Giriş
(4)

Pandemi döneminde iş değişimi

regina phalange
Duyuruda bile sürekli iş değiştirmeyle alaklı sorular soruluyor. Bu dönemde patır oatır iş değiştiriyor insanlar bana mı öyle geliyor yoksa çevrenizde drum nasıl? Nasıl olsa evdeyiz diye daha rahat görüşme imkanı var tabii ondan mı acaba?. Ben de onlardan biri oldum bu ardaa bi hayırlı olsun alırım
Duyuruda bile sürekli iş değiştirmeyle alaklı sorular soruluyor. Bu dönemde patır oatır iş değiştiriyor insanlar bana mı öyle geliyor yoksa çevrenizde drum nasıl? Nasıl olsa evdeyiz diye daha rahat görüşme imkanı var tabii ondan mı acaba?. Ben de onlardan biri oldum bu ardaa bi hayırlı olsun alırım :)
0
regina phalange
(06.12.20)
artık bence firmalar da pandemiyi kabullendi ve geçen senelerde nasılsa o şekilde aksiyon alıyolar. tek fark uzaktan çalışma
0
taha1907
(06.12.20)
Ben istifa ettim. Şu an çalışmıyorum. Cuma günü iş görüşmesi yaptım. Başka bir yerle de daha önce görüşmüştüm. Olursa iş değiştirmiş olacağım. Eski iş yerindeki arkadaşlarım da değiştirmek istiyor ama piyasanın durumu çok iyi değil gibi. En azından bizim sektörde pek doğru dürüst ilan yok şu an için.
0
himmet dayi
(06.12.20)
pandemi ilk döneminde biriken iş değiştirmeler bu döneme sarkmış oldu(hem çalışanlar hem firmalar açısından), ondan dolayı biraz bu dönem iş değiştirmeler arttı.
0
nuisance
(06.12.20)
benim yakınımdakiler de iş değiştiriyor. hayretler içindeyim. yeni bir işe girip evden çalışmak kabus olurdu benim için. ofislerde bile insanlar işi yarım yamalak anlatıyor. uzaktan yeni bir iş nasıl öğrenilr hayal dahi etmek istemiyorum.
0
violetsky
(06.12.20)
(2)

Kedi Kumu Önerisi

tarihokuyupnapcan
ever clean kullanıyoruz ama belimi büküyor kum masrafı. ince taneli diye fast acting ile patilere yapışmayan versiyonunu beraber kullanıyoruz bu da en iyi ihtimalle 260 tl kum masrafı demek.daha önce birçok kum denedik: vancat, mırmır,natural plan,natural bastet,signor gatto ve ever clean ..kokuyu i
ever clean kullanıyoruz ama belimi büküyor kum masrafı. ince taneli diye fast acting ile patilere yapışmayan versiyonunu beraber kullanıyoruz bu da en iyi ihtimalle 260 tl kum masrafı demek.

daha önce birçok kum denedik: vancat, mırmır,natural plan,natural bastet,signor gatto ve ever clean ..

kokuyu iyi absorbe etmesi, tozsuz ve kokusuz olması, iyi topaklanması ve eve dağılmaması gibi kriterler var . en önemlisi de çocukların ciğerleri için zararlı olmaması. tekrar pelet mi denesem diyorum ama natural bastet deneyiminden sonra tedirginim zira talaşa para vermişim diyebilirim sürekli zamlanması da cabası.

reflex kokusuz ile klinik arasında kaldım ama tozutma ve vaatlerini gerçekleştirmeme gibi yorumlar okudum kendim de akciğer hastasıyım her şeyi düşünmem lazım.
reflexi deneyen ya da başka bir kum önerisi olan yeşillendirirse çok çok mutlu olurum
0
tarihokuyupnapcan
(06.12.20)
reflex kullaniyorum. kokuyu iyi sakliyor (sari kutu var bizde), patilere biraz olsa yapisiyor ve evet evin icinde hala kum var. ama simdiye kullandigim en iyi kum benim icin.reflexi birakirsam sanirim ever cleane'e gecerim.
0
65 derece
(07.12.20)
felin pudra kokulu
0
kablelvuku
(07.12.20)
(8)

ankara'da konsol alan yer

passion rules the game
şimdi corona morona durumları olduğundan buluşmak falan sıkıntı birileriyle. elimde ps4 pro ve one x var, yeni nesile geçtiğimden satayım diyorum. bunları alan bir mağaza falan var mı, baksın denesin fiyat versin bırakıp gideyim. fiyat konusunda aşırı ölücü olmadıktan sonra sıkıntı olmaz.danke.
şimdi corona morona durumları olduğundan buluşmak falan sıkıntı birileriyle. elimde ps4 pro ve one x var, yeni nesile geçtiğimden satayım diyorum. bunları alan bir mağaza falan var mı, baksın denesin fiyat versin bırakıp gideyim. fiyat konusunda aşırı ölücü olmadıktan sonra sıkıntı olmaz.

danke.
0
passion rules the game
(06.12.20)
Hocam ikinci el telegram grupları var oraya yazabilirsiniz. En azından ihtiyacı olan birisi alır.
0
demirKamil
(06.12.20)
ya ben de öyle istiyorum da alacak, deneyecek, buluşmak lazım şu bu gözümde büyüyor...bir de virüsten korkuyorum o ayrı konu tabii.
0
🌸passion rules the game
(06.12.20)
kızılay'da izmir caddesi ile tuna caddesi'ni birbirine bağlayan tüp geçitte japon oyuncak sarayı var.
0
kibritsuyu
(06.12.20)
Kızılay'da İzmir Caddesi ile Tuna Caddesi'ni birbirine bağlayan tüpgeçitte Irmak Toysland.

www.irmaktoysland.com
0
heritage
(06.12.20)
O alacak olanların hepsi ölücü hocam. PS5 aldım PS4 ü ilana koydum japon oyuncak mı ne var o yazdı. 2000 tlye verirseniz bekleriz diye. Ben 4 bine sattım.
0
Take it away honey
(06.12.20)
Dükkan yarı fiyat çeker. İlanı koy düzgün bi fiyata. Kapıdan ver geç. Dükkana gidene kadar daha çok temasın olur
0
glamdr1ng
(06.12.20)
wowowowow ps4 pro'ya 4bin veren mi çıkmış. sıfırı 4bin zaten bu aletin. hatta 3800 falan görüyor. bana özelden yazar mısın alet nedir ne değildir fiyatıyla birlikte. ps5 almayı düşünüyordum ama biraz ertelenecek gibi tr'den almayacağım için.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.12.20)
birkaç arkadaş mesaj attı da önce buradan ilan vereceğim fiyatları araştırayım da :)
0
🌸passion rules the game
(07.12.20)
(6)

sınırlı kullanıcı sayısı ile video paylaşmak

ben de
selamlar. diyelim bir eğitim videosu hazırladık, videoyu sadece ücret ödeyen bir kullanıcı ile paylaşmak istiyoruz. bu kullanıcının videoyu download edememesi ve başkalarıyla paylaşamaması gerekiyor. bunu yapabileceğimiz bir platform var mı dropbox benzeri?teşekkürler.
selamlar.

diyelim bir eğitim videosu hazırladık, videoyu sadece ücret ödeyen bir kullanıcı ile paylaşmak istiyoruz. bu kullanıcının videoyu download edememesi ve başkalarıyla paylaşamaması gerekiyor.

bunu yapabileceğimiz bir platform var mı dropbox benzeri?

teşekkürler.
0
ben de
(06.12.20)
İzenebilen her video indirilebilir. Şu zamana kadar indirmeye çalışıp da indiremediğim bir video olmadı. En kötü ekran kaydı (ki windows'ta bile var artık win+g) ile olur.

Adobe connect ile yayınlarsanız saçma sapan parçalara bölündğü için uğraşmazlar belki birleştirmeye. Ama o da yapılmaz değil.

Veya belki instagram falan gibi uyggulamalar ile olur.
0
lancelot du lac
(06.12.20)
Adobe connect ile parçalanıp yayınlanan yayını basit bir scriptle ile indirip birleştirebiliyordum yani bu isteyene 15 dklık iş gibi.

Şu kurs sitelerinden satıp parasını alsanız orada paylaşılan kursu alıp korsanlık yapacak insan azdır bence.
0
atom karincanin torunu
(06.12.20)
udemy
0
avatar is back
(06.12.20)
Yabancı udemy videoları korsana düşüyor da Türkçe olanla kimse uğraşmadığı için düşmüyor. Bazıları kendi sitesini kurup kendi host ediyor ama nasıl bir altyapı kuruyorlar bilmiyorum. Çünkü udemy organik satıştan %50 kesiyor mesela. Senin kuponunla gelirlerse %97sini sen alıyorsun, yani kitlen hazırsa kupon ile getirip en azından host masrafından kurtulursun hesap yapıp düşünmen lazım.
0
nhk ni youkosu
(06.12.20)
Lancelot haklı. İzlenebilen her video indirilebilir ve paylaşılabilir. Bunu yalnızca adobe connect gibi uygulamalar ile zorlaştırabilirsiniz, ama o kadar. Bunu aşmak için eğitimleri canlı ve interaktif yapmanızı öneririm, yani video satmaktansa deneyim satarsanız kayıttan izleyen birine bir anlam ifade etmez.
0
roket adam
(06.12.20)
Bence nazik bir dille paylasilmamasini rica etmek çok daha etkili bir yöntem.
0
pass
(06.12.20)
(6)

Sosyal sınıf tabu mu? Varlığından bahsetmek ayıp mı?

i ve been mistreated
İnsanlar Üst- orta üst- orta - alt orta - alt sınıf olarak gelir düzeyleri ve tüketim alışkanlıklarına göre kabaca ayrılmıyor mu? Eğitim ve entelektüel sermaye de bunda muhakkak biraz pay sahibi oluyordur. İnsanlara bu konulardan bahsedince neden “niye insanları böyle ayırıyorsunuz, herkesi bir bire
İnsanlar Üst- orta üst- orta - alt orta - alt sınıf olarak gelir düzeyleri ve tüketim alışkanlıklarına göre kabaca ayrılmıyor mu? Eğitim ve entelektüel sermaye de bunda muhakkak biraz pay sahibi oluyordur. İnsanlara bu konulardan bahsedince neden “niye insanları böyle ayırıyorsunuz, herkesi bir birey olarak değerlendirmek gerekmez mi” türü tepkiler alıyorum? Kendi sınıfımızı bilmek bizi siyasi açıdan daha bilinçli, ayakları yere basar hale getirmez mi? Niye insanlar rahatsız oluyorlar ki?
0
i ve been mistreated
(06.12.20)
En basit şekilde; bir kısım insanı, kendileri kolay bir şekilde seçemedikleri ve değiştiremedikleri bir neden yüzünden diğer bir gruptan daha alt şeklinde ayırmak ve bunu insanların yüzüne söylemek hoş değil.

Kendi sınıfını bilmek insanı daha bilinçli yapar ama daha mutlu yapar mı ve insanlar bunu ister mi soru işareti.
0
archmage mahmut
(06.12.20)
bu sınıfların farkında olmak başka şey. altını çizip ayrıştırmak başka şey. sınırı ve aradaki farkı bilmek gerek. yaklaşımda da böyle bir ayrıştırıcı dil, bakış açısına sahipseniz elbette rahatsız olur insanlar.

ben kendi adıma sabancı olmadığımı biliyorum ama sabancılarla aynı insani hak ve özgürlüklere sahip olduğuma en azından sahip olmam gerektiğine inanmak istiyorum. (pratikte gerçek olmayabilir)

bir de ahlak ve böyle yargılar, sınıf farkındalığı vs zaten orta sınıf içindir. bu arada orta sınıf kavramı da kendi içinde bir oksimoron aslında. sınıf temsiliyeti için bir çatışma/çelişki/antonist-protogonist ayrımı lazım. (işçi sınıfı ve burjuva sınıfı gibi. ) orta sınıf neden sınfı olsun? neye karşı olarak ne argüman üretiyor. öte yandan yine kavram olarak sınıf kavramı zaten günümüde toptan anlamını yitiriyor. neyse bunlar işin teorik tarafı..

özetle insanlar demokratik bir ortam, bakış açısını önceliklendiriyor artık. pratikte bu demokratik ortam sağlanamasa da en azından kağıt üstünde öyle olabileceğini düşünmek istiyorlar.

sınıf bilincinin ayaklarımızı yere basar hala getirememesi de az önce açıklamaya çalıştığım "sınıf bilincinin" artık mümkün olamaması. ben hangi paydaşlarla, neye karşı ya da neye istinaden "dayanışacağım" da bana faydası olacak? bireyselleşme(olumlu anlamda kullanıyorum) ve bireysel özgürlükler artık sınıf olmaya, sınıf doğruları için birarada hareket etmeye engel oluyor. kollektif bir temsil olmayınca da ben tek başıma bir yere yamanamıyorum.

özetle evet, yıl omuş 2020 bence de artık herkesi birey olarak değerlendirmeli. o bireyler kendi ekonomik ve sosyal sınıflarında yaşayıp gitseler de kalabalıklardan söz edemeyiz artık.
0
rewlack
(06.12.20)
@rewlack söylediklerinizin neredeyse hiçbirine katılmıyorum
çok zenginlerle aynı özgürlüğe sahip olduğuna inanmak istemekle kalmak yerine o özgürlüğe ulaşmak için siyasi mücadele verirseniz bir noktada kendinize belli açılardan benzeyen insanlarla dayanışmanız gerekecek.

Bu kadar literatüre rağmen orta sınıfın olmadığını iddia etmeniz çok tuhaf gerçekten. Size orta sınıfın sözlük tanımını getiremem, herhalde siz de google kullanabiliyorsunuzdur.

Yine insanların olmasa da öyle düşünmek istemesinden bahsediyorsunuz. Acaba siz gerçeklerin farkında olmak yerine hayal dünyasında, kafasında kurup inandıklarına yaşamayı seven biri misiniz? Niye insanlara bunu genelliyorsunuz?

Türkiyede orta sınıfın vergilerle nasıl sömürüldüğünü öne çıkararak çok güzel dayanışabilirsiniz bence. Siyasi düşüncelerinizi gerçekten çok merak ettim, bana kıyasla çok başka düşünüyorsunuz.
0
🌸i ve been mistreated
(06.12.20)
:D
canım arkadaşım,
insanların neden böyle bir eğilimde olduğunu kendimce; gözlemlediğim kadarıyla açıklamaya çalıştım.
vergiler, sömürüler hak ihlalleri vs ben de hepsinin farkındayım. kimsenin o "özgürlüğe ulaşma" motivasyonun bulunmadığı kabulüyle (bunu da gözleme dayanarak söylüyorum) neden kalmadığını açıklamaya çalıştım. bu doğrudan olup bitenleri doğru bulduğum ya da benim de öyle düşündüğüm anlamına gelmez. ne diyeyim inşallah dayanışırlar/Dayanışırız da değiştiririz birşeyleri. ama bakiim hiç de öyle durmuyor kimse. hayal dünyasında yaşamak asıl bizim doğruları, gerçekleri göstererek diğer herkesin de aynı duyarlılık ve bilinçle yaklaşmasını beklemek olur.
hayat ne yazıkki bu kadar rasyonel bu kadar modernist değil artık bunu söylüyorum.

açtığınız duyuruda insanlar neden böyle davranıyor diye sormuşsunuz bu cevpları bunun için. bir kez daha belirtmek istedim. insanların özgürlüğe ulaşmak için sınıfsal bir mücadele vermeli mi vermemeli mi değil; neden sınıfsal mücadele vermedikleirni anlatmaya çalışıyorum. zira göremiyorum, belki ben göremiyorumdur.
0
rewlack
(06.12.20)
Sınıf ayrımı üçüncü kişilerce yapılan bir ayrım. İnsanların bir arada olup hak aramaları için mantıksal olarak kendilerini sınıflandırması gerekir. Bu nedenle bu ayrım insanlarda geri teper. Bu noktada mesleklere göre yapılan ayrım bile sınıf ayrımından daha gerçekçi sonuçlar verir. Sınıf ayrımı konusunda eksiklikler ve yetersizlikler de var.
0
dissendium
(06.12.20)
Evet doğru düşünüyorsun .

İnsanlar temelde inançlarına göre ayrılırlar. tarihte siyasette ekonomide de bu hep böyledir.
Maddiyatın aşırı önemsendiği bir dünyada haliyle insanlar maddiyata göre sınıf/kesim oluşturuyorlar.

İnsanı, aileden kültürden inançtan akrabalık bağlarından ve duygu ve maneviyatından ayırıp biresellik adı altında sadece nefes alan bir ham madde olarak ele almak demek herkesin gözüyle görmediği bir global bir güce adapte olması anlamına da geliyor. Küresel çalışmalar da bu yöndedir.
(Parçala böl yönet politikası sadece Ortadoğu'da uygulanmıyor)
Bu türden örnekleri bazı bilim kurgu filmlerinde de görebiliriz.

Bireysellik, kendimizden ayrılmak ve aslında bize ait olmayan, birileri tarafından önümüze konan bir konsepti başka alternatifi yok mudur bile demeden kabullenmek demektir.

Bunda çeşitli yayınlarda, sosyal medyada yürütülen ve yine bizzat sosyal medya platformlarının da algı operasyonlarında payları büyüktür.
Körü körüne takip edilen "markalar"
algı ve hayattaki diğer kişisel tercihlerimizde etkili olmaktadırlar .
Bu şekilde başkalarının oltasına takılmayı Özgürlüğün ve bireselliğin peşinde koşmak zannediyoruz maalesef.
0
Erva
(06.12.20)
(4)

Kahve gurularına soru

babafingo
çibo'dan Brazil Mild mi alalım yoksa Feine Milde mi?
çibo'dan Brazil Mild mi alalım yoksa Feine Milde mi?
0
babafingo
(06.12.20)
Latin grande Guatemala güzel.
0
kararsızataletfilozofu
(06.12.20)
Brazil Mild kendilerinin de yapıp sattıkları olmalı. güzel aroması zengin. daha garanti bi lezzet.
feine milde denemek güzel ama içimi daha yumuşak gelmişti. bana uymuyor ama çok sevebilirsiniz de.

Guatemala da güzeldi+1

daha sert, sabah beni uyandırsın derseniz de african blue.
0
rewlack
(06.12.20)
dedim ben sana
(06.12.20)
Ben hep Feine Milde aldım. Sürekli çay gibi içtiğim için içimi yumuşak olan tercihim oldu :)
0
superfluid
(06.12.20)
(2)

internette yabancı dil öğreten

cosmicgadin
ve ilgi çekici içerikler hazırlayan biri var mı? içerik fikirleri için lazım.
ve ilgi çekici içerikler hazırlayan biri var mı? içerik fikirleri için lazım.
0
cosmicgadin
(06.12.20)
buyrunuz

www.youtube.com
0
AlsterWasser
(06.12.20)
Etkili Pratik İngilizce www.youtube.com
Papa English www.youtube.com
Demet Tuncer markalar vb içerikleri
0
kaset
(06.12.20)
(3)

Bakırköy ruh s. ve sinir hastalıkları doktor önerisi

kadera bach
Var mı önereceğiniz bir doktor
Var mı önereceğiniz bir doktor
0
kadera bach
(06.12.20)
ben ordaki doktorların hiç birini tavsiye etmiyorum zaten gördüğünüz doktoru bir daha göremiyorsunuz ya da adı yazan doktoru hiç görmeme şansınız var. randevu alırken aynı doktoru seçseniz bile karşınıza her gittiğinizde başka doktor geliyor. ayrıca test mest yaptırdıktan sonra o testlerin hepsini kaybedip bulamama ve bulmaya çalışmama özellikleri var. daha adı duyulmamış bir hastanede veya özele gidin imkanınız varsa.
0
nahtoderfahrung
(06.12.20)
asistanlar bakıyor zaten ama sistem değişti yukarıda yazılan gibi değil
aynı asistan serviste görevli değilse geliyor
aylık çizelge vardı bir de

doktor önerisi
bence 9:30-10:30 ya da öğleden arasında sonraki saat uygun
doktorun kötü bir gününde olmaması da önemli

kendi lab. test yaptığı için sonuçlar hızlı bir şekilde ve tutarlı çıkıyor

en önemlisi sizin ne kadar anlattığınız derdinizi
saatine 1000 lira alan doktora da gitseniz beyninizi okuyamaz, sizi zorla konuşturamaz

bunlara dikkat ediyorsan kime gitsen verim alırsın

mehmet cem ilnem'deki asistanlar iyiydi
öneri olarak
0
bir soru sorcam
(06.12.20)
Gideceğiniz birimi bilmiyorum ama beyin cerrahisine işiniz düşerse şunu söyleyebilirim. Oradaki üç doktor hastamızın beynindeki tümörün büyüdüğünü raporlara bakıp göremedi. Küçük özel bi hastane farketti durumu daha sonra.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
0
essoist
(07.12.20)
(1)

multivitamin neden uyku yapıyor

dafuq
ben multivitamin kullanmıyorum. doktorumun önerdiği bir vitamin takviyesi kullanıyorum.ancak pharmaton veya solgar multivitamin kullananlar hep uyku getirdiğini yazmışlar. neden böyle oluyor ki?bonus: kullandığım vitamin bitince multivitamin kullanacağım? öneriniz nedir?
ben multivitamin kullanmıyorum. doktorumun önerdiği bir vitamin takviyesi kullanıyorum.
ancak pharmaton veya solgar multivitamin kullananlar hep uyku getirdiğini yazmışlar. neden böyle oluyor ki?

bonus: kullandığım vitamin bitince multivitamin kullanacağım? öneriniz nedir?
0
dafuq
(06.12.20)
pharmathon uyku yapmıyor, tam tersine zindelik verir. fakat şu olabilir stres azaldığı için uykuya dalmayı kolaylaştırabilir ama ekstra uyku verecek bir durum yok.

solgarı bilmiyorum zaten bin tane vitamini var hangisi ?
0
orpheus
(06.12.20)
(4)

gömlekleri siyah kotla çamaşır makinesine atmak

panamera
Selamlar, dünyanın en yapılmaması gereken şeylerinden birini yaptım ve daha yepyeni aldığım gömleklerimi siyah kotla attım makineye. 30 derecede hassas programda yıkayacağım için birşey olmaz sanmıştım. 6 gömlekten 4'ünde siyah boya lekeleri oldu. bir kısmı da görünür yerlerde. gömlekler, kravatla k
Selamlar, dünyanın en yapılmaması gereken şeylerinden birini yaptım ve daha yepyeni aldığım gömleklerimi siyah kotla attım makineye. 30 derecede hassas programda yıkayacağım için birşey olmaz sanmıştım. 6 gömlekten 4'ünde siyah boya lekeleri oldu. bir kısmı da görünür yerlerde. gömlekler, kravatla kullandığım düz açık renkli gömlekler üstelik. bir umut 40 derecede bir kez daha yıkadım ama lekeler gitmedi. yapılabilecek bir şey var mı? ya benimsin ya kara toprağın diyip çamaşır suyuyla yıkamamak için zor tutuyorum.
0
panamera
(06.12.20)
yuh. öncelikle mağara nasıldı diye sormak isterim.

renkliler için sanırım siyahlar için de vardı, renk karışımını önleyici yıkama bantları falan var. artık geç ama yine de onlardan alınabilir.
renk açıcı/leke çıkarıcı kosla oxi action gibi ürünler kullanılabilir.
en son çare kuru temizleme ya da verecekleri fiyata göre yeni gömlek alma.
40 derece zaten yetmez 60 falan yapmanız lazım yukarıdaki kimyasallarla.
0
rewlack
(06.12.20)
Biobellinde 3x diye bir temizleyici var. Renklilerde de kullaniliyor ve cok iyi temizliyor diye biliyorum. Onu deneyebilirsiniz. Trendyolda falan satisi var.
0
balpolen
(06.12.20)
leke çıkartıcılarla bölgesel olarak temizleyip öyle yıkaman lazım çok yayılmadıysa
0
hayat53
(06.12.20)
ilginç bir şekilde duyuruda 3 cevap görünüyor ama ben iki görüyorum.
0
🌸panamera
(06.12.20)
(4)

online sınavda internet bağlantımın hiç kesilmemesi için?

someonewalksalone
merhaba. yakın bir zamanda pearsonvue üzerinden evden online pmp sınavına gireceğim. sınavda 4 saat boyunca beni uzaktan sürekli izleyen bir gözetmen olacak, dolayısıyla internet bağlantımın en ufak bir kesilmesi sınavımın iptal olmasına sebep olabilir.bu kesintiyi önlemek için ne yapabilirim? örneğ
merhaba. yakın bir zamanda pearsonvue üzerinden evden online pmp sınavına gireceğim. sınavda 4 saat boyunca beni uzaktan sürekli izleyen bir gözetmen olacak, dolayısıyla internet bağlantımın en ufak bir kesilmesi sınavımın iptal olmasına sebep olabilir.

bu kesintiyi önlemek için ne yapabilirim? örneğin evimdeki internet kopacak gibi oldugunda telefonumun 4g'si devreye girsin mesela var mı böyle bir opsiyon? önerileriniz olursa çok sevinirim. teşekkürler.

not: turknet kullanıyorum. fiber değil.
0
someonewalksalone
(06.12.20)
Kankacim geçen yapı kredi ile görüntülü konuşma yapıyordum uygulama üzerinden. Kız dedi ki bağlantınız kötü galiba mobile geçer misin? Wireless ı kapattım. Görüşme sonlandı. Kesintisiz bir geçiş işlemi ben yapamadım. Ama fiberiniz yoksa, telefon daha güvenli geldi. Telefonu rahatsız etme konumuna alıp 4g üzerinde yapsanız sınavınız daha güvenli olur kanımca.
Hayırlısı olsun hakkınızda.
0
allah yazdiysa bozsun
(06.12.20)
İnternet kesilmemesi için imkan var mı bilmiyorum. Sonuçta bölgede baz istasyonundan talep artınca 4G de kopuyor. Bizim evde yoğun saatlerde 4G fena git gelli oluyor. Ondan sadece telefona güvenmezdim ben.

Modemden bağlantı için wifi değil kablolu internet tavsiye ederim. Ethernet ile bağlanınca kopmalar azalıyor.

İçine sim kart takılan modemler var. Hani böyle mi çalışıyorlar emin değilim belki dediğinizi yapabiliyorlardır, araştırmanız için söyleyeyim dedim. Normal ev modemi ama sim kartta takılıyor. Belki biri kopunca diğerine geçiyordur. Ama hiç kopmadan saniyelik geçiş bana zor geldi fikir olarak.

Modemden bağlanacaksanız, evde sizden başka biri varsa özellikle işinizin olduğu zaman diliminde tüm cihazlarını modemden koparmasını söyleyin. Siz de yapın aynı işi. TV, telefon, tablet, ıvırık kıvırık bir yığın cihaz modeme bağlı günümüzde.

PC de senkronizasyonu kapayın. Bende onedrive sürekli masaüstümü senkron ediyor veri kaybına karşı. Apple da benzeri bir sistem var. Bu tip sürekli senkron yapan uygulamaları bilmem kaç saatliğine senkron yapma moduna alın. Bir süre niye internetim sürekli kopuyor diyordum. Meğer bu senkron işinde büyük dosya denk geldiğinde bağlantıya onedrive çöküyormuş.

kolaylıklar şimdiden.
0
ManikD
(06.12.20)
Biri modem biri telefondan internet çeken iki pc ile girebilir misiniz
0
owaki
(06.12.20)
@owaki maalesef tek bilgisayardan girme zorunluluğu var.
0
🌸someonewalksalone
(06.12.20)
(5)

anrivirüs

turtun
ücretsiz olarak hizmet veren en iyi antivirüs programı hangisidir acaba? bir de online olarak virüs taramması yapabileceğimiz iyi bir site var mıdır?şimdiden teşekkürler.
ücretsiz olarak hizmet veren en iyi antivirüs programı hangisidir acaba?
bir de online olarak virüs taramması yapabileceğimiz iyi bir site var mıdır?
şimdiden teşekkürler.
0
turtun
(06.12.20)
Kaspersky iyidir.
Online dosya taraması için de opentip.kaspersky.com adresini kullanabilirsin.
0
roket adam
(06.12.20)
teşekkürler.
0
🌸turtun
(06.12.20)
windows 10 çıktığından beri sadece windows firewall kullanıyorum. her türlü siteye girdim birşey olmadı. antivirüs gereksiz bence.
0
mirafiori
(06.12.20)
bitdefender

çok kolaylıkla yasal 3 veya 6 aylık tam sürüm için ücretsiz hediye key bulabilirsin. süre bitmesine yakın da gene 3-6 aylık keylerle süreyi uzatabilirsin.
0
orpheus
(06.12.20)
Bence en iyi online virus tarayıcı virustotal.com. Bilincli bir kullanıcıysanız windows defender ve zero day'ler için virustotal.com yeterli olacaktır.
0
ned flanders
(07.12.20)
(4)

ekşiduyuru hesap kurtarma

facebookyedek
Selamlar,safarinin azizliğine uğradım. eksiduyuru'da şifremi değiştirirken önerdiği karmaşık şifreyi kullandım, normal şartlar altında bu şifreyi safariye kaydediyordu, fakat bu sefer kaydetmedi. işin kötüsü hangi email adresini kullandığımı da hatırlamıyorum. bazen [email protected] gibi öz
Selamlar,

safarinin azizliğine uğradım. eksiduyuru'da şifremi değiştirirken önerdiği karmaşık şifreyi kullandım, normal şartlar altında bu şifreyi safariye kaydediyordu, fakat bu sefer kaydetmedi. işin kötüsü hangi email adresini kullandığımı da hatırlamıyorum.

bazen [email protected] gibi özelleştiriyordum maillerimi, burada ne kullandığımı da hatırlamıyorum. compumaster ve fader'e de mesaj yazdım henüz cevap yok. hesabımı kurtarmanın bir yolu var mıdır? uzun yıllardır o hesabı kullanıyordum.
0
facebookyedek
(06.12.20)
Eğer site yöneticisi sizi doğrudan gerçek hayatta tanımıyorsa bunu asla yapmaz, o hesabın size ait olduğuna nasıl ikna olacak?
0
John Bloor
(07.12.20)
mesajda yeni hesabımın ve eski hesabımın giriş yaptığı ip adreslerini paylaştım. bu yeterli olmaz mı?
her iki ip adresi de aynı
0
🌸facebookyedek
(08.12.20)
IP adresi ile olmaz, Duyuru için konuşmuyorum genel anlamda örneklendirmek gerekirse seninle aynı IP'iyi kullanan biri de alabilir hesabını bu yöntemle. Yani Wi-Fi'den bağlanıyorsan IP ortak hale geliyor, bunlar hep risk, doğrulama yöntemi olmaz. Kayıtlı mail'e ulaşamıyorsan hesabı alamaman lazım güvenlik açısından.
0
angelus
(08.12.20)
ben duyuru için konuşuyorum ama.
en azından mail adresimi söyleseler, ona da razıyım.
0
🌸facebookyedek
(08.12.20)
(6)

Bim ve A101'de online alışveriş

1bir1bir1
Var mı? Ben göremedim ama?
Var mı? Ben göremedim ama?
0
1bir1bir1
(06.12.20)
a101 kapıda.
bimin yok.
0
sutlu nescafe
(06.12.20)
A101 hem kapıda uygulaması hem de a101 online alışveriş uygulaması var. Kapıda daha çabuk teslimat ve ürün seçeneği daha az diye biliyorum.
0
hrvl
(06.12.20)
@hrvl a101 şubedeki her ürünü getirmez mi?
0
avatar is back
(06.12.20)
A101 kapıda uygulaması var.

Evimin hemen yanında A101 var. Küçük bir şube. Kapıda uygulaması ile o şubede olmayan şeyleri istediğimde bile geldi. Büyük şubelerden getiriyorlar sanırım.
0
Dr_Stat
(06.12.20)
@avatar iki uygulamayı da kullanmadım. Ama sanırım kapıda uygulaması konumuna göre civar marketlerinde stokta olan ürünler gösteriyor, migros sanal market misali. Uygulamayı indirip, adresinizi girip satın alabileceğiniz ürünleri görebilirsiniz.
0
hrvl
(06.12.20)
online katalog ve Aktüel Ürünler kısmını takip etmekte yarar var.
aktuelmarket.net
0
ForzAras
(19.03.25)
(1)

twitter hakkında

mehmetcayofficial
merhaba arkadaşlar twitter hesabım nedenini bilmediğim bir sebepten askıya alındı aylardır kullanamıyorum bu sorunu nasıl çözerim başına gelen varmı böyle bir şey ? yardımcı olursanız memnun olurum ...
merhaba arkadaşlar twitter hesabım nedenini bilmediğim bir sebepten askıya alındı aylardır kullanamıyorum bu sorunu nasıl çözerim başına gelen varmı böyle bir şey ? yardımcı olursanız memnun olurum ...
0
mehmetcayofficial
(06.12.20)
Askiya alindiysa hic kasma. Acmazlar geri. Gitti o hesap. Yeni hesap acman lazim. Ama actigin hesap eski hesaba ait herhangi bir ortaklik olmayacak, sifre, resim, e-mail, isim vs. Yoksa kapattigimiz adam yeni hesap acmis deyip tespit ediyorlar yeni hesabini da kapatiyorlar, deli olursun bak, her actigin hesap kapanir.

Bir de kisa sureli askiya alinma olsa soyler, su tarihe kadar hesabiniz askiya alindi (1 hafta falan), sadece okuma icin kullanabilirsiniz, post atamazsaniz, begeni yok, ekleme yok vs. Eger tarih vermeden account suspended diyorsa hayatta acilmaz yani. Maillerini kontrol et, neden suspend ettigini aciklarlar su mesajin yuzunden askiya alindi hateful content, spam, abuse, harrasment falan, eskiden o contenti silin acariz diyorlardi, ceza veriyorlardi, simdi bu full kapamaya gectiler. Agiz tadiyla sovemez olduk:) Adam bos kale kacirmis, o sinirle bir sey yazmisiz ya da biri avcilik videosu paylasmis gel de guzel bir sey yaz onun altina, ordan bi isguzar da report ediyor herhalde benim tweeti caat hesabi kapatiyorlar. Bir de mavi tikli hesaplar var onlara hic bulasma o adiler de cok kapattiriyor, onlarin report etmesi 5-10 kat daha etkili sanirim.
0
neverletyougodown
(06.12.20)
(4)

İpTv

Arthur Dayne
Zibilyon tane iptv var, ben bunların içinden en iyisini arıyorum. Sözlükteki başkık reklam dolu. Cidden kullanıp memnun olduğunuz bir sağlayıcı var mı?
Zibilyon tane iptv var, ben bunların içinden en iyisini arıyorum. Sözlükteki başkık reklam dolu. Cidden kullanıp memnun olduğunuz bir sağlayıcı var mı?
0
Arthur Dayne
(06.12.20)
alfatv'den memnunum.
ilk alırken 1 yıllık almıştım, sonra 2 yıllık aldım. gayet memnunum.
0
facebookyedek
(06.12.20)
alfa kullanıyorum, memnunum, dün de gs nin maçını ordan izledim.
0
trajikomix
(06.12.20)
TRPIX iptv 2 senedir anormal iyi, dünyadaki tüm kanallar hd
0
docrivers
(06.12.20)
araya iliseyim. hbo dizilerini izleyebileceğimiz bir iptv var mı.
0
buenosdias
(06.12.20)
(4)

ram uyumluluğu

çılgındünya
merhaba, benim thinkpad e495 model bir laptop'ım var 8 gb ram ile geldi ama yetmiyor. upgrade etmek istiyorum yanına bir 8 gb ram daha takmak istiyorum 2.slot var.fakat kafam karıştı nasıl bir ram almalıyım.sitelerde araştırdım. bakmam gereken özelliklere baktım ama ram' i satın almaya gelince kafa
merhaba, benim thinkpad e495 model bir laptop'ım var 8 gb ram ile geldi ama yetmiyor. upgrade etmek istiyorum yanına bir 8 gb ram daha takmak istiyorum 2.slot var.fakat kafam karıştı nasıl bir ram almalıyım.sitelerde araştırdım. bakmam gereken özelliklere baktım ama ram' i satın almaya gelince kafam karıştı. bana uygun ram hangisi olabilir? nereden uygun fiyatlı alırım kendi deneyimlerinize göre bana ram satın almak için link atabilir misiniz ? bir de bu bilgisayara en fazla ne kadar ram takabileceğimi nereden öğrenebilirim? eğer onu bulursam sonra daha fazlasına yükseltirim.
Anakart:
Lenovo 20NE001TTX
Chipset AMD Ryzen SOC

edit: mesela elimde şu linktekinin aynı model bir ram var
(git:www.amazon.com )

bunu takmak istedim ama takıp bilgisayarı başlatınca ekran açılmadı PC açılsa da.
çıkardım tekrar başlattım sorunsuz başladı tekrardan.Cass Latency'si kaç bulamadım ama
bu arada google 'a şu şekilde yazarak öğrendim en fazla ne kadar upgrade edebileceğimi belki başka birine de lazım olur.
"thinkpad e495 ram expandable capacity "
32gb'mış
0
çılgındünya
(06.12.20)
www.letgo.com

Bu senin ram ile aynı. Buna bi sor. Satmadıysa yapıştır. Pazarlıkla 180'e falan alırsın.

O olmazsa farklı marka alabilirsin. RAM'in özelliği DDR4 2666Mhz ya da PC4-2666 olarak geçer.

Örnek: www.webdenal.com
0
himmet dayi
(06.12.20)
@himmetdayi maalesef letgo daki satılmış. diğerini düşüneceğim site güvenilir mi acaba biliyor musun? siteyi tanımıyorum.malum bu aralar sipariş edilen gelemiyor.
(git:www.amazon.com ) elimde linktekinden var ama taktığımda ekran bilgisayar başlasa da açılmadı. çıkarınca düzeldi sorunu ne bilmiyorum. ram sıfır değil onu biliyorum.
0
🌸çılgındünya
(06.12.20)
Bu bağlantıdaki PC4-2133. Uyum sorunu çıkmış olabilir. PC4-2666 olması gerekiyor. Bu özelliklere başka bir siteden de bulunabilir.
0
himmet dayi
(06.12.20)
mhz, CL , 1rx16 mı 1rx8 olarak 3 farklı uyumluluk olması iyi olur.
0
ShadowOfMoon
(01.04.21)
(11)

Sizce Suçlu Kim?

deneme
Merhaba Duyuru Ahalisi,Üzerinde anlaşmazlık yaşanan Bir konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Aşağıdaki durumda kim neden suçlu sizce?Tarif etmeye başlayayım durumu;4 katlı bir binada, Aynı evde yaşayan 2 kişilik bir aile + 3 kişilik bir aile, yani toplamda 5 kişilik iki aile var. Bir de bu
Merhaba Duyuru Ahalisi,

Üzerinde anlaşmazlık yaşanan Bir konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Aşağıdaki durumda kim neden suçlu sizce?

Tarif etmeye başlayayım durumu;

4 katlı bir binada, Aynı evde yaşayan 2 kişilik bir aile + 3 kişilik bir aile, yani toplamda 5 kişilik iki aile var. Bir de bu aile ile bağlantılı 4 kişilik bir başka aile var.
Bu 3 aileyi sırasıya 1. aile (2 kişilik aile), 2. aile (3 kişilik aile) ve 3. aile (4 kişilik aile) olarak adlandıracağım. Ailelerdeki herkes yakın akraba.

Chapter 1
Farklı bir binada yaşayan 3. ailenin dünya görüşü biraz değişik, ailenin erkeği dünyanın düz olduğuna inanıyor, aşı karşıtı, her türlü komplo teorisi eklentisi yüklü. Doğal olarak koronaya inanmıyor, maske takmayı reddediyor. 1. Ailenin erkeği ise daha önceki uyarılarında yaşadıklarından ötürü ailevi sorunlara neden olacağını bildiği için bu arkadaşın eve hastalık sokacağını bilse de ses etmiyor, karışmıyor, ve zamanı geldiğinde bu 3. aile üyesi hastalığa yakalanıyor, diğer iki ailedeki herkes de temaslı oldukları için korona tehlikesini yaşıyor, ekstra olarak 1. ailenin başka şehirde yaşayan anne babası da bu dönemde 1. aile ile temaslı oldukları, aynı zamanda yaşlı ve hasta oldukları için bu kişi nedeniyle yüksek risk altında kalıyor.

Chapter 2
Hal böyle olunca 1. aile eve hastalığı sokan 3. aileden yardım istiyor, test yaptırmalarını rica ediyor durumu kesin olarak anlayabilmek ve duruma göre kendilerine de test yaptırabilmek adına, yine doğal olarak 3. aile test yaptırmayı reddediyor, buruna sokulan test kitini yine komplo teorileri ile kullanmayı reddediyorlar, 1. aile durduk yere uğraş didin kendilerine bir şekilde test yaptırıyor ve sonuç negatif çıkıyor, ortalık sakinleşiyor. Bu arada 2. aileden bir kişi de 3. ailedeki kişinin ihmali nedeniyle bu hastalığı kapıyor, o test yaptırıyor, pozitif çıkıyor. Kişi tamamen odasına kapatılıyor, kimseyle görüştürülmüyor.

Chapter 3
Tüm bu yaşananlardan sonra 1. aile üyeleri yaşadıkları yeri paylaştıkları 2. aileye bir süre boyunca 3. aile üyelerinin kesinlikle eve alınmaması gerektiğini altını çizerek önemle rica ediyor. 21 Ekim’de hastalığı kapan 3. ailenin bir çocuğu ise, 3 Kasım tarihinde 1. ve 2. ailenin ortak yaşadığı eve 2. aile üyesi tarafından gizlice getiriliyor, çocuk bütün gün evde takılıyor kucak dolusu sevgiyle, olaylar burada yeniden canlanıyor, 2. aile olayın üzerinden 10 gün geçmesinin yeterli olduğu ve yanlış bir şey yapmadığı savıyla 1. aile üyesini dinlemeyi reddediyor, bu olaydan sonra 1. aile iki hafta boyunca tamamen karantinaya alıyor kendisini, ayrıca 2. aileye daha önce bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiğini, 3. aile test yaptırmayı reddettiği için kimin hangi hastalığı ne zaman kaptığının ve iyileşip iyileşmediğinin belli olmadığını, eğer yanlış bir şey yapılmadığını düşünüyorsa neden bunu gizlice yapmaya çalıştıklarını soruyor anlatıyor ama bir çare olmuyor.

Chapter 4
Bu konuda 1. ailenin rahatsızlığını önemsemeyen 2. aile üyesi asla pişman olmadığını ve 3. ailenin koronalı evinden bu çocuğu yine olsa yine getireceğini söylüyor, bu durumda 1. aile taşınmaya karar veriyor.

Chapter 5
Bu kararın ardından 1. aile olmadan 4 katlı evde yaşayamayacak olan 2. ailenin olaydan sorumlu kişisi ağlayıp sızlamaya başlıyor, 3 Kasım’dan bugüne dek sürüyor tartışma ancak 1. aile kesin kararlı taşınmaya, 2. aile zor durumda kalmasın diye evi terk ediyorlar taşınana dek. 2. aile sorumlu kişisi ise önce 1. aile üyelerine küsüyor, konuşmak istemiyor, sonra bizi böyle bırakarak yanlış yapıyorsunuz, artık sizle ilişkimiz bozulacak, sevgisizsiniz, vicdanınız sızlamıyor mu muhabbetine giriyor. Durumun sorumluluğunu 1. aileye yıkıyor. Belaltı çalışmaya başlıyor, Ama kesinlikle geri adım atmıyor koronalı evden çocuk getirmek konusunda, ısrarla da arkasında duruyor.

Şimdi ben her ne kadar taraflı anlatmamak istediysem de yapamadım, kabak gibi ortada benim hangi tarafta olduğum. Siz daha objektif bakmaya çalışırsınız. Siz ne düşünüyorsunuz bu durumda,

1. aile taşınma kararına 2. ailenin umursamaz ve hesap vermez tavrı nedeniyle mecbur kaldığını, yine de kişisel bir tavır olmadığını, eskisi gibi geçinip gidebileceklerini ama güvende hissetmedikleri için birlikte yaşayamayacaklarını savunuyor. Evde güvende hissetmiyor.

2. aile ise 1. ailenin 2. aileye istediklerini yaptıramayınca onları üzmek için böyle bir şey yaptığını, 1. ailenin kendilerini yarı yolda bıraktığını savunuyor.

Sizce kim suçlu?

www.strawpoll.me
0
deneme
(06.12.20)
Herkes suçlu yıl olmuş 2020, halen daha kavim gibi bir arada yaşanıyorsa olacaklar budur. Türkiyede aile kutsaldır vs deniyor da başlarım kutsallığına. Çekirdek aileler ayrı ve mümkün olduğunca uzak yaşamalı.
Ayrıca komplo teorilerine inanan insan geri zekalıdır.
0
Hallegadola
(06.12.20)
Bir şey anlamadım.
Yine de: problemin içinden imkansızı çıkar, elinde kalan sonuçtur.. tezine göre düşünülerek fail ortaya çıkabilir.
0
Erva
(06.12.20)
Tamamını okudum. Kimse kimseyle yaşamak zorunda değil, sebepsizce de ayrılabilirlerdi. Suçlu olarak değil de birinci aile istediği gibi gidebilir, ikinci ailenin darılması anlamsız olarak söylenebilir.
0
havadakarada
(06.12.20)
sonucunda ölüm riski olan bir şey korona. bu konuda kibarlığa, empati kurmaya gerek yok.
Birileriyle küsmek, ölmekten iyidir. Ölmeyin.
0
michael_knight
(06.12.20)
1 nci aile oradan gitmeli, ilişkilerini de kesmeli, her aile bireyi mensup olduğu aileden (eş, çocuk) sorumludur. eğer zarar geliyor ise durmanın anlamı yok.
0
selam
(06.12.20)
suçlu 1. aile desek vaz mı geçeceksiniz? hiçbir şey canınızdan, sağlığınızdan kıymetli değil. küserlerse de kendileri bilir.

ayrıca bu zamanda başka bir aile ile nasıl yaşanır bilmiyorum. ben kendi ailemin ya da eşimin ailesinin evinde bir kaç günlüğüne kalırken bile kötü oluyorum, ömür geçer mi öyle? bu işten kurtulmak için de fırsat olmuş ne güzel.
0
hadsafhada
(06.12.20)
I. aile evden -hatta mümkünse semtten de uzaklaşıp- kendi yoluna baksın. II. ve III. aile ile iletişimini azaltarak kessin.
I. aile olmadan II. aile orada niye yaşayamıyor orada onu da anlamış değilim.
0
battal gemalmaz
(06.12.20)
Maalesef artık söylediklerine katılıyorum. @Hallegadola
3. Aile mutlu mesut devam ediyor hayatına @Tangoalfa
Haklısınız buradan çıkan sonuç şunun için, 2. Ailenin sorumlu kişisi bu olayı insanlara anlatsak herkes bana hak verir çünkü yeterince bekledim gibi bir laf etti. Ben de bu yüzden burada paylaştım @hadsafhada
Evin kirasını tek başlarına ödeyemiyorlar. @battal gemalmaz
+1 @havadakarada @michael_knight @selam
Problemin içinden imkansızı çıkartmak işini tam anlamadım ben de @erva
0
🌸deneme
(06.12.20)
1. aile 2. ailenin duygu sömürüsüne kanar ve taşınmayı 1 gün bile geciktirirse hata yapar. Günün sonunda kendilerine saygısızlık ettiğini anlar. Kusura bakmasın şu laf edildiyse "Bu konuda 1. ailenin rahatsızlığını önemsemeyen 2. aile üyesi asla pişman olmadığını ve 3. ailenin koronalı evinden bu çocuğu yine olsa yine getireceğini söylüyor, bu durumda 1. aile taşınmaya karar veriyor." hadi bye demekten başka bir şey yapılmaz. Ben 3. ailenin dünya görüşüne iyi kötü saygı duyup 5 tane izbandut gibi herifle evine dalıp zorla test yapmıyorsam, sen de benim görüşüme saygı duyacaksın. Benim rahatsız olduğumu bile bile benden saklayacaksın. Yok yeaaa. Sonra suçlu ben olacağım. Ha benim de 2. aileye (hep nedense kendimi 1. aile olarak sayıyorum nedense) saygı duymam lazım. Bana açık açık söyledikten sonra isterse 3. aileyle çiğ köfte partisi yapsın. AMA ben bu olaydan sonra gidip taşınıyorsam ağlamaya hakkı yok.

Uyuz oluyorum bu kafaya, herkes benim ihtiyaç-inanç-yaşamıma saygı duysun. Ama ben başkalarına duymayayım. Sonra efendi şekilde benim yediğim halt yüzünden bu kişi benle iletişimi koparsın ben yine mağdur olayım. Yüzsüzlük bu. Tavsiyem taşınmayı geçtim iletişimi kessin. Ben lisans hayatımda bir arkadaşa evimi açıp benzer yüzsüzlüklerle karşılaştım. Aman dışarıda kalmasın diye sesimi etmedim. Bir noktada ben zor duruma düştüm o yine kılını kıpırdatmadı. Sonra suratına söyleyince yine o mağduru oynadı. Drama queenlerden uzak dursun 1. aile. Kendilerine saygıları olsun. Eş dost bulunur, ama kendine saygısızlık yaptığını fark edince yıllarca geçmiyor o acı içinden. Uzaklaşsınlar

Pandemi döneminde en büyük suçlu 3. aile, sonra 2. aile. 1. ailenin bir günahı yok senin anlattığın şekilde. Koca koca ülkeler kapanıyor, ekonomilerin canına okunuyor. Bi bu sürü mensubu insanlar zaten en doğrusunu biliyorlar. Biliyorsun, bari canını korumak isteyen insanın canına kastetme. Nice gencecik insanlar öldü bu illet yüzünden.
0
ManikD
(06.12.20)
Duygusal davranmayıp mantıklı olanı yapmak lazım. Üzülen üzülsün zaten parazit gibi yaşamışlar bir süre.

İkinci aile dediğiniz bir büyük nesil (anneanne babaanne dede vs) ise belki kiralarına yardım etmeye çalışırdım o ayrı ama yine de aynı evden gitmek lazım.
0
nhk ni youkosu
(06.12.20)
Hallegadola haklı. OLay tamamen dipdibe komünist halinde yaşamaktan kaynaklanıyor. Kimin suçlu olduğu önemli değil, kendinizi kurtarın derim.
0
roket adam
(06.12.20)
(6)

bu macbook eski mi

oscar
macbooklardan hic anlamiyorum ama bu ilk model mi ve bu yuzden mi bu kadar ucuz ? is gorur mu hala office ve web de gezinmek icin sadece https://www.costco.com/apple-macbook-air-13%22---intel-core-i3---8gb-memory---256gb-ssd.product.100532007.htmllink acilmiyor ise ozellikleri Apple MacBook Air 13"
macbooklardan hic anlamiyorum ama bu ilk model mi ve bu yuzden mi bu kadar ucuz ?

is gorur mu hala office ve web de gezinmek icin sadece

www.costco.com

link acilmiyor ise ozellikleri

Apple MacBook Air 13" - Intel Core i3 - 8GB Memory - 256GB SSD
0
oscar
(06.12.20)
Site erişim engellendi hatası veriyor.
Özellikler tek başına yeterli değil ne kadar eski olduğunu tespit etmek için. işlemci kaçıncı nesil, onu bilmek lazım ama tahminen bu model retina display olmayan eski bir model. işlemcisi de dandik bu arada. fiyatını göremediğim için ucuz mu pahalı mı yorum yapamıyorum.
0
himmet dayi
(06.12.20)
10. nesil diyor. Fiyati 900$ dan 700$ dusmus
0
🌸oscar
(06.12.20)
Yoo, hiç de eski değil. Muhtemelen geçen yıla ait bir model. Ancak işlemcisi i3. Yani hala dandik. Apple M1 işlemcili macbooklar çıkardı ve 1000 dolardan başlıyor fiyatları. 1000 dolara M1 işlemcili Air varken buna 700 dolar kesinlikle verilmez. Hiç de ucuz değil bu arada.
0
himmet dayi
(06.12.20)
m1 ler de indirim var 900$ su an burada. tamamdir ben direk onlara bakiyim bu durumda. tesekkurler
0
🌸oscar
(06.12.20)
Bi tane de bana bak :))

M1 varken Intel işlemcili mac alma zaten sakın. Şimdi buraya damlayıp "uyum sorunu var" diyen tipler olacak. Onlara aldırış etme. Bu uyum sorunları kısa sürede çözülebilecek yazılımsal şeyler.
0
himmet dayi
(06.12.20)
bu sene m1 cikinca ellerinde patlayanlari ucuza vermeye calisiyorlar.
ben olsam almam bunu m1 varken..air cok guzel alet ama tavsiye ederim. Bende 6 senelik var bir tane tik demedi hala goturuyor.
0
cooperr
(06.12.20)
(3)

bu mouse usb'ye takılan zımbırtı olmadan çalışıyor mu?

theconqueror
https://www.hepsiburada.com/logitech-m350-pebble-kablosuz-mouse-grafit-p-HBV00000PSRV2?magaza=edkbilisim&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=0.42.3zımbırtısız modelleri nasıl aratmam gerekiyor?
www.hepsiburada.com

zımbırtısız modelleri nasıl aratmam gerekiyor?
0
theconqueror
(06.12.20)
iki şekilde de kullanılabiliyor
0
freebird5406_2
(06.12.20)
zimbirtisiz da calisiyor bu aciklamada yazdigina gore.

bluetooth olan modeller zimbirtisiz calisir

www.hepsiburada.com

(arada listelemeyi beceremeyen saticilar cikacaktir elbet)
0
yoggi
(06.12.20)
Bluetooth mouse diye artmanız gerekiyor. Bu arada tavsiye isterseniz microsoft designer mouse tavsiye ederim.
0
lancelot du lac
(06.12.20)
(15)

Bu üç rengin ismi nedir?

pass
Renk ismi özürlü bir birey olarak bu iki rengin isimlerini öğrenebilir miyim? Teşekkürler.
Renk ismi özürlü bir birey olarak bu iki rengin isimlerini öğrenebilir miyim? Teşekkürler.
0
pass
(06.12.20)
Mürdüm, lila ve camgöbeği
0
dilemma of subscribtionability
(06.12.20)
1. patlıcan moru
2. lavanta rengi
3. turkuaz
0
candide
(06.12.20)
1)Hex renk kodu #741849, eflatun-pembe'ın orta koyu bir tonudur.
2)Hex renk kodu #994cec, mavi-mor'ın orta açık bir tonudur.
3)Hex renk kodu #0dd7fb, camgöbeği'ın bir tonudur.
0
topraam
(06.12.20)
mürdüm, eflatun, camgöbeği (cyan)
0
battal gemalmaz
(06.12.20)
Bordo ve fuşya.
0
1bir1bir1
(06.12.20)
Üçüncü camgöbeği.
0
1bir1bir1
(06.12.20)
araba kataloğunda yazan "uzay tozu grisi" falan gibi antin kuntin isimler sormuyorsan,

1. mor
2. eflatun
3. turkuaz
0
kibritsuyu
(06.12.20)
1 - burgundy
2 - mor
3 - turkuaz
0
cooperr
(06.12.20)
Fuşya mor turkuaz
0
Hallegadola
(06.12.20)
Online olarak öğrenme siteleri var.
What is this color, yazın ve sonuçlarda çıkan bir siteye bu görseli ekleyin.
0
Erva
(06.12.20)
açılın erkek geldi: kahverengi mor mavi
0
robokot
(06.12.20)
1) kirmizi
2) pembe
3) mavi

:)
0
crucio
(06.12.20)
Vişne çürüğü, lila ve açık turkuaz.
0
Jux
(06.12.20)
Vişne çürüğü
Erguvan moru
Cam göbeği
0
curukturpkokusu
(06.12.20)
Bordo lila cam göbeği
0
eylul
(06.12.20)
(6)

laptop fanının çok hızlı çalışması

mg3929
bilgisayarım normalde sıfır sesle çalışıyor. 5 yıllık lenovo 8gb ram, ssd, 4gb ekran kartı, i5 işlemci. csgo oynarken fanı çok hızlı çalışıyor, çılgın ses yok ama normale göre çok fazla normalde dediğim gibi sıfır ses oluyor. bu bilgisayara zararlı mı? bilgisayarı yakında elime alır mıyım? ısınma yo
bilgisayarım normalde sıfır sesle çalışıyor. 5 yıllık lenovo 8gb ram, ssd, 4gb ekran kartı, i5 işlemci. csgo oynarken fanı çok hızlı çalışıyor, çılgın ses yok ama normale göre çok fazla normalde dediğim gibi sıfır ses oluyor. bu bilgisayara zararlı mı? bilgisayarı yakında elime alır mıyım? ısınma yok.
0
mg3929
(06.12.20)
Fanı değiştirmek lazım. Hazır açmışken termal macunu da yenileyin. Ele almak demeyelim ama zamanla çok ısınıp kapanmalar başlar. Size toplam maliyeti 100-150tl olur. Kendiniz yaparsanız fan+macun 50-70tl civarı tutar.
0
the coon
(06.12.20)
hemen hemen o yaşlardaki her bilgisayar oyun oynarken yüksek performans harcayacağından, işlemci ve ekran kartı, yüksek performans sonucunda aşırı ısınma meydana geldiğinden fanların öyle tam devir çalışması normaldir ama 5 senedir içine toplanan toz toprak, tüy topları ve termal macunun kuruması bu durumu zorlaştırır.

arkadaşın dediği gibi fan miladını doldurmuş da olabilir, açıp termal macun yenileyip fanları soğutucuyu temizlersen ses de azalır, soğutma kapasitesi de artar.

daha önce kıytırık asus bi laptopun fanlarını temizliyeyim termal macunu değiştireyim dedim açtım baktım baktım baktım, adamlar öyle karışık ve düzensiz yapmışlarki, ben bunu söksem bi daha toplayamam dedim vazgeçip soğutucu aldım.

maci book proyu söktüm geçen adamlar herşeyi düzenli tertemiz yapmışlar, çat çat çat temizledim kapadım.
0
killerbee
(06.12.20)
Eskiden cs:go oynarken fanı bu kadar hızlı çalışmıyor muydu?

Fan mekanik bir parça. Miadını doldurmaz. Fanın altında kalan kısım elden geçmeli. Soğtucu var ise temizlenmeli ve aradaki termal macun yenilenmeli.

Ancak işlemci fanının yüksek hızda çalışması normal bir durum. Zararlı bir durum olursa Windows bunu anlayıp sistemi koruma aldına alır zaten.
0
himmet dayi
(06.12.20)
Hep böyle çalışıyordu. Ben bu laptopu çok az kullandım hep ve basit işler için kullandım video izlemek vs gibi. Isınma yok laptopta. Geçen sene adam fana macuna falan baktı en ufak toz parçası bile yoktu ilk günkü gibi demişti. Tekrar baktırmaya gerek var mıdır ki:((
0
🌸mg3929
(06.12.20)
Bence gerek yok. Fanın öyle çalışması normal.
0
himmet dayi
(07.12.20)
Fan soğutmaya yetişip soğutamıyor, laptop ısıdan kapanıyorsa bir çözüm aranmalı. Ama yok laptop çalışmaya devam ediyorsa fanın hızlı çalışmasında sıkıntı yok.

PC çok güç harcamıyorken çok ısınmıyor ve fan yavaş dönüyor, pc çok güç harcadığında fazla ısınıyor ve fan bu ısıyı bertaraf etmek için hızlı dönüyor. Görevini yapıyor yani.
0
John Bloor
(07.12.20)
(7)

Tiktok'un olayı ne?

sfist
1 defa bakmak için telefona indirdim, gördüğüm salaklıkları bünyem kaldıramadı sildim.Bugün tekrar denk geldim, ya millet üşenmeden bi ton zaman harcayıp gerizekalı videolar yapmaya devam ediyor. Arkadaşım bunun albenisi nedir? Takipçi sayına göre para mı veriyor Tiktok? Reklam falan görmüyorum ben
1 defa bakmak için telefona indirdim, gördüğüm salaklıkları bünyem kaldıramadı sildim.
Bugün tekrar denk geldim, ya millet üşenmeden bi ton zaman harcayıp gerizekalı videolar yapmaya devam ediyor.
Arkadaşım bunun albenisi nedir?
Takipçi sayına göre para mı veriyor Tiktok? Reklam falan görmüyorum ben videolarda da o zaman nedir bu anlamsızlığın sebebi?
0
sfist
(06.12.20)
Para kazanma olayı yok henüz yani varsa da sponsor falan olabilir instagram gibi onun dışında gerizekalı kısmına katılıyorum. Zaman değişiyor ve sosyal medya insanları ele geçirmiş durumda. Tık uğruna yapılan saçma sapan işler rağbet görüyor. Uzak kalmak en iyisi
0
olaylar olaylar
(06.12.20)
Milletin eğlenerek video çekmesi insanlara neden bu kadar batıyor anlamıyorum ben de.

TV'nin neredeyse bir asırdır olayı neyse tiktok'un da olayı o

Bkz: kafa dağıtmak

Not: tiktok hesabım yok :)
0
yarey
(06.12.20)
Türkiye'de henüz keko eğlence aracı olmaktan çıkamadı ama ABD'de kullanımı çok daha mantıklı hale gelmiş durumda. Birçok ünlünün hatta Apple gibi dev şirketlerin bile resmi hesabı var tiktok'ta. Normal kullanıcılardan da eğlencenin yanı sıra bilgilendirici içerik paylaştığı bir platform şu an tiktok.

İlk indirildiğinde arabesk müzik eşliğinde flash tv oyunculuğuyla keko tiplere maruz kalıyorsun ama bu tarz içerikleri 'ilgilenmiyorum' seçeneğiyle geçersen zamanla daha az maruz kalıyorsun. Bir süre sonra o içerikler artık neredeyse hiç karşına çıkmıyor.

Bende uygulama hala duruyor. Silmedim. Yukarıda söylediğim yöntemle şu an benim karşıma gelen içeriklerin %90'ı ABD'li içerik üreticilerinden. Bazıları goy goy bazıları ise gerçekten güzel içerik. %9 Türk içerik. Onlar da gerçekten hoşuma giden tarzda içerikler. Örneğin adamın biri Excel ile ilgili pratik şeyler anlatıyor falan. O tarz içerikler. %1 ise 2 beğeni, 3 gösterim alıp henüz keşfedilmemiş, ne olduğu belli olmayan aşırı saçma Türk içerikler. Onlara mesela anında yapıştırıyorum 'ilgilenmiyorum'u bir daha göstermiyor.
0
himmet dayi
(06.12.20)
Yukarıda da demişler güzel içerikler içeren birkaç hesap dışında tiktok Türkiye’de keko eğlencesidir.
0
Hallegadola
(06.12.20)
twitter disindaki tum mecralar cop zaten. Twitter'da en azindan bir dusunceni gorusunu paylasiyorsun tartisma donuyor. Instagram desen bir insan niye fotograf yukler elalem gorsun diye snapchat, twitch falan bir suru aptal aptal platform var, bir olayi yok, z kusagi icin eglenceli herhalde
0
neverletyougodown
(06.12.20)
Sosyalleşme ve beğeni uğruna her türlü saçmalıkların döndüğü yer.
Gençleri geçtim hadi kanları kaynıyor, yerlerinde duramıyor trende uyuyorlar, canları sıkılmış arkadaşlarına hava atacaklar da , deşarj oluyorlar da vs. evlilerin yaptığı beyinsizlikleri izah edecek bir mantık göremiyorum.
0
Erva
(06.12.20)
saçma danslarla sacma içeirklerin olduğu videolarla ilgilenmessen, nasıl yapılırlar özet halinde var, tatlı hayvanlar mevcut, yabancı veya türk yemekleri, sokak lezzzelerinin videoları var sıkmadan kısa halde. ama çoğunluk aptallıklar.
0
cptxxx
(06.12.20)
(1)

Samuraylı Ninjalı Anime Film Tavsiyesi

ruiz
Ninja Scroll adında bir anime film izlemiştim ve çok beğendim. Bu tarzda filmler arıyorum. Özellikle kılıç dövüşlerinin olduğu filmler ilgimi çekiyor.Tavsiyeleriniz ne olur? Teşekkürler
Ninja Scroll adında bir anime film izlemiştim ve çok beğendim. Bu tarzda filmler arıyorum. Özellikle kılıç dövüşlerinin olduğu filmler ilgimi çekiyor.

Tavsiyeleriniz ne olur?

Teşekkürler
0
ruiz
(06.12.20)
Sword of the stranger

Kenshinin live action filmleri de izlenebilir
0
glamdr1ng
(06.12.20)
(4)

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili ilginç bir soru

cedilla
Merhaba, herkese sağlıklı günler öncelikle.Diyelim ki benim bir hobi, heykel, resim atölyem ya da müzik stüdyom var. Ev değil. Ama ticari amaçlı bir işyeri de değil. Kendi hevesim için orayı tutmuşum. Gece girip sabah çıkacağım. Orada takılacağım, sevdiğim işi yapacağım. Bu sizce cezaya tabi olur mu
Merhaba, herkese sağlıklı günler öncelikle.
Diyelim ki benim bir hobi, heykel, resim atölyem ya da müzik stüdyom var. Ev değil. Ama ticari amaçlı bir işyeri de değil. Kendi hevesim için orayı tutmuşum.
Gece girip sabah çıkacağım. Orada takılacağım, sevdiğim işi yapacağım. Bu sizce cezaya tabi olur mu?
0
cedilla
(06.12.20)
Yasak başlamadan gidip yasak bitene kadar çıkmazsanız cezaya tabi olmaz. Sokakta değilsiniz sonuçta, illaki resmi ikametinizin olduğu evde olacaksınız diye bir şey yok. Yüzlerce kişi yazlık kiraladı, yazlıkta, aynı mantık.
Ama gece yasak varken evinizden çıkıp oraya gidecekseniz cezaya tabi olur.
0
la lykia
(06.12.20)
Ha yok, eve yakın değil, en az bir 10-15 km'si var. o yüzden haftasonu değil de, hafta içi kapanmaya uygun.
Ama içinde mutfak lavabo yiyecek içecek var da.
Görünümü dükkan gibi, o yüzden tek kaygım. Hani düz ayak, kilitsiz olsa içeri giriliverecek gibi. Ama ticari işletme değil. Bekçi gelse, "sen dükkkanını açmışsın gece gece" dese, öyle olmadığına nasıl ikna ederim diye düşünüyorum.
0
🌸cedilla
(06.12.20)
ticari bir isletme degil demissiniz, kira kontratinizda ruhsati ne olarak geciyor? konut mu is yeri mi? is yerini acmak yasak degil diye biliyorum sokaga cikmadiginiz surece.

isterseniz ofisinizde yatip kalkarsiniz kime ne ki
benim tahminim:)
0
la lykia
(06.12.20)
evet, haklısınız kontratı sormak benim de aklıma geldi.
zaten bu işi yapacak olan da eşimdi, ben de tedirgin eş kontenjanından sordum soruyu.
kontratta "hobi garajı" yazıyor, dün gece denedi ilk tur kalmayı. yasak başlamadan kapandı garaja, sabah 6'da geldi. sorun çıkmadı. yanıt veren herkese çok teşekkürler.
0
🌸cedilla
(08.12.20)
(4)

Dr. house hk

kadera bach
7. ve 8. sezon nasıl? Biraz sıkmaya başladı:hasta gelir House bir şeyler bulur, tedavi eder bölüm biter. 7. ve 8. sezon da böylemi genel olarak. Bir ara house delirmişti, epey hoştu o bölümler. Gene böyle şeyler gelecek mi? Bölümler 40 dk ve bir sezonda 24 bölüm olduğu için yoruyor. O yüzden sormak
7. ve 8. sezon nasıl? Biraz sıkmaya başladı:
hasta gelir House bir şeyler bulur, tedavi eder bölüm biter.
7. ve 8. sezon da böylemi genel olarak.

Bir ara house delirmişti, epey hoştu o bölümler. Gene böyle şeyler gelecek mi?

Bölümler 40 dk ve bir sezonda 24 bölüm olduğu için yoruyor. O yüzden sormak istedim.
0
kadera bach
(06.12.20)
8. sezonda hapishanede geçen bölüm var. O iyiydi.
0
dissendium
(06.12.20)
ilk 6 sezonu izlediysen izle bitir derim.
spoiler filan vermeyim durduk yere sonuna kadar izle :)
0
bnmzz
(06.12.20)
7. Sezonu hatirlamiyorum niyeyse ama 4. Sezondan sonra benim en sevdigim 8. Sezondur. House sanki bi ekstra gamsiz, ekstra bi eglenceli tip oluyor :d tekrar tekrar acar izlerim.
0
eazy
(06.12.20)
dizinin en güzel yerlerine gelmişsiniz esasen :)
0
syozkn
(06.12.20)
(3)

Yabancı televizyon kanalları

dissendium
Yabancı televizyon kanallarını İnternet'ten nasıl izliyorsunuz? Özellikle ABD ve İngiltere kanallarını İnternet'ten izleme şansımız var mı?
Yabancı televizyon kanallarını İnternet'ten nasıl izliyorsunuz? Özellikle ABD ve İngiltere kanallarını İnternet'ten izleme şansımız var mı?
0
dissendium
(06.12.20)
IP TV kullanyorum. Afganistan kanalları bile var. Öyle diyeyim.
0
himmet dayi
(06.12.20)
youtube'da haber kanallarinin cogu canli yayin yapiyor
0
neverletyougodown
(06.12.20)
@neverletyougodown, Youtube'daki haber kanallarını biliyorum. Benim aradığım gün boyunca yayın yapan kanallar. Sadece haberlerle sınırlı olmamalı, reklamları bile göstermeli.
0
🌸dissendium
(06.12.20)
(4)

Cep telefonunu cepte taşırken sıvı temasından korumak

iddaaci
Merhaba, cep telefonumu pantolon cebimde taşıyorum. Bacaklarım da terliyor tabi. Telefon da neme maruz kalıyor. Mini çanta taşımasını sevmiyorum. Başka ne önerirsiniz?
Merhaba, cep telefonumu pantolon cebimde taşıyorum. Bacaklarım da terliyor tabi. Telefon da neme maruz kalıyor. Mini çanta taşımasını sevmiyorum. Başka ne önerirsiniz?
0
iddaaci
(06.12.20)
Pantolon dar olmamalı. Ya da ceket, mont, parkenin iç cebi .
0
Erva
(06.12.20)
icimdekipollyannatinerebasladi
(06.12.20)
Basit bir kılıf ve ekran koruyucu da sorunu giderebilir.
0
the coon
(06.12.20)
O kadar neme maruz kalması telefona zarar vermez. İstanbul'da nem %85 civarında oluyor bu aylarda (şu an %86). Neredeyse neme doymuş bir hava. Bu nemin kumaş üzerinde yoğunlaşması telefonu daha çok korur. Zaten telefonu silerken nemli bezle siler telefoncular ekran koyurucu takarken. Hatta bazı ekran koruyucular için ekrana bildiğin sprey sıkılıyor. Bu kadar sıvı temasından bir şey olmaz.
0
himmet dayi
(06.12.20)
(4)

gece mama yemeyen bebek

sigadam
bebeğim 9 aylık. biberon maması yiyor. gece yemeleri kesildi. kilo alması gerekiyor onun için gece yemesi lazım. bildiğiniz bir yöntem var mı? ( müzik, mamaya katacağım birşey, ayakta veya oturarak verme vb gibi)
bebeğim 9 aylık. biberon maması yiyor. gece yemeleri kesildi. kilo alması gerekiyor onun için gece yemesi lazım. bildiğiniz bir yöntem var mı? ( müzik, mamaya katacağım birşey, ayakta veya oturarak verme vb gibi)
0
sigadam
(05.12.20)
yedirdikten sonra hemen uyursa reflü ve akciğere mama kaçması olabiliyor aman dikkat. 20 dakka falan dik tutmak gerekiyor. bi çay kaşığı pekmez koyup deneyebilirsin.
0
baba553
(06.12.20)
Çocuk şarkılarini deneyebilirsiniz bizde zaman zaman ise yarıyor

Kırmızı balık çOmar yada otobusun tekerleği yuvarlak gibi
0
all girls dream
(06.12.20)
Gece yemek yedirmeniz doğru değil aslında hele bebekte istemiyorken. Hiçbir doktorunda bu şekilde gece yemek yemeyi önerdiğini duymadım. Mümkünse gece bırakın uyusun, hiç dokunmayın, zorlamayın gece. İleride çok zorlanırsınız, bu şekilde devam ederse. Sabah uyandıktan sonra belli aralıklarla yemek yedirebilirsiniz. Ama gece doğru değil uykulu haliyle.
0
GoodMorningTeacher
(06.12.20)
O aylarda gece beslenmesi bitiyor cogu bebişte. Yani normali bu maşallah. Benim 16 aylık, hala gece üç dört kez kalkıp emiyor of allahımm
Neyse, tavsiyem gece uyandırmamanız, uyumadan bir saat kadar önce tam buğday, yulaf unu gibi yararlı unlarla muhallebi yapıp meyve ekleyerek yedirmeniz. Hem tok tutuyor hem kilo almasını sağlıyor.
0
somethinginthewayshemoves
(06.12.20)
(3)

corona yavru köpeğe geçer mi?

euteamo
Selamlarsanırım bana da bulaştı artık nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde, henüz test yaptırmadım, ateşim yok ancak halsizlik ve ağrı vardı, parol aldım ve bir kaç vitamin. şu anda iyiyim ama tat ve koku yok. evde benimle yaaşayan yavru bir köpeğim var, benden ona bulaşır mı bu hastalık ne yapmam
Selamlar
sanırım bana da bulaştı artık nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde, henüz test yaptırmadım, ateşim yok ancak halsizlik ve ağrı vardı, parol aldım ve bir kaç vitamin. şu anda iyiyim ama tat ve koku yok. evde benimle yaaşayan yavru bir köpeğim var, benden ona bulaşır mı bu hastalık ne yapmam lazım, aynı odada kalıyoruz. 2 aylık tüm aşıları tam değil henüz.

Şimdiden teşekkürler,
0
euteamo
(05.12.20)
İnsandan hayvana virüsün bulaştığı durumlar var.

www.cdc.gov

ve özellikle

www.cdc.gov
0
buff
(06.12.20)
bulaşmaz, türler arası virüs geçişi aşırı nadir bir durum.
0
orpheus
(06.12.20)
bulaşmaz ama nadireden de olsa çıkar ve bu virüsle ilgili de örneği vardı dikkat etmek lazım
0
mehmetcayofficial
(06.12.20)

Conan o brien Türkçe altyazılı nasıl nereden izleyebilirim

deer hunter
Eski bölümler de olur
Eski bölümler de olur
0
deer hunter
(05.12.20)
(2)

laktozsuz kuru kayısı

nahtoderfahrung
bunu yemeyi çok seviyorum ama yan etkilerini hiç sevmiyorum, bunun tadı aynı ama yan etkisi olmayan gdo'lu hali var mı?
bunu yemeyi çok seviyorum ama yan etkilerini hiç sevmiyorum, bunun tadı aynı ama yan etkisi olmayan gdo'lu hali var mı?
0
nahtoderfahrung
(05.12.20)
Merhaba, kayısıda laktoz bulunmaz. Aşırı kayısı tüketimi diyareye yol açabilir.
0
absolutelydevastated
(07.12.20)
abi sorumun laktosuz kısmı mecaziydi
0
🌸nahtoderfahrung
(07.12.20)
(1)

Hinduism'de yanlışlayarak doğruya ulaşma yöntemi nedir?

architects creed
merhaba,google artık anahtar kelimeye boğsam da bazı soruları bulamıyor, ekşi duyuru daha verimli. soru şu, hinduism'de ya da buddhism'de bir metod vardı. hayır bu değil, bu da değil diyerek doğruya ulaşmaya çalışılıyordu. buna "nei nei" gibi bir terimle hitap ediliyordu. genelde kelimelerle anlatıl
merhaba,

google artık anahtar kelimeye boğsam da bazı soruları bulamıyor, ekşi duyuru daha verimli.
soru şu, hinduism'de ya da buddhism'de bir metod vardı. hayır bu değil, bu da değil diyerek doğruya ulaşmaya çalışılıyordu. buna "nei nei" gibi bir terimle hitap ediliyordu. genelde kelimelerle anlatılamayan şeye varmak hedef idi. o olmayan şeylere yanlış denirdi ve anlatılmaya çalışılan şeye varılmaya çalışılırdı.

teşekkürler.

[key: hinduizm, no no, hayır, metod, o değil, doğruya ulaşmak, yanlışları elemek, doğruya yakınlaşmak]
0
architects creed
(05.12.20)
neti neti.
0
filteria
(05.12.20)
(2)

Bir filmdeki yemek sahnesi?

grrrrrrrrrr
Filmde tarikat gibi bir grup var. Karanlık bir ortamda bir masa etrafında 20 kadar kişi ellerini kullanmadan ağızlarında çatallarla aynı anda birbirlerine yemek yediryorlar gibi bir şey hatırlıyorum. Gerlim filmiydi. Adı neydi hatırlyan çıkar mı ya?
Filmde tarikat gibi bir grup var. Karanlık bir ortamda bir masa etrafında 20 kadar kişi ellerini kullanmadan ağızlarında çatallarla aynı anda birbirlerine yemek yediryorlar gibi bir şey hatırlıyorum. Gerlim filmiydi. Adı neydi hatırlyan çıkar mı ya?
0
grrrrrrrrrr
(05.12.20)
"la grande bouffe" olabilir mi içinde bu tarz milyon tane saçmalık vardı. hatırımda tek kalan kısmı absürt iğrençliği, gözüm yemedi sahnelerine tekrar bakmaya.
0
koskoca kirpi
(06.12.20)
The East?
0
gayda
(06.12.20)
(4)

Ortaçağ temalı filmler

osuran imam
Dönemin gündelik yaşayışını iyi yansıtan filmler olarak hangileri sayılabilir? İçinde gizem filan da olabilir...
Dönemin gündelik yaşayışını iyi yansıtan filmler olarak hangileri sayılabilir? İçinde gizem filan da olabilir...
0
osuran imam
(05.12.20)
her şey
(05.12.20)
çok film yok ama şöyle bi liste oluşturmuştum zamanında. hepsini de izlemedim bu arada istediğin gibi mi bilmiyorum ama bakarsın işte.

mubi.com
0
tepedeki psychedelic adam
(06.12.20)
- Sergei Eisenstein'ın Ivan the Terrible serisi (www.imdb.com) (www.imdb.com) (www.imdb.com) ve Alexander Nevsky (www.imdb.com)

- Marketa Lazarova (www.imdb.com)

- Becket (www.imdb.com)

- Valley of the Bees (www.imdb.com)

- The Return of Martin Guerre (www.imdb.com)

- The Hour of the Pig (www.imdb.com)
0
protector
(06.12.20)
ran (ve birçok başka kurosawa filmi)
jean d'arc
andrei rublev
Det sjunde inseglet
Matka Joanna od Aniołów
monthy python & the holy grail (komedi)
0
filteria
(06.12.20)
(15)

keyfine göre hareket eden erkek cinsini napiyorsunuz

83746428
diyelim elinizde;ilişki sorumluluğu istemeyip,istemem yan cebime koycu,sorumsuz,zaman zaman küstah,hatalarını asla kabul etmeyen,işine geldi mi yazan çizen,gelmedi mi konuşmak istemiyorumcu,siz ona zor zamanlarında destek verirken,o sizi 1 dk da anan değilim baban değilim moduyla daha da kıran,çıkar
diyelim elinizde;

ilişki sorumluluğu istemeyip,
istemem yan cebime koycu,
sorumsuz,
zaman zaman küstah,
hatalarını asla kabul etmeyen,
işine geldi mi yazan çizen,
gelmedi mi konuşmak istemiyorumcu,
siz ona zor zamanlarında destek verirken,
o sizi 1 dk da anan değilim baban değilim moduyla daha da kıran,
çıkarları için sizi kullanan,
siz bunların hepsini yüzüne vurduğunuzda engelleyen,
sonra işine geldi mi engeli kaldıran,
git geller yaşayan,
bütün olumlu duygularınızı sömüren,
sonra da sizi negatiflikle suçlayan,
böyle böyle yapılması beni üzüyor demenize rağmen,
benim suçum değil diyen,
siz üzgünken sizi gram anlamayan,


biriyle ne yapmak gerekir?
bu nasıl bir kişiliktir?
bazen delirdiğinizi hissedersiniz ya onunlayken,
ne yapıyorum ben dersiniz.

bana bunları açıklayabilir misiniz? tavsiye de verir misiniz?
0
83746428
(05.12.20)
Değiştiremezsin başa çıkamazsın ya böyle çekeceksin ya da ayrılacaksın nasıl bir öneri bekliyorsun :)
0
freebird5406_2
(05.12.20)
Yol vereceksin.
0
1917
(05.12.20)
bu cinsi hala hayatında tuttuğun için kendinde aramalısın sorunu
0
IcedFlames
(05.12.20)
bkz. narsisistik kişilik bozukluğu

aşağıdaki siteleri okuyun.
aaa biri benim yaşadıklarımı anlatmış diyorsanız arkanıza bakmadan koşarak kaçın.

www.narsistlemucadele.com…-yazlar.html?m=1

narsistiliski.blogspot.com…u-cevap.html?m=1

www.narsistleyuzlesme.com

narsistleyasam.jimdofree.com
0
la lykia
(05.12.20)
İlişki sorumluluğu istemediğini söylemiş işte. Adam gayet açık. Siz neden diretiyorsunuz ki? Ona destek vermeniz sizin tercihiniz. Karşılığında aynı desteği beklemeniz saçma. Kendinizi üzen sizsiniz.
0
ruhen hastayim ben
(05.12.20)
“Uzeni yolla”
0
ocean86
(05.12.20)
Demek ki bu olumsuzlukları size yaşatan biriyle mutlu olabiliyorsunuz.
Çok da şey etmeyin.
0
Mirket
(05.12.20)
Yallah, git sorunlarını çöz, benden uzak diyoruz. Çünkü büyümemiş, küçük kalmış. Anası olamam, kendi halletsin diyoruz.
0
mor oje
(05.12.20)
Bir tek doğal ihtiyaçlarını tatmin etmek için değerli kılabilirsin, eğer o zaman da "ne yapıyorum ben" hissi gelmeyecekse. Başka türlü herhangi bir insani temasa gerek yok.
0
velvetmorning
(05.12.20)
Adam etmeye çalışma. Edemezsin.
Böyle yaşayabiliyorsan sen bilirsin ama düzelir zamanla diyorsan vakit kaybedersin ancak
0
kisa
(05.12.20)
karşınızdaki kişinin düşüncesi "takılayım, zaman geçireyim, ne yaparsa yapsın ben sadece hormonlarıma göre, cinsel açlığımı gidereyim" diye bakıyor, bana öyle geldi.
hatta açıkça da bunu göstermiş.
bundan sonrası yolları ayırmak. göstereceğiniz her çaba gereksiz ve salaklık olur.
başka insan mı yok?
0
MtKrt
(05.12.20)
Bu kişiyle ilgili burda kimsenin yapabileceği bir şey yok. En fazla sana sorabiliriz kendini ne kadar küçültmek istiyorsun diye.
0
pass
(06.12.20)
Yaptıkları sadece bunlardan ibaretse köpeği olunası adammış. Pamuk gibi çocuk, bence kaçırma ve sonuna kadar git.
0
kafadanbacakli
(06.12.20)
E3ki duyurulardan hatırlıyorum sizi, halen daha yollayamadınız demek şu adamı. Kaba bir tabir olacak ama adam sizi istemiyor defalarca da söylemiş bunu, siz halen daha kendinizi sevdiremezler çalışıyorsunuz adama, ne gerek var. Kurtulun şu adamdan önünüze bakın, sizi sevmiyor o sizinle evlenmeyecek. Siz bu adamda boşa çaba harcayarak ömrünüzden tüketiyorsunuz.
0
Hallegadola
(06.12.20)
yol ver gitsin. şu dünyada ne kadar vaktimiz var ki?
0
selam
(06.12.20)
(4)

format nasıl atılıyordu? windows 10 lazım

proletarier aller lander vereinigt euch
windows 8.1 bilgisayarımı windows 10'a formatlamak istiyorum ama bunu yaparken de böyle tertemiz etmek istiyorum hard diskte ne var ne yok silinsin şeklinde. şaka zaten onu hallederim de windows 10'u nereden buluyoruz sorunsuz olarak?
windows 8.1 bilgisayarımı windows 10'a formatlamak istiyorum ama bunu yaparken de böyle tertemiz etmek istiyorum hard diskte ne var ne yok silinsin şeklinde. şaka zaten onu hallederim de windows 10'u nereden buluyoruz sorunsuz olarak?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.12.20)
Windows 10 format nasıl atılır diye youtube'a yaz direkt dostum. Buradan anlatarak kafan karışır. İzleyerek öğren.
0
himmet dayi
(05.12.20)
microsoft'tan buluyoruz:
www.microsoft.com
0
late viper
(05.12.20)
zaten öyle yaparım hatırlamıyorum ne yapmak gerektiğin adım adım ama hallederim.

lisans olmadıktan sonra indirsem ne olacak ki?
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(05.12.20)
Windows'un sitesinden indirip USB'ye kalıp oluşturacaksın (Windows'un sitesinden indirdiğin program yapıyor). Lisansa gerek yok. Deneme sürümü olarak zaman sınırı olmadan kullanabilirsin. Sadece masaüstü fotoğrafı değiştirme, tema rengi değiştirme vs. kişiselleştirmeleri yapamazsın.
0
cauldronwizard
(06.12.20)
(3)

Sosyal Medya Fenomeni Bulmaca

mkrk
SelamlarYa iki genç vardı biri genelde geyikli kazak giyip güneş gözlüğü takıyor. Şakamsı videolar çekiyorlar. En son havalimanı gibi bi yerde telefonla kız arkadaşıyla erotik mizah yaparken çevredekilerin tepkisini çekiyorlardı. Timeline’a düştü terkar bulamadım.Hatırlatın lütfen iki gündür bulamad
Selamlar

Ya iki genç vardı biri genelde geyikli kazak giyip güneş gözlüğü takıyor. Şakamsı videolar çekiyorlar. En son havalimanı gibi bi yerde telefonla kız arkadaşıyla erotik mizah yaparken çevredekilerin tepkisini çekiyorlardı. Timeline’a düştü terkar bulamadım.

Hatırlatın lütfen iki gündür bulamadım.
0
mkrk
(05.12.20)
the boss'du galiba
0
IcedFlames
(05.12.20)
Emirhan Özhan?
0
gidici
(05.12.20)
The boss’muş teşekkürler
0
🌸mkrk
(05.12.20)
(3)

Drone Bey ne yapıyorsunuz?

prizmatik
vızır vızır uçmuyorlar artık.Sahi ne oldu bu dronelara modası mı gecti, yasaklandı mı?tarım ilaçları mı zehirledi ?
vızır vızır uçmuyorlar artık.
Sahi ne oldu bu dronelara modası mı gecti, yasaklandı mı?
tarım ilaçları mı zehirledi ?
0
prizmatik
(05.12.20)
Izin alarak ucmak cok kolay degil. Izin alma sureci uzun ve sancili. SHGM izin verse dahi mulki idare amirligi izni onayamayabiliyor. Izinsiz ucmanin da cok buyuk cezalari var, bu sebeple kimse sehir icinde ucus yapmaya cesaret edemiyor. Yapan da gozunu karartmis oluyor zaten.

web.shgm.gov.tr
0
bollocks44
(05.12.20)
Kolay değil eskisi gibi. Askeri önemi de bu savaşlarla birlikte fazlalaştı.
0
Erva
(05.12.20)
resmi olarak yasaklanmadı ama öyle bi prosedür yazdılar ki yasaklamadan beter ettiler. kol gibi de ceza yazıyorlar.
0
roket adam
(06.12.20)
(1)

Tablet tavsiyeniz? 1500 tl civarı

karabasun
Merhaba. Yeğenin online dersleri için tablet bakıyoruz. Araştırmalarım şu ürünü gösteriyor ama sizin de tavsiyenizi almak istiyorum. Bu ürün hakkında yorumunuz veya başka tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Bu arada hb'den almak güvenli olur mu? Doğru ürün, garanti vs konularında. Şimdiden teşekkürler
Merhaba.
Yeğenin online dersleri için tablet bakıyoruz. Araştırmalarım şu ürünü gösteriyor ama sizin de tavsiyenizi almak istiyorum. Bu ürün hakkında yorumunuz veya başka tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Bu arada hb'den almak güvenli olur mu? Doğru ürün, garanti vs konularında. Şimdiden teşekkürler :)

www.hepsiburada.com
0
karabasun
(05.12.20)
Evet bu fiyata en stabil fiyat performans tablet budur

Ekranı çözünürlüğü güzel
3gb ram
4 adet stereo hoparlör
Snapdragon 662 işlemci
0
freebird5406_2
(05.12.20)
(8)

Çekiliş, şans oyunu gibi bir şey kazandınız mı hiç hayatınızda?

ms brownstone
Ya da kazanan birilerini tanıyor musunuz?Sürekli bir yerlerden çekiliş reklamı vs. çıkıyor önüme ama bana imkansız geliyor hep böyle şeyler. Çevremde kimsenin böyle bir şeyler kazandığını da duymadım hiç. Sizin var mı böyle bir şey kazanma hikayeleriniz? Varsa nerden ve ne kazandınız?
Ya da kazanan birilerini tanıyor musunuz?

Sürekli bir yerlerden çekiliş reklamı vs. çıkıyor önüme ama bana imkansız geliyor hep böyle şeyler. Çevremde kimsenin böyle bir şeyler kazandığını da duymadım hiç. Sizin var mı böyle bir şey kazanma hikayeleriniz? Varsa nerden ve ne kazandınız?
0
ms brownstone
(05.12.20)
ülkerden türkiye maçına bilet kazanmıştım, twitterdan. golf dondurma çubuğundan 100 liralık trendyol hediye çeki kazanmıştım. normalde katılmam çekilişlere ama katılınca da bir şeyler kazanıyorum şansa. büyük çekilişlere katılmadım ama hiç, anlamsız geliyor.
0
candide
(05.12.20)
çocukken babam kazıkazandan bana öylesine bir kart çektirdi ve 10.000 lira çıktı. (ekmek=600 lira.)

iki yıl önce piyango oynadım, amorti çıktı.çıkanı tekrar oynadım, 25 tl çıktı. onunla da oynadım, yine amorti çıktı. o amortiyi de oynayınca bir şey çıkmadı. orada noktaladım şans oyunu kariyerimi. :)
0
filteria
(05.12.20)
2 kere kitap, 1 kere sınırsız yemek kazandım aldkfjkj 1 kere de börekçiden kupon kazanmıştım.
0
black holes in the sky
(05.12.20)
Ankarada öğrenci iken twitterdan if de olan konserlere gösterilere çok bilet kazanırdım. Cem Adrian konserine, Erkin Koray konserine ve bir kaç konser ve gösteriye daha gitmiştim mesela. Ama bol kepçeden dağıtıyorlardı kendi şansımdan değil sanırım.

Lisedeyken de kola açma halkasındaki kodları gönderiyorduk, onun, binin vs. katlarına denk gelirsen bir şeyler kazanılıyordu. Ben rockncoke bileti kazanmıştım 2 kişilik. Ama gidecek durumum yoktu o zaman. Büyüyünce gittim ama hala o bilete çok üzülürüm.
0
a perfect lie
(05.12.20)
Arada basketbol maçlarına beraberlik oynardım. 13.00 oran verirdi. Fenerbahçe basketbol takımı birkaç sezon önce Euroleague'de iki hafta üst üste berabere kalıp maçı uzatmaya götürdü. iki hafta üst üste bildim. Bir kere de real madrid valencia basketbol maçını beraberlik bilmiştim. yine oranı 1'e 13'tü.
Artık değişmiş sanırım beraberlik yerine uzatma olur olmaz seçeneği var, oynamıyorum.

Edit:
Soruyu tekrar okuyunca şans oyunu dendiğini fark ettim.Bahis şans oyunundan sayılır mı bilemedim ama basketbol gibi bir sporda beraberlik bilmek için de şanslı olmak gerekir herhalde :)
0
Anthony McCarten
(06.12.20)
- Lipton'dan oyun oynayarak demlik ve cay kazanmistim. (15 sene oluyor)
- 8-10 sene kadar once pahali bir tiras makinasi hediye gelmisti (fenomen filan degilim, bi siteye uye oldum zart diye geldi deneyeyim diye)

- 5-6 sene evvel cok unlu olmayan bir amerikali sanatcinin konserine cift kisilik bilet kazandim soru cevaplayarak. (bir radyoydu bunu veren)

onun disinda sayisalda 4 bile bilmisligim yok. (3 bir kere sanirim)
0
yoggi
(06.12.20)
ofis arkadaşıma palio çıkmış zamanında migrostan. çocukluk arkadaşım var hala yakınen görüştüğümüz ona da halkbankasından(vakıf da olabilir) polo çıkmıştı.
0
syozkn
(06.12.20)
2011'de milli piyango biletime 1.000 lira ikramiye isabet etmişti. Önce bi gaza geldim ama çeyrek olduğu dank edince buruk bir sevince dönüştü.

Bir keresinde de şirket bizi tatile götürmüştü Çeşme'ye. Orda gece baloda çekiliş yapıldı ve bana kravat çıkmıştı. O gün kravat takmayan nadir kişilerden biriydim. Epey ironik olmuştu :)
0
himmet dayi
(06.12.20)
(3)

iktidar ve muhalefet

katunca
bununla ilgili ingilizce bi metin yazıyorum ama iktidar ve muhalefet için ne diyebilirim? power ve opposition diye çeviriyo ama mantıklı gelmedi
bununla ilgili ingilizce bi metin yazıyorum ama iktidar ve muhalefet için ne diyebilirim? power ve opposition diye çeviriyo ama mantıklı gelmedi
0
katunca
(05.12.20)
Muhalefet için opposition kullanılıyor. Birçok kez gördüm.

Power and opposition ifadesi de kullanılmış.

www.researchgate.net
0
dissendium
(05.12.20)
ruling party ve opposition
0
robokot
(06.12.20)
Asgari demokrasilerde yürütme erkinin başındaki parti için ruling party daha uygun ama Türkye hakkında yazıyorsanız regime, hatta direkt Erdoğan regime der geçerim ben olsam.
0
bruce mclaren
(06.12.20)
(13)

Kim milyoner olmak isterde yarışacağım, tavsiyeleri alayım?

mhmtt
Çalışsam mı genel kültür vs cevap evetse nerden nasıl çalışılır tavsiye de verseniz güzel olur Onun dışında her türlü tavsiyeye de açığım, biraz heyecan var xdddddd
Çalışsam mı genel kültür vs cevap evetse nerden nasıl çalışılır tavsiye de verseniz güzel olur
Onun dışında her türlü tavsiyeye de açığım, biraz heyecan var xdddddd
0
mhmtt
(05.12.20)
Öncelikle hayırlı olsun umarım iyi bi meblağ kazanırsın,

Valla bence çalışma nerden soru gelceği belli değil çünkü, umarım 3 dil biliyorum ODTÜ mezunuyum, london school bitirdim diyip ilk soruda elenenlerden olmazsın :)
0
paramolacak
(05.12.20)
genel kültürü falan boşver. kısıtlı zamanını heyecanı yenme konusunda değerlendir. çok daha faydalı olur.
0
istege bagli sigortasiz
(05.12.20)
çalışılacak bir şey yok, jokerleri nerede nasıl kullanacaksın, emin olmadığında ne yapacaksın vs. onu düşünebilirsiniz.
0
candide
(05.12.20)
kilit 2-3 kelime ile cevabı çıkacak konuda telefon jokerini kullan bence, bilgisayardan bakacak nasıl olsa aradığın kişi. onun haricinde seyirci jokerini genel kültür sorularında takılırsan kullan derim.
0
garavel
(05.12.20)
milliyet larousse bul çalış.
0
her şey
(05.12.20)
bence son 1-2 yılda çıkan ilginç haberlere bakabilirsiniz. Maymun neden hayvanat bahçesinden kovuldu gibi bir soru çıktı geçenlerde, denk gelip okumazsanız bilme ihtimaliniz yok. Onun dışında çalışarak işin içinden çıkamazsınız. Bol şans :)
0
tss
(05.12.20)
Genelde Sabah'ta çıkan abuk subuk haberlerden soruyorlar. Bir de, telefon jokerlerinize söyleyin, önlerinde Google açık olsun. Siz de soruyu aramalarına yardımcı olacak şekilde okuyun. Ben olsam, eski Türk filmlerine , biraz da tarihe çalışırdım. Başarılar!
0
PhoenixRising
(05.12.20)
herhangi bir baraji gectikten sonra ve jokerlerin de varsa, soruyu bilmediginde cekilme ve mutlaka jokerini kullan, ya da jokerin kalmadiysa cevabi salla, cekiliyorum deme

bir de telefon jokerlerne mutlaka int. basinda olmalarini tembihle, soruyu kisa oku gereksiz ayrintilari es gec, A-B-c-d demeden direkt siklari soyle
0
exlibris
(05.12.20)
hocam bence kumaş çeşitlerine bakın.

edit: dediğim yerden soru gelir ve bilirseniz 100 lira alırım
0
purrp
(05.12.20)
@purrp gelirse soru senden bahsedicem dhsha
0
🌸mhmtt
(05.12.20)
yayin tarihinden bir gun once buraya yaz da biz de izleyelim. kim oldugunu soylersin
0
exlibris
(05.12.20)
yarı yarıya ve %50 jokerin ikisini birden ikinci barajdan sonraya sakla. bunla elinde olduğu sürece 1 sorun garanti olmuş oluyor. ayrıca ikinci baraj sorusundan bir sonraki soruda risk al, doğruysa da yanlışsa da joker kullanma çünkü kazancın kaybından daha çok oluyor (risk yönetimi)
ayrıca telefon jokerlerinden birine beni yazabilirsin :) spor, genel kültür ve googledan bişey arama konusunda iyiyim.
ben izlemiyorum ama hangi gün yarışacaksan buradan bildir de izleyelim.
0
etna
(05.12.20)
bilgi yarışmasından ziyade şov programı olduğu için adamına göre soruyorlar. ilginç bir tipin, seyircinin ilgisini çekecek bir hikayen yoksa bilgi sorusu olmayan bir soruyla elemeye çalışırlar. benim izlediğim bölümlerde dikkatimi çeken bir konu da şuydu. mesleğinle ilgili örneğin öğretmensen, çiftçiysen ya da bir müzisyensen ve bunu açıkladıysan 15 binden önceki kolay sorulardan biri mesleğine yakın bir soru oluyor.

seyirciye her zaman güvenmemek lazım. günlük hayattan bir soruysa yapıştır gitsin. ama direkt bir bilgiye dayalı sorusuysa güvenmemek gerekiyor.

bir de süreç hakkında bilgi verebilir misiniz? ne zaman başvurdunuz, mülakat sırası kaç ayda geldi, kaç tane görüşme oldu vs..
0
jepa
(05.12.20)
(2)

internette çinli bulmak

Tochinoshin
twitch'te çince yayındakilere soruyorum, ben singapurluyum falan diyorlar. virüs vakalarınız gerçek mi diye soracağım. nereden bulurum çinli?
twitch'te çince yayındakilere soruyorum, ben singapurluyum falan diyorlar. virüs vakalarınız gerçek mi diye soracağım. nereden bulurum çinli?
0
Tochinoshin
(05.12.20)
Çin’de yaşayan yabancı hatta Türk gazetecileri Twitter’dan bul takip et. Geçende obez ve obur bir Çinli’nin YouTube kanalı meşhur olmuştu mesela. Son çektiği videolar gayet normal bir hayatın devam ettiğini gösteriyordu.

Bir bilgi daha, Çin Türkiye’nin önceki yaptığı gibi semptom göstermeyen vakaları rapor etmiyor.

Tam Çin sayılmaz ama hong kong’a gitti arkadaşım 3 hafta önce. Gitmeden pcr ve antikor testi, oraya varınca tükürükten bir test yapıyorlar. Ülkeye girince yaşamın maskeli bir şekilde normal devam ettiğini söyledi. Anormal bir durum yok Asya tarafında.
0
catch the arrow
(05.12.20)
beni dolandırmak için uzun uzun sohbet edip kafalamaya çalışan bir kız vardı.
isterden özele gel whatsap'ını vereyim :)

www.eksiduyuru.com
0
prizmatik
(05.12.20)
(1)

Bulgaristan'a kedi maması

winston
Merhaba. Bulgaristanda yaşayan bir tanıdığımız sokak kedilerini besliyor. Biz de ona destek olmak amacıyla evine kedi maması göndermek istedik. Bunu yapabileceğimiz bir bulgaristan sitesi var mı? amazon.de gönderim yapıyor bazı satıcılar ama kargo ücreti fazla çıkıyor. bulgaristan'ın n11'i ya da hep
Merhaba. Bulgaristanda yaşayan bir tanıdığımız sokak kedilerini besliyor. Biz de ona destek olmak amacıyla evine kedi maması göndermek istedik. Bunu yapabileceğimiz bir bulgaristan sitesi var mı? amazon.de gönderim yapıyor bazı satıcılar ama kargo ücreti fazla çıkıyor. bulgaristan'ın n11'i ya da hepsiburada'sı gibi bir şey yok mu? kargoya ödeyeceğimize daha fazla kedi maması alabiliriz bu şekilde.
0
winston
(05.12.20)
Onu bilmiyoruma ama Esenlerde Bulgara giden otobüsler alır ücreti karşılığında, birde o taraflara bakın, nişikli, şampiyonluk hersekli falan yapar bu işi bence
0
paramolacak
(05.12.20)
(3)

Turkcell Superonline internet sorunu

ırene adler
>>Dün aksamdan beri internetimiz yok. Baglanıyor bizim ağa, yalnız ''internet yok'' uyarısı cıkıyor. Hiç bir siteye girilmiyor.Bugün müşteri hizmetlerini aradım, baglantı kablosunu taktık,cıkardık. Modemde bir kac güncelleme yaptılar,sorun çözülmedi.Civarda arıza tespit edilemedi. Bunun üzerine arız
>>Dün aksamdan beri internetimiz yok. Baglanıyor bizim ağa, yalnız ''internet yok'' uyarısı cıkıyor. Hiç bir siteye girilmiyor.

Bugün müşteri hizmetlerini aradım, baglantı kablosunu taktık,cıkardık. Modemde bir kac güncelleme yaptılar,sorun çözülmedi.Civarda arıza tespit edilemedi. Bunun üzerine arıza kaydı olusturuldu. Az öncede arıza kaydından sorununuz çözüldü diye mesaj geldi.

Sorunun çözüldüğü yok, durum tekrar aynı.Sorun için tekrar müşteri hizmetlerini aradım, baglamıyorlar. Otomatik bir konusma var,orda da baglantınızda sorun gözükmüyor diyor.

Bu aşamada ne yapabilirim? İstanbulda bu sorunu yasayan var mı?Hala sorun devam ediyorken müşteri hizmetlerine baglanamamak canımı sıktı.
0
ırene adler
(05.12.20)
Bağlantıda sorun olsa da müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışırsan bağlanıyor. Otomatik yanıtta müşteri hizmetleri de ısrarla. Bağlanınca da modemde arıza var hiçbir cihaz bağlanmıyor dersin. Modemi değiştirsinler.
0
himmet dayi
(05.12.20)
Benzer bir durum bizde vardı. Modeme yakınken 5G, uzakta ise normal bağlantı diye kandırdılar. Odadan odaya geçerken 2 wifi arasında geçiş yapıyor telefon/laptop sonra bağlantı olmuyor. Hatta bazen telefonumuz bile çekmiyodu. Özetle cihazlarımız 2 wifi arası geçiş yapamıyordu. Bizde yakında olduğunda çalışan 5G olanını iptal edin, uzaktaki bağlantı olsun sadece dedik. Hızınız düşer diye korkutuyolar, hiç de değişiklik olmadı. O günden beri sorun yaşamıyoruz.
0
rastinon
(06.12.20)
@rastinon

Yoo sizi kandırmamışlar. O söyledikleri doğru. Ancak cihaz modeme bağlıyken alan dışına çıkmadığın sürece 2.4'e otomatik geçmesini bekleyemezsin. Öyle bir mantık yok. 5G'yi birincil tutup arka odalara gittiğinde 2.4'e elle geçiş yapman lazım.
0
himmet dayi
(06.12.20)
(2)

Ofis Paketli Laptop Alımı

montiera
Merhaba,Ofis hediyeli laptop satın almak istiyorum ama ne marka ne model bulabildim. Yardımcı olabilecek var mı ? Tabi ki ilaçlı vs. birşey aramıyorum. Sıfır laptop yanında office 365 lisansı E1 paketi olabilir. Word,excel ve outlook kullanılacak. Teşekkürler.
Merhaba,

Ofis hediyeli laptop satın almak istiyorum ama ne marka ne model bulabildim. Yardımcı olabilecek var mı ? Tabi ki ilaçlı vs. birşey aramıyorum. Sıfır laptop yanında office 365 lisansı E1 paketi olabilir. Word,excel ve outlook kullanılacak. Teşekkürler.
0
montiera
(05.12.20)
Bu şekilde seçenekleri çok kısıtlamış olursun. Şirket için almıyorsan office'i eğitim için ücretsiz alabilirsin.
0
himmet dayi
(05.12.20)
donanimhaberde 50 liraya oem ofis sifre satanlar var, ben 9 ay once aldim sorunsuz, onedrive haric office 365in tamamini kullaniyorum, onedrive'da sikinti cikar da dosyalar gitmesin diye tercihen kullanmiyorum. Laptop alirken ofisi olsun diye bir kriter absurt olur biraz baska bir suru kriter varken
0
neverletyougodown
(05.12.20)
(3)

lava lambası nerede satılır

dinç kuvvetler
sb...
sb...
0
dinç kuvvetler
(05.12.20)
internetten başka bir tek metroda satıldığını görüyordum ama uzun süredir raflarda yok.
0
MtKrt
(05.12.20)
türkiyeye gelmiyor artık o. ben de arayıştayım. bir iki site kalmış satan onlar da sadece yeşil ve dandik model. iyisi 500 lira bunun.
0
neira
(05.12.20)
Eskiden karınca dükkanlarında vardı hem de Mathmos. Ama 1) karınca kaldı mı bilmiyorum 2) kaldıysa bile getiriyor mu bilmiyorum.
0
mirafiori
(05.12.20)
(4)

excel styling

kondansator
Yöneticim excel styling olayına dikkat etmem gerektiğini söyledi. Tam olarak nedir ya da siz nasıl uyguluyorsunuz
Yöneticim excel styling olayına dikkat etmem gerektiğini söyledi. Tam olarak nedir ya da siz nasıl uyguluyorsunuz
0
kondansator
(05.12.20)
Kullandığın kenarlıklar, renkler falandır diye düşünüyorum. Belli bir yöntem yok. Baktığında derli toplu görünmesi önemli.
0
himmet dayi
(05.12.20)
Calibri font, bold, 2 punto büyük ve kalın alt kenarlı başlıklar. 4 senedir excel kullanıyor styling konusunda bunun dışında hiç çıkmadım.
0
IncredibleMau
(05.12.20)
i.imgur.com

Hepsine katılmamakla birlikte güzel bir referans.
0
Mcfly
(05.12.20)
Senin cozumun google data studio da. Kompleks grafikler haric
0
karpuzpeynirekmeksu
(06.12.20)
(3)

podcast kayit ama nasil?

rentts
2 kisi podcast kaydi yapalim istiyoruz tabi ikimiz de kendi evimizde olacagiz. nasil yapabiliriz bunu teknik olarak?
2 kisi podcast kaydi yapalim istiyoruz tabi ikimiz de kendi evimizde olacagiz. nasil yapabiliriz bunu teknik olarak?
0
rentts
(05.12.20)
skype, discord.
mixxx üzerinden kayıt yapılbilir. veya stereo mix üzerinden kayıt alabilen herhangi bir kayıt yazılımı.
0
sutlu nescafe
(05.12.20)
Discord, zoom ya da benzeri bir uygulama üzerinden konuşacaksınız. aynı anda iki taraf da profesyonel bir mikrofon ile kendi ses kaydını alacak. sonra ses kayıtlarını birleştireceksiniz. direkt skype ya da zoom kaydını paylaşırsanız kalitesi leş gibi oluyor. pro yöntemi bu bunun.
0
roket adam
(06.12.20)
Kayıt yapmadan önce kurguyu kim yapacak ise boş bir odada bir saate yakın ses kaydı alsın, pencere açık olsun. Nedeni iki kişi konuşurken arkada, alttan dış ortam sesi gelsin ki, doğal akışı bozmasın. İkiniz de Zoom ya da Sky üzerinden görüşün, kulaklık Skype, Zoom kurulu cihaza, mikrofon da sesi kaydedecek cihaza takılı olsun. Sonra kurguyu kim yapacaksa ses dosyalarını Audacity üzerinden birleştirip kurgulasın.
0
mahsus mahal
(06.12.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.