Giriş
(1)

Cataflam alkolle alınır mı?

nıç
Akşam 5'te içildi. Saat 10 oldu bir kaç bira içilir mi artık?
Akşam 5'te içildi. Saat 10 oldu bir kaç bira içilir mi artık?
0
nıç
(25.05.17)
İçmişliğim var. Herhangi enteresan etkisini görmedim.
0
foreignsilhouette
(25.05.17)
(4)

Pegasus kis kampanyasiyla ucuz ve guvenli ulkeler- Avrupa olabilir-

damba
Merhaba,Pegasus kis kampanyasi yapmis ve yurtdisina biletleri ucuz tutmus. Kisin ocak ortasi gibi ucuz ve guvenli bir yere gitmeyi planliyoruz. Iki kadin arkadasiz, her yer Turkiye degil tabii ama temkinli olmakta fayda var.Onerebileceginiz bir yer var mi?listeler su sekilde:https://www.flypgs.com/k
Merhaba,

Pegasus kis kampanyasi yapmis ve yurtdisina biletleri ucuz tutmus. Kisin ocak ortasi gibi ucuz ve guvenli bir yere gitmeyi planliyoruz. Iki kadin arkadasiz, her yer Turkiye degil tabii ama temkinli olmakta fayda var.

Onerebileceginiz bir yer var mi?

listeler su sekilde:

www.flypgs.com

Yesil pasaportumuz var.
0
damba
(25.05.17)
biz makedonya'ya gitmiştik kışın. çok ucuz bi yer, bi haftasonu da yetmişti.
0
pide
(25.05.17)
belgrad eğlenceli olabilir. vize de yok.
0
zgrydn
(25.05.17)
prag olabilir madem yeşil pasaport da varsa.
0
cay koy geliyorum
(25.05.17)
kışın gideceğiniz tarihe göre hava durumunu kontrol etmekte fayda var. avrupa gerçekten soğuk.

mekan olarak bosna olabilir, insanları sıcak ucuz tarih dolu bi yer. gerçi nereye gidersen git gerçekten tr den daha güvenli olacağı kesin.
0
al basmadan donu var
(26.05.17)
(1)

Nasıl bilirsiniz marka sorusu

yaren
SelamBugün bi markette ilk defa gördüm, cire aseptine'in 50+ faktör güneş kremi mi yağı mı bişeysi vardı, ayrıca bebekler için de vardı yine 50+ faktör. Benim cildim güneşi göreceğini hissettiği anda kararan bi cilt, çok fena kaşınıyor. Doktora gidicem ama ne zaman bilmiyorum. Bu markanın şeysini ön
Selam

Bugün bi markette ilk defa gördüm, cire aseptine'in 50+ faktör güneş kremi mi yağı mı bişeysi vardı, ayrıca bebekler için de vardı yine 50+ faktör.

Benim cildim güneşi göreceğini hissettiği anda kararan bi cilt, çok fena kaşınıyor. Doktora gidicem ama ne zaman bilmiyorum. Bu markanın şeysini önerir misiniz, iyi midir bilginiz var mı?

Biraz fiyat/performans verimliliği aramak durumundayım açıkçası...
0
yaren
(25.05.17)
ben önceden beri aşinayım markaya ama hiç kullanmadım.
0
bruceandwayne
(25.05.17)
(4)

Italya Konser bileti alma

PearlJam
Merhaba, Milano'da 16 Haziran'da gerceklesecek olan Radiohead konserine bilet almak istiyorum, Bilet 60€ gorunuyor fakat almak icin sayfada ilerledikce bir sekilde artiyor ve italyanca oldugu icin neye ekstra para odeyecegimi anlayamiyorum, sonucta 83€ oluyor fiyat. Italyanca anlayan biri yardim ede
Merhaba, Milano'da 16 Haziran'da gerceklesecek olan Radiohead konserine bilet almak istiyorum, Bilet 60€ gorunuyor fakat almak icin sayfada ilerledikce bir sekilde artiyor ve italyanca oldugu icin neye ekstra para odeyecegimi anlayamiyorum, sonucta 83€ oluyor fiyat. Italyanca anlayan biri yardim ederse cok sevinirim.

Link burada:www.ticketone.it

83 eurodan daha uyguna almanin yolu yok mudur? Ve Turkiye'den alirken bir sorun yasar miyim?

Tesekkurler.
0
PearlJam
(25.05.17)
9,99 konfirmasyon maili ücreti, 4,21 de servis bedeli. Eğer bilet satan başka bir aracı yoksa bunlardan kurtulmanın yolu yok uzaktan aldığın için.

Bilet 69 ya, 60 deme 70 de bari :/
0
Adramelekhh
(25.05.17)
@Adramelekhh ilk kontrol ettigimde 59'du bu nedenle 60 dedim. 69 oldugunu farketsem 70 derdim. Tesekkurler.
0
🌸PearlJam
(25.05.17)
Sağ üstten dili ddğiştirebilirsiniz
0
fikir iscisi65
(25.05.17)
@fikir iscisi65 Mobilim dil secimi yapilmiyor ve birkac gun bilgisayar kullanma sansim yok ama halloldu, sagolun.
0
🌸PearlJam
(26.05.17)
(14)

Kadında beyaz ten mi daha makbuldür, esmer ten mi?

dahayeniymis
Sb
Sb
0
dahayeniymis
(25.05.17)
Güzellik göreceli.

ikisi de güzel yerine göre. Yakışıyor mu ona bakacaksın.
0
ya ben lan neyse
(25.05.17)
beyaz tenlileri daha cekici buluyorum. esmerin de ne kadar esmer oldugu belirleyici.
0
cunnilinguist
(25.05.17)
beyaz++

Ama melez esmerse durum değişir, rihanna esmerliği bir ölçüt olabilir.
0
gezegen olan pluton
(25.05.17)
beyaz ama öyle ıstakız gibi kızaranından değil.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(25.05.17)
beyaz rulez
0
mirty
(25.05.17)
Kadında da erkekte de beyaz tenden hoşlanırım.
0
i m cool with that
(25.05.17)
beyaz ten yara bere varsa kamufle etmediğinden, yani sağlıklı olma durumunu daha net yansıttığından evrimsel olarak daha çekiciymiş. geçen sözlükte okumuştum sanırım.
0
soft
(25.05.17)
ben de beyaz tenlileri çok daha beğendim hepç.
0
roket adam
(26.05.17)
Beyaz daha makbuldür ama tek kriter olamaz haliyle.
0
arnold schwarzeneger
(26.05.17)
Ben esmer seviyorum. Beyazlar sağlıksız gibi geliyor.
0
shenergy
(26.05.17)
beyaz seviyorum.
0
dafuq
(26.05.17)
Erkeklerin onda dokuzu bir kadında her şeyden evvel düzgün, beyaz, kadife gibi yumuşak bir cilt ve parlak bir ten arar. Bilimsel bir veridir bu.

www.zamantika.com
0
iwasbornonamountainside
(26.05.17)
beyaz
0
elvedui
(26.05.17)
ikisi de önemli değil. bütünlük önemlidir.
0
zgrydn
(26.05.17)
(3)

Kedinin kızgınlığa girmemesi normal mi?

fraise
Erkek arkadaşımın ablasının kedisi var, 1.5 yaşında. Herhangi bir kızgınlık belirtisi yok. Başka bir arkadaşlarının dişi kedileri var, iki gündür kafasını duvalara vuruyormuş, bağırıp duruyormus. Veteriner kızgınlığa girmiş demiş. İki taraf da birer tane daha kedi sahiplenmek istiyordu, 2 arkadaşlar
Erkek arkadaşımın ablasının kedisi var, 1.5 yaşında. Herhangi bir kızgınlık belirtisi yok. Başka bir arkadaşlarının dişi kedileri var, iki gündür kafasını duvalara vuruyormuş, bağırıp duruyormus. Veteriner kızgınlığa girmiş demiş. İki taraf da birer tane daha kedi sahiplenmek istiyordu, 2 arkadaşları daha yavru kedi istiyormuş. madem böyle bu ikisini yan yana getirelim, yavruları olsun sonra da kisirlastiririz diye düşünmüşler. Dışı kediyi bizimkinin yanına getirmişler ama bizimkinde tık yok. Oyun oynuyormuş iki yalayıp bırakıyormuş. Dışı peşinde koşturuyormus.


Şimdi bu durum normal mi? Bizim kedi hiç kızgınlığa girmeyebilir mi? Yaklaşık 1 gündür beraberler. Sonunda bir şeyler olur mu? Yoksa hiç ugrasmasinlar mi?
0
fraise
(25.05.17)
testosteron seviyesi düşük olabilir.
bazı erkek kedilerde olabiliyor.
yine de kısırlaşması gerekir.

bir de, çiftleştirdiklerinde o yavrularla başa çıkmak zor olur.
yani dışarıdan hazır doğup, anneden ayrılmışını sahiplenmek daha pratik olur.
bir de, kaç yavru olacağını bilemezler.
4-5 tane de olabilir, sonra sahiplendirmek falan büyük dert.

erkek kedinin durumu zaten hormon seviyeleri nedeniyle çiftleşemeyecek gibi görünüyor.
yine de veteriner bir baksın.
eğer öyleyse, bir şey olmaz.
daha doğrusu, bir şey olacak olsa, şimdiye kadar olurdu.
0
blatta hiberna
(25.05.17)
Elmayla armut demezseniz 8 yıl beslediğim dişi köpeğim hiçbir zaman çiftleşmek istemedi. Yanına ne hemcinsi ne de karşı cins köpek yanaştırmazdı bile. Bence kedi de hiç kızgınlığa girmeyecek olabilir.
0
cücegezegen
(25.05.17)
Sonucu yazayim bari buraya. 3 gun beraber kaldilar iki kedi, ilk iki gun bir sey olmadığına eminler. Bugun veterinere gitmis disi olani, hamileymis. Demek ki iki-uc un gectikten sonra/ kedide kizginlik belirtisi yoksa da olabiliyormus :)
0
🌸fraise
(15.06.17)
(2)

fotoğraf sergisindeki fotoğraf sahibinden istenir mi

blue eyes white dragon
dündü herhalde televizyonda, hakim ve savcıların hapishanede çektikleri fotoğrafları sergilediği yaşamın kıyısında isimli bir fotoğraf sergisi düzenlenmiş bakırköy adliyesinde. içlerindeki bir fotoğraf benim de hoşuma gitti. https://i.hizliresim.com/YDYE6k.jpghttps://twitter.com/YniVatanAlmanya/stat
dündü herhalde televizyonda, hakim ve savcıların hapishanede çektikleri fotoğrafları sergilediği yaşamın kıyısında isimli bir fotoğraf sergisi düzenlenmiş bakırköy adliyesinde.

içlerindeki bir fotoğraf benim de hoşuma gitti.

i.hizliresim.com

twitter.com


öncelikle sorum şu ki, bu fotoğraflar normalde halktan biri isterse verilir mi? yoksa ne münasebet mi denir? istenirse de sorun şu, fotoğrafın sahibi muğla cumhuriyet başsavcısı. kendisinden böyle bir şey istemek çok mu tuhaf olur?
0
blue eyes white dragon
(25.05.17)
fotografcinin kendisine sorun. bazi sergiler birkac yil geziyor oradan oraya. bazilari ise tek seferlik oluyor. sizinkisi ikinci grupta gibi duruyor. rica edin, verirse senindir, vermezse hic senin olmamistir.
0
cunnilinguist
(25.05.17)
@kakao

fotoğrafın sahibi hakim, savcılar. haberde, bir yere bağışlanacak diye bir şey duymadım başka bir şey varsa da bilmiyorum.. hakim savcı olunca da başka türlü satılamaz herhalde 657'den dolayı.
0
🌸blue eyes white dragon
(25.05.17)
(2)

bir alkollu icecek olarak bira

cunnilinguist
cok alkollu gibi gelmiyor bana. alkol aldıgınızı hissettirecek bira öneriniz var mi? efes kategori dışı elbette.
cok alkollu gibi gelmiyor bana. alkol aldıgınızı hissettirecek bira öneriniz var mi? efes kategori dışı elbette.
0
cunnilinguist
(25.05.17)
duvel. leziz bir bira. alkol oranı da biraz daha yüksek. 9% dı sanırım.
0
battal gemalmaz
(25.05.17)
tuborg kırmızı içip de daha sapıtmayanı(sarhoş olmayanı) görmedim.

not: alkol almıyorum
0
blue eyes white dragon
(25.05.17)
(1)

gökhan dabak nerede çiziyor?

ppemreqq
en son lemanyakta çiziyordu hala burda mı acaba?(bkz:deli cevat)
en son lemanyakta çiziyordu hala burda mı acaba?

(bkz: deli cevat)
0
ppemreqq
(25.05.17)
muhtemelen çizmiyor. islam'a döndüğünü söyleyenler var. tam da kendisinden beklenecek manyaklıkta bir hareket aslında.
0
zgrydn
(25.05.17)
(3)

Kaza ve sigorta hakkında.

Evocati
Merhaba,Öncelikle olayı özetleyeyim.-Park halindeki aracıma arkadan çarptılar.-Kaskom yok. Hasarı karşı tarafın trafik sigortası karşılayacak.-Aracın kasko değeri 52500 TL.-Tahmini toplam maliyet (parça+işçilik) 20 bin civarında.-Şovtaj başladı ve sigorta şirketi aracın piyasa değerini 45-60 bin ara
Merhaba,

Öncelikle olayı özetleyeyim.

-Park halindeki aracıma arkadan çarptılar.
-Kaskom yok. Hasarı karşı tarafın trafik sigortası karşılayacak.
-Aracın kasko değeri 52500 TL.
-Tahmini toplam maliyet (parça+işçilik) 20 bin civarında.
-Şovtaj başladı ve sigorta şirketi aracın piyasa değerini 45-60 bin arasında belirledi.

Şimdi sorularıma geleyim.

-Sigorta şirketi ilk başta aracı hasarlı olarak satmaya çalışıyor. Eğer satarsa ben aracın kasko değeri kadar mı para alacağım? Sigorta şirketi çakallık yapıp sana 45 veririz diyebilir mi, derse ben pazarlık yapabilir miyim?
-Bu haliyle pert olma durumu var mı?
-Dikkat etmem gereken başka bir şeyler var mı? Sigortacı olan veya başından böyle bir iş geçmiş olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Teşekkürler.
0
Evocati
(25.05.17)
Aracın piyasa değeri verilir diye biliyorum ben.
0
atom karincanin torunu
(25.05.17)
Forum.donanimhaber.com da spacewolf nickli bir siogrtaci var. Kendisi bilirkisi ayni zamanda bu konuda ona danismani oneririm yanlis bir hamlen geri donulemez sonuclara yol acabiliyor.
0
goodman
(26.05.17)
Aracının kazadan önceki piyasa durumuna göre kazası km si vs bir bedel biçerler ve teklif ederler. Sen aracının değerini sahinden den vs bulup çıktılarını al, kendi istediğin değeri söyle. Tekrar arayacaklar fiyatlarını yükseltecekler. Pazarlık üsulü işliyor yani. %90 perte çıkar. Perte çıkarmak istemezsen tamirat sonrası değer kaybınıntalep edebilirsin. Yetkili srviste onarıl ası konusunda ısrar et. Ama en temizi kaza olmasaydı sen aracını kaça satardın? O değeri yakala ver kurtul. Geçmiş olsun
0
insomnia
(26.05.17)
(2)

ege üniversitesi ulaşım

desktopu
Merhaba hafta sonu kpss'ye gireceğim de sınav yeri ege edebiyat fakültesi yeni derslik binası diyor. Burası ege üniv. metro durağının yakınında olan yer mi acaba? 9:45 kuralı yüzünden yanlış yere gitmemek için soruyorum. Bilen birisi cevaplayabilir mi? Teşekkürler.
Merhaba hafta sonu kpss'ye gireceğim de sınav yeri ege edebiyat fakültesi yeni derslik binası diyor. Burası ege üniv. metro durağının yakınında olan yer mi acaba? 9:45 kuralı yüzünden yanlış yere gitmemek için soruyorum. Bilen birisi cevaplayabilir mi? Teşekkürler.
0
desktopu
(25.05.17)
metrodan indikten sonra 5 dk. yürüyeceksin sadece çok yakın. güvenlikten geçtikten sonra ilk sağdan dönüp ilerleyeceksin, yol bitiminden tekrar sola dönünce önce güzel sanatlar, onun yanında da edebiyat fak. yeni binaya direk çıkarsın. (sen yine sor çok iyi anlatamadım bence :D)
0
lesfeuillesmortes
(25.05.17)
@lesfeuillesmortes teşekkürler cevap için. Yeni derslik binası demesi kafamı karıştırdı. İnternetteki fotoğraflarda hep eski bir bina gibi gözüküyor ondan sordum:)
0
🌸desktopu
(25.05.17)
(3)

Biri benim numarami kiralik ev ilanina vermiş

rayde
Zir zir telefon calip duruyor. 3. Ye artik sordum nerden aldiniz diye tak suratima kapadi. 4. Dogu siveliydi hicbir sey anlamadim. Ben bunu nasil tespit edicem ya yetti canima. Yanlis oldugunu anlayan kapatip kaciyo. Sahibinden de bulma imkanim olur mu?
Zir zir telefon calip duruyor. 3. Ye artik sordum nerden aldiniz diye tak suratima kapadi. 4. Dogu siveliydi hicbir sey anlamadim. Ben bunu nasil tespit edicem ya yetti canima. Yanlis oldugunu anlayan kapatip kaciyo. Sahibinden de bulma imkanim olur mu?
0
rayde
(25.05.17)
Oyle aradim bir sey cikmadi malesef.
0
🌸rayde
(25.05.17)
Kibar davran öfkelenme ve öfkeni sesine yansıtma.

"Çok afedersiniz, sanırım birisi benim telefon numaramı yanlışlıkla (evet yanlışlıkla de) ilanına yazmış. Bu ilanı nerede okuduğunuzu söylerseniz kaldırtırım insanlar da mağdur olmaz. Nereden bulmuştunuz acaba?"

Ses tonun hassas kibar ve bariz şekilde sakin olmalı.
0
neotunc
(25.05.17)
Yanlış çeviriyor olmasınlar? Tek rakam filan farklıysa çok kişi yanlış çevirebilir.
0
devilred
(03.06.17)
(2)

Hedefledigim kilodan daha az görünmek

basubadelmevt
Eylül basina kadar hedefledigim bir kilo vardi.74 kg diyelim. Buna ulasamayacagim biraz kesinlesti. 79'a cektik hedefi. Amacım tartida 79 olup goruntude 74 kg gibi görünmek.Bu nasıl başarılır? yogun sporla olur mu?(kosu,yuzme vb) Vücut tiplerini gosteriyorlar ya ikisi da 70 kg biri harika görünürken
Eylül basina kadar hedefledigim bir kilo vardi.74 kg diyelim. Buna ulasamayacagim biraz kesinlesti. 79'a cektik hedefi. Amacım tartida 79 olup goruntude 74 kg gibi görünmek.Bu nasıl başarılır? yogun sporla olur mu?(kosu,yuzme vb) Vücut tiplerini gosteriyorlar ya ikisi da 70 kg biri harika görünürken digeri sisko gorunuyor. Kilo vucudumun her yerine esit dagilmis vaziyette,bu acıdan şanslıyım.
0
basubadelmevt
(25.05.17)
Onlar kas kütlesi yüksek yağ oranı düşük insanlar. Yani %10 yağ oranıyla 80 kilo olmak farklı, %30 yağ oranıyla 80 kilo olmak farklı.
0
angelus
(25.05.17)
neden ulaşamıyorsun ki? zaman dilimini uzat, sağlıklı beslenme ve sporu yaşam şekli haline getir. gayet de ulaşırsın o kiloya.
0
the beste
(26.05.17)
(5)

ankarada nasıl kız arkadaş edinilir

qazedcsrfvtyhngujmkol
ben bu işlere çok geç uyanmışım belki lisedeki ortamımın boktan olmasının da payı vardır. o zamanlar tüm tanıdıklarım kız arkadaş bul deyip duruyorlardı da sinir oluyordum. şuan üniversite de bitti hatta 1 sene oldu. ama ben bırak sevgiliyi kız arkadaş edinebileceğimi de sanmıyorum. tamamen karakter
ben bu işlere çok geç uyanmışım belki lisedeki ortamımın boktan olmasının da payı vardır. o zamanlar tüm tanıdıklarım kız arkadaş bul deyip duruyorlardı da sinir oluyordum. şuan üniversite de bitti hatta 1 sene oldu. ama ben bırak sevgiliyi kız arkadaş edinebileceğimi de sanmıyorum. tamamen karakterimle alakalı ama bunu nasıl değiştiririm bilmiyorum. beni böyle seven birini bulacağıma inandım ama kızları gördükçe böyle bir kızın olmadığını anladım yani anne gibi karşılıksız seven kız yok. maalaesef ben de tek çocuk olduğum için biraz da mizacım gereği atılan değilim kıza ilgili değilim kırmam belki ama çoğu kız baba gibi davranan sevgili istiyor ben öyle değilim.hatta beceriksiz bile sayılırım. ne yapacağımı bilmiyorum kursta falan da olmuyor. üniversiteden görüştüğüm 2 arkadaş dışında ortamım da yok. ankarada yaşıyorum nedir bunun yolu.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(25.05.17)
Çevreni genişleteceksin, arkadaşlarının arkadaşları, onların arkadaşları derken çevrende bir kadın erkek grubu oluşacak sonra en uygununa yürüyeceksin.
Insanlar böyle sevgili buluyorlar. Okul, arkadaş grupları, kurslar, aynı işyeri havadan sevgili düşmüyor yani.
0
tahin pekmez yoğurt
(25.05.17)
git bir bara çalış. istemediğin kadar edinirsin
0
cay koy geliyorum
(25.05.17)
Yeni bir ortama girmek en iyi yöntemdir denir. Klasik olacak ama bir spor salonuna yazılmanı ve grup derslerine katılmanı tavsiye ederim. Önceliğin kız arkadaş bulmak değil de arkadaş bulmak olsun. Bir arkadaş çevresine sahip olursan gerisinin de geleceğini düşünüyorum. Ama kendi iyiliğin için "Anne gibi karşılıksız seven kız yok" vs gibi düşüncelerden uzaklaş bu seni hiç bir yere götürmez. Evet anne gibi seven yok ama baba gibi karşılıksız bir şekilde sevgilisinin her sorunu ile ilgilenen her zaman yanında olan vs. erkek de yok.
0
road_tanker
(25.05.17)
tavsiyeleriniz doğru lakin bendeki sorun şurada yazdığım fobilerim yüzünden samimiyetimi ilerletemiyorum insanlarla.

eksiduyu.ru
0
🌸qazedcsrfvtyhngujmkol
(25.05.17)
sen bulma bence zaten ya kızlara yazık. anne gibi karşılıksız seven kız nedir? bu ne şımarıklık. bugün bazı erkeklerin "unconditional love" bleh bleh konuşmasını düşünüyodum sana denk geldi ve sinirimi çıkardım şu an xd ama gerçekten, aradığın şey patolojik bence. daha tanışmadan anlamlar beklentiler yüklemişsin, karşındakini sinir edersin sen. önce bi sakinleş, kendine yet falan. sonra sosyalleşmek için de gez dolaş, sergi mergi, bar, hipster kafe. yakışıklıysan tanışırlar zaten. diilsen kassan da olmıycak boşver.
0
snape i başından beri tanırım
(26.05.17)
(8)

hepsiburada'dan bilgisayar alınır mı?

lucky strike
alınır gibi geliyor bana. siz ne düşünüyorsunuz? güvenilir midir bu ticareti yapmak?
alınır gibi geliyor bana. siz ne düşünüyorsunuz? güvenilir midir bu ticareti yapmak?
0
lucky strike
(25.05.17)
almışlığım var. alınır diyorum
0
cay koy geliyorum
(25.05.17)
sonuçta 14 gün iade hakkın var. yanlız taksit olayına dikkat. taksitli alıp iptal edersen kart bakiyen de taksit taksit açılır.
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(25.05.17)
Niye güvenilir olmasın? Herhangi güvenilir bir siteden alabilirsin. Yakınındaki teknoloji marketlerinden daha ucuza varsa al. Servisle nasıl olsa marka ilgileniyor. Aldığın yerin pek bi önemi yok.
0
glamdr1ng
(25.05.17)
İki kez RAM aldım ikisinde de yanlış gönderdiler.
0
neotunc
(25.05.17)
mağazadan daha güvenli. artı 14 gün içinde sorgusuz iade hakkın var, mağazadan alınca böyle bir hakkın olmuyor.
0
gezegen olan pluton
(25.05.17)
birkaç ay önce biz de aldık. piyasa fiyatına göre, en yakın satıcısına göre 500 tl uygun fiyata.
sadece 7 tl farkla aynı gün teslimat, normal 2 yıl garanti ve iade hakkın var.

yine de satın alacağın kişi/kurumu biraz incelersen daha iyi olur sorun yaşamaman için.
0
runagain
(25.05.17)
bu ara her türlü kepazeliği yaptılar.
0
baal
(26.05.17)
üç kez bilgisayar topladım. bir daha toplayacak olsam başka sitelere bakmam bile. gözüm kapalı hb'dan sipariş veririm.
0
catch the arrow
(26.05.17)
(1)

Ehliyet sınavının elektronik olanı

ya ben lan neyse
giren oldu mu? nerede giriliyor bu sınava? MEB merkezi sınavlarda olduğu gibi okul falan mı atıyor? sınav soruları yazılı olandan daha mı zor? sonuçlar aynı gün öğrenilebiliyor mu?sağ olunuz.
giren oldu mu? nerede giriliyor bu sınava? MEB merkezi sınavlarda olduğu gibi okul falan mı atıyor? sınav soruları yazılı olandan daha mı zor? sonuçlar aynı gün öğrenilebiliyor mu?

sağ olunuz.
0
ya ben lan neyse
(25.05.17)
sınav soruları yazılı olan gibi, belli yerlerde var sürücü kursu sizin adınıza yapıyor başvuruyu siz sadece atm'den e-sınav ücretini ödüyorsunuz. sonuçlar sınav bittiğinde çıkarken kiosk'a tc kimlik numaranızı yazmanızla verdiği fişte belli oluyor.
0
goodman
(25.05.17)
(6)

İngilizce altyazılı dizi önerisi

apolitikherif
İlk defa ingilizce altyazılı dizi izleyecek birine hangisini önerirsiniz?-how i met your mother ve friends tavsiye ediliyor genelde. Hangisi daha kolay anlaşılır?-hangisi daha zevkli?-farklı önerisi olan?
İlk defa ingilizce altyazılı dizi izleyecek birine hangisini önerirsiniz?

-how i met your mother ve friends tavsiye ediliyor genelde. Hangisi daha kolay anlaşılır?
-hangisi daha zevkli?
-farklı önerisi olan?
0
apolitikherif
(25.05.17)
friendsin dili daha düzgün diye zamanında okumuştum. himym izleyip friends izlemediğim için bir şey diyemeyeceğim.
0
blue eyes white dragon
(25.05.17)
eski zamanları seviyorsa friend, daha modern ve dinamik bir insansan how i met your mother

farklı öneri; seinfeld
0
fragile lady
(25.05.17)
Zevklilik acısından friendsin yanına himym konulması ayıptır yazıktır.

Ancak ikisi de yer yer hızlı konuşmaların olduğu diziler. durağan bir ingiliz dizisi daha çok işinize yarayabilir bence.
0
fatminka
(25.05.17)
ben friends ile başladım, iyi ki de öyle yapmışım diyorum. ardından black mirror, sherlock, game of thrones izleyerek devam ettim. alıştıkça ingilizce izleme konusunda özgüven artıyor, ancak altyazıyı bırakma konusunda hep tereddütteyim.
0
sheeper
(25.05.17)
The Prisoner öneririm. 6 bölümlük mini-dizi.
0
minduser
(25.05.17)
Ben "The it crowd" ile başlamıştım. İngiliz İngilizcesi olsun diye. İkisinden biriyse Friends derim.
0
old possum
(25.05.17)
(1)

Yurtdışına çıkabilir miyim?

yatagants
Yeşil pasaportum var süresi aralık sonunda bitiyor. Yeşil pasaportta da son 6 ay süresi kalmış ise kullanamıyor muyuz? Yoksa üç aya kadar gideri var mı?
Yeşil pasaportum var süresi aralık sonunda bitiyor. Yeşil pasaportta da son 6 ay süresi kalmış ise kullanamıyor muyuz? Yoksa üç aya kadar gideri var mı?
0
yatagants
(25.05.17)
ülkeler genelde pasaportun bitiş süresine 3 aydan daha az kaldıysa kabul etmiyorlar. şu an çıksan çıkılır gibi yani.

edit: www.mfa.gov.tr
0
cay koy geliyorum
(25.05.17)
(3)

Teras izolasyonu

tiny toon
Babamların yaşadığı apartmanda normalde her katta iki daire varken üst katımızda tek daire ve genişçe bir teras var. Çok yağmur yağdığında maalesef sızma oluyor, tavanımız çok kötü durumda. Geçen hafta tadilat yaptık, evi ve tavanı boyattık ama tavanın eski haline dönmesi çok uzun sürmez tahminimce.
Babamların yaşadığı apartmanda normalde her katta iki daire varken üst katımızda tek daire ve genişçe bir teras var. Çok yağmur yağdığında maalesef sızma oluyor, tavanımız çok kötü durumda. Geçen hafta tadilat yaptık, evi ve tavanı boyattık ama tavanın eski haline dönmesi çok uzun sürmez tahminimce. Üst kattaki komşumuz daha önceki yıllarda bir kaç kez yaptırdı ama bir süre sonra tavan tekrar su almaya başladı. Şimdi tekrar yaptıracak ama masrafından ötürü fayansları söktürmek istemiyor. Daha önce bir kaç Youtube videosu izledim, fayansları kaldırdıktan sonra zemine izolasyon malzemesi vs. uyguluyorlar, peki fayansları sökmeden izolasyonu sağlama imkanı var mı? Son yıllarda ortaya çıkmış yeni bir malzeme ya da teknik duydunuz mu? Şimdiden teşekkür ederim.
0
tiny toon
(25.05.17)
terasi cam balkonla kapatmayi dusunebilirsiniz.
0
elbar
(25.05.17)
öncelikle sizin çözülmesini istediğiniz konunun ismi gezinebilen teras çatı detayı,
yani yukarınızdaki arkadaş bir katmanın üzerinde gezecek ve gezdiği katmanın derzinden, kırığından ya da çatlağından sızan sular sizin üzerinize akmadan dış mekana tahliye edilebilecek..

bunun için temel mantık şudur, taşıyıcıs sistemin üzerine bir eğim betonu yapılır(hatta üzerine astar yapılır), onun üzerine su izolasyonu yapılır ve bu izolasyon yırtılmadan giderlere kadar getirilir ve su tahliye edilir. Lakin sizin salonun sıcak soğuk ilişkilerinden etkilenmemesi için iki tıp ısı izolasyonu vardır, birincisi bu eğim betonun altına yapılan ikincisi ve yaygın olanı üzerine xps şeklinde yapılan

genelde son katman; yani sizin terastaki seramik de harçla bu katmaların üzerine konur. bir de bu su yalıtımı da iki katmandır ve ısı yalıtımından PE filmlerle ayrılır. ilk katman polyesterli ikinci katman cam tülü taşıyıcılı olur. detaylar için şu föyleri biraz inceleyin www.btm.co

ha bu arada seramik söktürülmeden uygulama yapılabilir, lakin gider ve taşıyıcı sisteme ek gelen çatı ağırlıklarından dolayı söktürmek daha mantıklı ve pahalıdır. ayrıca komşunuz balkonuna çıkarken kot farkı oluşmaz,terasta biriken su evine doğru akmaz..
0
sameidiot
(25.05.17)
Evet var örneğin: Sikalastic®-490 T

Bu poliüreten, yani uygulaması bittiğinde balkon üzerinde lastik gibi şeffaf ve esnek bir kaplama tabakası oluşturur. Fırçayla sürülerek uygulanıyor. Buna benzer kaplamaları, püskürtme olarak uygulayanlar da var, sika vb. marka değil, değişik renklerde de yapıyorlar. Onlar belki biraz daha ucuza yaparlar ama balkon gibi yerde püskürtme kaba olabilir.

Bu tür kaplamalar teorik olarak suyu kendi üzerilerinde tutup, alttaki seramik vb. kaplamaya sızdırmayarak bir izolasyon sağlıyorlar. Ama bunlar da, aşırı sıcak soğuk, masa sandalye eşya vb. yüzünden gelecek darbelerden zarar görüp su almaya başlayabilir. Bir de biraz pahalıdır.

Siz bence komşunuzla konuşun ve ikna etmeye çalışın. Su sadece döşemeden değil, balkon parapetlerinden, balkon giderindeki arızalardan falan da gelebilir. En uzun ömürlüsü ve sağlıklısı sökülüp yapılması...
0
malheiros
(25.05.17)
(7)

napilmali

yuvarlanantencereninkapagi
Kordon'da bir yerde oturuyorduk. küçük bir çocuk yanımıza geldi elinde bir poşet vardı. çoraplarım var almak ister misiniz dedi. arkadaşım yok sağol ablacim falan deyince ' çok güzel çoraplar ama' dedi. o sırada mekanda çalışan biri çocuğa bir kere sor ama gibi bir şey söyledi. kötü bir şekilde söyl
Kordon'da bir yerde oturuyorduk. küçük bir çocuk yanımıza geldi elinde bir poşet vardı. çoraplarım var almak ister misiniz dedi. arkadaşım yok sağol ablacim falan deyince ' çok güzel çoraplar ama' dedi. o sırada mekanda çalışan biri çocuğa bir kere sor ama gibi bir şey söyledi. kötü bir şekilde söylemedi. çocuk da tamam dedi koşarak ağlayarak uzaklaştı.

bu olay beni paramparça etti. çok kötü oldum. diğer çocuklar gibi değildi. ki olsa nolur. bilmiyorum, ona bunu yaptıranlara lanet olsun. hepsi batsın.

napilabilir ki? napilmali bu konuda?
0
yuvarlanantencereninkapagi
(25.05.17)
çikolata falan al başka da bir şey yapma. o çocuk isteyerek yapmıyor bunu emin ol.
0
Apocalypse
(25.05.17)
Siz bir defa sahit oldunuz. O mekanda calisan eleman, bin defa sahit olmustur, bu cocuk ve baskalarina.

Kim samimi, kim değil gercekten bilemiyorsun.

Yine de iyi niyetini kaybetmeden mazlumu sevmek, tutmak guzel şey.
0
runagain
(25.05.17)
okuyunca ben de dağıldım biraz.
0
himmet dayi
(25.05.17)
zaten bu kadar kötü hissetme sebebim çocuğun bunu çok zorla, mecburen yaptığını hissetmiş olmam. eminim bu olay çok kere yaşanmıştır. yüzlerce böyle çocuk vardır. ve biz bu konuda hiçbir şey yapamiyor muyuz?

kalktim aradım çocuğu belki bulur en azından konuşurum diye ama bulamadim henüz.
0
🌸yuvarlanantencereninkapagi
(25.05.17)
yapamıyoruz. hatta kimimiz çok ufak kimimiz daha büyük şekilde; kimimiz aktif, kimimiz pasif şekilde böyle olmasına her geçen dün daha da destek oluyoruz.

üzücü gerçekten ama vicdanımız da var, en azından bir kişiyi mutlu ederek hem bir kişiyi mutlu etmiş hem de vicdanını rahatlatmış olabilirsin. çikolata güzel bir fikir.

edit: mesela eminim ki bazı şerefsizler orada oturan zamanında bu çocuklardan rahatsız olduklarını belirttikleri için kafedeki çalışanlara oradaki çalışan da patronun emriyle uyarmıştır çocuğu.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(25.05.17)
lanet olsun böyle sisteme; lanet olsun, lanet olsun, lanet olsun, lanet olsun...
0
ya ben lan neyse
(25.05.17)
bunu izleyin:

www.youtube.com
0
birkibirkibirkibirkiuc
(25.05.17)
(8)

Ölsem her şeyim aileme mi kalıyor?

bass solo take one
Noter onaylı vasiyet yazmama gerek var mı? Banka hesabımdaki parayı çekebilirler mi örneğin? Ya da öğrenim kredisi borcum da mı onlara kalır?
Noter onaylı vasiyet yazmama gerek var mı? Banka hesabımdaki parayı çekebilirler mi örneğin? Ya da öğrenim kredisi borcum da mı onlara kalır?
0
bass solo take one
(25.05.17)
mirası kabul ederlerse borç da kalır. ya hepsi ya hiç.
0
bohr atom modeli
(25.05.17)
niye ölüyon ya ağzını hayrı aç
0
cilekli krep
(25.05.17)
araya bir soru da ben sıkıştırayım. bankada x lira param olsun, arsam olsun, evim olsun. vasiyet hazırlayıp bunları anama babama bırakıyorum desem, borcum hakkında hiçbir şey demesem borcum ne olacak?
0
blue eyes white dragon
(25.05.17)
veraset ilamı diye bir şey alınıyor... avukat kuzen halletmişti, detayları bilmiyorum, bizim kafa gidikti zaten...
gelen kağıtta varislerin adı yazıyor; banka hesapları, telefon hatları, kredi borcu vs hepsi varislere kalıyor. misal telefon hattını biri üzerine alacaksa diğer varislerin imzası gerekiyor.
0
late viper
(25.05.17)
kredilerde genelde sigorta oluyor, vefat durumlarında borc komple siliniyor. o borç başka borç. ölme hocam sen bize daha lazımsın.
0
dedim dedim de kime dedim
(25.05.17)
@dedim dedim de kime dedim
her kredi sigortalı olmuyor... ödedik oradan biliyorum.
0
late viper
(25.05.17)
Ölmeye niyetim yok da ne olacağı belli olmaz bilmiyordum öğreneyim dedim teşekkürler.
0
🌸bass solo take one
(25.05.17)
Peki benim bankada param olduğundan haberleri yok diyelim, nasıl ortaya çıkıyor? illa araştırmaları mı lâzım?
0
namandigurai
(25.05.17)
(13)

bisiklet sürmeyi bilmemek/öğrenmek

nundu
küçükken dışarı çıkmayı hiç sevmeyen bir çocuk olduğum ve hiç ilgim de olmadığı için bi bisikletim olsa da hiç öğrenmeye çalışmamıştım. yıllardır da eksikliğini çekmedim açıkçası ama izmirde sahil boyunca bisiklet yolu ve bisimler(bisiklet kiralama istasyonları) yapıldığından beri sahil kenarındaki
küçükken dışarı çıkmayı hiç sevmeyen bir çocuk olduğum ve hiç ilgim de olmadığı için bi bisikletim olsa da hiç öğrenmeye çalışmamıştım. yıllardır da eksikliğini çekmedim açıkçası ama izmirde sahil boyunca bisiklet yolu ve bisimler(bisiklet kiralama istasyonları) yapıldığından beri sahil kenarındaki arkadaş buluşmalarında hep bi aniden ortaya atılan "hadi bisiklete binelim" fikri oluyor ve benim yüzümden plan başlamadan bitiyor ve kendimi biraz kötü hissediyorum. bi iki kez hadi sana da öğretiriz muhabbeti oldu ama ya öğreten arkadaşın biraz agresif şekilde işe kalkışması(zaten bu konuda özgüvenim azdı, iyice azaldı) ya da benim beceriksizliğimden(çok dengesiz bir insanımdır ve düşmekten baya korkuyorum ve düşerken çok kontrolsüz düşen biriyim, çok basit bi yerden düşüp kafa göz kırma potansiyelim var) dolayı baya başarısız geçti o seanslar ve dediğim gibi iyice moralim bozuldu. yani son zamanlarda bi isteğim de var öğrenme konusunda ama kimseye de bana öğret diyemiyorum, bu tarz konularda çekingenim ve kişilik olarak hep normalde benden beklenmeyen bi şeyi yaptığım zaman(bu şey çok iyi bir aktivite de olsa) hep karşımdakinin garipsiyeceğini falan düşünüp çekiniyorum. acayip saçma bi huy ama bi türlü atamıyorum bu hissi içimden.

soru olarak da, bir sizce 21 yaşında olup bisiklet binmemek normal mi ya da ayıp mı? ikinci olarak da nasıl öğrenebilirim ben bunu. artık rüyamda falan bile görüyorum bindiğimi, uyanınca da mutsuz oluyorum. ama arkadaşlarıma da yük olcam gibi geliyor ya da etrafta izleyenler garipser diye düşünüyorum, izmirde böyle en sakin, en az insan olan öğrenebileceğim nereler vardır?
0
nundu
(25.05.17)
Bisiklete binmek, bisiklet surmek harika bir sey.
Ben de 16-17 yaşında ogrendim. Birkac dustum ettim falan, ogrendim.
Dusup yaralanmaktan korkuyorsan kask dizlik vs kullan mutlaka ve bisiklet yolunda kullanip cok da hizlanmadigin surece sorun olmaz.
Ayip falan degil. Rahat ol ve ogren mutlaka. Cok seveceksin.
0
runagain
(25.05.17)
Ben de bilmiyorum. Ben küçükken mahallede çoğu çocuğa bisiklet yüzünden araba çarptığı için korkudan bana da bisiklet almamışlar.
Kendi başına pratik yapmaya çalış bence youtubeda taktik videoları vardır.
0
uyusam iyi olur
(25.05.17)
Youtubedaki videolara baktim mesela onlari izleyince cok kolay lan kesin yaparım diyorum ama işte güvenemiyorum da kendime :(
0
🌸nundu
(25.05.17)
ben biliyorum ama binmiyorum zira binecek yer yok ve yorucu bir eylem.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(25.05.17)
fragile lady
(25.05.17)
@fragile lady

Bu tavsiyeler sonrasi öğrenebildiniz mi :D
0
🌸nundu
(25.05.17)
Sabah erken saatte bostanli sahiline cik.
0
fatminka
(25.05.17)
ben bisiklet kullanamayan birini görünce okuma yazma bilmeyen birini görmüş gibi şaşırıyorum.
ayıp mı demişsin. evet, ayıp.
bir gününü bu işe ayırırsan kendi başına bisiklet kullanmayı öğrenebilirsin.
sahil yolları olabilir.
çok utangacım dersen boş bir park,
hatta otopark bile olur.
0
filteria
(25.05.17)
mahalledeki boş arsalar bunun içindir. çok şey yapmamak lazım ben de orta yaşlardayken 15-16 yaşlarında yan komşum olan sınıf arkadaşım öğretmişti. sağ olsun, bir kere bile senin allah belanı versin falan demedi, ilgi gösterdi falan.

pro falan da değilim. yokuş yukarı çıkarken falan hala saçmalarım. araba gördüm mü, ışık görmüş tavşan gibi olurum. ama binerim. sevdiğin bir arkadaşını alıyorsun boş arsaya gidiyorsun öğreniyorsun.
0
blue eyes white dragon
(25.05.17)
Hayatim boyunca spor yapmayi sevmedim, inanilmaz beceriksizim, yolda düz yürüyemeyen insanim. Hicbir spor aktivitesinde basarili olmamisimdir, zevk de almam. Ona ragmen saglik sorunlarim yüzünden gidip spor yapiyorum son 3-4 senedir salona, düzenli düzensiz, zorla iste... Hareket etmeyi bisikletle sevdim.

Son yillarda ogrendigim en guzel sey bisiklet sürmek. Ironik ama babam bisikletci ve ben bisikletin üstünde durabilmeyi ilk 23 yasimda ogrendim. Ilk bisikletimi de gecen sene yilbasi hediyesi olarak aldim, o süreden beri kac kere uzun tura ciktim bilmiyorum. Simdi de günlük 30-40 kmlik turlara basladim, binip 1,5 2 saat kadar sehirdisina cikiyorum tek basima.

Düseceksin, orasi kesin, kask takarsan tehlikeli bir hal almaz o düsüsler. Kask takmak eziklik, cocukluk falan degil. Sana yardimci olacak, mümkünse sabirli bir arkadas bulmani oneririm. Arkadas ve de sürmeyi kolay mümkünse hollanda bisikleti tarzinda bir baslangic bisikleti. Bana da yolda 3 yasindaki veletler gülüyordu, yer Almanya olunca, annelerinin karinlarindan bisikletle cikiyorlar cünkü. Her gün denersen, en fazla 5 gününü alir ögrenmek. Tabiki bos tarlada ve de günesin cok tepede olmadigi bir zamanda ogrenmen daha iyi.
0
buf-e kür
(26.05.17)
ben 27 yaşındayım hala bilmiyorum ve şuan gerçekleştirilebilir hayallerimde ilk sıralarda yer alıyor.

geçen arkadaşlarla izmirde buluştuk herkes hayalimi bildiği için seferberlik başlattık inciraltı ormanıydı sanırım oraya gittik. bisimlerden bi bisiklet aldık zarla zorla!! ama zinciri atık çıktı bıraktık o günlük. orası olabilir mesela az insan vardı alan geniş ama oradaki bisikletler olmaz sanırım maalesef.

insanları önemseme nefes alsan ulan bu nefes aldı diye garipsiyorlar.
0
ferrarimizolaydisatardik
(26.05.17)
yakın ve sakin bi arkadaşınla buluş önce, başbaşa bi deneyin. aynı gün öğrenirsin.
0
elorelia
(26.05.17)
açıkçası soruyu okuyunca yeni sorular doğdu kafamda.

biz küçüklükten yardımcı tekerlekler kulanarak sürmeyi öğrendik. acaba bu gereklilik ileriki yaşlarda da devam ediyor mu ya da erişkin bir insan daha mı kolay adapte olur? seleden tutup ilerletmek ilginç bir görüntü olurdu :)

neredesin bilmiyorum da, bostanlı'da balıkçı barınağını geçip kent restoran'ın ötesine gidince kıyı dolu ama arkada boş alanlar var. oradaki bisiklet yolunu kullanırken görüyorum, bayağı bildiğin boşluk.

birden fazla arkadaş ile öğrenmeye çalışma. kendini daha rahat hissedersin. etraftakiler de garipsemez, hem öyle düşünme, eğlenmene bak.

çok naif yazmışsın ya, umarım bir an önce öğrenirsin :)
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(26.05.17)
(1)

Boyun, omuz ağrısı hakkında

jedijedi
4 gün önce tahminimce boynum dik olarak yatmamdan dolayı omzumda ve sağ kolumda bıçak saplanırmışcasına ağrılar oluştu. 3 gün önce doktora gittim 2 tane ağrı kesici hap ve 1 tane jel verdi hiçbir faydasını görmedim. Bugün yine gittim röntgen çekildi boynumda hafif eğrilikler olduğunu söyledi, fıtık
4 gün önce tahminimce boynum dik olarak yatmamdan dolayı omzumda ve sağ kolumda bıçak saplanırmışcasına ağrılar oluştu. 3 gün önce doktora gittim 2 tane ağrı kesici hap ve 1 tane jel verdi hiçbir faydasını görmedim. Bugün yine gittim röntgen çekildi boynumda hafif eğrilikler olduğunu söyledi, fıtık başlangıcı olabilir ama mr çekimi için bir bulgu görmediğini söyledi. 15 günlük fizik tedavi verdi.

Sizin ya da yakınınızın başına böyle bir şey gelip fizik tedaviden faydasını gören oldu mu? Ya da başka önerileriniz var mı?
0
jedijedi
(25.05.17)
benim de aynı. değişik yattım bi gün, boyun tutuldu. dr ilaç verdi kas gevşetici ama hiçbir işe yaramadı. evde anam bi iğne var demişti. onu yaptırdım, çözüldü boynum. hala az da olsa var. o iğneden yaptırıcam bir daha.

anamda da var boyun düzleşmesi. boyun ağrısı vs. youtube'daki videlarda boyun kaslarını güçlendirici egzersizleri yapıyor hergün. yararlarını gördüğünü söylüyor.
0
vayezikhan
(26.05.17)
(1)

Yurt Dışına Taşınmadan Yapılacak Resmi İşler

xiphoid
Merhaba,Kısa bir süre sonra yurt dışına taşınacağım, çalışma ve oturma izinlerini hallettim.Şu anki iş yerimle ilişiğim kesildiğinde devletin arkamdan GSS prim borcu falan yazmaması için ne yapmam gerekir? Gittiğimde elçiliğe uğrayıp kayıt vs. olmam gerekir mi?Bir de burada 4 senedir çalışıyorum. Gi
Merhaba,

Kısa bir süre sonra yurt dışına taşınacağım, çalışma ve oturma izinlerini hallettim.

Şu anki iş yerimle ilişiğim kesildiğinde devletin arkamdan GSS prim borcu falan yazmaması için ne yapmam gerekir? Gittiğimde elçiliğe uğrayıp kayıt vs. olmam gerekir mi?

Bir de burada 4 senedir çalışıyorum. Gideceğim ülkenin Türkiye ile SGK anlaşması var. Emeklilik, SGK gibi konular için ek bir aksiyon almalı ya da birilerine haber vermeli miyiz?


Bunların dışında resmi evrak işleri ile ilgili şunu da yapsan iyi olur şeklinde önerileriniz varsa çok makbule geçer.
0
xiphoid
(25.05.17)
Oraya gittiginde elcilige bildirimde bulunacaksin, nasil oldugu konsolosluk.gov.tr de yaziyor. GSS adres beyanindan sonra otomatik halloluyor sanirim.

SGK ile ilgili bir sey yapilmiyor, benim bulundugum ulkenin de anlasmasi var, sordum. O islemler ulkeye geri donuste yapiliyormus.

Turkiye'de birine kapsamli vekalet vermen iyi olur, akla gelmeyecek sacma sapan seyler olabiliyor. Benim kredi kartimi kapatmama ragmen 10 kurus borc kalmis, o yuzden kapatmamislar. Babam vekalet sayesinde halledebildi.

Uzun sure donme planin yoksa banka hesaplarini, borclarini vs kapat. Diploma vs gibi belgelerin orijinallerini kendinle gotur.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Mumkunse bu duyuruyu silme, daha once benzeri vardi, silmisler galiba. Lazim oluyor insanlara, guncelleyelim.
0
evrim halkasi
(25.05.17)
(4)

Apartman girisinde karsilastigim kadinin parfümü

lucky strike
Enteresan bir sey oldu. Ben apartmana girerken benim onumden girise dogru giden bir kadin vardi. Ellerinde poset, pazardan gelmis muhtemelen. Kapiya vardigimda anahtarim elimdeydi, apartmanin giris kapisini actim, ona yol verdikten sonra kapiyi kapattim. O, b bloğa döndü, ben a bloğa döndüm. Buraya
Enteresan bir sey oldu. Ben apartmana girerken benim onumden girise dogru giden bir kadin vardi. Ellerinde poset, pazardan gelmis muhtemelen. Kapiya vardigimda anahtarim elimdeydi, apartmanin giris kapisini actim, ona yol verdikten sonra kapiyi kapattim. O, b bloğa döndü, ben a bloğa döndüm. Buraya kadar her sey ok.

Simdi eve gireli 20 dk falan oldu, her tarafim bu kadinin parfümü kokuyor??? Sanki kadinla sarilmis hatta sirnasmis gibiyim yani. Üstüm basim o kadin gibi kokuyor yahu? Ellerim falan. Ki ben sigara kullanan biriyim , kokuya duyarsiz olmam bi yana ustume sigara kokusu sinmis olmaliydi. Eskaza evde sevgilim falan olsa aciklanabilecek bi durum degil amk asdfgdgsa.

Nasil olabilir bu? Hipnozlu parfüm dedikleri şeylerden olabilir mi?

Not: ismen bilmiyorum da şekerli bi parfüm kokusu.
0
lucky strike
(25.05.17)
Apartman girişine fıslayan oda parfümü makinası koymuşlardır belki, sen geçerken suratına fışkırtmıştır belki :)
0
hasmetizm 2046
(25.05.17)
@hasmetizm, yok sanmam. gecen haftaya kadar panomuzda ihtarname vardi asansör firmasinin parasini odemedik diye. kisin igdas gazimizi falan kesti. burada aidat odemiyor kimse :D

Ben bana büyü yapildigi ihtimali uzerinde durmaya basladim. Bana büyü yapildi kesin.
0
🌸lucky strike
(25.05.17)
@cesario, ben giris kattayim asansore binmedim. apartmandan parfumlu biri gecmis olabilir ama giristen kendi kapima kadar yurumem tas catlasa 15 sn. o kadar surede bu denli siner mi dersin?

Kadinla temasim olmadi bu arada. degmedik yani eminim.
0
🌸lucky strike
(25.05.17)
Hipnozlu parfum diye birsey yok bu arada..christian dior'un ismi hypnotic poison olan ve cok agir/sekerli bir parfumu var, belki odur, ama hipnozlu falan degil, isminde hipnoz geciyor sadece.
0
cedilla
(25.05.17)
(1)

Atatürk Havalimanı-Kağıthane en kolay ulaşım yolu

gliese 581
Atatürk Havalimanından-Kağıthane'ye toplu taşımayla en kısa ve mantıklı gidiş yolu nedir arkadaşlar?
Atatürk Havalimanından-Kağıthane'ye toplu taşımayla en kısa ve mantıklı gidiş yolu nedir arkadaşlar?
0
gliese 581
(25.05.17)
Ne metrosu hocam kağıthane'de metro ne arar
0
🌸gliese 581
(25.05.17)
(3)

Bu seviye sınavı ne kadar gerçekçidir?

sahipsiz
http://www.examenglish.com/leveltest/listening_level_test.htmBu listening testinde ve grammar testinde C2 advanced çıktım.İngilizcesi cok iyi olan arkadaşlar bir bakabilir mi? Ben ingilizce falan bilmiyorum yahu. Ne konuşma var ne listening çat pat anlıyorum.
www.examenglish.com

Bu listening testinde ve grammar testinde C2 advanced çıktım.

İngilizcesi cok iyi olan arkadaşlar bir bakabilir mi? Ben ingilizce falan bilmiyorum yahu. Ne konuşma var ne listening çat pat anlıyorum.
0
sahipsiz
(25.05.17)
i.hizliresim.com

Ben bile C1 çıktım. Çoğunu sadece bir kez dinledim. Ben C1 değilim. Ama anladım neden bahsettiklerini. Ayrıntı sorsalardı patlardım büyük ihtimalle.

Bir de 20 dakikalık sürenin 10 dakika 19 saniyesini kullanmışım. O da enteresan.
0
dissendium
(25.05.17)
Tüm soruları okumadan rastgele bir şekilde cevapladım sonuç B1 (intermediate)çıktı

ayrıca tüm soruları a yapınca ve yine dinlemeden c1 seviyesi çıktı
0
clones
(25.05.17)
çoğu sorunun yarısına kadar bile dinlemedim c2 aldım ama bazıları çelişki yaratmadı değil. toefl'dan çok daha basit. orada çok uzun diyaloglar falan oluyor ve bunlardan bir sürü oluyor. o nedenle gerçeği yansıtması pek mümkün değil.
0
bohr atom modeli
(25.05.17)
(3)

Android' ten, windows phone' a veri kaybına uğramadan geçiş. ama nasıl?

kotukediserafettininexkankasi
Merhaba,Kullanmakta olduğum bir samsung (A5)telefon var. Bir de önceden kullandığım nokia lumia 925 wp telefonum var.Android' e hiç alışamadım ve wp ile daha mutlu olduğumu fark ettim:) (Aktif bir kullanıcı değilim. Bu sebeple wp' un uygulama eksiklerini önemsemiyorum.Teknoloji ile çok aram olduğu d
Merhaba,

Kullanmakta olduğum bir samsung (A5)telefon var. Bir de önceden kullandığım nokia lumia 925 wp telefonum var.

Android' e hiç alışamadım ve wp ile daha mutlu olduğumu fark ettim:)
(Aktif bir kullanıcı değilim. Bu sebeple wp' un uygulama eksiklerini önemsemiyorum.Teknoloji ile çok aram olduğu da söylenemez.)

Bilgisi olan arkadaşlar bir el atsa android' te bulunan verileri (en önemlisi telefon rehberi ve hatta sadece telefon rehberi de yeterli) wp' a aktarsak harika olur:)

Emeği geçen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
0
kotukediserafettininexkankasi
(25.05.17)
hat, turk telekomsa rehberi yedekleyip hattı diğer telefona taktığınızda geri çağırabilirsiniz.
0
blue eyes white dragon
(25.05.17)
android'de rehberi içe/dışa aktar var. buradan sd karta kaydedebilirsiniz ama wp'de bunu alabilir misiniz bilmiyorum, bir deneyin.
onun haricinde kişileri gmail'e aktarabiliyorsunuz, onu da deneyin oluyor mu diye.
ayrıca outlook'a da aktarılıyor bildiğim, oradan da deneyin. wp kullanmadığım için nasıl alınır bilmiyorum ama biri işe yarar herhalde.
0
veritaslibertas
(25.05.17)
gmail ve hotmail hesabını eşleştirdim liste kendiliğinden geldi. Ek bir uygulamayla da mesaj ve fotografları bluetooth aracılıgıyla aktardım. İlginize teşekkürler.:)
0
🌸kotukediserafettininexkankasi
(25.05.17)
(2)

Balık Yağı

tavish11
Kullanmak istiyorum. Şu sıralar biraz unutkanlık var ve biraz zayıfım.Bildiğim kadarıyla balık yağı artık hap şeklinde ve reçetesiz satılabiliyor.Hangi marka almalıyım ve kullanırken neye dikkat etmeliyim?
Kullanmak istiyorum. Şu sıralar biraz unutkanlık var ve biraz zayıfım.

Bildiğim kadarıyla balık yağı artık hap şeklinde ve reçetesiz satılabiliyor.

Hangi marka almalıyım ve kullanırken neye dikkat etmeliyim?
0
tavish11
(25.05.17)
IFOS onayına dikkat et.

New Life Efa S-1200
0
angelus
(25.05.17)
Solgarın ifos sertifikası yoktur. Ocean plus kullanın. En iyisi odur.
0
iddaaci
(25.05.17)
(3)

Roketsan(elmadağ)'a nasıl gidilir? - toplu taşıma

archery
Başlangıç noktası kızılay olarak (veya başka merkezi bir yer de olabilir).
Başlangıç noktası kızılay olarak (veya başka merkezi bir yer de olabilir).
0
archery
(25.05.17)
otogardan kırıkkale minibüsleri kalkar on dk da bir. Üniverstye giden minibüsler. Veya aynı minibüslere mamak köprüsünn üstünden de binilir caminin önünden. En geç yarım saatte gelir.
0
bir sabahci kahvesinin ciragi
(25.05.17)
Elmadağ'a giden belediye otobüsleri vardı sanırım, ego'nun sitesinden duraklarını ve saatlerini öğrenebilirsiniz.

Ancak garantiye almak adına şunu da yazayım, aşti'den Kırıkkale otobüsleri kalkar her yarım saatte bir. Onlar da roketsan'ın önünden geçer.

Ayrıca Ankamall'un çaprazından da (samsun yolu üzerinde kalan Shell benzin istasyonu yanından) Kırıkkale minibüsleri kalkar. Yalnız bunları ruh ve beden sağlığınız için tavsiye etmem. En güzeli asti'den "Es" adlı firmayla gitmek olur bence.
0
md11
(25.05.17)
aynı minibüsler akköprüden de geçer. kızılay'dan akköprüye metro ile 10-15 dk'da gelinebilir.
0
gezegen olan pluton
(25.05.17)
(2)

Gıda üretimi yapan işyeri şikayet

draconas
Arkadaşlar merhaba,Oturduğum evin bitişik apartmanın altında yer alan dükkanda yemek falan pişiren bir dükkan açıldı. böyle catering işi falan yapıyorlar sanırım. sürekli yağ kokusu, soğan kokusu falan geliyor.Bu tarz işletmeler her yere açılabiliyor mu? yoksa bunlarla ilgili şartlar var mı? ne bile
Arkadaşlar merhaba,

Oturduğum evin bitişik apartmanın altında yer alan dükkanda yemek falan pişiren bir dükkan açıldı. böyle catering işi falan yapıyorlar sanırım. sürekli yağ kokusu, soğan kokusu falan geliyor.

Bu tarz işletmeler her yere açılabiliyor mu? yoksa bunlarla ilgili şartlar var mı? ne bileyim bulunduğu binanın çatısına kadar çıkan bir aspiratör sistemi vs.

şikayetçi olsam zabıta gelip ilgilenir mi? zabıta doğru adres mi yoksa başka bir birim mi bakar?
0
draconas
(25.05.17)
evet catiya kadar havalandirma yapmasi lazim, kriterleri var. belediyeye sikayet edin
0
habula
(25.05.17)
174 alo gida hattina da sikayet edebilirsiniz. Tarim il mud. Denetlemeye gelir. Yalniz sikayetcinin bilgilerini de oraya verebilirler, bilginiz olsun.
0
runagain
(25.05.17)
(7)

Çocuk istemek-kadin istememek...

runagain
Ciktigim kisiler oldu. Ama ilk defa ve sadece birini sevdim. Cok sevdim. Ilk defa sevdim. Yaklasik 2 yillik birliktelik ve 4 yildir da bitti bu iliski.Her gun, surekli aklimda. Yerine baskasini koyamiyorum ve o derece yakin hissetmiyorum kimseye karsi. Belki de onu takinti haline getirdim. On yargil
Ciktigim kisiler oldu. Ama ilk defa ve sadece birini sevdim. Cok sevdim. Ilk defa sevdim.

Yaklasik 2 yillik birliktelik ve 4 yildir da bitti bu iliski.

Her gun, surekli aklimda. Yerine baskasini koyamiyorum ve o derece yakin hissetmiyorum kimseye karsi. Belki de onu takinti haline getirdim. On yargilarimla yaklaşıyorum herkese.

Genelde bu kadınlarda olur sanki ama acayip bir cocuk sahibi olma istegi var. Çocukları cok seviyorum.

Nasil olacak bu isler...
0
runagain
(25.05.17)
İki olay farklı galiba. Sonuç olarak geçer, zamanla hepsi geçer başkasını da seversin.
0
gozu acik sevisen yahudi
(25.05.17)
@bonis.. abi bu koca niki yazmissin kullaniyorsun ama demek istedigimi mi anlamadin... come ooooon
0
🌸runagain
(25.05.17)
unutamadığım sevgilimden ötürü başka kadınları çocuk yapacak kadar sevemiyorum filan demek istemiştir belki, belki bi tek o unutamadığı kadından çocuk sahibi olabilirmiş gibi geliyodur. amma anlayışsızsınız ha.

soruya cevap; zaman.

4 seneni heba etmişsin boşuna. ayrıca o 4 sene içinde birileri olduysa eskisini unutmuşsundur illaki. her ayrılıktan sonra aha onun yüzünden yine dikiş tuttuamadım ayağı yapıyosundur ama alakası yok. sadece bi sonraki doğru insana denk gelmemişsin.
0
elorelia
(25.05.17)
Arkadaş eski sevgilimi unutamadım, hiçbir kadına karşı ona hissettiklerimi hissedemiyorum demiş özetle. Hal böyle olunca da hiçbir kadınla çocuk yapacak seviyeye gelinememiş ama adam çocukları seviyor ve çocuğu olsun istiyor. Ben yazılandan bunu anladım. Gayet açık bence.

Bu işler için beklemek gerek biraz, zamanla birini yine çok sevmeden çocuk yapmak hem o kadına hem de çocuğa haksızlık olur. Bu ilişkideki herkese yazık olur.
0
i m cool with that
(25.05.17)
Cok karisik bir şeyden bahsetmiyorum. O yuzden nikinin daha karisik olduğunu soyledim.
Cocuk sahibi olmak icin biriyle yakinlasmak lazim ve ben eski iliskimden sonra kimseyle o kadar yakinlasamiyorum.
0
🌸runagain
(25.05.17)
Yanlis anlasilma icin ozur. Meramimi acik bir sekilde anlatamamis olabilirim.

Acikliga kavusturmam gereken bir başka sey: sirf cocuk sahibi olmak icin biriyle olmayi falan dusunmuyorum kesinlikle.

Birini sevmeden, birlikte olup cocuk sahibi olmak gibi bir dusuncem yok.

Cocuklari cok seviyorum ve çocuğum olsun istiyorum. Ama işte o biriyle yakinlasma sureci cok sıkıntılı.
0
🌸runagain
(25.05.17)
"Çocuk istemek-kadin istememek..."
Taşıyıcı annelik düşün sonra istediğin birini bulursan evlenirsin. İstemeye başlarsan tabi ya da derdin evlenmekse. Sebep paşa keyfin değil de birilerini unutamamaksa. Seni yargılamıyorum kinaye yok aksine destek olduğum için yazdım.

Boşanma oranı %50'ye çıktı bunu da hesap et. Ayrıca senin en iyi ilişkin bile 2 yıl sürmüş. Boşanma davalarında babalık hakkı çöpe atılıyor bunu da hesaba kat. İktidar partisi akp'nin ilkel anaerkil dönem kalıntısı rahime tapınmak dışında yaptığı bir halt yok.

Yumurta için donörü manken kataloğundan seçiyorsun. Taşıyıcı anneyi de seçtikten sonra geriye beklemek kalıyor.



Yazdıklarımın sana uyup uymaması keyfine kalmış. Güzin ablalık yapmayıp gerçekçi fakat alternatif bir açıdan yaklaştım.
0
neotunc
(25.05.17)
(4)

iphone'lar homojen mi üretiliyor?

bohr atom modeli
sorum şu, iphone'ların bir serisi, diyelim ki 4s türkiye'de satılanı da, abd'deki de, avustralya'daki de aynı standartta mı? benim bir 4s telefonum var ve tam 5 yıl önce abd'den almıştım. benimle birlikte alanların çoğunun home tuşu falan daha ilk zamanlarda bozulmuştu. üstteki kapama tuşu bozulanı
sorum şu, iphone'ların bir serisi, diyelim ki 4s türkiye'de satılanı da, abd'deki de, avustralya'daki de aynı standartta mı?

benim bir 4s telefonum var ve tam 5 yıl önce abd'den almıştım. benimle birlikte alanların çoğunun home tuşu falan daha ilk zamanlarda bozulmuştu. üstteki kapama tuşu bozulanı vardı. telefonu düşürüp ekranı çatlatan vardı. hatta bir süre sonra şarjı yüzünden kullanılamaz hale gelen insanlar vardı.

ben bunu hala kullanıyorum tüm tuşları sapasağlam, 4 yıldır koruyucu kullanmamama ve defalarca yere düşmesine rağmen ekranı bir kez dahi çatlamadı ve şarjı da her akşam takıp sabah çıkartıyorum ve 3g'de 3-4 saat kullanmazsam bitmiyor. hele 3g'yi açmazsam akşama kadar %80'e falan ancak gelir.

bana iyisi mi geldi yoksa şanslı mıyım bilemedim. sizce nedir?
0
bohr atom modeli
(25.05.17)
onu bilemiyorum ama ülkeler arasında bir ayrım olduğunu sanmam. sonuçta home tuşunun bozulması veya şarjın kısa sürede bitmesi dünyanın her yerinde olan problemler.

ama belki farklı zamanlarda veya koşullarda üretilmiş bir 4s serisi vardır ve sen ona denk gelmiş olabilirsin, belki. uyduruyorum tamamen. hiçbir bilgim yok.
0
nathanieltroy
(25.05.17)
GSM özellikleri farklı oluyor ülkelere göre. Amerika için üretilenler burada LTE'de falan iyi çekmiyor mesela. Şanslı değilsin. Millet öküz gibi kullanıyor telefonunu sadece.
0
alperz
(25.05.17)
www.iphoneturkey.com

şurda detaylı olarak anlatılmış.

ama en genel haliyle model numaraları o ülkenin şartlarına göre şekillendirilen değişiklikler oluyor. yani home tuşu veya ekran camı kalitesi gibi değil de gsm özelliklerine göre, yasalarına göre (bazı ülkelerde facetime yasak), bazı yaygın ödeme seçeneklerine göre (FeliCa) ve bunun gibi değişkenlerden dolayı homojen üretim yapılmıyor.
0
jamiro
(25.05.17)
Yönetimde " bu seride şöyle bi değişiklik yaptık, ya da tedarikçiden tuşlar böyle geldi kalite kontrolden geçmiyor bunları ıskartaya ayırmamız lazım/ rework e gitmesi lazım.
Bu seriyi ayırın, türkiyeye gönderelim."
Gibi diyaloglar geçebilir.
0
[GODDARD]
(25.05.17)
(1)

MATLAB - Fotogrametri

123456
function result=col(p);x=p(1);y=p(2);x0=p(3);y0=p(4);f=p(5);om=p(6);ph=p(7);kp=p(8);XL=p(9);YL=p(10);ZL=p(11);X=p(12);Y=p(13);Z=p(14);m1=[1 0 0;0 cos(om) sin(om);0 -sin(om) cos(om)];m2=[cos(ph) 0 -sin(ph);0 1 0;sin(ph) 0 cos(ph)];m3=[cos(kp) sin(kp) 0;-sin(kp) cos(kp) 0;0 0 1];M=m3*m2*m1;UVW=M*[X-XL
function result=col(p);
x=p(1);
y=p(2);
x0=p(3);
y0=p(4);
f=p(5);
om=p(6);
ph=p(7);
kp=p(8);
XL=p(9);
YL=p(10);
ZL=p(11);
X=p(12);
Y=p(13);
Z=p(14);
m1=[1 0 0;0 cos(om) sin(om);0 -sin(om) cos(om)];
m2=[cos(ph) 0 -sin(ph);0 1 0;sin(ph) 0 cos(ph)];
m3=[cos(kp) sin(kp) 0;-sin(kp) cos(kp) 0;0 0 1];
M=m3*m2*m1;
UVW=M*[X-XL;Y-YL;Z-ZL];
U=UVW(1);
V=UVW(2);
W=UVW(3);
Fx=x-x0+f*(U/W);
Fy=y-y0+f*(V/W);
result=[Fx;Fy];

bu kodu çalıştırınca

function result=col(p);

Error: Function definitions are not permitted in this context.

diyor. ne demek istemiş? Bu işlerden anlayan birisi varsa biraz yardımcı olabilir mi?
0
123456
(25.05.17)
function result=col(p) burada fazladan bir ; kullanmışsın buna gerek yok.

Sanırım sen normal m file içerisinde fonksiyon tanımlayıp kullanmak istedin C de olduğu gibi. Bildiğim kadarıyla matlab buna izin vermiyor. Bunun yerine yeni bir m file açıp içerisine bu fonksiyonu yaz "save as" basıp "col" olarak kaydet. Daha sonra bu fonksiyonu kullanacağın m file içerisinde x = col(p) olarak kullanabilirsin.

Asıl m file ile yeni tanımladığın fonksiyon aynı klasör içerisinde olmalı
0
road_tanker
(25.05.17)
(1)

Sodamatik Nedir

aradaki uzaklik
Selamlar. Sodamatik nedir arkadaşlar, kullanan var mı, ne işe yarar?
Selamlar.

Sodamatik nedir arkadaşlar, kullanan var mı, ne işe yarar?
0
aradaki uzaklik
(25.05.17)
beyazlatmaya yarar. çamaşır için kullanılıyor özellikle ama halıdır koltuktur fayanstır her yere kullanılıyor sanırım. annem özellikle perdeler için kullanıyor daha da beyaz olsun diye.
0
veritaslibertas
(25.05.17)
(5)

Yazıcıya fotoğraf kağıdı koysam normal fotoğraf gibi görünür mü.?

bedrozan
Şöyle ki bir yere iş başvurusu yapacağım. Bunun için 4 adet biyometrik fotograf isteniliyor. Elimde 3 adet var, 1 tane için fotoğrafçı fotoğrafçı dolaşmak, çarşıya inmek istemiyorum.Telefonla çeksem bir tanesinin fotoğrafını, kenarlarını ayarlayıp atsam worde ; A4 kağıdı koyduğum yere de fotoğraf ka
Şöyle ki bir yere iş başvurusu yapacağım. Bunun için 4 adet biyometrik fotograf isteniliyor. Elimde 3 adet var, 1 tane için fotoğrafçı fotoğrafçı dolaşmak, çarşıya inmek istemiyorum.

Telefonla çeksem bir tanesinin fotoğrafını, kenarlarını ayarlayıp atsam worde ; A4 kağıdı koyduğum yere de fotoğraf kağıdı koysam, ve yazdırsam...

kalite olarak çok fark olur mu acaba? Ya da yazıcıdan herhangi bir ayar falan yapmam gerekir mi ?

bilgisi olanlar yazabilir mi acbaa?
0
bedrozan
(25.05.17)
boka benzer, işe almazlar
0
yakuza123
(25.05.17)
Yazıcıdan direk fotoğraf baskısı alabilmen lazım. Word falan uğraşmadan.
0
shenergy
(25.05.17)
fotoğraf kağıdına basabiliyorsanız hiç sıkıntı olmaz.

zaten wordde a4, a5, a6 gibi formatlar var.
0
kurnaz
(25.05.17)
Mürekkepli yazıcıyla doğru fotoğraf kağıdıyla neredeyse fotoğrafçıdan alacağın kaliteye ulaşabilirsin. Word e atmadan direk yazdırıyorum ben orda da boyut ayarı oluyor. Yalnız bayağı uzun sürüyor ve mürekkep harcıyor.
0
reactionic
(25.05.17)
fotoğrafın fotoğrafı iyi olmaz. elinizde dijital versiyonu varsa çıktı alabilirsiniz. onun dışında fotoğrafçı fotoğrafçı gezmenize gerek yok önceki çektirdiğiniz yeri arayıp çoğalttırabilirsiniz. muhtemelen size bir kod vermişlerdir fotoğraflarla beraber.
0
argent dawn
(25.05.17)
(7)

Bundan kafaya dikilerek içilmez mi?

shenergy
https://i.hizliresim.com/gq7OJ3.jpgBen hep kafaya dikiyorum. Kızlar şok oldu bardaksız içmeme. Hayvan dediler :/
i.hizliresim.com

Ben hep kafaya dikiyorum. Kızlar şok oldu bardaksız içmeme. Hayvan dediler :/
0
shenergy
(25.05.17)
Icilir ama zor icilir. Sisenin agiz yapisi cok tuhaf oldugundan icerken yan taraflardan once yuzunuze sonra da ustunuze basiniza dokulur.
0
yuzır
(25.05.17)
benim kafaya dikerek tüketme huyum yok tek başıma da olsam bardak kullanırım. birisi gelebilir, ikram etmek icap edebilir. kafasına diktiği şişeden bana ikram etmesi hoş değil mesela.
0
odiyus
(25.05.17)
aynısını bugün kullanmaya başladım firma eşantiyon göndermiş. ufak da bir bardağı var ama uğraşasım gelmiyor kafaya dikiyorum ben de. içimi de zor olmuyor gayet normal.
0
veritaslibertas
(25.05.17)
@odi

Ofiste sebil + herkeste bundan var
0
🌸shenergy
(25.05.17)
Bence içilir kimse de istememiş olur böylece
0
gozu acik sevisen yahudi
(25.05.17)
Her turlu icilir.
0
bruceandwayne
(25.05.17)
o vakit sorun yok afiyet olsun. :)
0
odiyus
(25.05.17)
(4)

koru hastanesi olayını

freetakilir
özet geçebilir misiniz?
özet geçebilir misiniz?
0
freetakilir
(25.05.17)
Eksik anlatmak istemedim. İlk paragrafı okuman yeterli olur bence www.haberyildizi.com

edit: özür dilerim, açılmadığını bilmiyordum linkin, ne ara engellemişler anlamadım.
0
geçerkenugradım
(25.05.17)
ilgili link vpnsiz açılmıyor. adamların arkası sağlam galiba.

Bu internet sitesi (www.haberyildizi.com)
aşağıdaki karara istinaden 5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir.

* ANKARA 6. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'nin 24-05-2017 tarih ve 2017/3838 sayılı kararı
0
sutlu nescafe
(25.05.17)
kadının birinin suyu geliyor, buradan da doğum paketi almış ama doktoru tatilde. öyle olunca doktor geldi gelecek diye ebe buna 2 epidural yapıyor kendi doktorunuzu aradım sordum diye.

sonra aslında orada çalışmadığı iddia edilen bir doktor geliyor. bebek anne karnında kakasını yapmış diyor ve bebeğin suyunu boşaltıyor. kadın 2 epidural aldığı için normal doğuramıyor. sezaryen için 10 dk sedye bekleniyor çünkü ameliyathane başka katta.

bu arada bebek oksijensiz kalıyor ve beyinde hasar meydana geliyor. akciğerlerine hava basıp hayata döndürülüyor ama zihinsel ve fiziksel engelli kalacak deniyor. yutkunamıyor falan bebek, o yüzden 40 gün hastanede kalıyor.

sonra da bebeğin ailesine kötü davranıyorlar. bu olay ekşiye taşınınca da başlıktaki entryleri sildiriyorlar açıklama yapmak yerine.
0
kayranin kedisi
(25.05.17)
bu nası bi allahsızlıktır kanım dondu şerefsizim. bebeğin geleceği meçhul ve yaşasa bile sakat yaşayacak. korkunç bir şey. tabi böyle allahsızlıklar türkiyede çok güzel örtbas edilir.
0
🌸freetakilir
(25.05.17)
(7)

arac km sorgulama

alttaraf
Selam arkadaslar,Aldigim aracin km sinden supheye dustum de, km sorgusu yapmak istiyorum yalniz nette "hasar bosluk sase no" yaz 5664 e gonder deniyor, yapiyorum fakat " eksik ya da yanlis bilgi" mesaji aliyorum,Acaba artik km sorgusu yapilmiyor mu,Yoksa once illa plakayi atip 7 tl bayilip sonra gel
Selam arkadaslar,
Aldigim aracin km sinden supheye dustum de, km sorgusu yapmak istiyorum yalniz nette "hasar bosluk sase no" yaz 5664 e gonder deniyor, yapiyorum fakat " eksik ya da yanlis bilgi" mesaji aliyorum,
Acaba artik km sorgusu yapilmiyor mu,
Yoksa once illa plakayi atip 7 tl bayilip sonra gelen mesaja cevap niteliginde mi sase no atmak lazim, ben zaten kaza durumuna alirken bakmistim tekrar bakmak istemiyorum, zaten aractan yeterince basim agridi, bi yardim please
0
alttaraf
(25.05.17)
şöyle birşey buldum,

Diğer Sorgulama Şekilleri:
“Şasi No” ile sorgulama:bu sorgulamada HASAR ve ŞASİ NO arasına S harfi konulmalıdır.

Örnek:

HASAR S WL38CVJHE1K313615

şasi numarasını doğru yazdığına emin ol.

ekleme: şasi no km bilgisini vermiyor diye biliyorum bu arada.
0
tamam onu da ben yaptım
(25.05.17)
Peki km bilgisi alabilecegim bir sistem veya yontem var mi
0
🌸alttaraf
(25.05.17)
Eskiden hasar sonuçlarına ek olarak km kayıtları da geliyordu, herhangi bir ek ücret olmadan. Ama birkaç ay önce kaldırdılar. Artık sms ile km bilgisi gelmiyor. Sadece km için mesaj atacaksanız atmayın.
Aracın servis kayıtları varsa oradan kontrol edin, ya da adamdan son tüv muayene kağıdını isteyin o bilgiler doğrultusunda tüv den önceki muayenelerle ilgili bilgi almaya çalışın.
0
battal gemalmaz
(25.05.17)
tüv trafik muayenesine girişinde de kilometre tutuluyor varsa ona bak
0
Sir Anthony Hopkins
(25.05.17)
Evet, @tamam nickli arkadasin tavsiyesine uyup sorgu yaptim, normal kaza sorgusu geldi, gitti 7 tl daha, cani sagolsun:)
Orada detay yazin gonderin falan diyor, onu da yapmistim, orda da plaka degisikligi ivir zivir geliyo, yani @battal arkadasin dedigi gibi sanirim km bilgisi almak su an icin mumkun degil,
İyi de, ben araci boyle aldim, yarin bu uygulama ri gelirde ben satarken aracin km si ile oynandigi ortaya cikarsa ne bok yicem ben afedersiniz?
Sozum tabiki boyyuklerimize:((
0
🌸alttaraf
(25.05.17)
Aracin markasi ne? Ozel servislerde cihaz oluyo. Baglayinca km yi gosteriyo beyindeki. Bosch kts530/550/650 cihaz turevleri cok var sanayilerde. Bilgisayarli ariza tespit yazan bi dukkana girip sorun.
0
ykyt
(25.05.17)
muayene sisteminde km kayıt altına alındığı için km düşürme olayı çok karşılaşabileceğin bişey değil artık

seni böyle bi tereddüte düşüren şey ne oldu ?
0
berginyonbaenre
(25.05.17)
(3)

evlenecek çifte hediye

akan dame
çok sevdiğim iki arkadaşım bu yaz evleniyorlar. kimseden öyle altın gibi para gibi bir beklentileri yok. ben de güzel bir hediye almak istiyorum çok pahalı olmayan. ev eşyası gibi bir şeye ihtiyaçları yok, hali hazırda beraber yaşıyorlar. şuan almanyadayım ve biraz da buradan bir şeyler almak istiyo
çok sevdiğim iki arkadaşım bu yaz evleniyorlar. kimseden öyle altın gibi para gibi bir beklentileri yok. ben de güzel bir hediye almak istiyorum çok pahalı olmayan. ev eşyası gibi bir şeye ihtiyaçları yok, hali hazırda beraber yaşıyorlar. şuan almanyadayım ve biraz da buradan bir şeyler almak istiyorum. türkiyede zor bulunacak ya da pahalı olacak ama burdan alabileceğim neler olabilir?
0
akan dame
(25.05.17)
Hiçbir şeye ihtiyaçları yoksa yine altından şaşmamak en iyisi, en garantisi.

Mutfak eşyası ihtiyaçları olsaydı ben WMF ve Silit ürünlerini çok seviyorum misal, onlardan alabilirsin diyecektim, burada pahalı.
0
peggy
(25.05.17)
Zwiling bıçak al. Ömürlük hediye olur ve her gün kullanırlar.
0
fasulyek
(26.05.17)
Oraya özgü iyi bir içki olabilir. Mesela şişenin üzerine beyaz asetat kalemiyle süslü bir şeyler de yazılabilir şöyle?
0
pati
(26.05.17)
(3)

kemana yakışan şarkılar

burty
arkadaşlar merhaba,yaklaşık 3 aydır keman çalmaya çalışıyorum. 15 20 şarkıyı hatasız ve iyi çalıyor sayılırım. bazı şarkılar var kemana ekstra giden şarkılar... fikrimin ince gülü, erol evgin - bir de bana sor, bilmem ağlasam mı gibi şarkılar kemana çok yakıştı, baya yanık yanık hataların üstünü kap
arkadaşlar merhaba,

yaklaşık 3 aydır keman çalmaya çalışıyorum. 15 20 şarkıyı hatasız ve iyi çalıyor sayılırım. bazı şarkılar var kemana ekstra giden şarkılar...

fikrimin ince gülü, erol evgin - bir de bana sor, bilmem ağlasam mı gibi şarkılar kemana çok yakıştı, baya yanık yanık hataların üstünü kapatan şarkılardı.

kemana yakışacağını düşündüğünüz, duyduğunuz, tecrübe ettiğiniz böyle şarkılar var mı? önerileriniz hangileri?
0
burty
(25.05.17)
www.youtube.com çalarken bunu çalışıyordum bi ara. tabi notaları yok şimdi.
0
pide
(25.05.17)
kulaktan çıkarabileceklerin:)
drama köprüsü; örnek www.youtube.com
unutama beni; www.youtube.com extreme örnek (ilham almalık) www.youtube.com
ederlezi; örnek; www.youtube.com
gemi; www.youtube.com
Aklıma geldikçe yazarım buraya aynı yollardan ve şarkılardan geçtim:)
0
tebaloeyy
(28.05.17)
www.youtube.com

kemanda ilk 6 ay doğru dürüst nota bile çalınmaz, yay tekniğini öğrenmen için sürekli boş yay çekmen gerek.
şu hatasız çaldığın şarkıları vocaroo'dan dinlemek isterim.
şarkı çalışmak yerine entonasyon çalışmak daha faydalı olur. sesleri doğru basıyorsan eğer, çaldığın her şey kemana uyar.
0
sanrı
(03.06.17)
(3)

web sitelerini indirmek

douglas
sadece giriş yapılabildiği takdirde açılan bir web sayfasını kaydetmek istiyorum. ama bu site java sitesi olucak ve ben kaydettiğimi istediğim takdirde aynı şekilde giriş yapmış gibi java olarak kullanabilecem hatta kaydettiğimin offline olduğunu bile unutucam. mümkün mü bu? ( http://prntscr.com/fby
sadece giriş yapılabildiği takdirde açılan bir web sayfasını kaydetmek istiyorum. ama bu site java sitesi olucak ve ben kaydettiğimi istediğim takdirde aynı şekilde giriş yapmış gibi java olarak kullanabilecem hatta kaydettiğimin offline olduğunu bile unutucam. mümkün mü bu? ( prntscr.com burayı kaydetmek istiyorum meraklılar için)
0
douglas
(25.05.17)
niye
0
🌸douglas
(25.05.17)
o dediğiniz ne anlama geliyor acaba?
0
🌸douglas
(25.05.17)
Server sided, sunucu tarafı demek. Yani sunucu yazılımları kurulmuş ve diskinde internet sitelerini barındıran bilgisayarın tarafında halledilen iş.

Bazı sayfalar veya sayfanın sadece bazı öğeleri dinamik olarak oluşturulurlar. Bunlar sunucunun diskinde bulunmaz anlık olarak sana özel olarak üretilirler.

Karşı tarafın diskinde gerçekte varolmayan bir sayfayı kopyalayamayabilirsin çünkü senin bilgisayarın server'ı simüle (taklit) edemez.
0
neotunc
(25.05.17)
(5)

Belgesel fikirleri

TheDifference
Merhaba ahali, şimdik bir belgesel çekmeyi düşünüyorum ama bana ilginç, farklı bir yaşantısı olan ya da çok başarılı, biraz deli bir insan lazım.Belgeselin bir kişi üzerine kurulması lazım.Var mıdır çevrenizde veya internette rast geldiğiniz böyle biri?
Merhaba ahali, şimdik bir belgesel çekmeyi düşünüyorum ama bana ilginç, farklı bir yaşantısı olan ya da çok başarılı, biraz deli bir insan lazım.Belgeselin bir kişi üzerine kurulması lazım.Var mıdır çevrenizde veya internette rast geldiğiniz böyle biri?
0
TheDifference
(25.05.17)
ali ağaoğlu :)))))

şaka şaka. jet fadıl.
0
bohr atom modeli
(25.05.17)
niye popülist olmak zorunda? sanatçı/müzisyen evsizler var, aktivistler var, seks işçileri var. belgesel çekiyorsun cesur ol madem.
0
hasmetizm 2046
(25.05.17)
Serdar Kılıç'a bir bak derim.
0
rahip janick
(25.05.17)
Belgesel değil ama kısa film gibi bir fikir geldi geçen gün. Kafede oturuyordum tam karşısında da çöp konteyneri vardı. Kameram olsaydı da kurup sonrasında hızlandırıp izleseydim dedim. Oturduğum süreçte olanları yazayım:
İnsanlar çöp attı
Kafeden çıkıp çöp attılar
Sigara atıldı çöpe çöpten hafif hafif dumanlar yükseldi millet bakıp duyarsızca geçti gitti ben de bir süre ses çıkarmamaya devam ettim.
Kağıt toplayıcı geldi kartonları aldı dumana şöyle bir baktı gitti.
İnsanlar gelip geçti.
2 farklı kağıt toplayıcı genç geldi kavga ettiler insanlar ayırdı.
Bir kişi dumanın farkına vardı. Kafeye söyledi.
Duman çıkmaz oldu. Biraz sonra kafeden elinde suyla çalışan geldi sağına soluna baktı duman göremeyince rastgele döktü.
Çöp kamyonu geldi tüm konteyneri boşaltıp gitti konteyneri de sokağın kenarına kaydırıp fırlattı. 2 saatte bu kadar olay oldu biraz da ders çalışmak istememekten arada kafamı kaldırıp gördüklerim bunlar izlemesi ilginç geldi.

Fikir olarak da cep hikayelerindeki anlatılan kişilerden birinin belgeseli yapılabilir.
0
bass solo take one
(25.05.17)
@hasmetizm niye sinirleniyorsun ki, isim ver bana sitem edeceğine.Söyledin de yok mu dedik? :)
0
🌸TheDifference
(26.05.17)
(8)

Evlilerin bekarları düzensiz ve sorumsuz olarak görmesi

Vse budet horosho
Size de denk geliyor mu böyle evliler? Evlenip de bekar arkadaşlarıyla araya mesafe koyan tiplerden sizde de var mı? Bunlara göre evlilik düzenin, doğru hayatım sembolu. Bekarların alayı da pasak içinde yaşayan, düzensiz tipler. Hatta millete evlinin tenkininde bulunan tiplerin çoğu düzenli hayat za
Size de denk geliyor mu böyle evliler? Evlenip de bekar arkadaşlarıyla araya mesafe koyan tiplerden sizde de var mı? Bunlara göre evlilik düzenin, doğru hayatım sembolu. Bekarların alayı da pasak içinde yaşayan, düzensiz tipler. Hatta millete evlinin tenkininde bulunan tiplerin çoğu düzenli hayat zamanı gelmedi mi falan diyorlar, salakça değil mi?

Ben bekarım ve tek yaşıyorum, inanıyorum ki çoğu evliden daha tertipli bir evim ve kişisel yaşamım vardır. Bana göre de ütü yapamayacak, bir yumurta bile kıramayacak kadar vasıfsız tipler evlilik meraklısı oluyor erkekler açısından.
0
Vse budet horosho
(25.05.17)
Kıskanıyorlar. Evli değilim, tek yaşamıyorum, öğrenciyim ve evlenen arkadaşlarımdan hiçbiri böyle davranmadı. Tam tersine birçoğu evine davet etti. Ben evliyim, sen evli değilsin muhabbeti hiç olmadı. Bu, insanın karşısındakine gösterdiği saygıyla ilgili.
0
dissendium
(25.05.17)
Onların derdi temizlik tertip düzen değil ki, düzenli ve sağlıklı bir cinsel ve özel hayat sahibi olmayı kastediyolar. Temizlik pasak bilmem ne gibi kavramlar, cinsellik kelimesiyle başı hoş olmayanların diline pelesenktir.
0
yaren
(25.05.17)
"cinsel ve özel hayat sahibi olmayı kastediyolar" olay kesinlikle bu. hepimiz otuzbirciyiz evlilerin gözünde.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(25.05.17)
maalesef öyle bir durum var. ki bu zihniyet genelde kadınlarda mevcut
0
gazozailacatmauzmani
(25.05.17)
öff aynen ya fenalık geçireceğim.

benim çalıştığım şirkette tüm çalışma arkadaşlarım erkek, bir ben kadınım. yaşları 20'nin sonları-30'un başları arasında değişen nerdeyse herkes evli. sadece ben ve bir çocuk bekarız. sürekli şunlara maruz kalıyoruz:

-evimiz her daim pismiş.
-evde sürekli alkol içiyormuşuz. o da bira şarap falanmış yani viski olsa gene anlayacaklarmış.
-eve kaçta girdiğimiz, kaçta çıktığımız belli değilmiş.
-evimize sürekli arkadaşlarımız girip çıkıyormuş, kimle ne yaptığımız, kimin nerede uyuduğu belli değilmiş.
-evdeki kediler artık bakmızsızlıktan ve pislikten hastalanacaklarmış. (iki kedim var)
-biz ne yiyormuşuz o evde? yazıkmış, şirketin yemekhanesine söylersek belki bize akşam için yemek ayırırmış.
-evimizi hala polis basmamış mı? (uyuşturucu, fuhuş vs türlü türlü sebepler sayıyorlar)
-zaten tipimden belliymiş, kadın dediğin biraz kendine bakmalıymış, onların eşleri benim işe geldiğim halimle markete bile gitmezlermiş. (makyaj yapmıyorum onu kastediyorlar)

bir de biz hep kampa gideriz. bunların alayı 5 yıldızlı resort oteller zincirlerinde tatil yapıyor. ya da en kötü fransaya gidip eyfel meyfel geziyorlar. neyse bir şey demiyorum herkesin kendi tercihi de yani sonra gelip bana şey diyorlar:
-siz kampta kaç gün yıkanmadınız şimdi? kokmuşsundur.
-ay yaklaşma kesin bitlenmişsindir.
-nereye tuvaletinizi yapıyorsunuz? ortalığa mı, iğrenç.
-uyurken böcekler ısırmıyor mu? gerçi o pislikle böcek bile yaklaşmaz herhalde sizin yanınıza.
-gene kim bilir kaç bira içmişsinizdir, zaten kilo almandan belli.

şimdi bütün bunlar şaka yollu söyleniyor aslında ben de farkındayım. başta şaka bile olsa sinirlerim bozuluyordu. sonra fark ettim ki gerçekten çok kıskanıyorlar lan. bütün akşam evde karılarıyla oturup dizi izliyor çoğu. viskiyi geçtim bir bira bile içemiyorlar ağız tadıyla. çocuk uyanmasın diye müzik açamıyorlar. eve arkadaşlarını çağırıp parti veremiyorlar çünkü hanım kızıyor, kim toplayacak bu evi diyor. kendileri gece gidip arkadaşlarında kalamıyorlar, gene hanım kızıyor. eve bir köpek alma hayalleri var, hanım izin vermiyor. kimisi evliliğinde mutsuz, ama bunu bile söyleyemiyor çünkü hanım.. :(
e hanım da haklı bir yandan.
adam da ne yapsın gelip bana söyleniyor böyle.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(25.05.17)
Gelmiyor, evli yakin arkadasim cok az. Onlar da normal sosyal hayatlarini sürdüyorlar, kimseyle ekstra mesafe koyduklarini gormedim.

Dediginiz insanlarin hayattaki tek amaci/basarisi evlenmektir, sonra bekarlari kücümser, yazik o insanlara. Birey olamadan cift olmaya yelteniyorlar.

Evliyken ev daha zor derli toplu kaliyor, daha cok kisi ayni yasam alanini paylastigindan. Bekarken kendime ait 2 odam vardi, simdi yok mesela. Sevdigi insanla yasamasi elbette güzel bir sey, ama bu hayatiniza düzen (aslinda (bkz: siradanlik ) getirecek diye bir sart yok.

Ben hala arkadaslarimla ya da tek basima tatile gittigim, staj/is yüzünden baska sehirde birkac ay yasadigim, sosyal medyada "yeni evli" paylasimi hic yapmadigim icin üstüne evli ciftlerden baski goruyorum "ne bicim evlisin?" diye.
0
buf-e kür
(25.05.17)
evli olup da hayat tarzıma bok atabilene denk gelmedim şimdiye kadar. genelde benim çevremde tam tersi bir mobbing söz konusu :)

bu arada @istanbul kanatlarım altında okurken ben darlandım. son paragraf üzerinden kontra ataklar gerçekleştirerek hayatlarının ne kadar boktan olduğunu yüzlerine vururdum ben olsam.
0
yuto
(25.05.17)
Klişe geyik açıyorlar. Bu kadar kafaya takılacak bir şey değil.
0
arnold schwarzeneger
(26.05.17)
(1)

Veliefendi hipodromu girişi nereden?

filipis
Koca bi arazi olduğu için soruyorum, daha önce gitmedim çünkü. Birkaç girişi mi var? Ben orada türkiye jokey klübüne gideceğim de.
Koca bi arazi olduğu için soruyorum, daha önce gitmedim çünkü. Birkaç girişi mi var? Ben orada türkiye jokey klübüne gideceğim de.
0
filipis
(25.05.17)
marmara forum'un önünden geçen cadde üzerinde. ekrem kurt bulvarı yani
goo.gl
0
orijinal nick bulamadim
(25.05.17)
(4)

Kullandığınız destek ilaçları

bana her yer cehennem
Doktor tavsiyesi ile veya kendi başınıza kullandığınız hap,vitamin,içecek ve ne varsa artık.Ne kullanıyorsunuz ve nasıl bir fayda görüyorsunuz
Doktor tavsiyesi ile veya kendi başınıza kullandığınız hap,vitamin,içecek ve ne varsa artık.

Ne kullanıyorsunuz ve nasıl bir fayda görüyorsunuz
0
bana her yer cehennem
(25.05.17)
omega3 alıyorum 8 aydır düzenli psikolojime bile yaradı çok memnunum. d vitaminine başladım düşük olduğu için. d nin yanında k2 de alın diyorlar onu daha almadım ama alıcam. magnezyum içiyorum arada bir de.
0
yue
(25.05.17)
Pharmaton ve Sambucol arada sirada kur uguluyorum.
0
kartonpiyer
(25.05.17)
Yorgunluk şikayetim vardı. Düşüktü B12 seviyem. B12 vitamini verdi doktor. Daha enerjik oldum. Odamı falan topladım. O derece. Başka yok.
0
dissendium
(25.05.17)
Concerta. adhd icin. Bazen de modiodal ile kombo yapiyorum.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(26.05.17)
(4)

wilkinson classic internet harici nerede satılıyor?

proletarier aller lander vereinigt euch
https://www.google.com.tr/search?q=wilkinson+classic&oq=wilkinson+classic&aqs=chrome..69i57j0l5.3760j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8olay şu. harika bir ürün ama gerek makinenin kendisi dolayısıyla yedek bıçaklarını internet hariç hiçbir yerde bulamıyorum.
www.google.com.tr

olay şu. harika bir ürün ama gerek makinenin kendisi dolayısıyla yedek bıçaklarını internet hariç hiçbir yerde bulamıyorum.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(25.05.17)
istanbuldaysanız yönlendirebilirim.
0
orange coffee
(25.05.17)
watson'larda var.
0
delidir yakalayin
(25.05.17)
Carrufor da var bide sanırım. Migros da var ve isportacılar da var
0
all girls dream
(25.05.17)
Carrefour +1, oradan aldım ben.
0
embermane
(25.05.17)
(5)

ik cı arkadaşlara

habula
kariyer netten diyelim başvurumuz görüntülendi ya da özgeçmişimiz görüntülendi. mülakata çağırılmak için umutlanmalı mıyız ? yoksa hiç bir anlamı yok mu ?
kariyer netten diyelim başvurumuz görüntülendi ya da özgeçmişimiz görüntülendi. mülakata çağırılmak için umutlanmalı mıyız ? yoksa hiç bir anlamı yok mu ?
0
habula
(25.05.17)
Anlamı yok.
0
cakabo
(25.05.17)
umutlanabilirsiniz. 2 işimi de kariyer.net'ten buldum. son bir ayda da 4 yerle görüştüm, kariyerden görüp aradılar.
edit: cesario+1 başvuru görüntülenmesi çok önemli değil, özgeçmiş görüntülendi derse dönebilirler.
0
veritaslibertas
(25.05.17)
umutlanmaya pek gerek yok. özgeçmişine bakıp "eah alakası yok mk" diyerek kapatmış da olabilir.
0
orange coffee
(25.05.17)
Bir kaç kez aynı firma tarafından görüntülenir ise umutlan
0
seyyar satıcı
(25.05.17)
hiç yok
0
gazozailacatmauzmani
(25.05.17)
(8)

kirada oturduğum evi nasıl alayım?

istanbul kanatlarimin altinda
merhaba,oturduğum evden çok memnunum, bir şekilde satın almayı düşünüyorum.şu an x lira kira veriyorum. çevredeki bizim eve benzer satılık evlerin fiyatlarına internetten baktım, ortalama fiyatlar 280x lira civarında. o 280x lirayı da denkleştirebilirim sanırım.ama ev sahibimin evi satmak gibi bir n
merhaba,

oturduğum evden çok memnunum, bir şekilde satın almayı düşünüyorum.

şu an x lira kira veriyorum. çevredeki bizim eve benzer satılık evlerin fiyatlarına internetten baktım, ortalama fiyatlar 280x lira civarında. o 280x lirayı da denkleştirebilirim sanırım.

ama ev sahibimin evi satmak gibi bir niyeti olduğunu hiç sanmıyorum. kendisi aileden zengin, 35-40 yaşlarında, namazında niyazında, tanıdığım kadarıyla iyi bir adam ve paraya ihtiyacı olmadığı için satmaz gibi geliyor.

sizden tavsiye istemeye geldim.

sizce ev sahibini arayıp ne demeliyim? "ben bu evi çok seviyorum, yıllarca da çıkmayı düşünmüyorum. boşuna kira ödemeyeyim diye evi satın almak istiyorum" desem adam bence bana hayatta satmaz evi. yani tek seferde 280x lira nakit almaktansa sonsuza dek her ay x miktar para almak daha mantıklı gelir muhtemelen.
ya da direk "ben şimdi size 280x lira vereyim, ev benim olsun" diyip işi aceleye mi getirsem :D

ikinci olarak sözleşmemiz önümüzdeki ay bitecek ve o zaman kira artacak. kira artınca da evi hiç satmak istemeyebilir ya da çok daha yüksek bir fiyata satmak isteyebilir.

siz ne diyorsunuz? ev sahibine ne demeliyim ki evi makul bir fiyata satmaya razı gelsin?
0
istanbul kanatlarimin altinda
(25.05.17)
kusura bakmayın ama ev sahibi 280 kiraya o evi satmazsa zaten bence çok saçma bir iş yapar.

neyse. ev sahibine sorup alabilirsiniz elbette, belki adamada mantıklı gelebilir. ama 280 kira çarpanı çok çok ciddi bir sayı ve emlak alımında çok aşırı uçuk. 200 olmalı normalde.

o kadar para verebilecekseniz evi avrupadan(ör: almanya) satın alın, 200 de biri kadar getirir yaklaşık, hayat boyu euro geliriniz olur, kriz derdi olmaz.
0
kurnaz
(25.05.17)
@kurnaz teşekkürler, ama malesef kadıköy'de genellikle ev fiyatları böyle ve kadıköy'de oturmaktan memnunum. yurtdışından ev almak ve onun işlemleriyle uğraşmak bana yük olur. azıcık aşım, ağrısız başım derdindeyim daha çok.

keşke dediğiniz gibi olsa da 280x'e satsa, çünkü o parayı denkleştirebilirim sanırım ve artık ev için gözden çıkardım gibi bir şey.

siz bu işten anlıyorsunuz büyük ihtimalle, neden 200 katı olmalı dediniz? kadıköy gibi bir semtte bile 200 katı mı uygundur? ev yeni bina ve konumu baya iyi bu arada.
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(25.05.17)
evi alma niyetinizi ciddi olarak belirtin. o anda kabul etmese bile bir gün mutlaka paraya sıkışacaktır veya o nakit para hissi onu dürtecektir:)
0
artci sarsinti
(25.05.17)
bu işin raconu satın alırken aldığınız fiyat 20 yılda amorti ediyor mu şu anki kirayla.

yani 240x ise alınabilir. altındaysa iyi fiyat. üstünde ise fiyat kötüdür.

olaya gelirsek bi çıtlat bence bende ev almak istiyorum falan filan diye. evden de çok memnunum satcak olursanız haberim olsun gibisinden. işte elimde 280x para var falan diye bi ağzını yokla. orda satmaya yanaşıp yanaşmayacağını anlarsın.
0
contavolta
(25.05.17)
arayıp konuşun, direkt satma niyeti var mı onu sorun.

bende de tam tersi oldu, oturduğum evden memnunum ancak alma niyetim yok. ev sahibim almamı teklif etti düşün dedi ama bir geri dönüş yapmadım. oluyor yani böyle şeyler kiracı- ev sahibi arasında. kimin aklında ne var bilemezsiniz, benimki de çok zengin hatta yan daire de onun :)
0
eindaclub
(25.05.17)
kötü kiracı ev sattırır diyorlar.. deneyebilirsin =)

bence o kadar paranın söz konusu olduğu durumda duygusal davranma, nakitte bekle, fırsat çıktığı anda değerlendirirsin.
0
kveldulv
(25.05.17)
Muhtemelen caferağa'da 2000 lira kiraya güzel bir 2+1'de oturuyorsun, eğer öyleyse 560.000 lira ev için normal bir fiyat. Bence kira sözleşmesi bitmeden ara "ev almak gibi bir niyetim var satar mısın" diye açık açık sor.
0
duru arsnova
(25.05.17)
@duru arsnova heh, sırf para miktarı yazmamak için koyduğum o x'ler y'ler bir anda boşa gitti valla çok sağol :D

hepinize teşekkürler, ben bir arayıp sorayım bakalım ne diyecek.
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(25.05.17)
(4)

avrupa yakasında ev arıyorum

tamam onu da ben yaptım
var mı ev arkadaşı arayan bu taraflarda?cinsiyet: e, yaş 21. türkiyede tanınan bir websitesinde yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. maximum 3 kişi olunacak ev uygundur benim için varsa lütfen mesaj.edit: mecidiyeköy, davutpaşa, levent civarları. belki cihangir, beşiktaş
var mı ev arkadaşı arayan bu taraflarda?

cinsiyet: e, yaş 21.

türkiyede tanınan bir websitesinde yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.

maximum 3 kişi olunacak ev uygundur benim için varsa lütfen mesaj.

edit: mecidiyeköy, davutpaşa, levent civarları. belki cihangir, beşiktaş
0
tamam onu da ben yaptım
(25.05.17)
Avrupa yakasinda hangi ilcelerde/semtlerde ariyorsun?
0
seksli harf
(25.05.17)
büyükçekmece de avrupa yakası, sarıyer de, gaziosmanpaşa da.
0
orange coffee
(25.05.17)
belirttiğin lokasyonlarda ben de ev arıyorum. görüşebiliriz.
0
boyle buyurdum
(25.05.17)
Ben de ev arıyorum. Tanınmış bir alüminyumcuda çalışıyorum. Gel sana yuva kurayım.
0
nomadturk
(09.06.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.