[]

iPhone X vs. iPhone 8 (İyi Olan Kazansın)

Merhaba. Turkcell'in kurumsal müşterisiyim. 24 aylık tarife + cep telefonunda toplamda %15 indirim sunuyorlar. 24 ay için iPhone 8 64 gb modeli toplamda 4600'e geliyor. iPhone X 64 gb ise 6700'e geliyor.

Sözlükte iki telefon için de salakça entryler girilmiş ve meselenin aslını anlamak biraz zor. Özellik açısından, fiyat/performans açısından hangi telefon daha mantıklı?

Bir başka sorum da şu: Bu telefonu Türkcell üzerinden alacağım için servis vb. durumlarda doğrudan Apple'a gidebiliyor muyum yoksa muhatabım Turkcell mi oluyor?

 
8 plus kullanıcısıyım eğer imkan varsa plus al derim.
şarjı inanılmaz uzun gidiyor, fotoğrafta portre mode olayı şahane, kamerası iphone x le yüzde 95 aynı sadece diyaframı yarım derece daha iyi iphonex in.
işlemcisi de aynı. ekranı iphone x in daha iyi ama o kadar küçük ekranda çözünürlüğü fark edebilmek çok zor iki telefonu yan yana karşılaştırmış biri olarak söylüyorum
  • rentts  (25.06.18 15:23:03) 
apple'a gidiyorsun.
face id'yi sevmiyorlar ama benim parmak izimi hiç tanımazdı, şimdi bana büyük rahatlık geliyor.
ekrana alışınca tuşsuz kontrol daha iyi gibi.
plus daha mantıklı bu arada, evet. ama yine de x plus'tan da iyi diye düşünüyorum.
  • passion rules the game  (25.06.18 15:25:12) 
Plus daha iyi ama 2000 tl daha ucuz.
Ben ikna oldum diyosan plus al:)

  • her giriste sifresini unutan adam  (25.06.18 15:28:23) 
mutattabın kim olur bilmiyorum da şayet iphone x "tarifen hariç" 6700'e geliyorsa sağlam kazık yiyorsun. oldum olası operatörlerden 12/24 aylık tarifelerle telefon alanları aptal olarak gördüm, çünkü sağlam kazıklıyorlar.

sorularına gelirsek, 8 plus olsa neyse ama x her şekilde 8'i tokatlar.

x kullanıyorum aralıktan beri, çok çok memnunum. pili en yoğun kullanımımda bile 1 günü çıkartıyor, x'in 2716 mAh 8'in 1726 mAh pili var.

x 3gb, 8 2gb ram'e sahip.

animoloji gibi dandirik özellikleri saymıyorum, asıl iki ciddi fark bu söylediklerim.

yok ama ben masada duran telefonun kilidini açmak için telefonu kaldırıp yüzümü gösteremem gibi triplerin varsa 8 al.
  • washe  (25.06.18 15:31:15) 
@washe şirketin 3 tane hattı var. 6700 içinde 1 telefonun kullandığı tarife dahil. Yani aboneliğimle birlikte 6700'e geliyor. Şu an için 5s kullanıcısıyım. Aslında memnunum ama batarya olayı artık uzatmaları oynuyor.. 5S küçük ama Plus da biraz büyük gibi duruyor. Çok büyük telefonları sevmiyorum. Apple'ın kendi garantisi güzel, önceki 5S'te telefonun pili şiştiği için garantisi bitmiş olmasına rağmen alıp yenisini vermişlerdi. Türkcell üzerinden garanti ne şekilde olur bilmiyorum.


  • silah taciri  (25.06.18 15:42:04) 
arkadaşlar apple'a gidiyorsun demişler. 5S'ten sonra x de sana büyük gelecek. ben 7 plus da kullandım ve ondan da çok çok memnundum. pil performansındaki artış büyüklüğünün negatif yanından çok daha büyük ve büyüklüğüne de alışıyor insan.

aradaki 2100 lira fark büyük fark. bilemedim artık senin karar vermen gerek :)
  • washe  (25.06.18 15:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.