[]

online sınavda internet bağlantımın hiç kesilmemesi için?

merhaba. yakın bir zamanda pearsonvue üzerinden evden online pmp sınavına gireceğim. sınavda 4 saat boyunca beni uzaktan sürekli izleyen bir gözetmen olacak, dolayısıyla internet bağlantımın en ufak bir kesilmesi sınavımın iptal olmasına sebep olabilir.

bu kesintiyi önlemek için ne yapabilirim? örneğin evimdeki internet kopacak gibi oldugunda telefonumun 4g'si devreye girsin mesela var mı böyle bir opsiyon? önerileriniz olursa çok sevinirim. teşekkürler.

not: turknet kullanıyorum. fiber değil.

 
Kankacim geçen yapı kredi ile görüntülü konuşma yapıyordum uygulama üzerinden. Kız dedi ki bağlantınız kötü galiba mobile geçer misin? Wireless ı kapattım. Görüşme sonlandı. Kesintisiz bir geçiş işlemi ben yapamadım. Ama fiberiniz yoksa, telefon daha güvenli geldi. Telefonu rahatsız etme konumuna alıp 4g üzerinde yapsanız sınavınız daha güvenli olur kanımca.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

  • allah yazdiysa bozsun  (06.12.20 12:29:14) 
İnternet kesilmemesi için imkan var mı bilmiyorum. Sonuçta bölgede baz istasyonundan talep artınca 4G de kopuyor. Bizim evde yoğun saatlerde 4G fena git gelli oluyor. Ondan sadece telefona güvenmezdim ben.

Modemden bağlantı için wifi değil kablolu internet tavsiye ederim. Ethernet ile bağlanınca kopmalar azalıyor.

İçine sim kart takılan modemler var. Hani böyle mi çalışıyorlar emin değilim belki dediğinizi yapabiliyorlardır, araştırmanız için söyleyeyim dedim. Normal ev modemi ama sim kartta takılıyor. Belki biri kopunca diğerine geçiyordur. Ama hiç kopmadan saniyelik geçiş bana zor geldi fikir olarak.

Modemden bağlanacaksanız, evde sizden başka biri varsa özellikle işinizin olduğu zaman diliminde tüm cihazlarını modemden koparmasını söyleyin. Siz de yapın aynı işi. TV, telefon, tablet, ıvırık kıvırık bir yığın cihaz modeme bağlı günümüzde.

PC de senkronizasyonu kapayın. Bende onedrive sürekli masaüstümü senkron ediyor veri kaybına karşı. Apple da benzeri bir sistem var. Bu tip sürekli senkron yapan uygulamaları bilmem kaç saatliğine senkron yapma moduna alın. Bir süre niye internetim sürekli kopuyor diyordum. Meğer bu senkron işinde büyük dosya denk geldiğinde bağlantıya onedrive çöküyormuş.

kolaylıklar şimdiden.
  • ManikD  (06.12.20 13:01:00) 
Biri modem biri telefondan internet çeken iki pc ile girebilir misiniz


  • owaki  (06.12.20 15:00:07) 
@owaki maalesef tek bilgisayardan girme zorunluluğu var.


  • someonewalksalone  (06.12.20 16:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.