[]

İşsizlik maaş şartı(uzman sorusu)

İşsizlik ödeneği almak için gerekli olan Son 120 gün prim şartı için konuşacak olursak:

İşe giriş 1 Haziran
İşten çıkış 1 ekim

Ağustos ayında 1 gün boşluk var yani 1 gün sigorta yatmamış.
Fakat Ağustos ayı 31 gün, yani 1 gün eksik olsa bile teknik olarak kişiye ağustos’ta 30 gün prim yatmış
Yani Son 4 ayda 120 gün primi var

Bu kişi 1 Ekim’de çıktığında işsizlik maaşı alabilir mi alamaz mı?

 
alabilmesi lazım bu şekilde. ayrıca yanlış hatırlamıyorsam son 1 yılda veya 6 ayda 120 gün yeterli oluyor. dolayısıyla bir önceki işindeki sigortalı günler de hesaba katılır.


  • reanarchy  (14.08.20 16:26:33 ~ 16:26:45) 
alamaz gibi eliyo bana. birincisi bu işlerde bir ay 30 gün sayılır, ikincisi fazla haftasonu var agustosta. umarım yanlışımdır.


  • foolrules  (14.08.20 17:44:33 ~ 17:45:01) 
sgk ayi 30 günden hesaplıyor, bunu da yatan Kco den ogrendim. Alamaz sanırım.


  • monkey  (14.08.20 20:00:26) 
Bi kere “kovulmuş” yani işten çıkarılmış olması gerek öncelikle, bunu atlamıyorsunuz değil mi? Son olarak da en doğru bilgiyi e devletteki sgk kaydınız gösterecektir. Gün gün yazıyor ya da yazacak orada.


  • rewlack  (14.08.20 20:02:41) 
İşten çıkarma yasağı devam ettiği sürece kimse işsizlik maaşı alamaz. işveren tarafından sonlandırılması lazım sözleşmenin fakat yasak. Çünkü patronları işsizlik fonundan besliyorlar. Çalışanın maaş alamaması için bu yasağı 1 sene uzatma hakkı verildi yönetime. Ekim'de de devam edeceğini düşünüyorum.


  • desdenova34  (14.08.20 21:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.