Giriş
(2)

eniştem karantinaya alındı

altin yumurtlayan lavuk
kendisiyle etkileşime geçtikten bikaç gün sonra ateşim yükselmişti ama öksürük gibi belirtiler yoktu burada da sormuştum hatta. yine de şüphelendiğim için kendimi izolasyona almıştım. şu an eniştemi karantinaya almışlar ve test sonucu bekliyorlarmış. ateş ile başlamıştı onun sonra iyileşir gibi olmu
kendisiyle etkileşime geçtikten bikaç gün sonra ateşim yükselmişti ama öksürük gibi belirtiler yoktu burada da sormuştum hatta. yine de şüphelendiğim için kendimi izolasyona almıştım. şu an eniştemi karantinaya almışlar ve test sonucu bekliyorlarmış. ateş ile başlamıştı onun sonra iyileşir gibi olmuştu ama sonrasında öksürük de başladıktan sonra nefes darlığı gelmişti arkasından. şimdi yoğun bakıma alacaklar ciğeri çok kötü durumda olduğu için. ben ise birkaç günlük ateş ağrı ve titreme ile kendi kendime atlatmıştım. son haftalarda etkileşime geçtiği herkese en azından telefonla ulaşılıp durum hakkında uyarılması ya da sağlık durumlarının sorgulanması gerekmiyor mu sizce?

yani tamam eniştem bizi durumdan haberdar etti ama sanki hastanın insiyatifine bırakılmaması gereken zorunlu bir süreç olması gerekiyor gibi geliyor bana. mesela almanya'da covid-19 şüphesiyle karantinaya alınanların son 10 günde etkileşime geçtiği herkesin listesini çıkartıp uyarıyolar.
0
altin yumurtlayan lavuk
(24.03.20)
Bagli oldugunuz saglik ocagi sizi arayacak.devlet duzenli liste gonderiyor ve irtibatta olan herkesle kontak kuruyorlar.tabi enistenin seni soylemesi lazim bunun icin.durumuna gore saglik ocagina her gun telefon acip bilgi veriyorsun.
0
duptıs
(24.03.20)
panik olmayın.
şu an hala belirtiler devam ediyorsa durumu açıklayıp test yaptırabilirsiniz, pozitif çıkması durumunda da etkileşime geçtiğiniz kişilere bildirin.

test yapmayacaksanız ya da yapmazlarsa derhal haber verebilirsin sakince. onlar da kendilerini karantinaya alsınlar.

hepiniz için çok geçmiş olsun.
0
jimjim
(24.03.20)
(2)

yaşlıları çekenler

yetkili birine benzeyen abi
bu yaşlıların görüntülerini çekip yayınlayanlar gözaltına alınmış.hangi suçtan?saygısızlık suç mu?
bu yaşlıların görüntülerini çekip yayınlayanlar gözaltına alınmış.
hangi suçtan?
saygısızlık suç mu?
0
yetkili birine benzeyen abi
(24.03.20)
kendisini kamu görevlisi gibi gösterip "normalde hakkınızda işlem uygulamamız gerekiyor demek" hapis cezasına varabilecek bir suç.
0
altin yumurtlayan lavuk
(24.03.20)
birisi polis taklidi yapmaktan

öteki de zorla durdurup, hakaret edip, yüzüne maske kafasına kolonya döküp, sen virüslüsün bıdı bıdı edip yayınlamaktan.

kaldı ki ikinci örnekte bahsettiğim adam şizofren hastasıymış ve ailesi günlerce videoyu kaldırmaya çalışmışş.

ikincinin işi zor zorla alıkoymak dediler haberlerde

birisi benim anne babama böyle yapsa, net olarak söyliyeyim bütün sülalesini ortadan kaldırırım.
0
hem şişko hem deli
(24.03.20)
(2)

Tatlı hayat bölüm önerisi

owaki
Var mı "şu bölüm çok iyiydi" diyeceğiniz bir bölüm, sayı belirtirseniz muhteşem olur
Var mı "şu bölüm çok iyiydi" diyeceğiniz bir bölüm, sayı belirtirseniz muhteşem olur
0
owaki
(24.03.20)
youtu.be
ihsan yıldırım'ın şiire merak saldığı bölüm
0
freebird5406_2
(24.03.20)
tatil bölümleri. 70-71

www.youtube.com
0
ravenclaw
(25.03.20)
(4)

ekşisözlükte bir platform vardı?

asuman necla latif banu
bir başlıkta denk geldim. bazı yazarlar web üzerinden bir canlı bağlanma şeysi kullanıyorlardı. isteyen yazarlar kanala bağlanıp sohbet edebiliyordu. mikrofon açabiliyorlardı. kaliteli sohbetler dönüyordu. ben öyle denk gelmiştim. neydi o arkadaşlar? bilen var mı? not: "ekşisözlük dertleşecek insan
bir başlıkta denk geldim. bazı yazarlar web üzerinden bir canlı bağlanma şeysi kullanıyorlardı. isteyen yazarlar kanala bağlanıp sohbet edebiliyordu. mikrofon açabiliyorlardı. kaliteli sohbetler dönüyordu. ben öyle denk gelmiştim.

neydi o arkadaşlar? bilen var mı?

not: "ekşisözlük dertleşecek insan veritabanı" değil. başka bir şeydi.
0
asuman necla latif banu
(24.03.20)
tinychat? discord?
0
false pretension
(24.03.20)
sözlükçülerin connected2.me sayfaları
0
freebird5406_2
(24.03.20)
discorddur
0
jelly bear
(24.03.20)
ivisit
0
rachel
(25.03.20)
(5)

Taze patates kaö daikada haşlanır

condom kurşunu
Küçük patatesler yani. İnce kabuklu olanlar
Küçük patatesler yani. İnce kabuklu olanlar
0
condom kurşunu
(24.03.20)
kaç tane haşlayacağınıza, neyin içinde haşlayacağınıza, ne kadar su koyacağınıza, altının ateşine göre değişir.
ortalama 20 dakika diyelim.
20 dakika falan geçince haşlanmaya devam ederken bıçak batırın, anlarsınız pişip pişmediğini, ona göre ayarlarsınız.
0
blatta hiberna
(24.03.20)
22
0
Tears of Devil
(24.03.20)
5dk araliklarla catal /bicak batir. patatesler kayiyorsa olmuslardir.
0
crucio
(24.03.20)
kabuğunu soy, suyu süzme, vitamini kaçmasın
0
bir soru sorcam
(24.03.20)
onu bilmiyorum da, altinin atesine gore degismez. su kaynarken sicaklik sabit kalir.
0
lamartin
(25.03.20)
(6)

Antidepresan kullananlara sorum ?

ramazanali
Faydası oluyor mu antidepresan kullanımının ? Ben de günlük yaşamda bazı problemler yaşıyorum kaygı endişe tarzı ya da bazen hayattan soğuma tarzı durumlar yaşıyorum.İçime kapanıyorum bazen.Mutsuz hissediyorum.Ama bir kez bile antidepresan kullanayım diye bir düşüncem olmadı.Kullananlar hayat kalite
Faydası oluyor mu antidepresan kullanımının ? Ben de günlük yaşamda bazı problemler yaşıyorum kaygı endişe tarzı ya da bazen hayattan soğuma tarzı durumlar yaşıyorum.İçime kapanıyorum bazen.Mutsuz hissediyorum.Ama bir kez bile antidepresan kullanayım diye bir düşüncem olmadı.Kullananlar hayat kalitelerinde belirgin bir fark görüyor mu yoksa tamamen psikolojik bir rahatlama mı ?
0
ramazanali
(24.03.20)
Anahtar kelime sizin durumunuzda "bazen". Bazen herkesin başına gelir. Mütemadi bir depresyon hali yoksa bu antidepresanları kesinlikle kullanmayın. Bir srü kimyasal var bir sürü yan etki var. Çok basit bir mevzu değil. İşe yarayanları var. Ben iki yıl kullandım. Ancak hayatın olağan akışındaki hüzün dert keder durumları için değil bu ilaçlar. Çıkılamayan çukurlar için üretilmiş. Zaten antidepresanlar ilk üç hafta etki etmez sonra etkisini göstermeye başlar. Hop ilacı aldım yarım saat sonra kuş gibiyim diye bir durum söz konusu değil yani.
0
istanbul beyefendisi
(24.03.20)
bazen durumlari icin degildir antidepresan, yazara katiliyorum. bunun yaninda etkisini gorebilir misiniz derseniz, doktordan doktora ilactan ilaca bunyeden bunyeye degisebiliyor. iyi gelen var, halsiz yapan var vs.

ben kullaniyorum mesela gayet iyi geliyor. kullanmazsam normal yasamima inanilmaz halsiz ve isteksiz devam ediyorum ama, benim kullanmam sart.

eger rahatlama hissetmek istiyorsaniz, spor yapin, yoga yapin. gercekten rahatlik veriyor. sporu hayatinizin bi parcasi haline getirebilirseniz, uzgun oldugunuzda da yapmak zorunda kalirsiniz :) ay halim yok yapamam demezsiniz.

www.youtube.com
0
damba
(24.03.20)
UYARI: Antideprasan kullandım ve bu yazı tamamen kişisel görüşümdür, modern tıp ile profesyonel bir bağım yoktur.

Kendimle ilgili detay vermeden şunu yazayım, antideprasanlar etkilidir ve yerine göre faydalıdır.Benim kullandığım ilacın faydalı olmasının tek sebebi, beni zombiye çevirmesiydi. Bu ilaçlar sizi depresyona sürükleyen şeyleri çözemez, bunun yerine sizi etkisizleştirir. Ya ne olacaktı? dediğinizi duyar gibiyim. Cevap veriyorum hemen; şöyle olacaktı: Depresyona sebep olan ne varsa gelmişini geçmişini şöyle sağlamca taaa... Neyse sakinim.

Ayrıca bu ilaçların uzun süreli kullanımına da karşıyım. Canan Karatay sen misin? diye de merak ediyor olabilirsiniz. Ona da cevabım var: Hayır efendim; ben, içtiğinde adamı 12 saat uyutan, ardından da 6 saat sarhoş gibi dolaştıran antideprasanı yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra 2x2 işlemini bile 7 dakikada anca çözebilecek kıvama gelen fen lisesi mezunuyum :/ (mezun olalı yaklaşık 15 sene de olsa, etkileyici olsun diye ekledim hehe)

Merak eden olur diye ekleyeyim, ilacı günden güne azaltarak, önerilen zamandan daha kısa sürede, doktor pek önermeden bıraktım gitti.

Ekleme 1: İlk paragrafta aslında ilacın, “gerçekten” faydalı olan bir yönüne değinmek istedim; ancak biraz dağınık olmuş. Kısaca, tazmanya canavarı gibi olmuşken alınan ve sizi sakinleştiren ilaç ne olursa olsun (ölümcül bir yan etkisi yoksa [bu notu da dikkatli olmak için ekliyorum, iki satırlık duyuruda kocaman kocaman konularda konuşuyoruz zaten]) faydalıdır. Ben biraz yaşadığım dönemin etkisine girmişim yazarken.
0
kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi
(24.03.20)
kullandım. hiçbir işe yaramıyor. hiçbir. antidepresan kullanıp kendimi kandıracağıma karadeniz fıkraları düşünür onlara gülerim.
0
ryhmer
(24.03.20)
Kullandım. İşe yarıyor. Ama bırakınca eski haline dönüyorsun. Bırakması ayrı dert. Libido ölüyor vs bir sürü yan etkisi var. Kullanma.
0
Arthur Dayne
(24.03.20)
Bir dönem moralim çok kötü ve sinirliydim. Kullandım işe yaradı sonra ara vermek zorunda kaldım cipralexti ama ölçüyü hatırlamadim. keşke ara vermeseydim diyorum şimdi. Şu an kullanmıyorum ama o dönem doktorla bi türlü randevum müsait olmadı ilacı da yazdiramadim vs derken o dönem zor geçti. Kullansam daha rahat geçerdi.
0
Topalordek
(24.03.20)
(1)

Eve tesisatci cagrilir mi su donemde

Flipsflops
Bulasik makinem bozuldu yine.Su damlatiyor.Idare mi etsem?Yeni de alabilirim ama onu da biri getirip kuracak sonucta.Tersine elde bi bardak bile yikamam ben hic aliskin degilim :(
Bulasik makinem bozuldu yine.
Su damlatiyor.

Idare mi etsem?

Yeni de alabilirim ama onu da biri getirip kuracak sonucta.

Tersine elde bi bardak bile yikamam ben hic aliskin degilim :(
0
Flipsflops
(24.03.20)
Sorun tesisat değil makinede ise ve Anadolu yakası ise tavsiyede bulunabilirim.
0
kisa
(24.03.20)
(1)

Galip tekin in gırgır öyküleri Önemli

kisa
Merhaba,Galip tekin in dergilerde çizdiği öyküleri arıyorum, benim için çok önemli. Çıkmış kitapları değil (sanıyorum ki dergideki hikayeler ile. Kitaptakiler aynı değil)Yardımcı olabilecek var mı acaba? Teşekkürler.
Merhaba,
Galip tekin in dergilerde çizdiği öyküleri arıyorum, benim için çok önemli. Çıkmış kitapları değil (sanıyorum ki dergideki hikayeler ile. Kitaptakiler aynı değil)

Yardımcı olabilecek var mı acaba?
Teşekkürler.
0
kisa
(24.03.20)
aşağıdaki forumda arayabilrisin, gırgır dergisinin çoğu bölümü var. galip tekin diye aratınca da bazı hikayeleri çıkıyor.

www.cizgidiyari.com
0
shadowfollower
(24.03.20)
(10)

Maymun gibi dolaşıyoruz yok mu berber ?

mahseryerikalabaligi
İş çığrığından çıktı arkadaşlar! Berberler kapandı ama artık dayanılacak gibi değil.Nasıl yapıyorsunuz bu berber mevzularını ?
İş çığrığından çıktı arkadaşlar! Berberler kapandı ama artık dayanılacak gibi değil.

Nasıl yapıyorsunuz bu berber mevzularını ?
0
mahseryerikalabaligi
(24.03.20)
Techsavvy
(24.03.20)
hic kimse kendi sacini kesemeyecek kadar yeteneksiz degil bence. en kötü ailenizden ya da arkadaslarinizdan birinden rica edeceksiniz.

cok cok basit ayna ile arkalari kesebilirsiniz.
0
duygusuzromantik
(24.03.20)
Enseyi alsan yeter.
0
diffarentiationation
(24.03.20)
Devamlı bir berberin yok mu? Ara eve gelsin
0
etna
(24.03.20)
yanları 3 üstleri 4'e vur 1.5 ay idare eder.
0
false pretension
(24.03.20)
vaka sayısı artmadan kestirerek kısalttım saçları çok şükür.

edit: ama sonrasında ne yapacağım bilemiyorum. evde tekim :d.
0
fezagezgini
(24.03.20)
dolaşmadığımız için sorun olmuyor.
ayrıca berberler kapanalı daha 1 hafta olmadı.
0
jimjim
(24.03.20)
Jimjim; kardeş sen dolaşmıyor olabilirsin ama henüz sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi ve fabrikalar hala açık. Bizler 20 30 kişi aynı servis aracına binip mesaimize hala devam ediyoruz.

Ayrıca berberler kapanır mı diye müneccime telefon açmadım. Yani neredeyse 20 günden fazla oldu en son traşım.

Te allaam ya
0
🌸mahseryerikalabaligi
(25.03.20)
abi neden kızıyorsun peki?
yolda sokakta kimse yok kötü dursa nolacak saçın diye yaklaştım olaya.
ya da dedikleri gibi evde kendin kesmeye çalışsan, kötü de olsa yine çok kimse yadırgamaz.
0
jimjim
(25.03.20)
Ben bunun sakalla ilgili olan sorununu yaşıyorum. Saçımı zaten tarayan eden biri değilim, düzensiz gezdiğim için hep çok takmıyorum da, en son 1,5 ay önce falan berbere gittim, sakallarım uzadı tam gidecektim hastalık mastalık derken gitmedim. Şimdi de berberler kapandı.. Evde sakal tıraşı için makine de yok, yeni almak da istemiyorum. Düz jiletle de giremem 2 aylık sakala. Ne yapsam diye düşünüyorum :/
0
nundu
(25.03.20)
(2)

Corona miyim ??

oyeaby
Selam dostlar,Dun bi is icin izmirde belediyeye gitmek zorunda kaldim. Herkesin kullandigi kalemi de dilekce icin kullanmak zorunda kaldim. Hemen sonrasinda dezenfektan vs kullandim ama maskem yoktu. Bir de ek bilgi oraya gitmeden once terlemistim biraz ve hafif ruzgarda da kaldim.Dun aksam bogazim
Selam dostlar,

Dun bi is icin izmirde belediyeye gitmek zorunda kaldim. Herkesin kullandigi kalemi de dilekce icin kullanmak zorunda kaldim. Hemen sonrasinda dezenfektan vs kullandim ama maskem yoktu. Bir de ek bilgi oraya gitmeden once terlemistim biraz ve hafif ruzgarda da kaldim.

Dun aksam bogazim agirmaya basladi. Sabah sanki biraz hafifledi ama halen biraz var. balgam olusmaya basladi ve cok cok hafif hiriltili bi nefes geliyor arada. Anlayabildigim kadariyla Ates yok henuz (tek yasiyorum). Simdi ufaktan tirsiyorum, acaba korona mi oldum. Napayim ? Bekliyim mi , eczaneye mi gideyim, evde nurofen var onu mu iceyim ?

Edit: yas 29, erkek
0
oyeaby
(24.03.20)
Boğaz enfeksiyonu olabilir. Nurofen içmektense. Ilık su için yudum yudum. Bitki çayı vs için. Dinlenin. Evden çıkmayın.
0
1917
(24.03.20)
belirtiler 4-14 gün arasında çıkıyor yani virüs kapmışssan bile dün olmamıştır. %90 üşütmüşsündür. zaten herkes şuan psikolojik olarak kendinde belirti aramaya fokuslanmış durumda
diyelim ki evvelinde virüsü kaptın zaten sende durumun ağırlaşma ihtimali belki %1
tavsiye edilen evde dinlenmen, kendini izole etmen, bol sıvı tüketmen
nurofen içme. durum hafiften kendini belli etmeye başlarsa (ateş) parasetamol içeren ilaç kullanabilirsin. evden kendin çıkıp bir yere gitme. solunum güçlüğü çekersen telefon açarsın gelir alırlar
bunlar sende %99.5 olmayacak. birisinde olur da araştırma yaparsa diye bilgi verdim
0
asbe
(24.03.20)
(4)

THY ücretsiz bilet açığa alma hakkında

candanag
THY bu kararı ne zaman aldı bilmiyorum ama 1 hafta falan önce bu olaylar patlak verince kesin gidemeyiz diye 3 kişilik bilet iptali yaptım, 374 liranın 300 ünü kesiyorum dedi ve 1 ay içinde 74 lira geri odeme bilgisi verdi. Bu karar öncesi yaptığım iptal işlemi dolayısıyla 300 lira için soğuk su mu
THY bu kararı ne zaman aldı bilmiyorum ama 1 hafta falan önce bu olaylar patlak verince kesin gidemeyiz diye 3 kişilik bilet iptali yaptım, 374 liranın 300 ünü kesiyorum dedi ve 1 ay içinde 74 lira geri odeme bilgisi verdi. Bu karar öncesi yaptığım iptal işlemi dolayısıyla 300 lira için soğuk su mu içeyim yoksa bir yolu var mıdır?
0
candanag
(24.03.20)
thy'yi arasan?
0
crucio
(24.03.20)
yurtiçi uçuşlara bir şey yapmadılar galiba yurtdışıysa zaten ucuşlar direk iptal oldugu icin tam iade yapıyor olmalılar. pegasus yapıyor.
0
rurouni
(24.03.20)
@rurouni yurt içi de var ve kriterlere uygun benim durumum www.turkishairlines.com
0
🌸candanag
(24.03.20)
soğuk su içeceksin muhtemelen
0
argent dawn
(24.03.20)
(2)

bluetooth kulaklık

kucukne
Şu iki seçenek mevcut; --> jbl t120tws --> anker soundcore liberty lite ikisi arasında seçiminiz hangisi olurdu? büyük beklentiler yok, konu hakkında bilgi de pek yok. kullanan ya da fikri olan yorum yaparsa hoş olur. tşk
Şu iki seçenek mevcut;

--> jbl t120tws
--> anker soundcore liberty lite

ikisi arasında seçiminiz hangisi olurdu?

büyük beklentiler yok, konu hakkında bilgi de pek yok. kullanan ya da fikri olan yorum yaparsa hoş olur. tşk
0
kucukne
(24.03.20)
anker olanı alırdım.
0
nahtoderfahrung
(24.03.20)
ikisi de hemen hemen aynı

anker çok iyi markadır ama ses kalitesinde jbl daha iyi derler hep. bir de jbl olanın pil ömrü fena değil diye biliyorum.

hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız.
0
istanbul beyefendisi
(24.03.20)
(2)

Masaj koltuğu

kisa
Bilgisi olan var mıdır? Babam istiyor düzgün bir şey. Neye dikkat etmek gerekir marka Model vs hiç bir fikrim yok.
Bilgisi olan var mıdır? Babam istiyor düzgün bir şey. Neye dikkat etmek gerekir marka Model vs hiç bir fikrim yok.
0
kisa
(24.03.20)
Masaj minderini soruyorsanız linkteki ürünü letgo'dan almıştım çok memnunum. Medisana en çok öne çıkan firma, sırt kısmına masaj yapmayan minderler var onlar hiç bir işe yaramıyor almayın.

www.mediamarkt.com.tr
0
kanlakarisikyagmur
(24.03.20)
Teşekkürler ancak minder değil. Bu avm lerde falan olan koltuklar var ya 1 TL atıyorsunuz, onlardan.
0
🌸kisa
(24.03.20)
(2)

Kapı sesini azaltmak

anarsika
Malum herkes evde ailecek evden çıkamıyoruz. Aile üyelerinden biri kapıyı afedersiniz öküz gibi açıp kapatıyor. Çarpıyor diyebilirim 10 kere uyardım düzelme yok. Uyurken yataktan sıçrıyorum. İnsana yapamadığıma göre kapıya bir çözüm bulabilir miyim?
Malum herkes evde ailecek evden çıkamıyoruz. Aile üyelerinden biri kapıyı afedersiniz öküz gibi açıp kapatıyor. Çarpıyor diyebilirim 10 kere uyardım düzelme yok. Uyurken yataktan sıçrıyorum. İnsana yapamadığıma göre kapıya bir çözüm bulabilir miyim?
0
anarsika
(24.03.20)
kapı kenarların çekilen yapışkanlı sünger veya lastik şeritler var onlardan döşerseniz o kadar ses yapamaz.
0
orpheus
(24.03.20)
Sonradan yapmak neredeyse imkansız maalesef, yeni kapılarda fitil kullanılıyor ama buna göre üretiliyor kapı kasası.

Yapışkanlı fitillerden kullanmak içinse kapıyı söküp tekrar menteşelemek lazım, ki ciddi zor iş.
0
John Bloor
(25.03.20)
(2)

Kronik rahatsızlığı olanlar izin için nasıl rapor alıyorlar?

damba
Soruyu az önce yanlış sormuşum. Rapordan kastım sağlık raporu değil, rapor alıp izinli olma mevzusu var mı? Kronik hasta olanlar genç olsa bile izin alabiliyor mu?
Soruyu az önce yanlış sormuşum. Rapordan kastım sağlık raporu değil, rapor alıp izinli olma mevzusu var mı? Kronik hasta olanlar genç olsa bile izin alabiliyor mu?
0
damba
(24.03.20)
doktorun insiyatifinde. benim kronik rahatsızlığı olan çalışanlarım var, kimilerine kendi doktorları rapor yazdı, kimisi sağlık ocağından getirdi, kimisinin doktoru rapor yazmadı yıllık izinden kullanıyor şu an.
0
benaslinda
(24.03.20)
Asla doktorun inisiyatifinde degil +1 idari izin
0
hindistan cevizi
(24.03.20)
(1)

İki netflix sorusu

the real brad pitt
1: murder msytery aile ile izlenir mi. Çok cinsellik var mı. 2: en beğendiğiniz filmleri yazsanıza ya. Eski yeni fark etmez. Çok saolun.
1: murder msytery aile ile izlenir mi. Çok cinsellik var mı.
2: en beğendiğiniz filmleri yazsanıza ya. Eski yeni fark etmez. Çok saolun.
0
the real brad pitt
(24.03.20)
1. izlenir, cinsellik yok
2. the invention of lying, marriage story, phantom thread, pulp fiction, matrix, birdman, kramer vs kramer, lost in translation, eternal sunshine of the spotless mind, room, lion, one flew over the cuckoo's nest, dunkirk, interstellar, 50 first dates izleyebilirsin
0
fragile lady
(24.03.20)
(5)

en basit zararsız reçetesiz antidepresan?

megacracker
bu ara herşeye sinirleniyorum ve tekrardan normalleşmek için 1-2 aylığına bi antidepresan kullanmak istiyorum. doktora gitmeden almamak lazım ama benim durumumda olanlar ne kulanıyor genelde ? bilen yazabilir mi?
bu ara herşeye sinirleniyorum ve tekrardan normalleşmek için 1-2 aylığına bi antidepresan kullanmak istiyorum. doktora gitmeden almamak lazım ama benim durumumda olanlar ne kulanıyor genelde ? bilen yazabilir mi?
0
megacracker
(24.03.20)
doktora git.

ilk olarak antidepresanlar iki günde seni iyi hissettirmez. etki göstermesi 2 ile 4 haftayı bulur. sinirin neden kaynaklandığına da bakmak gerekir bir kaygı sonucu mu yoksa belki de sadece şeker hastası olabilirsin ? benim aklıma gelmeyen onlarca sebep daha olabilir.

antidepresanlar her insanda aynı etkiyi göstermiyor. yani birine iyi gelen sende etkili olmayabilir.

mhrs üzerinden genel psikiyatri randevusu al, sigortan varsa ücretsiz olacak. yoksa da hastanede cüzi bir ücret alacaklar. bir uzmandan faydalanmış olacaksın ve uğraşmana değer.
0
orpheus
(24.03.20)
papatya çayı, kedi otu
0
senolll
(24.03.20)
katmer, antep katmeri <3
hafif ısıtıp tercihen kavaltıda yiyince pamuk gibi oluyorsun, sinir stres kalmıyor, hayatı çok sevmeye başlıyorsun. ciddiyim, dene.
0
pati
(24.03.20)
ben 7-8 değişik antidepresan kullandım, en az yarısı 1-2 günde etki etki.
doktor bile ilaçları değiştirerek sana uygun ilacı deneme yanılma ile bulabiliyor.
0
aslindasorunumpsikolojik
(24.03.20)
ofkeyi atmak icin spor :) az once bi arkadasa da onerdim.

antidepresan kullaniyorum, ilacimi aliyorum, sporumu yapiyorum. ve size spor oneriyorum. uzerinizdeki enerjiyi sporla atabilirsiniz.

www.youtube.com
0
damba
(24.03.20)
(2)

corona

megsimone
pozitif çıkıp eve gönderilen hastalar varmış.ekşiden kuşludan okuduğum kadarıyla biliyorum.belki böyle bir durum yoktur.ama varsa diye diyorum.vücutları kendi kendine mi covidi yok ediyor?yoksa onları hastanelerde yer açılınca mı tedavi edecekler?yada onlar hep taşıyıcı mı kalacak?o zaman knotrollü
pozitif çıkıp eve gönderilen hastalar varmış.
ekşiden kuşludan okuduğum kadarıyla biliyorum.
belki böyle bir durum yoktur.
ama varsa diye diyorum.
vücutları kendi kendine mi covidi yok ediyor?
yoksa onları hastanelerde yer açılınca mı tedavi edecekler?
yada onlar hep taşıyıcı mı kalacak?
o zaman knotrollü bir salgın genişletme çabası var diyebilir miyiz?
ingiltere misali...
0
megsimone
(24.03.20)
Bunu çoğu ülke yapıyor. Ağır bir şekilde gecirmiyorsaniz ağır geçiren hastalara yer açmak amacıyla ilaçlarınızi verip eve gönderiyorlar. Evde kendinizi izole edin diyorlar ki mantıklı olan bu. İsviçre'de de böyle mesela; gencler eğer kronik bir rahatsızlığı yoksa, ağır bir şekilde de gecirmiyrosa direkt eve gönderiliyor. Her corona olan yoğun bir tedaviye ihtiyaç duymuyor ki; benim 2 arkadaşım evde atlatmış durumda.
0
fraise
(24.03.20)
tamam eve gönderiliyor ama,
bu adam iyişmeşti mi iyileşmedi mi?
etrafına virüs yaydı mı yaymadı mı?
gerçekten iyi gelen bir ilaç var mı?
0
🌸megsimone
(24.03.20)
(4)

uçak biletimi iptal etsem mi?

dogumdansancili
Önümüzdeki 19 mayıs'ı haftasonuyla birleştirip 4 günlüğüne başka bir şehirde yaşayan bir arkadaşı ziyaret için Pegasus'tan uçak bileti almıştım. Açığa alma ve ücretsiz iptal imkanı vermişler fakat fiyatlardan geçirmişler ve işin 'ücretsiz' kısmı yalan olmuş. Bu virüs meselesiyle ilgili her şey belir
Önümüzdeki 19 mayıs'ı haftasonuyla birleştirip 4 günlüğüne başka bir şehirde yaşayan bir arkadaşı ziyaret için Pegasus'tan uçak bileti almıştım. Açığa alma ve ücretsiz iptal imkanı vermişler fakat fiyatlardan geçirmişler ve işin 'ücretsiz' kısmı yalan olmuş. Bu virüs meselesiyle ilgili her şey belirsiz. Mayıs 15'ten sonra bir düzelme olur mu, yurtiçi uçuşlar normale döner mi? Tahminlerinizi rica ediyorum.
0
dogumdansancili
(24.03.20)
bence iptal et. biletler zaten ucuz şu dönemde kimse uçmadığı için.
0
jelly bear
(24.03.20)
okul tatili uzayabilir ya da belki de okullar bu dönem hiç açılmaz diyorlar, tokyo olimpiyatları da iptal edildi. demek ki bu işin tam bitmesi için uzunca bir sürece daha ihtiyaç var. o yüzden işinizi şansa bırakmayın, güvenli olsun diye iptal edin bence. içiniz rahat eder. her şey düzelince yine uygun bir bilet bulup gidersiniz her türlü tekrar.
0
Thredith
(24.03.20)
İptali denedim ama Pegasus gene yaptı yapacağını. 350 tl verdiğim eko sınıfındaki gidiş dönüş bilet için 80 tl geri veriyor. Neredeyse üste para isteyecekler:)
0
🌸dogumdansancili
(24.03.20)
Biletinizi açığa aldırabilirsiniz. Aynısı THY’de başıma geldi geçen hafta. Tutarın tamamını iade etmiyorlar.
Müşteri hizmetlerini aradım, açığa alalım dediler. Biletlerimi 1 sene içinde istediğim bir zamanda kullanabilmek üzere açığa aldırdım ben de.
0
mya
(25.03.20)
(3)

aynı instagram hesabını kullanma

wermillion
merhabalar. zamanında birisi ile instagramda işletme hesabını beraber kullanıyorduk fakat yollarımızı ayırdık. şu an hesap bana ait fakat o kişinin tekrar giriş yapmasına nasıl engel olurum? ikili kimlik koruması olayını aktif ettim ama yine de içimde şüphe var. birimizden biri şifre değiştirip giri
merhabalar. zamanında birisi ile instagramda işletme hesabını beraber kullanıyorduk fakat yollarımızı ayırdık. şu an hesap bana ait fakat o kişinin tekrar giriş yapmasına nasıl engel olurum? ikili kimlik koruması olayını aktif ettim ama yine de içimde şüphe var. birimizden biri şifre değiştirip giriş yaptığı anda diğeri de giriş yapmış oluyordu sonuçta ikimize ait olduğu için kayıtlı çoklu hesaptı.
0
wermillion
(24.03.20)
şifreyi değiştir. mail adresinin senin olduğundan emin ol. ikili kimlik şeyini aktif etmişsin zaten.
şifre değiştirme sorusu varsa onları değiştir.
tamamdır.
0
ozdek
(24.03.20)
@ozdek'in yazdıklarına ek olarak, instagramda bu hesabın ayarlarına girin,
settings > security > login activity'de hesabın açık olduğu cihazlar gözüküyor. Kendinizinki dışında cihaz görünüyorsa yanındaki üç noktaya tıklayın, açılan ekranda log out seçeneği var.
0
kobuzchu kiz
(24.03.20)
@ozdek onların hepsi tamam o konuda sıkıntı yok zamanında kendimi garantiye almışım :)

@kobuzchu kiz evet o kısma da hastalıklı gibi devamlı girip bakıyorum.

ekseri yapılacak bir şeyler yoktur herhalde?

Teşekkür ederim.
0
🌸wermillion
(24.03.20)
(3)

Tablet tavsiyesi

takıl yani takmıyo belli
Kurumca bir süre uzaktan çalışacağız malum salgın durumları. Bunun için 20 kadar tablet alınacak. Kalemli olması önemli hatta kalem hassasiyetinin iyi olması da da önemli bizim için. Seri şekilde not alma, fotoğraf üzerine çizim yapma vb. Bu konuda tavsiyeleriniz varsa bekliyorum dostlar
Kurumca bir süre uzaktan çalışacağız malum salgın durumları.
Bunun için 20 kadar tablet alınacak. Kalemli olması önemli hatta kalem hassasiyetinin iyi olması da da önemli bizim için. Seri şekilde not alma, fotoğraf üzerine çizim yapma vb.
Bu konuda tavsiyeleriniz varsa bekliyorum dostlar
0
takıl yani takmıyo belli
(24.03.20)
Tablet konusunda klasiktir ama iPad rakipsiz. Hele ki Apple Pencil ile birlikte verimliliği tavan yapıyor. Çok memnun kalırsınız.
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(24.03.20)
eğer karakalem çizim üretip satan bir şirket değilseniz tablet almayın.

150 kişilik bir şirkette çalışıyorum hepimizin bilgisayarında tablet, dokunmatik ekran ve dokunmatik kalem var - hp hepsi. Ne yazık ki kimse kullanmıyor. Ne not alırken ne çalışırken klavyeden daha verimlisi yok. Kalem ne yazık ki veri girişini de yavaşlatıyor.

Başta ben de çok kullanmaya çalıştım ama olmuyor. Artık kimseyi de kullanırken görmüyorum.

yatırım yapacağınızı düşündüğüm için yazdım. paranız cebinizde kalsın. eğer illa harcayacağım diyorsanız biz hp den memnunuz. i5 8 gb ram olan modeller.
0
ozdek
(24.03.20)
ipad. android tarafında ise s-pen ile samsung.
0
delidir yakalayin
(24.03.20)
(3)

Tabanlığa gerek var mı ?

dunyatuhaf
Filo mağazalarında bir alet ile taban ölçümü yapılıyor . Sonuca göre tabanlık seçimi için . Sizce ayak tabanım , çıkan sonuca göre naysıl? Normal , düz , içe basan ? ( orada karşılaştırmak için grafik var ama benzetemedim ) teşekkürler https://hizliresim.com/shDhEL
Filo mağazalarında bir alet ile taban ölçümü yapılıyor . Sonuca göre tabanlık seçimi için . Sizce ayak tabanım , çıkan sonuca göre naysıl? Normal , düz , içe basan ? ( orada karşılaştırmak için grafik var ama benzetemedim ) teşekkürler

hizliresim.com
0
dunyatuhaf
(24.03.20)
içe basan tabana benziyor.
0
ozdek
(24.03.20)
İçe basana benzettim.
Ama çok ciddi bir şey değil belli ki. Eğer içe basıyorsaniz yürürken arkadan belli olur biri baktığında.

Uzun mesafe koşmak zararlı olabilir sağlığınız için, eğer içe basiyorsaniz.
0
biseysorcaktim
(24.03.20)
@ozdek @biseysoracaktim çok teşekkür ederim .
0
🌸dunyatuhaf
(31.03.20)
(3)

klasorler arasi gecis kisayolu

murakami
bir anadizinde birden fazla klasor mevcut, hepsinin icine girilip bakilmasi gerekiyor. birine girip baktiktan sonra anadizine donmeden klavyeden kisayol ile anadizindeki bir sonraki klasore gecis yapabilir miyiz? simdiden tesekkurler.
bir anadizinde birden fazla klasor mevcut, hepsinin icine girilip bakilmasi gerekiyor. birine girip baktiktan sonra anadizine donmeden klavyeden kisayol ile anadizindeki bir sonraki klasore gecis yapabilir miyiz? simdiden tesekkurler.
0
murakami
(24.03.20)
Üstteki screenshotta da gözüken, adres çubuğundaki minik oklar var ya,
windows > system32 falan gibi aralardaki, onlara tıklayınca da alt dizinler orada drop-down olarak açılıyor. Onu kullanıyorum ben hep.
0
kobuzchu kiz
(24.03.20)
arama kısmına * yazarsanız alt klasörlerdeki tüm dosyaları önünüze serecektir.
klasörlerin içindeki dosyaların bir mantığı varsa işinizi baya bir kolaylaştırabilir.
örnek:
*.mkv yazarsanız soyadı mkv olan dosyalar gelir.
a* yazarsanız a ile başlayanlar.
0
ozdek
(24.03.20)
sol taraftaki döküman ağacında görülen klasörlerde ok tuşlarını kullanabilirsiniz. sol ok bulunduğunuz dizinin en üstüne çıkar. sağ ok, eğer varsa, o dizinin altındaki klasörleri gösterir. yukarı aşağı okları ile bir önceki/sonraki klasörlere geçebilirsiniz. enter'a basınca ilgili klasörü açar.

başka bir yere tıklamadığınız sürece bu yöntemi kullanabilirsiniz.
0
biseysorcaktim
(24.03.20)
(9)

Eve aldığınız şeyleri nasıl dezenfekte ediyorsunuz?

rabitelli
Dışardan alınan gıda maddelerini eve alırken ne yapıyorsunuz? Mesela yarın bir çuval un gelecek eve. Onu nasıl eve alacağımı düşünüyorum.
Dışardan alınan gıda maddelerini eve alırken ne yapıyorsunuz? Mesela yarın bir çuval un gelecek eve. Onu nasıl eve alacağımı düşünüyorum.
0
rabitelli
(24.03.20)
un paketini dezenfekte etmekle uğraşmazdım. bi kenara koyarım 2-3 gün durur vürüs mürüs kalmaz herhalde öyle diyorlar.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(24.03.20)
Kaç gün yaşayabiliyor bu virüs acaba?
0
🌸rabitelli
(24.03.20)
etmiyorum. evden çıkmıyorum, poşetli ürünlerden gelicek virüse karşı da yapacak bir şeyim yok artık.
0
xvyz
(24.03.20)
en çok 72 saat yaşayabiliyor yüzeylerde.
0
iddaaci
(24.03.20)
bazılarını bir koliye koydum, bekletiyorum öyle 2-3 gün kullanmadan önce. direkt kullanmam gereken bir şeyse de paketini kolonya veya dezenfektanla siliyorum. sebze meyveleri de eve getirince başka poşete koyuyorum. sirkeli suda da bekletiyorum sonra. yalnız bu iş gittikçe külfet olmaya ve saçma gelmeye başladı bana çünkü sonu yok cidden. yani böyle ambalajdan falan da bulaşacak bir virüsse bu çok da yapacak bir şey yok gibi. işte paranoyaklıktan yine de yapıyorum şimdilik.
0
Thredith
(24.03.20)
Etmiyorum.
0
hayirsiz
(24.03.20)
şu an tek dinlediğim adam alpay azap. dışarıdan getirdiğiniz şeyleri 2-3 saat havalandırın, kıyafetlerinizi yıkamayacaksanız 6-8 saat havalandırın, kumaşların dokusunun içine yerleşip daha uzun süre kalabiliyor dedi. ben şu ana kadar bişey dezenfekte etmedim. ölürsem kabrime gelmeyin.
0
halanne
(24.03.20)
internetten sipariş veriyorum, salgından önce de öyle yapıyordum.
poşetlerde (yani aslında getiren görevlide) bir şey olması ihtimaline karşı bir elimle torbayı tutup, bir elimle boşaltıyorum.
sonra ellerimi yıkayıp aldıklarımı yıkıyorum ya da siliyorum, buzdolabına kaldırıyorum.
normalde de aldığım her şeyi buzdolabına ya da yerine koymadan silerim ya da ürüne bağlı olarak kendi ambalajından çıkartıp bir saklama kabına vb. koyarım.
sebzeleri meyveleri, özellikle yeşillikleri her zaman sirkeli suda bekleterek yıkarım zaten.
yani sadece poşetlere karşı dikkatli davranıyorum şu süreçte.

kargoları zaten kargocu çocuklar balkonuma bırakır normalde, bir süre orada tutup akşam ya da ertesi gün açıyorum, sonra elimi yıkıyorum.

un gelecekse alın koyun balkona, zaten un orada durur.
sonra da elinizi yıkayın, yeter.
0
blatta hiberna
(24.03.20)
mesela yarın damacana cam su sipariş vercem.
boş damacanayı ve ücreti apartman merdivenine koyup, elemandan dolu damacanayı koymasını isteyecem.
4 gün o su orda kalcak, sonra eve alcam.
migros sanal marketten perşembe günü sipariş gelecek, onlarıda aynı şekilde yapacam.
0
aslindasorunumpsikolojik
(24.03.20)
(1)

Powerbank tavsiyesi edebilecek ?

dunyatuhaf
mi nin meşhur powerbank i vardı ama şişmiş kasasını bombeleştirmiş.Yani bir tane almak gerekiyor acaba hangi markayı alabilirim ?
mi nin meşhur powerbank i vardı ama şişmiş kasasını bombeleştirmiş.
Yani bir tane almak gerekiyor acaba hangi markayı alabilirim ?
0
dunyatuhaf
(24.03.20)
anker marka alabilirsin
0
nahtoderfahrung
(24.03.20)
(4)

Adobe Reader

thin capitalization
Belge açıldığında sağ taraftaki araçlar sekmesi görüntülenmesin istiyorum nasıl yapılır? İnternetten epey baktım ama hep eski sürüm için çözüm var yeni sürümde bulamadım.
Belge açıldığında sağ taraftaki araçlar sekmesi görüntülenmesin istiyorum nasıl yapılır? İnternetten epey baktım ama hep eski sürüm için çözüm var yeni sürümde bulamadım.
0
thin capitalization
(24.03.20)
ctrl + k ile tercihlere gir. araçlar sayfası geçerli durumunu hatırlayı seç. araçlar sayfasını kapatınca öyle kalacak.
0
Goldstein
(24.03.20)
Tercihlerde yle bir seçenek bulamadım, “belgeleri yeniden açarken en son görüntüleme ayarlarını geri yükle” var ancak bunu denedim olmuyor.
0
🌸thin capitalization
(24.03.20)
i.hizliresim.com

bende böyle görünüyor hocam. sizin versiyonu bilmiyorum.
0
Goldstein
(24.03.20)
i.hizliresim.com

Bende de böyle hocam, şu basit şeyi bulamadım kaç gündür.
0
🌸thin capitalization
(25.03.20)
(2)

Kronik rahatsızlığı olanlar nasıl rapor alıyorlar?

damba
Selamlar, Kuzenim astım hastası ve memur. 29 yaşında. Rapor alabiliyor mu? Alıyorsa nereye başvurması gerekiyor? Zonguldak’ta yaşıyor.
Selamlar,

Kuzenim astım hastası ve memur. 29 yaşında. Rapor alabiliyor mu? Alıyorsa nereye başvurması gerekiyor?

Zonguldak’ta yaşıyor.
0
damba
(24.03.20)
eğer ilaç kullandıysa eczaneden ilaç raporu çıkıyor orada tanısı çıkıyor. e nabızdanda çıkıyor. rapor almasına gerek yok bu tanıyla ilaç aldıysa doktor maddeyi eklemiştir.
0
mikahakkinen
(24.03.20)
@mikahakkinen+ 1

haziran 2020'ye kadar son alınan raporlar geçerli, normal gidip eczaneden alıyor.

www.aa.com.tr
0
aziz dostum jack
(24.03.20)
(8)

Sanal market açılış saati

kobuzchu kiz
Açılış derken, şu an bizim bölge önümüzdeki 4 gün için dolu gözüküyor. Dört günden sonrasına sipariş verilmiyor zaten. Bir sonraki güne ne zaman geçiyor sistem, deneyen var mı? Gece yarısı mı yoksa sabah 8-9 gibi bir saati mi var?
Açılış derken, şu an bizim bölge önümüzdeki 4 gün için dolu gözüküyor. Dört günden sonrasına sipariş verilmiyor zaten. Bir sonraki güne ne zaman geçiyor sistem, deneyen var mı? Gece yarısı mı yoksa sabah 8-9 gibi bir saati mi var?
0
kobuzchu kiz
(24.03.20)
hiç belli olmuyor. sabah denk geldiğim de oldu. akşam 8-9 gibi denk geldiğim de oldu.
0
sutlu nescafe
(24.03.20)
Getirden al?
0
KaraSakall
(24.03.20)
@KaraSakall ufak tefek şeyler için onu yapıyorum ama normalde de 10-15 günde bir sanal marketten topluca alışveriş yapıyorum, alacağım şeylerin de acelesi yok pek.
0
🌸kobuzchu kiz
(24.03.20)
Saat 00.00 olunca yeni günün sipariş saatleri açılıyor. Ama öğlene kalırsanız asla yer kalmıyor.
0
GoodMorningTeacher
(24.03.20)
hep mi öyle peki? bizim buradaki de bazen 4 gün boyunca boş yer yok diyor birkaç saat sonra bakıyorum yarına veya 2 gün sonraya yer oluyor. ara sıra siparişi kapatıyorlar gibi burada mesela.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(24.03.20)
@proletarier hep böyle değil, gece baktığımda son günün 2-3 saat aralığı boştu, o da dolmuş şimdi. Listeyi yaptım, ara ara bakıp tamamlayacağım artık.
0
🌸kobuzchu kiz
(24.03.20)
Başkası da aynı soruyu sorarsa diye:
@proletarier'in dediği gibi oldu. Ara sıra sayfayı yeniliyordum, az önce yarın için dört saatlik bir boşluk açıldı, sipariş verebildim. Dört günün geri kalanı yine dolu.
0
🌸kobuzchu kiz
(24.03.20)
tam saatini bilmiyorum ama akşam 5-10 dakikada bir 30-40 kere denediğimde açılmamıştı. gece 1-2 gibi açılmıştı.
00:00 'da açılıyor olabilir
0
aslindasorunumpsikolojik
(24.03.20)
(4)

acil online ders verme platformu

cosmicgadin
canlı olarak öğretmenlerin yazıp çizdiği hem de görüntüsünün olduğu, öğrencilerin katılım gösterebildiği tarzda bir program gerekli. ne tavsiye edersiniz?
canlı olarak öğretmenlerin yazıp çizdiği hem de görüntüsünün olduğu, öğrencilerin katılım gösterebildiği tarzda bir program gerekli. ne tavsiye edersiniz?
0
cosmicgadin
(24.03.20)
zoom kullanıyorlar sanırım bu aralar.
0
ozdek
(24.03.20)
google classroom ve beyaz tahta güzel platformlardı bir araştırabilirsiniz. ve fakat canlı yayın var mıydı emin değilim.
0
ok
(24.03.20)
zoom güzel.
0
jelly bear
(24.03.20)
Zoom +1
0
kibritsuyu
(24.03.20)
(2)

bu azeriler rusları neden seviyor?

egokalp
sokaktan geçen azerilere soruyorlar hangi ülkeleri dost olarak görüyorsunuz diye. bazısı rusya bazısı türkiye diye cevap veriyor.rusların her fırsatta ermenilerin yanında taraf tutmasına rağmen, karabağ savaşında ermenilere direkt askeri, stratejik destek verip onbinlerce azerbaycanlının öldürülmesi
sokaktan geçen azerilere soruyorlar hangi ülkeleri dost olarak görüyorsunuz diye. bazısı rusya bazısı türkiye diye cevap veriyor.

rusların her fırsatta ermenilerin yanında taraf tutmasına rağmen, karabağ savaşında ermenilere direkt askeri, stratejik destek verip onbinlerce azerbaycanlının öldürülmesine vesile olmasına rağmen halen azerbaycanlılar rusları neden dost olarak görüyor?
0
egokalp
(24.03.20)
Kıbrıs türkleri de rumlarla birleşelim, avrupa birliğine girelim diyorlar.
Azerilere kim daha büyük fayda sence ruslar mı türkler mi.
herşey para.

bi de
meşhur atasözü
Deveye diken, adamı...
0
Corc
(24.03.20)
Sence azeriler fikirlerini açıkça söyleyebiliyor mudur? Ayrıca acaba onlara okulda tarih nasıl öğretiliyor bilmek lazım. Bir çoğu da Rusya'yı onları İran'dan kurtaran ülke olarak görüyor olabilir.
0
maxim gorki
(24.03.20)
(2)

Önerebileceğiniz çekirdek kahve satan ve gönderen yerler

notinhere
selamlar,en son tchibo'dan guatemala grande ve african blue aldım ve beğendim, colombia fino çok hafif geldiği için beğenemedim, hazır karantinadayken başka tatları da denemek istiyorum. 250 gr için 60 lira gibi uçuk rakamlar istemeyen, orta ve üstü sertlikte, aromatik kahve satan yer önerilerinizi
selamlar,

en son tchibo'dan guatemala grande ve african blue aldım ve beğendim, colombia fino çok hafif geldiği için beğenemedim, hazır karantinadayken başka tatları da denemek istiyorum.


250 gr için 60 lira gibi uçuk rakamlar istemeyen, orta ve üstü sertlikte, aromatik kahve satan yer önerilerinizi bekliyorum.

www.aroastinglab.com reklamı çıktı, buranın hem fiyatları iyi, hem de kahve çeşidi var gözüküyor, ayrıca burayı deneyen var mı?
0
notinhere
(24.03.20)
coffee sapiens çok güzel
0
gucune giden kaplumbaga
(24.03.20)
kahvefabrikasi.com'dan alıyoruz biz.
0
kobuzchu kiz
(24.03.20)
(5)

excel

baknedicem
excelde25.08.202025.08.202026.08.2020şekilnde yukardan aşağı sadece aylar 08 iken 03 olsun istiyorum nasil yaparım
excelde


25.08.2020
25.08.2020
26.08.2020


şekilnde yukardan aşağı sadece aylar 08 iken 03 olsun istiyorum nasil yaparım
0
baknedicem
(24.03.20)
ctrl + h
find all and replace ".08", ".03"
0
soppy cunt
(24.03.20)
bu sayfadaki her 08 i 03 yapıyor ben sadece belirtiğim yerdeki ayları yapsın istiyorum
0
🌸baknedicem
(24.03.20)
sadece tarihin olduğu sutunları seçersen sadece o sutun içindekiler değişir. .08. şeklinde replace yaparsan sadece ay değişir
0
eja
(24.03.20)
@eja +1

.08 değil .08. olarak yapman lazım. o zaman sadece aylar değişir. cunt bu örnek için doğru yazmış ama 08.08.2020 varsa bu örnekte 03.03.2020 ye dönüşür.

benim verdiğim şekilde yaparsan 08.03.2020 olarak dönüşür.
0
ozdek
(24.03.20)
sadece kolonlari istediginizi belirtmemissiniz. eja ve ozdek daha aciklayici yazmislar. yontemleri dogru.
0
soppy cunt
(24.03.20)
(3)

spor yaptıktan sonra nefes darlığı

sting
arkadaşlar dün gece spor yaparken zorlama bir hareket sonucu nefes darlığı yaşamaya başladım ve nefes darlığı devam ediyor. birkaç hafta önce de benzer bir şikayetim vardı daha sonra düzelmişti fakat şimdi tekrar yaşadım aynı sıkıntıyı. evden de dışarı çıkmıyorum nedir sizce bu?
arkadaşlar dün gece spor yaparken zorlama bir hareket sonucu nefes darlığı yaşamaya başladım ve nefes darlığı devam ediyor. birkaç hafta önce de benzer bir şikayetim vardı daha sonra düzelmişti fakat şimdi tekrar yaşadım aynı sıkıntıyı. evden de dışarı çıkmıyorum nedir sizce bu?
0
sting
(24.03.20)
allerjiden dolayı olabilir.
0
diffarentiationation
(24.03.20)
Evin havasız olabilir. Odanı havalandır biraz.
0
maxim gorki
(24.03.20)
Kimi zaman psikolojik bile olabiliyor. Mesela nefesi esneyerek alma ihtiyacı gibi.
0
zekicalik
(24.03.20)
(6)

Garip Bir Durum

madrigal
Şöyle ki; evli bir çift var 2 sene önce evlenmişler( kız eski bir konuştuğum) ve sosyal medyada sadece 2 tane fotoğrafı var ve başka beraber oldukları bir fotoğraf yok hatta kızın ve erkeğin ne annesi ne babası bile beğenmemiş resimleri. Bu durumdan benim manyak olmam dışında nasıl bir yorum yapabil
Şöyle ki; evli bir çift var 2 sene önce evlenmişler( kız eski bir konuştuğum) ve sosyal medyada sadece 2 tane fotoğrafı var ve başka beraber oldukları bir fotoğraf yok hatta kızın ve erkeğin ne annesi ne babası bile beğenmemiş resimleri.

Bu durumdan benim manyak olmam dışında nasıl bir yorum yapabiliriz ?

Not: Stalk yapıyorum evet bu karantina kafayı yedirecek.
0
madrigal
(24.03.20)
cem Yılmaz'ın 2 arada filmindeki ayzek'e ramak kalmış aman hocam.

spoiler_

orda aşık olduğu kadın evlenince kocasından şiddet görüp boşandığını ve ona geri döndüğünü hayal ediyor ya o bakımdan.

spoiler_

öyle bir şey yok tabii. sosyal medya uzmanı değilim ama ben bile onlarca normal durum senaryosu yazabilirim. bunlardan biri;

duygularını çarşaf çarşaf fotoğraflar paylaşıp, bunlara yaptıkları like/yorum sayıları ile değil de normal yüz yüze konuşurken ifade eden, normal insanlardır belki.
0
onemoremile
(24.03.20)
benim de 3 yıllık sevgilimle sadece 1 tane fotoğrafım vardı ve o zamanlar dünyanın en yolunda giden ilişkisini yaşıyorduk. o andan keyif alıyorken insanlara şov yapmak falan kimsenin aklına gelmiyor. seni seviyorum diye fotonun altına yorum yapacağına yüz yüzeyken söylüyor zaten vb... bence yaşadığı şeyden memnun olmayan ve görüntüyü parlatmaya çalışan insanlar yapıyor ilişkinin gösterişini. tabii herkesi böyle net kategorize etmeyelim de, benim gördüğüm genel böyle idi.
0
Mossy
(24.03.20)
Niyetim tabi ki mutlu iseler böyle devam etmesi aksini hayal edip kendimi avundurmam ama sosyal medyayı çok aktif kullanan birisi böyle yapınca şaşırdım.
0
🌸madrigal
(24.03.20)
Sosyal medyayı çok aktif kullanıyorum, Facebook'ta benim eklediğim bir tane bile nikah fotoğrafım yok, akrabaların eklediklerini de başkaları göremiyor güvenlik ayarlarım nedeniyle. Instagram'da eşimle benim eklediğimiz 1-2 fotoğraf var, o da gittiğimiz gezdiğimiz yerlerden. Bu platformların hepsinde aile büyükleri (benim babam, eşimin annesi...) kısıtlı listelerde çünkü orta yaşlı sosyal medya kullanıcısı yorumlarını hiç sevmiyorum, arkadaşlarımla yaptığım tuhaf geyikleri görmelerini de istemiyorum. Dolayısıyla eklediğim fotoğrafları beğenmeyi bırak, görmüyorlar bile.

Herhangi bir eski sevgilim stalklasa sizin gördüğünüz gibi görür. Bu duruma sizin manyak olmanız dışında böyle yorum yaparım.
0
kobuzchu kiz
(24.03.20)
bilemezsin, başka bir hesabı vardır sen ekli değilsindir.

evlendikten sonra sosyal medyayı komple kapatan insanlar çok. eski kırıklar ulaşsın istemiyorlar. bin tane böyle örnek var bildiğim/tanıdığım. sosyal medyasından en ufak ip ucu elde edemeyeceğin.
0
orpheus
(24.03.20)
Düşündüm de benim de eşimle ve çocuklarla sayılıdır sosyal medyaya koyduğum fotoğrafım. Sevmiyorum, dahası nazardan korkuyorum. Kvalide ve Kpeder FB'de arkadaşlık isteği gönderdiler, onu da kabul etmedim. Bir defa sordular, aktif kullanmadığımı söyledim. Ben arkadaşlarımı takip etmek için kullanıyorum FB'u, onların gönderileri altına yazıyorum. Ama kpeder özellikle arkadaşlığını kabul ettiğim anda benim bütün arkadaşlarıma mesaj yağdırmaya başlar. istemiyorum.
0
SiyamkedisiZorro
(25.03.20)
(2)

Fon aracılığıyla petrol yatırımı

Techsavvy
Ak portfoy'un tefas'ta islem gören bir petrol fonu var : https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/AESŞu sıralar almak mantıklı mıdır? fon yönetim gideri biraz fazla ama petrol normale dönerse bunun misli çıkmaz mı? mantıksız mı düşünüyorum?ve evet yt değil biliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Ak portfoy'un tefas'ta islem gören bir petrol fonu var : www.akportfoy.com.tr

Şu sıralar almak mantıklı mıdır? fon yönetim gideri biraz fazla ama petrol normale dönerse bunun misli çıkmaz mı? mantıksız mı düşünüyorum?

ve evet yt değil biliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
0
Techsavvy
(24.03.20)
ben aldim valla. bir de amerikan borsasi fonu aldim biraz.
0
alperz
(24.03.20)
ya ben de gecen dusundum yatırım olsun kafasındayım ama cok komik birsey ifade edeceğim; fon nedir bilmiyorum ? Yani bir döviz altın borsa ne demektir biliyorum ama fon kelimesinin altını ustunu dolduramıyorum. neden alinir ne olur alınırsa ? bilen arkadaslar bir aydınlatsa
0
fıytfıyt
(24.03.20)
(1)

ISYAT temettü alımı

razvan rat
Dün ISYAT'ın temettü dağıtım tarihiydi. Ödenecek temettüler ne zaman hesabıma geçer, ilk defa temettü alacağım o yüzden bilgim yok :)
Dün ISYAT'ın temettü dağıtım tarihiydi. Ödenecek temettüler ne zaman hesabıma geçer, ilk defa temettü alacağım o yüzden bilgim yok :)
0
razvan rat
(24.03.20)
yarın yani ayin 25inde gelir
0
genc irisi
(24.03.20)
(7)

Koronavirüs mü kaptım?

cum dederit dilectis suis somnum
belirtileri biliyorum. son günlerde dışarı çıkmak zorunda kaldım. :( şu an yutkunmada hafif zorluk var (balgam)burnum hafiften akıyor. sanırım ateşim yok. öksürük yok. başım ağrımıyor. koronanın ilk günleri olabilir mi? şu aşamada ne yapmam gerekir?
belirtileri biliyorum. son günlerde dışarı çıkmak zorunda kaldım. :( şu an yutkunmada hafif zorluk var (balgam)
burnum hafiften akıyor.
sanırım ateşim yok. öksürük yok. başım ağrımıyor.

koronanın ilk günleri olabilir mi? şu aşamada ne yapmam gerekir?
0
cum dederit dilectis suis somnum
(24.03.20)
belirtileri göstermiyorsun ama için ferahlasın istiyorsan 184'ü ara.
0
livaneli kadir
(24.03.20)
öksürük ateş ve boğaz ağrısı 3 önemli gösterge.

1 gün daha bekle kendini karantinaya al.

sonra diğer belirtiler de olusa 184'ü arayıp durumdan bahsedebilirsin
0
KaraSakall
(24.03.20)
ateş ve öksürük yoksa çok büyük ihtimalle korona değildir. bildiğim kadarıyla koronada burun da akmıyor.
0
reavelyn
(24.03.20)
Koku alma duygun varsa olma ihtimalin düşük. Bu corona virüsünde en etkileyci ön belirti koku yetisinin azalmasıymış.
0
maxim gorki
(24.03.20)
Grip, Nezle gibi duruyor. Beklemede kalıp belirtileri takip et.
0
bitse de gitsek
(24.03.20)
Ateş düşürücü ağrı kesici alın. Ateşi takip edin. Düşüyorsa corona değildir.
0
fikox
(24.03.20)
Mevsimin tam olarak grip mevsimi zamanı olduğunu unutmayın.
0
zekicalik
(24.03.20)
(5)

Aramızda psikiyatr var mı?

makarnacanavari
SelamlarBizim yan komşu bazen o kadar anlamsızca bağırıyor ki evinde tek başına. Küçük çocuk gibi anlamsız sesler çıkararak bağrıyor. Ama normalde denk geldiğimizde falan gayet sıradan vatandaş gibi. Sadece ayaklarını basamaklara çok sert vurarak çıkar. Bu da çocukların yaptığı bir şey tabi.Tamamen
Selamlar
Bizim yan komşu bazen o kadar anlamsızca bağırıyor ki evinde tek başına. Küçük çocuk gibi anlamsız sesler çıkararak bağrıyor. Ama normalde denk geldiğimizde falan gayet sıradan vatandaş gibi. Sadece ayaklarını basamaklara çok sert vurarak çıkar. Bu da çocukların yaptığı bir şey tabi.

Tamamen kişisel merakımdan.
Böyle bir psikolojik rahatsızlık var mı?
0
makarnacanavari
(24.03.20)
Var böyle bir rahatsızlık fakat adı aklımda değil. Bu hastalar toplum içinde gayet normalken evinde ve/veya sessiz tenha ortamlarda tuhaf sesler çıkarırlar. İnileme Çıglık anlamsız sesler v.s olabilir. Bunun altında yatan hastanın yaşadığı geçmiş travmalar olabilir.
0
limonlu eksi
(24.03.20)
Onun dışında tourette Sendromu yaşayan bir birey olabilir. En uç ihtimal sizofreni de olabilir. Yani tek bir septomdan hastayı görmeden dinlemeden teşhiş koymak çok zor.
0
limonlu eksi
(24.03.20)
Kulaklığı takıp oyun oynuyordur
0
le jeune turc
(24.03.20)
herkes böyle değil mi ya?
0
tebelles
(24.03.20)
Acaba benim komşum beni mi yazdı dedim bir an. Benim aşırı ciddi bir insan olmama rağmen tek kaldığımda sadece ailemin yanında çok garip hareketlerim oluyor. Bazı insanlar gariptir. Eşim der ki hep senin bu garipliğini seviyorum diye. Aşırı garip hareketlerim vardır. Mesela doğduğundan beri korkutucu bir sesle kızımın alnına tek parmağımı koyup "bana mordora layık bir ordu topla" diyorum. yüzüklerin efendisinde duymuştum sonra garip bir şekilde yapıyorum. değişik ses de çok çıkartırım. Hasta mıyım şimdi ben?
0
teal
(29.03.20)
(3)

Hindistan cevizi

000000
Ucuz diye aldigim hindistan cevizi kuru cikti. 0 su ve yenen kismi da sert.Bunu nasil degerlendirebilirim. Atsam mi napsam bilemedim.Normal yiyemedim.
Ucuz diye aldigim hindistan cevizi kuru cikti. 0 su ve yenen kismi da sert.
Bunu nasil degerlendirebilirim. Atsam mi napsam bilemedim.
Normal yiyemedim.
0
000000
(24.03.20)
Hindistan cevizini kurutup kase yapabilirsin.
0
makarnacanavari
(24.03.20)
markette satılan hindistan cevizleri kuru olur zaten, su istiyorsan taze hindistan cevizi alman lazım. bildiğim kadarıyla kuru hindistan cevizinin içinden çıkan azıcık su olur ya, onu da tüketmiyorlar normalde. senin dediğini anladım, ekstrem kuruymuş seninki de bunu yana bilgi olarak bırakayım.

etini eğer meyve soyacağı gibi bir şeyle çıkarabiliyorsan çıkar, sonra rondodan geçirip fırında kurutarak muhafaza edebilir, bu şekilde tüketebilirsin.
0
knight of cydonia
(24.03.20)
ince ince dilimleyip 20-25 dk fırınlayıp tüketebilirsin. tarifi görmüştüm ama henüz denemedim
0
MtKrt
(24.03.20)
(2)

kredi kartı ödeme sorunları

sekerse tehlike
merhaba. bu korona muhabbeti dolayısıyla evde kalma tavsiyeleri verilmeye başlandığından beri online ödemelerde sorun yaşıyorum. özellikle garanti bankası bonus kartı. yaptığım alışverişlerin yarısına yakını, tutar benden çekilmesine rağmen web sitesine iletilmiyor. hatalı ödeme bildirimi oluşturara
merhaba. bu korona muhabbeti dolayısıyla evde kalma tavsiyeleri verilmeye başlandığından beri online ödemelerde sorun yaşıyorum. özellikle garanti bankası bonus kartı. yaptığım alışverişlerin yarısına yakını, tutar benden çekilmesine rağmen web sitesine iletilmiyor. hatalı ödeme bildirimi oluşturarak falan süreç başlatıyorum. sizde var mı benzer durumlar? hangi kartlar?
0
sekerse tehlike
(24.03.20)
muhtemelen yoğunluk olabilir pos sistemlerinde. bkm yakında açıklar herhalde ama normalin en az 4-5 katı trafik olduğunu düşünüyorum.
bir online pos'da 6 kere denedim 5 kere hata verdi. 4 farklı kart denedim düşünün artık hepsi ayrı ayrı 3d sistemleriydi. kaldıramıyorsa iptal etsinler 3d leri bir süre.
0
ozdek
(24.03.20)
5 gün önce cep telefonumun ücreti ödenmediği için kesileceğine dair mesaj yolladılar. fakat cep bankacılığıyla ödeme yapmak istediğimde faturalar gözükmüyordu.
yoğunluktan, evden çalışma yönteminden ya da çalışanların işine son vermekten kaynaklanıyor olabilir. şimdi çalışıyor.
0
ankarakecisi
(24.03.20)
(5)

şarjlı diş fırçası önerileriniz

sekerse tehlike
hangi ürünü kullanıyorsunuz, memnun musunuz, bunu almamış olsaydınız ve şimdi ilk defa alacak olsa bu fiyatın üzerine az daha koyup ne alırdınız?
hangi ürünü kullanıyorsunuz, memnun musunuz, bunu almamış olsaydınız ve şimdi ilk defa alacak olsa bu fiyatın üzerine az daha koyup ne alırdınız?
0
sekerse tehlike
(24.03.20)
en ucuz şarjlıyı alabilirsin. oral-b vitality galiba.
0
sutlu nescafe
(24.03.20)
yıllardır oral b kullanıyorum.
memnunum.
ilk defa alacak olsam en ucuzunu alır geçerim. sadece 2 dk hatırlatması olmasına dikkat edin o güzel bir özellik. ya da 100 e kadar sayın tabi.
0
ozdek
(24.03.20)
Oral-B Triumph 5000 kullanıyorum, memnunum. Ama ne farkı var bilmiyorum, ucuz olanlar da muhtemelen aynı işlevi sunar.
0
crown
(24.03.20)
oral b pro 750 kullanıyorum, çok memnunum. ucuzunu al diyenler haklı aslında, sonuçta mühim olan kullandığın başlığın ağız ve diş yapına uyması. bu modeli tercih etmemdeki esas neden iki dakika hatırlatması olması (hatta ağzın her çeyreği için 30 saniye olacak şekilde bölmüşler) ve fazla baskı uygulayınca uyarması (ki bu da benim çok yaptığım ve diş hekimimin beni uyardığı bir konuydu).
0
knight of cydonia
(24.03.20)
şarjlı değilde pilli al demeye geldim. Şarjlar bir süre sonra bekleme kaynaklı patates oluyor. Pilliler hem daha kullanıslı hem de uzun dayanıyor pili.
0
Techsavvy
(24.03.20)
(4)

Starbucks Sumatra'cıya online alınabilecek kahve önerisi

sekerse tehlike
merhaba. normalde sürekli starbucks sumatra içiyorum, hatta bağımlı olabilirim. diğer kahveler kesmiyor. malumunuz starbuckslar kapandı, online satışları da yok. bu kahve işinin piri olan firmalardan, çok bilmem ama yanlışsam düzeltin lütfen, segafredo, julius meinl, illy, douwe egberts gibi firmal
merhaba. normalde sürekli starbucks sumatra içiyorum, hatta bağımlı olabilirim. diğer kahveler kesmiyor. malumunuz starbuckslar kapandı, online satışları da yok. bu kahve işinin piri olan firmalardan, çok bilmem ama yanlışsam düzeltin lütfen, segafredo, julius meinl, illy, douwe egberts gibi firmalardan hangi kahveyi (hangi markanın hangi çeşidi) satın alsam beni tatmin eder ve almamı önerdiğiniz web sitesi var mı? teşekkür ederim.


"Sumatra:
Tadım Notları: Topraksı ve isli lezzet
Bu kahveyi neden bu kadar çok seviyoruz? Bu kahve, neredeyse hiç asidite (keskinlik) içermez ve yoğunluğu ile ağzınızda tam anlamıyla kalıcı bir tat bırakır." - starbuks web sitesi
0
sekerse tehlike
(24.03.20)
bol kavrulmuş topraksı bir kahve, endonezya kahveleri bulman lazım. tchibo, taft gibi üreticilere bak derim; 3. nesil kahvecilerinkiler istediğin gibi tokluk yaratmaz. alternatif olarak afrika kahvelerini de deneyebilirsin, en yakın topraksılar onlar.
0
Bruce
(24.03.20)
kömürü toz haline getirip üstüne sıcak su dökün
0
we are floating in space
(24.03.20)
tchibo'nun tüm kahvelerini denedim, güzel olanlar var ama sumatra doyumunu vermiyorlar.
0
🌸sekerse tehlike
(24.03.20)
www.kahvefabrikasi.com

Full city plus kavrum derecesini seçin
0
sen de git sen de unut
(24.03.20)
(1)

Booking Seyahat İptali - Corona

zaugnakhaldun
Romalılar selamlar,2020 temmuz ayı için Paris seyahatimiz vardı, iptal edilmeyen biletten almışız. Henüz bu tarihler için bir iptal / seyahat kısıtlaması gelmedi ama biz yine de önden biletlerimizi iptal etmek istiyoruz açıkçası.Booking üzerinden otele mesaj yazacağız; ama otel şu anda bu talebi red
Romalılar selamlar,

2020 temmuz ayı için Paris seyahatimiz vardı, iptal edilmeyen biletten almışız. Henüz bu tarihler için bir iptal / seyahat kısıtlaması gelmedi ama biz yine de önden biletlerimizi iptal etmek istiyoruz açıkçası.

Booking üzerinden otele mesaj yazacağız; ama otel şu anda bu talebi reddedebilir henüz kısıtlama o tarihlere uzamadığı için.

Benim kafamda güzel güzel durumu özetleyip "tedirgin olduğumuz için iptal etmek istiyoruz" yazmak var; ama otelin de uyuzluk yapma potansiyeli olduğu için daha fazla işe yarayabilecek bir açıklama alternatifi var mıdır? Yakın zamanda otel iptali yapan birisi varsa belki onların yöntemlerini uygularız? (Tamamen atıyorum: uçuş yasağı temmuz'a uzadı vs. tarzı bir bahane atmak gibi).

Şimdiden teşekkürler
0
zaugnakhaldun
(24.03.20)
şu an etmeyin bekleyin..
benim de tr biletlerim var temmuza durumu bekliyoruz açıkçası.
0
ozdek
(24.03.20)
(3)

Foto makine

opitseri
Canon 550 d iyi bir makine mi . Ikıncı eli kaç liradan gider . Bilenler yardımcı olabilir mi ???
Canon 550 d iyi bir makine mi . Ikıncı eli kaç liradan gider . Bilenler yardımcı olabilir mi ???
0
opitseri
(24.03.20)
yanında lens de varsa 1200 liradan gider, iyi bir makinedir.
0
reanarchy
(24.03.20)
başlangıç seviyesi bir makine. kit lensiyle birlikte 2. elde 1200-1500-TL eder.
0
ankarakecisi
(24.03.20)
10 senelik falan o makine. o kadar da iyi değil yani baya eskidi
0
argent dawn
(24.03.20)
(5)

taranmış pdf'yi sadece metine çevirmek

tabudeviren
bir kitaptan taranarak oluşturulmuş pdf dosyasındaki metinleri nasıl sadece metin haline getirebilirim?yani taranmış dosya değil de sanki word'de yazılıp pdf yapılmış gibi yapmak..resimlere ihtiyaç yok, sadece metin alınacak.
bir kitaptan taranarak oluşturulmuş pdf dosyasındaki metinleri nasıl sadece metin haline getirebilirim?

yani taranmış dosya değil de sanki word'de yazılıp pdf yapılmış gibi yapmak..
resimlere ihtiyaç yok, sadece metin alınacak.
0
tabudeviren
(24.03.20)
istediğin şey çok zor, pdf dosyası metin dosyası değildir her pixel ayrı kodlanır böylece bütün cihazlarda görüntü aynı olur, içindeki yazıları alan araçlar var ama yamuk yumuk geleceğinin garantisini verebilirim. foxit pdf readerda buna benzer bi özellik vardı dene bakalım
0
nahtoderfahrung
(24.03.20)
senin yapmak istediğin ocr. hangi programla yapılır tam bilemedim ama ocr yazarak ararsan hızlıca sonuca ulaşabilirsin bence.
0
biergarten
(24.03.20)
Hiç zor değil. İnternette pdf to text araçları var. Onlar düzgün çıkaramazsa Abbyy gibi uygulamaları yükleyebilirsin.
0
ryhmer
(24.03.20)
online ocr olarak google araması ile bir çok siteye ulaşabilirsin. ancak ocr siteleri dosyayı doc v.b. düzenlebilir text dosyası haline getirirken hata yapar (programlarda yapar aynı hatayı. bir program almana gerek yok). işin bitince bir kontrol etmek baş ağrısından kurtarır.
0
tururo
(24.03.20)
yeni office sürümlerinde ocr mevcut. word ile açmaya çalışın bazen çok güzel bazen çok kötü çalışıyor. o olmazsa malum yerlerden abby finereader indirin
0
argent dawn
(24.03.20)
(3)

Monitöre panel nereden alabilirim?

chicha
Geçenlerde sormuştum (git: 1411380) Vidalarken monitöre zarar verdim, sonra sinirlenip paneli kendim parçaladım.Yeni monitör almak istemiyorum, paneli değiştirsem yeterli. Google'a sordum tatmin edecek bir sonuç alamadım. Bilgisayarcı tanıdığı olan, veya şuraya git hallederler diyebileceğiniz bir ye
Geçenlerde sormuştum (git: 1411380)

Vidalarken monitöre zarar verdim, sonra sinirlenip paneli kendim parçaladım.

Yeni monitör almak istemiyorum, paneli değiştirsem yeterli. Google'a sordum tatmin edecek bir sonuç alamadım.

Bilgisayarcı tanıdığı olan, veya şuraya git hallederler diyebileceğiniz bir
yer var mı? Elzem değil, şu virüs muhabbeti geçsin o zaman halledeceğim.
0
chicha
(24.03.20)
monitor dedigin zaten panel, gerisi faso fiso. yeni monitor almakla ayni fiyata gelir uc asagi bes yukari. ebay'den ikinci el kozmetigi kotu, ayagi, powerboard'u calismayan vs ayni monitorden alabilirsin.
0
crucio
(24.03.20)
@crucio
dogru demis. panel bulamazsiniz.
0
duygusuzromantik
(24.03.20)
Laptop olsa bulurdun ama panele zarar geldiyse artık elektornik bir çöp olmuş durumda. ,parçalayıp anakartını satarsın, speakerlarını satarsın vs zararını çıkarmaya çalışırsın.
0
kimlanbu
(24.03.20)
(5)

Online eğitim video çekimi - nasıl yapayım?

epistemic_regress
Öğrenciler Whatsapp'dan sorularin fotigraflarini çekip yolluyorlar, benim de o soruların videolarını çekip YouTube a yuklemem gerekiyor. Yazıcı aldım bu iş için eve, soruların çıktısını alıp üzerine çözüyordum ama iki günde kartuş bitti. Hp 304 kartusun modeli. Tekrar aldım, o da bitti. Kartuş dediğ
Öğrenciler Whatsapp'dan sorularin fotigraflarini çekip yolluyorlar, benim de o soruların videolarını çekip YouTube a yuklemem gerekiyor. Yazıcı aldım bu iş için eve, soruların çıktısını alıp üzerine çözüyordum ama iki günde kartuş bitti. Hp 304 kartusun modeli. Tekrar aldım, o da bitti. Kartuş dediğin de pahalı. Laptop var evde, başka napabilirim? Bu soruları nasıl videoya çekeyim?
0
epistemic_regress
(24.03.20)
Ne yaparsan yap soruların çözümlerini göstermek için çıktı aldığın an kartuşun yine hemen bitecek. kartuşun uzun süre dayanması için öğrencilerin fotoğraf değil, Office programlarına yazıp göndermesi lazım.

Öğrenciler sadece fotoğrafla gönderebiliyorsa, ben de soruyu çözüp geri fotoğrafla dönüş yapardım.
0
onemoremile
(24.03.20)
eğer ipad tarzı bir tabletin varsa burada sorunun üzerinden çözüm yapıp, çözümü de ekran kaydı yaparak gönderebilirsin.

ucuz yollu bir çizim tableti alıp aynı olayı bilgisayardan yapmak da mümkün. kartuş olayı cidden çok fena.
0
knight of cydonia
(24.03.20)
Sorular bol görselli oluyor, Office programına yazmaları pek mümkün olmayabilir. Kurum çözümlerin videolarını çekmemizi talep ediyor maalesef. Tonerli yazıcı tavsiye ettiler mesela. Ya da uygun bir tablet mi alsam, soruları tabletin ekranına çözüp kaydedebilmemi sağlayacak?
0
🌸epistemic_regress
(24.03.20)
Ucuz yollu çizim tableti önerebilir misiniz? Hiçbir bilgim yok bu konularla ilgili?
0
🌸epistemic_regress
(24.03.20)
sketchtoy.com

çizim tableti piyasasını bilmiyorum ama üstüne kalemle yazabileceğin herhangi bir dokunmatik ekrandan (normal tablet, akıllı telefon vb.) yukarıdaki siteye girip birşeyler yapabilirsin belki. soruyu çözdükten sonra save diyorsun ve sana link oluşturuyor. bu linki de ilgili yere atarsın. çalıştığın yer tarafından video olarak kabul edilirse tabii.
0
onemoremile
(24.03.20)
(4)

google drive - bir dosyayı iki farklı pc'de eşitlemek

goddar
masaüstündeki bir dosyayı google drive ile eşitledim. hem drive'dan hem de masaüstünden dosyayı görüntüleyebiliyorum.ancak aynı dosyaya laptop üzerinden de ulaşmam gerekiyor. bu kısımda takıldım. yardımcı olabilecek var mı?teşekkürler.
masaüstündeki bir dosyayı google drive ile eşitledim. hem drive'dan hem de masaüstünden dosyayı görüntüleyebiliyorum.

ancak aynı dosyaya laptop üzerinden de ulaşmam gerekiyor. bu kısımda takıldım. yardımcı olabilecek var mı?

teşekkürler.
0
goddar
(24.03.20)
Dosya derken klasör mü yoksa belge mi? Evernote işe yarar
0
ryhmer
(24.03.20)
@ryhmer klasör (:
0
🌸goddar
(24.03.20)
laptop'ta goole drive uygulamasını kurup drive'daki dosyalarla/klasörlerle eşitleme yapamıyor musunuz?
0
gkhncnzdgn
(24.03.20)
@gkhncnzdgn masaüstünden eşitleme yaptığım klasör drive'da computers altında görünüyor.

ben laptopa google drive'ı kurduğumda eşitleme için my drive altından bir klasör seçmem isteniyor.
0
🌸goddar
(24.03.20)
(4)

Telekonferans Programı

sos fistik olsun mu
Bilgisayarda 20 kişiye kadar telekonferans yapabileceğimiz, ekran paylaşımı da yapılabilen ücretli/ücretsiz hangi programı önerirsiniz?
Bilgisayarda 20 kişiye kadar telekonferans yapabileceğimiz, ekran paylaşımı da yapılabilen ücretli/ücretsiz hangi programı önerirsiniz?
0
sos fistik olsun mu
(24.03.20)
Biz Google Hangouts kullanıyoruz şirkette. Ama ücretsiz sürümü de 25 kişiye kadar izin veriyor.
0
crown
(24.03.20)
zoom
0
buenosdias
(24.03.20)
Teams?
0
kablelvuku
(24.03.20)
cisco webex, skype, office teams
0
interview with the vampire
(24.03.20)
(3)

Ebeveynleri karantinaya alınan küçük çocuklara ne oluyor?

yemrem
Çocukları bırakacak kimse yok, hadi var diyelim: çocuklarda da corona olabilir kimse o riski almaz. Kısaca soru başlıkta
Çocukları bırakacak kimse yok, hadi var diyelim: çocuklarda da corona olabilir kimse o riski almaz.

Kısaca soru başlıkta
0
yemrem
(24.03.20)
gerçekten bunu bende merak ediyorum. hatta beni salgından daha çok korkutan bir durum bu. 3 aylık bebeğim var. başına gelmiş daha önce duymuş biri cevaplasa keşke.
0
ferrarimizolaydisatardik
(24.03.20)
Ortada kalıyor. Umreden Türkiye'ye dönen gurbetçinin torunu evde yalnız kaldı.13 14 yaslarinda. Belçika da büyümüş.
0
fikox
(24.03.20)
ben sorunuzu yurtdışından geleceksiniz diye anladım. eğer öyleyse bizde de aynı sorun var. az önce sağlık bakanlığıyla konuştum kimsede net bilgi yok. bizim çocuk 12 yaşında. öyle sordum soruyu "sonuçta o da taşıyıcı olabilir bilemeyiz" dedi. hatta uçakta 2 ön 2 arka ve yan koltukları da boş bıraktırıyorlarmış. "ama bilmiyoruz da sağlık ekipleri karar verebilir, ayrıca yeni uygulama geldi yarım saat önce herkesi karantinaya alacaklar, daha önce bazıları eve gönderiliyordu" dedi. "ama yine de emin değiliz bilemeyiz" dedi. bu bilinmezlik içinde çıldırmamak elde değil. konsolosluk ve bilimim sağlık bakanlığı birimleriyle ve de sivil havacılık ve onların genel müdürlükleriyle konuştum. kimse net bir şey söylemeyip (daha doğrusu söyleyemeyip) topu bir başkasına atıyor.
0
ok
(24.03.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.