Giriş
(1)

Internette unutulma hakkı

tavish11
Bu konuda bir çalışma hazırlanmış.'Unutulma hakkı' nedir, internette mümkün mü? - http://bndl.tw/Wx7PluhZSiz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben sırf bu olayı sevmediğim için 23 senedir google aramalarında yokum. Sadece facebook ve instagram kullanıyorum. O da gizlilik ayarları yapılı.Internete düşen b
Bu konuda bir çalışma hazırlanmış.

'Unutulma hakkı' nedir, internette mümkün mü? - bndl.tw

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben sırf bu olayı sevmediğim için 23 senedir google aramalarında yokum. Sadece facebook ve instagram kullanıyorum. O da gizlilik ayarları yapılı.

Internete düşen bir fotoğraf bir video bir şey kesinlikle yok olmuyor. Mesela şu şeriscope ifşacılafına şaşırıyorum. Adı sanı her şeyi belli ve çırılçıplak bir şekilde kendini ifşa ediyor. İsmini sifirlıyor vesaire. Tuhaf..
0
tavish11
(03.02.17)
ben saçma buluyorum bu unutulma hakkını.

ve teknik açıdan çok zor (maliyetli) ve hatta imkansız.

örneğin benim adım ahmet yılmaz olsun. 3597357 tane site benim yaptığım bir rezilliği haber yaptı ve google indeksledi. ama internette bir tane ahmet yılmaz yok ki. 464564 farklı ahmet yılmaz var. google hangi sonucun beni ilgilendirdiğini, hangi sonucun başka bir ahmet yılmaz'ı ilgilendirdiğini nasıl anlayacak?
0
nickini degistiren yazar
(03.02.17)
(4)

Vergi Yapılandırma Borç Ertelemesi

chicha
Arkadaşım yapılandırdığı KYK borcunun bu ayki taksidinin Mayıs'a kaydırıldığını söyleyince benim Mart sonu gözüken üçüncü taksitimin de Temmuz sonuna ötelendiğini gördüm.Ben o vakte kadar beklemeyip iki ayda bir yine ödemeye devam edebiliyor muyum? O tarih sadece en son ödeyeceğim tarihten ibaret de
Arkadaşım yapılandırdığı KYK borcunun bu ayki taksidinin Mayıs'a kaydırıldığını söyleyince benim Mart sonu gözüken üçüncü taksitimin de Temmuz sonuna ötelendiğini gördüm.

Ben o vakte kadar beklemeyip iki ayda bir yine ödemeye devam edebiliyor muyum? O tarih sadece en son ödeyeceğim tarihten ibaret değil mi arkadaşlar?
0
chicha
(03.02.17)
ocak'tan itibaren ödeyeceğiniz taksitlerin son ödeme tarihleri 4 ay ötelendi. 2. taksit 31 mayıs, 3. taksit 31 temmuz son gün. evet erken ödemek isterseniz elbette ödeyebilirsiniz, ki 3. taksidi sorduğunuza göre zaten 2. taksidi erken ödemişsiniz bile.
0
kibritsuyu
(03.02.17)
@kibritsuyu İkinci taksidin son ödemesi 31 Ocak olduğu için normal tarihinde ödedim aslında. Bu öteleme muhabbeti ben ödedikten sonra çıktı sanırım.

Bir de şöyle bir şey gözüme çarptı buna ne demeli?
prntscr.com
0
🌸chicha
(03.02.17)
erteleme ile ilgili kanun 27 ocak'ta çıktı. tebliği de 29 ocak'ta yayınlandı. yani 31 ocak tarihinde çoktan uzamıştı bile.
0
kibritsuyu
(03.02.17)
@kibritsuyu Ben Ocak'ın ilk haftası ödedim yalnız, son gününe bırakmıyorum hiç :)
0
🌸chicha
(03.02.17)
(4)

hayal bu ya oldu ya?

alttaraf
Sadece merak ettigim icin ve cidden soruyorum ve hukukcu arkadaslardan bir fikir bekliyorum;Diyelim ki banka hesabiniza yanlislikla bankanin kendisi tarafindan 1.000.000 tl yatti ve siz de gidip cektiniz ve tamamini elden cikardiniz, yediniz ve 0 lirayla yakalandiniz, bunun kanuni cezasi nedir, ne
Sadece merak ettigim icin ve cidden soruyorum ve hukukcu arkadaslardan bir fikir bekliyorum;
Diyelim ki banka hesabiniza yanlislikla bankanin kendisi tarafindan 1.000.000 tl yatti ve siz de gidip cektiniz ve tamamini elden cikardiniz, yediniz ve 0 lirayla yakalandiniz, bunun kanuni cezasi nedir, ne kadardir, ne kadar olur acaba?
0
alttaraf
(03.02.17)
Hukukçu değilim ama illa ki sahtekarlık ve dolandırıcılıktan ceza alması muhtemel. Çünkü banka transfer aktivitelerinde, özellikle yüklü meblağlar önce banka genel müdürlüğü, gerekiyorsa muhabir banka, gerekiyorsa t/t ödemelerde - ki bu genelde new york'tan gerçekleşiyor illa ki bir yerde denetlenir ve takılır. ama bu durumda hepsinden bir şekilde geçtiyse, sorumluluk ödeme alandadır. Aldığı o yanlış ödemeyi ihbar etmesi lazım.

mesela avustralya'da böyle bir olay meydana gelmişti geçen sene sanırım;

www.milliyet.com.tr
0
sana guluyorum sadece
(03.02.17)
sebebsiz zenginleşme :) o parayı tıkır tıkır alırlar..Ha malın mülkün bir şeyin yoktur o zaman başka .
0
sorunvar
(03.02.17)
İste ben de onu soruyorum, ne kadar ali? Hani bir tür değer mi? sorusu...
0
🌸alttaraf
(03.02.17)
Banka fark ettigi an bloke koyar zaten. Ola ki alip harcadın sebepsiz zenginlesme ile o parayi her turlu alirlar bir kere. Cezai olarak da "kaybedilmis esya" sayilabiliyor. Arastirip ilgili yere haber vermeyip harcadigin icin şikayet uzerine hapis ya da para cezasi var. Para cezasina cevrilir muhtemelen zaten.
0
aquarium
(03.02.17)
(5)

peugeot 301 mi citroen c-elysse mi?

alttaraf
Bu iki arac dis gorunus acisindan karbon kopya gibiler, ikisi de malum fransiz, fiyatlari da yakin, iksinden biri alinacak olsa hangisini tercih etmeli acaba ve hangi sebeple?
Bu iki arac dis gorunus acisindan karbon kopya gibiler, ikisi de malum fransiz, fiyatlari da yakin, iksinden biri alinacak olsa hangisini tercih etmeli acaba ve hangi sebeple?
0
alttaraf
(03.02.17)
Peugeot diyorum sanki satması daha kolay olur
0
gozu acik sevisen yahudi
(03.02.17)
hocam ikisi de aynı araba sadece logo farkı var. hangisi daha uygun fiyatlı daha donanımlıysa onu al
0
genc irisi
(03.02.17)
c-elyesse

sifir alacaksaniz daha ucuz ve bir iki ozellik fazla oluyor. yoksa iki araba da bire bir ayni.
0
babilbaligi
(03.02.17)
fransız alıp da pişman olmayan var mı acaba? ille de france diyorsan yerli üretim renault al bari. yedek parça vs. avantajın olur
0
tolginho
(03.02.17)
301 daha sağlam.
0
komando kani var bende
(03.02.17)
(4)

evdeki fazla eşyaları kamufle etme

dali dili havali korna
yer yokluğundan dolaplara konulamayan, köşelerdeki boşluklara ya da dolap üstlerine tıkılan fazla eşyaları estetik bir biçimde kamufle etmek için ne yapıyorsunuz?
yer yokluğundan dolaplara konulamayan, köşelerdeki boşluklara ya da dolap üstlerine tıkılan fazla eşyaları estetik bir biçimde kamufle etmek için ne yapıyorsunuz?
0
dali dili havali korna
(03.02.17)
IKEA'da ihtiyacınıza uygun dekoratif kutular var. Bir göz atabilirsiniz.

www.ikea.com.tr
0
cossecant
(03.02.17)
tatlış kutulara koyup üst üste dekoratif şekilde yığmak +1
kutuya para veremem dersen orta boy kolileri uygun bi şeyle kaplayarak kullanabilirsin.
0
freya
(03.02.17)
Kutuluyorum ben de. Geçen gün bir yerde ağaçtan yapılmış ince uzun çekmece buldum, kenarlarında tutacakalrı da var, içne ıvır zıvır koydum kaldırdım, o da güzel durdu.

Bir de Freya koli deyince aklıma geldi, öğrenciyken küçük kolileri karikatür dergilerinin sayfaları ile kaplayıp dekoratif kutular yapmıştım, güzel görünüyordu.
0
peggy
(03.02.17)
benim sinirimi acayip şekilde bozuyor bu tür fazlalıklar. öncelikle atabildiğiniz her şeyi atın. gerçekten atın. evi çöp eve çevirmeyin ve sadece kullandığınız eşyaları saklayın. (bulduğum her şeyi atasım geliyor)

dekoratif kutular, dolap içinde kullanışlı askılar (bir askıya çok fazla şey asabilmek), dolaplı aynalar (aksesuarları koymak için büyük boy), dekoratif duvar bavulları, raf kitaplıklar, bazalı koltuklar ya da puflar, farklı duvar tasarımları vs. vs.
0
fragile lady
(04.02.17)
(3)

musteki oldugum bir davaya gitmesem problem olur mu?

mayeskuel
bi polis memurunu sikayet etmistim. olayi unuttum bile. gitmesem problem olur mu?
bi polis memurunu sikayet etmistim. olayi unuttum bile. gitmesem problem olur mu?
0
mayeskuel
(03.02.17)
bir dahakine evden aldirirlar seni
0
eksimtrak
(03.02.17)
git. izhar çıkar.
0
cabiday
(03.02.17)
olur, haklı olsan bile hakim uyuz olur cezayı yapıştırır sana.
0
kimlanbu
(03.02.17)
(2)

Köpeğimin maması bayat mı?

aegeanfatheramerican
her zaman aldığım mamanın bir online alışveriş sitesinde yarı fiyatından da daha düşük bir fiyatla satıldığını görünce satın aldım ancak bu beni kıllandırdı mama adresime ulaşınca son kullanma tarihine bakmak istedim. ambalajın üzerinde "EXP 01/2017" yazılı bir ibare gördüm. bu, ürünün son kullanma
her zaman aldığım mamanın bir online alışveriş sitesinde yarı fiyatından da daha düşük bir fiyatla satıldığını görünce satın aldım ancak bu beni kıllandırdı mama adresime ulaşınca son kullanma tarihine bakmak istedim. ambalajın üzerinde "EXP 01/2017" yazılı bir ibare gördüm. bu, ürünün son kullanma tarihi midir?
0
aegeanfatheramerican
(03.02.17)
expiration, evet son kullanma tarihi.
0
peggy
(03.02.17)
Merhaba. Eğer ambalaj bozuk değilse bu mama birkaç ay daha kullanılabilir, problem olmaz. Geri gönderemem artık diyorsanız kullanın, can sıkacak bir durum yok. Fakat geri gönderme şansınız varsa da durumu bildirin ve para iadesi alın.

Son kullanma tarihine yakın ürünlerde sıklıkla fiyat indirimi olur. Eğer mamada son kullanma tarihi geçerse, içindeki mineral, kül, vitamin vs değerlerinde azalmalar meydana geliyor illa ki.
0
sana guluyorum sadece
(03.02.17)
(1)

Almanca

evc
Arkadaşlar, ekte bi blogdan aldığım kısa bi yer var. Çevirebilir misiniz ? Teşekkürler http://hizliresim.com/Jqmbzn
Arkadaşlar, ekte bi blogdan aldığım kısa bi yer var. Çevirebilir misiniz ? Teşekkürler

hizliresim.com
0
evc
(03.02.17)
beni her zaman güldüren, gülümseten, meraklandıran ve düşündüren özel insan için birkaç kelime. o düşünmeye cesaret eden herkesten farklı. küçük bir çocuk gibi, ufak şeylerden mutlu oluyor ve maceradan da kaçmıyor. bazen bana bakıyor ve beni bir kitap gibi okuyor, herkesten daha iyi tanıyor. geçtiğim her yolda, ne kadar taşlı olsa da, bana eşlik ediyor ve gücümü de zaaflarım kadar biliyor. insanlık ve empati dolu, ve yüreği ?... yapbozumda bana uyan parçam...

böyle bi şey oldu ama ne kadar doğrudur bilemedim
0
yazmamaya yemin eden adam
(03.02.17)
(1)

referandum öncesi alkol sınırlamaları

fatihkkk
bu uygulama tam nasıl oluyordu yahu?referandum muhtemelen nisan ayında olacak.mesela 30 nisan'da referandum olursa alkol yasağı ne zaman başlayıp bitecek?29 nisan cumartesi akşamı olacak bir düğünü etkiler mi?lokantalarda, salonlarda uygulanıyor muydu bu alkol yasağı?neydi çerçevesi?
bu uygulama tam nasıl oluyordu yahu?

referandum muhtemelen nisan ayında olacak.
mesela 30 nisan'da referandum olursa alkol yasağı ne zaman başlayıp bitecek?
29 nisan cumartesi akşamı olacak bir düğünü etkiler mi?
lokantalarda, salonlarda uygulanıyor muydu bu alkol yasağı?
neydi çerçevesi?
0
fatihkkk
(03.02.17)
her yerde geçerli. 30unda referandum olacaksa 29u 30a bağlayan gece 12'den itibaren alkol verilmez. genelde böyle oluyor yani.
0
10032007
(03.02.17)
(2)

Darüşşafakada zenci basketçi Michael Ansley

etki
Ben çocukken Darüşşafakada böyle zenci basketçi vardı ve efsaneydi. Bu adamın üçlük atma tarzını hatırlayan var mı. Taç kullanır gibi şut atıyordu elleri ensenin arkasından atardı. Üçlük şutları böyleydi. Yanlış mı hatırlıyorum yanlışsam düzeltin. Aradan yıllar geçti hala böyle basket atan birini da
Ben çocukken Darüşşafakada böyle zenci basketçi vardı ve efsaneydi. Bu adamın üçlük atma tarzını hatırlayan var mı. Taç kullanır gibi şut atıyordu elleri ensenin arkasından atardı. Üçlük şutları böyleydi. Yanlış mı hatırlıyorum yanlışsam düzeltin. Aradan yıllar geçti hala böyle basket atan birini daha görmedim. Tamamen ona ait bir stil miydi bu, siz gördünüz mü böyle atan.
0
etki
(03.02.17)
Bu adamı hatırlıyorum, hayvan gibiydi ve efsaneydi cidden. Sırf üçlük değil, sanki bütün topları saçma sapan atıyordu ama giriyordu bir şekilde. Özellikle dediğin tarzda üçlük hatırlamadım, olabilir. Aklım da çok ermiyordu o yaşlarda. Basketbolu çok fazla takip etmediğim için benzer tarzda oyuncu bilmiyorum..
0
peggy
(03.02.17)
michael ansley bilinmez mi yahu
daçka efsanesi herif. sean green ile beraber ortalığın anasını ağlatırlardı. orhan güler de vardı o kadroda, doktor orhan.

daçka'nın salonunun çemberleri çok sertti ve o potaya bu kadar yüzdeli atabilen bir adam daha yoktu.

ama michael ansley diyince benim aklıma bir maçta naumoski'nin elmacık kemiğini kırması gelir. efes o dönemde final four'a kalmak için benetton ile eleme turu oynuyordu ve naumoski bir maç kaçırmış, bir maçta da maske ile oynamıştı sanırım. benetton 2-1 elemişti efesi.

güzel adamı ama yine de
0
teritori
(03.02.17)
(5)

araç için telefon tutucu

KidLazer
önerileriniz var mıdır fiyatına bakmaksızın kaliteli olanlarından?bir de şu mıknatıslı tutucuların telefona herhangi bir zararı var mı?
önerileriniz var mıdır fiyatına bakmaksızın kaliteli olanlarından?

bir de şu mıknatıslı tutucuların telefona herhangi bir zararı var mı?
0
KidLazer
(03.02.17)
Telefona bir şey yapıştırmayı sevmediğim için bende şundan var, gayet memnunum:

www.amazon.co.uk
0
crown
(03.02.17)
bu vites atarken ya da radyoyu kullanırken sorun olmuyor mu? fluence var da sirket aracı ondan biraz endişelendim bu ürünün giriş vitesin sağ alt kısmına geliyor takribi
0
🌸KidLazer
(03.02.17)
www.google.com

çok memnunum cama yapışanlar bir süre sonra error veriyor 2 sene olsu alalı bunu taş gibi hala
0
eja
(03.02.17)
benim istediğim tek elle yatağa konumlandırma kolay kullanım yani. bu ürünlerde iki el kullanıyosun yanılmıyorsam. öte yandan havalandırmanın üstüne koyunca ısınacak telefon bi süre sonra ?
0
🌸KidLazer
(03.02.17)
banggood dan blitzwolf aldım memnunum. havalandırmaya sıkıştırılıyor.
0
kolera gunlerinde zen
(03.02.17)
(9)

aşk ve duygular

basubadelmevt
Aşkın içinde barındırdığı güzel duyguları ve kavramları yazar mısınız? İlk aklıma gelen sevgi sonra şefkat.Başka neler var?
Aşkın içinde barındırdığı güzel duyguları ve kavramları yazar mısınız? İlk aklıma gelen sevgi sonra şefkat.Başka neler var?
0
basubadelmevt
(03.02.17)
tutku heyecan merak özlem saygı
0
interview with the vampire
(03.02.17)
Fedakarlık
0
tobias fünke
(03.02.17)
merhamet
0
shotgunwoman
(03.02.17)
Sevgi
Mutluluk
Heyecan
Gerilim
İştahsızlık :)
0
lcha
(03.02.17)
Aşkın içinde hayat var, ölüm var.

Doktor Nazım'a der ki: Aşık olursan 3 yıl yaşarsın, aşık olmazsan 10 sene ve Nazım 3 yıl 4 ay sonra ölür. Ömrünün son anına kadar aşıktı cenazesinde 3 kadın onun için ağlıyordu tabutun başında.
0
gozu acik sevisen yahudi
(03.02.17)
aşık olmadım sanırım ama aşk deyince aklıma ilk olarak heyecan geliyor.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(03.02.17)
Tekrar eden döngüleri saydam bir biçimde görüp çıkamamak geliyor aklıma.
0
anumegha
(04.02.17)
vefa
çokluk
birlik
bolluk
bereket
huzur
anlayış
kavrayış
sadakat
hoşgörü
rahatlık
anlam
sebep
0
fragile lady
(04.02.17)
uykusuzluk
0
gkct
(04.02.17)
(10)

Menengiç vs dibek?

Selektivite
Bu iki kahve çeşidi birbirinden farklı mı?Eğer farklıysa hangisi daha güzel?
Bu iki kahve çeşidi birbirinden farklı mı?

Eğer farklıysa hangisi daha güzel?
0
Selektivite
(03.02.17)
dibek kahvesi çok daha yumuşak içimli bir kahve iken menengiç kahvesinin daha kekremsi fıstık acısına yakın bir tadı var bildiğim kadarıyla. Hangisinin daha güzel olduğu sizi ndamak zevkinize göre değişir. ben yumuşak şeyleri sevdiğim için dibek tercih ederdim.
0
nevrochaotica
(03.02.17)
pardon ekleniyorum, sütlü kahveye benzer bi tadı olan hangisiydi?
0
neynep
(03.02.17)
Dibek bildiğimiz kahve çekirdeğinin dibek taşında dövülmesiyle oluşuyor adını öğütme işleminden alıyor

Menengiç kahvesinin çekirdekleri biraz farklı, hafif bir şam fıstığı tadı bırakıyor ağızda, sütlü ve sütsüz hazırlanabiliyor
0
freebird5406_2
(03.02.17)
Menengic direkt menengic bitkisinden yapiliyor.
Yabani antep fistigi gibi bir sey. Ben bayiliyorum.
0
kuehles blondes
(03.02.17)
Menengiç kahvesini daha çok seviyorum ben. Daha yağlı yoğun bir dokusu var sütle hazırlanınca.
0
kaymaktutmayansicaksut
(03.02.17)
Sütle hazırlanınca menengiç o hafif sütlü kahve gibi oluyor
0
freebird5406_2
(03.02.17)
ev arkadaşım mardınli'ydi, memleketinden getirirdi dibek kahvesini, o ne güzel bir kahveydi öyle. menengiç kahvesinin de seveni çok seviyor ama ben sevememiştim. bence dibek kahvesinin tadı daha çok benziyor sütlü kahveye, rengi de açık oluyor zaten.
0
havana
(03.02.17)
eksisozluk.com bu konuda @kahvedelisi'nin bir entry'si vardı okumakta yarar var.
0
sudo su
(03.02.17)
@sudo su sorumun cevabını içermiyor ama türk kahvesinin hangi kalitede olması gerektiğini anlatan ve pazarlama teknikleri ile alakalı bir entry okudum, teşekkürler.
0
🌸Selektivite
(03.02.17)
Dibek bence de yumusak icimli ve @neynep'in sorusuna ithafen, ilk ictigimde sutlu kahveye benzetmistim ben de.

Menengic'i ilk deneyecegim zaman, calisan bana "bu biraz farklidir, her insan begenmez" demisti, ben de "oo tamam getir o zaman" olmustum. Ve cidden cok farkli bir tadi vardi. Yani sert ve aciydi sanki. Ustelik sekerli icmistim. Sonuc olarak yarisina kadar zorlama bir sekilde icip, yarisindan sonrasini yanimdaki arkadasa iteledim, o da begenmemisti ve kalmisti kahve.

Sonuc; bence dibek daha guzel.
0
yuzır
(03.02.17)
(5)

Şu şekilde ev almak mantıklı mı?

fraise
Şu anda içinde yaşamadığımız bir ev zaten var, onun kirasını alıp kendi oturduğumuz evin kirasını veriyoruz. Bir sorunumuz yok. Bu zamana kadar 'ev fiyatlari gereksiz pahali, turkiye'den ev alınır mı? Alırsam yurtdisindan bir yerden alırim vs' diye bakıyordum olaya. Fakat biz para biriktirme özürlüs
Şu anda içinde yaşamadığımız bir ev zaten var, onun kirasını alıp kendi oturduğumuz evin kirasını veriyoruz. Bir sorunumuz yok. Bu zamana kadar 'ev fiyatlari gereksiz pahali, turkiye'den ev alınır mı? Alırsam yurtdisindan bir yerden alırim vs' diye bakıyordum olaya. Fakat biz para biriktirme özürlüsü bir ciftiz. Az biraz kenarda para tutup gerisini yiyoruz resmen ki daha fazlasını da biriktirebiliriz istesek.

Ben de dedim ki çok çok yüksek fiyatlı olmayan, kolay kiraya verilen bir yerden önden peşinat verip ev alalım, onu da kiraya verelim. Kira az gelirse üstüne her ay biz de ekleriz, krediyi öderiz. Bu çok saçma bir fikir mi? Tamam faiz vs ekleniyor, ülkenin durumu da belli ona bir sözüm yok ama dün akşam düşününce iyi fikir gibı gelmişti :) siz ne dersiniz? Yapalım mı bunu?

Not: en para'ya atın, döviz alın vs demeyin. Hepsini denedik, birikmiyor bizde o para.
0
fraise
(03.02.17)
haci
kendiniz oturacaginiz evi alacaksanız mantıklı.
usd alıp bir hesaba koyacaksınız ve bozdurmayacaksınız. bozdurması zor bir hesaba koyacaksınız hatta.
bu kadar basit.
kiracı ödemezse zorlanmayacak mısınız?
kiracı eve zarar verse o zararı ödemeyecek misiniz?

ben de su anda bir sipariş kovalıyorum.
yaparsam oturmalık ev alacağım.
biz de öyleyiz sizin gibiyiz. 20 k tl yi 2 ayda yedik bitirdik :)
0
kingcyrax
(03.02.17)
olayın mantığı bi yana ev kredisi çekerseniz kiraya vermeniz yasal değil kredi bitene kadar. toki evleri için geçerliymiş ibretlik olarak dursun :)
0
pide
(03.02.17)
Ağzı olan konuşuyor ev kredisi çekince kiraya verebiliyorsun. Öyle bir şey sadece TOKİ sözleşmelerinde var.

bence de oturacağınız ev alın ama kira çarpanı gözeterek. İlle de oturacağın evi alıp atıyorum 2 bin lira kirası olup da 650 bine satılan evi almayın. 1+1 alın eşyalı kiraya verin 2bin liranız yine olur.
0
tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin
(03.02.17)
Pide oyle bir sey yok bence yanılıyorsunuz. Küçük enişte de söylemiş zaten. Toki evleri için gecerli o.
0
🌸fraise
(03.02.17)
Yok hayır durum şu zaten; atıyorum 3-4 ay boş kaldı, odemede herhangi bir sıkıntı yaşamayız hatta hiç kiraya vermesek yine sıkıntı yaşamayız ama evin boş boş durması saçma.

Şu anda oturduğumuz eve daha yeni taşındık, bütün eşyaları buraya göre aldık ve benim için stresli geçti. Açıkçası bir 3-4 yıl daha o stresi yaşamak istemiyorum.
0
🌸fraise
(03.02.17)
(2)

Amasra

cukkalambo
Haftasonu için Amasra'da otel önerisi olan var mı?şöyle temiz ,konforlu?
Haftasonu için Amasra'da otel önerisi olan var mı?şöyle temiz ,konforlu?
0
cukkalambo
(03.02.17)
Biz turizm otelcilik eğitim otelinde kalmıştık. İyiydi.
0
Lim5
(03.02.17)
amasra ya otel ayarlamadan gitmiştim bir çok otel var fiyatları da uygun temiz düzgün yerler. problem yaşayacağını sanmıyorum .
0
devilone
(03.02.17)
(2)

düşer diyorsun hep artıyor

nemo problemo
bu dolar mevzusu. 2,945 iken gidip 5 bin dolar kadar almıştım. çok yüksek demiştim. sonra bekledik ki bu durumlara geldi dolar.şimdi de gidip 150 bin tl verip dolar almak insana koyuyor. yani durup dururken dolandırılıyorum gibi hissediyorum. siz nasıl hissediyosunuz? nasıl ikna ediyosunuz kendinizi
bu dolar mevzusu. 2,945 iken gidip 5 bin dolar kadar almıştım. çok yüksek demiştim. sonra bekledik ki bu durumlara geldi dolar.

şimdi de gidip 150 bin tl verip dolar almak insana koyuyor. yani durup dururken dolandırılıyorum gibi hissediyorum. siz nasıl hissediyosunuz? nasıl ikna ediyosunuz kendinizi?

bu arada euro 4,0340 olmuş. alayım diyorum ne diyosunuz? yatırım yavsiye değildir önerileriniz.
0
nemo problemo
(03.02.17)
34 yaşındayım 34 yıldır doların düştüğünü görmedim. bir 2003 ten 2008 yılları arasında ülkeye yoğun sıcak para girişi yapılırken bir rahatlama olmuştu dolar üzerinde ama o da genel olarak ülkenin ekonomik ve siyasi tarihine baktığında olağan üstü bir durum kolay kolay tekrarlanacak bir şey değil.

ekonomist olmaya gerek yok, üretimin var mı? yok, başkasının parasının değerine, ekonomisine bağımlı olmaya mahkumsun.
0
issiz karga
(03.02.17)
yatırım her zaman sepet yapılır. yani %25 tl %25 dolar %25 altın %25 euro gibi. en az 2 ye bölmeye çalışın. iniş çıkışlardan en az etkilenirsiniz.

bu arada dolarla euro ters orantılıdır, altın(usd) dolarla ters orantılıdır.
0
arras
(12.02.17)
(3)

Yat almak ve ticaret

sorunvar
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-motoryat-sunseeker-yacht-28-mt-2013-boranova-237662876/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-motoryat-2015-model-mayra-yachts-trawler-389268219/detayhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-motoryat-greenline-40
www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

3 milyon euronuz olsa 10 tane son linkteki gibi yat mı alırsınız baştakinden 2 tane mi alırsınız ? Bunlardan nasıl para kazanıyorlar ve bunların aylık vergisi falan ne kadardır
0
sorunvar
(03.02.17)
nasıl para kazanıyorlar derken ? alanlar para kazanmak için almıyor ki, keyfini çıkarıyorlar
0
habula
(03.02.17)
ticaret için alacaksam üçüncüyü alırdım. 10 tane almak mantıklı değil :) bakımı-yer kirası-kaptan ücreti falan derken gemilerin sürekli dolu olması gerekir.

bizde bir tane vardı bunlara benzer, yazın 1-2 hafta biz kullanırdık kalan günler kiralanırdı hep. hatta boşluk olsun da kullansak diye beklerdik :) tanıdığımız diğerleri de böyle yapardı. bu tür tekneleri olanların bir çoğu kullanmadıkları zamanlar kiralıyorlar.
0
fakyoras
(03.02.17)
Para kazanmak derken brokerlar yalnızca aracı alıp satmıyorlar.
0
jujugoo
(03.02.17)
(2)

Yıldönümü için

djarwi
İstanbul içinde ya da çevresinde bir ya da iki gece geçirebileceğimiz otel önerileriniz var mı?
İstanbul içinde ya da çevresinde bir ya da iki gece geçirebileceğimiz otel önerileriniz var mı?
0
djarwi
(03.02.17)
Abant'ı ben de çok isterdim; fakat orası bizim için çok uzak olur.
0
🌸djarwi
(03.02.17)
Güral Sapanca'yı tavsiye ederim. Hem yakın hem de güzel bir otel.
0
cukkalambo
(03.02.17)
(3)

Exa bilgisayar şahısa bayilik hakkında

acukan
Exa bilgisayardan sahıs adına bayilik almak istiyorum dükkanım felan yok siparis felan verirken bayilik üzerinden vericem. böyle birsey olurmu acaba?
Exa bilgisayardan sahıs adına bayilik almak istiyorum dükkanım felan yok siparis felan verirken bayilik üzerinden vericem. böyle birsey olurmu acaba?
0
acukan
(03.02.17)
Exa dediğiniz Eksa mı bilmiyorum ama bayilik için başvuru formu var:

www.bayikanali.com
0
teknikekip
(03.02.17)
Var ama şahısa veriyorlar mı firma ismi istiyorlar çünkü
0
🌸acukan
(03.02.17)
Vergi no yanında TC Kimlik no'da olabilir diyor. Ama bu tip firmalar vergi levhası isteyebilir. Vakti zamanında bayilik yapmıştım bu tip firmada. İstemişlerdi yani.
0
teknikekip
(04.02.17)
(2)

Çok eski bir ameliyata dair rapor

mukrime
Merhaba,Özel bir sigortaya başvurdum, başlatılabilmesi için geçirdiğim bir ameliyatın raporunu istediler. Ameliyat 1993 yılında doğduğum hafta yapılmış. O ameliyata dair belgeyi nereden bulabilirim? edevletten baktığımda bir şey bulamadım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Özel bir sigortaya başvurdum, başlatılabilmesi için geçirdiğim bir ameliyatın raporunu istediler. Ameliyat 1993 yılında doğduğum hafta yapılmış. O ameliyata dair belgeyi nereden bulabilirim? edevletten baktığımda bir şey bulamadım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
0
mukrime
(03.02.17)
ameliyat olduğunuz hastanenin arşiv birimine dilekçe yazacaksınız. hastane bulunduğunuz ilde değilse vekalet verip de yapabilirsiniz. geçtiğimiz ay 1997 yılına ait ameliyat raporlarımı aldım mesela. bazı kurumların belgeleri arşivde tutacağı maksimum süreler olabilir ama hastaneler için geçerli olacağını sanmam. hastaneyi arayıp sorun en iyisi.
0
ufukcel
(03.02.17)
Ameliyat olduğun hastane başhekimliğine 'ameliyatına ilişkin belgelerin arşivden çıkarılarak onaylı suretlerinin tarafına gönderilmesine dair' bir dilekçe yaz. Dilekçenin altına arşivcilerin işini kolaylaştırıcı mümkün olduğu kadar fazla bilgi yaz. (ad, soyad, memleket, hastaneye giriş ve çıkış tarihleri, varsa protokol no., ameliyat tarihi, vs)
0
oguz altun
(03.02.17)
(3)

sitedeki gürültücü çocuklara ne yapılır?

zenc
kentsel dönüşümle yapılan bi siteye taşındık 2 ay önce. komşularımız da sağ olsun baya baya toplu yaşam kurallarından bi haberler. çöplerin ağızlarını bağlamadan koridora bırakmalar, gece gündüz demeden idare edilemeyecek kadar uzun süren matkap işleri falan. bir de bunların çocukları var. Sitede 3
kentsel dönüşümle yapılan bi siteye taşındık 2 ay önce. komşularımız da sağ olsun baya baya toplu yaşam kurallarından bi haberler. çöplerin ağızlarını bağlamadan koridora bırakmalar, gece gündüz demeden idare edilemeyecek kadar uzun süren matkap işleri falan. bir de bunların çocukları var. Sitede 3 tane park var ama koridorlarda koşup asansörle kaçmayı oyun bellemişler. geçen pazar yine bu çocuk çetesi 6-10 kişi sabahın köründe koşturuyorlar ama ne gürültü. kapıya çıktım yan dairede oturuyor bir kısmı kapısı da açık bağırdım sessiz olun diye. kaçtılar. 2 saat sonra yine hadi yakalamaca oynayalım dedim lütfen burda oynamayın parka gidin. ama sinirden ağlıcam artık..

Bu veletler dun gece de 1de zilimize basıp kaçtılar.. Ben bunları şimdi ailelerine şikayet etsem bi işe yaramayacak biliyorum. Site yönetimine desem, yönetim de illallah etmiş bunlardan hiç bi kurala uyulmuyor diye.

Buna ek bi adam var otoparkta 2 sarı çizgiye arabasını sokmaktan aciz; gidiyor iki arabalık yer işgal edecek şekilde çapraz bırakıyor. sabah aksam sileceğini kaldırmaktan yoruldum..
0
zenc
(03.02.17)
tek başına yapamazsiniz. vazgecin. hele cocuklara hic söz geciremezsin. bagirarak yola getirmeye calisirsan da yarin öbür gün anne babasi ile yüzyüze gelirsin. welcome to the apartment auntie club.
0
thewizardofearthsea
(03.02.17)
site yöneticisi toplantı yapıp eğitim versin. onlar da ailelerine anlatsın. kurallar koyulsun. sonrasını bilemedim...
0
xiii
(03.02.17)
En arsız görünenini iz bırakmadan dövün. Düzenli aralıklarla tekrarlayın,
0
hic sikilmadan seks yaparim
(03.02.17)
(5)

Traş malzemelerinizi nasıl derli toplu tutuyorsunuz?

winston insani
MerhabalarTraş köpüğü, traş bıçağı, köpük, wax, diş fırçası, banyo traş bıçaklarım, tırnak makasın falan derken, biraz dağınık gözüküyor çamaşır makinasının üstünde.Siz nasıl derli toplu tutuyorsunuz bunları? Küçük traş çantaları falan var galiba ama pahalı galiba bunlar da.Tavsiyeleriniz?
Merhabalar

Traş köpüğü, traş bıçağı, köpük, wax, diş fırçası, banyo traş bıçaklarım, tırnak makasın falan derken, biraz dağınık gözüküyor çamaşır makinasının üstünde.

Siz nasıl derli toplu tutuyorsunuz bunları? Küçük traş çantaları falan var galiba ama pahalı galiba bunlar da.

Tavsiyeleriniz?
0
winston insani
(03.02.17)
ben toplu tutmuyorum dağınık duruyorlar.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(03.02.17)
banyo dolabinin bir gözünü bunlara ayirdim. aldigimi aldigim gibi yerine birakinca cok da sey olmuyor.
0
thewizardofearthsea
(03.02.17)
www.google.com.tr

Şunlardan kullan
0
razvan rat
(03.02.17)
Seyahatler için razvan rat'ın paylaştığı çantalardan kullanıyorum. Onun dışında banyoda çekmece ve raflarda duruyorlar. Hepsi tek yerde yığılma olmadığından dağınık da gözükmüyor.
0
crown
(03.02.17)
krispy creme kutusuna koyuyor eşim malzemelerini
0
zenc
(03.02.17)
(6)

hangi bebek telsizini alsam?

kakamelsokoban
selam duyurunun ebeveynleri. bebeğin çoğu ihtiyacını hallettik çok şükür fakat büyük eve çıkınca salonla yatak odaları arasındaki mesafe uzun olup arada da çok fazla duvar olunca çekim kalitesi iyi olan bir digital telsiz alalım dedik. büyük ev dediğim de 100m2 aslında öyle çok kocaman değil ama 60m
selam duyurunun ebeveynleri. bebeğin çoğu ihtiyacını hallettik çok şükür fakat büyük eve çıkınca salonla yatak odaları arasındaki mesafe uzun olup arada da çok fazla duvar olunca çekim kalitesi iyi olan bir digital telsiz alalım dedik. büyük ev dediğim de 100m2 aslında öyle çok kocaman değil ama 60m2 evden sonra bize dev gibi geliyor sadece :)

marka olarak avent ile weewell arasında kaldım ama weewell için memnuniyet daha yüksek gibi geldi. buradaki eski duyurulara da baktığımda hep weewell alın denmiş o yüzden onun modellerini incelemeye başladım. şu an için 2 model arasında kaldım.

www.tekzen.com.tr

www.tekzen.com.tr

aralarında 30 lira bir fiyat farkı var biri normal telsiz diğeri hareket sensörlü falanmış. aslında hareket sensörü olduğu için değil direkt üzerine takılan şarj üniteli olduğu için kullanımı daha kolaymış gibi geldi bana. 450li olan modelde bi taraf adaptör bir taraf pilli gibi okudum ben. 600lü modelde şarjlıymış. özellik olarak zaten birbirlerine denk sayılırlar ama emin de olamadım.

siz olsanız hangisini seçersiniz? ya da bu modellerden birini evinde kullanıp da fikir verebilecekleriniz varsa o da güzel olur. tüm cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
0
kakamelsokoban
(03.02.17)
Bence telefona bir app yükleyerek halledebilirsiniz bir çok uygulama var buna yönelik.
0
gozu acik sevisen yahudi
(03.02.17)
ben motorola kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. gece görüşü, görüntü kalitesi , çekim gücü her şeyi çok iyi.
0
sta
(03.02.17)
yarın bebek büyüyecek. sessiz şekilde uyanıp kendi başına oturacak, yana kaykılacak, kayacak.. etrafında engelleyici bir şeyler yoksa düşme riski olacak... tecrübeden yazıyorum.

özet: sese güvenmeyin, görüntü her zaman iyidir. 100 TL daha ekleyin üstüne.

urun.n11.com
0
507
(03.02.17)
weewell kullandık, memnun kaldık. paraztsiz temiz ses duyuluyor. müzik çalma özelliği falan da vardı.

bence görüntüye gerek yok. adamı paranoyak ediyor öyle şeyler. düşme tehlikesi yoksa sadece sıkıntısı olduğunda ağlamasını mızmızlanmasını duysanız yeter.

bir de kullanmadığınız eski bir akıllı telefonunuz ve evinizde wifi varsa bebek telsizine hiç gerek yok. kullanmadığınız telefona uygulama indirip bebeğin yanında bırakıyorsunuz (gsm şebekesini kullanmıyor, wifi kullanıyor. bebek telsizinden daha zararlı bir elektromanyetik alan değil), kendi telefonunuza da indiriyorsunuz, bebek ses çıkardığında telefonunuz biip diye ötüp odanın sesini veriyor size.
0
kibritsuyu
(03.02.17)
o bebek herhangi bir ses cikardiginda duymama ihtimaliniz yok. biz ihtiyac duymadik, siz de duymayabilirsiniz. bana kalirsa dogsun lazim olursa alin.
0
babilbaligi
(03.02.17)
Yeni anne paikolojisiyle bebeginizi yaninizdan ayirmayacak, o uyusa bile resmen nobet tutacaksiniz. Telsiz gereksiz bi masraf. Degmez.
0
evrenos gazi
(02.04.17)
(10)

Su tarz cinayetler ve yurtdisi

basubadelmevt
Dün yine bi kadin cinayeti islendi. Kadın bosanmak istiyor, adam da ikna edemiyor. Kadını ve kendisini öldürüyor. Her duydugumda cildiriyorum bu tarz cinayetleri. Sen kimsin ya? Bunu yapmaya ne hakkin var? Kaldiramiyosan intihar et. Bu tür cinayetlerin ardinda nasi bi motivasyon var? Askla aciklanam
Dün yine bi kadin cinayeti islendi. Kadın bosanmak istiyor, adam da ikna edemiyor. Kadını ve kendisini öldürüyor. Her duydugumda cildiriyorum bu tarz cinayetleri. Sen kimsin ya? Bunu yapmaya ne hakkin var? Kaldiramiyosan intihar et. Bu tür cinayetlerin ardinda nasi bi motivasyon var? Askla aciklanamaz bu bence. Bir de bu tarz cinayetler yurtdisinda da yaygin mi?
0
basubadelmevt
(03.02.17)
"ya benimsin ya kara toprağın" gibi saçma bir laf var bizim memleketimizde. Motivasyon bu maalesef.
Aynı şekilde "x değil mi, döver de sever de" gibi bir laf da mevcut ki onun da nelerin motivasyonu olduğunu biliyoruz.

İğrenç bir toplumuz gerçekten.
0
naberabi
(03.02.17)
Yurt dışında derken, müslüman olmayan iki farklı ülkede toplamda iki sene kadar yaşadım. Ama boşanmak isteyen karısını öldüren bir adam haberiyle karşılaşmadım hiç.

Müslüman toplumlara özgü bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Edit: Anlaşılmamış. Kadın cinayeti evet dünyanın her yerinde var. Ama sırf "boşanmak istediği için öldürülmek" bizdeki veya diğer müslüman ülkelerdeki gibi yaygın değil. İstediğiniz kadar kınayın (muhtemelen büyük bir ciddiyetle yazılmış ama bayağı güldüm, kusura bakılmasın:) ). Bu böyle.

edit2: Öfff müslüman sorunu dedik diye özelden mesaj atıp durmayı bırakalım bir zahmet. Evet "namus" dediğimiz şey genellikle müslümanların bir sorunudur. Daha fazla yazmak istemiyorum. Yormayın beni. Bu kadar hassas ve alıngan olmayı bırakıp gerçeklere yoğunlaşın size tavsiyem.
0
peggy
(03.02.17)
Peggy nerede yaşadı bilmiyorum ama 6 yıldır yurtdışındayım çok daha fazlasını duydum. Bence bizim ülke bu anlamda abartılıyor. Ki olayın Müslümanlıkla hiçbir alakası yok, en çok kadın cinayeti orta Amerika da yaşanıyor istatistiklere göre. Eşinden ayrılmak istemek dünyadan ayrılmak istemek anlamına geliyor. Tecavüz olayı da yine bu ülkelerde aşırı yaygın. Oransal anlamda çok gerilerseniz. Peggy de kınıyorum, böyle bir çıkarım yaptığı için... Artık bizim ülkenin insanları kendi değerlerinden nefret etmeye başladılar bu çok can sıkıcı. Biz ülke olarak Müslüman bir toplumuz ve Müslüman olmamız bu tarz kötü eylemler ile bağdaştırılamaz
0
benaslindayohum
(03.02.17)
@benaslindayohum'a katılıyorum.
Yurtdışında yasamadim hiç ama bunu Müslümanlığa baglayamazsiniz.

Idx kanalında yurtdışında ne kadar çok kadının cinayete kurban gittiği belgesel tarzı programda izleyebiliyoruz.yani sadece bizde değil tüm dünya da var.
0
brnbrs
(03.02.17)
Kadın cinayetleri tüm dünyada var evet. Yalnız burada bir fark var, Hem Kendini hem kadını öldürüyor.
0
old possum
(03.02.17)
güç ilişkisi öncelikle erkeklerin tarafında, cinsel istismar vakalarında da erkek o gücü kullanabileceğini bilerek karşısındaki üzerinde (bedeni üzerinde) denetim kurmaya kalkıyor.

ne yazık ki dünyada dengeler erkeklerin ayrıcalıkları üzerine kurulu, gelişmiş ülkelerde dahi ev içi bakım kadınların üzerinde ağırlıkla, kadınlar iş hayatında engellerle karşılaşıyor, cinsiyetçilik (buna ilişkin kodlar, dil) erkeklerin üstünlüğü üzerine kurulu, çok ince ince işleniyor modern toplumlarda.

yine batı ülkelerinde örneğin ingilitere'de ev içi şiddete maruz kalan kadınlara ilişkin devlet desteği kesildiği için buna karşı büyük bir hareket var. amerika'da bir kadın kampüste tecavüze uğruyor ama üniversite yönetimi harekete geçmiyor ki kadın yatağıyla dolaşmıştı hatırlarsanız, yani kadını tam anlamıyla koruyan bir yapı yok.

okumadım ama şöyle bir kitap var. www.idefix.com

google'da male violence olarak arayabilirsiniz. olayı biyolojik ya da dini temellere bağlamak asıl sorunu ve buradaki güç ilişkilerini görünmezleştirebiliyor.
0
kaset
(03.02.17)
Almanyada yasiyorum ve sunu diyebilirim, kadin cinayetleri her yerde oluyor, kotu insanlar her yerde.

Ama asil fark toplumsal ve devlet refleksinde oluyor. Boyle bir cinayet veya saldiri oldugunda gundemde ciddi yer aliyor, hatta gundemin en onemli haberi oluyor. Toplumun buyuk kesimi tarafindan olaya karsit refleks oluyor ve dolayisi ile cozum onerileri konusuluyor. Adli tarafta polis, yargi gerekeni yapiyor. Politikacilar ise olaya kokten cozum bulmak icin calisiyor ve cozum onerileri etkili ise bu onlara oy ve destek olarak donuyor.

Gozelmime gore turkiyede olanlar ise su, ilk basta toplum tabaninda ayrisma yasaniyor, o kadar buyuk bir ayrisma ki hane halkinda bile ayrisma olabiliyor. Ornegin evin hanimi hemcinsi olsa bile "haketmis" diyebilizyor. Cocuklardan biri karsi cikiyor ama bir digeri "namus cinayeti" diyebiliyor. Halkin bir bolumu kayitsiz kaliyor, siradan bir olaymis gibi, bir bolumu tepki gosteriyor, bir bolumu ise "iyi olmus" diyebiliyor. Toplumda boyle bir ayrisma olunca polis ve yargida da ayrisma kacinilmaz, hic birsey yapilmayabiliyor, katiller elini kolunu sallaya sallaya cikabiliyor. Bu durumda politikacilar ne yapiyor? once cinayeti kendi secmeni, kendi kitlesimi mi yapti, yoksa karsit tarafta mi ona bakiyor. Kendi kitlesi ise nufuzlu, taninmis bir aileden mi ona bakiyor. Eger oyle ise destekliyor, en iyisi bile olayi sessiz durarak gecistiriyor. Eger karsit kitleden biri yaptiysa "bakin sizinkiler de ayni" soylemlerinde bulunuyorlar. Yani olay tamamen politize ediliyor ve bos tartismalar, bos konusmalar, ve omurgasiz duruslar sergileniyor. sonuc olarak ileriye donuk hic birsey yapilmiyor.

Bunun bircok orgegini gorduk, "cocuk tecavuzcusu ile evlendirilsin" denildiginde televizyonda bunu destekleyenler, halk tabaninda destekleyenler cikti. Cocuk tecavuzu yada kadin cinayeti almanyada da var maalesef, ama bu olay oldugunda kimse piskin piskin televizyonda yada bir kafede "evlendirelim o zaman" ya da "haketmis" demiyor. Yani fark olayda degil, olaydan sonra olanlarda.
0
emrahday
(03.02.17)
"... kendi değerlerinden nefret etmeye başladılar bu çok can sıkıcı."

Bu ne yaa? Onu mu demek istemiş Peggy.
0
market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava
(10.02.17)
Valla, çok geriye gitmeyip, sadece Ocak ve Şubat ayında "boşanmak istediği için öldürüldü" haberlerine bakarlarsa anlarlar ne demek istediğimi.
www.cnnturk.com

Namus kavramı için: tr.wikipedia.org
0
peggy
(11.02.17)
Yabanci basini sık takip ederim. Avrupa'da pek rastlamadim ama ABD de buradaki kadar sık goruyorum bu durumu. Onlar hatta genelde abartip cocuklarini falan da öldürüyorlar bazen (burada da oluyor bazen gerci). ABD de bireysel silahlanma cok yaygin tabii ozellikle kirsal bolgelerde her evde tufekler silahlar girla. Cocuklarin silahla oynarken ebeveynlerini öldürdükleri de cok oluyor silahlar ortalikta oldugundan (yaklasik her 2 haftada 1 kisi ölüyor boyle). Ama evet, cocuklari ve esi oldurup intihar etme olayi orada da var.

Onlarda bizde pek olmayan abzurd bir dusuncesizlik ornegi daha var: Suicide by cop dedikleri sey. Kisi kendini polise öldürttürüyor polise karsi agresif davranarak. Polis eliyle intihar yani. Farki bir kisiyi psikolojik olarak yaralamis oluyorsun.
0
robokot
(11.02.17)
(8)

psikolog mu yaşam koçu mu?

monolog insanı
6 aydır işim gereği araç kullanmam gerekiyor. uzun süredir ehliyet sahibi olmama rağmen araç pratiğim yoktu. Şu an trafiğe alıştım fakat bazen çok ciddi panik ve gerginlik yaşıyorum. Bilmediğim yol olduğunda bir derece normal karşılıyorum fakat bazen her gün gittiğim yolda bile panik oluyorum kalp a
6 aydır işim gereği araç kullanmam gerekiyor. uzun süredir ehliyet sahibi olmama rağmen araç pratiğim yoktu. Şu an trafiğe alıştım fakat bazen çok ciddi panik ve gerginlik yaşıyorum. Bilmediğim yol olduğunda bir derece normal karşılıyorum fakat bazen her gün gittiğim yolda bile panik oluyorum kalp atışım 140 civarında oluyor. 6 ay gibi bir süreçte bu stres sorununu aşmam gerektiğini düşünüyorum. Bazen çok saçma şeylerden de acayip panik olma halim var. Bu konu ile ilgili psikolog, psikiyatr ya da yaşam koçuna git diyen arkadaşlarım var. kime gitmeliyim ve İstanbul'da önerebileceğiniz bir doktor var mı?
0
monolog insanı
(03.02.17)
Bence psikologla görüşmeniz daha iyi olur. Yaşam koçu ise opsiyon dışında.
0
atalet momenti
(03.02.17)
önce bir psikiyatra gitmeniz tavsiye edilir.
0
iwillsee
(03.02.17)
yaşam koçu hangi formal egitimi alarak o meslegi icra ediyor? sordugun soru şu soru ile ayni

cocugumu sünnet ettirecegim, cerraha mi gideyim mahalle berberine mi?
0
thewizardofearthsea
(03.02.17)
psikiyatr tıp eğitimi almış insan önce ona gitmeniz daha faydalı olabilri ondan çare bulamazsanız veya o yönlendirirse psikolğa gidersiniz.
0
iwillsee
(03.02.17)
Emdr terapisi yapan bir psikolog cok isiniza yarar diye dusunuyorum. Istanbuldaysaniz, dbe, bude gibi merkezlerden yardim alabilirsiniz
0
red g
(03.02.17)
terapi yapabilecek bir klinik psikoloğa görünmeniz faydalı olacaktır.
yaşam koçu denilen insanlar lise mezunu bile olabiliyor, açıkçası ben güvenmezdim.
psikiyatri de ilaçla çözüme yönelik çalışıyor. o yüzden önce klinik psikologdan terapi, o gerekli görürse zaten psikiyatriste yönlendirir.
0
kayranin kedisi
(03.02.17)
Yaşam koçları ağızları iyi laf yapan şarlatanlardır lütfen böyle insanların ağzına düşmeyin.
@kayranin kedisi açıklamış, psikiyatr ilaçla tedavi yapar, terapi eğitimi olan bir klinik psikolog size yardımcı olur, gerekli görürse zaten psikiyatra yönlendirir.
0
bir nick var benden iceri
(03.02.17)
kesinlikle psikolog tercih etmelisiniz. psikologun da eğitimlerini araştırmanızda fayda var. çok çok geçmiş olsun.
0
ruh i tibbiye
(03.02.17)
(2)

mp3 cd'sindeki parçaları değiştirme

dali dili havali korna
rewritable cd'lerde mi oluyor bu sadece? bende birkaç tane recordable cd mevcut, bunlarla olmuyor mu parça silme ekleme?
rewritable cd'lerde mi oluyor bu sadece? bende birkaç tane recordable cd mevcut, bunlarla olmuyor mu parça silme ekleme?
0
dali dili havali korna
(03.02.17)
bu soru 2001 yılına ait olmalı
0
razzraziel
(03.02.17)
herhangi bir dosyayı silmek ve herhangi başka bir dosya eklemek için rewritable olması şart evet.

@razz biraz küstahça ama güldüm :D
0
cinsi kisi
(03.02.17)
(3)

50.000 TL ihtiyaç kredisi almam gerekiyor. önerebilir misiniz ?

orospu
yakınlarda ihtiyaç kredisi aldınız mı? 1,15'den daha düşük bulabilir miyim ?Kredi Miktarı: Faiz Oranı:Vade: kredi çekme sebebim sıfır araba alma niyetim. taşıt kredileri hakkında bilgim yok, taşıt kredisi mi çekeyim? teşekkürler.
yakınlarda ihtiyaç kredisi aldınız mı? 1,15'den daha düşük bulabilir miyim ?

Kredi Miktarı:
Faiz Oranı:
Vade:


kredi çekme sebebim sıfır araba alma niyetim. taşıt kredileri hakkında bilgim yok, taşıt kredisi mi çekeyim?

teşekkürler.
0
orospu
(03.02.17)
taşıt kredisini daha kolay alırsın, faiz oranları da daha düşük diye biliyorum.
0
hosein
(03.02.17)
oguz altun
(03.02.17)
resmi gelirin çok sağlam değilse hiçbir banka öyle 50 bin TL ihtiyaç vermez. ihtiyaç kredisi dediğin üçbin tl olur, onüç bin tl olur... taşıt kredilerinde ise hem böyle sınır yok, hem de rehin olayından dolayı faizleri daha düşük olur.
0
507
(03.02.17)
(1)

ek madde 1 ile yatay geçiş hakkinda bilgisi olan?

sefarabul
arkadaşlar ben ek madde1 öss paunı ile yatay geçiş yapmak istiyorum.okuduğum bölüm ktü makine mühendisliği 2. öğretim 2012 girişliyim,geçmek istediğim bölüm ise omü makine mühendisliği 1. öğretim,geçebilir miyim?puan olarak herşey olması gerektiği gibi bir sıkıntı yok.şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar ben ek madde1 öss paunı ile yatay geçiş yapmak istiyorum.okuduğum bölüm ktü makine mühendisliği 2. öğretim 2012 girişliyim,geçmek istediğim bölüm ise omü makine mühendisliği 1. öğretim,geçebilir miyim?

puan olarak herşey olması gerektiği gibi bir sıkıntı yok.şimdiden teşekkür ederim.
0
sefarabul
(03.02.17)
omü makinenin 2012 taban puanı senin puanından düşükse önünde kontenjan dışında bir engel yok.
0
nrmnm
(03.02.17)
(2)

vize konusunda iki soru

dali dili havali korna
temmuz ayında bir fransa seyahatimiz olacak. ancak biz hazır schengen almışken 1-2 ay öncesinde ya da sonrasında da 4-5 günlük bir yunanistan-bulgaristan gezisi düşünüyoruz.1-schengen'i hangi ülkeden alalım ki işimize yarayacak kadar uzun olsun, şöyle 5-6 ay gibi. 2-vize başvurusu yaparken fransa iç
temmuz ayında bir fransa seyahatimiz olacak. ancak biz hazır schengen almışken 1-2 ay öncesinde ya da sonrasında da 4-5 günlük bir yunanistan-bulgaristan gezisi düşünüyoruz.

1-schengen'i hangi ülkeden alalım ki işimize yarayacak kadar uzun olsun, şöyle 5-6 ay gibi.

2-vize başvurusu yaparken fransa için seyahat tarihini 10 temmuz yazdık diyelim, vize o tarih itibarıyla başlayacak değil mi? yani fransa'ya seyahat 10 temmuz olacaksa vizenin başlangıç tarihinin 2 haziran olması gibi bir seçenek yok sanırım??

edit: şimdi aklıma geldi de, muhtemelen yunanistan fransa'ya göre daha uzun süreli vize vereceğinden başvuruyu atıyorum 20 haziranda yunanistana gidecek şekilde yapmak mantıklı olur mu?
0
dali dili havali korna
(03.02.17)
1- ilk kez vize alıyorsan 6 aylık çıkmaz muhtemelen
2- evet
ilk giriş yapacağın ülkeden al vizeyi
0
cekilmis gayfe
(03.02.17)
öncelikle ilk giriş yapacağınız ülkenin vizesini almak zorundasınız. fransa vizesine başvurup önce yunanistana gidemezsiniz.

iki seyahatin de planlarını vererek başvurursanız, iki seyahat için de yeterli bir vize alabilirsiniz. diğer türlü, vizeniz 1 haziran-1 ağustos aralığında verilse bile, fransa vizesi aldınız diyelim, ben 10 haziran'da yunanistana gidip kalırım, sonra gelirim ülkeye (çok girişli vize olsa bile) sonra da fransaya giderim gibi bi mantık yok. çünkü duration of stay diye bir bölüm var vizede. orada ne diyorsa (10 gün mesela) o kadar kalabilirsin 1 veya 6 aylık süre içerisinde. eğer başvurunda, kısa süre içinde başka seyahatlerde bulunacağını belirtmezsen bence uzun süreli alma şansın düşük.
0
mrsmoon
(03.02.17)
(2)

blutv

dali dili havali korna
masum dizisi için üye olacağım, sözlükte "bir kere 10 tl ödeyip dizinin tüm bölümlerini izleyebiliyorsun" denmiş ama sitede 10 tl karşılığı üyelik sadece bir ay için görünüyor. masum dizisine has bir durum mu var 10 tl karşılığı tüm bölümleri izlemek gibisinden??
masum dizisi için üye olacağım, sözlükte "bir kere 10 tl ödeyip dizinin tüm bölümlerini izleyebiliyorsun" denmiş ama sitede 10 tl karşılığı üyelik sadece bir ay için görünüyor. masum dizisine has bir durum mu var 10 tl karşılığı tüm bölümleri izlemek gibisinden??
0
dali dili havali korna
(03.02.17)
o arkadaşın demek istediği sanırım bütün bölümler yayınlandıktan sonra üye olup tamamını izlemek ya da şu da olabilir; ilk sezon 8 bölüm, haftada 2 bölüm yayınlıyorlar yani bir ayda izlenebilir.
0
yazmamaya yemin eden adam
(03.02.17)
2 bölüm yayınlıyorlar, yayın tarihleri de vardı ve şu anda alsanız bütün bölümleri izleyebiliyorsunuz. 1 ayda çıkacak hepsi. onu demek istemiştir.
0
suq
(03.02.17)
(9)

guzel bitmis turkce dizi

aklimiseveyim
Turu onemli degil. sekiz sezon-876 bolume uzamadan ya da pat diye yayindan kalkmadan sonuca baglanmis turk dizisi tavsiyesi verebilir misiniz? dizinin efsane bir yapim olmasina bile gerek yok, sadece agir sacmalama olmasin, ve duzgunce sonuca baglanmis olsun yeter.
Turu onemli degil. sekiz sezon-876 bolume uzamadan ya da pat diye yayindan kalkmadan sonuca baglanmis turk dizisi tavsiyesi verebilir misiniz? dizinin efsane bir yapim olmasina bile gerek yok, sadece agir sacmalama olmasin, ve duzgunce sonuca baglanmis olsun yeter.
0
aklimiseveyim
(03.02.17)
ikinci bahar
0
steve rogers
(03.02.17)
çemberimde gül oya çekilmiş en iyi türk dizisidir bana göre. 1 sezon sadece. gayet güzel sonuca bağlanıyor pat diye bitme yok.
0
rotten head
(03.02.17)
aşk-ı memnu
türk dizisi budur :)
0
interview with the vampire
(03.02.17)
Ezel
0
etna
(03.02.17)
hiç tutulmayan, pek tanınmayan bir dizi önereyim: son ağa
tamer karadağlı, emel müftüğlu, durul bazar var. klişelerle dolu ama yine de çok güzel bir dizi.
25 bölüm filan olmalı, ürgüp'te geçiyor.
0
puc
(03.02.17)
20 dakika
0
olkol
(03.02.17)
46 yok olan
0
Haldamir
(03.02.17)
son.
bir kaç bölüm tekrara girse de ben severek izlemiştim.
0
balik kraker
(04.02.17)
çemberimde gül oya +1

behzat ç.
0
kanter
(04.02.17)
(4)

uyku düzenim bozuldu

steve rogers
3 gündür öğlen 3 - sabah 8 arası uyanığım. mesela 1 veya 1.5 saat sonra uyuyup öğlen 3-4 gibi uyanacağım yine. cumartesi günü sabah 9da uyanmam ve zinde olmam gerek. şuan ne yapmalıyım? akşam 8-9a kadar uyumasam mı? başarabilir miyim?
3 gündür öğlen 3 - sabah 8 arası uyanığım. mesela 1 veya 1.5 saat sonra uyuyup öğlen 3-4 gibi uyanacağım yine. cumartesi günü sabah 9da uyanmam ve zinde olmam gerek.

şuan ne yapmalıyım? akşam 8-9a kadar uyumasam mı? başarabilir miyim?
0
steve rogers
(03.02.17)
Hmm bokunu çıkarmışsınız. Bugün hafif yemeklerle ve az kahveyle ve özellikle öğleden sonra uyumadan geçirin. Yarın uyanınca da kahveyi gömmeniz gerekiyor.
0
herp
(03.02.17)
11e alarm kur ve kalk. kalktıktan sonra uğraşacak bir şeyler bul, evde durursan sızarsın.
0
1shot2shots
(03.02.17)
aynı şeyden mustaripim, alarm malarm işe yaramaz. bir kaç saat daha bekle, sakın yatağa yaklaşma, uykun gelmeye yakın doğru dışarı çık, gez, toz, otur bir yerlerde çay kahve iç gazete oku, alışveriş yap, akşam 4-5 e kadar böyle takıl, sonra 8 gibi uyuyup normal düzene girersin :) zamanında bu sistemi uygulayıp düzene girmiştim, şu sıralar düzen yine bozuldu, haftaya tekrar deneyeceğim bunu
0
luchetti
(03.02.17)
gerçi aradan çok vakit geçmiş ama fikrimi söyleyeyim yine de. bu gibi durumlarda yapılacak tek şey var. akşam, hattâ gece oluncaya kadar uyumamak. bunu da yapmanın tek yolu var. dışarı çıkmak. 24 saat hiç uyumamış bile olsan birileriyle görüşmeye gittiğin vakit yolun ortasında uyuya kalmıyorsun neticede. bir şekilde geçiyor gün. hem hareket etmiş yorulmuş oluyorsun, eve geldiği gibi sağlam bir uyku çekiyorsun. o yüzden bi arkadaşına hatta birkaç arkadaşına söyle buluşun muhabbet edin soğuk havada yürüyün pes oynayın falan vakit geçer.
0
istambul
(03.02.17)
(2)

Yeni telefon için yardım/tavsiye

anne ben geldim ben godot hayirsizin
Merhaba Romalılar,Yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Zira su anda 5" ekran telefonum ve daha büyük bir ekranlı telefon denemek istiyorum. İki tane telefon arasında kaldım. Biri 5.5" diğeri 6.5". Geriye kalan Özellikleri hemen hemen aynı. Fiyattan bağımsız olarak artı ve eksilerini söyler misiniz b
Merhaba Romalılar,

Yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Zira su anda 5" ekran telefonum ve daha büyük bir ekranlı telefon denemek istiyorum.

İki tane telefon arasında kaldım. Biri 5.5" diğeri 6.5". Geriye kalan Özellikleri hemen hemen aynı.

Fiyattan bağımsız olarak artı ve eksilerini söyler misiniz bu iki tip boyuttaki telefonlarin kullanım koşulları hakkında?
0
anne ben geldim ben godot hayirsizin
(03.02.17)
5.5" ister elde ister cepte taşınabiliyor ama 6.5" fazla büyük bir telefona göre bence.
0
1shot2shots
(03.02.17)
6.44'lük Xiaomi Mi Max var bende 2 haftadır.

Büyük hacı, tek el kullanımı çok zor, kot pantolonu terziye verdim ceplerini büyütsün diye (ciddiyim).

Ama kullanmak çok zevkli. Ben 5.7'den geçtim buna. Sen 5.0'dan geçeceksen 5.5 bile yeteri kadar büyük görünür sana.
0
harzem
(03.02.17)
(2)

Siyah beyaz bir korku gerilim filmi...

lazarus
...aklıma takıldı. Çocukken TRT'de izlemiştim. Çok kanallı değildi o zaman. Bizim tv siyah beyazdı ama sanki film de siyah beyazdı. Bilmiyorum orasını. Hatırlayabildiğim kadarıyla;* bir cinayet var.* cinayetin peşinde, iz süren biri, detektif olabilir...* kör bir adam ve bir çocuk var.* adamla çocuk
...aklıma takıldı. Çocukken TRT'de izlemiştim. Çok kanallı değildi o zaman. Bizim tv siyah beyazdı ama sanki film de siyah beyazdı. Bilmiyorum orasını. Hatırlayabildiğim kadarıyla;

* bir cinayet var.
* cinayetin peşinde, iz süren biri, detektif olabilir...
* kör bir adam ve bir çocuk var.
* adamla çocuk arasında gizli bir iletişim var, adam sokaktan gelirken korkuluklara bir şey sürtüyor, çocuk çıkan sesten adamın geldiğini anlıyor evden.
* hatta bu şey, filmin sonlarına doğru hayat kurtarıyor. çok işlerine yarıyor.
* evin içinde bir ceset var.
* ceset evde ve tel dolap gibi bir şeyin içinde (bir kadına ait olabilir) ve galiba dik duruyor.
* cesedi sanki kör adam buluyor.
* cesedin bulunduğu evle çocuğun bulunduğu ev aynı ev mi, bunu bilmiyorum.
* film gerilimliydi epey... Yıllardır aklımda, bu film neydi acaba diye düşünüyorum. Tabii hatırladıklarım yarım yamalak ama ipucu şeyinde değerlendirilebilir.

Bu filmi bana buldurana kitap hediyem olabilir, yemek bile ısmarlayabilirim.
0
lazarus
(03.02.17)
Aklıma "M- Bir Şehir Katilini Arıyor" geldi.
0
nothing in my way
(03.02.17)
@nothing in my way, teşekkürler ama
bu değil.
0
🌸lazarus
(03.02.17)
(3)

Teriyaki tavuk yanına yemek

overthrower
Duyuru gurmelerine bu sorum. Hayli kötü bir aşçı olarak, teriyaki tavuk yanına basit bir şey yapmak istiyorum. Ne onerirsiniz? - Pilav hiç sevmiyorum ne yazık ki. - Makarna derseniz sosu mesela nasıl olmalı? Bir de ucuz beyaz şarap tavsiyeniz varsa sevinirim. Teşekkürler.
Duyuru gurmelerine bu sorum. Hayli kötü bir aşçı olarak, teriyaki tavuk yanına basit bir şey yapmak istiyorum. Ne onerirsiniz?

- Pilav hiç sevmiyorum ne yazık ki.
- Makarna derseniz sosu mesela nasıl olmalı?

Bir de ucuz beyaz şarap tavsiyeniz varsa sevinirim. Teşekkürler.
0
overthrower
(03.02.17)
Havuc brokoli brüksel lahanası karnıbahar falan haşla garnitür olarak.

Çankaya/kavaklıdere
0
bir ileti paylastim
(03.02.17)
Kavaklidereye bayiliyorum ben de. Sanki biraz pahaliydi diye hatirliyorum ama yanlis hatirliyor da olabilirim. Garnitur guzel. Bir de makarna sosu onerir misiniz?
0
🌸overthrower
(03.02.17)
sebzeli bişeyler yap..
püre müre olmaz yani, fresh bişeyler lazım
öküzgözü/boğazkere miss
0
rewlack
(03.02.17)
(1)

Kurban Bayramı için gidilecek yer

pinkman1
3-5 günlük bayram tatili için nereye gitmemi önerirsiniz? Avrupa'da gezmediğim yer kalmadı farklı kıtaya da 5 gün için gidilmez. Lviv'i görmedim, daha önce Rusya'da yaşadım ve Rusça biliyorum biraz. O yüzden Lviv'e gitsem mi diyorum ama bayramda bizim Türk hanzolar oraya doluşur küçük Türkiye olur d
3-5 günlük bayram tatili için nereye gitmemi önerirsiniz? Avrupa'da gezmediğim yer kalmadı farklı kıtaya da 5 gün için gidilmez. Lviv'i görmedim, daha önce Rusya'da yaşadım ve Rusça biliyorum biraz. O yüzden Lviv'e gitsem mi diyorum ama bayramda bizim Türk hanzolar oraya doluşur küçük Türkiye olur diye korkuyorum. Siz ne dersiniz?
0
pinkman1
(03.02.17)
hanzolar doluşur +1
türk yamyamların doluşmayacağı küçük yerlere git. sardunya adası mesela.
0
cekilmis gayfe
(03.02.17)
(7)

yazılım kursu tavsiyesi?

tosiba
bilgeadam'ı biliyordum sadece ama sözlükte epey bi giydirmişler.bildiğiniz veya deneyimlediğiniz iyi bir yer var mı?
bilgeadam'ı biliyordum sadece ama sözlükte epey bi giydirmişler.

bildiğiniz veya deneyimlediğiniz iyi bir yer var mı?
0
tosiba
(03.02.17)
Al birini vur ötekine.
0
birdenbire
(03.02.17)
@birdenbire; bana da bi yakınım sormuştu. ingilizcesi iyi. ne yapsın? youtube'da güzel kanallar var mı bunun için? ustalaşmak istiyormuş bu konuda, bir sürü kitap falan sipariş edecekti hatta yazılımla ilgili.
0
🌸tosiba
(03.02.17)
Aslına bakarsanız Bilgeadam diğerlerinden çok daha iyi. Ama iş birazda eğitmen ile alakalı. Bu tarz firmalar genelde kayıt ücretini alıncaya kadar ilgileniyor, sonrası can sıkıcı olabiliyor.

Ama Bilgeadam diğerlerine nazaran iyidir.

Yakınınızın ilgi alanı nedir yazılımda?
Algoritma bilgisi ne düzeydedir?
Hangi dili öğrenmek istiyor?

Bu sorular önemli.
0
birdenbire
(03.02.17)
Ben genelde forumlardan takip ediyorum. Stackover gibi... Ama soruma yanıt ararken dalıyorum elbet de forumlara.

Belirgin bir YouTube kanalı bilmiyorum.
0
birdenbire
(03.02.17)
algoritma vs. bildiğini sanmıyorum. ekonomi okuyor, şimdi de arkadaşlarıyla kurdukları bir girişim projesinde çalışıyor. proje yazılım projesi aslında. ilk fikir ondan çıkmış hatta ama yazılım bilmiyor. -web projesi, hangi dili öğrenmek istediğini bilmiyorum-
0
🌸tosiba
(03.02.17)
.Net, HTML, Ajax, CSS, Jquery, Java Script, SQL...

En az 3-5 dile hakim olması gerekir. Alt yapısı olmayan birisi için çok; ama çok zor.
0
birdenbire
(03.02.17)
bence önce evde kendi videolar izleyerek çalışsın bir süre. sonra pekiştirmek için gidebilir.
0
gibicibicis
(03.02.17)
(5)

Öğrenciye filtre kahve makinesi

damba
Arkadaşlar öğrenciyim,Pahalı olmayan. Ama ucuz olup da inanılmaz dandik olmayan bir filtre kahve makinesi arıyorum. Tavsiyeniz var mı?
Arkadaşlar öğrenciyim,
Pahalı olmayan. Ama ucuz olup da inanılmaz dandik olmayan bir filtre kahve makinesi arıyorum. Tavsiyeniz var mı?
0
damba
(03.02.17)
hepsi aynı yani iyi bir şey almayacaksan çoğu suyu tek yerden veriyor (fiskiye gibi değil) ve aynı performansı alıyorsun. otomatik kapanmalı, kağıt filtreli bir modeli seç al.
0
atalet momenti
(03.02.17)
Simbo al ben yillardir aynisini kullaniyorum.
0
Traveller
(03.02.17)
(git:www.avansas.com ) Zaman ayarı var. güzel bir ürün gibi duruyor.
(git:www.akakce.com) buda kullandığım ürün hem ofiste hemde evde var sorun yaşatmadı şimdiye kadar fiyatları artmış ikinci el de bakabilirsiniz evde kullandığım makineyi ikinci el 50 TL ye aldım. düğmesine basıyorum 5 dk içerisinde kahve hazır. ek hiçbir fonksiyonu yok işimi sonuna kadar görüyor.
0
sudo su
(03.02.17)
@sudo su, merhaba, tesekkurler, 2.el nereden aliniyor makineler? guvenilir ben de almak isterim.
0
🌸damba
(03.02.17)
migros satılan touch me markasının makinesini alabilirisin. 3-4 bardak kapasitede 50-60 tl civarında.
0
konskenkova
(03.02.17)
(10)

Bitki caylari saglikli mi sallama olanlar ?

tociess
Sb. Ve aşağıda Yoksa kendi kendimize mi oyle hissediyoruz :))
Sb. Ve aşağıda
Yoksa kendi kendimize mi oyle hissediyoruz :))
0
tociess
(03.02.17)
Bence farkı yok. Satış psikolojisi diye sallayayım
0
EXXE01
(03.02.17)
Dışındaki kağıttan dolayı pek sağlıklı olmadıklarını okumustum ama cok zaman oluyor, nerde okudum hatırlamıyorum. O yuzden kendim demlemeyip sallama cay içtiğimde aksini hissediyorum.
0
antikitleruhlu
(03.02.17)
Poşet çaylar aktarda satılan açık çaylardan daha sağlıklı.
0
angelus
(03.02.17)
Damak tadiniza uygun hale getirilmis oluyorlar genelde.

Orjinallerine ulasmak cok zor degil.ben yazin belediyenin agaclarindan bir cuval falan ihlamur toplayip kuruttum.nane gibi kolay olanlari kendim ekiyprum.detay isteyen isler icinse oturup ders calismak gerekiyor ama topraga ulastigin ilk yerde yiyebilecegin ve icebilecegin turlu ot mevcut.ofiste ay bi yasemin icelim rahatlayalim genelde yalan.

Istanbuldaysan super kaynak var,buyrun burdan

ztbb.org
0
duptıs
(03.02.17)
zamanında türkiyedeki çay firmalarına aroma satan bir firma tanıyordum. hepsi yapay aroma ve boya onların. tabi içinde 1-2gr kuşburnu vardır mesela ama o yoğun tat ve kokuyu veren kısım doğal bitki değil. renk de boyadan geliyor.
0
orpheus
(03.02.17)
İçinde ne idüğü belirsiz çer çöp var diye inanıyorum
0
dahayeniymis
(03.02.17)
Twinings, Lord Nelson gibi ithal markaların sağlıksız veya yapay olduğunu sanmıyorum. Doğadan'ın da büyülü bohça serisi kaliteli.
0
BuddyGuy
(03.02.17)
orpheus'u dinle.

onların içi aroma ve boyadan oluşuyor. kesin bilgi. markadan bağımsız. yönetmelik de izin veriyor. en ucuzu da öyle oluyor zaten.

doğallık açısından iphone'dan farkı yok öyle söyliyim.
0
harzem
(03.02.17)
Aroma ve boya. Kendi topladığımız kuşburnu ve ıhlamur ile hiçbir alakaları yok.

Dışlarındaki kağıt değil de plastik ise kaynar suya sokmak pek mantıklı bir hareket değil zaten. Zamanında şöyle bir şey okumuştum. articles.mercola.com
Bilinen markaların kağıt ve dikişli olanlarını tercih edin.
0
Lim5
(03.02.17)
Doğadan büyülü bohça içiyorum. Poşeti şeffaf, görüyorsun içinde ne olduğunu ve parçacıkları büyük olduğu için bitçi çayına daha bir benziyor. Ama misal yeşil çayının tadı bana biraz tatlı geliyor, aroma var mı bilemiyorum, içeriğinde yazmıyor.
0
peggy
(03.02.17)
(3)

İphone 5s

scrt9
Arkadaşlar merhaba elimde bi adet iphone 5s bulunmakta fakat anakartı yanmış durumda.Telefonu satmak istiyorum sizce ne kadar eder.Telefonda çizik bile yok her şey sağlam.Yardımcı olablirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar merhaba elimde bi adet iphone 5s bulunmakta fakat anakartı yanmış durumda.
Telefonu satmak istiyorum sizce ne kadar eder.
Telefonda çizik bile yok her şey sağlam.
Yardımcı olablirseniz çok sevinirim.
0
scrt9
(02.02.17)
vodafone'a bir sorarsan belki alirlar telefonculardan daha iyi fiyat veriyorlar
0
tiredpanda
(03.02.17)
İkinci el ekran ve batarya fiyatına gider. Tahmini 250
0
empty man
(03.02.17)
100 lira veririm
0
kaiserr76
(03.02.17)
(3)

[Ankara] Yarin icin kahvaltilik mekan ?

qazaqwsx
Merhaba,Tunali veya GOP taraflarinda soyle guzel ve doyurucu kahvalti icin gidilecek mekan tavsiye eder misiniz? :)
Merhaba,

Tunali veya GOP taraflarinda soyle guzel ve doyurucu kahvalti icin gidilecek mekan tavsiye eder misiniz? :)
0
qazaqwsx
(02.02.17)
geçen ben sordum, little kitchen önerilmişti, oraya gittim, güzel mekan, kahvaltı da iyiydi bence
0
nucleon
(03.02.17)
sen de git sen de unut
(03.02.17)
eylül kahvaltı salonunu şiddetle tavsiye ediyorum. salaş bir yer gibi ama yöresel tat arıyorsan mükemmel
0
konskenkova
(03.02.17)
(1)

aile spotify?

narudocko
bir aile spotify üyeliğine katıldım, katılmadan önce aktif kullandığım bireysel premium hesabım vardı, hiçbir şey iptal ettirmeden direkt aileye katıldım,spotify da bir uyarı vermedi. şunu merak ediyorum, bir şey iptal ettirmediğimden dolayı bireysel premium hesabım için her ay ayrıca ödeme alır mı
bir aile spotify üyeliğine katıldım, katılmadan önce aktif kullandığım bireysel premium hesabım vardı, hiçbir şey iptal ettirmeden direkt aileye katıldım,spotify da bir uyarı vermedi. şunu merak ediyorum, bir şey iptal ettirmediğimden dolayı bireysel premium hesabım için her ay ayrıca ödeme alır mı spotify?
0
narudocko
(02.02.17)
Doğru katıldıysan almıyor
0
EXXE01
(03.02.17)
(20)

Bu bir dolandırıcılık mı?

gneral
Arkadaşlar selam, Sahibinden yüklediğim ilan için geldi, https://s30.postimg.org/76ph5iwlt/Screenshot_2017_02_02_22_47_05.jpg
Arkadaşlar selam,

Sahibinden yüklediğim ilan için geldi,

s30.postimg.org
0
gneral
(02.02.17)
evet dolandırıcı. biraz işlesene. tamam gönderiom hemen falan de adfgasdfasdf keklikmiş gibi ol
0
cekilmis gayfe
(02.02.17)
Adam yurt dışında asker ve Afrika'daki bir tarım enstitüsünde çalışan amcasına hediye olarak sahibinden.com'dan ikinci el Samsung telefon almak istiyor. İyiymiş. Bana inandırıcı gelmedi.
0
dissendium
(02.02.17)
Parayi gonder gonderiyim, diyebilirsin. Dolandirici oldugu kesin.
0
ykyt
(02.02.17)
adresi iste ve parayı göndermesi için hesap no ver. ama asker olduğunu söylemesi falan dolandırıcı olduğunu gösteriyor sanki. parayı gönderirse de aleti yollarsın zaten.

edit: belki askerim falan diyerek senin onu dolandırmamanı düşünmüşte olabilir.
0
atalet momenti
(03.02.17)
Biz bu şekilde göndereni gördük son anda kurtardık bildiğin Afrika'ya fotoğraf makinesini göndermişti Adam. ems kargo ne la turk-Afrika ortaklığı galiba
0
protrek
(03.02.17)
Dolandırıcı
0
EXXE01
(03.02.17)
Hesap bilgilerini istedi ve yarın ödeme yaparsa gönderim yapma ihtimalimi sordu, yarını bekliyoruz artık.

İlanı senin adına rezerve edeyim mi dedim, evet dedi.

Göreceğiz
0
🌸gneral
(03.02.17)
Kesin dolandırıcı. Discovery ID de bir program var bunları anlatan. Aynı bu herif gibi bi tip vardı içlerinde. Şebeke hemde bunlar.
0
old possum
(03.02.17)
Generalin hala icinde gercektir diye bir umut var ama:)))
0
duptıs
(03.02.17)
Neyse bu arada sana para gonderimi icin Western union falan soracak ordan bi numara okumani vs isteyecek.onu okuma iste.
0
duptıs
(03.02.17)
eski bi dolandırıcılık şekli bu. demek hala kullanıyolar.
0
spirit crusher
(03.02.17)
Ya da yarın sana bankadan bir email gelecek,muhtemelen de same düşecek. Biz bir havuz bankayiz para bizde toplanır,Siz de ürünü gönderirseniz,ikisini buluşturup parayı size aktaririz yazacak. Afrikalı da kargola bana Samsung u diyecek. Sakın inanma!
0
old possum
(03.02.17)
Spame düşecek olacaktı orası mobildeyim.
0
old possum
(03.02.17)
durum biraz saçma geldi. türkçe bilmiyor ama neden türkiyeden telefon bakıyor ? muhtemelen afrikada fiyatlar türkiyeden daha ucuzdur. ayrıca afrika için 1700 lira oldukça yüksek bir rakam diye biliyorum.
0
orpheus
(03.02.17)
@old possum'un hikayesi doğru, dolandırıcılık yöntemi bu.
0
harzem
(03.02.17)
inanma, seni ... dolandıracak :)


.
0
kartallar yuksek ucar
(03.02.17)
para yatarsa ve sen de göndermeye karar verirsen anında paranı bankadan nakit olarak çekip öyle göndermeni tavsiye ederim.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(03.02.17)
parayı hesabına aldıktan 1 hafta sonra gönder, hehe
0
tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin
(03.02.17)
nijeryadan dolandırma yöntemi baya yaygın, bi arkdaşım laptop satarken aynı teklif gelmişti amcama hediye alacağım falan diye de olay saçma geldiği için kabul etmemişti o sonra araştırınca dolandırıcı olduğunu öğrendik
0
nundu
(03.02.17)
bana da fotograf makinesi icin ayni numarayi cekmislerdi. baya bi eglenmistim o donem. "urunu kargoladim, iste kargo fisi" falan diyordum. 15 gun boyunca kargonun akibetini sordu, 3-4 kere subeye falan gitti sormaya.

bu bahsettigim cok eski ama, hala kullaniliyor demek ki :)
0
brkylmz
(06.02.17)
(1)

WhatsApp sesli ve video görüşmesini kaydetmek..

albatros55
Telefonda yapılan sesli-video WhatAspp görüşmelerini otomatik olarak nasıl kaydedebiliriz? Bununla alakalı bir uygulama (ücretli-ücretsiz) var mı?
Telefonda yapılan sesli-video WhatAspp görüşmelerini otomatik olarak nasıl kaydedebiliriz? Bununla alakalı bir uygulama (ücretli-ücretsiz) var mı?
0
albatros55
(02.02.17)
0
deligine yuvarlanmis tavsan
(03.02.17)
(1)

Yazdigim kodu inceleyebilir misiniz? [Python]

bollocks44
Oncelikle kodumun duzeltilmesini istemiyorum, sadece nasil dusunmem gerek o konuda zihnimi acin, bana yol gosterin istiyorum. Yani bana baligi vermeyin, balik tutmayi ogretin. /kapat ve /tarih'in ne yapacagini tanimlamama ragmen benim icin birsey ifade etmiyor diye donut aliyorum. Niye?from kek impo
Oncelikle kodumun duzeltilmesini istemiyorum, sadece nasil dusunmem gerek o konuda zihnimi acin, bana yol gosterin istiyorum. Yani bana baligi vermeyin, balik tutmayi ogretin.

/kapat ve /tarih'in ne yapacagini tanimlamama ragmen benim icin birsey ifade etmiyor diye donut aliyorum. Niye?








from kek import tarih
from kekstra import kekstra

def keywords():
karsilama = "/yardim", "/tarih", "/kapat"

karsilama = input(str("\n### Komutları görmek için '/yardim' yazınız. ### \n"))
if karsilama.lower() == "/yardim":
print("Bu programda kullanabileceğiniz komutlar:\n", "/tarih \n", "/kapat \n")
elif karsilama.lower() != keywords():
print(format(karsilama), "benim icin birsey ifade etmiyor!")
elif karsilama.lower() == "/tarih":
print(tarih())
elif karsilama.lower() == "/kapat":
print("Program kapatiliyor...")
quit()
0
bollocks44
(02.02.17)
def keywords():
return ("/yardim", "/tarih", "/kapat")


karsilama = input(str("\n### Komutları görmek için '/yardim' yazınız. ### \n"))
if karsilama.lower() == "/yardim":
print("Bu programda kullanabileceğiniz komutlar:\n", "/tarih \n", "/kapat \n")
elif karsilama.lower() not in keywords():
print(format(karsilama), "tanimli bir komut degil!")
elif karsilama.lower() == "/tarih":
tarih()
elif karsilama.lower() == "/kapat":
print("Program kapatiliyor...")
quit()
0
🌸bollocks44
(03.02.17)
(2)

teres major nasıl geliştirilir ?

bialo czerwoni
arkadaşlar ektomorf vücuda sahibim, şuan 174 -76 kilodayım full body yapıyorum.sırt için yaptığım hareketler deadlift -dumbell row - seated row - lateral pull .bunları tek bir günde yapmıyorum ama programda olan hareketler, artık programı biraz değiştiricem tavsiyesi olanlar yazabilir özellikle tere
arkadaşlar ektomorf vücuda sahibim, şuan 174 -76 kilodayım full body yapıyorum.

sırt için yaptığım hareketler deadlift -dumbell row - seated row - lateral pull .

bunları tek bir günde yapmıyorum ama programda olan hareketler, artık programı biraz değiştiricem tavsiyesi olanlar yazabilir özellikle teres major ve minor kısmının ön plana çıkmasını istiyorum.


bonus soru: lateral pull'da sırta mı çekeyim,önemi, ben öne yapıyorum çünkü bir arkadaş sırta çekersen ensede gerilim yaratır gibi bşy demişti.

teşekkürler.
0
bialo czerwoni
(02.02.17)
Ekto endo muhabbeti hala var mı yaaa..
Barfiks çek. Avuçlar ileri bakacak elbette.
0
kargn
(02.02.17)
T-Row
0
angelus
(03.02.17)
(5)

yarin dolar almak

condom kurşunu
Bugun dusmus biraz yarin enpara-akbank-garanti-dovuz burosu seceneklerinden hangisiyle almak daha mantikli olur ya da almak.mantikli mi yarin
Bugun dusmus biraz yarin enpara-akbank-garanti-dovuz burosu seceneklerinden hangisiyle almak daha mantikli olur ya da almak.mantikli mi yarin
0
condom kurşunu
(02.02.17)
bankalara tek tek girip en düşük kurdan almak lazım 0.01 kuruşu bile hesaplarım ama tabi doviz hesaba hesap işletim ucreti almayanı tercih ederim.. ben garanti cepten/internetten alıyorum.. geçen bir duyurudada internet oranlarının şube oranlarından daha iyi olduğunu söylemişlerdi.
0
eja
(02.02.17)
Affedersiniz biraz araya dalıyorum ama
@ EJA BENDE DE GARANTİ CEP VAR AMA AL SAT MAKASI 6 kuruş. Mantıklı mi sizce?
0
drystedb efficacious
(02.02.17)
şu an yine yükselişte hafif. sabaha 3.77 veya 3.73 arasında olacak gibi. bu aralıkta düşük bulursan al. sabah düşüş eğilimi görürsen biraz bekleyebilirsin YTD
0
burya
(02.02.17)
yalnız şuan değil gün içinde alıcaksanız almalısınız, şuan makas dedikleri olay açık kurlar yüksek, al sat makası farkını bilmiyorum açıkçası :/ benim demek istediğim tüm bankaların alıcakken alış kurunu karşılaştırmanız uygun kur olanı almanız
0
eja
(02.02.17)
Alma bence
0
EXXE01
(03.02.17)
(7)

kızlar nişan düşün evlilik?

douglas
Kadınların evlilik dönemine girdiğinde ne kadar heyecanlandığını bilmeyen yoktur. Ama bunun altındaki psikolojik sebebi merak ediyorum daha çok :) kendilerini daha mı değerli hissediyorlar veya nasıl bir ruh haline giriyorlar? her şeyin en iyisi olmasını istiyorlar belkide en değer verdikleri zaman
Kadınların evlilik dönemine girdiğinde ne kadar heyecanlandığını bilmeyen yoktur. Ama bunun altındaki psikolojik sebebi merak ediyorum daha çok :) kendilerini daha mı değerli hissediyorlar veya nasıl bir ruh haline giriyorlar? her şeyin en iyisi olmasını istiyorlar belkide en değer verdikleri zaman aralığı gibi geliyor. siz ne diyorsunuz bu konuda
0
douglas
(02.02.17)
Ben bunu ev tadilatinda anladim.
Tamamen her ayrintisi sana ait olan bir sey bunlar da.
0
kuehles blondes
(02.02.17)
blue eyes white dragon
(02.02.17)
Valla ben bi kez evleniyorum modunda olmadım, düğün harcamalarını gereksiz bulurum ama çoğunluk bi kez evleniyorum modunda olduğu için insanlar da ona göre sana prenses gibi davranıyorlar. İhtişam, görkem, şatafat ve ne kadar para harcandıysa o kadar değerli olacağın algısı var.
0
curukturpkokusu
(03.02.17)
Bir de küçüklükten beri gelinlik düğün evlilik hikayeleriyle hayalleriyle büyüyoruz çevremizin etkisiyle...
0
kismisolungac
(03.02.17)
Saçma geliyor ama genellikle ailenin gazlaması da var. Çevremde cafcaflı düğün yapan herkesin anası babası buna vesile oldu biraz da...

Benimkiler oldum olası "saçmalık" olarak nitelendirdikleri için ben de düğünleri saçma buluyorum.
0
lcha
(03.02.17)
walla nişan düğün kına gibi etkinliklerden şahsen tiksiniyorum. toplumun abuk subuk beklentileri herkesin yapması yönünde çok direndim ama yine de kaçmayı başaramadım çünkü aileler histeri krizlerine girdi. en azından masrafları minimum düzeyde tutabilmek için elimden geleni yaptım . tüm bu etkinlikleri inanılmaz anlamsız ve gereksiz buluyorum. kadın olarak kendini değerli hissetmenin çok daha farklı yolları var abuk subuk düğün nişan gibi seramoniler anlık goygoydan ibaret.
0
iwillsee
(03.02.17)
Bende öyle bir heyecan yoktu, tam tersine üzerimde stres olarak kendini gösterdi çoğunlukla. Annem ve kayınvalidem çok heyecanlılardı, onların kafasındaki kına gecesi, düğün vs konseptinden uzak olmam taraflar arasında sorun yarattı. Orta yolu bulmak adına düğün yapmadık, kına gecesi yaptık. O kına yakılma anından falan nefret ettim, kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Hele ki sürekli ortada göbek atmamın beklenmesi falan, işkence gibiydi.
Benim heyecan duyduğum tek konu müstakbel eşimle yeni bir hayata başlayacak olmamdı.
Neyseki bitti de kurtulduk:)
0
peggy
(03.02.17)
(3)

Passolig

scuderia
Merhaba, GS passoligiyle pazar gunku Bjk-Fb derbisine girebilir miyim?
Merhaba, GS passoligiyle pazar gunku Bjk-Fb derbisine girebilir miyim?
0
scuderia
(02.02.17)
Yoksa kupa macinda passoligsiz girebiliyor muyum?
0
🌸scuderia
(02.02.17)
girememe mantığı şöyle hocam; galatasaray kartıyla fenerbahçe - galatasaray maçı olsaydı fenerbahçe tribününe giremezdin mesela. rakip takımın tribününe sadece senin kartındaki takımla oynadığında giremiyorsun.
0
himmet dayi
(02.02.17)
Normalde giriliyor, yalnız öncelik Beşiktaş taraftarında olduğundan nasıl bilet bulacaksınız?
Daha sonradan diğer takım taraftarlarına bilet dağıtımı yapılıyor yani, muhtemel kalmamıştır.
0
suq
(02.02.17)
(7)

amerikan passat'ı ile avrupa passat'ı neden farklı?

tosiba
sb. amerikahttp://blogmedia.dealerfire.com/wp-content/uploads/sites/209/2015/09/2016_passat_5400.jpg avrupa http://s3.caradvice.com.au/thumb/960/500/wp-content/uploads/2015/10/Volkswagen-Passat-2.jpgçeşitli boyut ölçülerini vs. anlarım ama aradaki bu tasarımsal uçurumun sebebi tam olarak ne? keza tı
sb.

amerika
blogmedia.dealerfire.com

avrupa
s3.caradvice.com.au

çeşitli boyut ölçülerini vs. anlarım ama aradaki bu tasarımsal uçurumun sebebi tam olarak ne?

keza tırları da var.
0
tosiba
(02.02.17)
valla bana sabaha kadar göstersen aradaki farkı göremem ben. neleri farklı ki?
0
hypervaskulerdondurucu
(02.02.17)
birkaç tane daha fotoğraf koyayım o zaman;

amerikan, 2016
media.caranddriver.com
3.bp.blogspot.com
autoguide.com.vsassets.com

avrupa 2016
file.kbb.com
s.car.info

abd'deki passat sanki avrupa'daki jetta'nın makyajlanmış hali gibi.
0
🌸tosiba
(02.02.17)
far kesimleri falan bariz değişik evet. zevklerle alakalı bir durum olabilir. sonuçta almanya'daki kola ile türkiye'deki kolanın da tadı aynı olmuyor.

araba farklı bir durum belki ama yine de bununla ilgili bir durum bence
0
burya
(02.02.17)
öff valla 3 dakika falan baktım, farların köşesi dışında fark göremedim. öyle uçurum falan varsa bilemiyorum ama abd ve avrupanın zevklerine göre farklı yapmış olabilir. ayrıca jetta'nın makyajlanmış hali nasıl oluyo ki ya jetta diyince kafamda hiçbi şey canlanmıyo. araba markası ya da modeli diyince aklında direkt imaj canlanan insanlara imreniyorum bana logosuz bmw mercedes falan gösterseniz tanımam
0
nundu
(02.02.17)
Zevkler ve begenilerle alakali. Amerikadaki passati bu fotograflari acana kadar hic gormemistim ama tam bekledigim hatlara sahip. Ufaktan camaroya benzetmisler. Daha kasli. Amerikanlar oyle seviyor demek ki.
0
sckxyss
(02.02.17)
amerikan zevkine sahip olmadığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki: abd^deki passat oldukça boktanmış :)
0
burya
(02.02.17)
Panpa işte biraz muscle car tipi vermişler. Kapılar da yüksek. İyice Chevy olmuş. Hatta şu yerli araba yaptık deyip devşirdikleri arabaya benzettim. Amerikalı böyle seviyorsa demek.
0
hic sikilmadan seks yaparim
(02.02.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.