[]

arac muayene sorunsalı

merhabalar,
Aracın muayenesinden fazla ya da az gun gecmesinin muayene esnasında bir fark olusturması sozkonusu olur mu?
Atıyorum 10 gun gecerse su kadar ceza 2 ay gecerse bu kadar ceza gbi bir uygulama var mı? İşin aslı nedir bilen duyan lutfen paylassın?


 
Ben 2 ay sonra yaptırmıştım..ya çok az bişiydi..yada hiç yoktu diye hatırlıyorum..yani neticede üzecek bişi değil


  • kerem75  (15.03.10 16:00:15) 
muayene esnasında, her ay için muayene ücretinin %10'u kadar gecikme zammı alınıyor. 1 gün geçse de 29 gün geçse de 1 ay sayılıyor. yani o aydan gün almak yeterli. kıst hesaplanmıyor.

muayenesiz yakalanırsanız arabayı kullanan ile ruhsat sahibi aynı kişi ise 7 günlük izin belgesi veriliyor. yani muayene yaptırmanız için 7 gün müsaade ediliyor. başka polis çevirirse de o kağıdı gösteriyorsunuz. o belge ile 7 gün içinde aracınız bağlanmadan kullanabiliyorsunuz. 7 günden sonra yakalanırsanız sorgusuz sualsiz bağlıyorlar.
  • kibritsuyu  (15.03.10 16:30:56) 
cok tesekkur ederim hepinize fakat cevaplar oldukca çelişiyor, bilmeyen birisi olarak da kafamda sadece yeni sorular oluşuyor. Aracımın muayenesi 04/03/2010 da bitti aslında. Muayeneyede buaralar gidemiyecegim cunku aracın muayeneden gecebilmesi icin bakıma sokulması lazım bunun icin de epey bir para gerekiyor dolayısıyla askıda bekletiyorum. Benim bu soruyu sormadaki amacım da bu sure zarfında trafige cıksam ne olur? Ve muayeneye gitmeye karar verdigimde de ne kadar fazla oduyorum ya da oduyor muyum?


  • deneme12345  (15.03.10 16:50:40) 
30 tl ceza odersin muayene esnasinda, ama polis cevirirse muayanesiz arabayi direk baglar.


  • polifonik osuruk  (15.03.10 18:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.