[]

Online eğitim video çekimi - nasıl yapayım?

Öğrenciler Whatsapp'dan sorularin fotigraflarini çekip yolluyorlar, benim de o soruların videolarını çekip YouTube a yuklemem gerekiyor. Yazıcı aldım bu iş için eve, soruların çıktısını alıp üzerine çözüyordum ama iki günde kartuş bitti. Hp 304 kartusun modeli. Tekrar aldım, o da bitti. Kartuş dediğin de pahalı. Laptop var evde, başka napabilirim? Bu soruları nasıl videoya çekeyim?




 
Ne yaparsan yap soruların çözümlerini göstermek için çıktı aldığın an kartuşun yine hemen bitecek. kartuşun uzun süre dayanması için öğrencilerin fotoğraf değil, Office programlarına yazıp göndermesi lazım.

Öğrenciler sadece fotoğrafla gönderebiliyorsa, ben de soruyu çözüp geri fotoğrafla dönüş yapardım.
  • onemoremile  (24.03.20 14:30:22) 
eğer ipad tarzı bir tabletin varsa burada sorunun üzerinden çözüm yapıp, çözümü de ekran kaydı yaparak gönderebilirsin.

ucuz yollu bir çizim tableti alıp aynı olayı bilgisayardan yapmak da mümkün. kartuş olayı cidden çok fena.
  • knight of cydonia  (24.03.20 14:39:34) 
Sorular bol görselli oluyor, Office programına yazmaları pek mümkün olmayabilir. Kurum çözümlerin videolarını çekmemizi talep ediyor maalesef. Tonerli yazıcı tavsiye ettiler mesela. Ya da uygun bir tablet mi alsam, soruları tabletin ekranına çözüp kaydedebilmemi sağlayacak?


  • epistemic_regress  (24.03.20 14:41:04) 
Ucuz yollu çizim tableti önerebilir misiniz? Hiçbir bilgim yok bu konularla ilgili?


  • epistemic_regress  (24.03.20 14:41:42) 
sketchtoy.com

çizim tableti piyasasını bilmiyorum ama üstüne kalemle yazabileceğin herhangi bir dokunmatik ekrandan (normal tablet, akıllı telefon vb.) yukarıdaki siteye girip birşeyler yapabilirsin belki. soruyu çözdükten sonra save diyorsun ve sana link oluşturuyor. bu linki de ilgili yere atarsın. çalıştığın yer tarafından video olarak kabul edilirse tabii.
  • onemoremile  (24.03.20 14:59:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.