[]

elektronik bir devreden, bir modül ile mysql'e veri aktarma

şimdi elimde ortamın sıcaklığını ölçen bir devre var. ve ben bundaki verileri internet ortamında mysql'e aktarabilirsem css bilgimle grafik ortamına döküp bitirme projesini tamamlayıp mezun olucam.

şimdi var mı böyle bir kablosuz modül? 3g falan olur, pahalı olur farketmez. kablosuz modül yoksa bilgisayar üzerinden nasıl bir metod izlemeli mysql'e aktarmak için?

bir de detaylı araştırma yapabilmem için google'da hangi keywordleri kullanacağımı şeeettirirseniz.

 
Wireless embedded server olarak arayip bakman lazim. Spesifik bir model olarak da Xport oldukca iyi oldugunu soyleyebilirim fakat icerisine java kodu yazip gomebilmen gerekir.
İyi calismalar,
engineering.zzl.org
  • deneme12345  (25.06.12 20:43:07) 
bilgisayar uzerinden yapmak icin, bilgisayara bagli baska bir node olur ve o node' a kablosuz olarak veriyi gonderip(zigbee ya da baska bir protokol destekleyen bir modul kullanilabilir), o node veriyi aldigi zaman da seri porta yazarsin, sonra da database' e kaydedersin(bu durumda iki node icin de zigbee modulu alman gerek. bir node veri gonderecek, digeri alacak). ikinci bir node istemiyorsan elindekini bilgisayarin seri porta baglayabilirsin. direkt elindeki node uzerinden gondermek istiyorsan da bir tane gprs/3g modulu bulup onu kullanabilirsin. zigbee, 3g, gps, vs, external modullerin ana kart ile veri iletisimi icin kullandiklari bazi protokller var(spi, i2c gibi). external bir modul almadan once elindeki kartin data sheet' ine bakip, hangi protokllerle iletisim kurabildigini ogrenip, bu protokolleri destekleyen bir modul alman gerekiyor. kafana gore 3g modulu alip ortada birakma zavalliyi. ayrica bu external modullerin bazilari ana kartin enerjisiyle beslendikleri icin uptime dusebilir.


  • sterimar  (25.06.12 21:11:43 ~ 21:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.