[]

Miras işlerinden anlayanlar, bilal'e anlatır gibi

İşler çirkinleşecek ve diğer mirasçıya güvenmiyoruz (çünkü p.şt), onun için kendi aramızda halletmek yerine annemin tanıdığı bir avukatla görüşüyoruz. Avukatın sağolsun pek konuşası yok, ben detaylı yönlendirme beklerken birkaç kelimelik cevaplar veriyor, açıklamasını rica edince de bu işleri bilen birine anlatır gibi birkaç şey söylüyor, yıldım. Bu konuları hiç bilmiyorum ve hala neler olacağını anlamış değilim. Bilen biri bilal'e anlatır gibi anlatabilir mi?

*avukata genel vekalet verecekmişim, sadece bunu söyledi. Notere gidip genel vekalet desem yeterli olacak mı? Detaylandırmam gerekecek mi? Farklı şehirlerdeyiz.

*diğer mirasçıya bir şey davası açacağız dedi de ne davası anlamadım. Ne davası bu? Süreç nasıl işleyecek? Karşı tarafla benim aramda neler olmasını bekleyeyim? Aslında niye dava açıyoruz? Dava açmak mı lazım?

*başka?

*ilave olarak, bu süreç bana ne kadara patlar?


Edit: olay kısaca şu: babaanne öldü. Amca (p.şt) ve ben iki mirasçıyız. Ben bunlarla yıllarca görüşmedim. Amca kendince bir mal paylaşımı söyledi (babaannenin isteği böyleydi diyerek), oğluna vekalet vermemi onun halledeceğini söyledi. Bahsettiği mal paylaşımında bana uygun gördükleri zaten hakkım olandan çok daha az, oğluna vekalet verirsem o söylediklerini bile vermezler. Avukata vekalet vereyim o adil bir paylaşım olacak şekilde anlaşma sağlasın, ben gitmeyeceğim zaten benim yerime işlemleri halletsin diye düşünüyorum.

 
Olayı anlatmadan avukat vekalet istiyora gelmiş konu.

Olay nedir yazarsanız ona göre avukatlık mı değil mi anlaşılır. Avukata gidersen konuyu elbette davasız çözemezsin.

Yüzde alır muhtemelen sizin mallardan.

Tahmin olarak İzalei şuu davası ya da ortaklık giderilmesi davası mı dedi?
  • ozdek  (14.08.20 08:25:57) 
Olayı ekledim. Evet izalei şuu gibi bir şey dedi.


  • pati  (14.08.20 09:03:19) 
Eğer amcanızla konuşarak anlaşamayacağınızı düşünüyorsanız tabii ki dava ile çözülür. Bundan normal bir şey yok.

Avukat adil bir paylaşım yapamaz.(Tabii amcanız ile önce konuşabilir mahkemeye gitmeden adil bir şekilde halledelim diye) anlaşma sağlanmaz ise Avukat sadece konuyu yargıya taşır. Mahkeme karar verir kime ne düşeceğini. Her avukat farklı olarak bir yüzde ister. Bu size düşecek mirasa göre değişir. Ne kadar avukatlık masrafını olacağını kimse bilemez.

Herhangi bir noterde avukatıma genel vekaletname vermek istiyorum derseniz zaten taslak olarak var her noterde.
  • ihanet kac kisilik  (14.08.20 09:09:36) 
Şimdi önce bir ölüm belgesi vardır. Sonra da mirasçılık belgesi alınır. Mirasçılık belgesi elinizdeyse bununla amcanıza gidip bir konuşun. Veraset intikal vergisi falan olacak onları halledin.

Bu mirasçılık belgesiyle tapuya gidip işlemleri çift imza ile halledip yeni tapu çıkaracaksınız.

Bu işlemler için kimseye vekalet vermeyin.

Önce güzel güzel amcanıza sorun beraber tapuya geliyorsa sorun yok. Gelmiyorsa ve saçmalıyorsa avukata vereceğinizi ve bu işten hep birlikte zarar ede edeceğinizi söyleyin. Çünkü avukata gidince mallar satılacak ve bu piyasada değerinin altına gidecek.

Yani iki kişi olması büyük şans. Eğer ikna edemiyorsanız da içiniz rahat avukata verin tabi.
  • ozdek  (14.08.20 09:19:28) 
Farklı şehirde yaşıyorum, gitmem mümkün değil, birine vekalet vermem her türlü gerekiyor yani. Amcamın oğluna vermek istemiyorum çünkü güvenmiyorum, ne var ne yok kendi üzerlerine alabilirler. Belge yok, amca çıkartacakmış onları.
Ha bir de amcayla konuşmak istemiyorum, zaten para konuşmayı hiç sevmem, çirkeflikle p.ştlukla da baş edemem. Onun için de avukat istiyorum o muhattap olsun. Tam %50 bana kalsın demiyorum, üç torunuz üçümüze aşağı yukarı eşit dağıtılmasıyla ok'im.

  • pati  (14.08.20 09:27:09) 
Herhangi bir notere gidip nüfus kayıt örneği yada direk TC ile veraset ilamını alabiliyorsunuz. Bir deneyin. Orada ne kadar payınıza düşen olmuşsa görürsünüz. 3 torun ve amca diyorsunuz ama amcanız yaşıyorsa onun çocuklarından önce öncelikle ona kalması lazım. Dediğim gibi veraset ilamından görürsünüz. Sonra da amcaya buradaki hakkım neyse onu istiyorum. Böyle yapacaksanız avukatıma vekalet vereceğim benim adıma yürütecek dersiniz. Burada avukat cüzi bir ücretle bu işleri halleder. Ha yok amca olmaz bunlar benim sana bu diyorsa da hakkım çerçevesinde istersen dava açarım dersin avukata öyle verirsin.


  • FAtE  (14.08.20 09:58:55 ~ 09:59:47) 
%50 hakkın var . sanane başka torunlardan. onlara babalarından miras kalacak.
bu ülke şartlarında bu kafayı değiştirmenizi öneriyorum.

avukata vekalet ver. miras intikal işlemlerini yapsın sadece.
kalan mirası satmak istiyorsanız, onun için dava açacak.
ama amcanız avukatı görünce yumuşayıp, satmak veya sizin payınıza düşen miktarı almak
isteyecektir.

iki şekilde de kandırılmayın. avukat en iyi çözüm.
  • ayaklibalik  (14.08.20 11:25:15) 
** aslında mirasa acil ihtiyacınız yoksa sizin uğraşmanıza gerek yok. zaten siz bu konulara uzaksınız, bırakın onlar uğraşsın. amcanıza adil bir paylaşım olmadıkça onay vermeyeceğinizi söyleyin. adil bir çözümle gelirlerse bir avukatın da yardımıyla hukuki işleri halledersiniz. anlaşarak çözmeniz sizin de amcanızın da yararınadır çünkü, mahkeme genelde mal paylaşımı yapmaz, satıp parayı paylaştırır. hem mallar ucuza gider hem de devlet yüzde 30 gibi bir kesinti yapar.

** bu arada iki kardeş varsa (baba ve amca) siz babanızın hakkı olan yüzde 50 yi alırsınız (anneniz ve siz). diğer tarafın kaç kişi olması orayı ilgilendirir.

** mahkemeyi onlar açarsa sizin avukat tutmanıza bile gerek yok. yukarda da yazdığım gibi mahkeme, malları satıp ortaklığı giderecek şekilde sonuclanıyor. herşey hesaplanıp (mahkeme giderleri, kesintiler) bankaya adınıza yatırılıyor para.

bir avukat kadar deneyimlendik sağolsun hırsız akrabalar sayesinde. aklına takılanları sorabilirsin :)
  • vizivozo  (14.08.20 12:32:31 ~ 12:40:57) 
İyi bir avukat bulun bence. Daha size açıklama yapmaya tenezzül etmeyen kişiye vekalet falan vermeyin. Başka bir avukat bulun, güzelce konuşun, gerisi zaten gelecek.


  • pudra  (14.08.20 13:50:55) 
Kesinlikle amcaniza ya da ogluna onun avukatina vekalet fln vermeyin. Bir avukat tutun, oldukca basit bir islem zaten. Mirascilik belgesinde zaten herkesin payi belirli. Satis ona gore yapilacak. Hakkinizi sakin yedirmeyin


  • oscar  (14.08.20 20:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.