[]

sevgiliye maaş sorma

hakkında ne düşünüyorsunuz?

geçen arkadaşlarımla konuştuk bunu. ben o kadar kolay birşey olmadığını söyledim. en azından ilk birkaç ay veya işler ciddiye binmeden önce. kendileri saçmaladığımı düşündüler.

ama şimdi düşünüyorum, sevgilim var diyelim, nasıl sorucam yav ne kadar maaş alıyorsun diye? e sormasam da saçma gibi? (insanların saçmaladığımı düşünmelerini kast ediyorum)

sizde durumlar nasıl. bu işin raconu nedir. merak ettim.

edit: yahu yanlıs anlıyosunuz galiba. sorulmaması gerektiğini düşünen taraf benim. arkadaslarımın sormak bilmek lazım dusuncesini garipseyen benim. tam tersini düşünüyormusum gibi maddiyatçı diye suçlayan arkadaşlar olmus. enteresan.

 
Daha önemseyeceğiniz bir şeyler yok mu bu hayatta? Maaş, para, çok mu önemli sizler için?

Birlikte olunmaz seninle bence.

Not : (10.000 TL)
  • MaNOfTheYear  (27.06.18 09:26:51) 
"E sormasam da saçma gibi" ne demek neden saçma?
Sevgiliye, arkadaşa kimseye sorulmaz böyle sorular.
Ben kardeşimin maaşını bilmiyorum sormak da gelmez hiç aklıma.
  • mutekebbir  (27.06.18 09:31:56) 
bizde şöyle oldu, sevgilim direkt sordu ben söyledim, o da kendisininkini söyledi
o sormasa ben sormazdım

  • superb  (27.06.18 09:33:19) 
sorma sebebine göre değişir. durduk yere maaş sormam, sorulması da hoş gelmez ancak bir takım giderleri vardır ya da bir şekilde maaşı yetmiyordur o zaman ne kadar maaş alıyorsun ki diye giderlerin ve gelirlerin ne şekilde olduğunu bilmek isterim.

ortada fazla ve gereksiz harcamalar varsa onun iyiliği için burayı biraz kısabilir ya da şuradan şu kadar arttırabilirsin gibisinden tavsiyeler verebilirim.
  • eeb  (27.06.18 09:33:57) 
Benim hatun telefon faturasını vs. yatırdıktan sonra bana verir parasını, öyle bir sorma - söyleme durumu olmadı. İhtiyacı olduğu zaman söylüyor bana, ben alıyorum ya da gerek olmadığını düşündüğümü söylüyorum. Öyle.

Not: evli değiliz.
  • Darkwing Duck  (27.06.18 09:34:54) 
İlla önemsediği için mi sorar insan, ben çok meraklıyım ondan bilmek isteyebilirim mesela eheh :D. Bence de kolay değil sormak, ancak parayla ilgili bir şey anlattığında “aa sen ne kadar alıyosun peki” denilebilir veya iş değişikliği yapmayı düşünürse, burda ne kadar orda ne kadar gibi sorulabilir.

Kasmaya gerek yok ya samimiyet oluşunca bir şekilde öğrenilir bence. Tanışır tanışmaz sormak zaten manoftheyear gibi düşünmesine neden olur :D
  • ekaterina  (27.06.18 09:36:53) 
hiçbir zaman sormadım. hiiç ilgimi çeken bir durum değil. amaaaa yaşım gereği sevgilim/eş adayım olacak kişi öncelikle hayatın başında olmayacağı için kendisini geçindirecek biri olmalı. ne kadar kazandığını bilmeyeyim ama kendi hayat standardını devam ettirecek kadar kazansın. yani benimle birlikte olduğu için değil ama kendisi için. çevremde görüyorum mesela eşinden/sevgilisinden para isteyen (güya borç) yok efendim telefon faturamı yatırır mısın diyenler sonracıma yok haciz gelecek zor durumda kaldım borç verir misin diyenler falan. ne kadın ne erkek kısmısının böyle onlanlarından hoşlanmıyorum.


  • naksidil  (27.06.18 09:39:49) 
Bence sorulur, ben soruyorum. Cevap verirse verir, vermezse vermez. Israr etmem, bozulmam. Kac lira maas aliyon gibi degil de sen zengin misin yaaa falan diye sorarim.
Hatta bankada kac tlsi oldugunu da sorarim. Cevap verirse verir, vermezse vermez.
Parasinda gozum oldugundan degil, baska bisey.
Maaş sormak nerelisin, memleket nire, hangi köyundensin gibi seyler sormaktan daha az ayıp bisey.
  • cocodancer  (27.06.18 09:40:10) 
sohbet esnasında denk gelirse (geliyor bazen) öyle öğrenilebilir ama özellikle sormak ya da bana sorulması beni gererdi, rahatsız olurdum


  • serbest gezen koala  (27.06.18 09:40:28) 
Bi de şunu söylemek istiyorum, bu konu bi kaç yerde daha konuşuldu. Dikkatimi çeken şu, artık eşler bile birbirine ne kadar maaş aldığını söylemek istemiyor, kocası kadının parasını alıyormuş da, zam almış saklıyormuş da, karısı ne kadar kazandığını bilse tatil istermiş de veya bilmesine ne gerekmiş ki?? aşırı saçma şeyler duyuyorum bu aralar. Bana bu tip içinde gizlinin saklının olduğu ilişkiler çok samimiyetsiz geliyor. 2-3 senelik sevgilim benden ne kadar kazandığını saklasa soğurdum galiba.


  • ekaterina  (27.06.18 09:43:00) 
Sevgilim bilmeyecek de kim bilecek.

Ben sorulmadan kesinlikle söylemem, iş değiştirirken bir şekilde konu maaşa da geldi ve söyledim. Her ne kadar maddiyat kişinin özeli olsa da en yakın olduğun insanın sınırlarını net çizgilerle olmasa da bilmeli, ilişki dinamiklerini o şekilde ayarlamalı. Öteki türlü farkında olmadan karşı tarafı zorlamak, belki zora sokmak hoş değil.

Para meseleleri hem çok hassas hem de bir o kadar şeffaf olmalı düzgün ilişkide bence. Şunu alalım mı dediğinde sevgilin rahatça param yok, ileride alırız, başka önceliklerim var diyebilmeli.
  • chicha  (27.06.18 09:49:54) 
Yeni işe basladiysa ne kadar maas veriyorlar falan diye sorarim ama halihazirda calisan sevgiliye iliski yeniyse maasin ne kadar diye sorulmaz. Onun disinda Uzun zamandir beraber olan ciftler icin sorun olmamali boyle seyler.


  • aquarium  (27.06.18 10:21:13) 
ben sözlükten öğrenmiştim. orda yazmasa soramazdım. daha önceki erkek arkadaşlarımın hiç birinin maaşını da bilmem. öyle her sevgiliye 'mayıışş kaç?' diye sorulmaz. işler ciddilerşir, o zaman konu açılır ve karşılıklı söylenebilir. yani belli noktadan sonra bilmek gerekir diye düşünüyorum.


  • elorelia  (27.06.18 10:21:52) 
şimdikinde nasıl öğrendiğimi hatırlamıyorum ama birkaç sene sonra o samimiyete ulaşınca "hacı sen ne kadar alıyon" diye sorarım diye düşündüm şimdi. ben de söylerim birlikte birikim planı yapabilmek adına.

plansız harcayınca milyorlar çok hızlı uçup gidiyor çünkü lüks yaşamasak da.
  • piremses  (27.06.18 10:25:09 ~ 10:25:20) 
ne kadar kasıntı insanlarsınız. bazen düşünüyorum hangi alemde yaşıyorsunuz diye. sor tabi. istediğini sor sevgilin sonuçta.


  • marul hirsizi  (27.06.18 10:32:20) 
Sorulmaz. Sorulmamali. Bence arkadaslarin sacmalamis.
Is cok ilerler evlilige dogru gitmeye baslarsa bir sekilde ogrenirsin zaten o zamana. Bana maasimi soran kizdan sogurum. Kendiligimden soyleyebiliri ama sorulmasindan hoslanmazdim. Sormazdim da.

  • stavro  (27.06.18 10:43:45 ~ 10:46:15) 
sormam, karşı taraf sorarsa sorma stiline göre sormasını yadırgayabilirim ya da yadırgamam. sırf bu yüzden flört kısmını atladıktan sonra maaşı söylerim bi şekilde laf arasında ya da yeri geldiğinde.


  • Bruce  (27.06.18 11:18:36 ~ 12:05:09) 
Evliyim, eşimin maaşını bilmiyorum. Hadi bakalım.
Evin ihtiyaçlarını genellikle ben karşılıyorum. Eşim kendi işini yapıyor. Uni'de ders verdiği için oradaki kazancının mertebesini vize evrakları dolayısıyla biliyorum. Yatırım yapmak gerektiği zaman, ya da çocukların eğitim ücretleri için sorduğumda bana ilgili tutarı gönderiyor, bazen zamansal olarak tutmuyor vs. Ama bilemiyorum, belki ben fazla hassasım bu konuda.
No: 15+ senedir evliyim
Sonradan edit: hatun kişiyim
  • SiyamkedisiZorro  (27.06.18 12:03:26 ~ 18:51:18) 
ben erkek tarafı olarak sevgiliyken sormam. o sorar ise de söylerim elbette. bence böyle şeyler ilişkinin aşamasına veya samimiyetine bağlı olarak kendiliğinden öğreniliyor.

evliysek zaten birbirimizin maaşlarını bilmemiz lazım, paraları tek bir havuzda toplayıp ona göre harcama yapmak için.
  • biravekahve  (27.06.18 13:49:06 ~ 13:49:23) 
Sorulması uygun değil bence - bahsettiğin gibi ortak bir borca giriliecekse, evlilik planlaması yapılacaksa başka.
Sorulması için de iki kişi arasındaki samimiyet bu sorunun zamanını belirler bence.

  • sbryldrm  (27.06.18 14:00:27) 
zaten yediği içtiğinden iyi kötü ne aldığı bellidir ya. İyi kötü bir tahminim vardır.

Hiç sormadım, bi tane uzuuuun ilişkim vardı o zaman zaten kuruşu kuruşuna biliyorduk. Onun dışında ilgilenmedim de.. Evlenecek kadar ciddiye binersem sorarım.
  • lcha  (27.06.18 16:08:58) 
laf arasında önemsiz bir şey gibi sorulup geçilebilir ben öyle yapmıştım :DD


  • 9kuyruklukedi  (27.06.18 16:12:01) 
erkek tarafiyim. aylik 6-7 bin tl aldigini bildigim ama (3 ay onceki olay) iphone4 kullanan is arkadasim vardi. cunku ailesine ve kardeslerine bakmakla yukumluydu. mezun olmadan once universitedeyken de insaatta amelelik yaptigini biliyorum. simdi bu adam gorece iyi bir maas aliyor olabilir ama yeri geldiginde zaruri ihtiyaclarindan bile kismak zorundaydi.

bir diger arkadasim, kadikoy'de yillarca ozel universiteye gitti burssuz. altinda arabasiyla istanbulda yasadi. instagrama odedikleri hesaplari atiyor bazen, 3-4 kisi ortalama 1000 tl harciyorlar gecelik. baba parasi. en son hala ogrenciydi. sorsan bu adam da harclikla geciniyor.

velhasil, insanin eline gecen parayi ne kadar kazandigi degil, ne kadar harcadigi belirler. insanin degerini de o parayi nerede-nasil harcadigi belirler. ben hic sormadim. soracagimi da sanmiyorum.

ha bir de, cok asik oldugum ve tek ciddi iliskimi yasadigim kisi bana para konusunda yersiz bir imada bulunmustu universitedeyken. 'ne kadar maas alcan ki sen zaten' gibi bir sey demisti sanirim. salaklik, o gun orada direkt siktiri cekmedigime cok pismanim. dikkat etmek lazim yani bu mevzulari acarken-sorarken.
  • icim urperiyor  (27.06.18 16:35:37) 
sevgiliye bunu dahi soramıyorsak ve sanki parasında gözü varmış gibi algılanmaktan korkuyorsak neyi soracağız ki? üğpoıuy+1

hele sormam ama maddiyatla ilgili bir durum olursa ancak sorarımcılar daha fena bence, direkt karşı tarafın parasını kullanma üzerinden bir çıkarım yapıyorlar.

maaş sadece bize para lazımsa aydınlığa kavuşturulması gereken bir bilgi değildir bana göre. kişiye o sektörde belki de yanlış değer biçildiğini gösterecek, kişinin iş çevresi, patronu, tecrübesi hakkında bilgi verecek vs. her bilgiyi de kullanmak zorunda değiliz, bu benim öğrenmek isteyebileceğim ama kullanmayacağım bir açıklama olarak kalır. hayatımdaki en önemli insanlardan birinin her allahın gününün 10 saatini geçirdiği yerdeki karşı edimini bilmek istemiş olmayı merak duygusuyla da açıklayabilir ve üzerine planlar yapmak zorunda olmayabiliriz.

nasıl sorulur kısmına gelince, zaten parasıyla müstakbel herhangi bir planım olmadığından kurgulayarak sormam; sohbetin doğal gidişatı ekseninde ve öylesine sorarım işte.

ha, ben bunu sorsam, sevgilim değişik triplere girse ve korksa örneğin, sen beni sümük mü sandın der, fıtı fıtı efektiyle baş parmağım ile işaret parmağı arasında ovalar atarım muhtemelen. zaten sevgilimse parayla pulla hiç işimin olmadığını daha en başından anlamış olması gerekir.

bunu evlenmiş, eşinin maaşını sevgililik aşamasındayken de bilip eşinden para istememiş bir insan olarak söylüyorum.
  • treamorg  (27.06.18 16:41:04) 
Evet birkaç aydan sonra çözmekte fayda var. Sorma diyen arkadaşlara katılmıyorum - sevgilinizin maddi durumu ileride direkt sizin maddi durumunuz olabilir. 2 yıl çıktıktan sonra babadan 4 trilyon borç kalacağını öğrenmek tatsız olur. O yüzden sormak gayet normal. Ama acele edersen golddigger muamelesi görürsün.

Hatta sadece maaşı değil borcu harcı, bakmakla yükümlü olduğu kişiler, ailesinin durumuna kadar öğrenmeniz gerekli. Gerçekten başınıza büyük bela açabilir bu konu özellikle kadınsanız. Artı, adamın para harcamasını da izlemeniz gerekli, aldığı para nereye gidiyor? Neye harcıyor? Ne kadarını saklayıp ne yapıyor? Parayı yönetebiliyor mu? Bunlar aile kuracak bir birey için çok çok önemli.
  • roket adam  (27.06.18 18:14:34 ~ 18:16:20) 
Bunu soramadigin birisiyle nasil sevgilisin? O nasil sevgililik? Yaninda hic mi mobil app'ten havale cart curt bir sey yapmiyor?


  • perfectum  (27.06.18 18:16:22) 
ilişkinin başında sormak çok sakat, yanlış anlaşılabilir. ama bir noktadan sonra sevgilin olan kişinin maaşını bilmemek çok tuhaf bence. bir şekilde muhabbeti geçer ve öğrenirsin, bende hep öyle oldu.


  • pitjantjatjara  (27.06.18 19:22:59) 
ben sorma taraftarı değildim ama 4. ayımızda falan iş buldum, sektörü de bilmediğimden bana önerilen maaşı ona danıştım illa bana söyle danış diyodu. bu sebepten maaşımı biliyor. onunkini de sırf meraktan sormuştum. bana özel bişey kalsın demeye başlayınca uyuz oldum yok senin maaşın kadar zam aldım bik bik diyip duruyor bazen kafasına odunla vurasım geliyor. kadınınki sır olmazmış da erkeğin ki söylenmezmiş falan tavrı bu.

parasına taktığımdan değil, bu hallerine uyuz olduğumdan inatla öğrenmek istedim.
  • kedi kovalayan astronot  (27.06.18 20:44:01) 
ne işe yarayacak o bilgi?


  • matrix  (28.06.18 00:31:33) 
Faqirler boş yapmış. şükürler olsun hiç kimseyle para konuşma gereği duymadım. Ben birileri sorunca kazandığımın dörtte birini falan söylüyorum zaten. Hıı diyolar. Hıı tabi amk...


  • Tears of Devil  (28.06.18 02:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.