[]

Eve aldığınız şeyleri nasıl dezenfekte ediyorsunuz?

Dışardan alınan gıda maddelerini eve alırken ne yapıyorsunuz? Mesela yarın bir çuval un gelecek eve. Onu nasıl eve alacağımı düşünüyorum.




 
un paketini dezenfekte etmekle uğraşmazdım. bi kenara koyarım 2-3 gün durur vürüs mürüs kalmaz herhalde öyle diyorlar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.03.20 17:08:46) 
Kaç gün yaşayabiliyor bu virüs acaba?


  • rabitelli  (24.03.20 17:10:15) 
etmiyorum. evden çıkmıyorum, poşetli ürünlerden gelicek virüse karşı da yapacak bir şeyim yok artık.


  • xvyz  (24.03.20 17:14:18) 
en çok 72 saat yaşayabiliyor yüzeylerde.


  • iddaaci  (24.03.20 17:17:10) 
bazılarını bir koliye koydum, bekletiyorum öyle 2-3 gün kullanmadan önce. direkt kullanmam gereken bir şeyse de paketini kolonya veya dezenfektanla siliyorum. sebze meyveleri de eve getirince başka poşete koyuyorum. sirkeli suda da bekletiyorum sonra. yalnız bu iş gittikçe külfet olmaya ve saçma gelmeye başladı bana çünkü sonu yok cidden. yani böyle ambalajdan falan da bulaşacak bir virüsse bu çok da yapacak bir şey yok gibi. işte paranoyaklıktan yine de yapıyorum şimdilik.


  • Thredith  (24.03.20 17:21:42) 
Etmiyorum.


  • hayirsiz  (24.03.20 17:28:36) 
şu an tek dinlediğim adam alpay azap. dışarıdan getirdiğiniz şeyleri 2-3 saat havalandırın, kıyafetlerinizi yıkamayacaksanız 6-8 saat havalandırın, kumaşların dokusunun içine yerleşip daha uzun süre kalabiliyor dedi. ben şu ana kadar bişey dezenfekte etmedim. ölürsem kabrime gelmeyin.


  • halanne  (24.03.20 17:56:55) 
internetten sipariş veriyorum, salgından önce de öyle yapıyordum.
poşetlerde (yani aslında getiren görevlide) bir şey olması ihtimaline karşı bir elimle torbayı tutup, bir elimle boşaltıyorum.
sonra ellerimi yıkayıp aldıklarımı yıkıyorum ya da siliyorum, buzdolabına kaldırıyorum.
normalde de aldığım her şeyi buzdolabına ya da yerine koymadan silerim ya da ürüne bağlı olarak kendi ambalajından çıkartıp bir saklama kabına vb. koyarım.
sebzeleri meyveleri, özellikle yeşillikleri her zaman sirkeli suda bekleterek yıkarım zaten.
yani sadece poşetlere karşı dikkatli davranıyorum şu süreçte.

kargoları zaten kargocu çocuklar balkonuma bırakır normalde, bir süre orada tutup akşam ya da ertesi gün açıyorum, sonra elimi yıkıyorum.

un gelecekse alın koyun balkona, zaten un orada durur.
sonra da elinizi yıkayın, yeter.
  • blatta hiberna  (24.03.20 18:04:46 ~ 18:05:47) 
mesela yarın damacana cam su sipariş vercem.
boş damacanayı ve ücreti apartman merdivenine koyup, elemandan dolu damacanayı koymasını isteyecem.
4 gün o su orda kalcak, sonra eve alcam.
migros sanal marketten perşembe günü sipariş gelecek, onlarıda aynı şekilde yapacam.
  • aslindasorunumpsikolojik  (24.03.20 20:11:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.