Giriş
(3)

Yüksek lisans azami süre

latte nevermore
2018 yılında İstanbul Şehir Üniversitesine af ile yüksek lisansa geri döndüm. Bu sene de tezimi yazdım. Tez savunma tarihimi 29 Haziran tarihinde 2 Temmuz için aldım ancak 30 Haziran’da okulun faaliyet izni durdurulup öğrenciler de Marmara’ya aktarıldı. Geçen ayın başına kadar e-devlet sisteminde ka
2018 yılında İstanbul Şehir Üniversitesine af ile yüksek lisansa geri döndüm. Bu sene de tezimi yazdım. Tez savunma tarihimi 29 Haziran tarihinde 2 Temmuz için aldım ancak 30 Haziran’da okulun faaliyet izni durdurulup öğrenciler de Marmara’ya aktarıldı.

Geçen ayın başına kadar e-devlet sisteminde kaydım gözüküyordu Marmara Üniversitesi öğrencisi olarak. Bu arada tez savunmamı 2 Temmuz’da yaptım ve oy birliği ile tezim kabul edildi. Evraklarımı ilgili hocalara imzalattım ancak tam kapanma süreci olduğu için ne şehir üniversitesi ne de Marmara evrakları kabul edemedi. Marmara üniversitesi evrakları teslim alamayacağını açıklama için beklemem gerektiğini söyledi. Bugün de sonunda beklenen açıklamayı yaptılar ben de e-devlete girip bakayım dedim ki ne göreyim sanki hiç yüksek lisans yapmamışım gibi gözüküyor. Açık öğretim kaydım haricinde hiçbir kayıt yok.

Acaba azami süreyi doldurdum diye atılmış olabilir miyim? Covid nedeniyle yüksek lisans öğrencilerine ek süre tanındığı için rahattım çünkü Marmara’yı aradığımda bir dilekçe gerekmiyor demişlerdi. Şu an yazılmış tezim imzalı evraklarımla zarı zarı ağlıyorum. Bir bilgisi olan var mı ya da fikri olan?
0
latte nevermore
(14.08.20)
Fbe ya da sbe ye dilekçe verdiniz mi ? Benim de kovid öncesi yüksek lisans maceram vardı ocakta mezun oldum sürekli dilekçe vererek ek süre talebinde bulunmuştum. Su an muhatabınız da yok anlaşılan acil sbe ya da fbe ile iletişime geçmeniz lazım kaydınız silinmiş gözüküyor su an :( çok yazık olmuş insallah çare bulunur.
0
monkey
(14.08.20)
Ek süre için dilekçe talep edilmemesi ilginç olmakla beraber mağdur edileceğinizi zannetmiyorum hem covid hem de zorunlu üni değiştirme nedeni ile. Pazartesi enstitü öğrenci işlerini arayın.

Marmara size kullanıcı no vs vermedi mi geçtiğiniz için.
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
Bunun için Marmara’ya bizim aktarım durumumuz ilk ortaya çıktığında arayıp sorduğumda dosyalarınız bizde olmadığı için dilekçe kabul edemiyoruz sizden dediler. Şehir zaten kapatıldığı için öğrenci işlerindeki memurlar yerinde bulunmuyor.
Israrla sordum dilekçe için Marmara’ya, biz bizim öğrencilerden almadık sizden de alamayız dediler. Pazartesi arayacağım ama çok üzülüyorum. Dilekçe ile kabul ederler mi yeniden kaydı geri alırlar mi ki? Evraklarım bile imzalı o kadar üzülüyorum ki emek verdim uyumadım tez için. Bir tane bile kopyala yapıştır yapmadım. Çok gücüme gidiyor.
0
🌸latte nevermore
(14.08.20)
(1)

Mesnevi Alacağım Ama

mete kudur
Merhabalar, bi' büyüğümüz; çok fazla yüzünden kuran-ı kerim okuyor. Ama son zamanlarda psikolojisi biraz bozulmuş, türkiyede ve y.dışında doktora götürüldü major depresyon önleyici ilaçlar verildi. bazen ağlıyor ve o ağlamalar ona iyi geliyor. y.dışından getirtilen bi' ilacı vardı o iyi geliyordu am
Merhabalar, bi' büyüğümüz; çok fazla yüzünden kuran-ı kerim okuyor. Ama son zamanlarda psikolojisi biraz bozulmuş, türkiyede ve y.dışında doktora götürüldü major depresyon önleyici ilaçlar verildi. bazen ağlıyor ve o ağlamalar ona iyi geliyor. y.dışından getirtilen bi' ilacı vardı o iyi geliyordu ama son zamanlarda onu getirtmekte problem yaşayınca muadilini türkiyeden aldılar. türkiyeden alınan ilaç uyutuyor ve donuk yapıyor. İlgilendiği pek fazla birşey yok, içinden gelmiyormuş. Dindar olduğu için de Kuran-ı Kerim okuyor işte.

Benim de aklıma, Mesnevi geldi. Ali Şeriati oğluna daraldığında başvurulacak kaynak olarak göstermiş sanırım bu kitabı, ben de üniversite yıllarında kötü bir dönemimde okumuştum, insanın içini rahatlatıyordu.

Şimdi bi' tane mesnevi alayım diye düşünüyorum, okusun. Ama harfleri büyük ve okunaklı olmalı, kuranın bazı çeşitleri varya böyle büyük büyük bazı harflerini renkli yazıyorlar okunaklı ve ilgi çekici. öyle basılmış bi' mesnevi biliyormusunuz ?

ya da bunun türkçe sadeleştirmeleri arasında fark var mı ? Ben üniversitedeyken çok ucuz bi' kitaptı bu mesnevi, şimdi internete baktım fiyat skalası çok geniş bunun. İşe yaramayan birşey de almak istemiyorum.

Tavsiyelerinize çok açığım.
0
mete kudur
(14.08.20)
İstediğin puntolarda bulamazsan bi de sesli kitap olarak bak istersen.
0
antihero
(14.08.20)
(5)

Büyükşehir belediye başkanına ve annesine hakaret etmek ekşide serbest mi?

zust
Tabii aslında soru değil bu ama ekşisözlüğün son geldiği hal bu herhalde.Beni zamanında birilerine yalakalık yapmak için sözlükten atmayı çok iyi bilmelerine rağmen sabahtan beri 2 şikayette bulunduğum (sırf ne olacak diye merak ettiğimden etmiştim) şu entry 6 saatten fazladır duruyor.https://eksiso
Tabii aslında soru değil bu ama ekşisözlüğün son geldiği hal bu herhalde.

Beni zamanında birilerine yalakalık yapmak için sözlükten atmayı çok iyi bilmelerine rağmen sabahtan beri 2 şikayette bulunduğum (sırf ne olacak diye merak ettiğimden etmiştim) şu entry 6 saatten fazladır duruyor.

eksisozluk.com

Erdoğan'a edilse bu küfürler ne yapacaklarını sanırım biliyorsunuz.

edit: buraya koyunca kendi sildi herhalde. şahsa bir ceza verilmeyecek muhtemelen.
0
zust
(14.08.20)
Entry sahibi şahıs yurt dışında olduğu için bu kadar rahat ama gene de entry'nin silinmesi gerekirdi.

Sözülüğün geldiği durum elbette içler acısı. Son SJW darbesinden sonra iyice zıvanadan çıktı zaten. Mesela birisi size sataşsa, özel mesajla trollük yapsa, taciz etse ve siz s** git deseniz, "özel mesajla hakaret" diye sizi iki hafta lanetliyorlar, karşı taraf serbest.
0
Avoiding The Puddle
(14.08.20)
Mutlaka silerler sıra gelmemiştir ben de şikayet ettim. Sistem başımızı hangisi ağrıtabilir hiyerarşisiyle işliyor.
0
Ufuk
(14.08.20)
Avoiding The Puddle'ın belirttiği gibi yurtdışında olmasından ötürü diğer yazarlara da rahatça küfrettiği başlığındaki yazılardan görülüyor. E bu moderasyon neden direkt silmiyor bu kullanıcıyı? Sadece iktidara mı bir şey denmesi lazım artık bir aksiyon için?

@Ufuk, bahsi geçen başlığa bugün 200'den fazla entry girildi, Bu kadar umursamazlık bence iktidar söz konusu olsa geçerli olmazdı.
0
🌸zust
(14.08.20)
Aslında moderasyon söyleyen kişiyi değil de söylenen şeyi elimine etme kafasında hareket ediyor. Ufuk'un dediği gibi, kim başımızı ağrıtır acaba diye düşünmekteler.

Mesela şu Yeni Zellanda saldırısı hakkında entry giren çocuğun hiçbir abartı durumu yoktu, sözlükte sabah akşam Atatürk'e alenen hakaret edenler varken hem de. Ama hem sözlükte hem de internet alemindeki islamcı linci kırılsın diye çocuğu derdest ettirmişlerdi.
0
Avoiding The Puddle
(14.08.20)
Ekşi daha kendi yazarını koruyamıyor. Tabii iş siyasilere geldiği zaman korkudan aksiyonu alıyorlar.

Masterchef başlığına yazdığım bir şey için birisi bana alakasız biçimde ana avrat küfür etti en ağır şekilde özelden. Ekşi'ye adamı şikayet ettim ilgilenen bile olmadı.

Nitelik değil nicelik ilgilendiriyor maalesef ekşi yönetimini.
0
ihanet kac kisilik
(15.08.20)
(6)

Ekşi sözlük sitesi telefonda donma oluyor

tekil3.şahıs
Chrome tarayıcı kullanıyorum ve sözlüğe ne zaman girsem son zamanlarda özellikle donma söz konusu oluyor. Diğer hiçbir internet sitesinde böyle bir şey söz konusu değil ?Önbelleği temizledim ama işe yaramadı, bir tek ben de mi sıkıntı var ?
Chrome tarayıcı kullanıyorum ve sözlüğe ne zaman girsem son zamanlarda özellikle donma söz konusu oluyor. Diğer hiçbir internet sitesinde böyle bir şey söz konusu değil ?


Önbelleği temizledim ama işe yaramadı, bir tek ben de mi sıkıntı var ?
0
tekil3.şahıs
(14.08.20)
Demin bende de oldu. Ama 1 başlıkta sadece.
0
sutlu nescafe
(14.08.20)
Bu aralar chrome'de sıkıntı var her şeyde donuyor
0
madurumdamadurum
(14.08.20)
aynı sorun bende de var ve çözüm bulabilmiş değilim. sayfayı aşağı kaydırırken falan sürekli saçma sapan takılıyor. her şeyde donuyor denmiş ama ben sadece ekşi'de yaşıyorum bu problemi.
0
isveperver
(14.08.20)
isveperver; birebir aynı sorunu yaşıyorum ve sadece sözlükte meydana geliyor bu sorun
0
🌸tekil3.şahıs
(14.08.20)
sözlüğe niye tarayıcıdan giriyorsunuz ? bilmemiz gereken bir şey varsa biz de o şekilde kullanalım merak ettim
0
jugador
(15.08.20)
niye uygulama kullanalım?
sadelik sevdiğim için mümkün olduğu kadar az uygulama yüklüyorum. instagram ve twitter'a browser üzerinden giriyorum hala. facebook zaten kullanmam.
0
sutlu nescafe
(15.08.20)
(11)

Halhal takan erkekler

hayaletimsi
hakkında ne düşünüyorsunuz?
hakkında ne düşünüyorsunuz?
0
hayaletimsi
(14.08.20)
Hiç görmedim ama bacakları ince uzun, hafif kaslı ve ayak bilekleri inceyse, üzerine keten ya da sile bezinden bir pantolon giyecek kadar bir karizmaya sahipse hoş olabilir. Ten renginin de kumral olması lazım. Erkek için riskli yani.
0
epistemic_regress
(14.08.20)
Benden daha dişi olduğunu düşünürüm, erkeksi bulmam.
0
pati
(14.08.20)
Halhal takmayı sevdiklerini düşünürüm
0
elorelia
(14.08.20)
Feminen bulurum.
0
kostüm çok güzel prenses misiniz
(14.08.20)
Son zamanlarda sık karşılaşıyorum henüz bir anlam arama çabasına girmedim, haber verin girince ona göre gömelim;)
0
olaylar olaylar
(14.08.20)
Sünnet değil mi ya :))

Yakıştırırım, sempatik bulurum aşırı kalın bilekli değilse.
0
jimjim
(14.08.20)
Hiç görmedim ama güzel olabilir sanki.
0
ruhen hastayim ben
(14.08.20)
Erkeğe de kadına yakıştıramıyorum ama beni ilgilendirmez, takan dışında kimseyi de ilgilendirmez - bu en onemlisi
0
howfaristhesky
(14.08.20)
varos bulurum. gereksiz bir stil yaratma cabasi.
0
hot potato
(14.08.20)
eşcinsel kimlik sahibi
0
KaraSakall
(15.08.20)
gokkusagi renginde kemerle hos olur kanaatindeyim. bana ters.
0
tunaktunaktun
(15.08.20)
(6)

Kan örnekleri bozulur mu - Erenköy fizik tedavi hastanesi

iddaaci
Merhaba, bugün sabah 8’de Erenköy fizik tedavi hastanesinde kan verdim. Doktor 1 hafta sonra çıkar sonuç dedi. Kontrol ettim şimdi çıkmamış gerçekten . Bu iş nasıl oluyor? Kanlar bozulmayacak mı? 1 hafta neden bekliyor? Başka devlet hastanesinde böyle şey görmedim.
Merhaba, bugün sabah 8’de Erenköy fizik tedavi hastanesinde kan verdim. Doktor 1 hafta sonra çıkar sonuç dedi. Kontrol ettim şimdi çıkmamış gerçekten . Bu iş nasıl oluyor? Kanlar bozulmayacak mı? 1 hafta neden bekliyor? Başka devlet hastanesinde böyle şey görmedim.
0
iddaaci
(14.08.20)
Ne için istediler? Testten teste değişebiliyor. Benim kan 2 sene bekledi test için.
0
sutlu nescafe
(14.08.20)
@sutlu nescafe hemogram, d ve b vitamini, biyokimya
0
🌸iddaaci
(14.08.20)
Sık çalışılmayan testler biriktirilip haftalık çalışılıyordur. Bozulmaz ona göre uygun şekilde saklanır.
0
curukturpkokusu
(14.08.20)
Allah Allah. Belki curukturpkokusunun dediği gibidir. Ama o testlerde en çok istenen testler.
0
sutlu nescafe
(14.08.20)
Bazı testleri FSM Hastanesi'ne gönderiyorlar. Kan kültürü vs ise normal 1 haftada çıkması...
0
PhoenixRising
(14.08.20)
Kultur gibi testler bilerek belirli asamalarda bekletiliyor. Prosess o sekilde yani
0
oscar
(15.08.20)
(8)

mercimek köftesi zinciri

aziz dostum jack
etsiz çiğ köfte'den kat kat lezzetli bu yiyecek için neden hiç girişim yok ya da ben mi çok abartıyorum?doyurucu ve lezzetli bir fast food değil mi?
etsiz çiğ köfte'den kat kat lezzetli bu yiyecek için neden hiç girişim yok ya da ben mi çok abartıyorum?

doyurucu ve lezzetli bir fast food değil mi?
0
aziz dostum jack
(14.08.20)
doyuruculuğu ve lezzeti geçtim, bulgurla yapılan ve çiğ köfteden başka her şeye benzeyen çiğ köfte zincirlerinden çok daha mantıklı.
en azından adında da, içinde de mercimek var.
0
blatta hiberna
(14.08.20)
Şu anda siz söyleyince düşündüm bence de çok mantıklı; çiğ köfte yerine mercimek köftesini tercih ederim de sevmeyeni de çok var. Bir de içindeki yeşillikler yüzünden muhafaza etmek güç olabilir. Gerçi ona da bir çözüm bulunur.
0
fraise
(14.08.20)
Bence de ya keşke olsa
0
freebird5406_2
(14.08.20)
Mercimek koftesi cidden underrated.

Yurtdisinda yasadigim icin pek disarida bulma imkanim yok,arada canim cekince kendim yapiyorum. Ancak ev yemekleri yapan tek tuk restoranlar haricinde Turkiye'de de cok bulunmuyor disarida.

Yalniz cig koftenin hakkini yemeyelim, onun yeri ayri.
0
fortisvita
(14.08.20)
doyurucu olabilir ama zevk - renk meselesi olduğu kadar sağlıksal açıdan zorladığı durumlar da var. Ben asla yiyemem mesela, direkt bağırsaklarıma dokunur. Önünden bile geçmem bir yerde yapılmışsa.
0
amelie poulain
(14.08.20)
mercimek köftesi çabuk bozulur, öteki çiüköfteler gibi 15 gün durmaz dolapta.
0
hem şişko hem deli
(14.08.20)
Mantıklı ama @ hem şişko hem deli' nin dediği gibi çabuk bozulur. Biz mercimek köftesi yaptığımızda 2.gün tadı değişmeye başlıyor. O yüzden hızlı satmak lazım.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(14.08.20)
Mantıklı fikir. Bozulması falan sorun değil, günlük üretir ve satarsınız.

Ama bilginiz olsun zincir şeklinde olmasa da mezecilerin çoğu bunu satıyor. Sizin düşündüğünüz form sanırım.ekmek/marul arasında çiğ köfte gibi satmak.
0
dahili meddah
(14.08.20)
(4)

Kahvaltı için yüksek proteinli gıdalar

insomniac
yumurta, peynirden başka ne olabilir? tok tutsun ve enerjisi versin istiyorum.
yumurta, peynirden başka ne olabilir? tok tutsun ve enerjisi versin istiyorum.
0
insomniac
(14.08.20)
Hindi fume, yulaf ezmesi
0
olaylar olaylar
(14.08.20)
kuru et
0
anarsika
(14.08.20)
et. güzel bol yağlı bi et sote... offf
0
alperz
(14.08.20)
Paran varsa; bacon fume (100 gr 116 kalori, 23gr protein)
+1 kuru et (fransiz versiyonu; 100gr 227 kalori 41 gr protein)
0
logisticsmanager
(14.08.20)
(2)

Casio Tough Solar saatlerde pil değişimi gerekiyor mu?

insomniac
Güneş enerjisi ile dolan pil belli bir süre sonra değişim gerektirir mi?
Güneş enerjisi ile dolan pil belli bir süre sonra değişim gerektirir mi?
0
insomniac
(14.08.20)
Genel olarak piller için konuşursak, hepsinin belirli bir çevrim ömrü vardır. amma 3000 amma 10000 doldur-boşalt.
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
Gerekiyor ama uzun vadede. En az 8-10 sene idare eder o piller.

Önemli olan saatin kullanılmadığı zamanlarda belli dönemler mutlaka bir ışık kaynağına tutmak. Atıyorum ayda 1 gün, güneşe ya da oda ışığına maruz bırakmak gibi.
0
halitkin
(14.08.20)
(4)

Yeni kuaförde keratin bakımı

yeni eksici hatun
Mahallemizin bulunduğu caddede yeni bir kuaför-güzellik salonu açıldı. Bende tam keratin bakımı yaptırmayı düşünüyordum. Şimdi buraya gitsem becerebilirler mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Keratin bakımı zaten çok tecrübe istemeyen bir iş mi?yoksa sen yinede tecrübeli iyi bir kuaföre git mi dersini
Mahallemizin bulunduğu caddede yeni bir kuaför-güzellik salonu açıldı. Bende tam keratin bakımı yaptırmayı düşünüyordum. Şimdi buraya gitsem becerebilirler mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Keratin bakımı zaten çok tecrübe istemeyen bir iş mi?yoksa sen yinede tecrübeli iyi bir kuaföre git mi dersiniz?

Şimdiden cevaplar için teşekküler
0
yeni eksici hatun
(14.08.20)
diyebileceğim tek şey fiyata da bak, çok ucuzsa gitme
0
gadlemler
(14.08.20)
Keratin bakımla ilgili yorumlar hep uçlarda. Düzgün yapılanlardan çok memmunlar ama düzgün yapılmayanlarla ilgili yorumlar korkunç. Kuaförün tecrübesi, kullandığı ürünlere dikkat etmek lazım.

Yeni kuaföre önce başka işlemler için gitseniz daha iyi olabilir. En azından nasıl iş yapıyor görmüş olursunuz.
0
GoodMorningTeacher
(14.08.20)
keratin bakımını yaptırmadan iki kere düşünün valla. sürekli gittiğim kuaföre yaptırdım ve saçlarımı aşırı döktü. sonra araştırdım nadiren de olsa böyle olabiliyormuş. böyle normal otururken su gibi saç akıyordu. abartmıyorum günde 200 tel falan saçım dökülüyordu. yıkamaya korkuyordum. ve kullandığı malzemeleri de biliyorum çok kaliteli. ayrıca şampuanını bile aldım. 750 tl verdim toplam şampuan ve saç kremleriyle beraber. etki olarak çok bi parlaklık vermedi sadece biraz düzleşti ve yumuşak oldu biraz o kadar.
bi daha asla yaptırmam.
0
matilda
(14.08.20)
Keratin bakimiyla brezilya fonu bazen karıştırılıyor ic ice olduklari icin. Brezilya fonu yaptiricaksan iyi bi yerde yaptik en azindan bildigin yer olsun. Keratin bakim ben defalarca yaptirdim bikac farkli yerde birbirinden asiri farkli sonuclar almadim. Kullanilan urunler cok kalitesiz olmadigi surece cok iyi bi yer şart degil. Evde kendin bile yaparsin.
0
hindistan cevizi
(14.08.20)
(2)

doktora süresi

antikadimag
4-6 yıl arası deniyor. bu farkı oluşturan nedir? doktora programının çabuk bitmesini engelleyen şey nedir?en erken ne kadar sürede bitirebilirim doktorayı?
4-6 yıl arası deniyor. bu farkı oluşturan nedir? doktora programının çabuk bitmesini engelleyen şey nedir?

en erken ne kadar sürede bitirebilirim doktorayı?
0
antikadimag
(14.08.20)
Uzmanı değilim ama örn Amerika'da 5 sene; sebebi orda biraz paket program gibi olması 2+3 master & doktora gibi düşünülebilir.

Onun dışında Türkiye'de arkadaşlarımdan zorunlu dersler / yeterlilik / makale / Tez / sunum derken 4 senede bitirenler var. Genelde tezi yetiştiremediklerinden uzatanlar oldu.

Ama doktora bu hocam, en hızlı şekilde bilmemnereye nasıl giderim değil ki? Post hocu var bilmemnesi var akademik yollarda.
0
lcha
(14.08.20)
İki dönem ders alıyorsunuz, 4+4 genelde. daha sonra diğer dönem doktora yeterlilik sınavı var. onu da geçtikten sonra 4. dönem tez önerisi verip teze başlayabilirsiniz. 2 sene gitti zaten. daha sonra da max 4 seneniz var doktorayı bitirmek için.

uygulamalı alansa deneyler engeller genelde. üninin alt yapısı var mı, varsa bile sizin tez konusuna yetiyor mu, başka bölüm/üniden cihaz kullanmanız gerekiyor mu, hocanın ekibi çalışma ekibi var mı, varsa o ekipte daha önce sizinle benzer konuyu ya da benzer cihazları kullanarak tez yapan olmuş mu, eğer siz tezinizde 0 dan bir sistem tasarlama varsa bu da işi iyice uzatır.

bunların yanında hocanın onu da yapalım bunu da yapalım talepleri olabilir, bazı hocalar hırslıdır sizi dürter sürekli onu ne yaptın bunun sonucu nasıl çıktı vs. eğer hoca dürtmez, siz de rahat biriyseniz yine uzar.

bir de teze başladıktan sonra en az 3 kez tez izleme komitesine girme durumu var, o minimum kaç ayda bir oluyor emin değilim. normalde 6 ayda bir tez izleme komitesine çalışmanızı sunmanız gerekiyor.

ders aşamasında iken danışman ile konuşup ufak ufak başlamakta fayda var. o şekilde önceden çalışarak tez sürenizi kısaltmanız mümkün.

bir de çoğu kişi çalışarak doktora yapıyor, e hem işe vakit ayır hem teze 6 seneye çıkıyor ister istemez. araş. görler ise kadrodan(50d) maksimum yararlanmak için bilinçli olarak tüm süreyi kullanıyor.
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
(2)

The Umbrella Academy Klaus ve Dave nasıl birlikte savaştı?

lideraydin
Ben bu kısmı anlayamadım arkadaşlar. Ne ara bu ikisi Vietnam'da savaştı da Dave öldü de sonrasında zamanda geriye gidildi? İlk sezonda oldu da ben mi hatırlamıyorum?Yani 89 doğumlu olan Klaus 61 yılına gidiyor sonra Dave'i görüyor sonra bir anda flashback ikisi birbirini sevmiş ve Dave ölmüş. Çözeme
Ben bu kısmı anlayamadım arkadaşlar. Ne ara bu ikisi Vietnam'da savaştı da Dave öldü de sonrasında zamanda geriye gidildi? İlk sezonda oldu da ben mi hatırlamıyorum?
Yani 89 doğumlu olan Klaus 61 yılına gidiyor sonra Dave'i görüyor sonra bir anda flashback ikisi birbirini sevmiş ve Dave ölmüş. Çözemedim valla.
0
lideraydin
(14.08.20)
Ilk sezonda Klaus gecmise gitmisti, 61'den ileri bir tarihte Dave ile yan yana savasti. Daha sonra 61'de Dave'e orduya yazilma dedi ama aslinda Dave'in orduya hemen yazilma nedeni o oldu.
0
howfaristhesky
(14.08.20)
Demek ki ilk sezondaki o kısmı unutmuşum. Tekrar izlesem iyi olacak gibi.
0
🌸lideraydin
(14.08.20)
(15)

Yemeksepeti fiyatlarının uçması

Avoiding The Puddle
En son pandemi öncesi bir şey söylemiştim. Bugün ilk kez yemek söyliyim dedim ki fiyatlar patlamış. Adam bir künefeye 22 lira diyor, ahaha künefe lan bu, maliyeti en fazla 5 lira olan bir şey.Zaten satış yapamıyorlardı düzgün, bu kadar fiyat şişirmenin mantığı nedir ? O da mı dövize endeksli ?
En son pandemi öncesi bir şey söylemiştim. Bugün ilk kez yemek söyliyim dedim ki fiyatlar patlamış. Adam bir künefeye 22 lira diyor, ahaha künefe lan bu, maliyeti en fazla 5 lira olan bir şey.

Zaten satış yapamıyorlardı düzgün, bu kadar fiyat şişirmenin mantığı nedir ? O da mı dövize endeksli ?
0
Avoiding The Puddle
(14.08.20)
Mesele sadece döviz değil ülke her yönden fakirleşiyor, para biriminin değeri her geçen gün düşüyor. Fiyatlar neden aynı kalsın ki?
0
fobfilm
(14.08.20)
valla fiyatlar kaç aydır yükseliyor zaten. künefe yazdım 12 tlden başlıyor. kalitesi değişir illaki.

dövize endeksli olmayan bir şey kaldı mı ?
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
en basitinden dandik tavuklu pilav 14 lira, yemeksepeti baya pahalı. ucuza bir restorant bulmuştum oda listeden kayboldu çok üzgünüm bu aralar.
0
nahtoderfahrung
(14.08.20)
Geçen bir kafede sucuklu tost menüsüne 23 TL verdim. Çok aç olmasam hayatta yemezdim. Vergi indirimi yapsalar da bu fiyatlara yansıtmadığı için bir şey değişmiyor. Böyle gittiği müddetçe dışarıda zorunlu haller dışarıda yemek yemeyi bırakırım.
0
black holes in the sky
(14.08.20)
abi sizin semtler pahalı olmasın ?

prnt.sc
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
Fiyatlar hem pahalı hemde min. gönderim tutarı yüksek. Adamlara destek olsun diye alayım diyorum onlar dayıyor fiyatları.
0
Topalordek
(14.08.20)
oturduğum semtte waffle 25 (ki daha pahalıya da var), lahmacun 8,5 lira falan.
bana göre en para etmeyen iki şey.

gerçi lahmacunda yine kıyma mıyma var ama eskiden evde usta falan varken ucuza gelsin diye lahmacun istenirdi, şimdi tek başına lahmacun yesen 30 lira veriyorsun.
yanlış hatırlamıyorsam 2019'da 5-6 lira civarıydı bir lahmacun fiyatı.

ayrıca min. gönderim tutarları da yükseldi +1
burnumun dibindeki restoranlar minimum 30-40 liraya servis yapıyor.

edit:
yazmayı unutmuşum.
zamların gerekçesi enflasyon tabii ki.
gıda fiyatları ortada.
restoran dediğiniz yerin ocağı, elektriği, kirası, çalışanı, sigortası, vergisi vb. bir sürü masrafı var.
elbette bu da fiyatlara yansıyor doğal olarak.
0
blatta hiberna
(14.08.20)
bence dövizden ziyade karantinayla ilgili, hemen hepsi açılmadı lokantaların. az sipariş verilebilecek yer vardı, onlar da uçurdular, sonra herkesler uçuk açtı. ama yemeksepetinin yüzde 30 diye biliyorum kar oranını belki o da artmıştır
0
gadlemler
(14.08.20)
Satış yapamadıklarını nereden çıkardın? Pandemi sürecinde en karlı çıkan yerler paket servis veren restoranlar oldu.
0
roket adam
(14.08.20)
Roket adam, işte ben de ona değindim. O zaman "satış yapamıyoruz" diyorlardı e şimdi işler de açıldı nispeten, bu zamların gerekçesi ne olabilir.
0
🌸Avoiding The Puddle
(14.08.20)
yoo 20 liralık pizza 30tl oldu,

30tllik pizza 45 tl oldu.

buna enflasyon deniyor kısaca hani bilmiyorsanız. maaşlarında 3000tlden 4000tlye çıkması gerekiyordu, çıkartacak ekonomi kalmadığı için de insanlar fakirleşiyor kısaca.

kısacası, (bkz: pilav normal bence siz gerizekalısınız)
0
masseter
(14.08.20)
lahmacun 12-13 tl oldu her yerde. valla şaka gibi gerçekten aşırı pahalı her yer. yemeksepeti %12.5 veya 15 alıyordu. yüzde 30 kesinlikle değil.
0
garavel
(14.08.20)
Düz mantık bakılıp 5 lira denemez, yemeksepetinin ilginç bir katkısı da oldu ekonomiye, esnafın kayıt dışı para kazanmasını engelliyor, yani o paranın için %8 kdv var, %15 komisyon var, kuryeye verilen paket başı ücreti var, bunların hepsi toplanıp 22 lira olmuş.
Bir şeyin maliyetinin maksimum x lira denerek eleştirilmesi saçma, böyle denen kimsenin %200 kar ettiğine şahit olmadım, kayıt dışı dahil.
0
atom karincanin torunu
(14.08.20)
Yemeksepetini sık kullanıyorum, asiri veya anormal bir artik gozlemlemedim. Tek ornek ustunden gitmek anlamli gelmedi.
0
pofudukayi
(14.08.20)
(bkz: enflasyon)

ayrıca künefenin içeriğini bilmeden yorum yapamayız. kavacık'ta arattım şimdi 10 liraya da var 34,5 liraya da.

alternatif uygulamalardan da karşılaştırma yapabiliriniz. getiryemek var mesela. sürekli %50 indirim yapıyor.
0
spirit crusher
(15.08.20)
(5)

Sozlukte abartilan balon kisiler

bahele
Gecenlerde eksi veterani olan bir arkadasimla sozluk belgeselini izleyip, 5- 10 dakika falan sozlugu gommustuk, o esnada gecmisti muhabbeti(hatirlayamamistim) de simdi yine aklima geldi de sorayim dedim.. 2010 oncesi sozlukcu tayfanin asiri ovup de sonradan gercek yuzunu gorunce, sayfalarca elestird
Gecenlerde eksi veterani olan bir arkadasimla sozluk belgeselini izleyip, 5- 10 dakika falan sozlugu gommustuk, o esnada gecmisti muhabbeti(hatirlayamamistim) de simdi yine aklima geldi de sorayim dedim.. 2010 oncesi sozlukcu tayfanin asiri ovup de sonradan gercek yuzunu gorunce, sayfalarca elestirdigi kimler geliyor akliniza.. Politikaci, sanatci, oyuncu ya da medya yuzu de olabilir benim hatirlayamadigim, bir bulduruverin be..
0
bahele
(14.08.20)
sözlüğün en başından beri olayı herkesi eleştirmek. kimsenin eskiden toplu olarak övüldüğünü hatırlamıyorum. o daha çok bu günlerde geçerli. ziya selçuk bile övüldü bir ara çünkü 2010 sonrası yazar olan insanlar çoğunlukla sığ.
0
bohr atom modeli
(14.08.20)
Arkadaşlar yanlış anlamış. Valla benim aklıma okan bayülgen geldi. Aşırı övgü yok belki ama genel anlamda sevilen bi tipti sanki.
0
lapris
(14.08.20)
Cem Yılmaz geldi aklıma.
Orhan Gencebay da olabilir biraz.
0
high hopes of the sozluk
(14.08.20)
Öincesi ve sonrası yazılar üzerine diyorum, kişilere balon demiyorum belirteyim.
İlk aklıma gelenler Yavuz Bingöl, Mazhar Alanson, ara gürel, Orhan Gencebay.
0
Cremisi
(14.08.20)
Valla şimdilerde Muharrem İnceyi gömen tayfa zamanında neler yazmıştır acaba ;))
0
olaylar olaylar
(14.08.20)
(1)

kumru yavrusu kaç günde uçar/bit sorunu

everythingok
birkaç gündür evde küçük küçük böcekler görüyorduk meğerse kaynağı aspiratör dış havalandırmaya yuva yapmış kumruymuş. acil bi şekilde ilaçlamayı çağırdım ve o boruyu söküp tüm evi ilaçlattım. 1 tane yavru varmış yuvada boruyu aöktüm ama deliği içeriden para bandı vs ile 5-10 kez bantladım çünkü yav
birkaç gündür evde küçük küçük böcekler görüyorduk meğerse kaynağı aspiratör dış havalandırmaya yuva yapmış kumruymuş. acil bi şekilde ilaçlamayı çağırdım ve o boruyu söküp tüm evi ilaçlattım. 1 tane yavru varmış yuvada boruyu aöktüm ama deliği içeriden para bandı vs ile 5-10 kez bantladım çünkü yavruya bir şey yapamazdım. tam olarak k gün sonra gider bu yavru? ayrıca evde muhabbet kuşum var büyük ihtimalle ona da bulaşmıştır. spreyini falan sıktım ama başka neler yapılabilir?
0
everythingok
(14.08.20)
15-18 güne
0
freebird5406_2
(14.08.20)
(2)

Instagram'dan satis yapmak

la.luna
Arkadaslar ne yapmam lazim. Sahis sirketi kurmadan odeme alamam mi. Prosedurleri ne bu isin. Ya da illa hemen gidip yasallatrimam mi lazim sayfayi, ortada fol yok yumurta yokken. Bi akil vereniniz olur mu. Tesekkurler.
Arkadaslar ne yapmam lazim. Sahis sirketi kurmadan odeme alamam mi. Prosedurleri ne bu isin. Ya da illa hemen gidip yasallatrimam mi lazim sayfayi, ortada fol yok yumurta yokken. Bi akil vereniniz olur mu. Tesekkurler.
0
la.luna
(14.08.20)
Vergi muafiyetleri var.onları araştırman lazım.bir yıl içinde 30.000 liraya kadar yapılan satışları içeriyor.

Benim önerim bir kayıda vesaireye girmeden satmak istediğin ürünleri sergile,talebe bak.baktın bu iş gidecek gibi o zaman bir şahıs firması kurabilirsin.az sayıda satışta kimse buna karışmaz.hesap hareketlerin hızlandığında radara girersin.sen bir başla,o aşamaya geldiğinde başka çarelerde var.
0
duptıs
(14.08.20)
Sirket fln acmadan once normal satin. Direk sirket acmayin. Oyle cok kolay degil satis yapmak, bosa sirkete para vermeyin
0
oscar
(14.08.20)
(11)

kovayım mı bu yaşlıları?

banacevaplazım
Annemlerin sürekli gezen bir arkadaşları var. 65 yaş üstü insanlar bunlar. Bize bir şey olmaz modundalar. Biz aylardır kimseyi görmemişiz, çat kapı misafirliğe gelmişler. Çok sinir oldum.
Annemlerin sürekli gezen bir arkadaşları var. 65 yaş üstü insanlar bunlar. Bize bir şey olmaz modundalar. Biz aylardır kimseyi görmemişiz, çat kapı misafirliğe gelmişler. Çok sinir oldum.
0
banacevaplazım
(14.08.20)
acilen kov
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
Kovun tabii ama kibar bir dille tabi. Annenize de söyleyin yüz vermesin kimseye.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(14.08.20)
Ben olsam öksürmeye başlardım yanlarına gidip, geçen görüştüğüm bir arkadaşım hasta çıkmış hastaneye yatırmışlar der biraz endişe etmelerini sağlardım. Kendileri kalkıp giderler zaten.
0
GoodMorningTeacher
(14.08.20)
@GoodMorningTeacher, yok bunlar koronayı tanımıyor.. Çocukları başka şehirleri dolaşıp bunlara geliyor, bunlar da ailecek sağda solda geziyor. Çok cahiller ya. Keşke ihbar etme şansım olsaydı.
0
🌸banacevaplazım
(14.08.20)
Öksür ve ağzını kapama +1
0
jacque
(14.08.20)
Yok yine gelir onlar, hatta sizin ne kadar kötü bir evlat olduğunuzu anlatmak gibi yeni bir bahaneleri olur. Kendi çocukları engelleyebilir ancak çıkmalarını. Bizde de aynı modelden var, oradan biliyorum.
0
wish i could find a way to disappear
(14.08.20)
polisi/zabıtaya şikayet edin ceza yesinler. bak o zaman geziyorlar mı
0
wendyangelamoiradarling
(14.08.20)
Evde yokuz numarası yaptır annene ama numara yaptığınızı anlasınlar. İstenmediklerini eşek değillerse anlar giderler.
0
Topalordek
(14.08.20)
Direkt kovun.
Açık açık söyleyin diğer türlü anlamıyorlar.
Düşünecek bişey yok. Kovmazsanız sonra siz pişman olabilirsiniz.
0
rewlack
(14.08.20)
Yanlarina gidip oksurukle bog onlari.

"Susma haykir ageism vardir"
0
buf-e kür
(14.08.20)
Arkadaşlar, öksürün demişsiniz ama gaz çıkarmaktan dahi anlamayacak derecede cahil insanlar var, artık kimse umursamıyor. Şu an bulunan gruptaki tüm yaşlıların kronik rahatsızlığı var ama işte laftan anlamıyorlar. Annemde yukarıda dendiği gibi 'ama onlar arkadaşım' kafasında. Gittiler, tekrar gelmezler umarım. Kendi çocukları da kendileri gibi cahil tüm Türkiye'yi geziyorlar. Böylelerine bir şey olmaz dikkat eden insanlara olur.
0
🌸banacevaplazım
(14.08.20)
(2)

IgE değeri hakkında yorum?

jacque
IgE değeri: 415 (Referans değer: 0 - 87)Ne demek acaba bu?
IgE değeri: 415 (Referans değer: 0 - 87)

Ne demek acaba bu?
0
jacque
(14.08.20)
Tıpçı değilim ama aynı değer bende de yüksek. doktor alerjik reaksiyon nedeniyle salgılanan bir hormon olduğunu söyledi. kısacası büyük ihtimal bir şeye alerjiniz var. bendeki değer 722 idi.
0
eksiye bir daha gelinse alinacak nick
(14.08.20)
"dur IgE kaçmış, bakalım" denilecek bir şey değil IgE, ne alerjisi/duyarlılık vs ne ise işte şüpheneline şey, ordan bakmak lazım.
0
masseter
(14.08.20)
(5)

İşsizlik maaş şartı(uzman sorusu)

drystedb efficacious
İşsizlik ödeneği almak için gerekli olan Son 120 gün prim şartı için konuşacak olursak:İşe giriş 1 Haziran İşten çıkış 1 ekim Ağustos ayında 1 gün boşluk var yani 1 gün sigorta yatmamış.Fakat Ağustos ayı 31 gün, yani 1 gün eksik olsa bile teknik olarak kişiye ağustos’ta 30 gün prim yatmışYani Son 4
İşsizlik ödeneği almak için gerekli olan Son 120 gün prim şartı için konuşacak olursak:

İşe giriş 1 Haziran
İşten çıkış 1 ekim

Ağustos ayında 1 gün boşluk var yani 1 gün sigorta yatmamış.
Fakat Ağustos ayı 31 gün, yani 1 gün eksik olsa bile teknik olarak kişiye ağustos’ta 30 gün prim yatmış
Yani Son 4 ayda 120 gün primi var

Bu kişi 1 Ekim’de çıktığında işsizlik maaşı alabilir mi alamaz mı?
0
drystedb efficacious
(14.08.20)
alabilmesi lazım bu şekilde. ayrıca yanlış hatırlamıyorsam son 1 yılda veya 6 ayda 120 gün yeterli oluyor. dolayısıyla bir önceki işindeki sigortalı günler de hesaba katılır.
0
reanarchy
(14.08.20)
alamaz gibi eliyo bana. birincisi bu işlerde bir ay 30 gün sayılır, ikincisi fazla haftasonu var agustosta. umarım yanlışımdır.
0
foolrules
(14.08.20)
sgk ayi 30 günden hesaplıyor, bunu da yatan Kco den ogrendim. Alamaz sanırım.
0
monkey
(14.08.20)
Bi kere “kovulmuş” yani işten çıkarılmış olması gerek öncelikle, bunu atlamıyorsunuz değil mi? Son olarak da en doğru bilgiyi e devletteki sgk kaydınız gösterecektir. Gün gün yazıyor ya da yazacak orada.
0
rewlack
(14.08.20)
İşten çıkarma yasağı devam ettiği sürece kimse işsizlik maaşı alamaz. işveren tarafından sonlandırılması lazım sözleşmenin fakat yasak. Çünkü patronları işsizlik fonundan besliyorlar. Çalışanın maaş alamaması için bu yasağı 1 sene uzatma hakkı verildi yönetime. Ekim'de de devam edeceğini düşünüyorum.
0
desdenova34
(14.08.20)
(1)

Lazer ile diş beyazlatma yapan oldu mu?

wiekannich
Daha önce diş teli çıkarılırken beyazlatma işlemi yapmışlardı, diş minesini aşındırdığı için çok mutlu değildim açıkcası. Lazer ile yapılan işlemi tecrübe eden olduysa fikirlerini alabilir miyiz ? Birde ne kadar fiyat ödediniz bu işlem için ?
Daha önce diş teli çıkarılırken beyazlatma işlemi yapmışlardı, diş minesini aşındırdığı için çok mutlu değildim açıkcası. Lazer ile yapılan işlemi tecrübe eden olduysa fikirlerini alabilir miyiz ? Birde ne kadar fiyat ödediniz bu işlem için ?
0
wiekannich
(14.08.20)
annem yaptırdı, 1000 tl ödedi. dişleri sızlıyormuş memnun kalmadı
0
monicapp
(14.08.20)
(2)

MR sonucum, bakabilir misiniz? (bipolarite/asperger)

winstonslenderblue
merhaba, sizi kocamaaan bir hayat hikayesiyle yormak istemem asla, fakat buna gerçekten ihtiyacım var geleceğim için. duyurunun doktorları bana yardımcı olur diye düşünerek yazıyorum. 18 yaşında asperger sendromu tanısı almış, 14 yaşından beri ilaç kullanan ve şu dönemde de bipolarite söz konusu old
merhaba, sizi kocamaaan bir hayat hikayesiyle yormak istemem asla, fakat buna gerçekten ihtiyacım var geleceğim için. duyurunun doktorları bana yardımcı olur diye düşünerek yazıyorum. 18 yaşında asperger sendromu tanısı almış, 14 yaşından beri ilaç kullanan ve şu dönemde de bipolarite söz konusu olduğu için lityum, bunun dışında da paxera ve vitamin kullanan 21 yaşında bir kadın bireyim.
intihar düşüncesi her gün her saniye için mevcut. ankara'da iyi bir üniversiteyi, iyi bir bölümü 3. sınıfta (arkadaşlarım ve hocalarım tarafından 'deli' diye çağırılmaya varacak zorbalıklara uğradığım için) bıraktım, tıp fakültesi istediğim için sınava tekrar hazırlanıyorum. bu kış psikiyatri kliniğinde yatış ile tedavi gördüm. o dönem epileptik krizler geçirdiğim için bu mr çekilmişti, sonuç olarak "disassociation" dendi. şu anki dönemde de alkol bağımlılığı ve mantıksızlıkla boğuşuyorum. evsiz bir insanı anlıyor, üşüyen bir insanı derinden hissediyor, doktor olmak istesem de ders çalışamıyorum, insan zihnini anlamaya çalışırken görüyorum ki çevremdeki herkes bana olan inancını yitirdi.
sizden ricam, lütfen bakar mısınız bu mr sonucuna,
şurada zip dosyası ile mevcut: www.transfernow.net
bana hiçbir bilgi verilmediği için arada derede kaldım, normalin dışında bir şey var mı, söyleyen biri çıkarsa hayatımı kurtarmış olur.
şimdiden teşekkür ederim. :)
0
winstonslenderblue
(14.08.20)
Reddit’te ‘askdocs’ basliginda ingilizce olarak sormanizi tavsiye ederim
0
icim urperiyor
(14.08.20)
çok teşekkür ederim, yazayım oraya da. keşke buradan da birileri çıksa, hem sonraki dönemde tedavi görebileceğim yetkin bir doktor bulmuş olurdum belki. :)
0
🌸winstonslenderblue
(15.08.20)
(2)

Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi / Ankara

einsteinin kedisi
Bu okula Güvenpark'tan kalkan Balgat dolmuşları gidiyordur değil mi? MHP'nin önünden geçen dolmuşlar.
Bu okula Güvenpark'tan kalkan Balgat dolmuşları gidiyordur değil mi? MHP'nin önünden geçen dolmuşlar.
0
einsteinin kedisi
(14.08.20)
Evet gidiyor. Milli Kütüphane'de inip genelde yürüyorum bu okula ben on beş dakika sürmüyor yürümek. Bu okulda çok sınava girmişliğim var.
0
Hallegadola
(14.08.20)
Önünden geçer.
0
karacigerim vur kadehlere
(14.08.20)
(6)

Hamile Kedi(Doğum Sonrası)

bitchesaintshit
Uzun zamandır beslediğim kedilerden biri hamileydi ve yaklaşık 1 ay kadar önce(attım kafadan) doğurdu. Az önce bu kediyi gördüm. Karnı, vücudu(ne desem bilemedim) bir garip geldi bana. Belki garip olan bir şey yoktur ve bilgisiz olduğum için böyle düşünüyor da olabilirim.Nasıl anlatayım bilmiyorum a
Uzun zamandır beslediğim kedilerden biri hamileydi ve yaklaşık 1 ay kadar önce(attım kafadan) doğurdu. Az önce bu kediyi gördüm. Karnı, vücudu(ne desem bilemedim) bir garip geldi bana. Belki garip olan bir şey yoktur ve bilgisiz olduğum için böyle düşünüyor da olabilirim.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama diyelim kilolu bir insan bir yere oturur ve yanlardan yağlar çıkar ya hani, hah işte öyleydi bu kedi de. Kedi yürürken karnının iki tarafındaki fazlalıklar bayağı belirgin bir şekilde yürüyordu. Vücut normal ama yağlar sarkmış gibi.

Birkaç gündür besleyememiştim. Bunun nedeni yeni süt verdi o yüzden mi böyle yoksa başka bir problem mi var(az önce besledim kendini) Başlığı nasıl açacağımı bilemedim, o yüzden böyle açtım.
0
bitchesaintshit
(14.08.20)
benim baktığım 3 hafta önce doğum yapmış kedi de aynı. böyle karnı sarkmış gibi. bunun iki nedeni var, doğum sonrası sarkma (aynı insanlardaki gibi) ikinci neden memelerin büyüyüp şişip sarkması.
0
delidir yakalayin
(14.08.20)
olur oyle.
0
turbo sadık
(14.08.20)
Acaba diyorum emziremiyor mu da böyle geziniyor? Yavrularının nereden olabileceğini bilmiyorum. Az önce yine gördüm kediyi ve aklıma geldi.
0
🌸bitchesaintshit
(15.08.20)
Doğumdan sonra Karınları meme kısmı o şekilde sarkar, yedirseniz ve takip etseniz yavrularına gider aslında, görürsünüz.
0
Cremisi
(15.08.20)
@Cremisi

Zaten besliyorum ama yavrularının olduğu yere yaklaştıracağını sanmıyorum çünkü bir önceki hamileliğinde yaklaştırmıyordu(gerçi şimdi alıştı ama yine de yaklaştırmaz) Şimdiki yavrular nerede bilmiyorum. Yavrular sağlıklı olsun, o da emzirsin de başka sıkıntı yok(Hani acaba dedim emzirecek yavru bulamadı mı ya da başka bir şey mi var)
0
🌸bitchesaintshit
(15.08.20)
Benim kedim de aynı şekilde, doğumun üzerinden 2 ay geçti ama yavrular emmeye devam ettiği için memeler süt dolu. Sallaya sallaya geziyor sıpa.
0
keltox
(17.08.20)
(2)

üsküdar'da romanların ağırlıklı yaşadığı yer neresi?

ala09
merhaba, üsküdar marmaray civarında ev bakıyorum ama bir yerde roman vatandaşlar ağırlıkta yaşıyordu, neresiydi orası?
merhaba, üsküdar marmaray civarında ev bakıyorum ama bir yerde roman vatandaşlar ağırlıkta yaşıyordu, neresiydi orası?
0
ala09
(14.08.20)
Selamli Ali Mahallesi, Selamsiz diye de geciyor
0
balpolen
(14.08.20)
selami ali, cinili karakolu etrafi, cevik kuvvet etrafi vb. 10 yasina kadar orada buyudum, suan eskisi ile alakasi yok nufus neredeyse 1% roman ve hemen asagisinda yeni alisveris merkezi, macfit, starbucks vb acildigini icin suan degerli yerlere donustu
0
try again fail again fail better
(14.08.20)
(3)

kredi kartım hacılandı-güvenlik sorusu

owaki
bu gece 04.00 gibi meydana gelen durum. onayınız dahilinde değilse şuraya sms gönderin temalı banka mesajında söyleneni yaptık.3-4 yıl önce de olmuştu da, bankaya ''kardeşim hangi mecrada olursa olsun 1tl'lik harcamada bile bana sms gönder, sms onayı olmazsa işleme izin verme yahu kaç yılındayız'' d
bu gece 04.00 gibi meydana gelen durum. onayınız dahilinde değilse şuraya sms gönderin temalı banka mesajında söyleneni yaptık.

3-4 yıl önce de olmuştu da, bankaya ''kardeşim hangi mecrada olursa olsun 1tl'lik harcamada bile bana sms gönder, sms onayı olmazsa işleme izin verme yahu kaç yılındayız'' demek istiyorum.
bu mümkün mü? anlaşılır bir istek bence.
0
owaki
(14.08.20)
Kredi Kartı yapısı sebebiyle 3D secure olmadan işlemlere onay verebilir müşteri tercihine bırakılabilen bir şey değil çünkü parayı çeken taraf 3d secure desteklemiyor olabilir.

Bankanıza harcama itirazında bulunup paranızı alacaksınız, SMS doğrulama yerine kartınızı alışverişe kapatıp gerektiğinde açmak da benzer bir yöntem bence.
0
atom karincanin torunu
(14.08.20)
@sivrisinek mail order dediğimiz yöntem internet harcamasından farklı, facebook mail orderla çekmiyordur bence normal sanal pos ile harcanan para olarak geçiyordur. Mail Order satıcı tarafın kart bilgilerini kullanarak manuel parayı çekmesidir, yukarıda yaşanan gibi harcamalarda da karşı tarafta kart bilgisi tutulmuyor dahi olabilir, ilk işlem sırasında bankanın verdiği bir key ile işlem yapılabilir gelecek harcamalarda.
0
atom karincanin torunu
(14.08.20)
Harcama itirazında bukunacaksınız, 3D kullanılmadıysa bu bankanın sorunu sizin değil
0
giovanne
(14.08.20)
(3)

Belçika'dan araçla gelme hakkında

lamotta
Merhabalar,Eşim Belçika'ya taşındı 2 hafta önce. İşlemleri hallettikten sonra ben de taşınacağım. Yalnız şöyle bir sorunumuz var, 9 yaşında bir köpeğimiz var ve uçakla gidersek kargo bölümüne konulacağı için arabayla gitmek istedik. Bunun için de Belçika'dan bir araba satın alıp, sigortasını yaptırı
Merhabalar,

Eşim Belçika'ya taşındı 2 hafta önce. İşlemleri hallettikten sonra ben de taşınacağım. Yalnız şöyle bir sorunumuz var, 9 yaşında bir köpeğimiz var ve uçakla gidersek kargo bölümüne konulacağı için arabayla gitmek istedik. Bunun için de Belçika'dan bir araba satın alıp, sigortasını yaptırıp Türkiye'ye direkt girebilir miyiz onu merak ediyorum. Birkaç yerde araç sahibinin Türkiye'den çıkışının üzerinden 185 gün geçmesi gerektiği yazıyor ama hiçbir yerde teyit edemedim.
0
lamotta
(14.08.20)
Merhaba, konu hakkındaki Bakanlığın sıkça sorulan sorularından istediğiniz bilgilere ulaşabilirsniz. Linki bırakıyorum:

ticaret.gov.tr
0
eksiye bir daha gelinse alinacak nick
(14.08.20)
Teşekkür ederim.
0
🌸lamotta
(14.08.20)
Belcika'dan araba alabilmeniz icin ikametgah islerinizin hallolmus olmasi gerekir.

Bunun icin once belediyeden randevu aliyosunuz ve evraklariniz teslim ediyosunuz. Sonra polis eve gelip bakiyor (gercekten orada mi yasiyorsunuz diye) ve bir kagit imzaliyor. O kagitla belediyeye gidiyosunuz. eger AB vatandasiysaniz bu noktada islemleriniz tamamlanmis oluyor. Buraya kadar gecen sure (belediyeye gore degisiyor) bende (Bruksel - Ixelles) 5 hafta surmustu. Bruksel Ville'de yasayan bir arkadasim icin 4 ay beklemisti. Bir de eger AB vatandasi degilseniz, bu noktadan sonra 3 - 4 hafta daha oturma izninizi bekliyosunuz.

Bu sureyi de hesaba katin.
0
lamartin
(15.08.20)
(5)

izmirde napılır

ShadowOfMoon
istanbuldan karantidan kaçıp buraya geldim yıllık izinde.şimdi uzaktan çalışıyorum ve uzattıkça uzatıyorum istanbula o kaosa geri dönmemek için.5-6ya kadar kafelerde çalışıyorum laptopla.alsancakta starbucks tarzı yerlerde.önerileriniz varmı kafeler olarak mesela?sonrasında 2-3 arkadaşım var.hangisi
istanbuldan karantidan kaçıp buraya geldim yıllık izinde.şimdi uzaktan çalışıyorum ve uzattıkça uzatıyorum istanbula o kaosa geri dönmemek için.
5-6ya kadar kafelerde çalışıyorum laptopla.alsancakta starbucks tarzı yerlerde.

önerileriniz varmı kafeler olarak mesela?

sonrasında 2-3 arkadaşım var.hangisi müsaitse onla görüşüyorum da bu da canımı sıkmaya başladı.onlara muhtaç gibi hissetmeye başladım. onlar olmayınca bir yere gidemiyorum sadece karaca sinemaya gitmek gibi şeyler yapıyorum.

kafeye oturup kafe sahibiyle saatlerce samimiyet kurma gibi şeyler de yapıyorum.istanbulda pek yapmadığım şeyler.

hem mesaide çalışılacak kafe hem mesai sonrası yapılacak aktivite önerisi bekliyorum
0
ShadowOfMoon
(14.08.20)
bi vapura atlayıp karşıyakaya geçersen tam senlik bir kafe önerebilirim. bütüngün oturur çalışırsın bir yandan da gelen kafe sakinleriyle hoş muhabbet edip oyunlar oynayıp goygoy yapabilirisin. akşam mesai sonrası birileri illaki seni bostanlıya bira içmeye vs çağırır takılırsınız. çok kısa sürede onlarca kişiyle kaynaşabilirsin. ilgilenirsen yeşillendirebilirsin.
0
erty_ksk
(14.08.20)
olur geçerim internet ve elektrik varsa. öğle ara vaktimi kullanırım
0
🌸ShadowOfMoon
(14.08.20)
karşıyaka philia cafe veya pan kitabevi cafe önerebileceğim yerler şayet bilmiyorsanız.
0
Phoebe
(14.08.20)
Çalışmak için alsancak kabuk kitabevi, karşıyaka kafe bengisu, philia olabilir.

Mesai sonrası yapılabilecek çok bir şey yok aslında, izmiri bilmiyorsan gezilecek belli başlı yerlere gidip görebilirsin en fazla.
0
aquarium
(14.08.20)
hoşgeldiniz.

çalışmalık yer olarak;

alsancak'ta doğa kafe, yakın kitabevi, kabuk kitapevi'ni önerebilirim. hepsi de sakin ve çalışmaya uygun yerler. yine hepsinin hem açık hem de kapalı alanı mevcut.

mesai sonrası aktivite olarak;

aracınız varsa;

- karaburun'da dolungaz, iskele, incirli koy, boyabağ gibi koylara deniz için gidebilirsiniz. bir çok pansiyon ve kamp alanı var, isterseniz haftasonu için kalabilirsiniz de eğer imkanınız varsa. yine karaburun'da nergis kafe benim çok sevdiğim yerlerden. hem çalışma hem de serin havada keyifli vakit geçirmek için birebir. fiyatları da uygundur.

ayrıca karaburun'da tüplü dalış eğitimi veren yerler de var, ilginiz varsa en azından bir deneme dalışı yapmanızı tavsiye ederim.

- şirince'de nesin matematik köyü diye bir yer var; nesin vakfı tarafından kurulan muazzam bir yer. orada bazen kursiyer dışındaki misafirlere de konaklama şansı veriliyor eğer müsaitse. bir arayıp öncesinde sorabilirsiniz. bence insanın 2-3 gün kafa dinlemesi için daha güzel bir yer bulunmaz. günübirlik de gidip gelebilirsiniz elbette ama biraz mesafe uzak, ona göre kendinizi ayarların. şirince'yi ben pek sevmem ama seviyorsanız oraya da gidebilirsiniz.

- eski foça'yı da görmediyseniz görmenizi tavsiye ederim. çok fazla aktivitesi yok ama rakı balık yapabilir bir günü geçirebilirsiniz.

yukarıda saydıklarım şehre görece uzak yerler. aşağıdakiler ise şehir merkezi için önerilerim;

- kemeraltı'na girip aynı istanbul'da tahtakale sirkeci'de gezer gibi gezebilirsinizç her köşesi ayrı bir tarihle doludur. gastronomik anlamda bence şahane bir yer bu arada. çok güzel hanları var. bunlardan biri de abacıoğlu han , benim çok sevdiğim ve aslında çok da bilinmesini istemediğim bir yer. hanın içinde çeşitli mekanlar var ama hepsi güzel ve keyifli. her taraf taş olduğu için de oldukça serin. çalışmak için de müsait bir yer.

- karşıyaka bostanlı sahili de haftasonları çok kalabalık olsa da haftaiçi akşamları çok keyifli oluyor. biranızı/kahvenizi sandalyenizi alıp keyifle vakit geçirebilirsiniz. kordon'u maalesef artık önermiyorum. haddinden fazla kalabalık ve bence artık bir miktar tekinsiz bir yer.

- bisiklet sürmeyi seviyorsanız izmir bu anlamda çok iyi imkanlara sahip. inciraltı kent ormanı'ndan başlayıp sasalı doğal yaşam parkı'na kadar neredeyse kesintisiz ve büyük kısmı sahilden ilerleyen bisiklet yolu mevcut. bisikletiniz yoksa bisim'den kiralayıp gayet keyifli vakit geçirebilirsiniz.

bunlar şimdilik aklıma gelenler, yine sormak istediğiniz şeyler olursa yazmaktan çekinmeyin.
0
dahili meddah
(14.08.20)
(3)

ALES'e girecekler! ÖSYM HES kodunu otomatik mi veriyor?

habes papaz
Merhaba duyurucular. ALES'e gireceğim pazar günü. Seyahat etmek için HES uygulamasına baktığımda süreli bir HES kodu verildiğini gördüm.İşin garip tarafı, ben böyle bir kod oluşturduğumu hatırlamıyorum. Bir arkadaşıma sorduğumda o da böyle bir kod aldığını hatırlamadığını ve onda da kod olduğunu söy
Merhaba duyurucular. ALES'e gireceğim pazar günü. Seyahat etmek için HES uygulamasına baktığımda süreli bir HES kodu verildiğini gördüm.

İşin garip tarafı, ben böyle bir kod oluşturduğumu hatırlamıyorum. Bir arkadaşıma sorduğumda o da böyle bir kod aldığını hatırlamadığını ve onda da kod olduğunu söyledi.

İşin daha da garip tarafı kodun başlığında (typo hatalı şekilde) "ÖYSM sınavı" yazıyor. (Arkadaşımda da aynı şekilde, typo hatalı)

Sizde de bu şekilde (otomatik ve typo hatalı) bir kod belirdi mi habersizce, merak ettim. Ve bu kodu sınava girerken kullanacak mıyız?
0
habes papaz
(14.08.20)
Evet, otomatik gelmiş bende de var. Sanırım girişte sorarlarsa söylemek gerecek. Yanınızda bulunsun.
0
fraise
(14.08.20)
Uygulamadan değil de e-devletten baktım, aynı şekilde ösym sınavı yazıp otomatik bir kod vermiş, fakat blokeli diyordu. Böyle dediği için ben tekrar yeni kod oluşturdum ve ais'e ekledim ne olur ne olmaz diye.
0
kedili bisiler
(14.08.20)
www.osym.gov.tr


ÖSYM açıklaması ekte. Sınavlarda bu koda göre pozitif ve temaslıları ayrı salonlara alabilmek için eklenmiş. Otomatik olarak gelmeyenlerin kendisinin eklemesi bekleniyor. Umarım faydası olur.
0
i am a legal alien
(14.08.20)
(4)

bebek, biberon, meme

deartheodosia
biberonla süt vermek neden bu kadar kötü görülüyor, ne gibi zararları var? biberondan daha kolay süt aldığı için anne memesini reddetmesi durumunda bebek biberondan anne sütünü alırsa en kötü ne olabilir? (psikanaliz, meme-bebek ilişkisini atlayalım.)
biberonla süt vermek neden bu kadar kötü görülüyor, ne gibi zararları var? biberondan daha kolay süt aldığı için anne memesini reddetmesi durumunda bebek biberondan anne sütünü alırsa en kötü ne olabilir? (psikanaliz, meme-bebek ilişkisini atlayalım.)
0
deartheodosia
(14.08.20)
süt sağma makinesi bebek kadar vakumlu çekemiyor. dolayısıyla yalnızca sağdığın için bir süre sonra sütün azalıyor.

ayrıca anne ve çocuk arasındaki bağ emerek güçleniyor.
0
reanarchy
(14.08.20)
reanarchy +1

süt sağma makinesi sürdürülebilir bir süt yaratmaz. kesilir. sıcaklığını bilemeyebilirsin. soğuk ya da sıcak olması ve ayrıca biberondan hava yutacak olması gaz yapmasına neden olur.

sterilizasyon sorunu var. biberonların steril olduğuna emin olamazsın.

ama tabi emmiyorsa bunların bir anlamı yok. tabi ki mama vermek yerine sağıp vermen en mantıklısı.
0
kenarortay
(14.08.20)
bilimsel bir gerçekliği varmı bilmiyorum ama bebek direkt memeden emdiğinde anne sütünün yapısı çocuğun hastalığına göre değişim gösteriyormuş.

sevgilibebek.com
0
Sir Anthony Hopkins
(14.08.20)
Yukardakilere ek olarak; bebek kolaycılığa alışabilir. Emme aktivitesi bebeğin çene kas gelişimine katkı sağladığı için ilerdeki beslenme düzenine de olumsuz etki yapabilir. Biberondan vermeye mecbursanız büyük delikli biberonla vermeyin, bebek beslenirken biraz zorlansın. Ek gıdaya geçtiğinizde de blandır bebeği yapmayın çatalla ezin, zaman içinde parçaları biraz biraz büyütüp o şekilde verin.

Atlayalım dediğiniz emzirmenin psikolojik etkisi mecbur değilseniz atlanacak bir olgu değildir. Uğrunda uğraşmaya emek vermeye değer. Karşılığını verdiğiniz emekten kat kat fazlasıyla alırsınız.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(14.08.20)
(2)

50 cc motosiklet uzmanları

Tochinoshin
piyasadaki herhangi 50cc ile 70km/s hızı görebilir miyim? ehliyet almak istemiyorum ve bana bu hız yetiyor. parça değişimi de yaptırabilirim.
piyasadaki herhangi 50cc ile 70km/s hızı görebilir miyim? ehliyet almak istemiyorum ve bana bu hız yetiyor. parça değişimi de yaptırabilirim.
0
Tochinoshin
(14.08.20)
duyurukullanıcısı
(14.08.20)
Videosu verilen 50 cc motorlar senin konun değil, zaten güçlerinden dolayı B sınıfı ehliyet ile kullanamazsın.

Kanun 50cc'ye kadar belirli güç altındaki motorları B sınıfı kullanabilir diyor.

Zaten kanun öyle demese de bu motorları bizim pazarda bulamayız, konuya dönelim.

Ortalama olarak 65-70 km/h hızlara çıkabilir 50 cc scooterlar, düz yolda ve aksi rüzgar olmadıkça.

Önemli olan bu hıza ne kadar sürede çıkabildikleridir, eğer 70 km/h hız senin için bir kriterse kesinlikle sıkıntı yaşarsın.

Bu motorlar şehir içinde trafikte hıza gerek duymadan sağa sola gitmek içindir.
0
John Bloor
(14.08.20)
(6)

Yurtdışına tasinanlar için diploma denklik sorusu

fraise
Ben İsviçre vatandaşı, Türk üniversitesi diplomalı biriyim. erkek arkadaşım ise Türk vatandaşı ve Türk üniversitelerinden birinden mezun elektrik elektronik mühendisi. Uzun yıllardır da iş hayatında. Normal şartlarda hayatımızı Turkiye'de kurduk ve yurtdisina taşınma gibi bir dusuncemiz yoktu fakat
Ben İsviçre vatandaşı, Türk üniversitesi diplomalı biriyim. erkek arkadaşım ise Türk vatandaşı ve Türk üniversitelerinden birinden mezun elektrik elektronik mühendisi. Uzun yıllardır da iş hayatında.

Normal şartlarda hayatımızı Turkiye'de kurduk ve yurtdisina taşınma gibi bir dusuncemiz yoktu fakat ülkenin yokuş aşağı gittiğini düşünmeye başladık yavaş yavaş ve imkanımız varken, değişim yapabileceğimiz bir donemdeyken başka bir ülkeye mi gitsek diyoruz.

Ben İsviçre vatandaşı olduğum ve ailem İsviçre'de olduğu için ilk secenek İsviçre gibi görünüyor. Sonrasında dil problemleri yaşamamak için İngiltere, Fransa ya da kanada olabilir mi diye düşündük. Mesela Kanada'nin mühendislik diplomalarinda denklik için sınav gerekiyor diye bir şeyler okudum, İngiltere ile ilgili net bir şey bulamadım. Ben zaten yüksek lisans yapacağım da erkek arkadaşım iş başvurularında bulunurken bu ülkelerde denklik sorununu nasıl cozebiliriz? Çalışma izni ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamayız buyuk ihtimalle. Tecrübeli, gayet iyi derecede İngilizce bilen bir mühendis iş ararken illa ki denklik sorunu yaşar mı? Mesela fransa'da fransızca bilmemesi çok sorun olur mu? Ben Türkçeye yakın seviyede fransızca bildiğim için fransa da olsa olur diye düşündük.

Bu ülkelerde olan arkadaşlar varsa tavsiye verebilirlerse çok sevinirim. Yoksa denklik filan zorlanır deyip ona ufak bir kahve dükkanı mi açsak, duzen bozup kendimizi zorlamayalim deyip tasinmaktan vaz mi gecsek; ne yapsak, bilemedik. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
0
fraise
(14.08.20)
Simdiye kadar 2 farkli Bati Avrupa ulkesinde calistim, Turkiye'den alinan muhendislik diplomasinin denkligi hic sorun olmadi.

Tip, eczacilik gibi saglik branslarinin diplomalarinda denklik sorunu oluyor da muhendislik icin sorun yasayan duymadim.
0
crown
(14.08.20)
Denklik konusuna çok hakim değilim ancak eğer fırsatınız varsa bu ülkeden kaçın. Arkadaş ortamınız büyük darbe yiyecektir ancak 2-3 senede sosyal hayatınız yeni rayına oturur. Ancak alım gücünüz hayatınızın sonuna kadar iyileşmiş bir şekilde devam edecektir...

En kötü Türkiye'ye arada tatile gelirsiniz, nasıl olsa döviz kazanan biri için Türkiye oldukça ucuz :)
0
susamli cubuk
(14.08.20)
denklik konusunu bilmiyorum ama bunun bir listesi oldugunu biliyorum. internetten arayip bulabilirsiniz.

simdi erkek arkadasinizin gelmesi icin evlenmeniz ya da yasal birliktelik olayini kanitlamaniz gerek oncelikle onu hatirlatayim ki zaten biliyosunuzdur siz de. cenevredeyim ben. fransada fransizca bilmemek is hayatinda cok zor bisey, zorlanir yani. cafelerde bile ingilizce konusmuyorlar. ingiltere kanada amerika gibi ana dili ingilizce olan ulkelerde sikinti olmaz. burda da yani romandie kisminda, fransizca olmadan is bulmak baya zor aslinda. ama imkansiz degil. ha bakarsaniz fransada da imkansiz degil ama burada bi tik daha kolay olabilir. cenevre cok enternasyonel bi sehir, fazlaca da uluslararasi organizasyon var. bu acidan uygun olabilir size. muhtemelen benden iyi biliyorsunuzdur zaten.

bence de turkiyede kalmayin, boyle bir imkaniniz varken mutlaka degerlendirin.
0
interview with the vampire
(14.08.20)
İngiltere’de çalışıyorum. Daha diplomamı soran olmadı. O yüzden resmi imza falan gerektiren bir iş değilse diploma denkliğini kafaya takmayın. Burada iş tecrübesi okulun çok çok önünde.

Fakat bir kart var mesela onu almak için naric ile muhatap olduk. Gayet de güzel denklik verdiler.
0
ozdek
(14.08.20)
Elektronik muhendisiyim. Avrupada bir cok ulke ile is gorusmesi yaptim (+ arkadaslarim yapti). Turk universitelerinin muhendislik diplomalarinin gecerliligi ile ilgili hic sorun hatirlamiyorum. Tip veya hukuk gibi bir alan olsa basiniz cok agirirdi da muhendislikte sorun cikacagini sanmam.

Vatandaslik varsa acimayin, esinize aile birlesimi alip kacin Turkiyeden. Muhendislikte Alman ve Fransizlar ingilizce harici kendi dillerini istiyorlar ama diger avrupa ulkeleri bu konuda o seviyede kati degil.
0
cleric
(14.08.20)
dil olayı ülkeye bağlı. ispanya'da madrid/bacelonanın en merkezinde de olsan isp bilmiyorsan çöpçülük bile yapamıyorsun. keza fransa sadece paris değil, özellikle kırsalda ing iş olanağı olduğunu sanmıyorum erkek arkadaşın için. en güzeli türkiye'den iş bulup gitmek, bu şekilde almanya'ya giden çok arkadaşım var. ya da türkiye'de remote çalışabileceği bir pozisyonda olup yurtdışında yaşamak. bunların hepsi erkek arkadaşın için

çalışma izni de sıkıntılı olabilir, çünkü şirkete yük biniyor. en güzeli siz evlenin :D aile birleşimi vizesinde çalışma izni oluyor çünkü eheheh düğününüze de geliriz artık :D

duyuru orucumu da senin için bozdum bu arada :) akşıma gelmişken mesaj atayım da yeni numaramı vereyim :)
0
la noix
(16.08.20)
(4)

Kaza Hk. (2)

va
Daha önce konu ile ilgili bir sorum olmuştu (Bakınız : #1438019)Şimdi ekspertiz aradı ve ne yapmak istiyorsunuz (pert mi tamirat mı) diye sordu. Ben tabiki perte çıkması önceliğim olur değer kaybındansa dedim.soruma gelirsek, bir türlü kavrayamadığım bir durum var. Olur da pert olursa bunu kasko mu
Daha önce konu ile ilgili bir sorum olmuştu (Bakınız : #1438019)

Şimdi ekspertiz aradı ve ne yapmak istiyorsunuz (pert mi tamirat mı) diye sordu. Ben tabiki perte çıkması önceliğim olur değer kaybındansa dedim.

soruma gelirsek, bir türlü kavrayamadığım bir durum var. Olur da pert olursa bunu kasko mu karşılıyor yoksa sigorta mı? Kasko yolu ile ekspere oluşıyorum ancak şu ana kadar sigortanın hiç sesini duymadım. Nedir bunları rolü tam olarak?

Teşekkürler.
0
va
(14.08.20)
kasko mu karşılıyor sigorta mı? sorunuzu anlamadım. kasko sigorta şirketinin poliçesinin adı. eksper hasarı sigorta şirketi adına inceleyen kişi.
eksper çalışmasına göre sigorta şirketine bilgileri verir sigorta şirketi hasarı öder ya da ödemez.
kritik noktalarda eksper müşterinin talebini de sigorta şirketine raporunda iletir. eğer pert değeri ve tamir değeri arasında çok fark yoksa aracı perte çıkartıp sovtajdan(aracın kalan kullanılabilir para eden parçalarının satışından) hasarın zararını azaltma yoluna gider. bu sizi bağlayan bir işlem değildir.
sigorta şirketi size ulaşıp araç pert rakamı budur kabul ediyorsanız ödeyelim diyecektir. kabul etmezseniz araç tamir tutarı için şunu ödüyoruz tamir ettiririz diyecektir.
sizin bu işlemleri yaptırdığınız poliçe kasko poliçesidir. trafik sigortası denilen poliçe karşı tarafa verdiğiniz hasarları kapsar. sizin aracınızla ilgili hasar trafik poliçesini bağlamaz.
0
erty_ksk
(14.08.20)
@erty_ksk

Cevabınız için çok teşekkürler, konuyu baya anladım. Şimdi ben Anadolu sigortadan sigortamı, Groupama sigortadan da kaskomu yaptırdım. Bu durumda herşey Groupa ile yürüyecek anladığım kadarı ile. Mesela kasko yaptırmayan birisi kaza sonrası kendi aracının yapımı için sıkıntı yaşayacaktır. Ancak Trafik sigortası zorunlu olduğu için karşı taraf her zaman güvendedir diyebiliriz o zaman.
0
🌸va
(14.08.20)
Kasko mu sigorta mı derken trafik sigortası şirketi ile kasko poliçeni yaptırdığın şirket arasında kalmışsın sanırım.

Sen uğraşmamak için kaskondan alırsın hasarını, ama kaskon sana arkadan çarpan adamın trafik sigortasına hasarın arka kısmını rücu eder.

Senin trafik sigortan da senin önündeki aracın hasarını öder.
0
John Bloor
(14.08.20)
Aynen öyle kaskon ykosa kendi hasarını cebinden karşılarsın. ancak karşı taraf kusurluysa kendi hasarını karşı tarafın trafik sigortasından tanzim edebilirsin.
kusur sende ise yada kusur oranın kadarını kendin karşılarsın kaskon yoksa.
0
erty_ksk
(14.08.20)
(6)

Samsun'da ne yenir

aslil
Merhaba, soru başlıkta. Nerede mutlaka ne yemeden dönmeyelim
Merhaba, soru başlıkta. Nerede mutlaka ne yemeden dönmeyelim
0
aslil
(14.08.20)
çiftliğin sonunda (aslında bana göre başı ama neyse) çalıkışunda döner yiyin.

atakumda gülhan da ya da araba varsa turan usta da ya da niyazi kesimde pide yiyin.

çiftlikte balbademin dondurması da çok güzeldir.
0
benaslinda
(14.08.20)
menemen. Kelin yeri var öneririm.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(14.08.20)
evet çakallı da menemen, onu unutmuşum. ama araba lazım.
0
benaslinda
(14.08.20)
@benaslinda'ya ilaveten; çalıkuşu'nda döner ama dürüm olacak, soslu karışık :) diğer yerlerde yediğiniz dürüm gibi çıtır değil daha yumuşak bir lavaş ile yapılıyor. ayrıca bence de çiftliğin başı :)
0
awlmi
(14.08.20)
merkezde çalıkuşu var çiftlik caddesinde. orada güzel bir döner ye. sonra bi pidecide pide ye.
0
false pretension
(14.08.20)
Şuraya çok gittim.

tr.foursquare.com

Dürüm tavuk döneri güzel. Bulvar AVM'nin McDonald's karşısında.
0
dissendium
(14.08.20)
(5)

Bursa’da Yemek

cilekli pasta
Merhaba, Bursa’da tahinli pide için ve iskender haricinde öğlen yemeği önerilerinizi alabilir miyim? Teşekkürler
Merhaba, Bursa’da tahinli pide için ve iskender haricinde öğlen yemeği önerilerinizi alabilir miyim? Teşekkürler
0
cilekli pasta
(14.08.20)
(bkz: cantık)
0
10032007
(14.08.20)
pideli köfte, cantık.
0
piotr
(14.08.20)
zennup
0
fakyoras
(14.08.20)
zennup+1

ya da anadolu et- bademlide
0
delidiyorum
(14.08.20)
Anadolu mutfağı için Zennup+1
Tahinli pide için Abdal'a uğrayabilirsiniz.
Pideli köfte için Tophane civarında Küçüksaray, Bursa veya Tophane Kebapçısı
0
black holes in the sky
(14.08.20)
(5)

ayakkabı vurması

Pertev nail
yeni aldığım ayakkabının arkası çok kötü vuruyor. kalıba vermek mi gerekir? yakın zamanda giymem gerekiyor en hızlı nasıl çözebilirim? teşekkürler.
yeni aldığım ayakkabının arkası çok kötü vuruyor. kalıba vermek mi gerekir? yakın zamanda giymem gerekiyor en hızlı nasıl çözebilirim? teşekkürler.
0
Pertev nail
(14.08.20)
ayakkabı sıkıyosa kalıba verilir, topuğu vuruyosa ayakkabıcıya götür yükseltsinler arkasını
0
nahtoderfahrung
(14.08.20)
en hızlı çözüm pansumanlarda kullanılan streç bant ile bir miktar pamuğu topuk kısmına yapıştırmak.

aslında her ayakkabı vurabiliyor mesela sport maksatlı 8 - 10 km yürüyüş koşu falan yaparsan çok rahat ayakkabıların bile bu tür şeylerde vurabildiğini görürsün.
0
hem şişko hem deli
(14.08.20)
Yeni aldığım her ayakkabı vurur. Yara bandı, yara bandı içine pamuk veya peçete, bant artınçorap içine peçete, bot ise bot içine vatka gibi yöntemler kullanırım.
0
le jeune turc
(14.08.20)
çekiçle ez vuran yeri deri ise
ayakkabıcılar da yapıyor bunu
0
janderzel zartanyan
(14.08.20)
En hizli ve vurmayi engelleyecek cozum eczanelerde de satilan roll marka topuk bantlari

www.hepsiburada.com
0
65 derece
(14.08.20)
(2)

Arabayı sattım bir süre kullanmayacagim parasini

lion de la Turquie
Dolar eur uçuyor. Yine de eur alayım dursun mu?Miktar 135 bin tl
Dolar eur uçuyor. Yine de eur alayım dursun mu?

Miktar 135 bin tl
0
lion de la Turquie
(14.08.20)
on gün önce onaylanan avrupadaki bir iş için 152 bin tllik birikimime euro almam gerekiyor. bir haftadır akla karayı seçiyorum, bir türlü alamadım çok zarar edeceğimi düşünerek. 20 Ağustosta para politikaları kurulu’nun toplantısını bekliyorum. eğer üç beş düzgün sonuç açıklarlarsa kur biraz iner, almaya fırsat olur diye düşünüyorum. Ama 20 Ağustos’a kadar stresli bir bekleyiş içinde olacağım. Ne olacağı hiç belli değil. Damatın açıklamaları dinlemişsinizdir.
0
hepbiarayisicinde
(14.08.20)
Lan aynı durumdayız. Ben de Almanya da çalışmaya başlayacagim. Mesaj atıyorum sözlükten
0
🌸lion de la Turquie
(14.08.20)
(6)

Adıma izinsiz açılmış gsm hattı

vizivozo
numarası hoşuma gitti.borcu da yok.alıp kullansam ne olur?suça karışmışlarsa patlayabilir gerçi.
numarası hoşuma gitti.borcu da yok.
alıp kullansam ne olur?
suça karışmışlarsa patlayabilir gerçi.
0
vizivozo
(14.08.20)
kaybettim diyip başvurup alabilirsiniz sanırım ama önceden kullanan insanın çevresi çok genişse ve o telefon asla susmazsa ne olacak? bir de düşünsenize escort falanmış valla telefon kullanmaya tövbe edersiniz.
0
matilda
(14.08.20)
hiç girme yap şikayetini çekil. 300 400 liraya ne numaralar var n11den bak.
0
hem şişko hem deli
(14.08.20)
Sim kartı yenilet kullan bir süre. Arayan seni bulur hattı satarsın kendisine.
0
ozdek
(14.08.20)
@ozdek in fikir iyiymiş :)
0
🌸vizivozo
(14.08.20)
Riskli.
2 sene önce başıma geldi, hemen suç duyurusunda bulundum, halen dava devam ediyor.
0
panamera
(14.08.20)
Bu arada ben de benzer bişey yaşamıştım. 7 senedir kullanıyordu bi vatandaş hattı. turkcell'e gidip durumu anlattım, hattın kapatılmasını talep ettim. kişiye mesaj gidecek dedi. ne yaptı bilmiyorum ama hattı kapattırmıştım. 7 sene nasıl fark etmemişim hayret yani.
0
matilda
(14.08.20)
(3)

Espri ne?

freedonia
https://twitter.com/9GAG/status/1293895362160267265
0
freedonia
(14.08.20)
Tabeladaki yazı "öğrenci indirme yeri". Yanında rögar kapağı var. Pennywise fa "It" filmi ile alakalıymış. Sanırım filmdeki palyaço çocukları rögar kapağından falan çekiyor. Aynen. Trailer izledim, kanalizasyon muhabbeti var.
0
prole
(14.08.20)
-----spoiler

www.youtube.com
0
tepedeki psychedelic adam
(14.08.20)
IT adındaki korku filminde yer altında çocukları yiyen bir palyaço var, çocukları balonla fotoğraftaki kaldırımın altındaki su giderine çekerek kandırıyor sonra da mağarasına götürüyor.

i.insider.com
0
nahtoderfahrung
(14.08.20)
(2)

tiras makinesi

ala09
Selam arkadaslar sevgilime tiras makinesi alacagim saclari uzun sayilir sac kesmeye cok yaramaz ama genellikle sac tras makineleri goruyorum.hangi model almaliyim? sakal duzeltmede falan kullanir sakal ve biyik kullanan birisi icin bu ücgenimsi o uc yuvarlak seyi olan baslikli sakal tiraslari kullan
Selam arkadaslar sevgilime tiras makinesi alacagim saclari uzun sayilir sac kesmeye cok yaramaz ama genellikle sac tras makineleri goruyorum.hangi model almaliyim? sakal duzeltmede falan kullanir sakal ve biyik kullanan birisi icin bu ücgenimsi o uc yuvarlak seyi olan baslikli sakal tiraslari kullanisli gibi gormedim

kullananlarrrrr! bekleriz
0
ala09
(14.08.20)
tr.braun.com

şunlardan herhangi biri olur. 10 yıldır tık demedi, çok konforlu ve rahat kullanımı var.
0
hamsiii
(14.08.20)
www.teknosa.com

geçen mağazdan rastgele bunu almıştım, memnunum
0
newsman
(14.08.20)
(1)

Diş hastaneleri açık mı?

Karmaşıklık
Netten randevu alınmıyor. İstanbul anadolu.
Netten randevu alınmıyor. İstanbul anadolu.
0
Karmaşıklık
(14.08.20)
radixdent kartal açikti su an. devleti bilmiyorum ama digerleri açik
0
ala09
(14.08.20)
(4)

Viral mi bakteriyal mi olduğunu anlamak için

pass
Burda geçmişi var sorunun: https://www.eksiduyuru.com/mobil/duyuru/1438507/korkalim-miNasıl bir test veya tahlil yapılması gerek? Endişeliyiz çokça.
Burda geçmişi var sorunun:

www.eksiduyuru.com

Nasıl bir test veya tahlil yapılması gerek? Endişeliyiz çokça.
0
pass
(14.08.20)
Koronadan şüpheleniyorsanız direk korona testi yaptırın
0
fezagezgini_4
(14.08.20)
@fezagezgini_4 Hastaneler hemen yapıyor mu acaba? Dün yapmadılar mesela. Özel hastaneye gideceğim Anadolu Yakası.
0
🌸pass
(14.08.20)
En son 150 tl ye yapıyorlardı yurtdışı uçuşu için gelenlere. Siz de öyle bir bahaneyle gidin para sorun değilse
0
Unde bach canim
(14.08.20)
Evet hastaneye geldik yaptırdık. Hem kan hem sürüntü aldılar ve negatif çıktı. Başka tahliller de yapıldı. Nasıl rahatladık anlatamam.
0
🌸pass
(14.08.20)
(9)

Hangi araba daha kolay satılır?

alperz
Bir-iki aylığına ayağımı yerden kesecek bir araba alacağım. Ucuz yollu bir şey bakıyorum o yüzden. Satarken de beni uğraştırmasın istiyorum haliyle.1. Peugeot 307 (2002)2. VW Bora (1999)3. Renault Clio Symbol (2000-2001 falan)4. Ford Focus (1999-2000 civarı)Hangisi daha hızlı ve sorunsuz satılır siz
Bir-iki aylığına ayağımı yerden kesecek bir araba alacağım. Ucuz yollu bir şey bakıyorum o yüzden. Satarken de beni uğraştırmasın istiyorum haliyle.

1. Peugeot 307 (2002)
2. VW Bora (1999)
3. Renault Clio Symbol (2000-2001 falan)
4. Ford Focus (1999-2000 civarı)

Hangisi daha hızlı ve sorunsuz satılır sizce?
0
alperz
(14.08.20)
3-4-1-2
0
paudi
(14.08.20)
sırasıyla

1-Renault Clio Symbol (2000-2001 falan)
2-Peugeot 307 (2002)
3-Ford Focus (1999-2000 civarı)
4-VW Bora (1999)
0
eeb
(14.08.20)
bir iki aylığına araba alma işi çok mantıklı gelmedi. hele ki şu dengesiz piyasada. olası masrafları düşünüp (bakım, sigorta, mtv, muayene, ruhsat, olası kaza vs) kiralamak için de biraz fiyat araştırırdım ben olsam.

yukarıdakilerden yola çıkarak da, ilgili malum sitede dört aracın da bu özelliklerde satışta kaç tane araba olduğuna bakıp, en çok ilanı olanı en çok piyasası olanı şeklinde düşünebilirsiniz.
0
reanarchy
(14.08.20)
Çok temiz bir 307 buldum. Düzgün clio bulamazsam yapıştırsam mı diye kafam çok karışık. Bana bi gaz verin be...
0
🌸alperz
(14.08.20)
focus kesinlikle.
0
signore
(14.08.20)
reanarchy beyciğim evet o işi de araştırdım. mantığım şu:

muayene, vergi ve bakım istemeyen(minimum bakım yağ değişimi falan) bir araç bakıyorum. bir akrabam 25 yıllık motor ustası ona baktıracağım. şimdiye kadar al dediği arabanın dandik çıktığını görmedim. dolayısıyla kaza yapmadığım takdirde aracın bana maksimum masrafı noter + yağ değişimi + detaylı temizlik olur.

bir iki ay içinde de piyasanın düşeceğini sanmıyorum.
0
🌸alperz
(14.08.20)
3
1
4
2
0
seyduna6687
(14.08.20)
Paudi+58543678
0
Unde bach canim
(14.08.20)
Clio al yarına satarsın
0
monkey
(14.08.20)
(1)

mongodb&nodejs

contavolta
nodejs mongodb kullanarak bi tane web uygulaması yaptım. yazılım alanında tecrübem var ama bu nodejs, mongo tarafını hiç bilmiordum. o yüzden biraz acemiyim bu tarafta.uygulamada 5 sn'de bir alarm üreten bir işim var. bu işin sorgusu biraz karmaşık, çok fazla data olmamasına rağmen yaklaşık 3 sn kad
nodejs mongodb kullanarak bi tane web uygulaması yaptım. yazılım alanında tecrübem var ama bu nodejs, mongo tarafını hiç bilmiordum. o yüzden biraz acemiyim bu tarafta.

uygulamada 5 sn'de bir alarm üreten bir işim var. bu işin sorgusu biraz karmaşık, çok fazla data olmamasına rağmen yaklaşık 3 sn kadar sürüyor.

ayrıca uygulamaya 3 kişi aynı anda girdiğinde iyice gecikmeler artıyor. monitoring yaptığım bi ekran var. orada tek kişi girdiğinde read operation execution time 100-150 ms civarındayken 3 kişi girdiğinde 500ms civarına geliyor ve geçiyor.

mongodb'de dökümanlara index falan koydum ama yanlış mı koyuyorum bilmiyorum. varsa bu işin üstatları yardım almak isterim. küçük de olsa belli bi ücret de verebilirim.
0
contavolta
(14.08.20)
her baglanan kisi veya her 5 saniyede bir tekrarlanan is icin mongodb database yeni bir baglanti olusturuyor olabilir misin. cunku genelde database sorgusu cok zaman almiyor ama islemin tamami cok zaman aliyor ise baglanti sirasinda zaman kaybediliyor olabilir. "await client.connect();" islemi cok zaman alan bir islem.

cozum olarak baglantiyi her islem bittiginde kapatmak yerine ayni baglantiyi tekrar tekrar kullanabilirsin. daha kapsamli cozum icin ise "connection pool" olabilir.
0
emrahday
(14.08.20)
(7)

Bu bardakların 6 tanesi 100 tl eder mi ?

joehigashi
https://www.youtube.com/watch?v=b8zdsYa7pHIBimde dikkatimi çekti. Özelliği nedir, 6 tanesi 100 tl eder mi ? hacim olarakta büyük çay bardağı kadardı nerdeyse.
www.youtube.com

Bimde dikkatimi çekti. Özelliği nedir, 6 tanesi 100 tl eder mi ? hacim olarakta büyük çay bardağı kadardı nerdeyse.
0
joehigashi
(14.08.20)
Termos şeklinde bardak işte.
Bunun benzerini alacaktım ama Kalmamıştı mağazada :(
Bu modeli de sevmedim doğrusu.
0
kisa
(14.08.20)
Şimdi emin olamadım bir daha izleyince. Icle dış arasında hava mı var yoksa tamamen cam mi dolu. Benim dediğim arada hava varsa geçerli.
0
kisa
(14.08.20)
@kisa

Evet iç ile dış arasında hava var. Ben daha büyük modelini kullanmıştım ama öyle içeceği sıcak tutma gibi bir özelliği de yoktu normal çay bardağında ne kadar sıcak kalıyorsa o kadar sıcak kalıyordu.
0
🌸joehigashi
(14.08.20)
eder. zaten kupa bardaklar tanesi 15 tl falan. o fiyata geliyo
0
sizofren06
(14.08.20)
bunun orjinali başka bir marka var 6 tanesi 400 civarıydı geçen sene burada gördüğüm duyurulardan :) bayağı da popüler
0
hem şişko hem deli
(14.08.20)
hem şişko hem deli'ni ndediği bu olabilir:

www.hepsiburada.com

ben de almak istiyoruma ama pahalı.
0
panamera
(14.08.20)
Çift cidarlı bardak daha geç soğur içindeki sıcak içecekler. Lazımsa eğer fiyat iyi. Panamera paylaşmış o marka hep pahalı oluyor demlikleri falan da var cam.
0
nickimin hakkini veremedim
(14.08.20)
(5)

solidworks için acil yardım

ear quessir
1 tane parça atsam ufak bi işlemlik yardımcı olabilecek var mı acaba?yüzeyden istediğim şekil ve kalınlıkta parça çıkaramıyorum. bi türlü hatırlamıyorum
1 tane parça atsam ufak bi işlemlik yardımcı olabilecek var mı acaba?
yüzeyden istediğim şekil ve kalınlıkta parça çıkaramıyorum. bi türlü hatırlamıyorum
0
ear quessir
(14.08.20)
solid kaçta çizili parça ?
0
paudi
(14.08.20)
2018
0
🌸ear quessir
(14.08.20)
Çıkatma derken separate şeklinde mi yoksa cut extrude şeklinde mi eğer solda ürün ağacı varsa o kısımda exrude kısmında parçaları birleştir falan gibi birşey olması lazım unique parts falan olabilir onu tikleme bilgisayar yanımda değil maledef daha fazla yardımcı olamıyorum
0
basond
(14.08.20)
cut extrude şeklinde. bulunan bölge eğitm ama bi oyuk açmak lazım oraya bi parça üstüne geleekmiş gibi olması lazım

yine de eşekkür ederim ilginiz için çok saolun
0
🌸ear quessir
(14.08.20)
Görsel at belki yardımımız dokunur
0
basond
(14.08.20)
(1)

YKS tercihi yaptiktan sonra degistirilebiliyor mu? (bir kisitlama olmadan)

14
Kendim icin sormuyorum :) Tesekkurler!
Kendim icin sormuyorum :) Tesekkurler!
0
14
(14.08.20)
evet
0
mehmed resad
(14.08.20)
(4)

15.000 TL yatırım tavsiyesi

drystedb efficacious
Evet biliyorum çok büyük bir para değil ama kısa vadede hangi enstrümanlara başvurmak gerekir sizce? Hiçbir şey yapamazsam 30 günlük vadeliye koyacağım 60-70 tl getiriyor.
Evet biliyorum çok büyük bir para değil ama kısa vadede hangi enstrümanlara başvurmak gerekir sizce? Hiçbir şey yapamazsam 30 günlük vadeliye koyacağım 60-70 tl getiriyor.
0
drystedb efficacious
(14.08.20)
kısa vadeyse koy faize gitsin.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(14.08.20)
Bence altına bile konulsa kısa vadede 30 günlük vadeliden iyi kazandırma şansı var.
Ben 4 Haziran'da 30.000 TL'lik altın alıp 6 Ağustos'ta 37.000'den bozdum.
ama şans işi işte, bir de düşer tepetaklak olur bir şey diyemem.
0
matilda
(14.08.20)
nayn, çok ayıp. kısa vadede altın-dolar gibi enstrümanların ne olacağını öngörmek çok zor. zaten şu sıra bunu öngörebilene nobel veriyorlar.

o yüzden param azalmasın diyenler vadeliye koyar. garanti yol.

Altın - Dolar işleri şu ara karışık; mesela bundan 1 hafta önce altın alanlar şu anda büyük ihtimalle zarardadır. tıpkı bundan 1 ay önce dolar alanların da bi' süre zararda kaldıkları gibi.

bu tür spekülatif enstrümanlarda kısa vadeli işlem yapmak zor bence. Ama mesela 2 yıl dokunmam ben bu paraya gerek yok dersen o zaman alternatiflere bakabilirsin.
0
mete kudur
(14.08.20)
öngörebilsem zaten buraya yazmaz gider 100.000 tl kredi çekerim.
kısa vade için risk alabilecekse yapsın o yüzden şans işi dedim. benim şansım yaver gitti.
0
matilda
(14.08.20)
(8)

çorba tarifi

tchuck
ya şöyle mercimek çorbası gibi; kıvamı yoğun, lezzetleri yoğun bir çorba tarifi öneriniz var mıdır?sebze çorbası yapayım diyorum, çok yavan geliyor.soğan çorbası denedim, hiç beğenmedim.bana mercimek çorbası gibi, malzemelerin içinde eriyip bittiği, yoğun tadı olan bir çorba önerisi olan var mıdır?
ya şöyle mercimek çorbası gibi; kıvamı yoğun, lezzetleri yoğun bir çorba tarifi öneriniz var mıdır?

sebze çorbası yapayım diyorum, çok yavan geliyor.
soğan çorbası denedim, hiç beğenmedim.

bana mercimek çorbası gibi, malzemelerin içinde eriyip bittiği, yoğun tadı olan bir çorba önerisi olan var mıdır?
0
tchuck
(14.08.20)
Klasik çorbaların dışına çıkamayan biriydim ama bu sene yurtdışında şu üç çorbaya çok alıştım;
Taze zencefilli havuç çorbası (servis ederken içine beyaz peynir ve çiğ kaju-fıstık çok yakışıyor)
Kırmızı pancar çorbası (peynir+kaju/fıstık+1)
Brokoli çorbası (pişrikten sonra içinde tereyağı eritince daha başarılı)
0
onune3012
(14.08.20)
Balkabağı çorbası deneyin, zencefilli kremalı
0
kobuzchu kiz
(14.08.20)
Mobil edit: ye-mek.net buna yakın yapıyoruz biz, kesin tarifimiz yok. Ek olarak ufa bir parça taze zencefil ekliyoruz.
0
kobuzchu kiz
(14.08.20)
tarifini veremem ama kremalı mantar çorbası ve kremalı brokoli çorbası denemenizi tavsiye edebilirim.
0
paradoxical
(14.08.20)
Mevsimi değil ama kereviz çorbası (içine havuç, soğan ve sarımsak da koyuyoruz)
Yeşil kabak çorbası
Balkabağı çorbası
0
SiyamkedisiZorro
(14.08.20)
közlenmiş domates.

www.ardaninmutfagi.com
0
iste o kavunici balik
(14.08.20)
ezogelin mantığında yapıp içine taze sebze ve kuru bakliyatla çok güzel birşey cıkartabilirsiniz. biraz limon biraz pul biber, oh miss
0
delidiyorum
(14.08.20)
yeşil mercimek içine erişteli olandan denediniz mi?

her çorbanın içine bulgur, erişte atsanız kıvamı artar. bir de süt ürünleri tüketiyorsanız, çorba üzerine bir kaşık yoğurt tadını güzelleştirir.
ben sebzeleri (elde ne varsa) atıyorum patates de ekleyip.
0
janderzel zartanyan
(14.08.20)
(9)

Araba seçimi

vosvos
Merhaba, ilk arabamı maalesef fiyatlar uçmuşken alıyorum. Arabalardan pek anlamam. Bundan doluı bilgim internetten araştırdıklarımla sınırlı. Sizlere şu 4 seçenek ile ilgili danışmak istiyorum. Ekteki fotoğrafta marka model fiyat km bilgilerini görebilirsiniz. Teşekkürler şimdiden
Merhaba, ilk arabamı maalesef fiyatlar uçmuşken alıyorum. Arabalardan pek anlamam. Bundan doluı bilgim internetten araştırdıklarımla sınırlı. Sizlere şu 4 seçenek ile ilgili danışmak istiyorum.

Ekteki fotoğrafta marka model fiyat km bilgilerini görebilirsiniz.

Teşekkürler şimdiden
0
vosvos
(14.08.20)
seat trim sesi diye google da aratırsanız bu markadan hemen vazgeçersiniz. hele ki bu araçlar 5 yaş civarında.

hyundai tam bi iş görme aracı. çok şey beklenmez ama üzmez de.

ben bu paraya toyota yaris ya da honda jazz diyorum.
0
luluki
(14.08.20)
Seat ile Hundai karşılaştırmanız da galip benim kafama göre hundai olacak.
@luluki katılıyorum ama siz sanırım bir tık sportive bir şey arıyorsunuz daha genç işi.
Yaris kullandım 2 sene kendisini hala unutamadım. Beni hiç üzmedi canım yaris :(
0
denizmaniaherif
(14.08.20)
İlk araba için pahalı bence bunlar, idare edecek bi araba alıp, bi kaç ay sağa sola sürtüp kışın ortasında piyasa biraz düştüğünde bunlardan alsan bence daha iyi olur.
0
antihero
(14.08.20)
Piyasa gerçekten düşecek mi? Fiyatlar bundan daha düşük olur mu dersiniz? 60000 e sağlam araba bulsam çok üstünü aramıycam ama çok zor gerçekten.
0
🌸vosvos
(14.08.20)
2017 Model Seat ibiza 1.2 tsi 90 hp style paket kullanıyorum.
0 model almıştım.
Aracımdan gayet memnunum. Çok uzun yol yaptım kendisiyle ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Trim sesi sorunu henüz yaşamadım ben.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(14.08.20)
10000 km'lik 1.2 seat'i al geç derim.
0
roket adam
(14.08.20)
Öncelikle hasar kaydının olup olmadığını öğrenmeni tavsiye ederim. Fiyat uygun gelebilir ama bunun nedeni hasar kaydı da olabilir. Marka olarak hyundai mı yoksa seat mı diye sorsan seat derim ama
0
silah taciri
(14.08.20)
Cok tesekkurler fikirleriniz icin. An itibariyle hyundai i20 28000km de buldum ve aldım.
0
🌸vosvos
(14.08.20)
Çok merak ettim fiyat ve durumunu arabanın.. Yeşillendirseniz ne güzel olur..
0
denizmaniaherif
(17.08.20)
(10)

Miras işlerinden anlayanlar, bilal'e anlatır gibi

pati
İşler çirkinleşecek ve diğer mirasçıya güvenmiyoruz (çünkü p.şt), onun için kendi aramızda halletmek yerine annemin tanıdığı bir avukatla görüşüyoruz. Avukatın sağolsun pek konuşası yok, ben detaylı yönlendirme beklerken birkaç kelimelik cevaplar veriyor, açıklamasını rica edince de bu işleri bilen
İşler çirkinleşecek ve diğer mirasçıya güvenmiyoruz (çünkü p.şt), onun için kendi aramızda halletmek yerine annemin tanıdığı bir avukatla görüşüyoruz. Avukatın sağolsun pek konuşası yok, ben detaylı yönlendirme beklerken birkaç kelimelik cevaplar veriyor, açıklamasını rica edince de bu işleri bilen birine anlatır gibi birkaç şey söylüyor, yıldım. Bu konuları hiç bilmiyorum ve hala neler olacağını anlamış değilim. Bilen biri bilal'e anlatır gibi anlatabilir mi?

*avukata genel vekalet verecekmişim, sadece bunu söyledi. Notere gidip genel vekalet desem yeterli olacak mı? Detaylandırmam gerekecek mi? Farklı şehirlerdeyiz.

*diğer mirasçıya bir şey davası açacağız dedi de ne davası anlamadım. Ne davası bu? Süreç nasıl işleyecek? Karşı tarafla benim aramda neler olmasını bekleyeyim? Aslında niye dava açıyoruz? Dava açmak mı lazım?

*başka?

*ilave olarak, bu süreç bana ne kadara patlar?


Edit: olay kısaca şu: babaanne öldü. Amca (p.şt) ve ben iki mirasçıyız. Ben bunlarla yıllarca görüşmedim. Amca kendince bir mal paylaşımı söyledi (babaannenin isteği böyleydi diyerek), oğluna vekalet vermemi onun halledeceğini söyledi. Bahsettiği mal paylaşımında bana uygun gördükleri zaten hakkım olandan çok daha az, oğluna vekalet verirsem o söylediklerini bile vermezler. Avukata vekalet vereyim o adil bir paylaşım olacak şekilde anlaşma sağlasın, ben gitmeyeceğim zaten benim yerime işlemleri halletsin diye düşünüyorum.
0
pati
(14.08.20)
Olayı anlatmadan avukat vekalet istiyora gelmiş konu.

Olay nedir yazarsanız ona göre avukatlık mı değil mi anlaşılır. Avukata gidersen konuyu elbette davasız çözemezsin.

Yüzde alır muhtemelen sizin mallardan.

Tahmin olarak İzalei şuu davası ya da ortaklık giderilmesi davası mı dedi?
0
ozdek
(14.08.20)
Olayı ekledim. Evet izalei şuu gibi bir şey dedi.
0
🌸pati
(14.08.20)
Eğer amcanızla konuşarak anlaşamayacağınızı düşünüyorsanız tabii ki dava ile çözülür. Bundan normal bir şey yok.

Avukat adil bir paylaşım yapamaz.(Tabii amcanız ile önce konuşabilir mahkemeye gitmeden adil bir şekilde halledelim diye) anlaşma sağlanmaz ise Avukat sadece konuyu yargıya taşır. Mahkeme karar verir kime ne düşeceğini. Her avukat farklı olarak bir yüzde ister. Bu size düşecek mirasa göre değişir. Ne kadar avukatlık masrafını olacağını kimse bilemez.

Herhangi bir noterde avukatıma genel vekaletname vermek istiyorum derseniz zaten taslak olarak var her noterde.
0
ihanet kac kisilik
(14.08.20)
Şimdi önce bir ölüm belgesi vardır. Sonra da mirasçılık belgesi alınır. Mirasçılık belgesi elinizdeyse bununla amcanıza gidip bir konuşun. Veraset intikal vergisi falan olacak onları halledin.

Bu mirasçılık belgesiyle tapuya gidip işlemleri çift imza ile halledip yeni tapu çıkaracaksınız.

Bu işlemler için kimseye vekalet vermeyin.

Önce güzel güzel amcanıza sorun beraber tapuya geliyorsa sorun yok. Gelmiyorsa ve saçmalıyorsa avukata vereceğinizi ve bu işten hep birlikte zarar ede edeceğinizi söyleyin. Çünkü avukata gidince mallar satılacak ve bu piyasada değerinin altına gidecek.

Yani iki kişi olması büyük şans. Eğer ikna edemiyorsanız da içiniz rahat avukata verin tabi.
0
ozdek
(14.08.20)
Farklı şehirde yaşıyorum, gitmem mümkün değil, birine vekalet vermem her türlü gerekiyor yani. Amcamın oğluna vermek istemiyorum çünkü güvenmiyorum, ne var ne yok kendi üzerlerine alabilirler. Belge yok, amca çıkartacakmış onları.
Ha bir de amcayla konuşmak istemiyorum, zaten para konuşmayı hiç sevmem, çirkeflikle p.ştlukla da baş edemem. Onun için de avukat istiyorum o muhattap olsun. Tam %50 bana kalsın demiyorum, üç torunuz üçümüze aşağı yukarı eşit dağıtılmasıyla ok'im.
0
🌸pati
(14.08.20)
Herhangi bir notere gidip nüfus kayıt örneği yada direk TC ile veraset ilamını alabiliyorsunuz. Bir deneyin. Orada ne kadar payınıza düşen olmuşsa görürsünüz. 3 torun ve amca diyorsunuz ama amcanız yaşıyorsa onun çocuklarından önce öncelikle ona kalması lazım. Dediğim gibi veraset ilamından görürsünüz. Sonra da amcaya buradaki hakkım neyse onu istiyorum. Böyle yapacaksanız avukatıma vekalet vereceğim benim adıma yürütecek dersiniz. Burada avukat cüzi bir ücretle bu işleri halleder. Ha yok amca olmaz bunlar benim sana bu diyorsa da hakkım çerçevesinde istersen dava açarım dersin avukata öyle verirsin.
0
FAtE
(14.08.20)
%50 hakkın var . sanane başka torunlardan. onlara babalarından miras kalacak.
bu ülke şartlarında bu kafayı değiştirmenizi öneriyorum.

avukata vekalet ver. miras intikal işlemlerini yapsın sadece.
kalan mirası satmak istiyorsanız, onun için dava açacak.
ama amcanız avukatı görünce yumuşayıp, satmak veya sizin payınıza düşen miktarı almak
isteyecektir.

iki şekilde de kandırılmayın. avukat en iyi çözüm.
0
ayaklibalik
(14.08.20)
** aslında mirasa acil ihtiyacınız yoksa sizin uğraşmanıza gerek yok. zaten siz bu konulara uzaksınız, bırakın onlar uğraşsın. amcanıza adil bir paylaşım olmadıkça onay vermeyeceğinizi söyleyin. adil bir çözümle gelirlerse bir avukatın da yardımıyla hukuki işleri halledersiniz. anlaşarak çözmeniz sizin de amcanızın da yararınadır çünkü, mahkeme genelde mal paylaşımı yapmaz, satıp parayı paylaştırır. hem mallar ucuza gider hem de devlet yüzde 30 gibi bir kesinti yapar.

** bu arada iki kardeş varsa (baba ve amca) siz babanızın hakkı olan yüzde 50 yi alırsınız (anneniz ve siz). diğer tarafın kaç kişi olması orayı ilgilendirir.

** mahkemeyi onlar açarsa sizin avukat tutmanıza bile gerek yok. yukarda da yazdığım gibi mahkeme, malları satıp ortaklığı giderecek şekilde sonuclanıyor. herşey hesaplanıp (mahkeme giderleri, kesintiler) bankaya adınıza yatırılıyor para.

bir avukat kadar deneyimlendik sağolsun hırsız akrabalar sayesinde. aklına takılanları sorabilirsin :)
0
vizivozo
(14.08.20)
İyi bir avukat bulun bence. Daha size açıklama yapmaya tenezzül etmeyen kişiye vekalet falan vermeyin. Başka bir avukat bulun, güzelce konuşun, gerisi zaten gelecek.
0
pudra
(14.08.20)
Kesinlikle amcaniza ya da ogluna onun avukatina vekalet fln vermeyin. Bir avukat tutun, oldukca basit bir islem zaten. Mirascilik belgesinde zaten herkesin payi belirli. Satis ona gore yapilacak. Hakkinizi sakin yedirmeyin
0
oscar
(14.08.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.