[]

gömlekleri siyah kotla çamaşır makinesine atmak

Selamlar, dünyanın en yapılmaması gereken şeylerinden birini yaptım ve daha yepyeni aldığım gömleklerimi siyah kotla attım makineye. 30 derecede hassas programda yıkayacağım için birşey olmaz sanmıştım. 6 gömlekten 4'ünde siyah boya lekeleri oldu. bir kısmı da görünür yerlerde. gömlekler, kravatla kullandığım düz açık renkli gömlekler üstelik. bir umut 40 derecede bir kez daha yıkadım ama lekeler gitmedi. yapılabilecek bir şey var mı? ya benimsin ya kara toprağın diyip çamaşır suyuyla yıkamamak için zor tutuyorum.




 
yuh. öncelikle mağara nasıldı diye sormak isterim.

renkliler için sanırım siyahlar için de vardı, renk karışımını önleyici yıkama bantları falan var. artık geç ama yine de onlardan alınabilir.
renk açıcı/leke çıkarıcı kosla oxi action gibi ürünler kullanılabilir.
en son çare kuru temizleme ya da verecekleri fiyata göre yeni gömlek alma.
40 derece zaten yetmez 60 falan yapmanız lazım yukarıdaki kimyasallarla.
  • rewlack  (06.12.20 13:39:25) 
Biobellinde 3x diye bir temizleyici var. Renklilerde de kullaniliyor ve cok iyi temizliyor diye biliyorum. Onu deneyebilirsiniz. Trendyolda falan satisi var.


  • balpolen  (06.12.20 15:29:32) 
leke çıkartıcılarla bölgesel olarak temizleyip öyle yıkaman lazım çok yayılmadıysa


  • hayat53  (06.12.20 15:39:11) 
ilginç bir şekilde duyuruda 3 cevap görünüyor ama ben iki görüyorum.


  • panamera  (06.12.20 16:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.