[]

Şu şekilde ev almak mantıklı mı?

Şu anda içinde yaşamadığımız bir ev zaten var, onun kirasını alıp kendi oturduğumuz evin kirasını veriyoruz. Bir sorunumuz yok. Bu zamana kadar 'ev fiyatlari gereksiz pahali, turkiye'den ev alınır mı? Alırsam yurtdisindan bir yerden alırim vs' diye bakıyordum olaya. Fakat biz para biriktirme özürlüsü bir ciftiz. Az biraz kenarda para tutup gerisini yiyoruz resmen ki daha fazlasını da biriktirebiliriz istesek.

Ben de dedim ki çok çok yüksek fiyatlı olmayan, kolay kiraya verilen bir yerden önden peşinat verip ev alalım, onu da kiraya verelim. Kira az gelirse üstüne her ay biz de ekleriz, krediyi öderiz. Bu çok saçma bir fikir mi? Tamam faiz vs ekleniyor, ülkenin durumu da belli ona bir sözüm yok ama dün akşam düşününce iyi fikir gibı gelmişti :) siz ne dersiniz? Yapalım mı bunu?

Not: en para'ya atın, döviz alın vs demeyin. Hepsini denedik, birikmiyor bizde o para.

 
haci
kendiniz oturacaginiz evi alacaksanız mantıklı.
usd alıp bir hesaba koyacaksınız ve bozdurmayacaksınız. bozdurması zor bir hesaba koyacaksınız hatta.
bu kadar basit.
kiracı ödemezse zorlanmayacak mısınız?
kiracı eve zarar verse o zararı ödemeyecek misiniz?

ben de su anda bir sipariş kovalıyorum.
yaparsam oturmalık ev alacağım.
biz de öyleyiz sizin gibiyiz. 20 k tl yi 2 ayda yedik bitirdik :)
  • kingcyrax  (03.02.17 13:55:39) 
olayın mantığı bi yana ev kredisi çekerseniz kiraya vermeniz yasal değil kredi bitene kadar. toki evleri için geçerliymiş ibretlik olarak dursun :)


  • pide  (03.02.17 16:39:11 ~ 18:22:36) 
Ağzı olan konuşuyor ev kredisi çekince kiraya verebiliyorsun. Öyle bir şey sadece TOKİ sözleşmelerinde var.

bence de oturacağınız ev alın ama kira çarpanı gözeterek. İlle de oturacağın evi alıp atıyorum 2 bin lira kirası olup da 650 bine satılan evi almayın. 1+1 alın eşyalı kiraya verin 2bin liranız yine olur.
  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (03.02.17 16:51:42) 
Pide oyle bir sey yok bence yanılıyorsunuz. Küçük enişte de söylemiş zaten. Toki evleri için gecerli o.


  • fraise  (03.02.17 17:05:48) 
Yok hayır durum şu zaten; atıyorum 3-4 ay boş kaldı, odemede herhangi bir sıkıntı yaşamayız hatta hiç kiraya vermesek yine sıkıntı yaşamayız ama evin boş boş durması saçma.

Şu anda oturduğumuz eve daha yeni taşındık, bütün eşyaları buraya göre aldık ve benim için stresli geçti. Açıkçası bir 3-4 yıl daha o stresi yaşamak istemiyorum.
  • fraise  (03.02.17 17:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.