[]

izmirde napılır

istanbuldan karantidan kaçıp buraya geldim yıllık izinde.şimdi uzaktan çalışıyorum ve uzattıkça uzatıyorum istanbula o kaosa geri dönmemek için.
5-6ya kadar kafelerde çalışıyorum laptopla.alsancakta starbucks tarzı yerlerde.

önerileriniz varmı kafeler olarak mesela?

sonrasında 2-3 arkadaşım var.hangisi müsaitse onla görüşüyorum da bu da canımı sıkmaya başladı.onlara muhtaç gibi hissetmeye başladım. onlar olmayınca bir yere gidemiyorum sadece karaca sinemaya gitmek gibi şeyler yapıyorum.

kafeye oturup kafe sahibiyle saatlerce samimiyet kurma gibi şeyler de yapıyorum.istanbulda pek yapmadığım şeyler.

hem mesaide çalışılacak kafe hem mesai sonrası yapılacak aktivite önerisi bekliyorum

 
bi vapura atlayıp karşıyakaya geçersen tam senlik bir kafe önerebilirim. bütüngün oturur çalışırsın bir yandan da gelen kafe sakinleriyle hoş muhabbet edip oyunlar oynayıp goygoy yapabilirisin. akşam mesai sonrası birileri illaki seni bostanlıya bira içmeye vs çağırır takılırsınız. çok kısa sürede onlarca kişiyle kaynaşabilirsin. ilgilenirsen yeşillendirebilirsin.


  • erty_ksk  (14.08.20 14:19:02) 
olur geçerim internet ve elektrik varsa. öğle ara vaktimi kullanırım


  • ShadowOfMoon  (14.08.20 14:28:02) 
karşıyaka philia cafe veya pan kitabevi cafe önerebileceğim yerler şayet bilmiyorsanız.


  • Phoebe  (14.08.20 14:28:45) 
Çalışmak için alsancak kabuk kitabevi, karşıyaka kafe bengisu, philia olabilir.

Mesai sonrası yapılabilecek çok bir şey yok aslında, izmiri bilmiyorsan gezilecek belli başlı yerlere gidip görebilirsin en fazla.
  • aquarium  (14.08.20 14:43:45) 
hoşgeldiniz.

çalışmalık yer olarak;

alsancak'ta doğa kafe, yakın kitabevi, kabuk kitapevi'ni önerebilirim. hepsi de sakin ve çalışmaya uygun yerler. yine hepsinin hem açık hem de kapalı alanı mevcut.

mesai sonrası aktivite olarak;

aracınız varsa;

- karaburun'da dolungaz, iskele, incirli koy, boyabağ gibi koylara deniz için gidebilirsiniz. bir çok pansiyon ve kamp alanı var, isterseniz haftasonu için kalabilirsiniz de eğer imkanınız varsa. yine karaburun'da nergis kafe benim çok sevdiğim yerlerden. hem çalışma hem de serin havada keyifli vakit geçirmek için birebir. fiyatları da uygundur.

ayrıca karaburun'da tüplü dalış eğitimi veren yerler de var, ilginiz varsa en azından bir deneme dalışı yapmanızı tavsiye ederim.

- şirince'de nesin matematik köyü diye bir yer var; nesin vakfı tarafından kurulan muazzam bir yer. orada bazen kursiyer dışındaki misafirlere de konaklama şansı veriliyor eğer müsaitse. bir arayıp öncesinde sorabilirsiniz. bence insanın 2-3 gün kafa dinlemesi için daha güzel bir yer bulunmaz. günübirlik de gidip gelebilirsiniz elbette ama biraz mesafe uzak, ona göre kendinizi ayarların. şirince'yi ben pek sevmem ama seviyorsanız oraya da gidebilirsiniz.

- eski foça'yı da görmediyseniz görmenizi tavsiye ederim. çok fazla aktivitesi yok ama rakı balık yapabilir bir günü geçirebilirsiniz.

yukarıda saydıklarım şehre görece uzak yerler. aşağıdakiler ise şehir merkezi için önerilerim;

- kemeraltı'na girip aynı istanbul'da tahtakale sirkeci'de gezer gibi gezebilirsinizç her köşesi ayrı bir tarihle doludur. gastronomik anlamda bence şahane bir yer bu arada. çok güzel hanları var. bunlardan biri de abacıoğlu han , benim çok sevdiğim ve aslında çok da bilinmesini istemediğim bir yer. hanın içinde çeşitli mekanlar var ama hepsi güzel ve keyifli. her taraf taş olduğu için de oldukça serin. çalışmak için de müsait bir yer.

- karşıyaka bostanlı sahili de haftasonları çok kalabalık olsa da haftaiçi akşamları çok keyifli oluyor. biranızı/kahvenizi sandalyenizi alıp keyifle vakit geçirebilirsiniz. kordon'u maalesef artık önermiyorum. haddinden fazla kalabalık ve bence artık bir miktar tekinsiz bir yer.

- bisiklet sürmeyi seviyorsanız izmir bu anlamda çok iyi imkanlara sahip. inciraltı kent ormanı'ndan başlayıp sasalı doğal yaşam parkı'na kadar neredeyse kesintisiz ve büyük kısmı sahilden ilerleyen bisiklet yolu mevcut. bisikletiniz yoksa bisim'den kiralayıp gayet keyifli vakit geçirebilirsiniz.

bunlar şimdilik aklıma gelenler, yine sormak istediğiniz şeyler olursa yazmaktan çekinmeyin.
  • dahili meddah  (14.08.20 14:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.