
kingcyrax
(27.06.18)
Dostlar hepsini yaptım. Monitörler extend şekilde çalışıyor. Her ikisini de kendi en uygun çözünürlüklerine ayarladım. (Recommended her ikisi için farklı farklı.) olmadı.
0
🌸monogram
(27.06.18)
abi olmaması imkansız :)
o monitorun cozunurlugunu dogru ayarladıgına emin misin
telefon ile ekranın resmini ceker misin bi hocam
recommended degil ekrana uygun olarak ayarla hocam
bir de windows ta %125 gibi gosterme ayarı var onu %100 yap goruntu ayarlarında
0
kingcyrax
(27.06.18)
Dostlar,

ibb.co , Buradaki laptop'un kendi ekranındaki durum. Rahatça okunabiliyor.

ibb.co , Buradaki diğer lcd ekrandaki görüntü. Çok zor seçiliyor yazılar.

ibb.co , Bu çok ilginç. Çünkü pencereyi üstteki monitörden alttaki laptop ekranına kaydırdığımda bir noktada laptop'un görüntü ayarları mı devreye giriyor ya da yakınlaştırdığı için mi bilmem ama burada yarısı aşağıda yarısı üst monitörde kalan yazılar rahatça okunabiliyor.

ibb.co , Bu düzgün ekranın ayarları

ibb.co , Bu da bozuk olan ekran
0
🌸monogram
(27.06.18)
hocam o fontu degistir bence cmd nin
cozum o olacaktır
cozunurlukte vs. sorun yok
0
kingcyrax
(27.06.18)
DOSTLAR,

Sorun çözüldü. %150 olan ayarı %100 yaptım. Komik tarafı laptop için yaptım değişikliği ama lcd monitör düzeldi.

Şimdi laptop'ta karınca duası şeklinde yazılar oldu ama olsun. :)

Çok teşekkürler herkese.
0
🌸monogram
(27.06.18)
hocam ne dedim
%125 ayarını %100 e getir demedim mi
en cok bana tick vereceksiniz :D
laptopun cozunurlugu yuksekmis full hd ekran olunca normal
0
kingcyrax
(27.06.18)
abe dpi degistirdigini soylemion ki xd
isin komik tarafi yok sen sistemin dpi ini degistirirsen 20 tane ekran da baglasan hepsi o dpia gore hareket eder
yazilarin okunmama nedeni diger monitorun cozunurlugu aslinda
o da 1080 olsaydi farketmeyecektin
hani nasil simdi cocukken giydigin kiyafetleri giyemiosun kucuk gelio ya
dpi odur iste
gecmis olsun keke
0
hordes of chaos
(27.06.18)
(30)

sevgiliye maaş sorma

kitap arasında kalmış silgi tozu
hakkında ne düşünüyorsunuz?geçen arkadaşlarımla konuştuk bunu. ben o kadar kolay birşey olmadığını söyledim. en azından ilk birkaç ay veya işler ciddiye binmeden önce. kendileri saçmaladığımı düşündüler.ama şimdi düşünüyorum, sevgilim var diyelim, nasıl sorucam yav ne kadar maaş alıyorsun diye? e so
hakkında ne düşünüyorsunuz?

geçen arkadaşlarımla konuştuk bunu. ben o kadar kolay birşey olmadığını söyledim. en azından ilk birkaç ay veya işler ciddiye binmeden önce. kendileri saçmaladığımı düşündüler.

ama şimdi düşünüyorum, sevgilim var diyelim, nasıl sorucam yav ne kadar maaş alıyorsun diye? e sormasam da saçma gibi? (insanların saçmaladığımı düşünmelerini kast ediyorum)

sizde durumlar nasıl. bu işin raconu nedir. merak ettim.

edit: yahu yanlıs anlıyosunuz galiba. sorulmaması gerektiğini düşünen taraf benim. arkadaslarımın sormak bilmek lazım dusuncesini garipseyen benim. tam tersini düşünüyormusum gibi maddiyatçı diye suçlayan arkadaşlar olmus. enteresan.
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(27.06.18)
Daha önemseyeceğiniz bir şeyler yok mu bu hayatta? Maaş, para, çok mu önemli sizler için?

Birlikte olunmaz seninle bence.

Not : (10.000 TL)
0
MaNOfTheYear
(27.06.18)
"E sormasam da saçma gibi" ne demek neden saçma?
Sevgiliye, arkadaşa kimseye sorulmaz böyle sorular.
Ben kardeşimin maaşını bilmiyorum sormak da gelmez hiç aklıma.
0
mutekebbir
(27.06.18)
bizde şöyle oldu, sevgilim direkt sordu ben söyledim, o da kendisininkini söyledi
o sormasa ben sormazdım
0
superb
(27.06.18)
sorma sebebine göre değişir. durduk yere maaş sormam, sorulması da hoş gelmez ancak bir takım giderleri vardır ya da bir şekilde maaşı yetmiyordur o zaman ne kadar maaş alıyorsun ki diye giderlerin ve gelirlerin ne şekilde olduğunu bilmek isterim.

ortada fazla ve gereksiz harcamalar varsa onun iyiliği için burayı biraz kısabilir ya da şuradan şu kadar arttırabilirsin gibisinden tavsiyeler verebilirim.
0
eeb
(27.06.18)
Benim hatun telefon faturasını vs. yatırdıktan sonra bana verir parasını, öyle bir sorma - söyleme durumu olmadı. İhtiyacı olduğu zaman söylüyor bana, ben alıyorum ya da gerek olmadığını düşündüğümü söylüyorum. Öyle.

Not: evli değiliz.
0
Darkwing Duck
(27.06.18)
İlla önemsediği için mi sorar insan, ben çok meraklıyım ondan bilmek isteyebilirim mesela eheh :D. Bence de kolay değil sormak, ancak parayla ilgili bir şey anlattığında “aa sen ne kadar alıyosun peki” denilebilir veya iş değişikliği yapmayı düşünürse, burda ne kadar orda ne kadar gibi sorulabilir.

Kasmaya gerek yok ya samimiyet oluşunca bir şekilde öğrenilir bence. Tanışır tanışmaz sormak zaten manoftheyear gibi düşünmesine neden olur :D
0
ekaterina
(27.06.18)
hiçbir zaman sormadım. hiiç ilgimi çeken bir durum değil. amaaaa yaşım gereği sevgilim/eş adayım olacak kişi öncelikle hayatın başında olmayacağı için kendisini geçindirecek biri olmalı. ne kadar kazandığını bilmeyeyim ama kendi hayat standardını devam ettirecek kadar kazansın. yani benimle birlikte olduğu için değil ama kendisi için. çevremde görüyorum mesela eşinden/sevgilisinden para isteyen (güya borç) yok efendim telefon faturamı yatırır mısın diyenler sonracıma yok haciz gelecek zor durumda kaldım borç verir misin diyenler falan. ne kadın ne erkek kısmısının böyle onlanlarından hoşlanmıyorum.
0
naksidil
(27.06.18)
Bence sorulur, ben soruyorum. Cevap verirse verir, vermezse vermez. Israr etmem, bozulmam. Kac lira maas aliyon gibi degil de sen zengin misin yaaa falan diye sorarim.
Hatta bankada kac tlsi oldugunu da sorarim. Cevap verirse verir, vermezse vermez.
Parasinda gozum oldugundan degil, baska bisey.
Maaş sormak nerelisin, memleket nire, hangi köyundensin gibi seyler sormaktan daha az ayıp bisey.
0
cocodancer
(27.06.18)
sohbet esnasında denk gelirse (geliyor bazen) öyle öğrenilebilir ama özellikle sormak ya da bana sorulması beni gererdi, rahatsız olurdum
0
serbest gezen koala
(27.06.18)
Bi de şunu söylemek istiyorum, bu konu bi kaç yerde daha konuşuldu. Dikkatimi çeken şu, artık eşler bile birbirine ne kadar maaş aldığını söylemek istemiyor, kocası kadının parasını alıyormuş da, zam almış saklıyormuş da, karısı ne kadar kazandığını bilse tatil istermiş de veya bilmesine ne gerekmiş ki?? aşırı saçma şeyler duyuyorum bu aralar. Bana bu tip içinde gizlinin saklının olduğu ilişkiler çok samimiyetsiz geliyor. 2-3 senelik sevgilim benden ne kadar kazandığını saklasa soğurdum galiba.
0
ekaterina
(27.06.18)
Sevgilim bilmeyecek de kim bilecek.

Ben sorulmadan kesinlikle söylemem, iş değiştirirken bir şekilde konu maaşa da geldi ve söyledim. Her ne kadar maddiyat kişinin özeli olsa da en yakın olduğun insanın sınırlarını net çizgilerle olmasa da bilmeli, ilişki dinamiklerini o şekilde ayarlamalı. Öteki türlü farkında olmadan karşı tarafı zorlamak, belki zora sokmak hoş değil.

Para meseleleri hem çok hassas hem de bir o kadar şeffaf olmalı düzgün ilişkide bence. Şunu alalım mı dediğinde sevgilin rahatça param yok, ileride alırız, başka önceliklerim var diyebilmeli.
0
chicha
(27.06.18)
Yeni işe basladiysa ne kadar maas veriyorlar falan diye sorarim ama halihazirda calisan sevgiliye iliski yeniyse maasin ne kadar diye sorulmaz. Onun disinda Uzun zamandir beraber olan ciftler icin sorun olmamali boyle seyler.
0
aquarium
(27.06.18)
ben sözlükten öğrenmiştim. orda yazmasa soramazdım. daha önceki erkek arkadaşlarımın hiç birinin maaşını da bilmem. öyle her sevgiliye 'mayıışş kaç?' diye sorulmaz. işler ciddilerşir, o zaman konu açılır ve karşılıklı söylenebilir. yani belli noktadan sonra bilmek gerekir diye düşünüyorum.
0
elorelia
(27.06.18)
şimdikinde nasıl öğrendiğimi hatırlamıyorum ama birkaç sene sonra o samimiyete ulaşınca "hacı sen ne kadar alıyon" diye sorarım diye düşündüm şimdi. ben de söylerim birlikte birikim planı yapabilmek adına.

plansız harcayınca milyorlar çok hızlı uçup gidiyor çünkü lüks yaşamasak da.
0
piremses
(27.06.18)
ne kadar kasıntı insanlarsınız. bazen düşünüyorum hangi alemde yaşıyorsunuz diye. sor tabi. istediğini sor sevgilin sonuçta.
0
marul hirsizi
(27.06.18)
Sorulmaz. Sorulmamali. Bence arkadaslarin sacmalamis.
Is cok ilerler evlilige dogru gitmeye baslarsa bir sekilde ogrenirsin zaten o zamana. Bana maasimi soran kizdan sogurum. Kendiligimden soyleyebiliri ama sorulmasindan hoslanmazdim. Sormazdim da.
0
stavro
(27.06.18)
sormam, karşı taraf sorarsa sorma stiline göre sormasını yadırgayabilirim ya da yadırgamam. sırf bu yüzden flört kısmını atladıktan sonra maaşı söylerim bi şekilde laf arasında ya da yeri geldiğinde.
0
Bruce
(27.06.18)
Evliyim, eşimin maaşını bilmiyorum. Hadi bakalım.
Evin ihtiyaçlarını genellikle ben karşılıyorum. Eşim kendi işini yapıyor. Uni'de ders verdiği için oradaki kazancının mertebesini vize evrakları dolayısıyla biliyorum. Yatırım yapmak gerektiği zaman, ya da çocukların eğitim ücretleri için sorduğumda bana ilgili tutarı gönderiyor, bazen zamansal olarak tutmuyor vs. Ama bilemiyorum, belki ben fazla hassasım bu konuda.
No: 15+ senedir evliyim
Sonradan edit: hatun kişiyim
0
SiyamkedisiZorro
(27.06.18)
ben erkek tarafı olarak sevgiliyken sormam. o sorar ise de söylerim elbette. bence böyle şeyler ilişkinin aşamasına veya samimiyetine bağlı olarak kendiliğinden öğreniliyor.

evliysek zaten birbirimizin maaşlarını bilmemiz lazım, paraları tek bir havuzda toplayıp ona göre harcama yapmak için.
0
biravekahve
(27.06.18)
Sorulması uygun değil bence - bahsettiğin gibi ortak bir borca giriliecekse, evlilik planlaması yapılacaksa başka.
Sorulması için de iki kişi arasındaki samimiyet bu sorunun zamanını belirler bence.
0
sbryldrm
(27.06.18)
zaten yediği içtiğinden iyi kötü ne aldığı bellidir ya. İyi kötü bir tahminim vardır.

Hiç sormadım, bi tane uzuuuun ilişkim vardı o zaman zaten kuruşu kuruşuna biliyorduk. Onun dışında ilgilenmedim de.. Evlenecek kadar ciddiye binersem sorarım.
0
lcha
(27.06.18)
laf arasında önemsiz bir şey gibi sorulup geçilebilir ben öyle yapmıştım :DD
0
9kuyruklukedi
(27.06.18)
erkek tarafiyim. aylik 6-7 bin tl aldigini bildigim ama (3 ay onceki olay) iphone4 kullanan is arkadasim vardi. cunku ailesine ve kardeslerine bakmakla yukumluydu. mezun olmadan once universitedeyken de insaatta amelelik yaptigini biliyorum. simdi bu adam gorece iyi bir maas aliyor olabilir ama yeri geldiginde zaruri ihtiyaclarindan bile kismak zorundaydi.

bir diger arkadasim, kadikoy'de yillarca ozel universiteye gitti burssuz. altinda arabasiyla istanbulda yasadi. instagrama odedikleri hesaplari atiyor bazen, 3-4 kisi ortalama 1000 tl harciyorlar gecelik. baba parasi. en son hala ogrenciydi. sorsan bu adam da harclikla geciniyor.

velhasil, insanin eline gecen parayi ne kadar kazandigi degil, ne kadar harcadigi belirler. insanin degerini de o parayi nerede-nasil harcadigi belirler. ben hic sormadim. soracagimi da sanmiyorum.

ha bir de, cok asik oldugum ve tek ciddi iliskimi yasadigim kisi bana para konusunda yersiz bir imada bulunmustu universitedeyken. 'ne kadar maas alcan ki sen zaten' gibi bir sey demisti sanirim. salaklik, o gun orada direkt siktiri cekmedigime cok pismanim. dikkat etmek lazim yani bu mevzulari acarken-sorarken.
0
icim urperiyor
(27.06.18)
sevgiliye bunu dahi soramıyorsak ve sanki parasında gözü varmış gibi algılanmaktan korkuyorsak neyi soracağız ki? üğpoıuy+1

hele sormam ama maddiyatla ilgili bir durum olursa ancak sorarımcılar daha fena bence, direkt karşı tarafın parasını kullanma üzerinden bir çıkarım yapıyorlar.

maaş sadece bize para lazımsa aydınlığa kavuşturulması gereken bir bilgi değildir bana göre. kişiye o sektörde belki de yanlış değer biçildiğini gösterecek, kişinin iş çevresi, patronu, tecrübesi hakkında bilgi verecek vs. her bilgiyi de kullanmak zorunda değiliz, bu benim öğrenmek isteyebileceğim ama kullanmayacağım bir açıklama olarak kalır. hayatımdaki en önemli insanlardan birinin her allahın gününün 10 saatini geçirdiği yerdeki karşı edimini bilmek istemiş olmayı merak duygusuyla da açıklayabilir ve üzerine planlar yapmak zorunda olmayabiliriz.

nasıl sorulur kısmına gelince, zaten parasıyla müstakbel herhangi bir planım olmadığından kurgulayarak sormam; sohbetin doğal gidişatı ekseninde ve öylesine sorarım işte.

ha, ben bunu sorsam, sevgilim değişik triplere girse ve korksa örneğin, sen beni sümük mü sandın der, fıtı fıtı efektiyle baş parmağım ile işaret parmağı arasında ovalar atarım muhtemelen. zaten sevgilimse parayla pulla hiç işimin olmadığını daha en başından anlamış olması gerekir.

bunu evlenmiş, eşinin maaşını sevgililik aşamasındayken de bilip eşinden para istememiş bir insan olarak söylüyorum.
0
treamorg
(27.06.18)
Evet birkaç aydan sonra çözmekte fayda var. Sorma diyen arkadaşlara katılmıyorum - sevgilinizin maddi durumu ileride direkt sizin maddi durumunuz olabilir. 2 yıl çıktıktan sonra babadan 4 trilyon borç kalacağını öğrenmek tatsız olur. O yüzden sormak gayet normal. Ama acele edersen golddigger muamelesi görürsün.

Hatta sadece maaşı değil borcu harcı, bakmakla yükümlü olduğu kişiler, ailesinin durumuna kadar öğrenmeniz gerekli. Gerçekten başınıza büyük bela açabilir bu konu özellikle kadınsanız. Artı, adamın para harcamasını da izlemeniz gerekli, aldığı para nereye gidiyor? Neye harcıyor? Ne kadarını saklayıp ne yapıyor? Parayı yönetebiliyor mu? Bunlar aile kuracak bir birey için çok çok önemli.
0
roket adam
(27.06.18)
Bunu soramadigin birisiyle nasil sevgilisin? O nasil sevgililik? Yaninda hic mi mobil app'ten havale cart curt bir sey yapmiyor?
0
perfectum
(27.06.18)
ilişkinin başında sormak çok sakat, yanlış anlaşılabilir. ama bir noktadan sonra sevgilin olan kişinin maaşını bilmemek çok tuhaf bence. bir şekilde muhabbeti geçer ve öğrenirsin, bende hep öyle oldu.
0
pitjantjatjara
(27.06.18)
ben sorma taraftarı değildim ama 4. ayımızda falan iş buldum, sektörü de bilmediğimden bana önerilen maaşı ona danıştım illa bana söyle danış diyodu. bu sebepten maaşımı biliyor. onunkini de sırf meraktan sormuştum. bana özel bişey kalsın demeye başlayınca uyuz oldum yok senin maaşın kadar zam aldım bik bik diyip duruyor bazen kafasına odunla vurasım geliyor. kadınınki sır olmazmış da erkeğin ki söylenmezmiş falan tavrı bu.

parasına taktığımdan değil, bu hallerine uyuz olduğumdan inatla öğrenmek istedim.
0
kedi kovalayan astronot
(27.06.18)
ne işe yarayacak o bilgi?
0
matrix
(28.06.18)
Faqirler boş yapmış. şükürler olsun hiç kimseyle para konuşma gereği duymadım. Ben birileri sorunca kazandığımın dörtte birini falan söylüyorum zaten. Hıı diyolar. Hıı tabi amk...
0
Tears of Devil
(28.06.18)
(8)

neden böyleyim vol.97

dedi ayca
ya aşırı dürüstlük mü desem, enayilik mi desem bilmiyorum. bir de bu tanımlayamadığım duruma anksiyete bozukluğu da eklenince tam oluyor.küçüklüğümden beri (ortaokulda bile) okula gitmeyince hep vicdan azabı çekerdim. bu şimdilerde de yakamı bırakmıyor. üniversitede bir tık daha rahattım sanki, ama
ya aşırı dürüstlük mü desem, enayilik mi desem bilmiyorum. bir de bu tanımlayamadığım duruma anksiyete bozukluğu da eklenince tam oluyor.

küçüklüğümden beri (ortaokulda bile) okula gitmeyince hep vicdan azabı çekerdim. bu şimdilerde de yakamı bırakmıyor. üniversitede bir tık daha rahattım sanki, ama işe başladığımdan beri o saçma huzursuzluk geri geldi. gerçekten hasta olup işe gidemeyecek durumda olduğum zamanda bile uyuduğum uykudan bir şey anlamıyorum. sabah kalkıp 10/10 derecesinde kötüyse durumum ve gidemeyeceğime karar verip yatıyorsam, öğlene doğru uyandığımda durumum 8veya7/10'a gerilediyse "ay gidebilirmişim aslında ya abartmış mıyım sabah sanki?" falan diyorum.

dün işe gitmedim, biraz da sevgilimin kanıma girmesiyle oldu lakin şöyle bir durum var, yöneticim yok, departman değiştireceğiz ama daha değiştirme vakti gelmedi, o vakit gelene kadar da resmen boşuz. pazartesi seçim ertesiydi, tepem atıktı hiç çalışacak gibi değildim mesela ama iş de yoktu. iş yerlerimiz istanbul'un siktir edilmiş ücra köşelerinde olduğu için "bir beşiktaş yapalım yeaaa, kadıköy'e akalım yeaa" yapamıyoruz işe başladığımızdan beri. dün de hem keyfimiz sikik hem de iş yok diye küçük bir "kaçamak" yapalım dedik ama yemin ediyorum burnumdan geldi. olan bir şey de yok he. şimdi geldim işe, bir tane bile mail gelmemiş "onu yapalım, şunu değiştirelim pls." şeklinde. kimse ihtiyaç duymamış, nerdesin demedi.

ama ben... ilk olarak planım rapor almaktı, kadın rapor vermedi ve hastalığıma inanmadı (diş ağrım vardı fakat dayanılmayacak gibi değildi) bu durumda bana iki seçenek kaldı, yılda 3 gün olan mazeret iznimin 2.gününü harcamak ya da ücretsiz izin kullanmak. kesilecek para da max. 100 lira ama saçma sapan takıldım, "param kesilsin istemiyorum ama mazeret iznimi de harcamak istemiyorum" şeklinde bir kafaya girdim. "bir daha ihtiyacım olursa bu doktor bana rapor da vermeyecek" dedim. "mazeret girersem ve ya ilerde lazım olursa ne yaparım?" dedim. dedim de dedim yani, cidden bir ara kalbim deli gibi atıyordu en son da ağladım zaten.

hani aq manyak mısın? zaten ihtiyacım vardı azcık takılmaya, üstelik yoğun olacağız 1-2 haftaya böyle bir şansım yok, kaldı ki 8 aydır çalışıyorum ilk defa yaptığım bir şey bu, hani azcık düşünme, bir dilim pastanı ye kahveni iç mutlu mutlu dön evine motive olmuş şekilde di mi? ama yok...

bu neden kaynaklanıyor? şirketi inanılmaz sahiplenmiş falan da değilim bu arada. büyük de bir yer hani ben gitmeyince iş falan aksaması gibi bir durum yok. çocukluktan gelen bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü annemlere de "ben x yerdeyim ehe" diyip z yere gidince yine aynı stresi yaşardım. ya da ne bileyim hep doğruyu söylemeye çalıştığım için problem yaşadım. eğer arkadaşlarla içmeye gidilecekse "ben x,z,y ve w ile bilmemnerdeki bara gideceğim yarın" dedim ve "hayır ne barı ya siz deli misiniz, yok bir yere gitmek" cevabıyla karşılaşıp kıçımı kırıp oturdum. halbuki "yeaa kızlarla alışverişe gidicez yarın" desem gider/gelirdim sonra da anlaşılmazdı bu durum. tamam bende de zaten anksiyete bozukluğu var BENCE (teşhislenmedim) ve takıntılı, obsesif bir insanım ama yetiştirme tarzına da bok atabilir miyiz bu durumda?

çocuklarımıza azıcık yalan söylemeyi de öğretebilmeliyiz bence. dün sevgilim halimi görünce "azıcık bencil olmaya çalış, biraz zevk al" falan dedi. niçin böyleyim ben allah aşkına? biri bin yapmakta üstüme yok resmen.

azcık ağzıma yüzüme vurun ama sonra sakinleştirin lütfen beni.
0
dedi ayca
(27.06.18)
bence insanların sana duyduğu güveni çok fazla büyütüyorsun gözünde. bu kadar abartılı olmasam da ben de böyleyim.

yönetici de olsa, anan baban da olsa biraz bencil olmak gerekiyor gerçekten. kimse senden değerli değil.
0
piremses
(27.06.18)
bence fazla sorumluluk sahibisiniz
naçizane önerim bütün bu süreçlerin öncesinde bir karar verin ve uygulayın
pişman olsanız da kararınızı uygulayın
"hasta oldum ve işe gitmeyeceğim"
"mazeret izni kullanacağım" gibisinden
0
superb
(27.06.18)
birşey olmaz, bu kadar takmayın. benim ofisimde gelmeyen biri olduğunda farketmiyorum bile, muhtemelen sizde de benzer bir ortam var. işler aksamadıkça kimse sizin üzerinize gelmez ki iş yoktu zaten diyorsunuz. o nedenle kafanızda kurmaya gerek yok. kendinizi rahatlatmaya bakın.
0
jesusman
(27.06.18)
Bu "sirketi inanilmaz sahiplenis" degil ki. Siz saglik mazeretiniz gitmenize engel degilken gitmemeyi tercih etmissiniz ve bu durumda ya mazeret izninizi kullanmaniz gerekmis ya da ucretsiz izin alacakmissiniz. Sizin de dediginiz gibi "hem param kesilmesin hem mazeret iznim azalmasin" dusuncesine sahipmissiniz. En azindan bu durumda gayet bencilce davranmaya calismissiniz. O yuzden sevgiliniz hatali, azicik bencilligi bile gecmissiniz. Tebrikler :)
0
lamira
(27.06.18)
İş konusunda kendine ve işe duyduğun saygıdan oluyor bu bence. Ama yine de arada geç gitmek ve asmak da makul şeyler. 8 yıldır çalışıyorum, astığım gün sayısı sıfır. Ama erken çıktığım zamanlar çok oldu. Ya da 1 konferansa gidip 1 oturum sonrasında kaçtığım vs. oldu.

Yalan söyleyememe durumu bende de var. Ama profesyonel hayat insanı götünü kollamak için arada bi yalan söylemeye zorluyor. Bunu da eklemek istedim.
0
lcha
(27.06.18)
8 yıldır çalışıyorum, taş kırma seansına girdiğimin ertesi gün bile işe gittim. moralim bozuktu işe gitmiyorum kafasını anlamıyorum cidden (burada anksiyete teşhisi konmuş, ciddi anlamda psikolojik sıkıntıları olan kişileri ayrı tutuyorum, onların bazen evden çıkması bile başarı olabiliyor). yeni nesilde (2015 ve sonrası işe başlayanlarda) var bu kafa. iş hayatı ayrı özel hayat ayrı...

diğer taraftan da normal izin günlerini sonuna kadar kullan hayattan zevk almaya bak bu ayrı durum. hayatına kimseyi karıştırma ama dürüstlükten de ödün vermemeye çalış.
0
hosein
(27.06.18)
ben bunun sorumluluk bilinciyle ya da iş etiğiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. benzer durumda bir kız arkadaşım vardı ve anksiyete bozukluğundan muzdaripti. yapacağın şeyin mesleki iş olup olmaması önemli değil, söz konusu şey kendince belirlediği bir "görev" dahi olsa ve onu geçerli bir mazeret sebebiyle yapamıyor olsa senin hissettiğin şeyleri hissederdi. psikolog ya da bu alanda bir profesyonel değilim ama düşüncem şu ki bu hareketlerin altında suçluluk duygusu var, "yine bir şeyleri yapmıyorum ve suçlusu benim, yapmazsam başıma kötü şeyler gelecek" düşüncesi. zaman zaman sevgilini yeterince mutlu edemediğin, onu üzdüğün düşünceleri de geliyor mu aklına mesela? sevgilinin sana "azıcık bencil ol" demeleri bile "uff çocuğun hayatını da zehir ediyorum" duygusu oluşturuyor mu?

basit bir şey gibi görünüyor ama göründüğü kadar basit değil. bir şeyin psikolojik rahatsızlık olduğuna karar verme sürecinin o durumun kişinin günlük, sosyal hayatını etkilemesine göre şekillendiğini söyler profesyoneller. bu durumdan muzdaripsen profesyonel yardım almanı öneririm, bahsettiğim örnekteki insan git gide daha kötü hale geldi ve hayattan zevk alamamaya başladı; kötüleşmeden çaresine bak derim.
0
Bruce
(27.06.18)
Normal bir sorumluluk hissi bu, erdem değil. Lütfen yanlış anlamayın. İşi asmışsınız ve vicdan azabı çekmişsiniz. Olması gereken de bu. Bunu zaten sık yapmıyormuşsunuz. Olması gereken burada senelik izinden almak (mazeret değil çünkü).
Aileye yalan söylememek de böyle bir şey. Benim de ailem bu konuda çok sıkıydı. Lise boyunca erkek arkadaşlarımın doğum gününe gidemedim. Yalan da söyleyemedim. Kaldım evde sinir içinde. Şimdi kızlarım var. Onları bazı şeylere ikna edebilmek için ablam "beyaz yalanlar" söylüyor. Ben söylemiyorum. Bu yüzden kızlarım bana güveniyor. Teyzenin ikna yollarına her zaman itibar etmiyorlar.
Bu bir tercih. Siz doğru tercihi yapmışsınız. Bunu değiştirmemenizi tavsiye ederim ben.
0
SiyamkedisiZorro
(27.06.18)
(10)

CD'leri siteye yükleyip site kurmak

kamerarkasi
Selam arkadaşlar.Bende 15 civarı seviye seviye eğitim cd'leri var. Domain de aldım. Kuracağım sitemin komple bu cd'lerden oluşmasını istiyorum. Kullanıcı, ana sayfadan login olacak ve cd'lerden online çalışmaya başlayacak, kaldığı yerden devam edecek. Böyle bir site kurmak zor mu? Kim ne kadara ku
Selam arkadaşlar.
Bende 15 civarı seviye seviye eğitim cd'leri var. Domain de aldım. Kuracağım sitemin komple bu cd'lerden oluşmasını istiyorum. Kullanıcı, ana sayfadan login olacak ve cd'lerden online çalışmaya başlayacak, kaldığı yerden devam edecek. Böyle bir site kurmak zor mu? Kim ne kadara kurar?
0
kamerarkasi
(27.06.18)
Udemy de eğitimci olarak daha uygun ve kolay yapabilirsin sanki
0
neymis
(27.06.18)
Selam. Udemy anladığım kadarıyla youtube tadında video yüklenen ve eğitimin 'dinlenerek' yapıldığı bir platform. Ben bu tarz bir şey istemiyorum. Zaten bu yükleyeceğim cd'ler genelde öğrencinin speaking yapacağı videolar.
0
🌸kamerarkasi
(27.06.18)
sitenin kurulumu zor değil ancak istediğiniz özellikler : login, üyelik sistemi, online bellek (kaldığı yerin tespiti için) vs fiyatları yükseltir.

domain harici hosting ve ssl servisi de eklettirmelisiniz siteyi yapacak kişiye, çünkü login sistemi var ve Google güvenlik sertifikalarına uymak zorunda.

bizimle çalışırsanız tüm dediklerim (tema ve tasarım hariç) altyapısı 1500 tl civarına yapılır.
0
jesusman
(27.06.18)
bahsettigin egitim cd'leri sadece videoysa bir sekilde halledersin.

ama interaktif (tiklamali, cevap yazmali, ileri geri gitmeli) ise biraz zor.
0
brkylmz
(27.06.18)
Ayrıca 15 cd dolusu video eğer ziyaretçi çok olursa ciddi trafik yaratır. Bu da masraf demek hosting için.
0
John Bloor
(27.06.18)
Video değiller. Tıklamalı, yazmalı, dinlemeli hatta mikrofonla speaking de yapılacak. Cd'ler zaten her şeyi içeriyor. Zorluk kısmı nedir acaba?
0
🌸kamerarkasi
(27.06.18)
zorluk kısmı bu cdleri websitesinde de bilgisayarda kullanır gibi kullanır hale getirmek. burda oluyor orda da olur kafasıyla düşünmeyin. webe uygun hale getirilmesi gerekiyor.
0
winston
(27.06.18)
bahsettigin sey cok interaktif bir sistem hocam. onu web'e entegre etmek her baba yigidin harci degil. pahali is yani.

rosetta stone tarzi bi egitim seti sanirim.
0
brkylmz
(27.06.18)
eskiden bu tip eğitim cdleri zaten bir nevi web sitesi gibi hazırlanırdı. Flash ile vs. Eğer sizdekiler de öyleyse işiniz düşünüldüğü kadar zor olmayabilir.
0
ekinoksah
(27.06.18)
o eğitim cd'lerindeki içerikleri birileri hazırladı değil mi? birileri birilerine para ödedi o içerik için, sen cd'yi satın aldın diye içeriklerinde hak sahibi değilsin, telif hakkını ödemen lazım ki kullanabilesin diğer türlü tepene çökerler. dizi sitesi, film sitesi işlerinden çok farklı değil yaptığın, dolayısı ile yasal para kazanamazsın, kazanırsın ama yasal olmaz.
0
selam
(01.07.18)
(2)

su hoodie'yi nereden alabilirim bilen var mi ?

mvpatakan
https://www.youtube.com/watch?v=TlEykFifrNcabiyi hic sevmiyorum ama hoodie'yi begendim. internetten alabilecegim link var midir ?
www.youtube.com


abiyi hic sevmiyorum ama hoodie'yi begendim. internetten alabilecegim link var midir ?
0
mvpatakan
(27.06.18)
www.amazon.com

Amazon.de de olabilir
0
senolll
(27.06.18)
gym tank top hoodie; tr.aliexpress.com

tr.aliexpress.com
0
zebragibi
(27.06.18)
(4)

internetten tişört baskısı yaptıracak site tavsiyesi ?

biravekahve
tişört bastırmak istiyorum, tisho,basmatik gibi siteleri gördüm fakat ekşide yapılan yorumlar çok kafa karıştırıcı. deneyimleyip baskı kalitesini,kumaş kalitesini beğendiğiniz site varsa, önerebilirseniz sevinirim.
tişört bastırmak istiyorum, tisho,basmatik gibi siteleri gördüm fakat ekşide yapılan yorumlar çok kafa karıştırıcı. deneyimleyip baskı kalitesini,kumaş kalitesini beğendiğiniz site varsa, önerebilirseniz sevinirim.
0
biravekahve
(27.06.18)
tisho'dan 3 tshirt aldım bu sene. baskılar mükemmel değil belki ama tatmin edici yeterince kaliteli. 2-3 yaz giyilebilir rahatlıkla.
0
washe
(27.06.18)
Bir tane numune basalım, beğenmezsen istediğin küfürü et istediğin yerden ;)
Kendim yapıyorum bu işi. Binlerce tişört sattım, şükür negatif yorumumuz yok. Özel mesaj atabilirsin.
(git: www.tarztisort.com)
0
sbryldrm
(27.06.18)
eğer istanbul'daysan optimum'un -1 katında t-shirt baskısı yapan bir yer var. hem hanıma hem kendime t-shirt yaptırdım. memnun kaldım.
0
hosein
(27.06.18)
internetten de sipariş alan bir baskı merkezi biliyorum. eğer istanbuldaysan kadıköydeler gidip direk de görüşebilirsin ismi akar copy. fiyat ve kalite olarak çok memnun kalırsın. en son tişört bastırdığımda çok memnun kalmıştım.

link : akarcopy.com
0
kimliksizdevlet
(23.02.19)
(2)

“Eski sevgilim YOK” diyen adamli video

hjarteblod
Bi sokak roportaji videosu vardi eski sevgiliyle alakali soru sorulan, adam “ESKI SEVGILIM YOK” diyordu, hatirlayan var mi hangi videoydu?
Bi sokak roportaji videosu vardi eski sevgiliyle alakali soru sorulan, adam “ESKI SEVGILIM YOK” diyordu, hatirlayan var mi hangi videoydu?
0
hjarteblod
(27.06.18)
Faruk soruyor videolarında olabilir yanlış hatırlamıyorsam
0
zencipanda
(27.06.18)
Arama motoruna eski sevgilim yok dedim, çıkan ilk sonuca girdim, yorumlarda arattım ilgili ifadeyi; youtu.be
0
apdulera
(27.06.18)
(5)

bilgisayardan anlayan dostlarım bakabilir misiniz ?

deepinthedesert
arkadaşlar demin bilgisayarı açtığımda cızz diye bir ses geldi bilgisayar açılmayacakmış gibi oldu ama sonra açıldı. plastik yanık kokusu geldi hemen kapattım elektriği kestim güç kablosunu çıkardığımda sıcaktı ve kokuyordu. bunun üzerine biraz bekledim ve monitörün güç kablosuyla pcninkini değiştir
arkadaşlar demin bilgisayarı açtığımda cızz diye bir ses geldi bilgisayar açılmayacakmış gibi oldu ama sonra açıldı. plastik yanık kokusu geldi hemen kapattım elektriği kestim güç kablosunu çıkardığımda sıcaktı ve kokuyordu. bunun üzerine biraz bekledim ve monitörün güç kablosuyla pcninkini değiştirdim.açtığımda sorunsuz açıldı cızırtı da gelmedi. şimdi ne yapmalıyım içeriden bir kablo veya parça yanıp yanmadığını nasıl anlayabiliriz ? acaba güç kablosu hafif yerinden oynayıp temassızlık yapınca akkor mu oldu o mu yaptı cızırtıyı ve kokuyu ? ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim
0
deepinthedesert
(27.06.18)
Prizde topraklama yoktur muhtemelen.
0
amortisman
(27.06.18)
power supply de bir sıkıntı olabilir, illa kablodan olacak diye bişey yok, topraklı priz mi kullanıyorsun?

ayrıca iyi sağlam bir bilgisayarcıya göstermen lazım, kesin teşhis koyması lazım.

elektrik olayı sakat yangın mangın çıkar maazallah.

bu sorunu çözene kadar pc yi gözünün önünden ayırma çalışırken.
0
killerbee
(27.06.18)
şu an sorunsuz çalışıyor ama korkmuyor değilim.
0
🌸deepinthedesert
(27.06.18)
kapatıp kabloları bir gözle kontrol et
gevşek kablo varsa tak
içini acabiliyorsan icindeki kabloları da bir kontrol et
laptopsa elleme
0
kingcyrax
(27.06.18)
Gevşek fiş/priz gibi duruyor. Kasayı açıp bi gözlemle, fişlerin hepsine bi dokun yerine oturmayan var mı kontrol et. Ki kasa içindeki fişlerden öyle ses ve koku gelmez tahminimce.

Bir süre kontrol altında tut, sık sık kokla. Çalışıyorsa kurcalama.
0
John Bloor
(27.06.18)
(5)

ehliyet ve kimlik ödemesi

oscar
gib den ödeme yapıyor deniliyor ama ödeme kısmına bulamıyorum ? gib den ödeyebilen var mı ?
gib den ödeme yapıyor deniliyor ama ödeme kısmına bulamıyorum ? gib den ödeyebilen var mı ?
0
oscar
(27.06.18)
ivd.gib.gov.tr

sol altta Harç ve Değerli Kağıt Bedeline tıkla.
0
507
(27.06.18)
peki çıktısını almak lazım mı ? onlar sistemden mi görüyor yoksa ?
0
🌸oscar
(27.06.18)
ödemeyi yaptıktan sonra pdf dökümanı veriyor sana.
0
yeteramadenedimherseyi
(27.06.18)
yani çıktısını almam lazım mı değil mi ? illa kağıt olarak istiyorlar mı ?
0
🌸oscar
(27.06.18)
Cikti makbuzuna gerek yok. Sistemde gozukuyo.

Dun basvurdum bende kimlik icin.
0
bir3iki7
(27.06.18)
(1)

kuzey ege'de dolu ihtimali

drystedb efficacious
arkadaşlar ayvalıktayım. millet her kapalı alanı doldurmuş, aracım açıkta kaldı bi gerildim. çanakkale-balıkesir taraflarında yaşayan var mı? nasıl şuan havalar yağmaya başladı mı? şuan ayvalık'ta fırtına öncesi sessizlik var yaprak kımıldamıyor.
arkadaşlar ayvalıktayım. millet her kapalı alanı doldurmuş, aracım açıkta kaldı bi gerildim.

çanakkale-balıkesir taraflarında yaşayan var mı? nasıl şuan havalar yağmaya başladı mı? şuan ayvalık'ta fırtına öncesi sessizlik var yaprak kımıldamıyor.
0
drystedb efficacious
(27.06.18)
belli olmaz burdada hava limonu (nazilli) her an herşey olabiliyor egede. git kapalı otoparka koy arabayı.
0
mikahakkinen
(27.06.18)
(3)

Erken rezervasyonun geç rezervasyondan pahalı olması

speedy
Kafam bozuldu gece gece şimdi, 2.5 ay önceden booking.com den 1 haftalık tatil ayarladım İspanya’da (Ödeme karttan yapıldı rezervasyon anında). şimdi tatile 2 hafta kala öylesine bir kontrol edeyim dedim aynı otelin aynı tarihlerdeki aynı özellikli odasını: 50euro daha ucuza geliyor, ne anladım ben
Kafam bozuldu gece gece şimdi, 2.5 ay önceden booking.com den 1 haftalık tatil ayarladım İspanya’da (Ödeme karttan yapıldı rezervasyon anında). şimdi tatile 2 hafta kala öylesine bir kontrol edeyim dedim aynı otelin aynı tarihlerdeki aynı özellikli odasını: 50euro daha ucuza geliyor, ne anladım ben bu erken rezervasyondan. Otele bookinge sağlam bi mail döşeyim mi, yararı olur mu?
0
speedy
(27.06.18)
Genelde booking.com'da oteller birgün önce veya aynı gün daha ucuz oluyor, son dakika fırsatı/indirimi diye %30'a kadar daha ucuz olabiliyor. Amaç odayı doldurmak.

Tabi son dakikaya iyi otellerin, f/p yerlerin odaları boş kalacak mı onu da düşünmek gerekli.
0
neyehbe
(27.06.18)
Setur da aynısı oldu bana aradaki farkı iade ettiler. Booki g’e bir sor istersen
0
goodman
(27.06.18)
"en iyi fiyat garantisi" sozu verip reklam yapiyorlar. booking'le iletisime gec hocam.

isterlerse kivirip "aldiginiz gun en uygun bizdik" de diyebilirler ama sanmiyorum.
0
brkylmz
(27.06.18)
(4)

Avrupa tatili için hangi aşağıdakilerden hangisi seçilebilir?

mevlana celaleddin rooney
arkadaşlar ağustos gibi evlenip bi yurtdışı balayı yapıcam fakat promosyondan kazandığım uçak biletleri için önümüzdeki yıl tercihen bahar aylarında tatil için hangi şehri tercih etsem? Fikir verebilir misiniz rica etsem?Amsterdam, Atina, Berlin, Brüksel, Budapeşte, Londra, Milano, Münih, Paris, Rom
arkadaşlar ağustos gibi evlenip bi yurtdışı balayı yapıcam fakat promosyondan kazandığım uçak biletleri için önümüzdeki yıl tercihen bahar aylarında tatil için hangi şehri tercih etsem? Fikir verebilir misiniz rica etsem?

Amsterdam, Atina, Berlin, Brüksel, Budapeşte, Londra, Milano, Münih, Paris, Roma ve Viyana...
0
mevlana celaleddin rooney
(27.06.18)
Atina, Berlin ve Londra hariç diğerlerine gittim, çoğuna da birden fazla. Roma veya Paris diyorum. Süre kısaysa (3-5 gün arası) Paris, 1 haftadan fazla ise Roma ve İtalya'da bir iki şehir daha.
0
neyehbe
(27.06.18)
Neden hic kiyilar degil de hep mainstream sehirler bu mevsimde? Yine de bence London rocks.
0
perfectum
(27.06.18)
rota olarak budapeşte-->bratislava-->viyana-->prag
ya da roma-->floransa-->venedik-->milano
Bu iki rotayı da yapmış birisi olarak her ikisi de güzeldi.
1. rotada viyanaya gitmesem de olurdu,
2. rotada milanoya gitmesem de olurdu,
merak ettiğim barcelona, paris ve amsterdam kaldı.

yani planı tek şehir üzerine kurma, giderken en az bir kaç şehir gez.
avrupada tren ve otobüs seyahatleri çok yaygın erken aldığın takdirde hızlı trenlerin biletleri bayağı ucuza geliyor.
0
kraldan cok kralci
(27.06.18)
atina çok büyük değil. izmir gibi bir yer.
brükselde hiç bir şey yok. milanoda da. brüksel yerine brugge derim.
paris yorar ama zevk verir.
roma çok kalabalık.
amsterdam hollanda belçika turu mutlu eder hemde yakın.
0
mikahakkinen
(27.06.18)
(7)

cüneyt arkın filmi çıksa

dedim dedim de kime dedim
karamurat malkoçoğlu vs hala izler misiniz baştan sona?yoksa sıktı mı biraz?
karamurat malkoçoğlu vs hala izler misiniz baştan sona?

yoksa sıktı mı biraz?
0
dedim dedim de kime dedim
(27.06.18)
ömrümde 1 filmini izlemedim, değil malkoçlar starwarsı yeniden yaratsa yine de izlemem.
0
killerbee
(27.06.18)
ben izliyorum. hatta bazı yeşilçam oyuncuları haricinde yeşilçam filmi gördüm mü bayıla bayıla izlerim.
0
yildirimeda
(27.06.18)
Değişir; bazen izlerim, bazen izlemem.

Not: ikizler
0
eylul
(27.06.18)
Cuneyt arkın oynayabilecek olsa izlerdim tabi
0
all girls dream
(27.06.18)
Dünyayı Kurtaran Adam filmini çok severim mesela, bayılarak izlerim ama bu filmin devamını çektiler Adamın Oğlu diye bir kaç sahnesini gördüm, hiç izlemedim. Eski filmler ayarında yapılacaksa izlerim, önceki filmleri tiye alacak şaklabanlıklar içeren bir film ise bakmam.
0
Tutkun
(27.06.18)
Soru şöyle mi?

"Şimdi tv'de cüneyt arkın filmi çıksa, baştan sona izler misiniz?"

vaktim varsa izlerim, severim de hatta.
0
John Bloor
(27.06.18)
kemal sunal filmleri kadar olmasa da kült filmler, kafa dinlemek için denk gelirse izlerim.

Yenisi çekilirse ve dünyayı kurtaran adamın oğlu gibi ucube bir komedi olmazsa izlenebilir.
0
kimlanbu
(27.06.18)
(5)

Borderlans PUBG gibi bir oyun mu?

ya ben lan neyse
böyle multiplayer? yoksa bioshock gibi single mı? ona göre alacağım.
böyle multiplayer? yoksa bioshock gibi single mı? ona göre alacağım.
0
ya ben lan neyse
(27.06.18)
fps şeklinde, hikayesi var ama multiplayer olarak da ilerleyebiliyorsun anladığım kadarıyla. level atlamalı falan. borderlands 2 var bende, çok da sarmadı. bioshock'un yerini tutamaz :)
0
pitjantjatjara
(27.06.18)
pubg ile borderlands kalite olarak çok farklı oyunlar. borderlands belki klasik müzik olmasa da rock n roll'dur, pubg birkaç aylık pop hit'idir.

pubg tamamen multiplayer bir oyun, borderlands ise sp de oynanır mp de. ikisinin de tadı farklı oluyor ama bence mp çok eğlenceli. aslında mp demek de doğru olmaz daha çok co-op bir oyun yani yapay zeka düşmanlara karşı beraber savaşıyorsunuz. çok az da olsa rpg öğeleri de var borderlands'te.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(27.06.18)
proletarier +1.

borderlands PUBG ve bioshock, 3'ü de tamamen farklı şeyleri hedefleyen oyunlar o yüzden karşılaştırmak yanlış. single oynayıp hikaye içinde kaybolayım dersen bioshock, arkadaşlarla multi coop oynayalım dersen borderlands.
0
washe
(27.06.18)
borderlands'in single player'ı da iyidir, ben dlc'lerle beraber sadece single'a 200 küsür saat gömdüm. hikayeden çok oynanabilirliği yüksek, binbir çeşit silah ve diğer gear'lar, boss, görev var. easter egg'ler, gizli görevler silahlar falan; kocaman bir dünya. bioshock'un bir şeyler anlatma kaygısı daha çoktur, hikayesi daha tutarlıdır ama borderlands'in eğlencesi, esprileri orada yoktur.

coop modu da çok iyi, her oyunda böyle coop olmadığı için daha çok coop oyunu olarka öne çıkıyor ama single player'ını kesinlikle dene, zaten gayet ucuz. goty edition al tabii...
0
Bruce
(27.06.18)
Her multiplayer oyun PUBG gibi PvP değildir. Borderlands'in multiplayer modu coop yani PvE'dir. Bioshock serisi tamamen solodur yani PvE.

Borderlands güzel oyundur bu arada. Başlarda sarmayabilir ama devam edin, hikaye ortalamanın üzeri, item çeşitliliği de güzel. Tırt görevler de çıkıyor tabi arada.
0
givemesomesubstance
(27.06.18)
(2)

sağlık sigortası hakkında

michonne
e devlet uzerinden saglik sigortam olup olmadığını görebiliyor muyum?öğrenciler için otomatik olarak sigortalı olmak gibi bir durum söz konusu mu? geçen hastanede dis cektirecekken sigortamin olmadığını soylemislerdi. kala kaldım.
e devlet uzerinden saglik sigortam olup olmadığını görebiliyor muyum?

öğrenciler için otomatik olarak sigortalı olmak gibi bir durum söz konusu mu? geçen hastanede dis cektirecekken sigortamin olmadığını soylemislerdi. kala kaldım.
0
michonne
(27.06.18)
edevlette sgk basligi altinda provizyon aorgulama gibi bir baslik olmasi lazim

oradan muayene olabilir gibi bir sorgu olmali,
0
exlibris
(27.06.18)
Müstehaktır, provizyon alabilir yazili. simdi dis icin randevu alip yine sigortaniz yok demezlsr umarim :( tesekkurler @exlibris.
0
🌸michonne
(27.06.18)
(7)

Köpek gibi aşığım

docrivers
Konuşması gülüşü jest mimik ses tonu hasta oldum , fiziksel olarak bugüne kadar ilgilendiklerimin onda biri etmez belki üstüne muhafazakar bir aileden türbanlı , ama etkilendim işte onunla geçirdiğim kısa süre zarfında yaşadıklarımız gözümğn önğnden gitmiyor , şöyle diyim hep olmaz olamaz saplantısı
Konuşması gülüşü jest mimik ses tonu hasta oldum , fiziksel olarak bugüne kadar ilgilendiklerimin onda biri etmez belki üstüne muhafazakar bir aileden türbanlı , ama etkilendim işte onunla geçirdiğim kısa süre zarfında yaşadıklarımız gözümğn önğnden gitmiyor , şöyle diyim hep olmaz olamaz saplantısı yüÜnden geçirdiğimiz zamanda ona açılamadım hatta hayvan gibi arkadaşmışız izlenimi yaratmış olduğumdan korkuyorum ki galiba öyle oldu , ama şuan yanımda olsa öyle olmaz çok pişmanım , ben ateistim nasıl olur bilmiyorum ama onun için tutankamon bile olurum , şimdi ülkesine döndü 1 ay sonra tekrar gelecek o gelmese ben bir şekilde giderim , ikinci buluşmaya kadar mesajlaşmalarımız nasıl yürütsem akıl istiyorum , benden belki hoşlandı belki hoşlanmadı fikrim yok ama duygusal bir atmosfere hiç girmemiş olan bu etkileşimimizi ben ikinci buluşmaya kadar telefonda nasıl yürütsem ve ikinci buluşmayı hangi atmosferde sürdürsem fena halde tavsiye istiom
0
docrivers
(27.06.18)
Hangi memleketten yenge ayıptır sorması?
0
klar
(27.06.18)
Bu iş çok zor be? Ateiste türbanlı olacak kadar muhafazakar. Seni sevse bile olmaz o iş. Benim tavsiyem hazır gitmişken uzak durmak.

Kendimden şöyle örnek vereyim. Ailem muhafazakar. Ben Cuma’ları kılan adam. 3 4 senelik çok şükür 5 vakitli dönemimde oldu. Kız mümin olan müslümanlardan. Ya mükemmel bir etkileşim var ilk teklif ettim red aldım. Sonradan karşıdan etki geldi tekrar teklif yine red. Kızın ikinci reddine kızın ağladığını düşünüyorum. Kendi kendime gelin güvey olmadığıma da eminim. Ben de bile arada bişiler olacağı ihtimali varken sırf yaşam tarzımdan kabul edilmediğimi düşünüyorum. Seninki çok zor be.
0
andlee
(27.06.18)
germany
0
🌸docrivers
(27.06.18)
almancı muhafazakar ama keko değil , benimde çevremde çok var kapalı kızlar ben ateistim ama sülalem dincidir, bu kızı farklı gelme sebebi o, ilk buluşmada beklentim o kadar düşüktü ki onun farklılığı çekici geldi , konuşması davranışları hiçbir şekilde kapalı gibi değil, radikal ateist değilim bu arada, siyaset ve dinden nefret ederim ve hayatımda çok ufak yerleri var bunların, zaten buna güveneiyorum birazda.
0
🌸docrivers
(27.06.18)
Bilinçli muhafazakar kızlar namaz kılmayanı bile kabul etmiyolar ama bu konuda genelleme yapmamak lazım.

Yani islam sonuçta son din, kolaylık dini, gereken pek cok soruya rasyonel cevaplar alabiliyosun. Bi düşün yani. Bu arada ben de tam olarak bu kombinasyonu arıyorum. Muhafazakar keko olmayan almancı bulma konusunda tüyolarini alabilirim :)
0
klar
(27.06.18)
korkuyorsan yapma, yapıyorsan korkma. hadi kolay gelsin.
0
biravekahve
(27.06.18)
hordes of chaos
(27.06.18)
(2)

Egzoz patlaması

pembe incili kaptan kirk
Arkadaşlar dünden beri yoldayım. Bu akşam Kayseri'de misafirim. Dün egzozdan sesler gelmeye başladı, bugün şiddetini arttırdı. Yarın yine yola devam edeceğim.1.egzoz patlamasının arabaya zararı var mıdır2. Kayseri'de iyi bı egzozcu bildiğiniz var mıdırŞimdiden hepinize teşekkür ediyorum
Arkadaşlar dünden beri yoldayım. Bu akşam Kayseri'de misafirim. Dün egzozdan sesler gelmeye başladı, bugün şiddetini arttırdı. Yarın yine yola devam edeceğim.
1.egzoz patlamasının arabaya zararı var mıdır
2. Kayseri'de iyi bı egzozcu bildiğiniz var mıdır

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum
0
pembe incili kaptan kirk
(27.06.18)
fazla yakıt yakarsın.

vibrasyon arabaya zarar verebilir.
0
killerbee
(27.06.18)
Benim araba ufak bir patlak için direkt arıza ışığını yakmıştı. Yakıt karışımı verisinin yanlış olduğuna dair bir arızaydı. Eski bir arabaysa çok bir şey olacağını sanmam, yok yeni nesil euro bilmem kaç arabalarındansa benimki gibi arızalar verebilir.
0
denizgonen
(27.06.18)
(1)

Doktora hediyelik peluş ayı

serbest gezen koala
Nereden bulunur ankarada? Cuma gününe kadar bulmamız gerekiyor, arkadaşım birinde görmüş peluş ayıya doktor kıyafeti giydirmişler falan.. Öyle bir şey aradığımız. Kızılay avmdeki oyuncakçıya bakıldı, kızılayda bilinen diğer oyuncakçılara da gidildi, başka önereceğiniz yer var mı bulabileceğimiz? Teş
Nereden bulunur ankarada? Cuma gününe kadar bulmamız gerekiyor, arkadaşım birinde görmüş peluş ayıya doktor kıyafeti giydirmişler falan.. Öyle bir şey aradığımız.
Kızılay avmdeki oyuncakçıya bakıldı, kızılayda bilinen diğer oyuncakçılara da gidildi, başka önereceğiniz yer var mı bulabileceğimiz?

Teşekkürler
0
serbest gezen koala
(27.06.18)
Joker'de şunu buldum Ankara mağazaları aranıp sorulabilir. ayıcık değil ama peluş ve doktor :/

www.joker.com.tr
0
hushhush
(27.06.18)
(1)

Almanya’da Meslek Liseleri

deadwampir
Çok önemli denir yıllardır. Türkiye’deki meslek öğretmenliği mezunları atamasız. Senede 3-5 belki. Bi meslek öğretmeni olarak soruyorum. Şimdi pılı pırtı toplayıp gitsek, bi senede çözsek Almancayı iş bulur muyuz? Verirler mi kara kafalı Türk’e orada öğretmenlik?
Çok önemli denir yıllardır.
Türkiye’deki meslek öğretmenliği mezunları atamasız. Senede 3-5 belki.
Bi meslek öğretmeni olarak soruyorum.
Şimdi pılı pırtı toplayıp gitsek, bi senede çözsek Almancayı iş bulur muyuz? Verirler mi kara kafalı Türk’e orada öğretmenlik?
0
deadwampir
(27.06.18)
öğretmenliklerin denkliği yok
denklik almayı 1 senede maalesef başaramazsınız
onun yerine atıyorum motor öğretmeni iseniz, tekniker olarak çalışmayı filan deneyebilirsiniz.
0
niye ama
(27.06.18)
(4)

Aileyle gitmelik restoran

sen ben arama bosuna
Herkese merhabalar. Anne, baba, kardeş gidilecek. Alkol alınmayacak, olsa da olur olmasa da. Kişi başı 100 lirayı geçmeyecek, çok sesli olmayan, en önemlisi de manzaralı neresi geliyor aklınıza? Boğaz manzaralı olsa çok güzel olur. Kebapçı veya kırmızı et yenebilecek yerler tercih sebebi. Aklıma gel
Herkese merhabalar. Anne, baba, kardeş gidilecek. Alkol alınmayacak, olsa da olur olmasa da. Kişi başı 100 lirayı geçmeyecek, çok sesli olmayan, en önemlisi de manzaralı neresi geliyor aklınıza? Boğaz manzaralı olsa çok güzel olur. Kebapçı veya kırmızı et yenebilecek yerler tercih sebebi. Aklıma gelen Lokma var başka bir yer bulamadım.
0
sen ben arama bosuna
(27.06.18)
çokyaşa
(27.06.18)
Dilruba
0
kablelvuku
(27.06.18)
nakkaş veya rakkas olabilir, beylerbeyinde.
kişi başı 100 tl çok iyi fiyat. istanbulda bir çok manzaralı yer olabilir. maltepe taraflarında adalar karşısında da yerler var oraları da araştır derim.
0
kraldan cok kralci
(27.06.18)
Sabancı Öğretmenevi, Anadoluhisarı
0
SiyamkedisiZorro
(27.06.18)
(9)

5 yıllık vize aldım ama 90 gün diyor

mayeskuel
hollanda shengen multiple aldım.şimdi her yıl için 90 gün mü?yoksabu 90 gün tüm 5 yıl için mi?yani şimdi çıkıp 90 gün sonra dönsem vizem bitmiş mi oluyor?
hollanda shengen multiple aldım.

şimdi her yıl için 90 gün mü?
yoksa
bu 90 gün tüm 5 yıl için mi?

yani şimdi çıkıp 90 gün sonra dönsem vizem bitmiş mi oluyor?
0
mayeskuel
(27.06.18)
Her yıl max kalış süren 90 gün
0
rentts
(27.06.18)
son 180 günde 90 gün kalma hakkın var. yılda ya da 5 yılda toplam 90 gün değil yani.
shengen kalış süresi hesaplama diye aratıver. son 180 gün dediğim de, döneceğin tarihe göre belirleniyor.
0
pascaldiscoda
(27.06.18)
vizeyi neresi verdi iyi vermiş valla :D ben 1 yıl ancak alıyorum.
0
total paranoia
(27.06.18)
5 yil shengen'i kolay kolay vermezler, iyi almissin.
0
cooperr
(27.06.18)
herhangi bir tarihten geriye dönük 180 gün içinde en fazla 90 gün kalabilirsin. yani doğru tarihleri ayarlayabilirsen 1 yıl içinde 180 güne kadar kalabilirsin.
0
neyehbe
(27.06.18)
Neyehbe +1

Bizden baska 5 yillik alan bi seni duydum valla:) gule gule kullan! :)
0
kuehles blondes
(27.06.18)
Herhangi bir 180 günlük dönemde maksimum 90 gün. Buraya göre hesaplarsan yanlış yapmazsın.

ec.europa.eu
0
Lim5
(27.06.18)
Arkadaslar is yeri araciligiyla gönderiliyorsa 5 yil cikiyor 2.seferde Almanya'dan.

Benim 6 aylik calisma vizem vardi oncesinde o da etkili olmus olabilir
0
lion de la Turquie
(27.06.18)
5 yıl demeyelim de pasaport süresinin 3 ay evveline verilen olar. o yüzdeni daha önce vize almışsanız, şirket sizin için tekrar başvuracaksa pasaportu yenileyin 10 yıl çıksın.
0
🌸mayeskuel
(28.06.18)
(1)

Şerife bacı kız yurdu, hacettepe fen edebiyat arası ulaşım

for day to break
Nasıl sağlanıyor, aktarmalı mi, tek araç mı ve kaç dakika/saat?
Nasıl sağlanıyor, aktarmalı mi, tek araç mı ve kaç dakika/saat?
0
for day to break
(27.06.18)
metro+ring
0
helenart
(27.06.18)
(10)

kediye nasıl hap yutturulur ?

oscar
bunun yolu nedir nasıl yapılır ?
bunun yolu nedir nasıl yapılır ?
0
oscar
(27.06.18)
Eritip mamasina koyabilirsiniz.
0
superfluid
(27.06.18)
kedi uyuyorken iki parmagınla agzını hafif aç ve kafasını yukarı dogru tut,ilacı göstermeden boğazından yutaga doğru at ve kafasını kafada tut kedi reflex olarak yutacaktır.ama bunu yapmak için biraz tecrübe gerekiyor. hapi dilinin üzerine atarsan yada attıktan sonra kafasını yukarıda tutamazsan agzından atacaktır.
0
300worms
(27.06.18)
Bunların hiçbirine gerek yok aslında
Brş altı tane kuru maması ile hapı avcunuzun içine alıp iyiyce karıştırın. Mama kokusu sinsin sonra önüne koyun yer.
Youtube da videosu var çıkıyor.
0
fasulyek
(27.06.18)
ağzına atın hapı, ağzını elinizle kapatıp burnuna doğru çok hafif üfleyin, ister istemez yutkunacaktır, bu esnada hapı da yutmuş oluyor :)
0
gochebe
(27.06.18)
fasulyek
(27.06.18)
Kırıp ıslak mamaya karıştırıyordum.
0
alwayschargeneverbend
(27.06.18)
Ben beş tane farklı ilaç vermek zorunda olduğumdan hepsini suda eritip şırıngaya çekiyorum ve zorla ağzına sıkıyorum kediyi hırkaya sarıp.
0
inawen
(27.06.18)
www.youtube.com

ben de köpeklere bu şekilde veriyorum. ağzını açıp hapı atınca boğazına kadar parmakla itiyorum. sonra ağzını kapatıp gırtlak kısmına elimle aşağı yukarı hareket ettiriyorum.
0
elorelia
(27.06.18)
Hapı dövüp toz haline getirip, ıslak mamaya katıyorum.
0
false pretension
(27.06.18)
aynrn hepsini denedim ne yapsam yutturamadım. malta bulayıp verdim
0
🌸oscar
(27.06.18)
(3)

Dünya kupası ve Video hakem

mistifa
Bu sene ilk defa dünya kupası maçı izledim de arada tartışmalı pozisyonlarda videolara baktılar. Bu uygulama nasıl oluyor, hangi pozisyonlarda başvuruluyor, hakemin kararının üzerine karar verebiliyor mu biri uygulamanın çerçevesini açıklayabilir mi?Bonus soru: bundan sonra hangi maçları kaçırmayalı
Bu sene ilk defa dünya kupası maçı izledim de arada tartışmalı pozisyonlarda videolara baktılar. Bu uygulama nasıl oluyor, hangi pozisyonlarda başvuruluyor, hakemin kararının üzerine karar verebiliyor mu biri uygulamanın çerçevesini açıklayabilir mi?
Bonus soru: bundan sonra hangi maçları kaçırmayalım?
0
mistifa
(27.06.18)
Video hakem odası var birkaç normal hakem oturup birkaç ekrandan maçı izleyip pozisyonları değerlendiriyorlar. Tartışmalı bir pozisyon olursa o odadan çıkan karar orta hakemin kulağına fısıldanıyor ve hakem ona göre kararını değiştiriyor. Son karar her zaman orta hakemin. Hakem kararında ısrarcı olursa saha kenarındaki VAR ekranına gidip o da pozisyon tekrarını izliyor.

İtiraz edilen pozisyonlar oyuncular itiraz etmeden zaten odada izlendiği için itiraza dayalı bir karar henüz yok bildiğim kadarıyla.
0
desdenova34
(27.06.18)
Arkadaşın dedikleri doğru. Karar orta hakemin. Ofsayt hariç. Çünkü yoruma kapalı. Kulaklığa ofsayt diyorlarsa iptal oluyor gol. Yardımcı hakem net ofsayt görmediği zaman kaldırmıyor, pozisyon bitince kaldırıyor. O sırada bakıp ofsayt mı değil mi ona karar veriyorlar VAR’lar. Sonra pozisyonda ne olduysa (gol, faul, kale vuruşu vs.) o veriliyor veya ofsayt veriliyor.
0
sen ben arama bosuna
(27.06.18)
hakemin kulağına uyarı geldiğinde veya çok itiraz olduğunda bakılıyor ama tadı kaçtı bu turnuvada. bide uefa bunu pazarlamak istiyor. tadı kaçmadı ancak sınırlama olmalı herşeyde vara bakılırsa nba gibi sürekli durur.

mesela yanlış penaltı kararı iptal edildi. neymar kendini yere attığında. ofsaytda değilde gol olduğunda itiraz varsa.

fransa arjantin. uruguay-portekiz. muhtemel olarak brezilya-almanya.
0
mikahakkinen
(27.06.18)
(1)

ispark Gün Boyu Fiyat Politikası

parcaliham
Aracı saat akşam 6'da otoparklarına bıraktım. Gün boyu, 20 TL. Bunun anlamı yarın akşam 6'ya kadar aldığımda 20 TL mi ödeyeceğim yoksa saat 12'den sonra 20 TL + ekstra ücret mi ekleyecekler?
Aracı saat akşam 6'da otoparklarına bıraktım. Gün boyu, 20 TL. Bunun anlamı yarın akşam 6'ya kadar aldığımda 20 TL mi ödeyeceğim yoksa saat 12'den sonra 20 TL + ekstra ücret mi ekleyecekler?
0
parcaliham
(26.06.18)
24 saat açık olan bir otopark mı önemli olan o. 24 saat açıksa yarın 6ya kadar alırsan 20TL. Sadece gün içinde açık olan otoparksa yarın sabah açılış saatinden sonra ekstra yazmaya başlar. Gerçi sadece gün içinde açık otoparksa senden 20TL almamış olmaları lazım.
0
10032007
(27.06.18)
(6)

ne yapayım? (iş sorusu)

diffarentiationation
geçen sene mezun oldum, 1 senenin 4 buçuk ayını yurtdışında projelerle geçirdim. 1,5 ay önce geldim, PTT alım yapacakmış ve ona başvurdum. 60 YDS şartı var. Benim YDS puanım 87,5 ve bölümüm elektrik-elektronik mühendisliği.Bugün sınav bilgisi açıklandı, 1,5 ay sonra sınav yapılacakmış. 25 yaşına yen
geçen sene mezun oldum, 1 senenin 4 buçuk ayını yurtdışında projelerle geçirdim. 1,5 ay önce geldim, PTT alım yapacakmış ve ona başvurdum. 60 YDS şartı var. Benim YDS puanım 87,5 ve bölümüm elektrik-elektronik mühendisliği.

Bugün sınav bilgisi açıklandı, 1,5 ay sonra sınav yapılacakmış. 25 yaşına yeni girdim. 1,5 ay daha beklesem geç olacakmış gibi geliyor. PTT kesin değil ama yazılı sınavı geçersem torpil sağlam olmasa da var.

Sizce 1,5 ay oturup sınava mı çalışayım, yoksa hemen CV hazırlayıp linked-in falan bakayım mı? Üniversitem kötü ama ingilizcem iyi.
0
diffarentiationation
(26.06.18)
pttyi zorla sonra bakarsın iş.

1.5 ay daha çalışmazsan ölmezsin.
0
killerbee
(26.06.18)
Yurtdışında falan bulunmuşi bir elektronik mühendisi olarak PTT'de çalışmak yerine çok daha güzel işler bulabilirsin. Örneğin Ankara'da siber güvenlik ve bilgisayar ağları üzerine çok ciddi bir eleman açığı olduğunu düşünüyorum. Neden olmasın?
0
roket adam
(27.06.18)
@roket adam, proje dediğim gönüllülük projesi. Bölümümle alakası yok, sadece dil geliştirme amaçlı gittim. 25 yaşındayım ve hiç tecrübem yok, özel nerede başlarsam başlayayım PTT'den kötü olacak şartları.
0
🌸diffarentiationation
(27.06.18)
cv hazırla ve başvurulara başla tabii ki. Bu süreçleri yakın zamanda yaşamış biri olarak söylüyorum, zaten başvuru yapar yapmaz hiçbir firma dönmüyor. En az 2-3 hafta sonra dönüyorlar, sonra ik mülakatı, (varsa) teknik mülakat vs. derken o esnada senin PTT sınavının sonucu da açıklanmış olur zaten.
0
archery
(27.06.18)
kurban bayramına kadar alım zor zaten, cv'ni hazırla, likedin'de takipçi kas ama saçma sapan şekilde beni işe alın mesajı atma kimseye. ben ciddiye alamıyorum o tipleri seni de uyarmak istedim.
0
hosein
(27.06.18)
hemen guzel bir cv, guzel bir linkedin profili hazirlayip basvurulara basla. belli olmaz bu isler. hic olmaz dedigin yerden arayiverirler. bol bol gorusmeye git, is gorusmesi stresini atlat, gorusme deneyimi kazan. saga sola haber sal, ese dosta cv yolla. o arada sinava da calis. bos durma yani.
0
jimicik
(27.06.18)
(11)

Sarkmalar toparlanır mı, toparlanırsa nasıl?

bir nick var benden iceri
4 ayda 33 kilo verdim, sporsuz. Haliyle kollar bacaklar göbek hatta memeler bile allaha emanet.Bu saatten sonra toparlanır mı? Yoksa bana estetik cerrahisi yolları göründü mü? Toparlanırsa nasıl? Bilale anlatır gibi lütfen. Zira hayatımda hiç -gerçekten hiç- spor yapmadım.Lazım olursa diye, 24,kadın
4 ayda 33 kilo verdim, sporsuz. Haliyle kollar bacaklar göbek hatta memeler bile allaha emanet.
Bu saatten sonra toparlanır mı? Yoksa bana estetik cerrahisi yolları göründü mü?

Toparlanırsa nasıl? Bilale anlatır gibi lütfen. Zira hayatımda hiç -gerçekten hiç- spor yapmadım.

Lazım olursa diye, 24,kadın.
0
bir nick var benden iceri
(26.06.18)
toparlamaz, daha fazla verecek kilon yoksa vakit kaybetmeden kestir o derileri.
0
diffarentiationation
(26.06.18)
sporla düzelir, spor hocalığı da yaptığım için biliyorum.
0
jesusman
(26.06.18)
Eğer çatlak varsa, toparlaması imkansız. Hayallere kapılıp sonradan üzülmeyin. Ameliyat tek çözüm. Yalnız, özellikle de tüm vücut için yapılacaksa basit bir ameliyat değil. Yine de, mümkün olan en az seferde halletmenizi öneririm.
0
skooma
(26.06.18)
Daha vermeyi planladığım 25 kilo var dolayısıyla hemen kestirip biçtiremem.
Sporla minimuma indirmeyi planlıyorum, ama hangi spor?
Çatlaklar var ne yazık ki. Neredeyse +60 kilo fazla taşıyan bi vücut çatlar hocular.
0
🌸bir nick var benden iceri
(26.06.18)
Fitness. Kas yapmaktan korkma. Vücut çalış yani. Sonra da ameliyatını olursun temiz temiz, meseleyi de kapatmış olursun.
0
skooma
(26.06.18)
5 sene önce 40 kilo civarı verdim, o günden bugüne deli gibi spor yaptım, 5 yıldır da her gün nemlendirici sürerim üst vücuda ama çatlaklar ve deri fazlalığı aynı. sporla falan düzelmez yani. kardiyo yapıp ağırlık çalış, 25 kilonu da ver ve hemen ameliyata gir. bu sırada fiyatları araştır.
0
diffarentiationation
(26.06.18)
spor yapman için öncelikle sağlam bir checkup a girmen lazım.

bunca sene yapmamışın, ters bir hareket yapsan bişey yapsan, bir eklemine zarar versen, telafisi çok zor olur.

kaldı ki kalp olayı da var.

ayrıca estetik ameliyatla aldırmak da size über bir estetik kazandırmayacak , bir sürü dikiş izi olacak.(dikişizi kesin mi bilmiyorum ama benim bi kaç arkadaşımda acayip derecede vardı.)
0
killerbee
(26.06.18)
Çatlak, aynı zamanda aşırı gerilmenin bir işareti oluyor. Yani, çatlak varsa, deri eski haline gelemeyecek kadar gerilmiş, yırtılmış demektir. Burada bahsedilenlerin hepsini bizzat deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum. Eğer çatlaklar halen kırmızı ise, iyileştirmek mümükün olabiliyor ama beyazlamışsa yapacak bir şey yok.

Ama çatlaklara çok takılmayın derim. O da sizin başarınızın izi olsun, özellikle de o kadar kilo vermişseniz.

Edit: Bana soruyu soran kişi sorusunu silmiş ama bu yine de dursun burada.
0
skooma
(26.06.18)
topalar diyene inanma ! evet bir miktar toğarlayacaktır. biraz kas yapsan biraz daha iyi gürünecektir ama bunları toplamı maximum üzde otuz gibi birşeydir.sana tavsiyem spoara başla kilo verdikten bir yıl sonra amaliyata gir.
0
300worms
(27.06.18)
Erkek arkadaşım 40+ verdi bundan 5 sene önce. Ameliyat falan olmadı, spor yaparak (önce cardio sonra cardio+ağırlık ve şimdilerde power lifting) deri sarkmalarını toparladı. Umutsuzluğa kapılmayınız yani burada yazıldığı gibi.

He ama o sporla verdi o 40 kiloyu onun da etkisi var mıdır bilmiyorum
0
dedi ayca
(27.06.18)
Ben sporsuz ve bi anda verdiğim için (ilk ay 13 kilo mesela) umudum yoktu zaten. Çatlaklarım da yerleşmiş beyaz çatlaklar.
Ama elimden geldiğince toparlamaya çalışacağım bundan sonra. Hadi diğer her şeyi saklayabiliyoruz da patlıcan kollar saklanmıyor :(
0
🌸bir nick var benden iceri
(27.06.18)
(1)

Evlilik

soranolursaoyokdersiniz
Kıbrısta evlenmek isteyen 2 türk vatandaşı için gerekli prosedürleri bilen var mı? Bir arkadaşıma lazım!
Kıbrısta evlenmek isteyen 2 türk vatandaşı için gerekli prosedürleri bilen var mı? Bir arkadaşıma lazım!
0
soranolursaoyokdersiniz
(26.06.18)
507
(27.06.18)
(11)

Üst katın tuvaletinden benim banyoma su akması

archery
Bu durumda ustayı kim çağırır? Ödemeyi kim yapar?Üst kat komşusunun yaptırması lazım değil mi?
Bu durumda ustayı kim çağırır? Ödemeyi kim yapar?

Üst kat komşusunun yaptırması lazım değil mi?
0
archery
(26.06.18)
Üst kat komşunuzun problemi.
Ustayı siz bile çağırsanız ödeme üst kata ait
0
purplee
(26.06.18)
Sorumlu üst kattır onlar karşılayacak tüm masrafı.
0
Boris
(26.06.18)
siz yine de usta çağırmadan bir görüşün üst tarafla henüz görüşmediyseniz.

Belki tanıdık ustası vardır, ona yaptırma ister vs. Haksız duruma düşmeyin.

Belki de görüştünüz tabii ve anlaştınız, bilemiyorum :)

Ancak sorumluluk üst katta +1
0
burfak
(27.06.18)
üst olur.
0
legalize marijuana
(27.06.18)
Evini küçük bir meblag verip sigortalattır, bir dahaki sefer ister yaptır ister yaptırma sigorta firması ile iletişime geç onlar çatır çatır üst komşundan parayı alır.
0
liberal
(27.06.18)
uyuz biriyse:
komşu savaşlarına hoşgeldiniz :)
0
herhaltibiliyoring
(27.06.18)
üst kat komşu savaşları versus ofiste klima savaşları
0
liberal
(27.06.18)
@liberal, 2sini de yaşıyorum :)))
0
🌸archery
(28.06.18)
@archery, ben de malesef aynısını yaşıyorum :) Üst komşuyu hadi parayı kendin ver yine halledersin de klima savaşanı kazanmak çok zor.
0
liberal
(28.06.18)
kendi katınıza davet edip gösterin, durum bu demeniz iyi olur
0
firemanjonny
(28.06.18)
Üst komşu usta çağırır o yaptırır o öder.
0
ThomasJefferson
(28.06.18)
(3)

Ekran kartı yan durunca bozulmuyor mu?

ya ben lan neyse
askıda gibi duruyor çünkü. ana kartı zorlamaz mı? tutucu kullanan var mı?
askıda gibi duruyor çünkü. ana kartı zorlamaz mı? tutucu kullanan var mı?
0
ya ben lan neyse
(26.06.18)
kasaya sabitliyorsun zaten hdmi vga çıkışını aldığın yerden. bozulacak olsa yer yüzündeki ekran kartlarının %140'ı bu şekilde kullanılmazdı.
0
Bruce
(26.06.18)
soru yanlış değil. eksik gibi :)
evet yan durunca sorun olmaz. ancak hayvani çift fanlı 30-40cmlik kartlar ağır oluyor. onları tabii ki arkadan da sabitlemek lazım. sadece ekran kablosunun takıldığı yer yeterli olmaz. bu kasanın içinden de çıkabilir kasanın kalitesine bağlı olarak. ayrı alman veya kart ile de gelebilir.
bunları yaptıklarına göre sorduğun soru yanlış değil dediğim gibi.
www.google.com.tr
veya aynı link:
goo.gl
0
i dont know i dont care
(26.06.18)
Hiçbir şey olmaz. Zorlar evet, ama o kadar zorlama ile kırılacak veya bozulacak adilikte bir kartsa zaten, tutucu kullansan da fayda etmez. Kartı çıkarıp takarken bile bozulabilir mesela.
0
malheiros
(27.06.18)
(3)

iPhone’un Türkiye Garantisi Olduğunu Nasıl Öğreniriz?

silah taciri
Merhaba. Geçen gün şöyle bir soru sormuştum: (git: https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1290157/iphone-x-vs-iphone-8-iyi-olan-kazansin) iPhone X alayım diyorum tarifeyeye, kampanyaya bağlı ama alacağım telefonun Apple’ın Türkiye garantisine dahil olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Merhaba. Geçen gün şöyle bir soru sormuştum: (git: www.eksiduyuru.com) iPhone X alayım diyorum tarifeyeye, kampanyaya bağlı ama alacağım telefonun Apple’ın Türkiye garantisine dahil olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
0
silah taciri
(26.06.18)
Kutu arkasında Türkçe kutu içeriği falan yazar. Operatörler Türkiye garantili satıyor zaten.
0
lana del rey
(26.06.18)
cihaz yurtiçi mi yurtdışı mı ona bakacaksınız iphone için. tarifeye bağlıysa zaten bakmaya bile gerek yok.
0
nrmnm
(26.06.18)
Dürüst olmak gerekirse mevzudan çok haberim yok. Bizim şirketin kurumsal müşteri temsilcisi telefon mevzusu için aradı beni taahhütlü kampanyadan %15 indirimle telefon alabileceğime dair. Yeni sözleşme imzalanacak abonelik yenilemesi falan filan.. Bizim temsilci doğrudan Turkcell’e mi bağlı yoksa Turkcell’in görevlendirdiği şirkete mi bağlı bilmiyorum. Babam iyi aktaramadı bana mevzuyu. Bu yüzden ben de size bu şekilde yazıyorum. Kısacası adamın Turkcell adına vereceği telefon adamın bağlı olduğu şirketin tedarik ettiği telefon mudur yoksa doğrudan turkcell’in kurumsal olarak apple’dan tedarik ettiği mi? Bugün apple’da çalışan kıza sordum Türkiye garantili telefonu ne şekilde anlayabileceğimi, o da izah edemedi...

Biraz saçma oldu ama babam da yeteri kadar dığru aktarmadı bana
0
🌸silah taciri
(27.06.18)
(3)

Doktora yeterlige en fazla kac kez girilir?

Traveller
Ilk donemim bitti ama simdiden endiseleniyorum. Birincisine dogrudan girmeyeyim daha ders alayim diyorum. Ikinci hakkim vardir ama uc ve dort de var mi?
Ilk donemim bitti ama simdiden endiseleniyorum. Birincisine dogrudan girmeyeyim daha ders alayim diyorum. Ikinci hakkim vardir ama uc ve dort de var mi?
0
Traveller
(26.06.18)
İki
0
fasulyek
(26.06.18)
En geç 5. Yarıyılda yeterliğe girmek zorundasınız ve iki kere geçemezsiniz öğrencilik hakkınız sonlandırılır.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(26.06.18)
iki. ancak ders alırsan girmeme hakkına sahipsin, o sayılmıyor. şöyle mesela güz döneminde girmek yerine ders alırsan ilk yeterliğin bahar döneminde olur. baharda kalırsan sonraki güzde geçmen lazım. böyle düşün.
0
şubatsonrası
(26.06.18)
(4)

Eve çıkmaca

eli
Sevgili duyurudaşlar,Tavsiyenize ihtiyacım var.Levent’e ulaşımı kolay nerede eve çıkabilirm? Bütçe ayda 2 bin tl. Evin yeni olması mümkünse otoparkının olması en az 1+1 olması iyi olur.Metro’ya yakın uygun güzel mahalleler nereler pek bilmiyorum direk oralardan bakayım. İşe metro ile gitmek istiyoru
Sevgili duyurudaşlar,

Tavsiyenize ihtiyacım var.

Levent’e ulaşımı kolay nerede eve çıkabilirm? Bütçe ayda 2 bin tl. Evin yeni olması mümkünse otoparkının olması en az 1+1 olması iyi olur.

Metro’ya yakın uygun güzel mahalleler nereler pek bilmiyorum direk oralardan bakayım. İşe metro ile gitmek istiyorum.
0
eli
(26.06.18)
nispetiye, etiler, esentepe, gayrettepe
0
yeteramadenedimherseyi
(26.06.18)
osmanbey'e kadar gelebilirsiniz, metro'yu kullanacaksanız.
0
deniztarafinabakankale
(26.06.18)
İkibine pek ev yok gibi dediğiniz yerlerde :(
0
🌸eli
(27.06.18)
Hisarüstü. Biraz sabırlı olursan 2000’e bulursun. Otopark sorununu ben de yaşıyorum. Burada genelde oda oluyor ama daire de bulunuyor.
0
aguilas negras
(27.06.18)
(3)

gözlerim iyi görmüyor ama

semenderr
maddi yetersizlikten ötürü sabah doktora gidiyorum, ölçüm yapıyor ve sorun yok deyip yalanda 1,5 birim gözlük yazıyor. o gözlüğü de aldım hatta işe yaramıor. sorunum şu ki, özellikle akşamları yazıları okuyamıyorum. ufak şeyleri seçemiyorum. bilgisayarda mesela karakterleri 2 kat büyütmem gerekiyor.
maddi yetersizlikten ötürü sabah doktora gidiyorum, ölçüm yapıyor ve sorun yok deyip yalanda 1,5 birim gözlük yazıyor. o gözlüğü de aldım hatta işe yaramıor.

sorunum şu ki, özellikle akşamları yazıları okuyamıyorum. ufak şeyleri seçemiyorum. bilgisayarda mesela karakterleri 2 kat büyütmem gerekiyor. kitap okuyamıyorum yazılar birbirine giriyor. kağıda standart punto yazılı metinleri sabah da okuyamıyorum. gözlerim önce buğulanıp hafifçe yanmaya başlıyor. yazılar birbirine giriyor. lütfen yardım edin düzgün bir gözlüğe ihtiyacım var.
0
semenderr
(26.06.18)
Baska bir doktora gidebilirsin. SGK varsa zaten hepsi ucretsiz. Sadece gozlugu devlet 3 yilda bir ucretsiz karsiliyor. Iyi bir doktor degilse mecburen tekrar gideceksin.
0
Traveller
(26.06.18)
Gozlerinizi fazla yoruyor olabilir misiniz? Goz numaram ilerledi bu neden goremiyorum dedigim bir donemde muayenede numaram ayni cikmisti. Doktor gozlerimi dinlendirmemi onermisti. Dinlendirmek icin de en iyi yontemin disarida gorebildiginiz en uzak noktaya bakmak oldugunu soylemisti. Tabii ki mumkun oldugu kadar tv, telefon ve bilgisayardan uzak durmami soylemisti. Sizde de ise yarar umarim gecmis olsun.
0
boyalı kuş
(26.06.18)
sorununuz gözlüklük değil diye düşünüyorum. öncelikle kornea uzmanı olan bir doktora gitmenizi öneririm. eğer korneadan değilse sorun (ki bana öyle geliyor anlattıklarınızdan) retina uzmanına da gidebilirsniiz
her ikisini de üniversite hastanalerinde bulabilirsiniz. her ikisi de genelde özel olan doktorlardır. düz göz doktoru bir boka yaramaz.
0
i dont know i dont care
(26.06.18)
(10)

Ohal

alwayschargeneverbend
Ohal’in hayatınıza “direkt olarak” ne gibi etkileri oldu? Yaşadığınız şehri de belirtirerek kısaca, teşekkürler.
Ohal’in hayatınıza “direkt olarak” ne gibi etkileri oldu? Yaşadığınız şehri de belirtirerek kısaca, teşekkürler.
0
alwayschargeneverbend
(26.06.18)
Her metro istasyonunda mutlaka gbtmi alıyolar. O kadar çok gbt aldılar ki şuraya random bi rakam bırakayım gerçek rakama muhtemelen yakın bişey olur.

İstanbul.
0
IncredibleMau
(26.06.18)
yakın zamanda bir şey yok ama şehirler arası ve şehir içi toplu taşımada çeşitli üst aramaları, nerden gelip nereye gittiğimi sorgulamalar falan oldu. istanbul.
0
zgrydn
(26.06.18)
gece vakti arabama yaslanip bira iciyom
bekci midir polis midir ne haltsa geliyo dio baska yer bulamadin mi
niye diyom
elalemin arabasina zarar verme diyo
kimlik ver diyo
arabayi aciyom kimligi veriyom
ve her ay bu olay yasanio
ankara
0
hordes of chaos
(26.06.18)
Ohalin yasantiya direkt etkisi yok. Herkes tutturmus bi ohal.
0
lata
(26.06.18)
Ohal'in suya sabuna dokunmayan vatandaşa etkisi olmaz. Ses çıkarmaya çalışan muhalifleri bastırma yöntemi olarak kullanılıyor şu an.
0
synesthesia
(26.06.18)
khk'daki "makul suphe" gerekcesiyle, delil olmaksizin bir sikayet uzerine tutuklanan yakinim var. Mahkeme tarihi de belirsiz. 23 ay mahkemeyi bekleyen insanlar var... Daha nasil etkilesin ohal?
0
mandy moore
(26.06.18)
Gunluk hayatta farkedilecek bir degisiklik olmadi. IStanbul.
0
stavro
(26.06.18)
Avrupa ülkelerinden Schengen vizesi alırken dezavantaj yaratıyor. Pasaportumuzun saygınlığını yerle bir eden bir durum.
0
grace margaret mulligan
(27.06.18)
kredi notu düşünce yüksek krediler alınmaya başlandı böylece dolar/euro arttı.

aynı zamanda keyfi kanunlar çıkmaya başladı. en son güneş enerjisi teşviklerini 3te 1'ine indirdiler mesela.

farkında değilsiniz belki ama vize almak zorlaşıcak.
0
dedim dedim de kime dedim
(27.06.18)
Arabayı gece okula park etmeme izin vermiyorlar. Bazen 20 dakika turluyorum eve yakınlarda park yeri bulabilmek adına. Sebebini sorunca da “ohal yüzünden, kurul kararı” falan diyorlar. Çok inandırmasa da hiç olmazsa böyle saçmalıklarda bahane edebiliyorlar yani.
0
aguilas negras
(27.06.18)
(6)

Uydudan Anlayanlar

freet
Şöyle ki evde digiturk ü, digiturkun kurduğu çanak antenden eutelsat üzerinden izliyordum. Üyeliği iptal ettim, çanak bana kaldı, tivibu aldım, bu çanak ı turksat yapıp tivibu için kullanmam mümkün mü, bir uyducu yapabilir mi bunu?Hiç anlamadığım için saçma bir soru gibi gözükebilir özür dilerim;Çan
Şöyle ki evde digiturk ü, digiturkun kurduğu çanak antenden eutelsat üzerinden izliyordum. Üyeliği iptal ettim, çanak bana kaldı, tivibu aldım, bu çanak ı turksat yapıp tivibu için kullanmam mümkün mü, bir uyducu yapabilir mi bunu?
Hiç anlamadığım için saçma bir soru gibi gözükebilir özür dilerim;
Çanağın üzerinde digiturk yazması ya da eutelsat olarak ilk kurulumun yapılması önemli değildir diye düşünüyorum , doğru mudur?
0
freet
(26.06.18)
Başlığı uyku anladım. Uyku ve teknik.. nası bi soru acaba derken.. uyduymuş meğer.

Aynen dediğin gibi. Çanağın üzerinde yazanın, nereye baktığının hiçbir önemi yok. Nereye çevirirsen o sinyali alır. Tivibu nasıl bişeydir bilmiyorum ama türksat üzerinden yayın alıyorsa herhangi bir uyducu çağırıp ayarlatabilirsin.
0
IncredibleMau
(26.06.18)
digiturk’un lnb’si farklıydı en son. sırf çevirmek yetmeyebilir.
0
passion rules the game
(26.06.18)
Lnb tipinin bir önemi yok diye hatırlıyorum. Varsa da uydu alıcısından yapılacak bir ayarla muhtemelen yine çalışır.
0
IncredibleMau
(26.06.18)
digiturk mdu4 veya mdu5 lnb kullanıyor olabilir, lnb'ye bakın eğer universal yazıyorsa turksat izleyebilirsiniz, yok mdu-4 veya mdu-5 diyorsa bazı bantlar eksik olabilir.
bu arada tivibu'nun turksat üzerinde yayını var mı yok mu bilmiyorum maalesef.
0
gkhncnzdgn
(26.06.18)
lan tivibu iptv değil mi? ne tivbusu?

uydu alıcının lnb'sinin önemi yok. düz bir uydu alıcı alıp turksata çevirip kullanabilirsiniz.
ancak tivibu iptv dışında uydu cihazı da var diye beni göt edecek varsa bu bilgiyi duymaya hazırım. ancak tivibu adsl filan üzerinden çalışan bir iptv idi ben ilk gördüğümde.
not: 2000 yılından beri tv izlemiyorum. tavsiye ederim.
0
i dont know i dont care
(26.06.18)
www.zorluteknoloji.com
ve
www.tivibu.com.tr
"1. Kampanyadan Kimler Faydalanabilir?
Kampanyadan yalnızca yeni Tivibu Uydu ve Ev müşterilerimiz faydalanabilir."
0
gkhncnzdgn
(27.06.18)
(2)

Dolu ve Akasya AVM Otopark

nawar
Dolu tehlikesi için AVM otoparkına park ettim. Hala orada araba ben eve geldim. Şimdi AKOM dolu riski aza indi ama gece yarısına kadar ara ara yağışlar olacak diyor. Ben ne olur, ne olmaz diye burada arabayı bırakabilir miyim yarına kadar? Girişte kart falan verilmedi. 22:00 sonrasına kalan araçlara
Dolu tehlikesi için AVM otoparkına park ettim. Hala orada araba ben eve geldim. Şimdi AKOM dolu riski aza indi ama gece yarısına kadar ara ara yağışlar olacak diyor. Ben ne olur, ne olmaz diye burada arabayı bırakabilir miyim yarına kadar? Girişte kart falan verilmedi. 22:00 sonrasına kalan araçlara ayrı ücret uygulanır yazıyordu ama ne kadar uygulanır, nasıl uygulanır bilgi yok?

Bu konularda bilgisi olan veya orada bırakan var mı?
0
nawar
(26.06.18)
girişte vardır gece kalan araclar icin ayri bir borc
normalde 2-3 saat bedava
20-30 lira verir alırsın yarın
0
kingcyrax
(26.06.18)
20-30 liradan bir şey olmaz. AVM'de başka sıkıntı yaşanmasın da
0
🌸nawar
(26.06.18)
(2)

2 Orta boy pizza mı yoksa 3 küçük boy pizza mı?

grobet
Sb
Sb
0
grobet
(26.06.18)
12*12*3,14*3 =? 15*15*3,14*2

edit: küçük boy pizza genelde 24 cm olur, orta boy da 30.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(26.06.18)
bence 1 büyük.
0
binder dandet
(26.06.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.