[]

bisiklet sürmeyi bilmemek/öğrenmek

küçükken dışarı çıkmayı hiç sevmeyen bir çocuk olduğum ve hiç ilgim de olmadığı için bi bisikletim olsa da hiç öğrenmeye çalışmamıştım. yıllardır da eksikliğini çekmedim açıkçası ama izmirde sahil boyunca bisiklet yolu ve bisimler(bisiklet kiralama istasyonları) yapıldığından beri sahil kenarındaki arkadaş buluşmalarında hep bi aniden ortaya atılan "hadi bisiklete binelim" fikri oluyor ve benim yüzümden plan başlamadan bitiyor ve kendimi biraz kötü hissediyorum. bi iki kez hadi sana da öğretiriz muhabbeti oldu ama ya öğreten arkadaşın biraz agresif şekilde işe kalkışması(zaten bu konuda özgüvenim azdı, iyice azaldı) ya da benim beceriksizliğimden(çok dengesiz bir insanımdır ve düşmekten baya korkuyorum ve düşerken çok kontrolsüz düşen biriyim, çok basit bi yerden düşüp kafa göz kırma potansiyelim var) dolayı baya başarısız geçti o seanslar ve dediğim gibi iyice moralim bozuldu. yani son zamanlarda bi isteğim de var öğrenme konusunda ama kimseye de bana öğret diyemiyorum, bu tarz konularda çekingenim ve kişilik olarak hep normalde benden beklenmeyen bi şeyi yaptığım zaman(bu şey çok iyi bir aktivite de olsa) hep karşımdakinin garipsiyeceğini falan düşünüp çekiniyorum. acayip saçma bi huy ama bi türlü atamıyorum bu hissi içimden.

soru olarak da, bir sizce 21 yaşında olup bisiklet binmemek normal mi ya da ayıp mı? ikinci olarak da nasıl öğrenebilirim ben bunu. artık rüyamda falan bile görüyorum bindiğimi, uyanınca da mutsuz oluyorum. ama arkadaşlarıma da yük olcam gibi geliyor ya da etrafta izleyenler garipser diye düşünüyorum, izmirde böyle en sakin, en az insan olan öğrenebileceğim nereler vardır?


 
Bisiklete binmek, bisiklet surmek harika bir sey.
Ben de 16-17 yaşında ogrendim. Birkac dustum ettim falan, ogrendim.
Dusup yaralanmaktan korkuyorsan kask dizlik vs kullan mutlaka ve bisiklet yolunda kullanip cok da hizlanmadigin surece sorun olmaz.
Ayip falan degil. Rahat ol ve ogren mutlaka. Cok seveceksin.
  • runagain  (25.05.17 20:36:46) 
Ben de bilmiyorum. Ben küçükken mahallede çoğu çocuğa bisiklet yüzünden araba çarptığı için korkudan bana da bisiklet almamışlar.
Kendi başına pratik yapmaya çalış bence youtubeda taktik videoları vardır.

  • uyusam iyi olur  (25.05.17 20:38:02) 
Youtubedaki videolara baktim mesela onlari izleyince cok kolay lan kesin yaparım diyorum ama işte güvenemiyorum da kendime :(


  • nundu  (25.05.17 20:41:45) 
ben biliyorum ama binmiyorum zira binecek yer yok ve yorucu bir eylem.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (25.05.17 21:10:45) 
  • fragile lady  (25.05.17 21:25:20) 
@fragile lady

Bu tavsiyeler sonrasi öğrenebildiniz mi :D
  • nundu  (25.05.17 21:30:36) 
Sabah erken saatte bostanli sahiline cik.


  • fatminka  (25.05.17 21:47:36) 
ben bisiklet kullanamayan birini görünce okuma yazma bilmeyen birini görmüş gibi şaşırıyorum.
ayıp mı demişsin. evet, ayıp.
bir gününü bu işe ayırırsan kendi başına bisiklet kullanmayı öğrenebilirsin.
sahil yolları olabilir.
çok utangacım dersen boş bir park,
hatta otopark bile olur.
  • filteria  (25.05.17 22:10:01 ~ 22:11:23) 
mahalledeki boş arsalar bunun içindir. çok şey yapmamak lazım ben de orta yaşlardayken 15-16 yaşlarında yan komşum olan sınıf arkadaşım öğretmişti. sağ olsun, bir kere bile senin allah belanı versin falan demedi, ilgi gösterdi falan.

pro falan da değilim. yokuş yukarı çıkarken falan hala saçmalarım. araba gördüm mü, ışık görmüş tavşan gibi olurum. ama binerim. sevdiğin bir arkadaşını alıyorsun boş arsaya gidiyorsun öğreniyorsun.
  • blue eyes white dragon  (25.05.17 22:15:50) 
Hayatim boyunca spor yapmayi sevmedim, inanilmaz beceriksizim, yolda düz yürüyemeyen insanim. Hicbir spor aktivitesinde basarili olmamisimdir, zevk de almam. Ona ragmen saglik sorunlarim yüzünden gidip spor yapiyorum son 3-4 senedir salona, düzenli düzensiz, zorla iste... Hareket etmeyi bisikletle sevdim.

Son yillarda ogrendigim en guzel sey bisiklet sürmek. Ironik ama babam bisikletci ve ben bisikletin üstünde durabilmeyi ilk 23 yasimda ogrendim. Ilk bisikletimi de gecen sene yilbasi hediyesi olarak aldim, o süreden beri kac kere uzun tura ciktim bilmiyorum. Simdi de günlük 30-40 kmlik turlara basladim, binip 1,5 2 saat kadar sehirdisina cikiyorum tek basima.

Düseceksin, orasi kesin, kask takarsan tehlikeli bir hal almaz o düsüsler. Kask takmak eziklik, cocukluk falan degil. Sana yardimci olacak, mümkünse sabirli bir arkadas bulmani oneririm. Arkadas ve de sürmeyi kolay mümkünse hollanda bisikleti tarzinda bir baslangic bisikleti. Bana da yolda 3 yasindaki veletler gülüyordu, yer Almanya olunca, annelerinin karinlarindan bisikletle cikiyorlar cünkü. Her gün denersen, en fazla 5 gününü alir ögrenmek. Tabiki bos tarlada ve de günesin cok tepede olmadigi bir zamanda ogrenmen daha iyi.
  • buf-e kür  (26.05.17 01:35:18) 
ben 27 yaşındayım hala bilmiyorum ve şuan gerçekleştirilebilir hayallerimde ilk sıralarda yer alıyor.

geçen arkadaşlarla izmirde buluştuk herkes hayalimi bildiği için seferberlik başlattık inciraltı ormanıydı sanırım oraya gittik. bisimlerden bi bisiklet aldık zarla zorla!! ama zinciri atık çıktı bıraktık o günlük. orası olabilir mesela az insan vardı alan geniş ama oradaki bisikletler olmaz sanırım maalesef.

insanları önemseme nefes alsan ulan bu nefes aldı diye garipsiyorlar.
  • ferrarimizolaydisatardik  (26.05.17 10:45:44) 
yakın ve sakin bi arkadaşınla buluş önce, başbaşa bi deneyin. aynı gün öğrenirsin.


  • elorelia  (26.05.17 10:52:08) 
açıkçası soruyu okuyunca yeni sorular doğdu kafamda.

biz küçüklükten yardımcı tekerlekler kulanarak sürmeyi öğrendik. acaba bu gereklilik ileriki yaşlarda da devam ediyor mu ya da erişkin bir insan daha mı kolay adapte olur? seleden tutup ilerletmek ilginç bir görüntü olurdu :)

neredesin bilmiyorum da, bostanlı'da balıkçı barınağını geçip kent restoran'ın ötesine gidince kıyı dolu ama arkada boş alanlar var. oradaki bisiklet yolunu kullanırken görüyorum, bayağı bildiğin boşluk.

birden fazla arkadaş ile öğrenmeye çalışma. kendini daha rahat hissedersin. etraftakiler de garipsemez, hem öyle düşünme, eğlenmene bak.

çok naif yazmışsın ya, umarım bir an önce öğrenirsin :)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (26.05.17 12:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.