[]

Sarkmalar toparlanır mı, toparlanırsa nasıl?

4 ayda 33 kilo verdim, sporsuz. Haliyle kollar bacaklar göbek hatta memeler bile allaha emanet.
Bu saatten sonra toparlanır mı? Yoksa bana estetik cerrahisi yolları göründü mü?

Toparlanırsa nasıl? Bilale anlatır gibi lütfen. Zira hayatımda hiç -gerçekten hiç- spor yapmadım.

Lazım olursa diye, 24,kadın.

 
toparlamaz, daha fazla verecek kilon yoksa vakit kaybetmeden kestir o derileri.


  • diffarentiationation  (26.06.18 23:40:54) 
sporla düzelir, spor hocalığı da yaptığım için biliyorum.


  • jesusman  (26.06.18 23:41:43) 
Eğer çatlak varsa, toparlaması imkansız. Hayallere kapılıp sonradan üzülmeyin. Ameliyat tek çözüm. Yalnız, özellikle de tüm vücut için yapılacaksa basit bir ameliyat değil. Yine de, mümkün olan en az seferde halletmenizi öneririm.


  • skooma  (26.06.18 23:43:55) 
Daha vermeyi planladığım 25 kilo var dolayısıyla hemen kestirip biçtiremem.
Sporla minimuma indirmeyi planlıyorum, ama hangi spor?
Çatlaklar var ne yazık ki. Neredeyse +60 kilo fazla taşıyan bi vücut çatlar hocular.
  • bir nick var benden iceri  (26.06.18 23:45:56) 
Fitness. Kas yapmaktan korkma. Vücut çalış yani. Sonra da ameliyatını olursun temiz temiz, meseleyi de kapatmış olursun.


  • skooma  (26.06.18 23:49:06) 
5 sene önce 40 kilo civarı verdim, o günden bugüne deli gibi spor yaptım, 5 yıldır da her gün nemlendirici sürerim üst vücuda ama çatlaklar ve deri fazlalığı aynı. sporla falan düzelmez yani. kardiyo yapıp ağırlık çalış, 25 kilonu da ver ve hemen ameliyata gir. bu sırada fiyatları araştır.


  • diffarentiationation  (26.06.18 23:51:34) 
spor yapman için öncelikle sağlam bir checkup a girmen lazım.

bunca sene yapmamışın, ters bir hareket yapsan bişey yapsan, bir eklemine zarar versen, telafisi çok zor olur.

kaldı ki kalp olayı da var.

ayrıca estetik ameliyatla aldırmak da size über bir estetik kazandırmayacak , bir sürü dikiş izi olacak.(dikişizi kesin mi bilmiyorum ama benim bi kaç arkadaşımda acayip derecede vardı.)
  • killerbee  (26.06.18 23:53:34 ~ 23:57:13) 
Çatlak, aynı zamanda aşırı gerilmenin bir işareti oluyor. Yani, çatlak varsa, deri eski haline gelemeyecek kadar gerilmiş, yırtılmış demektir. Burada bahsedilenlerin hepsini bizzat deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum. Eğer çatlaklar halen kırmızı ise, iyileştirmek mümükün olabiliyor ama beyazlamışsa yapacak bir şey yok.

Ama çatlaklara çok takılmayın derim. O da sizin başarınızın izi olsun, özellikle de o kadar kilo vermişseniz.

Edit: Bana soruyu soran kişi sorusunu silmiş ama bu yine de dursun burada.
  • skooma  (26.06.18 23:54:48 ~ 27.06.18 00:00:31) 
topalar diyene inanma ! evet bir miktar toğarlayacaktır. biraz kas yapsan biraz daha iyi gürünecektir ama bunları toplamı maximum üzde otuz gibi birşeydir.sana tavsiyem spoara başla kilo verdikten bir yıl sonra amaliyata gir.


  • 300worms  (27.06.18 00:40:22) 
Erkek arkadaşım 40+ verdi bundan 5 sene önce. Ameliyat falan olmadı, spor yaparak (önce cardio sonra cardio+ağırlık ve şimdilerde power lifting) deri sarkmalarını toparladı. Umutsuzluğa kapılmayınız yani burada yazıldığı gibi.

He ama o sporla verdi o 40 kiloyu onun da etkisi var mıdır bilmiyorum
  • dedi ayca  (27.06.18 00:40:52) 
Ben sporsuz ve bi anda verdiğim için (ilk ay 13 kilo mesela) umudum yoktu zaten. Çatlaklarım da yerleşmiş beyaz çatlaklar.
Ama elimden geldiğince toparlamaya çalışacağım bundan sonra. Hadi diğer her şeyi saklayabiliyoruz da patlıcan kollar saklanmıyor :(

  • bir nick var benden iceri  (27.06.18 00:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.