[]

Öğrenilmiş çaresizlik midir bu?

Herkese selamlar,

Şöyle bir sorunum var. Hayatımda bazı dönemler oluyor, kesinlikle kafama koyduğumu gerçekleştiremiyorum. Ve benim açımdan bu tamamen şans gibi gözüküyor.

Ama bu durum basit bir "Geldiğinde üst üste geliyor" durumu değil. Bazı bazı 7-8 aylık dönemlerle "olmuyor"? Kendini gerçekleştiren kehanet midir, öğrenilmiş çaresizlik midir bilmiyorum.

Hafif bir kabullenmişlik seziyorum kendimde. Sanki olmayacağını bile bile giriyormuşum gibi.

6 ayda 2 şirkete ortak oldum kuruttum. Kendim bir şey yapayım dedim her yere saldırdım ses yok. Fifa atıyoruz yeniliyorum, bir film çekeyim diyorum tamamen benim dışımda sebeplerle olmuyor filan. Ama genele bakıyorum fena durumda değilim, sadece kendimi gerçekleştirme noktasında geri kalmış hissediyorum kendimi.

En kötüsü de artık bu duruma o kadar çok takıyorum ki enerjimin çoğu bu durumu incelemeye gidiyor. Kafamda sürekli bir "Yine olmadı bak alla alla ya" filan derken, her işe olmayacak diye başlıyorum.

Var mı bu duruma aşina olan? Çözümü olan? Psikolog vs. çözüm müdür? Onluk bir şey var mıdır?

Teşekkürler.

 
Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil.


  • hidrolikortakol  (27.06.18 11:26:32) 
Var, ama olmayınca olmuyor. Döngü nasıl kırılır derseniz bilmiyorum. Sevdiğim şeylere odaklanınca bazen çıkıyorum.

Olmayacağını bildiğim bir şeyde ısrar ediyorum şu ara ve hiç mutlu değilim.
  • monogram  (27.06.18 11:35:15) 
ben psikoloğum benimde bu duruma bir çözümüm yok. kendine daha minimal şeyler seç ve ona kanalize ol. döngüyü ister istemez kendin oluşturuyorsun değiştirmekte senin elinde ama zor. genele baktığında durumunu iyi görüyorsan kabullen ve devam et.


  • mikahakkinen  (27.06.18 11:45:02) 
böbürlenmeyi bırakırsan bir şekilde her şey yoluna girer.


  • tragedystreets  (27.06.18 13:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.