[]

ram uyumluluğu

merhaba, benim thinkpad e495 model bir laptop'ım var 8 gb ram ile geldi ama yetmiyor. upgrade etmek istiyorum yanına bir 8 gb ram daha takmak istiyorum 2.slot var.fakat kafam karıştı nasıl bir ram almalıyım.sitelerde araştırdım. bakmam gereken özelliklere baktım ama ram' i satın almaya gelince kafam karıştı. bana uygun ram hangisi olabilir? nereden uygun fiyatlı alırım kendi deneyimlerinize göre bana ram satın almak için link atabilir misiniz ? bir de bu bilgisayara en fazla ne kadar ram takabileceğimi nereden öğrenebilirim? eğer onu bulursam sonra daha fazlasına yükseltirim.
Anakart:
Lenovo 20NE001TTX
Chipset AMD Ryzen SOC

edit: mesela elimde şu linktekinin aynı model bir ram var
(git:www.amazon.com )

bunu takmak istedim ama takıp bilgisayarı başlatınca ekran açılmadı PC açılsa da.
çıkardım tekrar başlattım sorunsuz başladı tekrardan.Cass Latency'si kaç bulamadım ama
bu arada google 'a şu şekilde yazarak öğrendim en fazla ne kadar upgrade edebileceğimi belki başka birine de lazım olur.
"thinkpad e495 ram expandable capacity "
32gb'mış

 
www.letgo.com

Bu senin ram ile aynı. Buna bi sor. Satmadıysa yapıştır. Pazarlıkla 180'e falan alırsın.

O olmazsa farklı marka alabilirsin. RAM'in özelliği DDR4 2666Mhz ya da PC4-2666 olarak geçer.

Örnek: www.webdenal.com
  • himmet dayi  (06.12.20 10:22:09) 
@himmetdayi maalesef letgo daki satılmış. diğerini düşüneceğim site güvenilir mi acaba biliyor musun? siteyi tanımıyorum.malum bu aralar sipariş edilen gelemiyor.
(git:www.amazon.com ) elimde linktekinden var ama taktığımda ekran bilgisayar başlasa da açılmadı. çıkarınca düzeldi sorunu ne bilmiyorum. ram sıfır değil onu biliyorum.

  • çılgındünya  (06.12.20 10:29:05 ~ 10:30:12) 
Bu bağlantıdaki PC4-2133. Uyum sorunu çıkmış olabilir. PC4-2666 olması gerekiyor. Bu özelliklere başka bir siteden de bulunabilir.


  • himmet dayi  (06.12.20 11:03:24 ~ 11:03:52) 
mhz, CL , 1rx16 mı 1rx8 olarak 3 farklı uyumluluk olması iyi olur.


  • ShadowOfMoon  (01.04.21 09:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.