Giriş
(2)

mouse ile single click-double click

deneme12345
Mouse ile olan problemim bir nebze hafiflese de henuz cozulemedi. Daha onceden asagiya linkini attigim duyuruda sormustum fakat mantikli dogru durust bir cevap gelmedi. Onceki isletim sistemim 32 bit idi ve model driver lari bunu desteklemiyordu su anda 64 bit isletim sistemini kurdum fakat bu mouse
Mouse ile olan problemim bir nebze hafiflese de henuz cozulemedi. Daha onceden asagiya linkini attigim duyuruda sormustum fakat mantikli dogru durust bir cevap gelmedi. Onceki isletim sistemim 32 bit idi ve model driver lari bunu desteklemiyordu su anda 64 bit isletim sistemini kurdum fakat bu mouse problemi daha iyi olsa da asagi yukari ayni durumda devam ediyor. Ne diyorsunuz bu duruma ?
Ornegin bir klasore bir kere tiklayinca direkt klasorun icerisine giriyor ayarlar dogru olmasina ragmen.
Lutfen ciddi birseyler bilenler paylassin.


www.eksiduyuru.com
0
deneme12345
(25.10.14)
onceki duyuruda baska bilgisayarlarda olmuyordu demissin ama yeniden denedin mi? sorun gayet donanimsal gozukuyor, yazilimla falan alakasi oldugunu sanmiyorum. logitech faremde yasadim bahsettigin seyleri, benim kullandigim seride kronik bir problemdi mesela bu; tus altinda yer alan metal zamanla bel verip egilince cift tiklamaya basliyordu fare.
0
diabolus79
(25.10.14)
Sundan dolayi isin icinden cikamadim :
Bu bilgisayarda baska bir mouse deniyorum sorun olmuyor.
Fakat ayni (problemli mouse)u baska bilgisayarda deniyorum onda da sorun olmuyr.
Ama bu mouse bu bilgisayarda her nedense bu sorunu cikariyor. Yani bilgisayardan olsa baska mouse larda da olur, mouse dan olsa ayni mouse baska bilgisayarda calismaz. Mouse in driver ini win 7 otomotik bulmasinin yanisira bizzat secip kursam diye dusunuyorum su aralar bulabilirsem : trust.com
0
🌸deneme12345
(25.10.14)
(4)

3.3V -> 5V

deneme12345
Sorumu suraya ilistirdim fakat saniyorum uygun site orasi degil bu tarz donanim tasarim sorulari sorabilecegim neresi var sizce ?http://meta.stackexchange.com/questions/242529/level-shifting-from-ttl-3-3v-to-5v-to-drivelcd?noredirect=1#comment792836_242529
Sorumu suraya ilistirdim fakat saniyorum uygun site orasi degil bu tarz donanim tasarim sorulari sorabilecegim neresi var sizce ?
meta.stackexchange.com
0
deneme12345
(25.10.14)
bir step up converter'ınız var ise halledersiniz o işi. Çok pahalı birşey değil o voltaj değerlerindeki converterlar. sorunuza gelince. Uygun ortam reddit'dir.
0
maxhoper
(25.10.14)
Soruyu okumadiniz galiba 74LVC4245A ile zaten yapiliyor step up converter a ne gerek var. Sadece elimdeki IC ile yapilabildigini gordugum icin satin alma, kargo vs zaman harcamadan bunun yollarini ariyorum. reddit hatirlatmasi icin tesekkurler
0
🌸deneme12345
(25.10.14)
ben 5v isteyen komponentları da bundan besleyeceğinizi düşündüm de bunun vereceği akım 25ma AMR değeri 50ma . Bu yetmeyebilir çoğu seneryoda. Sonra entegreyi elinize almayın diye dedim. Step up covertarla yerine göre 4-5 amper akım alabilirsiniz.
0
maxhoper
(25.10.14)
reddit +1. sorduktan sonra bir miktar sucuk tüketmeyi ihmal etmezseniz converter ve komponentları daha verimli kullanabilirsiniz.saygılar
0
bili
(25.10.14)
(5)

Yurtdışından Parfüm Sipariş Etmek

buturkcheilenereye
Yurtışından DHL veya FEDEX'le parfüm getirtmek mümkün müdür, gümrükte takılma ihtimali nedir? Eğer kargo gümrükte takılırsa ne olur? Ücretsiz olarak geri gider mi?
Yurtışından DHL veya FEDEX'le parfüm getirtmek mümkün müdür, gümrükte takılma ihtimali nedir? Eğer kargo gümrükte takılırsa ne olur? Ücretsiz olarak geri gider mi?
0
buturkcheilenereye
(24.10.14)
Mumkun degildir,%100 ihtimaldir,takili kalir,gitmez.

Parfum getirmek yasak.
0
cizgilipijama
(24.10.14)
parfüm geliyor diye biliyorum ben.
0
grimer
(24.10.14)
hediye diye ibare olursa, arkadaştan falan belki belki geçer.
yoksa net söyleyeyim kalır.
0
botamaniaensis
(24.10.14)
Geçmez, hele ozel kargo şirketleriyle kesin kalir.
0
Lim5
(24.10.14)
www.gondering.com ile periyodik gonderimle isteyebilirsin sorunsuz.
0
deneme12345
(25.10.14)
(3)

web forwarding

deneme12345
Bu hizmeti daha onceden bircok farkli domain firmasi uzerinden ucretsiz kullanmistim. Fakat su andaki domain firmasi networksolutions ve bunu ucretli sagliyor. Bu konuda bu hizmeti ucretsiz yapabilecegim bir yol var mi ? (Yeni bir hosting satin almanin haricinde)Tesekkurler
Bu hizmeti daha onceden bircok farkli domain firmasi uzerinden ucretsiz kullanmistim. Fakat su andaki domain firmasi networksolutions ve bunu ucretli sagliyor. Bu konuda bu hizmeti ucretsiz yapabilecegim bir yol var mi ?
(Yeni bir hosting satin almanin haricinde)
Tesekkurler
0
deneme12345
(06.10.14)
domainin dns'leri nerede tutuluyorsa oradan olur.

cname kaydı oluşturacaksınız. aws üzerinde sanırım bu işler hala ücretsiz oluyor.

kolay gelsin.
0
vanwarantion
(06.10.14)
Domain firmasi uzerinden oldugunu zaten belirtmisim sorumda. CNAME kaydi olusturmya izin verecek kadar paneli genis bir yer degil. Web forwarding iicn de senelik ucret istiyor firma. Bu yuzden baska bir yol sormustum
0
🌸deneme12345
(07.10.14)
Eğer AWS hesabınız varsa DNS sunucularını amazon olacak şekilde ayarlarsanız oradan her türlü kaydı eklemek mümkün. Ücretsiz hosting imkanı da var.
0
vanwarantion
(10.10.14)
(7)

yurtdışından alet alımı

tururo
sevgili duyuru ahalisi;işim için kullanmak zorunda olduğum bir aleti buradan alsam 2000 tl ödemem gerekecek. ama üreticisinden online alışveriş ile alırsam 1300 tl yetiyor. alet analog, elektronik ya da ona benzer herhangi bir düzenek yok.şu yurtdışından alet alma işlemlerini bilmeyen birine anlatab
sevgili duyuru ahalisi;
işim için kullanmak zorunda olduğum bir aleti buradan alsam 2000 tl ödemem gerekecek. ama üreticisinden online alışveriş ile alırsam 1300 tl yetiyor. alet analog, elektronik ya da ona benzer herhangi bir düzenek yok.
şu yurtdışından alet alma işlemlerini bilmeyen birine anlatabilirseniz çok makbule geçecek.
0
tururo
(17.09.14)
gümrük vergisi dahil mi 1300 ödeyeceksin? bozulursa kime yaptırcan garanti kapsamında...
bence 700 tl için değmez...
0
inanmazsan inanma
(17.09.14)
Gümrüğe takılır muhtemelen, %20 gümrük vergisi + 20 lira mı ne kırtasiye masrafı ödüyorsunuz galiba.
0
atom karincanin torunu
(17.09.14)
ptt harici bir kargoyla (dhl, fedex) vs. gelirse ardiye ücreti adı altında baya baya bir gömüyorlar.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(17.09.14)
eğer sadece %20 gümrük vergisi ödüyorsam mesele yok. burada satış fiyatı zaten 2000 tl. gümrük vergili hali bile 1500 tl olacak. kargo sorun. amerikada ptt bürosu olduğunu sanmam...
0
🌸tururo
(17.09.14)
Olay ptt bürosu değil, çalıştıkları kargo firması, mesela fedex ile gelirse fedex türkiyede mng kargoya devreder ürünü.
0
atom karincanin torunu
(17.09.14)
anladım.
yurtdışından kendi adıma almam her halukarda daha ucuza gelecek.
0
🌸tururo
(18.09.14)
Bunlari deneyebilirsin :
gondering.com
instagram.com
0
deneme12345
(18.09.14)
(3)

mouse problem

deneme12345
Mouse ile surukle birak yeni aldigim bilgisayarda cok basarili yapilamiyor. Ornegin bir satirdaki metni satirin basindan secmeye basladigimda baslar baslamaz sanki click den elimi cekmisim etkisi olusyor ve satiri secemiyorum veya bir websitesinin linkini adres cubugundan baska bir yere surukle bira
Mouse ile surukle birak yeni aldigim bilgisayarda cok basarili yapilamiyor. Ornegin bir satirdaki metni satirin basindan secmeye basladigimda baslar baslamaz sanki click den elimi cekmisim etkisi olusyor ve satiri secemiyorum veya bir websitesinin linkini adres cubugundan baska bir yere surukle birak yapamiyorum gibi gibi. Basit bir sorun gibi gorunse de cok can sikici durumlar ortaya cikariyor. Sebebi hakkinda fikri olan ?

Not : Mouse da sorun yok, baska bilgisayarlarda bu olmuyordu. Bilgisayarda 32 bit Win 7 kurulu, model asus X551CA
0
deneme12345
(15.09.14)
fare sürücülerinde bir sorun vardır.
sürücüleri yeniden yüklemeyi deneyin.
veya trackpad ile falan çakışıyorsa, bilgisayar/trackpad modeli ve fare modeli ile google'da arayın.
0
yalnux
(15.09.14)
Notebook kullanıyorsanız ve mouse kullanıyorsanız touchpad'i devre dışı bırakın. Yanlışlıkla oraya değiyor gibi görünüyorsunuz.
0
creepy
(15.09.14)
Fare surucusu vs artik hangi devirdeyiz otomotik yukluyor zaten.
Asusun kendi sayfasindaki tum suruculeri indirdim.
Evet notebook. Touchpadi devre disi birakmak icin Fn+F9 da ise yaramiyor yani devre disi birakmiyor. Hotkey driver ini indirmeme ragmen klavyenin hotkey shortcuts calismiyor.

Soyle bir durum olabilir mi : Tum driverlar 64 bit icin. Fakat benim windows surumum 32 bit. Bu cakismadan dolayi sizce bu tarz problemler ortaya cikar mi?
0
🌸deneme12345
(16.09.14)
(4)

Pizzaci dukkani icin Siparis alma yazilimi ve donanimi

deneme12345
Arkadaslar bugunku duyuruda her ne kadar bahsetsem de daha az kullanicinin gordugunu tahmin ettigimden 1-2 kisi dondu onlardan da sonra ses cikmadi. Halen arayis icerisindeyim. Restoranlar icin veya pizzacilar icin siparis alma projesi yaptirtmak istiyoruz. Bu konuda veya cok benzeri konuda tecrubes
Arkadaslar bugunku duyuruda her ne kadar bahsetsem de daha az kullanicinin gordugunu tahmin ettigimden 1-2 kisi dondu onlardan da sonra ses cikmadi. Halen arayis icerisindeyim.
Restoranlar icin veya pizzacilar icin siparis alma projesi yaptirtmak istiyoruz. Bu konuda veya cok benzeri konuda tecrubesi olanlarla iletisime gecip beraber calismak isteriz. Ayrica iletisime gecmeyip bu konuda fikir beyan etmek isteyenler de asagiya tavsiylerde bulunurlarsa cok sevinirim.
0
deneme12345
(12.09.14)
kast ettiğiniz sistem garsonların bileğine takılan elektronik adisyonlarındansa (www.muse.com.tr) bilgim yok fakat uzaktan sipariş içinse:
ofisimo.com veya ofisimo.com rezervasyon kısmını sipariş kısmı olarak düzenlettirirseniz işinizi görür sanırım.
0
buzdagi
(12.09.14)
www.akinsoft.net
*E-Ticaret programı ile birlikte internet üzerinden online sipariş alabilirsiniz.
0
togi
(13.09.14)
Anlasilan soylemek istedigimi tam anlatamamisim. Bunun icin detayli birsey hazirliyorum. Ama link olarak da soyle bir sey verebilirim : www.youtube.com
0
🌸deneme12345
(13.09.14)
istediğin şey tam olarak sambapos.com gibi bir sistem sanırım. bu programı ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz, ekstra ihtiyaçlar için sunulan modülleri de satın alabilirsiniz.

Bu arada kurucuları türk.
0
eferdk
(13.09.14)
(3)

Siparis alma programi ve donanimi

deneme12345
Merhabalar,Restoranlar icin veya pizzacilar icin siparis alma projesi yaptirtmak istiyoruz. Bu konuda veya cok benzeri konuda tecrubesi olanlarla iletisime gecip beraber calismak isteriz. Ayrica iletisime gecmeyip bu konuda fikir beyan etmek isteyenler de asagiya tavsiylerde bulunurlarsa cok sevinir
Merhabalar,
Restoranlar icin veya pizzacilar icin siparis alma projesi yaptirtmak istiyoruz. Bu konuda veya cok benzeri konuda tecrubesi olanlarla iletisime gecip beraber calismak isteriz. Ayrica iletisime gecmeyip bu konuda fikir beyan etmek isteyenler de asagiya tavsiylerde bulunurlarsa cok sevinirim.
0
deneme12345
(12.09.14)
sambapos öneririm, caller id muhabbeti de var, ücretsiz.
donanımı da sağlıyorlar, daha ucuza kendinizde bulabilirsiniz.

destek de alayım diyorsanız ikarospos programı ile de çözüm bulabilirsiniz.
ikarospos ile muhasebe entegrasyonu yapıyorum şubeli mantıkta merkeze sipariş verme, üretim oluşturma gibi işlemler yapıyoruz.
0
rhan
(12.09.14)
siparişin yorumunu okumadan siparişi gönderemeyecekleri bir sistem yaratın bence. öneri olarak bunu söylemek isterim.
0
jamiro
(12.09.14)
Biz daha ziyade restoranlar icin urun olusturup satis yapmayi planliyoruz.
sambapos bildirimi icin cok tesekkur ediyorum.

ikarospos icin herhangi birseylere ulasamadim site yapim asamasinda gorundugunden.
www.ikarospos.com
0
🌸deneme12345
(12.09.14)
(2)

Osmanlıca okuyabilen var mı?

alperz
Bir arkadaşım ödev olarak fi tarihinden bir nota defterini çeviriyor. Notaları çevirmiş. Ancak eser adları ve güftelerde Osmanlıca okuyabilen birinin yardımına ihtiyacı var. Günümüz Türkçesine çevrilmesine gerek yok. Okunsa yeter.
Bir arkadaşım ödev olarak fi tarihinden bir nota defterini çeviriyor. Notaları çevirmiş. Ancak eser adları ve güftelerde Osmanlıca okuyabilen birinin yardımına ihtiyacı var. Günümüz Türkçesine çevrilmesine gerek yok. Okunsa yeter.
0
alperz
(04.09.14)
Ben okur yazarim ama hazir birsey bekliyorsa yapip gonder mantigiyla yapamam. Fakat ders verme gibi bir baslikta olabilir.
iyi calismalar
0
deneme12345
(04.09.14)
ben varim. cok uzun degilse yardimci olabilirim.
0
shi aila
(04.09.14)
(2)

İngiltere'de kontrat yapmadan oda kiralamak illegal mi?

freedonia
Kontrat yapmadan bir oda kiralasam 1-2 aylığına, bu illegal mi şimdi?
Kontrat yapmadan bir oda kiralasam 1-2 aylığına, bu illegal mi şimdi?
0
freedonia
(19.08.14)
Bir problem olur mu diye soruyorsan olmaz.
Isin resmi prosedurunde ise contract yapman lazim ve council'a da bunu agency ya da sen bildirirsiniz. Ardindan da council tax odeme bildirimin adresine gelir (ogrenciysen muaf olduguna dair gelir).
0
deneme12345
(19.08.14)
Minimum 6 ay kiralaman lazim. Lodger olmazsan. Lodger icinde ev sahibinin evde oturuyo olmasi lazim.
0
march or die
(19.08.14)
(12)

Avrupa'daki Türkler döner, kebap, restoran

freedonia
Linkteki haberi okudum da, kafam attı biraz: http://olaygazeteonline.co.uk/turk-toplumu/mukemmellik-odulu-verildi.htmlAvrupa'daki vatandaşımızın %95'i döner, kebap, restoran işinde. En vasıfsız işleri Türkler yapıyor, biraz girişimci olan restoran, bakkal bilmemne açıyor anca. Tamam ilk gidenler cah
Linkteki haberi okudum da, kafam attı biraz: olaygazeteonline.co.uk
Avrupa'daki vatandaşımızın %95'i döner, kebap, restoran işinde. En vasıfsız işleri Türkler yapıyor, biraz girişimci olan restoran, bakkal bilmemne açıyor anca. Tamam ilk gidenler cahildi, eğitimsizdi, işçi olarak gitti ama onların çocukları niye hala bu döner, kebap, restoran üçgeninden kurtulamıyor? Haberdeki adam mis gibi İngiltere'de kimya okumuş hala cafe restauran işletiyor.
0
freedonia
(09.08.14)
aklina gelmemis ama insanlar para kazanmak icin calisir. yemek isinde iyi para var. ondan olabilir mi?
0
she was my baby
(09.08.14)
@she was haklısın Avrupa'da doktoru, mühendisi asgari ücrete talim ediyor
0
🌸freedonia
(09.08.14)
:)

emin ol orta halli bi dukkan bile doktordan, muhendisten daha cok kazanir.

su videoyu izlersen ne demek istedigimi anlarsin:
sokakta seyyar misir www.youtube.com

not:

muhendisim, aklimda hep restoran acma fikri var.
0
she was my baby
(09.08.14)
risksiz aile işini devam ettirme temalı bir şey bu. yani bakıyor adam 5-10 yıl okuyacak garantisi yok iyi bir işe gireceğinin. boşver diyor babası kaçak işçi çalıştırırız az para veririz aylık 10-20bin euro kazanırsın geçersin kasaya. öyle devam ettiriyorlar. istanbul'a göçen doğu kökenli vatandaşlarımız gibi düşün. restaurantları ve ulaşımı ele almışlar. şimdi haydi biz bunları bırakıp bambaşk sektörlere geçelim hepimiz niye desinler? döner işi de avrupa'da bitmeyecek bir iş. onun için çoğunluk böyle devam eder.
0
ykyt
(09.08.14)
she was my baby hakli. doktor muhendis 2 bin euroyla baslasin 3bin euroyla baslasin kac kazanacak en fazla? 5 kazansin 10 kazansin ayda max. donercileri gectim islek yerdeki ufak bufeler bile ne kadar kazaniyor biliyor musunuz? senelerce cok agir bir egitim alman da gerekmiyor biraz sermaye yeter. basinda duracaksin bir sey yapmayacaksin. bir de bunu yapanlar o egitimsiz iscilerin cocuklari sonucta genel olarak. cocuklarina bosver kebap isini git doktor muhendis ol oglum/kizim diye yetistirmiyorlardir cocuklarini. her meslekte turk bulabilirsiniz bu arada avrupa'da hepsi kebapci degil.
0
babamasoliimbananickaldirsin
(09.08.14)
@babama her meslekte Türk var sözüne katılıyorum, ama ezici bir çoğunluk vasıfsız. Ülkedeki cahillerin bir kısmını itelemişiz yurt dışına, beyin göçü var diyen akıl tutulması yaşıyor. Bizimkisi "beyinsiz göçü"
0
🌸freedonia
(09.08.14)
bak hocam, bir kere senin tr'yi bırakıp almanya'ya göçmek için bir sebebin olmalı. o da ya çok vasıfsızsındır türkiye'de iş bulamıyorsundur ya da başka bir sıkıntın vardır. kimse sıfıra vurmadan vatanını bırakıp başka ülkede kolay kolay iş aramaz.

onu geçtim vasfını karşı ülke tanıyor mu bakalım? birçok doktor akp dönemi sonrası yurtdışında doktorluk için uğraşmaya başladı. ben okurken bu kadar almanya - amerika için uğraşan yoktu. şimdi konuştuğum her 10 doktordan 3ü 4ü isveç, almanya, finlandiya gibi ülkelerde nasıl doktorluk yaparım diyor. ama işte bir doktorun almanya'da çalışmaya başlayabilmesi için dil öğrenme + iş bulma + çalışma izni ve doktorluğun tanınması ortalama 2 yıl sürüyor. maaş da öyle çok tatmin edici değil. ama ülke şartları gereği artık insanlar eskisinden daha çok başvuruyor gördüğüm kadarıyla.

fakat bir berber, bir dönerci, bir bakkal için ne diploma denkliği derdi var ne bişi. giriyor başlıyor çalışmaya. gayet de güzel kazanıyorlar. tek dükkanı olan adam az. çoğunun birden fazla dükkanı var.
0
siradisi00
(09.08.14)
siradisi00 çok haklı
ha bir de herşey o kadar tertemiz değil döner dükkanlarının bir kısmında uyuşturucu satıyorlar, bir kısmı kara para aklıyor , neler neler var :(
avrupa'da hele hele o çok dönerci olan almanyada mühendis olmak inanılmaz kastıran bir eğitim.. bırak 4 seneyi 7-8 seneyi normal görüyorlar okul bitirmek için 8 senede dönderden 800.000 euro kazanırsın, kazanıyorlar. diploma alanı bile o parayı kazanamayacağı için aile işine geçiyor
bir de o almanyadaki avusturyadaki adamların çoğunun ispanyada italyada filan dükkanları var. oralarda hele turistik yerlerde acaip iş yapıyorlar.
0
niye ama
(09.08.14)
Buradan çıkan netice "döner dukkanı " açalım avrupada :))
0
lawist
(09.08.14)
Ben İngiltere'de yaşıyorum. Öncelikle haklısın toplumumuz çok cahil, dediğin gibi bir çoğu vasıfsız işlerde. Doğru; avukatı da, doktoru da, muhasebecisi de var ama bunlar genelde gene Türklerle çalışıyor zaten. Avukat desen Türklerin davalarına bakıyor, muhasebeci Türk esnafın muhasebecisi, doktor desen aynı. Bazen zaten özellikle Türkçe bilen personel alıyorlar Türk toplumunun yaşadığı bölgelere. Türk toplumu olarak kendi kurdukları küçük dünyalarda yaşıyorlar, topluma entegre olmamak için inanılmaz bir çaba içindeler. İngiltere doğumlu yeni nesil yarı İngilizce yarı Türkçe konuşan, yaşam amacı da dayısı, amcası gibi bakkal, off-licence, kebapçı bilmemne açmak isteyen tipler. Ulan İngiltere vatandaşlığın var a.q. oku, çalış en iyi okullarda, üniversitelerde okuma şansın var. Paran mı yok student loan bilmemne al, imkan dolu. Tamam hiç kafan çalışmıyor, üniversiteye gidemiyorsun büyük şirketlerin apprentice denen programları oluyor, devlet de bunlara teşvik veriyor, onlara gir, 16 yaşındaki adamı alıp meslek kazandırıyorlar öküz olsan bile, teknisyen bilmemne olursun bp'de, British telecomda mühendis ol demiyorum. Ama yok bunlar anca çocuk parası, işsizlik maaşı kovalasın. Ama bu döner işinde çok para var harbi:) Adamlar gece de çalışıyor, eğlenceden, klüpten çıkan dönerciye akıyor, şerefsizler yetiştiremiyorlar. Deli hasılat var. Bizim dönerci mini etekli kızları görüp bir yandan skini sıvazlayıp diğer yandan döner kesiyor o ayrı:) Sarı ingilizi sksen çalıştıramazsın gece, ama bizimkiler alışık cumartesi pazar, gece meçe farketmez parayı kırıyorlar. İşçilere gene bir şey kalmıyordur da sahibi dört köşe. O.ç. bir de hayat dersi vermeye kalkar bunlar bu şehire geldiğimde beş parasızdım, araba yıkadım, tuvalet temizledim bilmem şerefsiz eğitimin yok bir şey yok tabi temizleyecen cancer research labında scientist olarak mı başlayacan:)Aslında çok doluyum da, adam gibi türk yok dertleşek, içimi dökecek. Eğitimli, beyin göçü yapacak adamlara ihtiyaç var, gelin. Neyse alemlere akıcam birazdan uzatmayayım
0
neck_and_neck
(09.08.14)
Boyle bir genelleme zor olsa da gorunen o diyorsun sana hak vermekle birlikte cok guzel isler yapanlarla da var. Bunu farketmeniz biraz cevrenizi degistirmekle de alakali ama elbette ingilterede is hayatina iyi duzeyde entegrasyon bir amerika ya da kanada gibi kolay degil ama imkansiz da degil. (kisisel deneyimlerimi elbette aktariyorum)
Kebapcilarin cok kazanmasi vs mevzusu ise (ingiltere sartlarinda) malesef cogu dukkan icin gecerli degil. Rekabetten dolayi on yil oncesine gore fiyatlar ayni ama giderler artiyor ama baslayanlar bir kere basladigi icin de gunu kurtarip yeni bir ise atilacak cesarette de degiller.
@neck_and_neck bu kadar dolu olma yahu :) cok guzel isler yapanlar da var emin olabilirsin :) York'a yakinsan beklerim
0
deneme12345
(19.08.14)
Benim babamın bir arkadaşı var. Adam Amerika'da Yunan restoranı işletiyor. Adam Türk. Düşün yani döner falan değil, farklı bir mutfak ortaya koyuyor. İhtiyaçla alakalı tamamen. Bir de Türk mutfağı iyidir. Salak avrupalıların, amerikalıların yemek kültürü sıfır. Almanya'dan Hollanda'dan gelen akrabalarımız misafirlik esnasında yemek yerken kilo alıyorlar. İnsanlar öyle istekli iyi yemeklere. Olayın eğitimle hiç alakası yok. Ben mühendislik okuyorum, yurt dışınde mühendislik yapsam, yine de bu işlere girerim.
0
hohoya
(19.08.14)
(2)

iRobot Roomba temizlik süpürgesi robotu nereden alınır?

harzem
Bu aleti bulamadım sitelerde. Mümkünse 600-700 serisini arıyorum. Nerede satıldığını bilen var mı?
Bu aleti bulamadım sitelerde. Mümkünse 600-700 serisini arıyorum. Nerede satıldığını bilen var mı?
0
harzem
(22.06.14)
türkiye temsilcisi var, eve getirip demo yapıyorlar. Ayak üzeri pazarlık da yapabiliyorsunuz ama ben 700 serisini neredeyse yarı fiyatına amazon.co.uk'den alıp gelmiştim.
0
spankenstein
(22.06.14)
www.gondering.com ile ingiltereden isteyebilirsiniz
0
deneme12345
(23.06.14)
(5)

Yurtdisindan Turkiye'ye kozmetik gondermek

taltrap
Riskli mi? Gumrukte takilir mi? Artik yollanamadigi hakkinda duyumlar aldim. Bunu son birkac ayda tecrube eden oldu mu?
Riskli mi? Gumrukte takilir mi? Artik yollanamadigi hakkinda duyumlar aldim. Bunu son birkac ayda tecrube eden oldu mu?
0
taltrap
(10.06.14)
75€, 75$ gibi tutarları geçmedikten ve hacim/kütle olarak çok büyük şeyler sipariş etmedikten sonra geçebilme ihtimali yüksek. Hatta bir sürü blog yazısı var, son zamanlarda yaptıkları sorunsuz yurtdışı kozmetik alışverişinden bahseden. Yine de risk her zaman var tabi çünkü sağı solu belli olmaz bizim gümrüklerin. Ben de bu günlerde bir sipariş vermeyi düşünüyorum her türlü riski göze alarak çünkü artık gerçekten sıkıldım hem Türkiye'de istediğim doğallıkta kozmetik bulamamaktan hem de uçmuş fiyatlardan.
0
Thredith
(10.06.14)
Acikasi ben sahis olarak aileme yollayacagim ve gonderinin toplam degeri 75 Dolari asmayacaktir, boyutta standard ufak bir kutu olur diye dusunuyorum. Bilemiyorum risk almaya deger mi?
0
🌸taltrap
(10.06.14)
Pardon ben tamamen farklı anlamışım. Kozmetik-gümrük-göndermek kelimelerini görünce benim aklım direkt siparişe gitti. Sizin durumunuzda problem olacağını sanmıyorum çünkü ticari bir süreç yok sonuçta işin içinde. Yurtdışından kozmetik yasağının mantığı, insanları Türkiye'deki kozmetik firmalarından satın almaya zorlamak ve bunun için de yurtdışından sipariş vermelerini engellemekti. Ama siz bir nevi hediye olarak göndereceğinizden bu kapsam dışında kalıyor gibi. Eğer mümkünse paketin üstüne "gift" tarzı bir şey yazdırabilirsiniz belki.
0
Thredith
(10.06.14)
Zaten yurtdışından alınan siparişler de istersen üzerinde faturayla gelmiyor, hediye olarak yolluyorlar. Bazen takılıyor. Tamamen şans işi. Kozmetikte para sınırı yok. Her türlü yasak.
0
Lim5
(10.06.14)
gondering.com
Gumruk garantili diyorlar!
0
deneme12345
(21.05.15)
(7)

video hazirlama

deneme12345
Resimden video olusturma efekt vererek nasil baslayabilirim ? moviemaker bu tarz efektleri vermeye yeterli olmadigini dusunuyorum. Ornegin su reklam filmi https://www.youtube.com/watch?v=mv6zlJc-vpwnerede hazirlandi sizce ? Saniyorum bunlar resimlerden videoya efektlerle donusturulmus. Free bir soft
Resimden video olusturma efekt vererek nasil baslayabilirim ? moviemaker bu tarz efektleri vermeye yeterli olmadigini dusunuyorum.
Ornegin su reklam filmi www.youtube.com
nerede hazirlandi sizce ? Saniyorum bunlar resimlerden videoya efektlerle donusturulmus. Free bir software kullanarak bu tarz birseyler nerede hazirlayabilirim?
Tesekkurler
0
deneme12345
(27.05.14)
after effects.
0
all girls dream
(27.05.14)
Peki bu programi ogrenmek uzun sure aliyor mu o ornek video gibi birsey hazirlamak icin ? Eger uzun suruyorsa daha amator alternatifleri var mi ?
0
🌸deneme12345
(27.05.14)
videocopilot.com after için iyi kaynak toorent'te var videoları. Ama yemez gibi geldi bana :) sen ulead yada edius gibi bişi baş bence ;)
0
83mxx
(27.05.14)
Yiyecek ya da yemeyecekten kastin nedir bilmiyorum ama onerdigin programlarda hazirlanan text videolarini inceledigimde movie maker dan bir farklari yok. Anlasilan after effects ogrenmek icin biraz zaman harcayacagiz. Saolun
0
🌸deneme12345
(27.05.14)
Bilader mobilim videoyu izlemedim ancak dediğin gibi moviemaker gibi birşeyse hiç kasma after yada cumbastion tarzı compasiting programları ile onlar soğutur yeni başlayan adamı. 3D falan onlar. Ve amaçları senin bahsettiğin şey değil zaten. Örnek veriyorum 3D ortamda çizilmiş mesh bir nesneyi videoya gömmek için kullanılıyor o programlar. Mesela bullet time olayı. Sen bildiğin montaj işi yapacam diyorsun ulead işini görür ama illa profesyonel montaj diyorsan edius. İkisindede yeşil perde olayı falan var ne istiyorsan artık yazı fotoğraf müzik ne istiyorsan istediğin gibi göm ayarla alfa kanalı bak dalgana. After/combustion gerçekten profesyonel işi heves kaçırmaya birebir...
0
83mxx
(27.05.14)
Benim amacimi yanlis anlamissin. Montaj vs gibi bir amacim yok.
Diger yandan movie maker gibi birsey dedigim senin onerdigin programlardan bahsediyorum. Ornegin corelin destekledigi edius a detayli baktim fakat hazirlanmis text effectleri pek hosuma gitmedi.
Text effectlerinin ya da resim oynatma effectlerinin agirlikta olacagi bir tanitim videosu cekmek amacim. Ama arastirdigim kadariyla after effects in ogrenmesinin ya da bu tarz basit isler yapabilmenin cok kisa zamanlar alabilecegini soyluyor dunyadan farkli insanlar tabi bilemiyorum.
0
🌸deneme12345
(27.05.14)
:) sen bilirsin ama ben tekrar edeyim amacın fotoğrafları effectle birleştirip sağına soluna yazı eklemek ve altına müzik koymaksa senin işini ulead on numara görür. Fazlası zarar. Ki text effectleri plug-in uleadta bul indir plug-ini çok basit. after da ilk yazıyı eklemek istediğinde başına nasıl bir iş aldığını göreceksin. En olmadı final cut pro ve avid e de bir göz at tavsiyemdir. Ama after diyorsan git cumbostion öğren daha prosu yok :)
0
83mxx
(27.05.14)
(3)

Bunun ismi nedir ?

deneme12345
Tek gozlu altinda fuel olan cayi uzerinde sicak tutabileceginiz portable ocak gibi birsey, link atabilecek birileri varmi ? Bunun bir yakiti var bir de ocak kismi var anladiigm kadariyla ama ismini bulabilirsem online ulasarm sanyrm.Tesekkurler
Tek gozlu altinda fuel olan cayi uzerinde sicak tutabileceginiz portable ocak gibi birsey, link atabilecek birileri varmi ?
Bunun bir yakiti var bir de ocak kismi var anladiigm kadariyla ama ismini bulabilirsem online ulasarm sanyrm.
Tesekkurler
0
deneme12345
(24.05.14)
reşo mu?
0
mim
(24.05.14)
Resonun ne olduugnu bilmiyorum ama bir sonuca ulasamadm bu dediginizle
0
🌸deneme12345
(24.05.14)
"reşo yakıtı" diye arayın bir de, hatta Bim'de vardı bu aralar set olarak...
0
mim
(24.05.14)
(7)

Bilgisayar

deneme12345
Merhabalar,HP Pavilion dv4 diye bir laptopum var : http://www.clickbd.com/bangladesh/637444-hp-pavilion-dv4-multimedia-pc-for-sale.htmlBu laptopa yeniden formatla windows yuklemekten tutun, ccleaner, combofix ya da farkli virus programlarini calistirdim. Fakat bilgisayarin fani asiri calisiyor ufak
Merhabalar,
HP Pavilion dv4 diye bir laptopum var : www.clickbd.com
Bu laptopa yeniden formatla windows yuklemekten tutun, ccleaner, combofix ya da farkli virus programlarini calistirdim. Fakat bilgisayarin fani asiri calisiyor ufak bir is yapmaya kalkdiigmda ve cok isiniyor.

Icin acip temizleme dusuncem olsa da fana ulasmak icin vidalarin coklugundan vazgectim. Bu tarz problemler yasayip cozumlemeleri olanlar var mi acaba?
0
deneme12345
(04.05.14)
fan bi kere asiri tozlandiysa acip yaglaman gerekir. bunun baska cozumu yok 1 yilda 1 acarim islemci ekran karti fanini soker makine yagi ile yaglar geri takarim alet sessiz calisiyo ve cillop gibi oluyo.
0
ergenpezeveng
(04.05.14)
temizlemek zorundasınız formatlık işi yok onun fanlar, çıkışlar dolmuş, hatta termal macunu işlevini yitirmiş olabilir.

burada nasıl söküleceği anlatmış eliniz yatkınsa deneyebilirsiniz.
www.youtube.com
0
argent dawn
(04.05.14)
@argent dawn Video icin tesekkur ediyorum model farkli olsa da cok ise yarayacagini dusunuyorum, acip halledecegim. Icini actigimda thermal macunun islevini yitirip yitirmedigini nasil anlarim basit bir yolla?
@ergenpezeveng Acar makina yagi ile yaglarim dedigin kisim sadece fanin donme eksen cubugu degil mi?
0
🌸deneme12345
(04.05.14)
evet dogrudur. zaten fan ve cubuk var. orda bantli bi stikir oluyor genelde. onu kaldirinca eksen cubugunu gorursun 1 2 damla damlatip elinle dondur pervaneyi. sonra sticker i yeniden kapatip montajlayin. iyice de tozlari filan temizleyin. demirlerde kalanlari filan. sorun kalmiyor.
0
ergenpezeveng
(04.05.14)
çoğu fan yağsız çalışır yağlamanın faydadan çok zararı da olabilir bilemedim.
terman macun 1-2 senede bir yenilenmesi gereken bir şey aslında. işlemci üzeirndeki fan/bakır çubuk sökülür işlemci ortaya çıkarılır eski macun temizlenir sonra ince bir tabaka halinde yenisi sürülür güle oynaya kullanılır.

burada sökülmeyle beraber termal macun aplikasyonu da var
www.youtube.com
0
argent dawn
(04.05.14)
@argent dawn cok haklisin fakat bizim milletimizde mekanik birsey gordumu hemen yaglama istegi var duzelecek gibi, biraz arastirmanin ardindan daha cok hak verdim sana tesekkurler
0
🌸deneme12345
(04.05.14)
bir tip yağlanmıyordu hangisiydi emin olamadım o yüzden yazmadım şimdi yazıyorum:
brushless yazıyorsa yağlayın ballbearing yazıyorsa yağlamayın.
0
argent dawn
(05.05.14)
(2)

aliexpressden satış

topraam
arkadaşlar bu siteden nasıl satış yapılabilir ve yaptığım satış güvenli olacakmı bilgisi olan varmı bu sitede satışı yapılan bir ürünün 0,8$ iken ben bu ürünü türkiyeden 0,4 tl ye alabiliyorum bunu alıp satışını nasıl yaparım fiyatları temsili olarak verdim.
arkadaşlar bu siteden nasıl satış yapılabilir ve yaptığım satış güvenli olacakmı bilgisi olan varmı bu sitede satışı yapılan bir ürünün 0,8$ iken ben bu ürünü türkiyeden 0,4 tl ye alabiliyorum bunu alıp satışını nasıl yaparım fiyatları temsili olarak verdim.
0
topraam
(27.04.14)
Aliexpress'i ben de incelemiştim bir ara. Sadece Çin'li satıcılara hizmet veren bir site. Maalesef bizlere kapalı..
0
hayattan sikilan adam
(27.04.14)
illa cinli olmaniza tabiki gerek yok. İngiltere icin sirketinizin bazi sertifikalari saglamaniz gerekiyor ki bunlar belli bir miktarin uzerinde vergi oder durumda sirket olmaniz vs gibi.
0
deneme12345
(27.04.14)
(4)

ingiltere'de is

tellioglu
almanyada master yapmaktayım, ingiltereye göçesim var bazı sebeplerden. bu mümkün mü yasal olarak? ingiltere bu konuda biraz kıl biliyosunuz. çalışma izni vs. sorun oluyo mu? var mıdır çevrenizde çeperinizde. almanya'da master yapiyor olmam bir avantaj mi? türkiye'den yada avrupa'dan ingiltereye çal
almanyada master yapmaktayım, ingiltereye göçesim var bazı sebeplerden. bu mümkün mü yasal olarak? ingiltere bu konuda biraz kıl biliyosunuz. çalışma izni vs. sorun oluyo mu? var mıdır çevrenizde çeperinizde. almanya'da master yapiyor olmam bir avantaj mi? türkiye'den yada avrupa'dan ingiltereye çalışmaya giden eden var mi? tecrubelerinizi bekliyorum
0
tellioglu
(25.04.14)
eski çalışma vizelerinin çoğu kaldırıldı. en olası şansınız size sponsor olacak bir şirket bulmak veya ankara antlaşması ile gelmek.
0
386 dx
(25.04.14)
şirket sponsorluğunu anladım da, ankara anlaşmasından kastın avrupa birliği falan mı ne?
0
🌸tellioglu
(25.04.14)
Ankara anlasmasi ile buraya gelmeniz zor hatta bu tarz hic ornek bilmiyorum. Fakat farkli bir sebeple buraya gelip ankara anlasmasi ile kalmaya devam etmeniz ya da oturum almaniz mumkun.
0
deneme12345
(26.04.14)
ankara anlaşması ile gelen çok var.
0
386 dx
(27.04.14)
(4)

Yurtdışı alışveriş

veilofsin
bunun limiti kaç dolardı şuanda ya ? gümrükte takılmaması için
bunun limiti kaç dolardı şuanda ya ? gümrükte takılmaması için
0
veilofsin
(16.04.14)
75 euro diye biliyorum.
0
aggromela
(16.04.14)
75 euro.
0
icemint
(16.04.14)
75 euro doğrudur.

75 euro'yu geçtiği takdirde eğer eşyaları hızlı kargoyla (UPS, FedEx vb.) değil de posta kargoyla posta gümrüğüne gönderdiyseniz ve posta gümrüğünde takılırsa, sadece fatura kıymetinin %20'si oranında vergi ödeyerek eşyaları alabilirsiniz.
0
9uncu nesilim ama para bende
(16.04.14)
Limiti asan ya da cesitli sebeplerle Turkiye'ye direkt urun gonderilemeyen urunlerle ilgili ingilteredenistegelsin.blogspot.co.uk
iletisime gecebilirsiniz.
0
deneme12345
(16.04.14)
(1)

isim

deneme12345
Bu pcb layer birlestirme icin su resimde oldugu gibi, kenarda olan kucuk cubuklarin ingilizcesi nedir acaba ?https://plus.google.com/photos/118294783964235293508/albums/5752087031670859265/5752091413451589778?banner=pwa&pid=5752091413451589778&oid=118294783964235293508
Bu pcb layer birlestirme icin su resimde oldugu gibi, kenarda olan kucuk cubuklarin ingilizcesi nedir acaba ?
plus.google.com
0
deneme12345
(20.01.14)
malesef dediginiz isimde arattirdigmda ebay da ya da amazonda birseylere ulasamyrm.
benim kasedettigim vidali gibi, katman katman yapabilmeye ya da pcbnin 4 bacak uzerinde ayakta kalabilmesini saglayr, en kosedeki ince uzun cubuk seklinde
0
🌸deneme12345
(20.01.14)
(2)

Pasaport kayit hakki

deneme12345
Merhabalar,10 gundur turkiyedeydim ve tekrar yurtdisina cikis yaptim. Pasaport kayit hakkimi edevlet sifrem aracilgi ile vs birileri adina kullandirtabilirmiyim ? Kesin bilgisi ya da bu durumda kalip denemis olanlar yazarsa cok memnun olurum.
Merhabalar,
10 gundur turkiyedeydim ve tekrar yurtdisina cikis yaptim. Pasaport kayit hakkimi edevlet sifrem aracilgi ile vs birileri adina kullandirtabilirmiyim ? Kesin bilgisi ya da bu durumda kalip denemis olanlar yazarsa cok memnun olurum.
0
deneme12345
(25.06.13)
normalde yurt dışına girişten sonra 1 ay içinde kayıt yapabiliyorsun edevlet üzerinden. ancak sen girip çıkmışsın sanırım. bu durumda kayıt yapabilir misin onu bilemiyorum. ama o 10 gün içerisinde kesinlikle kayıt yaptırabilirdin. kayıt yaptıracağın kişi önce senin tckimlik numaranla telefonun vergisini ödüyor. sonra da sen edevlet üzerinden imei ve pasaport bilgilerini girerek kaydı yapıyorsun.

ben iki gün önce bu şekilde yurt dışından gelen bir kişi için edevlet üzerinden kayıt yaptırdım. ama senin durumunda ne olur onu btk'dan öğrenmek lazım.

www.tk.gov.tr

yurt dışından arayamam dersen arayıp öğreneyim senin için.
0
sainteagle
(25.06.13)
super bilgilendirme yarin mesai saatlerinde buyuk ihtimalle aramak lazim ve arayacagim dediginiz gibi. Cok tesekkur ederim

Edit:
Simdi aradim ve yurtdisina cikmis olmanin hicbir etkisi yok onemli olan giris tarihinden itibaren 31 gunun gecmemis olmamasi. ihtiyaci olanlar icin buraya da yazayim dedim.
0
🌸deneme12345
(25.06.13)
(3)

iphone app

deneme12345
Arkadaslar basit bir iphone app gelistirdim java,html,js vs temelli yani web teknolojilerni kullanarak elimdeki emulatorde de calisiyor. Sorum su : iphone developer ucreti olan yillik $99 odemeden bu app i kendi telefonumda gercek zamanli test etmemin bir yolu var mi ?her ne kadar coder olsam da app
Arkadaslar basit bir iphone app gelistirdim java,html,js vs temelli yani web teknolojilerni kullanarak elimdeki emulatorde de calisiyor.
Sorum su : iphone developer ucreti olan yillik $99 odemeden bu app i kendi telefonumda gercek zamanli test etmemin bir yolu var mi ?
her ne kadar coder olsam da app development konusuyla yeni ilgilenmeye basladim. Tum gorus ve onerileriniz degerldir.
iyi calismalar
0
deneme12345
(28.04.13)
jailbreak yaparsan çalışır.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(28.04.13)
su anda deneyip yapabildigin bir durumu yoksa oneri olarak bir ihtimal mi ?
0
🌸deneme12345
(28.04.13)
paralı appleri parasız yüklemek için izlenilen yolun aynısı.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(28.04.13)
(2)

online logo

deneme12345
Merhabalar,Arkadaslar online cok basit kosullarda logo tasarlanabilecek bir websitesi varmi acaba ?ornegin kisisel websitem icin bir iki harf kombinasyonundan biraz farkli gorunebilir bir tasarim yeterli olacaktir?
Merhabalar,
Arkadaslar online cok basit kosullarda logo tasarlanabilecek bir websitesi varmi acaba ?ornegin kisisel websitem icin bir iki harf kombinasyonundan biraz farkli gorunebilir bir tasarim yeterli olacaktir?
0
deneme12345
(18.03.13)
sifirin altinda
(18.03.13)
baska bir onerisi olan
0
🌸deneme12345
(18.03.13)
(5)

aşiri kepeklenme sorunum var ?

darkknight
arkadaşlar ne yapmalyıım kafatasımda sanki yılan gibi deri değiştiriyor aşırı derecede kepekleniyorum.lütfen bi akıl verin acillll
arkadaşlar ne yapmalyıım kafatasımda sanki yılan gibi deri değiştiriyor aşırı derecede kepekleniyorum.lütfen bi akıl verin acillll
0
darkknight
(18.03.13)
defne, zyağı sabunu fln iyi gelir derler.
sirkeli su ile durulamak iyi gelir derler.
eczanelerde cildiyecilerin tavsiye ettikleri şampuanlar vs var.
0
goldentitan
(18.03.13)
(bkz: nizoral)
0
idearch
(18.03.13)
(bkz: seboreik dermatit) de olabilir sorununuz.
0
la traviata
(18.03.13)
bir dermatoloğa görünebilirsiniz. saç deriniz çok kuru demek ki.
0
9kuyruklukedi
(18.03.13)
Bir aydir denemeye basladigim ve olumlu sonuc veren basit bir durumu paylasabilirim : Orjinal zeytinyagi ile sac derisini (mumkun mertebe sactan ote diplerini) ovalayip 2-3 saat uzerinde saklayip sonrasinda yikadigim bir yontem.
0
deneme12345
(18.03.13)
(3)

Daha önce IELTS girenler???

allstar
Hazirana kadar 7 almam gerek bu sınavdan .Şimdi bi kitap alıyım kendim çalışıyım giriyim diyorum olmadı bi daha giricem.Daha önce Ielts girmiş "bak bu kitap iyidir" diyebileceğiniz bi kitap(ya da set) var mı?
Hazirana kadar 7 almam gerek bu sınavdan .Şimdi bi kitap alıyım kendim çalışıyım giriyim diyorum olmadı bi daha giricem.Daha önce Ielts girmiş "bak bu kitap iyidir" diyebileceğiniz bi kitap(ya da set) var mı?
0
allstar
(13.01.13)
cambridge ielts seti + 1

bu kitapları hakkını vererek çöz yaparsın. Ben 1 tanesini çözdüm 6.5 aldım keşke diğer 7 tanesini de çözseymişim... gerçi 6.5 yetti bana :D
0
alessea
(13.01.13)
scuderia
(13.01.13)
bircok dokuman var bu alanda,arkadaslarin yazdiklari basta olmak uzere. 2-3 ay 7-7.5 almak icin yeterli gecmis dil egitimin orta karar veya ustuyse. Ben bu dedigim sekilde 7.5 aldm
0
deneme12345
(13.01.13)
(3)

Elektrik-Elektronik mühendisinin yardımı gerekiyor?

artikbenimdebirvolvomvar
Merhabalar,Bir proje için Proteus programından anlayan, PICC16F877 mikro denetleyici üzerine program yazdırabilecek birine ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa iletişime geçebilir miyiz buradan veya sözlükten?
Merhabalar,

Bir proje için Proteus programından anlayan, PICC16F877 mikro denetleyici üzerine program yazdırabilecek birine ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa iletişime geçebilir miyiz buradan veya sözlükten?
0
artikbenimdebirvolvomvar
(29.12.12)
mesaj attım da buraya da yazayım. duyuru amacına ulaşsın. genel bilgidir.

mikro işlemci üzerine program yazmak diye bir şey yok. kodunuz ne ise c/c++ da yazıyorsunuz. sonra burn diye bir program var. bir mikroişlemci soketi alıp takıcaksınız tabi sonra o program kodu makine diline çevirip usb üzerinden mikroişlemciye atıyor.
proteusda da devreyi çizmek basit. device kısmından elemanların adını girip ekrana koyun. sonra aralarına kablo çekin. son olarak mikroişlemciye çift tıklayıp bu makine diline çevirilmiş kodun uzantısını belirleyip çalıştırın. bu.
0
sparkle kiddle
(29.12.12)
projeni bi gonder bakalim neymis
0
soluman
(29.12.12)
bu alanda bircok projem var ingilteredeydim su an turkiyedeyim, guzel bir proje olduguna beraberce inanirsak neden olmasin.
iletisimim : [email protected]
(git: 534357
0
deneme12345
(29.12.12)
(1)

MATLAB ile image segmentasyon yöntemiyle görüntü iyileştirme

aek
dostlar bitirme tezim olur kendisi,Matlab ile görüntü segmentasyonu gerçekleştirmem gerekmekte,http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/8379-kmeans-image-segmentation ama olayda galiba bu olmuş oluyor bu programı indirdik çalıştırmaya çalıştık fakat becermedik. fikri olan bilgisi olan var
dostlar bitirme tezim olur kendisi,

Matlab ile görüntü segmentasyonu gerçekleştirmem gerekmekte,



www.mathworks.com

ama olayda galiba bu olmuş oluyor bu programı indirdik çalıştırmaya çalıştık fakat becermedik. fikri olan bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyoruz.
0
aek
(28.12.12)
ucretli yardim almak istersen ayrintili olarak sorununu [email protected] adresine gonderebilirsin.(git: 534269
0
deneme12345
(29.12.12)
(10)

ingiltereden besin takviyesi getirtmek

baldur
arkadaşım satın alsa bir internet sitesinden bana ingiltereden yollayabilir mi?eğer yollayabilirse ortalama kaç dolar tutar kargo 10 falan mı? 3-4 kiloluk protein tozu vs creatine olacak.türkiye'ye girişte bir sorun olur mu?
arkadaşım satın alsa bir internet sitesinden bana ingiltereden yollayabilir mi?
eğer yollayabilirse ortalama kaç dolar tutar kargo 10 falan mı? 3-4 kiloluk protein tozu vs creatine olacak.

türkiye'ye girişte bir sorun olur mu?
0
baldur
(24.09.12)
Gümrükte takılır onlar ben söyleyeyimde.
0
9uncu nesilim ama para bende
(24.09.12)
ben satın almıyorum, arkadaşım satın alıyor bana yolluyor. bu halde bile takılıyor mu?
0
🌸baldur
(24.09.12)
arkadaş yollarsa takılmayabilir. yine de, kesin bilmek lazım.
0
firuz
(24.09.12)
çok sıkı denetim var gümrüklerde bu konuda. 500 gram'ı aşmamaya çalışın 1 kilo sonrası x-ray denetiminden geçiyor.
0
turk kelekom
(24.09.12)
tamam da ben bana arkadaşımın ücretsiz olarak yolladığını kanıtlayamam mı?
ingiltereden birisi bana hediye olarak protein tozu yollayamaz mı yani :D
nelerle uğraşıyoruz vay aq ya.
0
🌸baldur
(24.09.12)
Şimdi şöyle söyleyeyim, gümrük müşavirliği yapıyorum. Yurtdışından arkadaşınız satın alıp size bir eşya göndermeye çalışsa bile bunun yanında bir fatura göndermesi gerekir malum bu tarz hızlı kargoyla gelen eşyalarda da sınır 75$ ki bu bedelin altında gelen eşyaların bile mahiyetine, kullanım amacına göre gümrükte takılma ihtimali var. Bu tarz sporcu gıdaları vs yalan olur ben söyliym tekrardan.
0
9uncu nesilim ama para bende
(24.09.12)
9'uncu nesilim

75 doların altında olsa bile mi yalan olur bu sporcu gıdaları?
0
🌸baldur
(24.09.12)
aynen öyle. sporcu gıdalarına yasak var hatta ilgili madde de şöyle bir şey;

Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

3 - 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65 nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Ancak, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni ilgili gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.

şöyle bir kaç örnek vereyim;

www.bodyforumtr.com
0
9uncu nesilim ama para bende
(24.09.12)
geçen sene bodybuilding.com'dan alıyordum ürünleri o yasa çıktı her şey yalan oldu evet.
0
turk kelekom
(24.09.12)
Merhabalar,
www.gondering.com ile periyodik gonderimle gumruge takilmadan isteyebilirsiniz.
0
deneme12345
(20.06.14)
(16)

ay'a gerçekten çıkıldı mı?

nemo problemo
ben pek inanmıyorum ya. yine amerikanın yavşaklıklarından biridir diye düşünüyorum. yani kesin ay'a çıkıldı diyebileceğimiz birşey var mı elimizde?
ben pek inanmıyorum ya. yine amerikanın yavşaklıklarından biridir diye düşünüyorum. yani kesin ay'a çıkıldı diyebileceğimiz birşey var mı elimizde?
0
nemo problemo
(30.08.12)
zgrydn
(30.08.12)
zgrydn
(30.08.12)
hiç belgesel izlemiyorsunuz değil mi?
marsa araç gönderen aya mı çıkmadı?
0
anonimyususer
(30.08.12)
Aya cikildiginda bi plaka gibi bir sey birakildi diye biliyorum.Yeri yurdu belli galiba dunyadan tam ona lazer gonderince geri donuyor.
0
esenbogan
(30.08.12)
belgesel izliyoruz hacı. marsa araç gönderilip aya çıkılmamışta olabilir :)
0
🌸nemo problemo
(30.08.12)
madem aya çıkıldı neden o bayrağı göremiyoruz ?

ben pek inanmıyorum

tamam marsa robot gönderildi ama 1959 da değildi
0
ihan
(30.08.12)
Proje üzerinde 400000 kişi çalışıyordu. Bunların hiçbiri uyanmadı olaya ya da bildikleri halde ses çıkarmadı öyle mi?
0
tahsin sutcuoglu
(30.08.12)
Yok , açıkçası bende inanmıyorum ay muhabbetine o zamanlar aya gidecek teknoloji yoktu, uzay aracını kontrol edecek düzeyde bilgisayar bile yoktu, ama çok güzel sahne sanatları ve gelişmemiş teknoloji sayesinde insanları uyutmak çok kolaydı
0
alixkandemir
(30.08.12)
Ben de pek inanmıyorum açıkçası.
0
Kamyoncunun vitesi
(30.08.12)
Ben de inanmıyorum. Her ne kadar devletlerin ve şirketlerin elinde bulunan teknoloji bildiğimizden kat kat ileri olsa bile uzay seyahatleri çok ciddi bir konu. Hem ayrıca geçtiğimiz 1-2 sene içerisinde ay seyahati ile ilgili dökümanlar, fotoğraf ve araştırmaların kaybolduğunu, arşivlerinde bulunamadığını bildirmişti Nasa.

Düşünsenize, başka bir gezegene insanlı araç yollayıp iniş yapıyorsunuz ve bu projenin sonuçları kayıp. Hadi lan oradan olur mu öyle şey !

İnsanlardan o kadar çok bilgi saklanıyor ki biz bu dünyada yaşamıyor adeta deneye tabi tutuluyoruz...
0
burka
(30.08.12)
biraz tereddütlerim olmasıyla birlikte bir de şöyle bir şey var, niçin bir daha hiç gitmediler?
0
historien
(30.08.12)
aya gidildi tabii ki. şu ana kadar aya gidilmediğine dair ortaya atılan bütün iddialar çürütüldü. zaten yakın zamanda ayın insanlar tarafından bırakılan izlerinin görüldüğü bir fotoğrafı da çekildi.

www.nasa.gov
0
sijwocaq
(30.08.12)
Bence zamanında Sovyetler soğuk savaş sırasında Amerika'yı tokat manyağı yapıyordu. Ruslar aya gidip ordan Amerika'ya el sallayınca kompleksli Amerika da Bağcılar'da bir fotoğraf stüdyosuna Kilyos'tan getirilen kumları doldurup Rusya'ya el salladı. Yemedik tabii. Daha sonra sunulan fotoğraflarda onlarca hata tespit edildi ama örtbas edildi tabii hepsi.

Azcık fotoşopla ben de aya gidebiliyorum evde canım sıkıldıkça.
0
samterk
(30.08.12)
Bir daha neden hiç gidilmedi diye sormak da konu hakkında hiçbir şey bilmediğinizi ortaya çıkarabilir. 6 kere aya insanlı uçuş yapıldı.
0
tahsin sutcuoglu
(30.08.12)
ayrıca durmadan neden bi daha gidilmedi diyenler için: aya gitmek çok masraflı bir proje. yeterli araştırma yapılıp, örnekler ve bilgiler toplandıktan sonra çok bir anlamı kalmıyor tekrar o masrafı yapmanın. riski de çok yüksek. bir kere hedefe eriştikten sonra, aynı albenisi olmadığı için nasa şu anda mars odaklı çalışmalar yapıyor. ancak gelişen teknoloji ile birlikte son yıllarda tekrar yeni bir seyahat yapılmasının gündeme gelebileceği söyleniyor. 2020'li yıllarda insanoğlu aya tekrar ayak basabilir.

edit: en.wikipedia.org burada tüm teoriler ve karşılıklarını bulmak mevcut.
0
sijwocaq
(30.08.12)
O zamanki teknolojinin cok yetersiz oldugunu dusunenlere ufak bir hatirlatma olmasi acisindan www.bbc.co.uk belgeselini oneriyorum, tamamini elbette izlemek zorunda degilsiniz cunku konuyla birebir alakali degil fakat belgeselde de vurgulanan ve anlatmak istedigim halen 1950lerin fotograflari kullaniliyor daha iyi goruntulenemedigi icin.
0
deneme12345
(31.08.12)
(9)

sevgi her şeyin üstesinden geliyorsa

in vino veritas
insanlar niye sürekli sevgililerinden ayrılıyor?
insanlar niye sürekli sevgililerinden ayrılıyor?
0
in vino veritas
(12.08.12)
karsidakinin ona olan sevgisinden, ya da kendisinin karsisindaki insana olan sevgisinden suphe ediyor olabilir.
bi tarafin sevgisi bi tarafa agir basiyordur genelde.
0
b w n s p
(12.08.12)
sonuç itibariyle ortada hala bir sevgi var?
0
🌸in vino veritas
(12.08.12)
bir tarafın sevgisi ağır basınca iş artık yürümez oluyor.
0
empty blank
(12.08.12)
Demek ki sevgi her şeyin üstesinden gelmiyor.
0
thor odinsson
(12.08.12)
suphenin oldugu yerde sevgi barinamaz yegen, toplar bavulunu ceker gider, suphe sevginin dusmanidir, azar azar tuketir sevgiyi, sen sevgi nedir bilir misin yegen?
0
b w n s p
(12.08.12)
sevgiyi anlayamamaktan.
sevgiyi başka şeylerle karıştırmaktan.

kapitalist sistem sayesinde o kadar şekil değiştirdi ki sevgi, yüzyılımızın en büyük sorunu haline gelen psikolojik sorunların temelini oluşturdu.
0
daglien
(12.08.12)
çünkü aşık olmayı özlüyorlar. ama böyle sevginin üstesinden gelemeyeceği, köpek gibi bir özlem düşün.
0
d for domates
(12.08.12)
hayır. gerçekten seviyorsan her şeyin üstesinden gelir o rahat olun. "sevgi fedakarlık ister" osuruktan bir cümle değildir sadece kezbanların da diline düştüğü için değerini kaybetmiştir. "demek ki sevgi her şeyin üstesinden gelmiyor" diyenler var, ya onlar sevmeyi bilmiyor ya da ben sevmiyorum tapıyorum.

anlaşamamazlık bir fikri kabul etmediğinizde oluşur, ya da o kabul etmediğinde. eğer seviyorsan(ız) bir fedakarlık yaparsın(ız). böyle "ben aşık oldum" tripleriyle gezmekle sevmek olmuyor. çok oldu sevgilimle anlaşamadığım, hepsi de mesajlaşırken oldu niyeyse. hep dedim ulan bi buluşalım, tek tek söylicem bunları yeter amk kölesi miyiz sevgilisi miyiz belli değil; ulan bi yüzünü görüyorum geçiyor hepsi. hatta onun da tribini/soğukluğunu almak için daha da bir yırtınıyorum.

o ayrılanlar ya sevmemiş, ya da artık sevmemeye başlamıştır. sevgiden üstün bir şey yoktur.
0
zazazaraeta
(12.08.12)
Varyasyon artiyor...
Imkanlar ve onlara ulasabilirlik artiyor...
Birine baglanmaya gerek duyma minimize olmus cogu bireyde...
Gercek sevgiden ziyade iliski var...
Birliktelik var...
Mutualist iliski ya da parazitel ya da pragmatistik duruma gore farkli adlandirilabilecek ama altini cizdigim sevgiden ote iliski var...
Kadin erkekten erkek kadindan faydalandigi surece ya da faydalanabilecegi surece (maddi ya da manevi, sevilme tatmini de buna dahil edilebilir) bir birliktelik pozu verilebiliyor...
Belki boyle olmasi da gerekir diyecek olanlar bile su anda okurken yazacaklari yorumu tasarlamislardir bile...
Yani soruyu biraz sosyolojik ve antropolojik taraftan bakivermek istedim cunku blogumda yazacagim yazinin bir altyapisi olabilecegini dusundum seni bu duruma alet ederek faydalanmis oldum motive olma adina.
Saygilar
0
deneme12345
(13.08.12)
(3)

büyük britanya, olimpiyat

rebellion
neden ingiltere, iskoçya ve galler olimpiyatlara ayrı ayrı katılmıyor? mesela futbolda ayrı ayrı katılıyorlar. olimpyatlarda neden böyle?
neden ingiltere, iskoçya ve galler olimpiyatlara ayrı ayrı katılmıyor? mesela futbolda ayrı ayrı katılıyorlar. olimpyatlarda neden böyle?
0
rebellion
(09.08.12)
değişik federasyonlar değişik ülkeleri tanıyor. mesela fifa ve birkaç federasyon daha iskoçya, ingiltere, galler ve kuzey irlanda'yı ayrı bir ülke olarak sayıyor. ancak ioc, bunları tek bir ülke olarak sayıyor o bakımdan öyle katılıyorlar. aslına bakacak olursan katılırken kullanılması gereken isim great britain değil, united kingdom of great britain and northern ireland olmalı.
0
bad boy for life
(09.08.12)
başka bir kullanıcı
(09.08.12)
deneme12345
(09.08.12)
(6)

MATLAB ile Signals and Systems

melampyge
Herkese merhaba. Signals and systems dersi için dönem içinde kolay bir ödevim var. Fakat bu derse ve MATLAB'e oldukça uzak olduğumdan biraz yardıma ihtiyaç duymaktayım.Ödev şöyle;Generate a noisy signal with sinusoidal components defined at 100 Hz and 300 Hz (3rd Harmonic)a) Calculate (slow) its tim
Herkese merhaba. Signals and systems dersi için dönem içinde kolay bir ödevim var. Fakat bu derse ve MATLAB'e oldukça uzak olduğumdan biraz yardıma ihtiyaç duymaktayım.

Ödev şöyle;

Generate a noisy signal with sinusoidal components defined at 100 Hz and 300 Hz (3rd Harmonic)

a) Calculate (slow) its time and spectral variation
b) Calculate frequency resolution (deltaf)
c) Design a low pass filter to remove the 3rd harmonic and check its performance.

Hocanın söylediğine göre ödev çok kolaymış. Her şık için bir komut falan diyor ama hayatımda hiç MATLAB kullanmadım ve signals and systems pek de başarılı olduğum bir alan değil. Ödev konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Teşekkürler.
0
melampyge
(04.08.12)
www.mathworks.com

burdaki dugmelere bascan
0
iplikci
(05.08.12)
başka cevap gelmezse diye yazıyorum aslında başka cevap gelse de en hayırlısı benimkisidir. matlabınızı açın. yukarda help sekmesinin altında product help var. arama barına oradan istediğiniz kelimeleri arayıp gerekli toolbox a gidebilirsiniz. filter design toolbox var mesela. ayrıca www.mathworks.com a girip bu soruları aratsanız yüzde 98,7 kodları da bulursunuz.
bu kadar. kolay gelsin.
0
sparkle kiddle
(05.08.12)
iplikci'nin cevabı simulink içindir bu arada. hoca onu mu istiyor ona dikkat et sonra da iplikci'ye tik at (:
0
sparkle kiddle
(05.08.12)
x = sin(200*pi*t) + sin(600*pi*t) fonksiyonuna random noise eklicen bunun icin matlabda (100 300 hertze denk dusmeli)

y = awgn(x,10) diyerek snr i 10 olan gaussian white noise eklicen
0
iplikci
(05.08.12)
electronics.stackexchange.com burda sor
0
iplikci
(05.08.12)
deneme12345
(05.08.12)
(5)

Elektrik Bölümü ve Elektroensefalografi

utkucbkc
iyi akşamlar, elektrik okumak istiyorum bunun nedeni elektrik bölümü okursam nörolojiyle birlikte projeler yapabiliceğimi düşünmemdi, şimdi tereddütlerim var elektrik mi yoksa elektronik mi diye. bu işler hangi alan için daha yoğun yapar elektrik mi elektronik mi ?bu basit bir proje gibi gözüküyor m
iyi akşamlar, elektrik okumak istiyorum bunun nedeni elektrik bölümü okursam nörolojiyle birlikte projeler yapabiliceğimi düşünmemdi, şimdi tereddütlerim var elektrik mi yoksa elektronik mi diye. bu işler hangi alan için daha yoğun yapar elektrik mi elektronik mi ?

bu basit bir proje gibi gözüküyor mesela yazılımın dışında kaslara akım yollanarak uyarılmış sadece, vimeo.com

elektrik okursam daha komplike işlerin içine girebilir miyim ? işin zorluğunda değilim, imkanım var mı onu öğrenmek istiyorum sadece, düşünce gücü ile bilgisayar kullanımı mesela, en son mario oynuyorlardı beyin hareketlerini algılayan aletler tarafından (Elektroensefalografi).

bir de sensörlerin insan hareketlerini algılaması var o sanırım elektroniğe daha yakın, elektrik okursam sensörler hakkında eğitim, ders alma şansım var mı ?
0
utkucbkc
(24.07.12)
heralde birleşti artık ama okuman gereken elektronik mühendisliği biyomedikal mühendisliğide okuyabilirsin.
0
mr fusion
(24.07.12)
elektrik dedigin bolum sadece elektrik tasimayla ilgili oluyor. eeg ile yapacagin seyler icin elektronik okuman lazim, zira signal processing ogrenmen gerekir.

bu arada senin dedigin sey bci (brain computer interface) olarak geciyor ve bu konuda bir seyler yapmak istiyorsan biyomedikal muhendisligi bolumlerini de dusunebilirsin.

sensorlerin insan hareketlerini algilamasi bilgisayar muhendisligiyle ilgilidir daha cok. elektronik muhendisi olarak lisans egitiminde sensor tasarimi gibi konularla ilgili onemli bir sey ogrenecegini zannetmem.
0
tom riddle
(24.07.12)
Bunların hepsi elektroniğin konusu. Özellikle DSP ve biyomedikal alanlarına yönelirseniz istediğiniz çalışmaları yapabilirsiniz.

Elektrikte daha çok yüksek akım, güç elektroniği, EMI gibi alanlarda uzmanlaşılıyor. Sizin istediğiniz şeylerde ise uğraşacağınız en büyük akım bir kaç mikro amper seviyesinde olacaktır.

Edit: insan hareketlerini algılamak için kullanılan sensörlerden kastınız kinect sensörler yahut stereovision kameralar falan ise bunlarla üniversitedeki hocaların bile bir çoğu uğraşmaz, kendi çabanızla öğrenebilirsiniz.
0
johan sebastian
(24.07.12)
elektronik okusan çok daha iyi.

ama bu işleri yapmak için okulun çok önemi yok sen meraklıysan zaten öğrenir yaparsın.
0
orpheus
(24.07.12)
Bu alanlarda calisan biri olarak sana sunlari aktarabilirim :
Elektronik alaninda daha dusuk akimlarla ugrastigindan ve beyin signallerinin milivoltlar seviyesinde oldugunu da dusunursen kolaylikla secmen gereken bolumu anlamis olursun.
Biyomedikal lisansda Turkiye'de henuz varmi bilemeyorum fakat biyomedikal multidisipliner bir alan oldugundan master seviyesinde ya da phd seviyesinde calisilmasi cok daha iyi sonuc verir. Dolayisiyla gercekten bu alanlari istiyorsan microbiology, cell biology, molecular gibi bolumlerden baslayabilecegin gibi electronics le de baslayabilirsin. Ve yine ekliyorum eger bu alani gercekten belirlediysen elektrigi secmen sana pek fazla bir avantaj saglamaz onun yerine pyhsics le baslaman daha mantikli olabilir. Yani bu konulara cok farkli alanlardan ulasabilirsin ki o gordugun son urunlerin uzerinde calisan cok farkli disiplinlerde kisiler var.
Sana amator bir blog da yollayayim incelersin :
www.swharden.com
0
deneme12345
(24.07.12)
(2)

elektronik bir devreden, bir modül ile mysql'e veri aktarma

rockbursa
şimdi elimde ortamın sıcaklığını ölçen bir devre var. ve ben bundaki verileri internet ortamında mysql'e aktarabilirsem css bilgimle grafik ortamına döküp bitirme projesini tamamlayıp mezun olucam. şimdi var mı böyle bir kablosuz modül? 3g falan olur, pahalı olur farketmez. kablosuz modül yoksa bilg
şimdi elimde ortamın sıcaklığını ölçen bir devre var. ve ben bundaki verileri internet ortamında mysql'e aktarabilirsem css bilgimle grafik ortamına döküp bitirme projesini tamamlayıp mezun olucam.

şimdi var mı böyle bir kablosuz modül? 3g falan olur, pahalı olur farketmez. kablosuz modül yoksa bilgisayar üzerinden nasıl bir metod izlemeli mysql'e aktarmak için?

bir de detaylı araştırma yapabilmem için google'da hangi keywordleri kullanacağımı şeeettirirseniz.
0
rockbursa
(25.06.12)
Wireless embedded server olarak arayip bakman lazim. Spesifik bir model olarak da Xport oldukca iyi oldugunu soyleyebilirim fakat icerisine java kodu yazip gomebilmen gerekir.
İyi calismalar,
engineering.zzl.org
0
deneme12345
(25.06.12)
bilgisayar uzerinden yapmak icin, bilgisayara bagli baska bir node olur ve o node' a kablosuz olarak veriyi gonderip(zigbee ya da baska bir protokol destekleyen bir modul kullanilabilir), o node veriyi aldigi zaman da seri porta yazarsin, sonra da database' e kaydedersin(bu durumda iki node icin de zigbee modulu alman gerek. bir node veri gonderecek, digeri alacak). ikinci bir node istemiyorsan elindekini bilgisayarin seri porta baglayabilirsin. direkt elindeki node uzerinden gondermek istiyorsan da bir tane gprs/3g modulu bulup onu kullanabilirsin. zigbee, 3g, gps, vs, external modullerin ana kart ile veri iletisimi icin kullandiklari bazi protokller var(spi, i2c gibi). external bir modul almadan once elindeki kartin data sheet' ine bakip, hangi protokllerle iletisim kurabildigini ogrenip, bu protokolleri destekleyen bir modul alman gerekiyor. kafana gore 3g modulu alip ortada birakma zavalliyi. ayrica bu external modullerin bazilari ana kartin enerjisiyle beslendikleri icin uptime dusebilir.
0
sterimar
(25.06.12)
(5)

ebay'dan alış-veriş*

cosemorin
http://www.ebay.co.uk/itm/Fred-Perry-100-genuine-mens-unisex-messenger-bag-navy-/110839136473?pt=Men_s_Accessories_UK&hash=item19ce8700d9#ht_500wt_1287linkteki çanta kargo dahil kaça patlar kaç günde gelir? daha önce internet üzerinden yurtdışından alışveriş yapanlar cevaplayabilirse sevinirim?
www.ebay.co.uk

linkteki çanta kargo dahil kaça patlar kaç günde gelir? daha önce internet üzerinden yurtdışından alışveriş yapanlar cevaplayabilirse sevinirim?
0
cosemorin
(15.03.12)
Abim öncelikle shipping and payment bölümüne baktığında ürünü satıcının türkiyeye göndermediğini görebilirsin. :D ;)
0
mmt
(15.03.12)
o yüzdendirki arama yaparken her zaman sağdan price+shipping lowest seç sonra ülkelerden turkey seç
0
allstar
(15.03.12)
ya da plus ingilizcen varsa adama mesaj at ben bu çantayı istiyorum biz sürekli alışveriş yapıyoruz burdan UPS le gönder (ki ups e çok güvenirler)bize geliyo sorun olmuyor. gibi gibi ama ingilizcen iyi olmazsa derdini anlatamıyorsun ups biraz tuzlu olur birde en önemlisi. ingiltereye gitmiş biri olarak söyliyeyim sana GARANTİ EDİYORUM o çanta orjinal değil :D

edit: ben sıfır sanmıştım çantayı ikinci elmiş orjinal olabilir ama sanıldığı gibi orda ürünler ucuz değil hele ingilterede hayat çok bahalı 2. elden bir ihtimal orj olabilir. özellikle giyim moda çok pahalı yeme içme çok pahalı
0
mmt
(15.03.12)
24 gun icerisinde gelir. 15 eur kargo masrafi dogabilir.
0
lostandloser
(15.03.12)
Merhabalar,
www.gondering.com ile periyodik gonderimle gumruge takilmadan isteyebilirsiniz.
0
deneme12345
(20.06.14)
(4)

iş başvuru sitesi ?

deneme12345
merhaba arkadaslar,kusura bakmayın cok acil bir bilgiye ihtiyacım var :halka açılmış ya da cirolarını ya da reklam gelirlerini bilebileceğimiz ya da tahmin edebileceğimiz bir iş başvuru sitesi ya da firmasi var mı?2009 su kadar 2010 su kadar gibi...her turlu ipucuna açığım ufacık bir bilginiz varsa
merhaba arkadaslar,
kusura bakmayın cok acil bir bilgiye ihtiyacım var :
halka açılmış ya da cirolarını ya da reklam gelirlerini bilebileceğimiz ya da tahmin edebileceğimiz bir iş başvuru sitesi ya da firmasi var mı?
2009 su kadar 2010 su kadar gibi...
her turlu ipucuna açığım ufacık bir bilginiz varsa da paylaşşasınız ...
0
deneme12345
(19.01.12)
Soruyu tam anlayamamamis olabilirim, anladigim kadariyla cevaplayacagim:

Monster Inc. halka acik bir sirkettir.

finance.yahoo.com
0
anamuhalefet
(19.01.12)
oncelikle monster in halka acik oldugunu bilmiyordum bu bilgi icin cok tesekkurler, ama bu worldwide yani sadece turkiye borsalarında halka acilmis olan biri varmı acaba, birde burayı sen yorumlayabiliyor musun yani burdan adamların aylık cirolarını ya da karlarını analiz etmenin bir yolu var mı, tekrar cok tesekkurler
0
🌸deneme12345
(19.01.12)
kariyer.net, secretcv, monster.com.tr, yenibiris falan var turkiye'de, ama hicbiri halka acik degil.

monster orneginde ise, yahoo finance'te linkini verdigim sayfanin solundaki menude bir suru link var. income statement, balance sheet falan var oralarda:
finance.yahoo.com
finance.yahoo.com
finance.yahoo.com

bunlar disinda, google'da arama yaptirarak da cok sayida linke ulasabilirsin.
bir de, eger varsa, monster veya benzeri bir insan kaynaklari sitesi hakkinda case falan yazilmissa (harvard business review tarzi bir case), o zaman hem bir suru veriye, hem de o verilerin nasil yorumlandigina ulasabilirsin.

Monster'la ilgili HBR'de case buldum, ama 2000 ve 2001'de cikmislar. 2005'teki ise cok ilgili degil gibi:
hbr.org

LinkedIn'i de deneyebilirsin. Tam olarak is basvuru sitesi degil, ama ona yakin. HBR'de de case'i var idi.
hbr.org
0
anamuhalefet
(19.01.12)
verdiğin bilgiler cok değerli tesekkurler, su case study nin ucretsiz versiyonunu bulsam cok isime yarar, monster turkiyede cok zayıf aslında ama linkedin le kıyaslamaktansa monster cok daha mantıklı,
0
🌸deneme12345
(19.01.12)
(5)

ingiltere'de asgari düzeyde öğrenci hayatı masrafı? :))

gündüz m
arkadaşlar ingiltere de asgari öğrenci harcaması yapan birisi için yıllık giderler ne kadardır acaba bir fiyat aralığı almam mümkün mü?
arkadaşlar ingiltere de asgari öğrenci harcaması yapan birisi için yıllık giderler ne kadardır acaba bir fiyat aralığı almam mümkün mü?
0
gündüz m
(26.12.11)
800P londra için 600P diğer şehirler için. aylık tabii.
0
kim milton nielsen
(26.12.11)
minimum aylık £600-700
0
deneme12345
(26.12.11)
2-3 milyar. londrada isen bu miktar artar.
0
wessago
(26.12.11)
800 Pound + 1. Londra'da haftada 200 poundun altı zorlar seni. 150'ye de geçinirsin ama 2-3 kişi bir odada falan kalman lazım o zaman.
0
dogumdansancili
(26.12.11)
Ortalama 2500 TL
0
Neden Jon Soylesene Neden
(11.04.12)
(2)

çok acil matlab yardımı !

p a t r i o t
merhabalar,kimyasal denklemi üretilmiş bir tepkimenin,tepkime başladıktan sonra her dakika ölçümünü alacak bir program yazılması gerekiyor.amatörce yazılsa,hatta hata verse bile olur.yapabilecek birisi çıkarsa bana özel mesaj yoluyla ulaşabilir.detayları oradan konuşuruz.ölüm kalım meselesi,yardımın
merhabalar,

kimyasal denklemi üretilmiş bir tepkimenin,tepkime başladıktan sonra her dakika ölçümünü alacak bir program yazılması gerekiyor.
amatörce yazılsa,hatta hata verse bile olur.

yapabilecek birisi çıkarsa bana özel mesaj yoluyla ulaşabilir.detayları oradan konuşuruz.ölüm kalım meselesi,yardımınızı esirgemeyin. :)
0
p a t r i o t
(25.12.11)
ben yapmadim miki yapti
(25.12.11)
deneme12345
(25.12.11)
(6)

Yurt dışından boya getirtmek

kimlanbu
Türkiye'de bulunmayan bir kaç çeşit uv boya getirteceğim. Adamlara da mail attım ama cevap gelmedi henüz.Toz şeklinde, konsantre şekilde, sıvı şekilde vs akla gelebilecek her formda olacak boyalar. gümrükte takılır mı ? Test etmek için ne kadar alıkoyarlar ? Tecrübesi olan var mı ? Boyalar su bazlı,
Türkiye'de bulunmayan bir kaç çeşit uv boya getirteceğim. Adamlara da mail attım ama cevap gelmedi henüz.

Toz şeklinde, konsantre şekilde, sıvı şekilde vs akla gelebilecek her formda olacak boyalar. gümrükte takılır mı ? Test etmek için ne kadar alıkoyarlar ? Tecrübesi olan var mı ? Boyalar su bazlı, akacak kokakacak bir şey değil.
0
kimlanbu
(13.04.11)
sağlık raporu istiyor olabilir o boyalar. gümrük müşavirliğine danışın. o mal ile ilgili rapor gerekli mi yoksa direk gelir mi falan diye. başka ülkede gayet normal olan bir boya bile içindeki herhangi bir maddeden dolayı ülkeye giremeyebilir.
0
ykyt
(13.04.11)
nerden gelecek boyalar
0
hadii
(13.04.11)
su bazlı da olsa kargo şirketleri boyayı kargoya almayabilir. posta dahil.
0
ben smyrna
(13.04.11)
boyalar ingiltereden gelecek.

www.glowtec.co.uk
0
🌸kimlanbu
(13.04.11)
eğer malzemenin ihracı kontrole tabi ise ingiliz firma sizden belge ister.ingiltere tüm kontrol rejimlerine üyedir. malın ingiltereden çıkışında sorun olmaz ise tr ye girişinde de sorun olmaz bence.
0
hadii
(13.04.11)
Merhabalar,
www.gondering.com ile periyodik gonderimle gumruge takilmadan isteyebilirsiniz.
0
deneme12345
(20.06.14)
(4)

arac muayene sorunsalı

deneme12345
merhabalar,Aracın muayenesinden fazla ya da az gun gecmesinin muayene esnasında bir fark olusturması sozkonusu olur mu?Atıyorum 10 gun gecerse su kadar ceza 2 ay gecerse bu kadar ceza gbi bir uygulama var mı? İşin aslı nedir bilen duyan lutfen paylassın?
merhabalar,
Aracın muayenesinden fazla ya da az gun gecmesinin muayene esnasında bir fark olusturması sozkonusu olur mu?
Atıyorum 10 gun gecerse su kadar ceza 2 ay gecerse bu kadar ceza gbi bir uygulama var mı? İşin aslı nedir bilen duyan lutfen paylassın?
0
deneme12345
(15.03.10)
Ben 2 ay sonra yaptırmıştım..ya çok az bişiydi..yada hiç yoktu diye hatırlıyorum..yani neticede üzecek bişi değil
0
kerem75
(15.03.10)
muayene esnasında, her ay için muayene ücretinin %10'u kadar gecikme zammı alınıyor. 1 gün geçse de 29 gün geçse de 1 ay sayılıyor. yani o aydan gün almak yeterli. kıst hesaplanmıyor.

muayenesiz yakalanırsanız arabayı kullanan ile ruhsat sahibi aynı kişi ise 7 günlük izin belgesi veriliyor. yani muayene yaptırmanız için 7 gün müsaade ediliyor. başka polis çevirirse de o kağıdı gösteriyorsunuz. o belge ile 7 gün içinde aracınız bağlanmadan kullanabiliyorsunuz. 7 günden sonra yakalanırsanız sorgusuz sualsiz bağlıyorlar.
0
kibritsuyu
(15.03.10)
cok tesekkur ederim hepinize fakat cevaplar oldukca çelişiyor, bilmeyen birisi olarak da kafamda sadece yeni sorular oluşuyor. Aracımın muayenesi 04/03/2010 da bitti aslında. Muayeneyede buaralar gidemiyecegim cunku aracın muayeneden gecebilmesi icin bakıma sokulması lazım bunun icin de epey bir para gerekiyor dolayısıyla askıda bekletiyorum. Benim bu soruyu sormadaki amacım da bu sure zarfında trafige cıksam ne olur? Ve muayeneye gitmeye karar verdigimde de ne kadar fazla oduyorum ya da oduyor muyum?
0
🌸deneme12345
(15.03.10)
30 tl ceza odersin muayene esnasinda, ama polis cevirirse muayanesiz arabayi direk baglar.
0
polifonik osuruk
(15.03.10)
(4)

Kadıköy'de en iyi "Ales" hazırlık kursu hangisi?

Survivorman
Soru net. Ayrıca yaş sınırı nedir?
Soru net. Ayrıca yaş sınırı nedir?
0
Survivorman
(24.01.10)
ben ales için hiç hazırlık yapmadım. zaten zor bir sınavda değil. çok ters koşullar bir araya gelmedikçe 70in altına düşülmüyor. yaş sınırı da yok. istediğin yaşta girebilirsin.
0
felagund
(24.01.10)
bence ales hazırlık kursuna gitme. gecen senelerin çözümlü çıkmış sorular kitaplarından al ordan çalış boşuna para verme.
0
nhrgb
(24.01.10)
tasari yada karacan fiyatlarina bakip karar verebilirsin.
0
rising creeps
(24.01.10)
Selamlar,
Özel ders almayı düşünürsen 0555 5644930
İyi çalışmalar
0
deneme12345
(28.01.10)
(4)

Javascript saat kod sorunu!

fortran
Şimdi siteme koyduğum bir dijital saat var ancak saat am/pm olarak gösteriyor. Sitemin genel içeriği gereği 24 saatlük bir saat olması lazım. Bu kodları 24 saatlik için düzenlyebilmeniz mümkün mü acaba?teşekkürler<script language="javascript"><!-- startdg0 = new Image();dg0.src = "images/clock/dg0.g
Şimdi siteme koyduğum bir dijital saat var ancak saat am/pm olarak gösteriyor. Sitemin genel içeriği gereği 24 saatlük bir saat olması lazım. Bu kodları 24 saatlik için düzenlyebilmeniz mümkün mü acaba?

teşekkürler

<script language="javascript"><!-- start


dg0 = new Image();dg0.src = "images/clock/dg0.gif";
dg1 = new Image();dg1.src = "images/clock/dg1.gif";
dg2 = new Image();dg2.src = "images/clock/dg2.gif";
dg3 = new Image();dg3.src = "images/clock/dg3.gif";
dg4 = new Image();dg4.src = "images/clock/dg4.gif";
dg5 = new Image();dg5.src = "images/clock/dg5.gif";
dg6 = new Image();dg6.src = "images/clock/dg6.gif";
dg7 = new Image();dg7.src = "images/clock/dg7.gif";
dg8 = new Image();dg8.src = "images/clock/dg8.gif";
dg9 = new Image();dg9.src = "images/clock/dg9.gif";
dgam= new Image();dgam.src= "images/clock/dgam.gif";
dgpm= new Image();dgpm.src= "images/clock/dgpm.gif";
dgc = new Image();dgc.src = "images/clock/dgc.gif";

function dotime(){
theTime=setTimeout('dotime()',1000);
d = new Date();
hr= d.getHours()+100;
mn= d.getMinutes()+100;
se= d.getSeconds()+100;
if(hr==100){hr=112;am_pm='am';}
else if(hr<112){am_pm='am';}
else if(hr==112){am_pm='pm';}
else if(hr>112){am_pm='pm';hr=(hr-12);}
tot=''+hr+mn+se;
document.hr1.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(1,2)+'.gif';
document.hr2.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(2,3)+'.gif';
document.mn1.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(4,5)+'.gif';
document.mn2.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(5,6)+'.gif';
document.se1.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(7,8)+'.gif';
document.se2.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(8,9)+'.gif';
document.ampm.src= 'images/clock/dg'+am_pm+'.gif';}
dotime();
//end -->
</script>
0
fortran
(21.01.10)
Selam,
if(hr==100){hr=112;am_pm='am';}
else if(hr<112){am_pm='am';}
else if(hr==112){am_pm='pm';}
else if(hr>112){am_pm='pm';hr=(hr-12);}
--> satırlarını yorum satırına alırsın ...
document.ampm.src= 'images/clock/dg'+am_pm+'.gif';}
--> satırını da kaldır

24 saatlik saat çalışır hale gelir, yani birşey eklemeden kontrolleri kaldırsan istedigin olacaktır :)
Kolay gelsn
0
deneme12345
(21.01.10)
denedim ama saat 88:88:88Ppm diye çıkıyor.
0
🌸fortran
(21.01.10)
yorum satırına alırken parantezlere dikkat ettin mi ?
Neyse kodu soyle gireceksin :

<script language="javascript"><!-- start


dg0 = new Image();dg0.src = "images/clock/dg0.gif";
dg1 = new Image();dg1.src = "images/clock/dg1.gif";
dg2 = new Image();dg2.src = "images/clock/dg2.gif";
dg3 = new Image();dg3.src = "images/clock/dg3.gif";
dg4 = new Image();dg4.src = "images/clock/dg4.gif";
dg5 = new Image();dg5.src = "images/clock/dg5.gif";
dg6 = new Image();dg6.src = "images/clock/dg6.gif";
dg7 = new Image();dg7.src = "images/clock/dg7.gif";
dg8 = new Image();dg8.src = "images/clock/dg8.gif";
dg9 = new Image();dg9.src = "images/clock/dg9.gif";
dgam= new Image();dgam.src= "images/clock/dgam.gif";
dgpm= new Image();dgpm.src= "images/clock/dgpm.gif";
dgc = new Image();dgc.src = "images/clock/dgc.gif";

function dotime(){
theTime=setTimeout('dotime()',1000);
d = new Date();
hr= d.getHours()+100;
mn= d.getMinutes()+100;
se= d.getSeconds()+100;

tot=''+hr+mn+se;
document.hr1.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(1,2)+'.gif';
document.hr2.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(2,3)+'.gif';
document.mn1.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(4,5)+'.gif';
document.mn2.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(5,6)+'.gif';
document.se1.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(7,8)+'.gif';
document.se2.src = 'images/clock/dg'+tot.substring(8,9)+'.gif';}
dotime();
//end -->
</script>
0
deneme12345
(21.01.10)
Çok sağol, çalışıyor.
0
🌸fortran
(21.01.10)
(6)

İngiltere'den online alışveriş

kahvegibi
Sorum şu ki, kız kardeşim şu anda ingilterede. ben de online alışveriş yapıp onun adresine göndermek istiyorum. böylelikle o üç hafta sonra geldiğinde kıyafetciklerim de gelmiş olacak. ancak bazı siteler ingilterede bile ebesinin nikahı kadar shipping istiyor. (Mesela urbanoutfitters 62 dolar istedi
Sorum şu ki, kız kardeşim şu anda ingilterede. ben de online alışveriş yapıp onun adresine göndermek istiyorum. böylelikle o üç hafta sonra geldiğinde kıyafetciklerim de gelmiş olacak. ancak bazı siteler ingilterede bile ebesinin nikahı kadar shipping istiyor. (Mesela urbanoutfitters 62 dolar istedi ki yuh dedim)
new look'tan biraz sipariş verdim. başka hangi online alışveriş sitelerini önerirsiniz. sadece kıyafet. fiyatları da çok pahalı olmasın.
0
kahvegibi
(01.09.08)
urbanoutfitters'ın normal kargosu 4.99, ekspres kargosu 8.95 sterlin. 62 dolar nerede çıktı ki?
0
386 dx
(01.09.08)
Aa süpermiş peki uk krd. kartı istiyor mu bu siteler?
Peacocksın sitesinden de alabilirsin gerçi türkiyede var ama orda daha fazla çeşit ve daha uygun fiyat oluyo.
0
felina
(01.09.08)
elektronik, ps3 oyun vs alacaksan direnk play.com. shipping falan yok. fiaytlar da cok uygun.
0
fdegir
(01.09.08)
www.ebay.co.uk 'tan da verebilirsiniz. Bütün büyük markaların ebay de mağazası var.
0
parantez
(01.09.08)
play.com uk kredi kartı olmazsa sorun cıkarıyor,yani en azından bende cıkarıyor ve bu yuzden alısveris yapamıyorum oradan.

Bu arada ebay'de buyuk markaların magazaları olmaz,buyuk markaların urunlerini satan insanların magazaları olur.

Marks and Spencer'ı deneyiniz,şu sıralar summer sale var internet sitelerinde.
0
im2shy
(01.09.08)
Merhabalar,
www.gondering.com ile gumruge takilmadan isteyebilirsiniz.
0
deneme12345
(20.06.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.