[]

Teras izolasyonu

Babamların yaşadığı apartmanda normalde her katta iki daire varken üst katımızda tek daire ve genişçe bir teras var. Çok yağmur yağdığında maalesef sızma oluyor, tavanımız çok kötü durumda. Geçen hafta tadilat yaptık, evi ve tavanı boyattık ama tavanın eski haline dönmesi çok uzun sürmez tahminimce. Üst kattaki komşumuz daha önceki yıllarda bir kaç kez yaptırdı ama bir süre sonra tavan tekrar su almaya başladı. Şimdi tekrar yaptıracak ama masrafından ötürü fayansları söktürmek istemiyor. Daha önce bir kaç Youtube videosu izledim, fayansları kaldırdıktan sonra zemine izolasyon malzemesi vs. uyguluyorlar, peki fayansları sökmeden izolasyonu sağlama imkanı var mı? Son yıllarda ortaya çıkmış yeni bir malzeme ya da teknik duydunuz mu? Şimdiden teşekkür ederim.




 
terasi cam balkonla kapatmayi dusunebilirsiniz.


  • elbar  (25.05.17 21:06:09) 
öncelikle sizin çözülmesini istediğiniz konunun ismi gezinebilen teras çatı detayı,
yani yukarınızdaki arkadaş bir katmanın üzerinde gezecek ve gezdiği katmanın derzinden, kırığından ya da çatlağından sızan sular sizin üzerinize akmadan dış mekana tahliye edilebilecek..

bunun için temel mantık şudur, taşıyıcıs sistemin üzerine bir eğim betonu yapılır(hatta üzerine astar yapılır), onun üzerine su izolasyonu yapılır ve bu izolasyon yırtılmadan giderlere kadar getirilir ve su tahliye edilir. Lakin sizin salonun sıcak soğuk ilişkilerinden etkilenmemesi için iki tıp ısı izolasyonu vardır, birincisi bu eğim betonun altına yapılan ikincisi ve yaygın olanı üzerine xps şeklinde yapılan

genelde son katman; yani sizin terastaki seramik de harçla bu katmaların üzerine konur. bir de bu su yalıtımı da iki katmandır ve ısı yalıtımından PE filmlerle ayrılır. ilk katman polyesterli ikinci katman cam tülü taşıyıcılı olur. detaylar için şu föyleri biraz inceleyin www.btm.co

ha bu arada seramik söktürülmeden uygulama yapılabilir, lakin gider ve taşıyıcı sisteme ek gelen çatı ağırlıklarından dolayı söktürmek daha mantıklı ve pahalıdır. ayrıca komşunuz balkonuna çıkarken kot farkı oluşmaz,terasta biriken su evine doğru akmaz..
  • sameidiot  (25.05.17 21:58:25 ~ 22:00:10) 
Evet var örneğin: Sikalastic®-490 T

Bu poliüreten, yani uygulaması bittiğinde balkon üzerinde lastik gibi şeffaf ve esnek bir kaplama tabakası oluşturur. Fırçayla sürülerek uygulanıyor. Buna benzer kaplamaları, püskürtme olarak uygulayanlar da var, sika vb. marka değil, değişik renklerde de yapıyorlar. Onlar belki biraz daha ucuza yaparlar ama balkon gibi yerde püskürtme kaba olabilir.

Bu tür kaplamalar teorik olarak suyu kendi üzerilerinde tutup, alttaki seramik vb. kaplamaya sızdırmayarak bir izolasyon sağlıyorlar. Ama bunlar da, aşırı sıcak soğuk, masa sandalye eşya vb. yüzünden gelecek darbelerden zarar görüp su almaya başlayabilir. Bir de biraz pahalıdır.

Siz bence komşunuzla konuşun ve ikna etmeye çalışın. Su sadece döşemeden değil, balkon parapetlerinden, balkon giderindeki arızalardan falan da gelebilir. En uzun ömürlüsü ve sağlıklısı sökülüp yapılması...
  • malheiros  (25.05.17 22:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.