[]

Bilgisayar

Merhabalar,
HP Pavilion dv4 diye bir laptopum var : www.clickbd.com
Bu laptopa yeniden formatla windows yuklemekten tutun, ccleaner, combofix ya da farkli virus programlarini calistirdim. Fakat bilgisayarin fani asiri calisiyor ufak bir is yapmaya kalkdiigmda ve cok isiniyor.

Icin acip temizleme dusuncem olsa da fana ulasmak icin vidalarin coklugundan vazgectim. Bu tarz problemler yasayip cozumlemeleri olanlar var mi acaba?

 
fan bi kere asiri tozlandiysa acip yaglaman gerekir. bunun baska cozumu yok 1 yilda 1 acarim islemci ekran karti fanini soker makine yagi ile yaglar geri takarim alet sessiz calisiyo ve cillop gibi oluyo.


  • ergenpezeveng  (04.05.14 18:02:07) 
temizlemek zorundasınız formatlık işi yok onun fanlar, çıkışlar dolmuş, hatta termal macunu işlevini yitirmiş olabilir.

burada nasıl söküleceği anlatmış eliniz yatkınsa deneyebilirsiniz.
www.youtube.com
  • argent dawn  (04.05.14 18:03:29) 
@argent dawn Video icin tesekkur ediyorum model farkli olsa da cok ise yarayacagini dusunuyorum, acip halledecegim. Icini actigimda thermal macunun islevini yitirip yitirmedigini nasil anlarim basit bir yolla?
@ergenpezeveng Acar makina yagi ile yaglarim dedigin kisim sadece fanin donme eksen cubugu degil mi?

  • deneme12345  (04.05.14 19:19:45) 
evet dogrudur. zaten fan ve cubuk var. orda bantli bi stikir oluyor genelde. onu kaldirinca eksen cubugunu gorursun 1 2 damla damlatip elinle dondur pervaneyi. sonra sticker i yeniden kapatip montajlayin. iyice de tozlari filan temizleyin. demirlerde kalanlari filan. sorun kalmiyor.


  • ergenpezeveng  (04.05.14 19:25:25) 
çoğu fan yağsız çalışır yağlamanın faydadan çok zararı da olabilir bilemedim.
terman macun 1-2 senede bir yenilenmesi gereken bir şey aslında. işlemci üzeirndeki fan/bakır çubuk sökülür işlemci ortaya çıkarılır eski macun temizlenir sonra ince bir tabaka halinde yenisi sürülür güle oynaya kullanılır.

burada sökülmeyle beraber termal macun aplikasyonu da var
www.youtube.com
  • argent dawn  (04.05.14 19:35:06) 
@argent dawn cok haklisin fakat bizim milletimizde mekanik birsey gordumu hemen yaglama istegi var duzelecek gibi, biraz arastirmanin ardindan daha cok hak verdim sana tesekkurler


  • deneme12345  (04.05.14 22:17:59) 
bir tip yağlanmıyordu hangisiydi emin olamadım o yüzden yazmadım şimdi yazıyorum:
brushless yazıyorsa yağlayın ballbearing yazıyorsa yağlamayın.

  • argent dawn  (05.05.14 16:21:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.