[]

Elektrik Bölümü ve Elektroensefalografi

iyi akşamlar, elektrik okumak istiyorum bunun nedeni elektrik bölümü okursam nörolojiyle birlikte projeler yapabiliceğimi düşünmemdi, şimdi tereddütlerim var elektrik mi yoksa elektronik mi diye. bu işler hangi alan için daha yoğun yapar elektrik mi elektronik mi ?

bu basit bir proje gibi gözüküyor mesela yazılımın dışında kaslara akım yollanarak uyarılmış sadece, vimeo.com

elektrik okursam daha komplike işlerin içine girebilir miyim ? işin zorluğunda değilim, imkanım var mı onu öğrenmek istiyorum sadece, düşünce gücü ile bilgisayar kullanımı mesela, en son mario oynuyorlardı beyin hareketlerini algılayan aletler tarafından (Elektroensefalografi).

bir de sensörlerin insan hareketlerini algılaması var o sanırım elektroniğe daha yakın, elektrik okursam sensörler hakkında eğitim, ders alma şansım var mı ?

 
heralde birleşti artık ama okuman gereken elektronik mühendisliği biyomedikal mühendisliğide okuyabilirsin.


  • mr fusion  (24.07.12 00:55:58) 
elektrik dedigin bolum sadece elektrik tasimayla ilgili oluyor. eeg ile yapacagin seyler icin elektronik okuman lazim, zira signal processing ogrenmen gerekir.

bu arada senin dedigin sey bci (brain computer interface) olarak geciyor ve bu konuda bir seyler yapmak istiyorsan biyomedikal muhendisligi bolumlerini de dusunebilirsin.

sensorlerin insan hareketlerini algilamasi bilgisayar muhendisligiyle ilgilidir daha cok. elektronik muhendisi olarak lisans egitiminde sensor tasarimi gibi konularla ilgili onemli bir sey ogrenecegini zannetmem.
  • tom riddle  (24.07.12 01:08:41 ~ 01:13:17) 
Bunların hepsi elektroniğin konusu. Özellikle DSP ve biyomedikal alanlarına yönelirseniz istediğiniz çalışmaları yapabilirsiniz.

Elektrikte daha çok yüksek akım, güç elektroniği, EMI gibi alanlarda uzmanlaşılıyor. Sizin istediğiniz şeylerde ise uğraşacağınız en büyük akım bir kaç mikro amper seviyesinde olacaktır.

Edit: insan hareketlerini algılamak için kullanılan sensörlerden kastınız kinect sensörler yahut stereovision kameralar falan ise bunlarla üniversitedeki hocaların bile bir çoğu uğraşmaz, kendi çabanızla öğrenebilirsiniz.
  • johan sebastian  (24.07.12 01:24:52 ~ 01:27:59) 
elektronik okusan çok daha iyi.

ama bu işleri yapmak için okulun çok önemi yok sen meraklıysan zaten öğrenir yaparsın.
  • orpheus  (24.07.12 01:55:16) 
Bu alanlarda calisan biri olarak sana sunlari aktarabilirim :
Elektronik alaninda daha dusuk akimlarla ugrastigindan ve beyin signallerinin milivoltlar seviyesinde oldugunu da dusunursen kolaylikla secmen gereken bolumu anlamis olursun.
Biyomedikal lisansda Turkiye'de henuz varmi bilemeyorum fakat biyomedikal multidisipliner bir alan oldugundan master seviyesinde ya da phd seviyesinde calisilmasi cok daha iyi sonuc verir. Dolayisiyla gercekten bu alanlari istiyorsan microbiology, cell biology, molecular gibi bolumlerden baslayabilecegin gibi electronics le de baslayabilirsin. Ve yine ekliyorum eger bu alani gercekten belirlediysen elektrigi secmen sana pek fazla bir avantaj saglamaz onun yerine pyhsics le baslaman daha mantikli olabilir. Yani bu konulara cok farkli alanlardan ulasabilirsin ki o gordugun son urunlerin uzerinde calisan cok farkli disiplinlerde kisiler var.
Sana amator bir blog da yollayayim incelersin :
www.swharden.com
  • deneme12345  (24.07.12 20:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.