[]

laptop fanının çok hızlı çalışması

bilgisayarım normalde sıfır sesle çalışıyor. 5 yıllık lenovo 8gb ram, ssd, 4gb ekran kartı, i5 işlemci. csgo oynarken fanı çok hızlı çalışıyor, çılgın ses yok ama normale göre çok fazla normalde dediğim gibi sıfır ses oluyor. bu bilgisayara zararlı mı? bilgisayarı yakında elime alır mıyım? ısınma yok.




 
Fanı değiştirmek lazım. Hazır açmışken termal macunu da yenileyin. Ele almak demeyelim ama zamanla çok ısınıp kapanmalar başlar. Size toplam maliyeti 100-150tl olur. Kendiniz yaparsanız fan+macun 50-70tl civarı tutar.


  • the coon  (06.12.20 03:21:00) 
hemen hemen o yaşlardaki her bilgisayar oyun oynarken yüksek performans harcayacağından, işlemci ve ekran kartı, yüksek performans sonucunda aşırı ısınma meydana geldiğinden fanların öyle tam devir çalışması normaldir ama 5 senedir içine toplanan toz toprak, tüy topları ve termal macunun kuruması bu durumu zorlaştırır.

arkadaşın dediği gibi fan miladını doldurmuş da olabilir, açıp termal macun yenileyip fanları soğutucuyu temizlersen ses de azalır, soğutma kapasitesi de artar.

daha önce kıytırık asus bi laptopun fanlarını temizliyeyim termal macunu değiştireyim dedim açtım baktım baktım baktım, adamlar öyle karışık ve düzensiz yapmışlarki, ben bunu söksem bi daha toplayamam dedim vazgeçip soğutucu aldım.

maci book proyu söktüm geçen adamlar herşeyi düzenli tertemiz yapmışlar, çat çat çat temizledim kapadım.
  • killerbee  (06.12.20 06:18:08 ~ 06:18:52) 
Eskiden cs:go oynarken fanı bu kadar hızlı çalışmıyor muydu?

Fan mekanik bir parça. Miadını doldurmaz. Fanın altında kalan kısım elden geçmeli. Soğtucu var ise temizlenmeli ve aradaki termal macun yenilenmeli.

Ancak işlemci fanının yüksek hızda çalışması normal bir durum. Zararlı bir durum olursa Windows bunu anlayıp sistemi koruma aldına alır zaten.
  • himmet dayi  (06.12.20 07:35:27) 
Hep böyle çalışıyordu. Ben bu laptopu çok az kullandım hep ve basit işler için kullandım video izlemek vs gibi. Isınma yok laptopta. Geçen sene adam fana macuna falan baktı en ufak toz parçası bile yoktu ilk günkü gibi demişti. Tekrar baktırmaya gerek var mıdır ki:((


  • mg3929  (06.12.20 16:29:34) 
Bence gerek yok. Fanın öyle çalışması normal.


  • himmet dayi  (07.12.20 00:19:36) 
Fan soğutmaya yetişip soğutamıyor, laptop ısıdan kapanıyorsa bir çözüm aranmalı. Ama yok laptop çalışmaya devam ediyorsa fanın hızlı çalışmasında sıkıntı yok.

PC çok güç harcamıyorken çok ısınmıyor ve fan yavaş dönüyor, pc çok güç harcadığında fazla ısınıyor ve fan bu ısıyı bertaraf etmek için hızlı dönüyor. Görevini yapıyor yani.
  • John Bloor  (07.12.20 12:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.