[]

Büyükşehir belediye başkanına ve annesine hakaret etmek ekşide serbest mi?

Tabii aslında soru değil bu ama ekşisözlüğün son geldiği hal bu herhalde.

Beni zamanında birilerine yalakalık yapmak için sözlükten atmayı çok iyi bilmelerine rağmen sabahtan beri 2 şikayette bulunduğum (sırf ne olacak diye merak ettiğimden etmiştim) şu entry 6 saatten fazladır duruyor.

eksisozluk.com

Erdoğan'a edilse bu küfürler ne yapacaklarını sanırım biliyorsunuz.

edit: buraya koyunca kendi sildi herhalde. şahsa bir ceza verilmeyecek muhtemelen.

 
Entry sahibi şahıs yurt dışında olduğu için bu kadar rahat ama gene de entry'nin silinmesi gerekirdi.

Sözülüğün geldiği durum elbette içler acısı. Son SJW darbesinden sonra iyice zıvanadan çıktı zaten. Mesela birisi size sataşsa, özel mesajla trollük yapsa, taciz etse ve siz s** git deseniz, "özel mesajla hakaret" diye sizi iki hafta lanetliyorlar, karşı taraf serbest.
  • Avoiding The Puddle  (14.08.20 18:58:54) 
Mutlaka silerler sıra gelmemiştir ben de şikayet ettim. Sistem başımızı hangisi ağrıtabilir hiyerarşisiyle işliyor.


  • Ufuk  (14.08.20 19:00:02) 
Avoiding The Puddle'ın belirttiği gibi yurtdışında olmasından ötürü diğer yazarlara da rahatça küfrettiği başlığındaki yazılardan görülüyor. E bu moderasyon neden direkt silmiyor bu kullanıcıyı? Sadece iktidara mı bir şey denmesi lazım artık bir aksiyon için?

@Ufuk, bahsi geçen başlığa bugün 200'den fazla entry girildi, Bu kadar umursamazlık bence iktidar söz konusu olsa geçerli olmazdı.
  • zust  (14.08.20 19:01:49 ~ 19:05:45) 
Aslında moderasyon söyleyen kişiyi değil de söylenen şeyi elimine etme kafasında hareket ediyor. Ufuk'un dediği gibi, kim başımızı ağrıtır acaba diye düşünmekteler.

Mesela şu Yeni Zellanda saldırısı hakkında entry giren çocuğun hiçbir abartı durumu yoktu, sözlükte sabah akşam Atatürk'e alenen hakaret edenler varken hem de. Ama hem sözlükte hem de internet alemindeki islamcı linci kırılsın diye çocuğu derdest ettirmişlerdi.
  • Avoiding The Puddle  (14.08.20 19:07:28) 
Ekşi daha kendi yazarını koruyamıyor. Tabii iş siyasilere geldiği zaman korkudan aksiyonu alıyorlar.

Masterchef başlığına yazdığım bir şey için birisi bana alakasız biçimde ana avrat küfür etti en ağır şekilde özelden. Ekşi'ye adamı şikayet ettim ilgilenen bile olmadı.

Nitelik değil nicelik ilgilendiriyor maalesef ekşi yönetimini.
  • ihanet kac kisilik  (15.08.20 11:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.