[]

vize konusunda iki soru

temmuz ayında bir fransa seyahatimiz olacak. ancak biz hazır schengen almışken 1-2 ay öncesinde ya da sonrasında da 4-5 günlük bir yunanistan-bulgaristan gezisi düşünüyoruz.

1-schengen'i hangi ülkeden alalım ki işimize yarayacak kadar uzun olsun, şöyle 5-6 ay gibi.

2-vize başvurusu yaparken fransa için seyahat tarihini 10 temmuz yazdık diyelim, vize o tarih itibarıyla başlayacak değil mi? yani fransa'ya seyahat 10 temmuz olacaksa vizenin başlangıç tarihinin 2 haziran olması gibi bir seçenek yok sanırım??

edit: şimdi aklıma geldi de, muhtemelen yunanistan fransa'ya göre daha uzun süreli vize vereceğinden başvuruyu atıyorum 20 haziranda yunanistana gidecek şekilde yapmak mantıklı olur mu?

 
1- ilk kez vize alıyorsan 6 aylık çıkmaz muhtemelen
2- evet
ilk giriş yapacağın ülkeden al vizeyi
  • cekilmis gayfe  (03.02.17 10:51:15) 
öncelikle ilk giriş yapacağınız ülkenin vizesini almak zorundasınız. fransa vizesine başvurup önce yunanistana gidemezsiniz.

iki seyahatin de planlarını vererek başvurursanız, iki seyahat için de yeterli bir vize alabilirsiniz. diğer türlü, vizeniz 1 haziran-1 ağustos aralığında verilse bile, fransa vizesi aldınız diyelim, ben 10 haziran'da yunanistana gidip kalırım, sonra gelirim ülkeye (çok girişli vize olsa bile) sonra da fransaya giderim gibi bi mantık yok. çünkü duration of stay diye bir bölüm var vizede. orada ne diyorsa (10 gün mesela) o kadar kalabilirsin 1 veya 6 aylık süre içerisinde. eğer başvurunda, kısa süre içinde başka seyahatlerde bulunacağını belirtmezsen bence uzun süreli alma şansın düşük.
  • mrsmoon  (03.02.17 11:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.